Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τη σωστή συντήρηση ψυγείου!

Ναι, τα σύγχρονα ψυγεία (ειδικά τα τεχνολογίας nofrost) είναι αυτορυθμιζόμενα, δε χρειάζονται απόψυξη και γενικά είναι πολύ πιό «έξυπνα» από τα παλιά, όμως αυτό δε σημαίνει πως δε πρέπει να είμαστε εκπαιδευμένοι ως χρήστες-καταναλωτές και να τα κάνουμε όλα… στην τύχη!

Ολοκληρωμένη συντήρηση ψυγείου σε 3 βήματα!

Μπορεί να μειώνουμε τη διάρκεια ζωής του ψυγείου χωρίς να το καταλαβαίνουμε, να χαλάνε τα τρόφιμά μας πιό γρήγορα και εν γένει, να μη κάνουμε σωστή χρήση στο ψυγείο μας. Οπότε, ιδού μερικά tips ώστε να μην επαναλάβετε τις κακές πρακτικές του παρελθόντος και να κρατήσετε το ψυγείο σε άψογη κατάσταση για πολλά, πολλά χρόνια!

 Tips για σωστή λειτουργία του ψυγείου

✔Το ψυγείο πρέπει να λειτουργεί στους 2-4 βαθμούς Κελσίου, ιδανικά. Αυτό για το χώρο συντήρησης, αφού η κατάψυξη πρέπει να βρίσκεται από τους -16 βαθμούς Κελσίου και κάτω! ✔Το ψυγείο πρέπει να έχει μια ελάχιστη απόσταση από τον τοίχο, γύρω στα 5-10 εκατοστά. Έτσι δεν υπερθερμαίνεται και έχει καλύτερη απόδοση. ✔Μη γεμίζετε το ψυγείο σας με τρόφιμα. Μειώνετε σημαντικά την απόδοσή του και ορισμένα τρόφιμα που είναι πιο μακριά από τον κυκλοφορητή θα μείνουν πιό ζεστά απ’ ότι πρέπει! ✔Αν το ψυγείο δεν είναι τεχνολογίας nofrost, φροντίστε να απομακρύνετε τακτικά τον πάγο που συσσωρεύεται, ή έστω κάντε ολική απόψυξη μια φορά το εξάμηνο. ✔Τοποθετείτε τα τρόφιμά σας σε ταπεράκια ή σκεπασμένα/τυλιγμένα μέσα στο ψυγείο ώστε να μη μεταφέρονται οσμές και υγρασία στο χώρο του ψυγείου. ✔Μην αφήνετε ανοικτή την πόρτα του ψυγείου χωρίς λόγο και το καλοκαίρι ρυθμίστε λίγο χαμηλότερα τη θερμοκρασία αν το ανοιγοκλείνετε συχνά.

συντήρηση ψυγείου

Tips για την απόψυξη του ψυγείου

Η απόψυξη είναι μια βαρετή και κουραστική διαδικασία, αλλά είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία του ψυγείου σας. Όταν, λοιπόν, δείτε ότι έχει συσσωρευτεί αρκετός πάγος και έχει έρθει η ώρα, κάντε τα εξής: ✔Βγάλτε το ψυγείο από την πρίζα. ✔Αδειάστε τα περιεχόμενα του ψυγείου και αν μπορείτε και τα ράφια-συρτάρια. ✔Με όποιο τρόπο θέλετε κρατήστε τις πόρτες του ανοικτές για όσες ώρες χρειαστούν. ✔Αν η κατάψυξη έχει πολύ πάγο και χρειάζεται αρκετές ώρες, μπορείτε να «βοηθήσετε» βάζοντας κατσαρολάκια με ζεστό νερό και κλείνοντάς τα στην κατάψυξη, η θερμότητα και ο ατμός θα λιώσουν ευκολότερα τον πάγο. Προσοχή μη το παρακάνετε με το καυτό νερό. ✔Καθαρίστε τις εσωτερικές επιφάνειες και τα ράφια-συρτάρια μια ένα σφουγγαράκι και νερό με ξίδι, για απολύμανση. ✔Όταν τελειώσει η απόψυξη, σκουπίστε καλά όλο το εσωτερικό από νερά κ.λπ. και τοποθετήστε τα πάντα στη θέση τους. ✔Στο τέλος, μπορείτε να βάλετε και ένα πιατάκι με μαγειρική σόδα στο ψυγείο (συντήρηση) για να απορροφηθούν οι οσμές. συντήρηση ψυγείου

