Εξυπηρετούμε κανονικά τηρώντας τα μέτρα Υγιεινής
Βάψιμο Σπιτιού - Ελαιοχρωματισμοί

Βάψιμο Σπιτιού - Ελαιοχρωματισμοί

Εγγυόμαστε να γίνουν όλα όπως θες!
415 αξιολογημένοι επαγγελματίες
No1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών
7.218 ολοκληρωμένες εργασίες έως σήμερα

Αξιολόγηση εργασιών

4.7

μέσος όρος από 2901 αξιολογήσεις πελατών

Dimitris
5.0

είναι ένας πολύ σοβαρός επαγγελματίας κ άψογος συνεργάτης Δείχνει μεγάλο ενδιαφερον πάνω στην δουλειά κ αγαπάει πολύ την δουλειά του Είχαμε άψογη συνεργασία,τον συστήνω ανεπιφύλα…

Για: Ιωάννης Γενεράλης
Βασιλης Κ.
5.0

Παρά πολύ καλός επαγγελματίας, άμεσος και πολύ γρήγορος στην δουλειά του. Ότι χρειαστώ από εδώ και πέρα θα εμπιστευτώ μόνο τον Κ. Ντρουβα! Σας ευχαριστούμε πάρα πολυ για όλα! Υ. Γ…

Για: ΝΙΚΟΣ ΝΤΡΟΥΒΑΣ
Marianthi T.
4.9

Εξαιρετικοί όλοι

Για: ΝΙΚΟΣ ΝΤΡΟΥΒΑΣ
Βελωτας Ν.
5.0

Άψογη και καθαρή δουλειά σε καλή τιμή.

Για: Κώστας Γκολφινόπουλος
Εφη Γ.
5.0

άψογη συνεργασία, ευχάριστος και διακριτικός άνθρωπος, με προσοχή στη λεπτομέρεια, συνεπής, σοβαρός επαγγελματίας με εμπειρία και σεβασμό στις επιθυμίες του πελάτη, άνθρωπος που α…

Για: Δημήτρης Σούνης
Αλέξανδρος Μ.
5.0

Πολύ καλός, επαγγελματική αντιμετώπιση. Προσεγμένη δουλειά και πάνω από όλα καλός επαγγελματίας

Για: Μπαντέα Αουρέλ
Αχμέτ Χ.
5.0

Σωστός επαγγελματίας μπράβο πολλή καλος

Για: Dobrzanski Wieslaw
Μαικλ Χ.
5.0

Η συνεργασία μας ήταν εξαιρετική. Ο Βασίλης ανταποκρίθηκε αμέσως, ολοκλήρωσε τη δουλειά πολύ γρήγορα και με μεγάλη επιτυχία. Τόσο οι τοίχοι όσο και οι πόρτες έγιναν με μεγάλη σχολ…

Για: Βαγγέλης Μηλιώνης
Λακο Ε.
5.0

Επαγγελματίας ,συνεπής ,με ωραίες ιδέες και διάθεση!!!

Για: Ανδρέας Αλεξόπουλος
Θεοφιλος Μ.
5.0

Άμεση εξυπηρέτηση! Τέλειο αποτέλεσμα, καθαρός στην δουλειά του, μεγάλο ενδιαφέρον για το πώς ήταν το αποτέλεσμα! Σίγουρα στο εξής θα τον προτιμώ!

Για: Ηλίας Τζίνι

See how much it costs

Ενδεικτικό κόστος από 4.421 αντίστοιχες εργασίες:
120€ - 700€
Εσωτερικό βάψιμο έως 25 τ.μ. από
70€
Εξωτερικό βάψιμο έως 25 τ.μ. από
100€
Τεχνοτροπία από
100€
Εξωτερικό βάψιμο άνω των 25 τ.μ. από
280€
Εσωτερικό βάψιμο άνω των 25 τ.μ. από
250€
Μάθε το πραγματικό κόστος της εργασίας σου, επικοινωνώντας απευθείας με επαγγελματία μας.

Δες χρήσιμες πληροφορίες

Συχνές Ερωτήσεις

Πόσο κοστίζει το βάψιμο σπιτιού;

 • Βάψιμο δωματίου 15 τ.μ. από 75€
 • Βάψιμο σπιτιού 55 τ.μ. από 275€

 • Βάψιμο σπιτιού 105 τ.μ. από 525€

 • Εξωτερικό βάψιμο τοίχου 10 τ.μ. από 150€

 • Εξωτερικό βάψιμο σπιτιού 70 τ.μ. και άνω από 535€
 • Τεχνοτροπίες βαψίματος από 15€/ τ.μ

Οι τιμές αυτές είναι ενδεικτικές. Το κόστος για βάψιμο σπιτιού ανέρχεται περίπου στα 5€/τ.μ με υλικά και εργατικά κόστη.

Συμπλήρωσε τη φόρμα για να σου προτείνουμε μέσα σε 10'' αξιολογημένους επαγγελματίες.

