Βάψιμο Σπιτιού - Ελαιοχρωματισμός

Βρες τους Καλύτερους Ελαιοχρωματιστές στην κατηγορία Βάψιμο Σπιτιού

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Πες μας ΔΩΡΕΑΝ τι εργασία χρειάζεσαι.
Πάρε προσφορές
Λάβε έως 5 προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου προσφορές από επαγγελματίες.
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Σύγκρινε προσφορές, επικοινώνησε με τους επαγγελματίες και επίλεξε όταν είσαι έτοιμος.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το βάψιμο του σπιτιού!

Ετοιμάζεσαι να βάψεις το σπίτι σου; Σίγουρα υπάρχουν σημεία που δεν γνωρίζεις και θα σε δυσκολέψουν στην όλη διαδικασία του ελαιοχρωματισμού όμως εδώ θα βρεις όλες τις απαντήσεις στις απορίες σου. Τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό βάψιμο τοίχων, ακολουθείται μία συγκεκριμένη εργασία ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι αψεγάδιαστο. Ένας έμπειρος ελαιοχρωματιστής, γνωρίζει πως να κάνει την σωστή επιλογή χρωμάτων για κάθε χώρο αλλά και να χρησιμοποιήσει τον κατάλληλο εξοπλισμό για την εφαρμογή τους.

Γι’ αυτόν τον λόγο ζητήσαμε από τους έμπειρους ελαιοχρωματιστές μας να μας ενημερώσουν για όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το βάψιμο του σπιτιού σου. Διάβασε παρακάτω και το τοπίο θα ξεκαθαρίσει.

Προετοιμασία για τα Βαψίματα!

  1. Προστασία των Επίπλων & των Κουφωμάτων από τις μπογιές: Οι εργασίες που θα γίνουν, είναι πιθανό να προκαλέσουν πολύ σκόνη αλλά και φθορές σε έπιπλα, πατώματα και κουφώματα. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις πριν ξεκινήσεις τον ελαιοχρωματισμό, είναι να καλύψεις τις επιφάνειες των επίπλων με νάιλον, τα πατώματα με εφημερίδες ή στρατσόχαρτο και τις κάσες στα κουφώματα με χαρτοταινία.

  2. Στοκάρισμα του Τοίχου: Οι τοίχοι, διαθέτουν τρύπες και ρωγμές που έχουν δημιουργηθεί από καρφιά, ούπα κ.α. Για να βαφεί μία επιφάνεια τοίχου, πρέπει να είναι λεία ώστε να μην δημιουργηθούν νερά στους τοίχους. Τοποθετώντας ειδικό έτοιμο στόκο με την χρήση σπάτουλας στις τρύπες και λειαίνοντάς τον με ένα γυαλόχαρτο, θα έχεις την ιδανική επιφάνεια για ελαιοχρωματισμό.

  3. Σπατουλάρισμα: Είναι η διαδικασία που ακολουθεί το στοκάρισμα. Με το σπατουλάρισμα η επιφάνεια γίνεται ακόμη πιο λεία και σε συνδυασμό με το κατάλληλο αστάρι, δημιουργεί ένα πεδίο προστασίας του τοίχου από ρωγμές.

  4. Αστάρι: Το αστάρι, τοποθετείται σε τοίχους και ταβάνια καθώς ενισχύει την μόνωσή τους ενώ παράλληλα δημιουργεί ιδανικές συνθήκες ώστε να γίνεται η καλύτερη πρόσφυση της μπογιάς.

Πρώτες Εργασίες Ελαιοχρωματισμού

Ξεκινώντας τα βαψίματα, είναι σημαντικό να αρχίσεις το πρωί διότι έχεις ως σύμμαχο το φυσικό φως και μπορείς να δεις καλύτερα την απόχρωση από το βερνίκι που τοποθετείς στους τοίχους σου.

Η πρώτη δουλειά που πρέπει να κάνεις είναι να αραιώσεις την μπογιά σε έναν κουβά. Η μπογιά δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ παχύρρευστη ούτε και πολύ αραιή. Έπειτα με ένα μικρό ρολό και με ειδικά πινέλα να περάσεις όλες τις γωνίες και τα δύσκολα σημεία του σπιτιού όπως τις επιφάνειες γύρω από τις πόρτες και τα παράθυρα και τις πρίζες.

Έπειτα, αραιώνεις πάλι το χρώμα, το στραγγίζεις και αρχίζεις να βάφεις τις μεγάλες επιφάνειες των τοίχων με μεγάλο ρολό. Η κίνηση που πρέπει να κάνεις είναι από κάτω προς τα πάνω και από πάνω προς τα κάτω συνεχόμενα, χωρίς να σηκώνεις το ρολό από τον τοίχο. Από την όψη του τοίχου, θα καταλάβεις εάν θα χρειαστεί και δεύτερη στρώση μπογιάς.

Σε περίπτωση που χρειάζεται και δεύτερο χέρι ο τοίχος, περιμένεις να στεγνώσει η πρώτη στρώση και έπειτα βάφεις πάλι τους τοίχους. Όταν τελειώσεις πλένεις πινέλα, ρολά και κουβάδες ώστε να είναι έτοιμα για την επόμενη μέρα.

Σε αυτές τις πρώτες εργασίες, πρέπει να έχεις δίπλα σου ένα σφουγγάρι ώστε να καθαρίζεις λεκέδες εάν δημιουρργηθούν. Ακόμη, μπορείς να προμηθευτείς ειδικά ρολά για τεχνοτροπίες εάν δεν θες κάτι συνηθισμένο ενώ πρέπει να θυμάσαι να καθαρίζεις καλά τα εργαλεία που χρησιμοποιείς ή να τα φυλάσσεις σε πλαστικές μεμβράνες για μελλοντική χρήση.

Γενικά, οι ελαιοχρωματισμοί εσωτερικά και εξωτερικά, πρέπει να γίνονται σε μέρες με καλό κλίμα. Εάν είναι μέρες με πολύ υγρασία ή πολύ ζέστη, τότε το αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι το επιθυμητό. Είτε επιθυμείς εσωτερικό βάψιμο είτε εξωτερικό, υπάρχουν πράγματα που πρέπει να προσέξεις. Ένα από αυτά είναι η ποσότητα κουτιών με χρώματα που θα χρειαστούν για τον ελαιοχρωματισμό της κατοικίας σου. Έχε στο νου σου να έχεις μεγαλύτερη ποσότητα από αυτήν που έχεις υπολογίσει για κάθε ενδεχόμενο. Για τα υπόλοιπα σημεία προσοχής, συνέχισε παρακάτω.

Εσωτερικό Βάψιμο Σπιτιού

Όταν βάφεις τους εσωτερικούς τοίχους του σπιτιού, τα δύο βασικά θέματα που μπορεί να σε απασχολήσουν και να σε δυσκολέψουν είναι η επιλογή των χρωμάτων και οι ιδανικές συνθήκες στο εσωτερικό του χώρου σου.

Επιλογή Χρωμάτων: Γενικός κανόνας, είναι ότι σε μικρές επιφάνειες όπως κολώνες, τοποθετούμε έντονα χρώματα και σε μεγάλες επιφάνειες πιο ανοιχτές αποχρώσεις. Οι σκούρες αποχρώσεις, δημιουργούν την αίσθηση ενός μικρού χώρου ενώ οι ανοιχτές μεγαλώνουν τον χώρο. Ο συνδυασμός χρωμάτων που θα επιλέξεις για τα δωμάτια του σπιτιού, είναι σημαντικό να διαθέτει ένα ανοιχτό και ένα σκούρο χρώμα σε παρόμοιες αποχρώσεις. Αυτό δημιουργεί αρμονία και ξεκούραση στο σπίτι. Πρέπει να θυμάσαι, να μην χρησιμοποιείς διαφορετικούς συνδυασμούς σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού αλλά να ακολουθείς το ίδιο μοτίβο σε όλους τους χώρους της οικίας σου. Για μία ξεχωριστή πινελιά, επίλεξε κάποια τεχνοτροπία τοίχου με σφουγγάρι, ρολό και 3d που θα εντυπωσιάσει όποιον επισκεφθεί τον χώρο.

Ιδανικές Συνθήκες: Όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα, οι ελαιοχρωματισμοί κατοικιών πρέπει να γίνονται σε μέρες με καλές συνθήκες στο εξωτερικό περιβάλλον. Βροχερές μέρες και μέρες με υψηλή υγρασία είναι απαγορευμένες. Γι’ αυτό και οι περισσότεροι ελαιοχρωματισμοί σπιτιών, γίνονται τους θερινούς μήνες όπου έχει ηλιόλουστες μέρες και το χρώμα στους τοίχους στεγνώνει πιο εύκολα. Ακόμη, οι ωραίες μέρες πρέπει να συνδυάζονται με στεγνούς και καθαρούς τοίχους ώστε να γίνεται καλύτερη πρόσφυση του χρώματος.