Tips για τη χωροταξία των τροφίμων

✔Χρησιμοποιείστε τις ειδικές θήκες για φρούτα και λαχανικά, αφού απαιτούν διαφορετική θερμοκρασία (πιό υψηλή) από τα υπόλοιπα τρόφιμα. ✔Μη πλένετε φρούτα και λαχανικά πριν τα βάλετε στο ψυγείο. Έτσι αυξάνετε σημαντικά την υγρασία που μπορεί να βλάψει τα ίδια ή άλλα τρόφιμα. ✔Τα ψηλότερα ράφια του ψυγείου έχουν την υψηλότερη θερμοκρασία (7-9 βαθμούς Κελσίου), τα μεσαία  4-6 και το χαμηλότερο ράφι 2-4 βαθμούς. Συνεπώς εκεί πρέπει να τοποθετείτε τα πιo ευπαθή τρόφιμα (π.χ. θαλασσινά). Στο ψηλότερο όσα δεν έχουν ιδιαίτερες ανάγκες ψύξης και όσα έχουν την ένδειξη «διατηρείται στο ψυγείο μετά το άνοιγμα». ✔Μη τοποθετείτε τα φυλλώδη λαχανικά χωρίς να είναι κλεισμένα σε δοχείο ή τυλιγμένα, καθώς ξεραίνονται. ✔Μη τοποθετείτε τα γαλακτοκομικά στην πόρτα του ψυγείου. Λόγω θέσης αλλά και του ανοίγματος-κλεισιμάτος, είναι η περιοχή με την υψηλότερη θερμοκρασία στο χώρο συντήρησης (8-10 βαθμούς). ✔Μη τοποθετείτε το ζεστό φαγητό στο ψυγείο, αφήστε το να φθάσει πρώτα σε θερμοκρασία δωματίου.

Πηγή: Cool Home oikiakes suskeues service banner

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Εργασίες που ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες

Επισκευή
Γαλάτσι 22/09/2020
Εκτελέστηκε από
Βασίλης Γ.
Είδος εργασίας:
Επισκευή
Επισκευή εντός εγγύησης:
Όχι
Πότε θα ήθελες να εκτελεστεί η εργασία;
Τις προσεχείς ημέρες
Πειραιάς 22/09/2020
Εκτελέστηκε από
Τριαντάφυλλος Ρ.
Επισκευή εντός εγγύησης:
Όχι
Πότε θα ήθελες να εκτελεστεί η εργασία;
Στις επόμενες 2 ημέρες το αργότερο

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

ΣΥΝΕΠΗΣ

Για: Γεώργιος Ντάφος / Πλυντήριο Πιάτων: Επισκευή/Εγκατάσταση
4,9

άψογος

Για: Απόστολος Μπαλωμένος / Οικιακό Ψυγείο: Επισκευή
5,0

Άψογος,πολύ καλό παιδί, ήρθε αμέσως και έφτιαξε το ψυγείο ! Ότι χρειαστώ σίγουρα θα ζητήσω ξανά τον ίδιο !

Για: Cosmo Service / Οικιακό Ψυγείο: Επισκευή
3,0

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΛΙΑΝ ΕΠΙΟΙΚΩΣ ΚΑΚΗ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΕΧΝΙΤΟΥ ΟΥΔΕΙΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΓΙΝΕ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΟΠΤΙΚΩΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΣΚΟΥΠΑΣ ΜΕ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΣΚΟΝΗΣ ΑΠ ΤΟ ΜΟΤΕΡ. ΔΕΝ ΕΛΕΧΘΗΚΑΝ ΣΩΛΗΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟΨΥΞΗΣ ΨΥΚΤΙΚΟΣ ΘΑΛΑΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΛΕΓΩΝΤΑΣ ΕΠΙΣΕΨΗ 20 ΕΛΕΓΧΟΣ 20 ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΑΛΛΑ 20. ΤΑ 20 ΕΥΡΩ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΓΧΟ ΤΙ ΗΤΑΝ ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ 20 ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ?

Για: IQ Service / Οικιακό Ψυγείο: Επισκευή
1,0

Μετα το τηλεφωνικό ραντεβου, δεν είχα καμια επικοινωνια

Για: Ρετζέπης Δημήτρης / Πλυντήριο Πιάτων: Επισκευή/Εγκατάσταση
2,6

Ο Κύριος Καρύδης με κάλεσε έπειτα απο το αίτημα μου μεσα απο την ιστοσελίδα και κανονίσαμε ένα ραντεβού για να κάνει μια αξιολόγηση της κατάστασης (Έχω ενα συμβατικό 20ετίας ψυγείο Miele που σταμάτησε να ψύχει η συντήρηση). Ο κύριος Καρύδης ήρθε στην ώρα του και μάλιστα είναι αρκετά ευγενικός. Έλεγξε το ψυγείο και μου είπε οτι χρειάζεται να αλλάξει μοτέρ με κόστος 200 ευρώ. Του έδωσα 20 για τον έλεγχο και του είπα ότι θα τον ειδοποιήσω. Επειδή δεν έκανε καμμία μέτρηση στο ψυγείο για να βγεί στο συμπέρασμα αυτό, αποφάσισα να ρισκάρω και να αλλάξω τον θερμοστάτη μόνος μου οπου και πίστευα ότι είχε πρόβλημα και μάλιστα όταν τον ρώτησα μου επιβεβαιώσε πως ο θερμοστάτης είναι μια χαρα και είναι ολοφάνερο πως φταίει το μοτερ. Με κόστος 12 τελικά έφτιαξα το ψυγείο που λειτουργεί όπως πριν. Ο κύριος Καρύδης ή πραγματικά είναι άσχετος στη δουλεία του ή ήθελε να βγάλει μεγαλύτερο μεροκάματο εις βάρος της τσέπης μου. Πραγματικά χαίρομαι που υπάρχει πλέον η δυνατότητα να αξιολογούμε "επαγγελματίες" μπας και αλλάξουμε λίγο την κουλτούρα της παλιάς κοπής τεχνικών που δουλέυουν τον κόσμο.

Για: ΚΑΡΥΔΗΣ SERVICE / Οικιακό Ψυγείο: Επισκευή