Μάθε περισσότερα

Γιατί να επιλέξεις το βάψιμο σπιτιού εσωτερικά για την ανανέωση του σπιτιού;

1. Πλήρης ανανεώση του σπιτιού

Eίναι γνωστό ότι το βάψιμο σπιτιού μπορεί να γίνει εύκολα και οικονομικά, μεταμορφώνοντας άμεσα τον χώρο σου και αλλάζοντας τη διάθεσή σου. Είναι αποδεδειγμένο ότι τα χρώματα διεγείρουν τα συναισθήματα και επηρεάζουν θετικά την ψυχολογία σου. Έτσι, με μια ριζική αλλαγή χρώματος το σπίτι σου θα δείχνει πιο καθαρό, ζωντανό, περιποιημένο και μοντέρνο.

2. Συντήρηση-Αναβάθμιση του σπιτιού

Το βάψιμο είναι απαραίτητο για τη συντήρηση του σπιτιού σου. Ειδικότερα, σε περίπτώσεις που οι τοίχοι έχουν φθαρεί ή έχουν προσβληθεί από υγρασία και μούχλα, το βάψιμο σπιτιού κρίνεται αναγκαίο ώστε να προσδώσει άλλο αέρα στον χώρο. Οι αξιολογημένοι ελαιοχρωματιστές μας συνιστούν συνήθως μεταξύ τριών και πέντε ετών το φρεσκάρισμα των τοίχων ειδικότερα σε σπίτια καπνιστών ή σε σπίτια με μικρά παιδιά. 

3. Ανακαίνιση του σπιτιού

Το βάψιμο σπιτιού είναι βασική εργασία κατά τη διάρκεια μιας ολικής ανακαίνισης. Ωστόσο, σε περίπτωση μερικής ανακαίνισης μπορείς να βάψεις κάποια δωμάτια του σπιτιού σου όπως η κουζίνα ή το σαλόνι που έχουν μολυνθεί από υδρατμούς εξαιτίας της μαγερικής ή της κάπνας από το τζάκι αντίστοιχα.  Ακόμη, αν θέλεις να πουλήσεις ή να ενοικιάσεις το σπίτι σου καλό θα ήταν να το βάψεις πιο πριν ώστε να αναβαθμιστεί και να αυξηθεί η αξία του.

Μάθε περισσότερα

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν τις τιμές για βάψιμο σπιτιού;

 • Τετραγωνικά μέτρα επιφάνειας για βάψιμο

Οι τιμές διαμορφώνονται με βάση τα τετραγωνικά μέτρα των τοίχων και των ταβανιών και όχι με την επιφάνεια του σπιτιού που διαφέρει προφανώς. Πολλές φορές για λόγους ευκολίας οι ελαιοχρωματιστές αναφέρονται στα τετραγωνικά μέτρα του σπιτιού. Ωστόσο, η επιφάνεια που θα χρειαστεί να καλυφθεί με χρώμα είναι περίπου 3,5 φορές μεγαλύτερη από τα τετραγωνικά μέτρα του χώρου. 

 • Κατάσταση των τοίχων & τα μερεμέτια

Αν οι τοίχοι είναι σε καλή κατάσταση, χρειάζεται μόνο 1-2 χέρια μπογιάς. Αντιθέτως, αν οι τοίχοι έχουν υγρασία ή ρωγμές το κόστος θα αυξηθεί μιας και ο ελαιοχρωματιστής πρέπει να κάνει διάφορα μερεμέτια πιο πριν (π.χ σπατουλάρισμα, στοκάρισμα).

 •  Κόστος των Υλικών 

Μπορείς να επιλέξεις οικολογικά χρώματα, αντιμυκητιακά ή υποαλλεργικά, ανάλογα τις ανάγκες σου. Ο ελαιοχρωματιστής μας μπορεί να σε προμηθεύσει με τα απαραίτητα υλικά και τον εξοπλισμό που θα χρειαστείς, στις πιο προσιτές τιμές.

 • Τεχνοτροπίες στο Βάψιμο

Οι τεχνοτροπίες συνήθως γίνονται σε μία μικρή επιφάνεια, ώστε να αποκτήσει μία ιδιαίτερη αισθητική. Οι αξιολογημένοι ελαιοχρωματιστές μας μπορούν να δημιουργήσουν πλήθος τεχνοτροπιών, από stencil μέχρι απομίμηση ξύλου.

 • Αριθμός των επαγγελματιών

Αν η εργασία του ελαιοχρωματισμού πρέπει να γίνει άμεσα, χρειάζονται αρκετά άτομα για αυτό και είναι λογικό να αυξηθεί και η τιμή. Επίσης, αν χρειαστούν αρκετά παραπάνω μεροκάματα για το βάψιμο σπιτιού πάλι είναι πιθανό να ανέβει η τιμή.

 

Μάθε περισσότερα

Ποιες εργασίες αναλαμβάνουν οι ελαιοχρωματιστές μας;

 • Ελαιοχρωματισμός εσωτερικών χώρων
 • Ελαιοχρωματισμός εξωτερικών χώρων

 • Ελαιοχρωματισμοί κατοικιών

 • Ελαιοχρωματισμοί διαμερισμάτων

 • Ελαιοχρωματισμοί πολυκατοικιών

 • Ελαιοχρωματισμοί επαγγελματικών χώρων

 • Ελαιοχρωματισμοί με τεχνοτροπίες

   

Μάθε περισσότερα

Πότε είναι η κατάλληλη περίοδος για βάψιμο σπιτιού;

Η ιδανική περίοδος είναι η άνοιξη ή άλλες περίοδοι χωρίς υψηλά επίπεδα υγρασίας. Συγκεκριμένα, οι ιδανικές συνθήκες για το βάψιμο σπιτιού είναι οι ηλιόλουστες και ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Αυτές οι συνθήκες βοηθάνε όχι μόνο για να στεγνώσουν οι τοίχοι πιο εύκολα αλλά και για να αφήσεις ανοιχτά παράθυρα ώστε να μην είναι τόσο έντονη η μυρωδιά του χρώματος.

Καλό θα ήταν να αποφύγεις το βάψιμο σπιτιού σε πολύ κρύες ή καυτές ημέρες καθώς οι ακραίες θερμοκρασίες αυξάνουν το ενδεχόμενο να παρουσιαστούν προβλήματα στο τελικό αποτέλεσμα του βαψίματος όπως γραμμώσεις, ρυτιδώσεις, μειωμένη γυαλάδα κ.λπ.

 

Μάθε περισσότερα

Πόσο διαρκεί η διαδικασία για το βάψιμο σπιτιού;

Υπολόγισε ότι για κάθε δωμάτιο χρειάζεται σίγουρα ένα πέρασμα με αστάρι και τουλάχιστον δύο περάσματα με χρώμα. Μετά από κάθε πέρασμα, χρειάζονται 2-3 ώρες για να στεγνώσει κάθε στρώση υλικού. Συνεπώς, ένα δωμάτιο μπορεί να ολοκληρωθεί σε περίπου 9 ώρες

Ο υπολογισμός αυτός αφορά τον ελαιοχρωματισμό το καλοκαίρι, όπου η θερμοκρασία και οι συνθήκες για βάψιμο είναι ιδανικές.

Μάθε περισσότερα

Ποια είναι η διαδικασία για βάψιμο σπιτιού εσωτερικά;

1. Προετοίμασία εσωτερικού χώρου 

Πρώτα από όλα, είναι σημαντικό να κατεβάσεις οποιοδήποτε κρεμαστό υπάρχει στους τοίχους και να βγάλεις τις κουρτίνες. Μάλιστα, χρειάζεται να προστατεύσεις τα έπιπλα, τα παράθυρα, τις πόρτες και τους πριζοδιακόπτες ώστε να μην πιτσιλιστούν με χρώμα. Ακόμη, καλό είναι να στρώσεις παλιά σεντόνια, χαρτόνια ή γενικότερα υφάσματα στο πάτωμα και σε όσα έπιπλα δεν μετακινούνται τόσο εύκολα. Τέλος, μην ξεχάσεις να σκουπίσεις τον χώρο γύρω από τα σοβατεπί ώστε να μην ανασηκώσει σκόνη πιο μετά ο αέρας και κολλήσει πάνω στον φρεσκοβαμμένο τοίχο.

2. Ξύσιμο τοίχου & στοκάρισμα

Οι τοίχοι που πολλές φορές έχουν τρύπες, ρωγμές ή και σαθρές επιφάνειες πρέπει να στοκαριστούν και να δημιουργήσουν μια λεία επιφάνεια. Μαλιστα, κάποιες φορές πρέπει να λειανθεί η επιφάνεια του τοίχου και με γυαλόχαρτο έτσι ώστε να δημιουργηθεί η ιδανική επιφάνεια για ελαιοχρωματισμούς. Σε αντίθετη περίπτωση το αποτέλεσμα δεν θα είναι ομοιόμορφο και ικανοποιητικό. 

3.Τοποθέτηση ασταριού

Στη συνέχεια, ο τοίχος πρέπει να περαστεί με αστάρι πριν το βάψιμο ώστε να ενισχυθεί η μόνωσή του και να προστατευτεί από οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να προκαλέσει το χρώμα. Το αστάρι εφαρμόζεται υποχρεωτικά σε τοίχους οι οποίοι είναι φθαρμένοι και ταλαιπωρημένοι καθώς και σε όσους δεν έχουν βαφτεί στο παρελθόν (π.χ σε ένα νεόκτιστο σπίτι). Μαλιστα, το αστάρι χρειάζεται να εισχωρήσει στον τοίχο και να μην κάνει κρούστα στην επιφάνειά του. Αυτό επιτυγχάνεται με τη σωστή αραίωση που προτείνεται στη συσκευασία, ανάλογα με το πορώδες της επιφάνειας.

4. Βάψιμο σπιτιού

Χρειάζεται να αραιωθεί η μπογιά με διαλυτικό σε έναν μεγάλο κουβά ώστε να διατηρηθεί η ομοιογένεια του χρώματος. Οι αξιολογημένοι ελαιοχρωματιστές μας ξεκινούν το βάψιμο κάνοντας τις γωνίες, τα σημεία γύρω από τα κουφώματα και τις πρίζες και γενικά όλα τα κοψίματα με ειδικό πινέλο. Μάλιστα, για την προστασία των σοβατεπί βάζουν χαρτοταινία για να είναι τελείως σίγουροι πως δεν θα ξεφύγει μπογιά στο σοβατεπί ή ακόμα και στο πάτωμα. Στη συνέχεια, βάφουν τις μεγάλες επιφάνειες με ρολό εκτελώντας σταθερές κινήσεις. Η σωστή κίνηση που εκτελούν οι επαγγελματίες μας όταν βάφουν με το ρολό είναι από κάτω προς τα πάνω και από πάνω προς τα κάτω σε στυλ W, χωρίς να σηκώνουν το ρολό από τον τοίχο.

Μάθε περισσότερα

Ποια είναι τα είδη χρωμάτων;

1. Πλαστικά χρώματα

Χρησιμοποιούνται κατεξοχήν στο βάψιμο του σπιτιού εσωτερικά. Τα χαρακτηριστικά τους είναι η έντονη καλυπτικότητα και το καλό άπλωμα του χρώματος. Μάλιστα, τα πλαστικά χρώματα δεν λερώνονται εύκολα, αντέχουν στο συχνό πλύσιμο, έχουν υψηλή λευκότητα και διατηρούν ζωηρές και αναλλοίωτες τις αποχρώσεις τους για μεγάλο χρονικό διάστημα.

2. Ακρυλικά χρώματα

Χρησιμοποιούνται κυρίως στο εξωτερικό βάψιμο του σπιτιού καθώς διαθέτουν μεγάλη αντοχή στις έντονες καιρικές συνθήκες και στους ατμοσφαιρικούς ρύπους. Ακόμη, εχουν ζωηρές και αναλλοίωτες αποχρώσεις και υψηλές μηχανικές αντοχές,όπως σκληρότητα και ελαστικότητα.

3. Αστάρι 

Είναι ένα αδιαφανές υλικό που εφαρμόζεται ως υπόστρωμα σε επιφάνειες που είναι έτοιμες για βαφή. Πρόκειται για το πιο σημαντικό στάδιο πριν το βάψιμο τοίχου καθώς προσφέρει μονωτικές ιδιότητες και εξασφαλίζει ένα άριστο τελικό αποτέλεσμα βαφής, με διάρκεια στον χρόνο. Τα άριστα αστάρια τοίχων διεισδύουν στην επιφάνεια και έχουν ισχυρή πρόσφυση αλλά και πολύ καλές ιδιότητες εφαρμογής.

4. Βελατούρα

Είναι το υπόστρωμα που χρησιμοποιείται για βερνίκια χρωμάτων σε ξύλινες επιφάνειες, πριν τη βαφή. Τα χαρακτηριστικά της είναι η έντονη καλυπτικότητα και η καλή εφαρμογή, το  γρήγορο στέγνωμα και η ευκολία στο τρίψιμο. Βελατούρες με υλικά όπως μόλυβδος και χρωμικά συστατικά, καλό είναι να τα αποφεύγεις.

5. Ριπολίνες 

Οι ριπολίνες αποτελούν κατηγορία χρωμάτων που χρησιμοποιείται για το βάψιμο ξύλινων και μεταλλικών επιφανειών. Οι κλασικές ριπολίνες προτείνονται για ξύλινες επιφάνειες σε εσωτερικό χώρο, ενώ οι ριπολίνες νερού, οι οποίες είναι και πιο οικολογικές, μπορούν να εφαρμοστούν και σε ξύλο που βρίσκεται σε εξωτερικούς χώρους. Τα χαρακτηριστικά τους είναι η μεγάλη καλυπτικότητα και οι πολύ καλές ιδιότητες εφαρμογής. Μάλιστα, είναι αόσμες που σημαίνει ότι είναι ιδανικές για εσωτερικούς χώρους αλλα και έχουν ζωηρές και αναλλοίωτες αποχρώσεις. 

6. Διαλυτικά χρώματος

Κάθε είδος χρώματος έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις για διαλυτικό (π.χ. νέφτι), οι οποίες αναγράφονται στη συσκευασία. Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στη χρήση του σωστού διαλυτικού που είναι συμβατά με το χρώμα σου για ιδανικό αποτέλεσμα.

Μάθε περισσότερα

Γιατί να αναθέσεις σε ελαιοχρωματιστή το βάψιμο του σπιτιού σου;

Οι κύριοι λόγοι που είναι απαραίτητος ένας επαγγελματίας ελαιοχρωματιστής είναι:

 • Οικονομία: Οι πειραματισμοί μπορεί να οδηγήσουν σε ένα ακαλαίσθητο αποτέλεσμα και ο τοίχος να χρειάζεται επιπλέον βάψιμο ή βάψιμο από την αρχή.

 • Καλαισθησία: Οι επαγγελματίες ελαιοχρωματιστές μας διαθετούν πολυετή εμπειρία και υλοποιούν σύγχρονες τεχνικές και μεθόδους.

 • Διάρκεια: Είναι φανερό ότι ένα επαγγελματικό βάψιμο διαρκεί περισσότερο από ένα ερασιτεχνικό, καθώς ο επαγγελματίας μας γνωρίζει και επιλέγει τα κατάλληλα υλικά.

 • Εμπειρία: Εξοικονομείς χρόνο που επιφέρουν οι αστοχίες χρωματισμών και οι κακοτεχνίες καθώς οι επαγγελματίες ελαιοχρωματιστές μας ενημερώνονται συχνά για κάθε νέα τεχνική για βαψίματα σε διάφορους χώρους.

Μάθε περισσότερα

Τι να προσέξεις στην επιλογή χρωμάτων;

1. Προτίμησε έντονα χρώματα για μικρές επιφάνειες και απαλά για μεγάλες

Τα εντονα χρώματα κουράζουν το μάτι και δημιουργούν σύγχυση ιδιαίτερα όταν είναι πολύ μικρή η επιφάνεια. Για αυτό, φρόντισε σε μικρούς χώρους να προτιμήσεις ανοιχτές αποχρώσεις, όπως λευκό, μπεζ και γενικότερα πιο ψυχρές αποχρώσεις του λευκού. Με αυτό τον τρόπο, ο χώρος σου θα δείχνει μεγαλύτερος, ενώ θα εκπέμπει ηρεμία και καθαριότητα. 

2. Απόφυγε τα σκούρα χρώματα σε μικρά δωμάτια

Τα σκούρα χρώματα, οπως το μωβ, το πορτοκαλί, το μπλε δεν ενδείκνυνται για μικρά δωμάτια καθώς μικραίνουν τον χώρο. Ωστόσο, μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε κολώνες, δοκάρια ή μικρές εσοχές για να δημιουργήσεις αντίθεση. Για παράδειγμα, μπορείς να βάψεις ένα ανοιχτό γαλάζιο τον κύριο τοίχο και να επιλέξεις ένα πορτοκαλί χρώμα για τα δοκάρια και τις κολώνες. Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι o συνδυασμός χρωμάτων να είναι καλαίσθητος ώστε να υπάρχει αρμονία και αίσθηση της συνέχειας στον χώρο. Σε αντίθετη περίπτωση, το αποτέλεσμα δεν θα είναι αυτό που περιμένεις και θα υπάρχει χάσμα μεταξύ των αποχρώσεων.

3. Επίλεξε συνδυασμό χρωμάτων από την ίδια σελίδα στο χρωματολόγιο

Υπάρχουν χρώματα τα οποία δεν ταιριάζουν μεταξύ τους. Για να το αποφύγεις αυτό καλό θα ήταν να επιλέξεις συνδυασμο χρωμάτων από την ίδια σελίδα στο χρωματολόγιο. Διαφορετικά χρώματα ίδιας τονικότητας στον ίδιο χώρο συνήθως δημιουργούν ένα μπερδεμένο και κακό αποτέλεσμα.

4. Απόφυγε συνδυασμούς χρωμάτων με 3 αποχρώσεις και άνω στον ίδιο χώρο

Αν πρόκειται να συνδυάσεις παραπάνω από δύο χρώματα στο ίδιο δωμάτιο φρόντισε να έχουν παρόμοιες αποχρώσεις για να ξεκουράζουν και να χαλαρώνουν το μάτι. Μάλιστα, μπορείς να δοκιμάσεις και κάτι διαφορετικό όπως κάποια τεχνοτροπία ή κάποιο μοτίβο που θα δώσει άλλο αέρα στο σπίτι σου. Σε αυτό το σημείο πρέπει να προσέξεις η τεχνοτροπία ή το μοτίβο που θα επιλέξεις να ταιριάζει με την αισθητική του χώρου σου. 

5. Επίλεξε χρώματα που συνδυάζονται αρμονικά με τα στοιχεία του χώρου

Πρέπει να προσέξεις τα χρώματα που θα επιλέξεις για το βάψιμο του σπιτιού να συνδυάζονται αρμονικά με τα στοιχεία που υπάρχουν στον υπόλοιπο χώρο. Για παράδειγμα, ξύλινα δάπεδα ή κουφώματα που τείνουν προς το κόκκινο ή το κίτρινο καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τα χρώματα που θα επιλέξεις για τους τοίχους και τη διακόσμηση του χώρου σου. Αν μάλιστα χρειάζεται να το συνδυάσεις και με τα υφάσματα επιπλώσεων ή τα χαλιά τότε ο βαθμός δυσκολίας αυξάνεται.

