Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τη σωστή συντήρηση ψυγείου!

Ναι, τα σύγχρονα ψυγεία (ειδικά τα τεχνολογίας nofrost) είναι αυτορυθμιζόμενα, δε χρειάζονται απόψυξη και γενικά είναι πολύ πιό «έξυπνα» από τα παλιά, όμως αυτό δε σημαίνει πως δε πρέπει να είμαστε εκπαιδευμένοι ως χρήστες-καταναλωτές και να τα κάνουμε όλα… στην τύχη!

Ολοκληρωμένη συντήρηση ψυγείου σε 3 βήματα!

Μπορεί να μειώνουμε τη διάρκεια ζωής του ψυγείου χωρίς να το καταλαβαίνουμε, να χαλάνε τα τρόφιμά μας πιό γρήγορα και εν γένει, να μη κάνουμε σωστή χρήση στο ψυγείο μας. Οπότε, ιδού μερικά tips ώστε να μην επαναλάβετε τις κακές πρακτικές του παρελθόντος και να κρατήσετε το ψυγείο σε άψογη κατάσταση για πολλά, πολλά χρόνια!

 Tips για σωστή λειτουργία του ψυγείου

✔Το ψυγείο πρέπει να λειτουργεί στους 2-4 βαθμούς Κελσίου, ιδανικά. Αυτό για το χώρο συντήρησης, αφού η κατάψυξη πρέπει να βρίσκεται από τους -16 βαθμούς Κελσίου και κάτω! ✔Το ψυγείο πρέπει να έχει μια ελάχιστη απόσταση από τον τοίχο, γύρω στα 5-10 εκατοστά. Έτσι δεν υπερθερμαίνεται και έχει καλύτερη απόδοση. ✔Μη γεμίζετε το ψυγείο σας με τρόφιμα. Μειώνετε σημαντικά την απόδοσή του και ορισμένα τρόφιμα που είναι πιο μακριά από τον κυκλοφορητή θα μείνουν πιό ζεστά απ’ ότι πρέπει! ✔Αν το ψυγείο δεν είναι τεχνολογίας nofrost, φροντίστε να απομακρύνετε τακτικά τον πάγο που συσσωρεύεται, ή έστω κάντε ολική απόψυξη μια φορά το εξάμηνο. ✔Τοποθετείτε τα τρόφιμά σας σε ταπεράκια ή σκεπασμένα/τυλιγμένα μέσα στο ψυγείο ώστε να μη μεταφέρονται οσμές και υγρασία στο χώρο του ψυγείου. ✔Μην αφήνετε ανοικτή την πόρτα του ψυγείου χωρίς λόγο και το καλοκαίρι ρυθμίστε λίγο χαμηλότερα τη θερμοκρασία αν το ανοιγοκλείνετε συχνά.

συντήρηση ψυγείου

Tips για την απόψυξη του ψυγείου

Η απόψυξη είναι μια βαρετή και κουραστική διαδικασία, αλλά είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία του ψυγείου σας. Όταν, λοιπόν, δείτε ότι έχει συσσωρευτεί αρκετός πάγος και έχει έρθει η ώρα, κάντε τα εξής: ✔Βγάλτε το ψυγείο από την πρίζα. ✔Αδειάστε τα περιεχόμενα του ψυγείου και αν μπορείτε και τα ράφια-συρτάρια. ✔Με όποιο τρόπο θέλετε κρατήστε τις πόρτες του ανοικτές για όσες ώρες χρειαστούν. ✔Αν η κατάψυξη έχει πολύ πάγο και χρειάζεται αρκετές ώρες, μπορείτε να «βοηθήσετε» βάζοντας κατσαρολάκια με ζεστό νερό και κλείνοντάς τα στην κατάψυξη, η θερμότητα και ο ατμός θα λιώσουν ευκολότερα τον πάγο. Προσοχή μη το παρακάνετε με το καυτό νερό. ✔Καθαρίστε τις εσωτερικές επιφάνειες και τα ράφια-συρτάρια μια ένα σφουγγαράκι και νερό με ξίδι, για απολύμανση. ✔Όταν τελειώσει η απόψυξη, σκουπίστε καλά όλο το εσωτερικό από νερά κ.λπ. και τοποθετήστε τα πάντα στη θέση τους. ✔Στο τέλος, μπορείτε να βάλετε και ένα πιατάκι με μαγειρική σόδα στο ψυγείο (συντήρηση) για να απορροφηθούν οι οσμές. συντήρηση ψυγείου

