Βάψιμο Σπιτιού - Ελαιοχρωματισμός

Βρες τους Καλύτερους Ελαιοχρωματιστές στην κατηγορία Βάψιμο Σπιτιού

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Πες μας ΔΩΡΕΑΝ τι εργασία χρειάζεσαι.
Πάρε προσφορές
Λάβε έως 5 προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου προσφορές από επαγγελματίες.
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Σύγκρινε προσφορές, επικοινώνησε με τους επαγγελματίες και επίλεξε όταν είσαι έτοιμος.

Βάψιμο Σπιτιού: Πώς να πετύχεις το τέλειο αποτέλεσμα;

Το βάψιμο σπιτιού, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, είναι ίσως μία από τις δυσκολότερες αποφάσεις που έχεις να πάρεις για το σπίτι σου.Το σπίτι σου είναι ο χώρος που θέλεις να νιώθεις ηρεμία και ζεστασιά, ύστερα από μία ημέρα γεμάτη υποχρεώσεις και άγχη.Τα χρώματα που θα επιλέξεις να μπουν τριγύρω είναι αυτά που θα αντικρίζεις κάθε πρωί, αφού ξυπνήσεις και κάθε βράδυ, πρωτού κοιμηθείς. 

Ο ελαιοχρωματισμοί, είναι μία εξειδικευμένη εργασία που απαιτεί επαγγελματικό χειρισμό ώστε να μην υπάρχουν ατέλειες. Εάν ετοιμάζεσαι για βάψιμο σπιτιού κι έχεις χαθεί βλέποντας αμέτρητες παλέτες χρωμάτων και διάφορες τεχνοτροπίες, είμαστε εδώ για να σε διευκολύνουμε!

4 Συμβουλές πριν ξεκινήσεις το βάψιμο του σπιτιού!

Ο ελαιοχρωματισμός του σπιτιού, μπορεί να γίνει άμεσα και εύκολα εάν ακολουθήσεις κάποιες βασικές οδηγίες. Συμβουλευθήκαμε τους έμπειρους και αξιολογημένους ελαιοχρωματιστές μας, για τα μυστικά που κρύβονται στο βάψιμο του σπιτιού και εκείνοι μας έδωσαν μία λίστα που θα σου λύσει βασικές αποτερίες.

Έντονα χρώματα σε μικρούς τοίχους ή κολώνες.

Οι έντονοι χρωματισμοί μπορεί να είναι εντυπωσιακοί και να σου αρέσουν. Σε μερικές περιπτώσεις, όμως, πρέπει να αντισταθείς και να κρατήσεις το έντονο μακριά. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα έντονα χρώματα σε μεγάλους τοίχους κουράζουν τα μάτια και μικραίνουν τον χώρο.Οι αξιόπιστοι ελαιοχρωματιστές της πλατφόρμας μας, έχοντας αναλάβει εκατοντάδες βαψίματα σπιτιών, μπορούν με μία πρώτη εκτίμηση των δωματίων, να σου προτείνουν χρωματικές αποχρώσεις που θα τα αναδείξουν.

Το αληθινό χρώμα του τοίχου φαίνεται μόνο στο φυσικό φως.

Αν επιλέξεις έντονους χρωματισμούς και ο χώρος σου είναι πολύ φωτεινός, τα χρώματα θα μοιάζουν ακόμη πιο έντονα. Η κούραση δε θα είναι μόνο για τα μάτια σου, αλλά και για τη διάθεσή σου. Το πολύ έντονο χρώμα τοίχων θα σε ταλαιπωρήσει, αντί να καλυτερεύσει και να ομορφύνει, την καθημερινότητά σου. Ξεκίνησε το ελαιοχρωματισμό των τοίχων όταν θα έχεις σύμμαχο το φυσικό φως, ώστε να βλέπεις ξεκάθαρα την απόχρωσή του. Πάρε εξειδικευμένες συμβουλές από έναν έμπειρο ελαιοχρωματιστή για τα χρώματα που αναδεικνύουν μικρά και μεγάλα δωμάτια και αποφάσισε με βάση το προσωπικό σου στυλ και γούστο.

Η αρμονία χρωμάτων στο σύνολο των δωματίων του σπιτιού.