6. Μην χρησιμοποιείς άσκοπα ταπετσαρίες ή τεχνοτροπίες

Η αλόγιστη χρήση ταπετσαριών, τεχνοτροπιών ή επενδύσεων σε μικρούς χώρους μπορεί να υποβιβάσει τον χώρο σου. Ειδικότερα, οι επενδύσεις θα πρέπει να ταιριάζουν με το ύφος και το στυλ του χώρου σου προκειμένου να έχεις ένα άρτιο αποτέλεσμα. Διαφορετικά, μια έντονη και βαριά τεχνοτροπία, ταπετατσαρία ή επένδυση μπορεί να αποδειχθεί στο τέλος άσκοπη σπατάλη, κάνοντας τον χώρο να φαίνεται μικρότερος και μπερδεμένος. 
Μάθε περισσότερα

Ποια είναι τα ιδανικά χρώματα για βάψιμο κρεβατοκάμαρας;

Η κρεβατοκάμαρα είναι ο προσωπικός σου χώρος, ο χώρος που χαλαρώνεις και ξυπνάς για να υποδεχετείς την μέρα με ενέργεια και αισιοδοξία. Γι' αυτό είναι σημαντική η επιλογή χρώματος αυτού του δωματίου ώστε να σου δημιουργεί θετικά συναισθήματα και σκέψεις. 

Οι αξιολογημένοι ελαιοχρωματιστές μας σου δίνουν μερικές συμβουλές ώστε να σε βοηθήσουν να επιλέξεις το κατάλληλο χρώμα για τον χώρο της κρεβατοκάμαρας. 

 • Επίλεξε ψυχρές αποχρώσεις, όπως αποχρώσεις του μπλε, για χαλάρωση και ηρεμία. Είναι αποδεδειγμένο ότι το μπλε χρώμα βοηθά τον ύπνο, ενθαρρύνει τη χαλάρωση και μειώνει την αρτηριακή πίεση. Μάλιστα, μπορείς να το συνδυάσεις με το κίτρινο της ώχρας για να έχεις ένα μοντέρνο υπνοδωμάτιο.
 • Το κόκκινο και το ροζ είναι ιδανικά χρώματα για ρομαντική διακόσμηση. Μάλιστα, ενα έντονο κόκκινο στο υπνοδωμάτιο αποπνέει πάθος και συναίσθημα. Πρόσεξε, όμως,  μην το παρακάνεις με το κόκκινο και το ροζ στους τοίχους γατί είναι πιθανό το αποτέλεσμα να κουράσει. Μάλιστα, μπορείς να σπάσεις την ένταση με λευκό χρώμα σε κάποιες μεγάλες επιφάνειες του τοίχου.

 • Τα παστέλ χρώματα ενδείκνυνται για παιδικά δωμάτια. Μάλιστα, είναι κατάλληλα για μίνιμαλ διακόσμηση, προσθέτοντας χρώμα στον χώρο αλλά και αισιοδοξία. 

 • Το λευκό χρώμα δεν προτείνεται για την κρεβατοκάμαρα παρά μόνο για βάψιμο ταβανιού. Παρόλο που το λευκό χρώμα προσφέρει την αίσθηση μεγαλύτερου χώρου δεν ενδείκνυται για τον χώρο αυτό, καθώς είναι ένα αρκετά ψυχρό χρώμα. 

 • Οι τεχνοτροπίες τοίχου μπορούν να αναβαθμίσουν την αισθητική του δωματίου. Υπάρχουν πολλές τεχνοτροπίες από ombre μέχρι και απομίμηση ξύλου. Ωστόσο, χρειάζεται να επιλέξεις αυτή που ταιριάζει στο στυλ και την αισθητική σου για να εξασφαλίσεις ένα άρτιο αποτέλεσμα.

Μάθε περισσότερα

Ποιες είναι οι πιο χρήσιμες συμβουλές για βάψιμο σαλονιού;

 • Προτίμησε ανοιχτά χρώματα για βάψιμο σαλονιού μικρών διαστάσεων.
 • Τα γήινα χρώματα προσφέρουν ηρεμία και ξεκούραση.

 • Μια έντονη διχρωμία μπορεί να σου προσφέρει ένα πολύ μοντέρνο αποτέλεσμα.

 • Το λευκό χρώμα είναι διαχρονική επιλογή, ειδικά αν θέλεις ο χώρος να φαίνεται μεγαλύτερος.

 • Μην αμελήσεις τη σωστή προετοιμασία για το βάψιμο τοίχου. 

Συμπλήρωσε τη φόρμα και θα σου προτείνουμε άμεσα αξιολογημένους επαγγελματίες που θα αναλάβουν το βάψιμο του σπιτιού σου.

Μάθε περισσότερα

Τι είναι τα στεγανωτικά χρώματα τοίχων και ταρατσών;

Τα στεγανωτικά χρώματα για τοίχους και ταράτσες ανήκουν στην οικογένεια των ακρυλικών χρωμάτων, έχουν υγρομονωτικές ιδιότητες και παρουσιάζουν εξαιρετική αντοχή στο νερό, την υγρασία και τις καιρικές συνθήκες.