Tips για τη χωροταξία των τροφίμων

✔Χρησιμοποιείστε τις ειδικές θήκες για φρούτα και λαχανικά, αφού απαιτούν διαφορετική θερμοκρασία (πιό υψηλή) από τα υπόλοιπα τρόφιμα. ✔Μη πλένετε φρούτα και λαχανικά πριν τα βάλετε στο ψυγείο. Έτσι αυξάνετε σημαντικά την υγρασία που μπορεί να βλάψει τα ίδια ή άλλα τρόφιμα. ✔Τα ψηλότερα ράφια του ψυγείου έχουν την υψηλότερη θερμοκρασία (7-9 βαθμούς Κελσίου), τα μεσαία  4-6 και το χαμηλότερο ράφι 2-4 βαθμούς. Συνεπώς εκεί πρέπει να τοποθετείτε τα πιo ευπαθή τρόφιμα (π.χ. θαλασσινά). Στο ψηλότερο όσα δεν έχουν ιδιαίτερες ανάγκες ψύξης και όσα έχουν την ένδειξη «διατηρείται στο ψυγείο μετά το άνοιγμα». ✔Μη τοποθετείτε τα φυλλώδη λαχανικά χωρίς να είναι κλεισμένα σε δοχείο ή τυλιγμένα, καθώς ξεραίνονται. ✔Μη τοποθετείτε τα γαλακτοκομικά στην πόρτα του ψυγείου. Λόγω θέσης αλλά και του ανοίγματος-κλεισιμάτος, είναι η περιοχή με την υψηλότερη θερμοκρασία στο χώρο συντήρησης (8-10 βαθμούς). ✔Μη τοποθετείτε το ζεστό φαγητό στο ψυγείο, αφήστε το να φθάσει πρώτα σε θερμοκρασία δωματίου.

Πηγή: Cool Home oikiakes suskeues service banner

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πρόσφατα Ολοκληρωμένες Εργασίες

Όχι
Παλαιό Φάληρο 26/02/2021
Εκτελέστηκε από
Κώστας Ρ.
Επισκευή εντός εγγύησης:
Όχι
Πότε θέλεις να πραγματοποιηθεί η εργασία;
Το αργότερο μέσα στις επόμενες 2 ημέρες
Επισκευή
Παλλήνη 26/02/2021
Εκτελέστηκε από
Παναγιώτης Κ.
Επισκευή εντός εγγύησης:
Όχι
Είδος εργασίας:
Επισκευή
Πότε θέλεις να πραγματοποιηθεί η εργασία;
Το αργότερο μέσα στις επόμενες 2 ημέρες
Επισκευή τηλεόρασης
Αθήνα 26/02/2021
Εκτελέστηκε από
Μαρία Α.
Είδος εργασίας:
Επισκευή τηλεόρασης
Πότε θέλεις να πραγματοποιηθεί η εργασία;
Το αργότερο μέσα στις επόμενες 2 ημέρες
Πρόβλημα τηλεόρασης:
Άλλο
Επισκευή εντός εγγύησης:
Όχι

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Ο κ. Μιχάλης Γκίκας είναι συνεπέστατος και καταρτισμένος επαγγελματίας. Σαφής στις συνεννοήσεις μας, μεθοδικός και ευγενικός, επισκεύασε το αγαπημένο μου ψυγείο των 28 ετών, με ευρηματικότητα και ευστροφία. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα

Για: Μιχάλης Γκίκας / Οικιακό Ψυγείο: Επισκευή
5,0

ΑΡΙΣΤΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΓΕΝΙΑ

Για: Ηλεκτρονικό Service Γκίκας Δημήτρης / Τηλεόραση: Επισκευή/Εγκατάσταση
5,0

Πολύ καλός γνώστης,γρήγορος,εξυπηρετικός,με καλό μαγαζί,τίμιες τιμές και εύκολη πρόσβαση και στάθμευση.

Για: Τρύφωνας Δημήτρης / Τηλεόραση: Επισκευή/Εγκατάσταση
3,7

Απαίσια εμπειρία. σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία φορά που ψάχνω επαγγελματία από την ιστοσελίδα σας, αλλά στο service 24 είναι απατεώνες! Για μια δουλειά 30 ευρώ όπως μου είχαν πει τελικά με χρέωσαν 70 ευρώ και δεν έλαβα ποτέ την απόδειξη από τα υλικά, που ο μάστορας μου είπε πως αγόρασε στον δρόμο από ένα κατάστημα, ενώ η εταιρία μου είπε πως υπάρχει στοκ και θα το έφερναν οι ίδιοι. Παρακαλώ να ελεγχθεί !

Για: SERVICE 24 / Πλυντήριο Πιάτων: Επισκευή/Εγκατάσταση
1,0

Απαράδεκτος. Ήρθε, ΔΕΝ έκανε τίποτα, πήρε 40€ για την επίσκεψη και χωρίς απόδειξη. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ

Για: Cosmo Service / Οικιακό Ψυγείο: Επισκευή
2,7

Ηρθε, εγω ηξερα 20 ευρω επισκεψη, χρεωσε 120 ευρω για μια αντισταση (;) που δεν ειδα ποτε ουτε εκοψε αποδειξη. Τωρα 1 μηνα μετα δο ψυγειο παλι δεν δουλευει κ μυριζει χημικο πολυ ασχημα. Θελω να επικοινωνησω μαζι του για να ερθει παλι να το φτιαξει

Για: Γιώργος Γραμμένος / Οικιακό Ψυγείο: Επισκευή