7 Πιθανοί Λόγοι που το Στεγνωτήριο Δε Στεγνώνει τα Ρούχα!

Το στεγνωτήριο ρούχων είναι μια από τις συσκευές που πραγματικά σου λύνει τα χέρια. Δε χρειάζεται να περιμένεις με τις ώρες για να στεγνώσουν τα πλυμένα σου ρούχα, αλλά πολλές φορές ούτε και να τα σιδερώσεις. Αυτό για κάποιες νοικοκυρές είναι ευλογία και σίγουρα ευγνωμονούν την τεχνολογία. Τι γίνεται, όμως, όταν η συσκευή δεν κάνει τη δουλειά της; Τι μπορεί να φταίει, δηλαδή, όταν το στεγνωτήριο δε στεγνώνει τα ρούχα; Πριν πανικοβληθείς ανακάλυψε τις πιθανές αιτίες που μπορεί να συνέβη κάτι τέτοιο.

Ίσως σου έχει τύχει να βιάζεσαι να φορέσεις ένα ρούχο, να το βάζεις στο στεγνωτήριο αλλά αυτό να έχει άλλα σχέδια για σένα. Είναι πολύ πιθανό να ευθύνεσαι εσύ για το ότι το στεγνωτήριο δε στεγνώνει τα ρούχα. Παρόλα αυτά, υπάρχει περίπτωση να έχει προκληθεί κάποια βλάβη και να χρειάζεται διόρθωση από τεχνικό για επισκευές ηλεκτρικών συσκευών. Παρακάτω θα δούμε αναλυτικά τους λόγους καθώς και πώς να αντιμετωπίσεις την κάθε κατάσταση.

Γιατί το στεγνωτήριο δε στεγνώνει τα ρούχα;

1. Μικρό φορτίο

Ένα από τα πιο συχνά λάθη που μπορείς να κάνεις είναι να τοποθετήσεις λίγα ρούχα στο στεγνωτήριο. Η συσκευή διαθέτει έναν αισθητήρα ξήρανσης, ο οποίος ανιχνεύει το επίπεδο υγρασίας των ρούχων ώστε να υπολογιστεί ο χρόνος που θα διαρκέσει το στέγνωμα. Όσο λιγότερα τα ρούχα τόσο μικρότερος ο χρόνος διάρκειας. Ωστόσο, εάν το φορτίο είναι πάρα πολύ μικρό η συσκευή δε θα μπορεί να το ανιχνεύσει με αποτέλεσμα να τελειώσει σε 10 λεπτά. Για να στεγνώσουν, λοιπόν, τα ρούχα σου θα πρέπει να προσθέσεις περισσότερα μέσα στον κάδο. Με τον τρόπο αυτό θα μπορεί ο ανιχνευτής να λειτουργήσει και να αυξηθεί η διάρκεια στεγνώματος.  

2. Εσφαλμένη επιλογή προγράμματος

Εάν το στεγνωτήριο ρούχων δε στεγνώνει τα ρούχα, τότε υπάρχει περίπτωση να έχεις επιλέξει λάθος πρόγραμμα. Για παράδειγμα, μπορεί να διάλεξες ένα πρόγραμμα σύντομου στεγνώματος γιατί βιαζόσουν, αλλά τα ρούχα που περιλαμβάνονται συγκρατούν υγρασία. Ειδικά τα πιο χοντρά ρούχα χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να στεγνώσουν. Επίσης, φρόντιζε να ακολουθείς πιστά τις οδηγίες της συσκευής και να επιλέγεις το καταλληλότερο πρόγραμμα με βάση το ύφασμα ή τον τύπο του ρούχου.

https://blog.douleutaras.gr/ti-marka-stegnotirio-na-paro/

3. Φραγμένο φίλτρο

Ένα ακόμα ζήτημα που πρέπει να σε απασχολεί είναι ο καθαρισμός του φίλτρου. Το φίλτρο συχνά μαζεύει χνούδι από τα ρούχα που παράγεται κατά τη διαδικασία στεγνώματος. Επομένως, ένα φραγμένο φίλτρο αποτελεί αιτία που το στεγνωτήριο δε στεγνώνει τα ρούχα. Για να το καθαρίσεις θα πρέπει να ανοίξεις την πόρτα και να το τραβήξεις. Στη συνέχεια, σπρώξε το άγκιστρο που υπάρχει εκεί για να ανοίξεις το φίλτρο. Καθάρισέ το με μια βούρτσα και ζεστό νερό ή ακόμα και με την ηλεκτρική σκούπα. Εάν εντοπίσεις χνούδι και στην υποδοχή του φίλτρου ή το λάστιχο, χρησιμοποίησε τη σκούπα και σε αυτά τα σημεία. Τέλος, επανατοποθέτησε το φίλτρο στη θέση του και να έχεις το νου σου να το καθαρίζεις συχνά.