Λόγω των παραπάνω ιδιοτήτων τους, χρησιμοποιούνται και στις μονώσεις ταρατσών που είναι μια από τις μεθόδους που συμβάλλουν στη μόνωση ενός κτιρίου και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Αναλυτικά, οι κύριες απαιτήσεις από τα προϊόντα αυτά είναι:

 • να εξασφαλίζουν την υδρομόνωση της επιφάνειας

 • να παραμένουν ελαστικά στον παγετό και στις υψηλές θερμοκρασίες

 • να εφαρμόζονται εύκολα και γρήγορα και να έχουν πολύ καλή πρόσφυση

 • να είναι πιστοποιημένα ψυχρά χρώματα

Μάθε περισσότερα

Τι χρώματα χρησιμοποιούνται σε μεταλλικές επιφάνειες;

Οι ριπολίνες και το ντουκόχρωμα ενδείκνυνται για το βάψιμο των μεταλλικών επιφανειών. 

Ωστόσο, πριν το βάψιμο θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί η σκουριά και να εφαρμοστεί το κατάλληλο αντισκωριακό υπόστρωμα (αστάρι), το οποίο πρέπει να:

 • παρέχει ισχυρή αντισκωριακή προστασία

 • έχει ισχυρή πρόσφυση και υψηλή απόδοση 

 • έχει σύνθεση φιλική στο χρήστη και στο περιβάλλον, χωρίς μόλυβδο και χρωμικά

Μάθε περισσότερα

Ποια εργαλεία είναι απαραίτητα στο βάψιμο σπιτιού;

Τα εργαλεία που χρειάζονται είναι γυαλόχαρτο, γάντια, συρματοβούρτσα, στοκαδόρος ή σπάτουλα, πινέλα, χαρτοταινίες, διαλυτικό, σκάλα, κοντάρι.

Μάλιστα, τα εργαλεία βαψίματος πρέπει να είναι καθαρά και να μην έχουν φθαρεί από πολυκαιρισμό ή από πολλαπλές χρήσεις στο παρελθόν.

 

Μάθε περισσότερα

Μπορείς να αποθηκεύσεις τα χρώματα;

Σε γενικές γραμμές μπορείς να αποθηκεύσεις τα χρώματα και να τα χρησιμοποιήσεις ξανά σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ειδικότερα:

 • Τα δοχεία που έχουν ανοιχτεί και πρόκειται να αποθηκευτούν θα πρέπει να κλείνονται πολύ καλά και να τοποθετούνται σε χώρο με φυσιολογικές συνθήκες υγρασίας και θερμοκρασίας, ώστε να παραμείνουν κατάλληλα προς χρήση στο μέλλον χωρίς να αλλοιωθούν.
   
 • Αποθήκευση υδατοδιαλυτών χρωμάτων που έχουν αραιωθεί με νερό, μη πόσιμο, ενδέχεται να οδηγήσει σε βιοχημικές αντιδράσεις που θα δημιουργήσουν δυσάρεστη οσμή στο περιεχόμενο.
Μάθε περισσότερα

Ποιος είναι ο σωστός καθαρισμός λερωμένων επιφανειών από βάψιμο;

Οι επιφάνειες που είναι βαμμένες και έχουν λερωθεί, μπορούν πολύ εύκολα να καθαριστούν με την χρήση ήπιων οικιακών καθαριστικών.

Μάλιστα, καλό θα ήταν να αποφύγεις την χρήση σκληρής βούρτσας καθαρισμού ώστε να μην τραυματιστεί το φιλμ του χρώματος.

Μάθε περισσότερα

Υπάρχει δυνατότητα εγγύησης;

Εφόσον η εργασία σου ολοκληρώθηκε με τρόπο που διαφέρει σημαντικά από την αρχική σου συμφωνία, η "Εγγύηση Εργασίας Douleutaras" σου παρέχει κάλυψη μέχρι 2.500€ (εξαιρούνται συγκεκριμένες εργασίες που μπορείς να δεις αναλυτικά στους Όρους και Προϋποθέσεις).

Μάθε περισσότερα

Κορυφαίοι Επαγγελματίες

Οι επαγγελματίες μας αξιολογούνται βάσει ποιότητας, συνέπειας & τιμής
Seller photo
Δημήτρης Σούνης
Λυκόβρυση

Αναλαμβάνουμε με αξιοπιστία και επαγγελματισμό πάσης φύσεως ελαιοχρωματισμούς με γνώμονα τις επιθυμίες και τις ανάγκες των πελατώ…

4.8
(38)
4.8
Ποιότητα εργασίας
4.9
Συνέπεια / Ποιότητα επικοινωνίας
4.7
Τιμή
Douleutaras.gr logo
Dobrzanski Wieslaw
Αθήνα

Η ομάδα μας αποτελείται από εξειδικευμένους ελαιοχρωματιστές, με πολυετή εμπειρία και τεχνογνωσία στο σχετικό κλάδο. Εδώ και 17 χ…

4.9
(33)
4.9
Ποιότητα εργασίας
4.9
Συνέπεια / Ποιότητα επικοινωνίας
4.8
Τιμή
Douleutaras.gr logo
Παναγιώτης Κυριακόπουλος
Πειραιάς