Εξωτερικό Βάψιμο Σπιτιού

Το εξωτερικό βάψιμο της κατοικίας σου, είναι δυσκολότερο και πιο απαιτητικό από το εσωτερικό. Η συνεχής έκθεση των τοίχων στις καιρικές συνθήκες, καθιστά δυσκολότερη την διαδικασία προετοιμασίας και εφαρμογής της μπογιάς. Επιπλέον, ο ήλιος είναι ο βασικός υπεύθυνος για την φθορά που έχουν υποστεί οι εξωτερικοί τοίχοι με το πέρασμα του χρόνου. Για να γίνει η δουλειά σωστά, τα επόμενα βήματα είναι:

Μελέτη της επιφάνειας των τοίχων: Για να ξεκινήσουν τα βαψίματα των τοίχων, πρέπει να ελεγχθεί ότι οι επιφάνειές τους είναι καθαρές, λείες και στεγνές. Ένας έμπειρος ελαιοχρωματιστής μπορεί να τσεκάρει ότι οι τοίχοι βρίσκονται στην κατάσταση που πρέπει να είναι ώστε να βαφούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Αστάρωμα των τοίχων: Και στους εξωτερικούς τοίχους, πρέπει να τοποθετείται αστάρι ώστε να πραγματοποιείται καλύτερη μόνωση και να έχει δημιουργηθεί η υποδομή για να έρθει το χρώμα και να εφαρμόσει τέλεια στην επιφάνειά τους. Τα ακρυλικά και στεγανωτικά χρώματα νέα τεχνολογίας, διαθέτουν το πλεονέκτημα ότι προετοιμάζουν την επιφάνεια για ελαιοχρωματισμό και παράλληλα χαρακτηρίζονται για την ποιότητα και την αντοχή τους.

Που κυμαίνονται οι τιμές στο βάψιμο σπιτιών;

Οι τιμές στο βάψιμο σπιτιών, δεν είναι σταθερές αλλά κυμαίνονται με βάση κάποιους συγκεκριμένους παράγοντες. Επειδή το κόστος στους ελαιοχρωματισμούς είναι σίγουρα κάτι που θα σε απασχολήσει, μπορείς να διαβάσεις την παρακάτω λίστα με αυτούς τους παράγοντες:

  • Η ποιότητα των βερνικιών που θα χρησιμοποιήσεις.

  • Το τετραγωνικά μέτρα της επιφάνειας που θες να βάψεις.

  • Εάν θα χρειαστούν μερεμέτια για το βάψιμο των τοίχων

  • Ο αριθμός των ελαιοχρωματιστών που θα χρειαστούν για την εργασία.

Τώρα που γνωρίζεις τα απαραίτητα γύρω από τους ελαιοχρωματισμούς, το μόνο που μένει είναι να επιλέξεις έναν αξιολογημένο και αξιόπιστο ελαιοχρωματιστή για το βάψιμο του σπιτιού σου. Οι επαγγελματίες μας, έχοντας βάψει σαλόνια, κουζίνες, κρεβατοκάμαρες και γενικότερα κάθε δωμάτιο ενός σπιτιού, μπορούν να σου προτείνουν δημιουργικές λύσεις και τεχνοτροπίες που θα μεταμορφώσουν τον χώρο σου και θα ανεβάσουν την ψυχολογία σου στα ύψη. 

Πέρα από τα βαψίματα κατοικιών οι ελαιοχρωματιστές μας, πραγματοποιούν ελαιοχρωματισμούς πολυκατοικιών και επαγγελματικών χώρων, άμεσα και οικονομικά. Με μερικά κλικ, μπορείς να καταχωρήσεις την εργασία σου και να λάβεις προσφορές για τιμές στους ελαιοχρωματισμούς από τον καλύτερο επαγγελματία στην περιοχή σου!

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορά για ελαιοχρωματισμούς τοίχων και ταβανιών από αξιόλογο επαγγελματία στην περιοχή σου

Παναγιώτης Δεδούσης
72 Αξιολογήσεις
Ηρθε ακριβώς την ώρα του ραντεβού, ολοκλήρωσε με πλήρως επαγγελματικό τρόπο και άριστο τρόπο την εργασία, καθάρισε τελείως το χώρο, η τιμή ήταν πολύ ικανοποιητική. Γενικά έμεινα πάρα πολύ ικανοποιημένος από την εργασία του.
Βασίλης Σουρλαντζής
5 Αξιολογήσεις
έμεινα πολύ ικανοποιημένη! Ήταν άψογος!
Παναγιώτης Δεδούσης
72 Αξιολογήσεις
Πολύ καταρτισμένος, συνεπής, καθαρός, τέλεια εργασία
Μηνάς Μαραγκός
3 Αξιολογήσεις
Θανάσης Μπουζέτος
2 Αξιολογήσεις
Πολύ καλός επαγγελματίας. Έλεγξε και άλλους χώρους της πολυκατοικίας αφού πραγματοποίησε την εργασία του για να βεβαιωθεί ότι δεν έχει επηρεαστεί κάποιος άλλος.
Γιώργος Δουλουμπέκης
121 Αξιολογήσεις
Σχετικά άρθρα
Δεν είναι λίγες οι μελέτες και τα άρθρα που αναφέρονται στον καθοριστικό ρόλο που παίζει η επιλογή χρωμάτων στη ζωή μας.
Όταν βρίσκεσαι στο κατώφλι της ζωής σου ως γονιός, υπάρχουν πολλά πράγματα που περνούν από το μυαλό σου για την ανατροφή