4. Μεγάλος όγκος φορτίου

Ερχόμαστε τώρα σε αντίθεση με την πρώτη αιτία, δηλαδή το μικρό όγκο ρούχων. Μια, επίσης, κακή συνήθεια που μπορεί να έχεις είναι να παραφορτώνεις τον κάδο του στεγνωτηρίου. Εξαιτίας του μεγάλου όγκου φορτίου, το στεγνωτήριο δε στεγνώνει τα ρούχα ή τα στεγνώνει ανομοιόμορφα, καθώς δεν μπορούν να γυρίσουν σωστά. Επιπλέον, η υπερφόρτωση είναι πιθανό να παρατείνει κατά πολύ το χρόνο διάρκειας του στεγνώματος. Επομένως, φρόντιζε στο εξής να βάζεις λιγότερα ρούχα για να έχεις καλύτερα αποτελέσματα!

5. Φραγμένες γρίλιες ή αισθητήρας υγρασίας.

Πέρα από το φίλτρο, υπάρχει περίπτωση να είναι φραγμένα και άλλα εξαρτήματα του στεγνωτηρίου. Αυτά μπορεί να είναι οι γρίλιες του αερισμού ή ο αισθητήρας υγρασίας. Ίσως να έχουν συσσωρευτεί ρύποι που εμποδίζουν τη σωστή λειτουργία στεγνώματος με αποτέλεσμα να μη στεγνώνουν τα ρούχα. Εάν δυσκολεύεσαι να καθαρίσεις τα σημεία αυτά, άφησέ το σε έναν ειδικό.

https://blog.douleutaras.gr/stegnotirio-rouxon-pos-leitourgei/

6. Παραπάνω υγρασία στα ρούχα

Μήπως το πλυντήριό σου δεν κάνει καλή στύψη και αφήνει τα ρούχα με νερά; Αρχικά, θα πρέπει να ελέγξει ένας ειδικός το πλυντήριο για τυχόν βλάβη ή επισκευή. Εάν παρ’ όλα αυτά, θέλησες να βάλεις τα ρούχα στο στεγνωτήριο γιατί βιαζόσουν, τότε δεν αποκλείεται να μη στέγνωσαν. Ειδικά αν επέλεξες κάποιο σύντομο πρόγραμμα, τότε σίγουρα τα ρούχα σου παρέμειναν με περισσότερη υγρασία.

7. Φραγμένος ο εναλλάκτης θερμότητας

Ένα ακόμα αίτιο που το στεγνωτήριο δε στεγνώνει τα ρούχα είναι ο φραγμένος εναλλάκτης θερμότητας. Αυτός χρειάζεται καθάρισμα αλλά πού θα τον βρεις; Θα πρέπει να ανοίξεις την πόρτα και να τραβήξεις το φίλτρο όπως και προηγουμένως. Στη συνέχεια, μετακίνησε το κουμπί ασφάλισης στο κάτω μέρος της πόρτας για να ανοίξει η πορτούλα του εναλλάκτη θερμότητας. Στρίψε, λοιπόν, το διακόπτη και κατέβασε το κάλυμμα του εναλλάκτη. Εάν υπάρχουν χνούδια  στον εναλλάκτη θερμότητας ή το θάλαμό του, τότε αφαίρεσέ τα με ένα βρεγμένο πανί ή την ηλεκτρική σκούπα.

Ελπίζουμε να σου λύσαμε την απορία γιατί το στεγνωτήριο δε στεγνώνει τα ρούχα και να προσέχεις τις συνήθειές σου από δω και στο εξής. Ωστόσο, εάν χρειάζεσαι βοήθεια για το service ή την επισκευή του στεγνωτηρίου, εμείς είμαστε εδώ! Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας και πάρε προσφορές από αξιολογημένους επαγγελματίες άμεσα και οικονομικά.

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα