Βάψιμο Σπιτιού - Ελαιοχρωματισμός

Βρες τους Καλύτερους Ελαιοχρωματιστές στην κατηγορία Βάψιμο Σπιτιού

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Πες μας ΔΩΡΕΑΝ τι εργασία χρειάζεσαι.
Πάρε προσφορές
Λάβε έως 5 προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου προσφορές από επαγγελματίες.
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Σύγκρινε προσφορές, επικοινώνησε με τους επαγγελματίες και επίλεξε όταν είσαι έτοιμος.

Πώς γίνεται το σωστό βάψιμο του σπιτιού;

Ετοιμάζεσαι να βάψεις το σπίτι σου; Σίγουρα υπάρχουν σημεία που δεν γνωρίζεις και θα σε δυσκολέψουν στην όλη διαδικασία του ελαιοχρωματισμού όμως εδώ θα βρεις όλες τις απαντήσεις στις απορίες σου.

Τόσο στο εσωτερικό βάψιμο τοίχων όσο και στο εξωτερικό, ακολουθείται μία συγκεκριμένη εργασία που αφορά την προετοιμασία της επιφάνειας και την εφαρμογή των χρωμάτων. Εάν δεν έχεις τις απαραίτητες γνώσεις, οι παρακάτω συμβουλές για το βάψιμο του σπίτιού θα σου φανούν πολύ χρήσιμες και βοηθητικές.

Προετοιμασία για το Βάψιμο των Τοίχων!

Προστασία των Επίπλων & των Κουφωμάτων από τις μπογιές: Οι εργασίες που θα γίνουν, είναι πιθανό να προκαλέσουν πολύ σκόνη αλλά και φθορές σε έπιπλα, πατώματα και κουφώματα. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις πριν ξεκινήσεις τον ελαιοχρωματισμό, είναι να καλύψεις τις επιφάνειες των επίπλων με νάιλον, τα πατώματα με εφημερίδες ή στρατσόχαρτο και τις κάσες στα κουφώματα με χαρτοταινία.

Στοκάρισμα του Τοίχου: Οι τοίχοι, διαθέτουν τρύπες και ρωγμές που έχουν δημιουργηθεί από καρφιά, ούπα κ.α. Για να βαφεί μία επιφάνεια τοίχου, πρέπει να είναι λεία ώστε να μην δημιουργηθούν νερά στους τοίχους. Τοποθετώντας ειδικό έτοιμο στόκο με την χρήση σπάτουλας στις τρύπες και λειαίνοντάς τον με ένα γυαλόχαρτο, θα έχεις την ιδανική επιφάνεια για ελαιοχρωματισμό.

Σπατουλάρισμα: Είναι η διαδικασία που ακολουθεί το στοκάρισμα. Με το σπατουλάρισμα η επιφάνεια γίνεται ακόμη πιο λεία και σε συνδυασμό με το κατάλληλο αστάρι, δημιουργεί ένα πεδίο προστασίας του τοίχου από ρωγμές.

Αστάρι: Το αστάρι, τοποθετείται σε τοίχους και ταβάνια καθώς ενισχύει την μόνωσή τους ενώ παράλληλα δημιουργεί ιδανικές συνθήκες ώστε να γίνεται η καλύτερη πρόσφυση της μπογιάς.

Οδηγίες για Ελαιοχρωματισμό του Σπιτιού!

Ξεκινώντας τον ελαιοχρωματισμό του σπιτιού, είναι σημαντικό να αρχίσεις το πρωί διότι έχεις ως σύμμαχο το φυσικό φως και μπορείς να δεις καλύτερα την απόχρωση από το βερνίκι που τοποθετείς στους τοίχους σου.

Η πρώτη δουλειά που πρέπει να κάνεις είναι να αραιώσεις την μπογιά σε έναν κουβά. Η μπογιά δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ παχύρρευστη ούτε και πολύ αραιή. Έπειτα με ένα μικρό ρολό και με ειδικά πινέλα να περάσεις όλες τις γωνίες και τα δύσκολα σημεία του σπιτιού όπως τις επιφάνειες γύρω από τις πόρτες και τα παράθυρα και τις πρίζες.

Έπειτα, αραιώνεις πάλι το χρώμα, το στραγγίζεις και αρχίζεις να βάφεις τις μεγάλες επιφάνειες των τοίχων με μεγάλο ρολό. Η κίνηση που πρέπει να κάνεις είναι από κάτω προς τα πάνω και από πάνω προς τα κάτω συνεχόμενα, χωρίς να σηκώνεις το ρολό από τον τοίχο. Από την όψη του τοίχου, θα καταλάβεις εάν θα χρειαστεί και δεύτερη στρώση μπογιάς.

Σε περίπτωση που χρειάζεται και δεύτερο χέρι ο τοίχος, περιμένεις να στεγνώσει η πρώτη στρώση και έπειτα βάφεις πάλι τους τοίχους. Όταν τελειώσεις πλένεις πινέλα, ρολά και κουβάδες ώστε να είναι έτοιμα για την επόμενη μέρα.