Εάν επιθυμείς να υπάρχει μία αρμονική και γαλήνια ατμόσφαιρα στο σπίτι σου, πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα τον ελαιοχρωματισμό όλων των δωματίων. Μια σχετική ομοιομορφία στα χρώματα που θα βάψεις τους τοίχους σου, θα θα δημιουργήσει μια πιο ξεκούραστη ατμόσφαιρα, ακόμα κι αν πρόκειται για υπνοδωμάτιο και κουζίνα. Η επιλογή πολλών και διαφορετικών χρωμάτων για τους τοίχους, κουράζει. Σίγουρα, δεν θέλεις να γυρνάς από μία απαιτητική μέρα και να κουράζεσαι από το πόσο επιβαρυμένο είναι το σπίτι σου με πολλά και διαφορετικά χρώματα.

Δώσε σημασία στην διακόσμηση του χώρου σου.

 Αν έχεις ήδη τα έπιπλα του χώρου και απλά θες να του αλλάξεις χρώμα, το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να σκεφτείς άμα συνδυάζεται καλά με τα υπάρχοντα σου. Ακόμα όμως και αν είσαι διατεθειμένος να αγοράσεις καινούργια, να έχεις στο μυαλό σου ότι όσο κι αν σου αρέσει ένα χρώμα, μπορεί να παρουσιαστεί πολύ δύσκολο να το συνδυάσεις με το στυλ διακόσμησης που θες. Για αυτό, φτιάξε πρώτα μια γενική εικόνα του χώρου και μετά διάλεξε το χρώμα που του ταιριάζει.

Χρησιμοποίησε ένα visualizer.

Η τεχνολογία δίνει λύση ακόμα και στο βάψιμο σπιτιού. Χρησιμοποίησε μία εφαρμογή που σου επιτρέπει να φωτογραφήσεις τον χώρο που θέλεις να βάψεις και να πειραματιστείς με τα χρώματα στους τοίχους. Οι εφαρμογές αυτές, μπορούν να σου προτείνουν λύσεις τόσο για το βάψιμο του σπιτιού εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Έτσι, το βάψιμο του σπιτιού θα γίνει παιχνιδάκι, αφού θα μπορείς να φέρεις στο μυαλό σου με ευκολία τους νέους χρωματισμούς. Όσο απλός και αν σου φαίνεται ένας ελαιοχρωματισμός σπιτιού, η πραγματικότητα είναι διαφορετική, γι αυτό και η καλύτερη για σένα λύση είναι η επιλογή έμπειρων ελαιοχρωματιστών.Ιδιαίτερα για το εξωτερικό βάψιμο σπιτιού, οι τεχνικές γνώσεις και ο εξοπλισμός που απαιτούνται είναι κάτι που δε διαθέτεις.

Τί εργασίες περιλαμβάνει το εξωτερικό βάψιμο του σπιτιού;

Οι εξωτερικοί ελαιοχρωματισμοί, πραγματοποιούνται τις περισσότερες φορές για την ανανέωση των εξωτερικών τοίχων του σπιτιού ή του κτιρίου. Οι επαγγελματίες ελαιοχρωματιστές μας, μάς ενημέρωσαν για τα βασικά βήματα που περιλαμβάνει το βάψιμο του σπιτιού εξωτερικά, ώστε να έχεις μία ιδέα για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν:

 • Αποκατάσταση πρόσοψης
 • Επισκευή εξωτερικών τοίχων
 • Επισκευή μπαλκονιών
 • Ενίσχυση τοιχοποιίας
 • Στεγανοποίηση ρωγμών
 • Βάψιμο εξωτερικών τοίχων

Οι παραπάνω εργασίες, αποτελούν ενδεικτικό δείγμα των ενεργειών που μπορείς να κάνεις ώστε να αναβαθμίσεις την εξωτερική όψη του σπιτιού σου. Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι που θα χρειαστείς βάψιμο σπιτιού εξωτερικά, είναι η φθορά που προκαλεί ο χρόνος και αφήνει το εξωτερικό μέρος του σπιτιού με ρωγμές και φθορές.

Σε κάθε περίπτωση, οι επαγγελματίες ελαιοχρωματιστές της πλατφόρμας μας, βρίσκονται έτοιμοι να αναλάβουν το εξωτερικό βάψιμο του σπιτιού σου και να αναβαθμίσουν την αξία του, επισκευάζοντας οποιοδήποτε σημάδι φθοράς.