Δίνω οριστικές λύσεις στον τομέα του ελαιοχρωματισμού και εγγυώμαι ότι το τελικό αποτέλεσμα θα ξεπεράσει τις προσδοκίες σας. Διαθ…

5.0
(30)
4.9
Ποιότητα εργασίας
5.0
Συνέπεια / Ποιότητα επικοινωνίας
4.9
Τιμή
Seller photo
Γιώργος Βουτσέλης
Περιστέρι

Είμαστε η πρώτη επιλογή στον τομέα του ελαιοχρωματισμού και μαζί με την έμπειρη ομάδα συνεργατών μου, αναλαμβάνουμε ολοκληρωμένες…

4.9
(50)
4.9
Ποιότητα εργασίας
4.9
Συνέπεια / Ποιότητα επικοινωνίας
4.7
Τιμή
Seller photo
PAULIN MARKU
Αθήνα

Η εταιρεία μας παρέχει υπηρεσίες για ελαιοχρωματισμό εσωτερικών ή εξωτερικών χώρων, με εξειδικευμένο προσωπικό. Για κάθε εργασία …

4.8
(62)
4.8
Ποιότητα εργασίας
4.9
Συνέπεια / Ποιότητα επικοινωνίας
4.6
Τιμή

Δείγματα Εργασιών

Πρόσφατα Ολοκληρωμένες Εργασίες

Ελαιοχρωματισμοί

Κόστος 120
Ηλιούπολη
12 Απριλίου 2021
Εκτελέστηκε από

Γιώργος Χ.

Είδος βαψίματος:

Εσωτερικό Βάψιμο

Τετραγωνικά μέτρα για βάψιμο:

11 τ.μ. - 25 τ.μ.

Αγορά υλικών:

Όχι, θα χρειαστώ τη γνώμη του επαγγελματία

Πότε θέλεις να ξεκινήσει η εργασία;

Μέσα στις επόμενες 10 ημέρες

Μάθε περισσότερα...

Ελαιοχρωματισμοί

Κόστος 70
Βύρωνας
12 Απριλίου 2021
Εκτελέστηκε από

Ηρακλης Μ.

Είδος βαψίματος:

Εσωτερικό Βάψιμο

Τετραγωνικά μέτρα για βάψιμο:

11 τ.μ. - 25 τ.μ.

Αγορά υλικών:

Όχι, θα χρειαστώ τη γνώμη του επαγγελματία

Πότε θέλεις να ξεκινήσει η εργασία;

Μέσα στις επόμενες 30 ημέρες

Μάθε περισσότερα...

Ελαιοχρωματισμοί

Κόστος 100
Θεσσαλονίκη
1 Απριλίου 2021
Εκτελέστηκε από

Ελαιοχρωματισμοί Λ.

Είδος βαψίματος:

Εσωτερικό Βάψιμο

Τετραγωνικά μέτρα για βάψιμο:

11 τ.μ. - 25 τ.μ.

Αγορά υλικών:

Όχι, θα χρειαστώ τη γνώμη του επαγγελματία

Πότε θέλεις να ξεκινήσει η εργασία;

Άμεσα

Μάθε περισσότερα...

Ελαιοχρωματισμοί

Κόστος 400
Άνω Λιόσια
29 Μαρτίου 2021
Εκτελέστηκε από

Δημήτρης Α.

Είδος βαψίματος:

Εσωτερικό Βάψιμο

Τετραγωνικά μέτρα για βάψιμο:

26 τ.μ. - 70 τ.μ.

Αγορά υλικών:

Ναι, τα έχω προμηθευτεί ή παραγγείλει ήδη

Πότε θέλεις να ξεκινήσει η εργασία;

Άμεσα

Μάθε περισσότερα...

Ελαιοχρωματισμοί

Κόστος 150
Αξιολογήθηκε
Πειραιάς
27 Μαρτίου 2021
Εκτελέστηκε από

Δημήτρης Α.

Είδος βαψίματος:

Εσωτερικό Βάψιμο

Τετραγωνικά μέτρα για βάψιμο:

Έως 10 τ.μ.

Αγορά υλικών:

Ναι, τα έχω προμηθευτεί ή παραγγείλει ήδη

Πότε θέλεις να ξεκινήσει η εργασία;

Άμεσα

Αξιολόγηση
Γεωργία Π.
5,0

Ευγενικός, τυπικός στην ώρα του, οικονομικός, καθάρισε όταν τελείωσε την δουλειά του τον συνιστώ ανεπιφύλακτα, θα τον ξαναπροτιμησω!!

Για: Δ. ΑΝΑΣΤΑΣΌΠΟΥΛΟΣ
Μάθε περισσότερα...

Συμβουλές

Πώς λειτουργεί
1 Μας περιγράφεις την εργασία που θέλεις να πραγματοποιήσεις
2 Μέσα σε 10'' σου προτείνουμε τους καλύτερους επαγγελματίες που θα έρθουν σε επαφή μαζί σου
3 Επιλέγεις τον καταλληλότερο για την εργασία σου