Υλικά που θα χρειαστείς στο Βάψιμο!

Τα υλικά, είναι κάτι που πρέπει να προσέξεις κατά την διαδικασία του ελαιοχρωματισμού. Αρχικά, πρέπει να έχεις δίπλα σου ένα σφουγγάρι ώστε να καθαρίζεις λεκέδες εάν δημιουργηθούν. Ακόμη, μπορείς να προμηθευτείς ειδικά ρολά για τεχνοτροπίες εάν δεν θες κάτι συνηθισμένο και πινέλα χοντρά και λεπτά ώστε να μπορείς να βάφεις με ευκολία τις γωνίες στους τοίχους αλλά και τις μεγαλύτερες επιφάνειες.

Συμβουλή: Πρέπει να θυμάσαι να καθαρίζεις καλά τα εργαλεία που χρησιμοποιείς ή να τα φυλάσσεις σε πλαστικές μεμβράνες για μελλοντική χρήση. Η χρήση τους χωρίς να έχουν καθαριστεί και στεγνώσει καλά μπορεί να χαλάσει την απόχρωση που έχεις πετύχει στους υπόλοιπους τοίχους.

Γενικά, οι ελαιοχρωματισμοί εσωτερικά και εξωτερικά, πρέπει να γίνονται σε μέρες με καλό κλίμα. Εάν είναι μέρες με πολύ υγρασία ή πολύ ζέστη, τότε το αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι το επιθυμητό. Είτε ετοιμάζεσαι να βάψεις το σπίτι σου εσωτερικά είτε εξωτερικά,  υπάρχουν κάποια βασικά σημεία προσοχής. Ένα από αυτά είναι η ποσότητα κουτιών με χρώματα που θα χρειαστούν για τον ελαιοχρωματισμό της κατοικίας σου. Έχε στο νου σου να έχεις μεγαλύτερη ποσότητα από αυτήν που έχεις υπολογίσει για κάθε ενδεχόμενο. Για τα υπόλοιπα, συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω.

Βάψιμο Σπιτιού Εσωτερικά: Που πρέπει να εστιάσεις;

Όταν βάφεις τους εσωτερικούς τοίχους του σπιτιού, τα δύο βασικά θέματα που μπορεί να σε απασχολήσουν και πρέπει να εστιάσεις είναι η επιλογή των χρωμάτων και οι ιδανικές συνθήκες στο εσωτερικό του χώρου σου.

Επιλογή Χρωμάτων: Γενικός κανόνας, είναι ότι σε μικρές επιφάνειες όπως κολώνες, τοποθετούμε έντονα χρώματα και σε μεγάλες επιφάνειες πιο ανοιχτές αποχρώσεις. Οι σκούρες αποχρώσεις, δημιουργούν την αίσθηση ενός μικρού χώρου ενώ οι ανοιχτές μεγαλώνουν τον χώρο. Ο συνδυασμός χρωμάτων που θα επιλέξεις για τα δωμάτια του σπιτιού, είναι σημαντικό να διαθέτει ένα ανοιχτό και ένα σκούρο χρώμα σε παρόμοιες αποχρώσεις. Αυτό δημιουργεί αρμονία και ξεκούραση στο σπίτι. Πρέπει να θυμάσαι, να μην χρησιμοποιείς διαφορετικούς συνδυασμούς σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού αλλά να ακολουθείς το ίδιο μοτίβο σε όλους τους χώρους της οικίας σου. Για μία ξεχωριστή πινελιά, επίλεξε κάποια τεχνοτροπία τοίχου με σφουγγάρι, ρολό και 3d που θα εντυπωσιάσει όποιον επισκεφθεί τον χώρο.

Ιδανικές Συνθήκες: Όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα, οι ελαιοχρωματισμοί κατοικιών πρέπει να γίνονται σε μέρες με καλές συνθήκες στο εξωτερικό περιβάλλον. Βροχερές μέρες και μέρες με υψηλή υγρασία είναι απαγορευμένες. Γι’ αυτό και οι περισσότεροι ελαιοχρωματισμοί σπιτιών, γίνονται τους θερινούς μήνες όπου έχει ηλιόλουστες μέρες και το χρώμα στους τοίχους στεγνώνει πιο εύκολα. Ακόμη, οι ωραίες μέρες πρέπει να συνδυάζονται με στεγνούς και καθαρούς τοίχους ώστε να γίνεται καλύτερη πρόσφυση του χρώματος.

Βάψιμο Σπιτιού Εξωτερικά: Βήματα που Πρέπει να ακολουθήσεις!