Όπως στο εξωτερικό βάψιμο του σπιτιού έτσι και στο βάψιμο του σπιτιού εσωτερικά, ο χρόνος, η υγρασία και οι ρωγμές, είναι οι βασικοί λόγοι που θα χρειαστείς έναν επαγγελματία ελαιοχρωματιστή. Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν για το εσωτερικό βάψιμο των τοίχων του σπιτιού, εάν γίνουν από εξειδικευμένους ελαιοχρωματιστές, δεν θα σε ταλαιπωρήσουν.

Ποιες εργασίες περιλαμβάνει ο εσωτερικός ελαιοχρωματισμός;

Το βάψιμο του σπιτιού εσωτερικά, είναι μία από τις πιο συνηθισμένες εργασίες ανακαίνισης καθώς σε λίγο χρόνο και με μικρό κόστος, μπορείς να μεταμορφώσεις τον χώρο σου. Οι ελαιοχρωματισμοί των δωματίων, απαιτούν μία συγκεκριμένη διαδικασία για να πετύχεις το αποτέλεσμα που θες. Οι ελαιοχρωματιστές μας, μάς ανέφεραν κάποιες ενδεικτικές εργασίες που περιλαμβάνονται στο εσωτερικό βάψιμο σπιτιού:

 • Τρίψιμο των τοίχων
 • Καθάρισμα τοίχων
 • Λείανση της επιφάνειας
 • Πέρασμα με Αστάρι
 • Εφαρμογή Χρωμάτων

Οι ελαιοχρωματιστές μας, έχοντας αναλάβει εκατοντάδες εργασίες ελαιοχρωματισμού σπιτιών, μπορούν να εφαρμόσουν ποιοτικές βαφές με τον εξειδικευμένο εξοπλισμό που διαθέτουν και να σου προσφέρουν ένα πραγματικά ευφάνταστο και εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Από τί εξαρτώνται οι τιμές στο βάψιμο σπιτιού;

Οι τιμές στο βάψιμο σπιτιού, είναι σίγουρα ένα θέμα που απασχολεί αρκετούς ιδιοκτήτες. Υπάρχουν μερικοί παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος στους ελαιοχρωματισμούς. Οι ελαιοχρωματιστές μας, εστίασαν στην ποιότητα των χρωμάτων, το μέγεθος της επιφάνειας που πρέπει να βαφεί, τα μερεμέτια που μπορεί να χρειαστούν και τον επαγγελματία που θα επιλέξεις, ως τους βασικούς λόγους που οι τιμές στα βαψίματα σπιτιών ποικίλλουν.

Ο έμπειρος ελαιοχρωματιστής της πλατφόρμας μας, μπορεί να πραγματοποιήσει μία πρώτη εκτίμηση του μεγέθους της επιφάνειας που πρέπει να βαφεί και του συνολικού κόστους του συγκεκριμένου ελαιοχρωματισμού. Το σίγουρο είναι, ότι τα πακέτα που θα σου προτείνουν για το βάψιμο του σπιτιού σου, θα ανταποκρίνονται στον προϋπολογισμό σου.

Γιατί να επιλέξεις τον ελαιοχρωματιστή μας για να βάψει το σπίτι;

Το βάψιμο του σπιτιού σου, είναι μία σημαντική εργασία και τα χρήματα που θα δώσεις πρέπει να αξιοποιηθούν κατάλληλα ώστε να μην προκύψουν περαιτέρω έξοδα στο μέλλον. Υπάρχουν 4 βασικοί λόγοι, που ένας εξειδικευμένος ελαιοχρωματιστής, είναι η καλύτερη και η πιο συμφέρουσα επιλογή για το βάψιμο του σπιτιού:

Για να έχεις μειωμένο κόστος.

Ένας επαγγελματίας μπογιατζής μπορεί με μια επίσκεψη να φιλτράρει τον χώρο σου και να βρει τι πραγματικά χρειάζονται οι τοίχοι του σπιτιού. Έτσι, δε θα καταλήξεις να αγοράζεις περιττά εργαλεία και περισσότερη μπογιά από την απαιτούμενη για τα τετραγωνικά σου. Παράλληλα εξαλείφεται η πιθανότητα λάθους κατά το βάψιμο που θα σου δημιουργούσε περιττά κόστη, τα οποία θα σε έβγαζαν εκτός προϋπολογισμού.