Το εξωτερικό βάψιμο της κατοικίας σου, είναι δυσκολότερο και πιο απαιτητικό από το εσωτερικό. Η συνεχής έκθεση των τοίχων στις καιρικές συνθήκες, καθιστά δυσκολότερη την διαδικασία προετοιμασίας και εφαρμογής της μπογιάς. Επιπλέον, ο ήλιος είναι ο βασικός υπεύθυνος για την φθορά που έχουν υποστεί οι εξωτερικοί τοίχοι με το πέρασμα του χρόνου. Για να γίνει η δουλειά σωστά,πρέπει να ακολουθήσεις κάποια βήματα:

Μελέτη της επιφάνειας των τοίχων: Για να ξεκινήσουν τα βαψίματα των τοίχων, πρέπει να ελεγχθεί ότι οι επιφάνειές τους είναι καθαρές, λείες και στεγνές. Ένας έμπειρος ελαιοχρωματιστής μπορεί να τσεκάρει ότι οι τοίχοι βρίσκονται στην κατάσταση που πρέπει να είναι ώστε να βαφούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Αστάρωμα των τοίχων: Και στους εξωτερικούς τοίχους, πρέπει να τοποθετείται αστάρι ώστε να πραγματοποιείται καλύτερη μόνωση και να έχει δημιουργηθεί η υποδομή για να έρθει το χρώμα και να εφαρμόσει τέλεια στην επιφάνειά τους. Τα ακρυλικά και στεγανωτικά χρώματα νέα τεχνολογίας, διαθέτουν το πλεονέκτημα ότι προετοιμάζουν την επιφάνεια για ελαιοχρωματισμό και παράλληλα χαρακτηρίζονται για την ποιότητα και την αντοχή τους.

Πόσο κοστίζει το βάψιμο του σπιτιού;

Αναρωτιέσαι ποιο θα είναι το κόστος του βαψίματος της οικίας σου; Οι τιμές στο βάψιμο σπιτιών, δεν είναι σταθερές αλλά κυμαίνονται με βάση κάποιους συγκεκριμένους παράγοντες. Στην παρακάτω λίστα θα βρεις τους κύριους παράγοντες που επηρεάζουν τις τιμές στους ελαιοχρωματισμούς:

  • Η ποιότητα των βερνικιών που θα χρησιμοποιήσεις.

  • Το τετραγωνικά μέτρα της επιφάνειας που θες να βάψεις.

  • Εάν θα χρειαστούν μερεμέτια για το βάψιμο των τοίχων

  • Ο αριθμός των ελαιοχρωματιστών που θα χρειαστούν για την εργασία.

Τώρα που γνωρίζεις τα απαραίτητα γύρω από τους ελαιοχρωματισμούς, το μόνο που μένει είναι να επιλέξεις έναν αξιολογημένο και αξιόπιστο ελαιοχρωματιστή. Οι επαγγελματίες μας, μπορούν να αναλάβουν το βάψιμο του σαλονιού, της κουζίνας, της κρεβατοκάμαρας και κάθε άλλου δωματίου. Εάν θες να αναβαθμίσεις της εικόνα του χώρου σου, διάλεξε μία τεχνοτροπία τοίχου που θα τραβάει τα βλέμματα των επισκεπτών!

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορά για εξωτερικό και εσωτερικό βάψιμο σπιτιού στην περιοχή σου

Βασίλης Γεωργακόπουλος
41 αξιολογήσεις
Ευγένεια, συνέπεια και ολοκλήρωση της εργασίας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα!
Σέρτζιο Χατνεάν
43 αξιολογήσεις
Άριστος σε όλα. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την εργασία του!
Δημήτρης Καλομηνίδης
24 αξιολογήσεις
Εξαιρετικός επαγγελματίας, πολύ καθαρή δουλειά. Άψογος!!! Πολύ ευχαριστημένος από την τελική τιμή. Να είναι καλά!!!
Πέτρος Γκίγκιλας
43 αξιολογήσεις
Άριστα! Από τους καλύτερους μάστορες, γρήγορος και πολύ αποτελεσματικός στη δουλειά του!
Κυριάκος Κουτσός
13 αξιολογήσεις
Μεθοδικός και γρήγορος! Παρέδοσε τη δουλειά δύο μέρες νωρίτερα από την προβλεπόμενη ημερομηνία παράδοσης. Καθαρή δουλειά!
Δημήτρης Χουντής
46 αξιολογήσεις
Έμεινα πολύ ικανοποιημένος! Πολύ καλός επαγγελματίας!
Σχετικά άρθρα
Δεν είναι λίγες οι μελέτες και τα άρθρα που αναφέρονται στον καθοριστικό ρόλο που παίζει η επιλογή χρωμάτων στη ζωή μας.
Όταν βρίσκεσαι στο κατώφλι της ζωής σου ως γονιός, υπάρχουν πολλά πράγματα που περνούν από το μυαλό σου για την ανατροφή
Μη φεύγεις!
Η συμπλήρωση της φόρμας δεν απαιτεί περισσότερο από 1 λεπτό. Η διαδικασία είναι εντλώς δωρεάν και απολύτως ασφαλής και θα σε φέρει σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία σου.

Δεν με ενδιαφέρει