Θα σε γλιτώσει από αποτυχημένους πειραματισμούς.

Δεν χρειάζεται να ξεκινήσεις πειραματισμούς που μπορεί να αποβούν κοστοβόροι. Οι ελαιοχρωματισμοί, πρέπει να γίνονται ύστερα από σκέψη, μελέτη και έρευνα. Η εμπειρία που διαθέτουν οι αξιόπιστοι ελαιοχρωματιστές της πλατφόρμας μας, θα συντελέσει ώστε το τελικό αποτέλεσμα στους τοίχους του σπιτιού σου να είναι υψηλής αισθητικής και ποιότητας.

Θα προτείνει τους κατάλληλους συνδυασμούς χρωμάτων.

Οι γνώσεις και η τριβή με το αντικείμενο τον καθιστούν τους ελαιοχρωματιστές ειδικούς στις επιλογές των χρωμάτων ανάλογα με τον εκάστοτε χώρο και το στυλ. Είτε βάφεις το σαλόνι, την κουζίνα ή το μπάνιο είτε το υπνοδωμάτιο, ο επαγγελματίας ελαιοχρωματιστής μας θα σου ετοιμάσει τον κατάλληλο χρωματικό συνδυασμό που θα σε συναρπάσει. Μη διστάσεις να τον συμβουλευτείς και να ακούσεις τις προτάσεις του για το βάψιμο του σπιτιού σου, καθώς το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει.

Για να έχεις ένα μακροχρόνιο αποτέλεσμα.

Γιατί αυτό που πραγματικά αναζητείς είναι ένα βάψιμο που θα κρατήσει για χρόνια και δεν θα χρειαστεί άμεσα να ξαναδώσεις χρήματα για αυτόν τον σκοπό. Με τα κατάλληλα υλικά, τις ειδικές τεχνικές και την απαραίτητη διαδικασία ο ελαιοχρωματιστής θα σου χαρίσει ένα αποτέλεσμα με αντοχή στο χρόνο και στις φθορές.

Extra tip: Το γκρι είναι η μεγάλη τάση στους ελαιοχρωματισμούς

Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές θα πετύχεις σίγουρα το επιθυμητό αποτέλεσμα στο βάψιμο του σπιτιού σου.Το γκρι είναι ένα χρώμα που πιθανότατα θα βρεθεί ανάμεσα στις επιλογές σου και αποτελεί μεγάλη τάση της εποχής στους ελαιοχρωματισμούς.

Στο Douleutaras.gr, θα βρεις τους καλύτερους και πιο έμπειρους ελαιοχρωματιστές για να σου δώσουν λύσεις στο εξωτερικό και εσωτερικό βάψιμο του σπιτιού σου.

Καταχώρησε την εργασία σου με λίγα μόνο κλικ και πάρε δωρεάν προσφορές για τιμές στο βάψιμο σπιτιού από τους αξιολογημένους επαγγελματίες της πλατφόρμας μας.

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας
Ευγένεια, συνέπεια και ολοκλήρωση της εργασίας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα!
Συνεπής και καλός επαγγελματίας, προσηνής και ευγενικός!
Άριστος σε όλα. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την εργασία του!
Άψογη συνεργασία , ευγένεια & επαγγελματισμός!
Εξαιρετικός επαγγελματίας, πολύ καθαρή δουλειά. Άψογος!!! Πολύ ευχαριστημένος από την τελική τιμή. Να είναι καλά!!!
Άριστα! Από τους καλύτερους μάστορες, γρήγορος και πολύ αποτελεσματικός στη δουλειά του!
Σχετικά άρθρα
Δεν είναι λίγες οι μελέτες και τα άρθρα που αναφέρονται στον καθοριστικό ρόλο που παίζει η επιλογή χρωμάτων στη ζωή μας.
Όταν βρίσκεσαι στο κατώφλι της ζωής σου ως γονιός, υπάρχουν πολλά πράγματα που περνούν από το μυαλό σου για την ανατροφή
Σχετικές υπηρεσίες