5 έξυπνα tips για την καλύτερη λειτουργία του στεγνωτηρίου ρούχων!

5 ιδέες για λειτουργία στεγνωτηρίου

Κουράστηκες να βάζεις πλυντήρια, να περιμένεις να στεγνώσουν και μετά να πρέπει να τα σιδερώσεις; Μάλλον δεν έχεις ανακαλύψει την εκπληκτική λειτουργία του στεγνωτηρίου ρούχων!

Αυτή η μοναδική οικιακή συσκευή έχει γίνει ο καλύτερος φίλος κάθε νοικοκυράς που θέλει να γλιτώσει άφθονο χρόνο. Φυσικά, όπως συμβαίνει με όλες τις συσκευές που περιτριγυρίζουν τη ζωή μας, έχει και αυτή τα μυστικά της! Πολλοί είναι εκείνοι που παραπονιούνται ότι δεν λειτουργεί σωστά το στεγνωτήριο τους, ότι μυρίζουν τα ρούχα, ότι βγαίνουν τσαλακωμένα κ.ά

Αποφασίσαμε, λοιπόν, να δώσουμε λίγο φως στην υπόθεση και να ρωτήσουμε τους έμπειρους επισκευαστές της πλατφόρμας μας ποια είναι τα μυστικά για την ορθή λειτουργία του στεγνωτηρίου ρούχων. Τι κάνουμε λάθος και τα ρούχα δεν βγαίνουν, όπως θα θέλαμε; Xρειάζεται το στεγνωτήριο κάποιου είδους συντήρηση ανά τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να λειτουργήσει σωστά;

5 έξυπνες συμβουλές για την καλύτερη λειτουργία του στεγνωτηρίου ρούχων!

1. Εύκολο στέγνωμα

Τρέχεις και δεν φτάνεις και θέλεις οπωσδήποτε να βάλεις το συνολάκι που θα μπει τώρα στο στεγνωτήριο; Υπάρχει τρόπος για να στεγνώσουν πιο γρήγορα τα ρούχα! Μαζί με όλα τα βρεγμένα ρίξε και μια στεγνή πετσέτα. Η τοποθέτηση μιας στεγνής πετσέτας μαζί με τα βρεγμένα ρούχα θα βοηθήσει στην απορρόφηση ενός σημαντικού μέρους της υγρασίας. Έτσι το συνολάκι σου θα είναι έτοιμο όταν θα το χρειαστείς!

2. Καθαρισμός φίλτρου

Ο καθαρισμός του φίλτρου από τα χνούδια και τις βρωμιές είναι απαραίτητη προυπόθεση για την καλή λειτουργία του στεγνωτηρίου ρούχων. Μην ξεχνάς, λοπόν, μετά από κάθε χρήση να καθαρίζεις το φίλτρο. Διαφορετικά, δεν θα αυξηθεί μόνο ο χρόνος στεγνώματος των ρούχων αλλά και η κατανάλωση ενέργειας.

3. Aξιοποίηση διαθέσιμου χώρου

Το σημαντικότερο πλεονέκτημα που μπορεί να σου προσφέρει το στεγνωτήριο ρούχων είναι η εξοικονόμηση χρόνου. Αυτό φυσικά πρέπει να αντισταθμηστεί και με τα χρήματα. Αν δεν θέλεις να δεις το λογαριασμό της ΔΕΗ να φουσκώνει, φρόντισε να το βάζεις σε λειτουργία μόνο όταν έχει γεμίσει. Προσοχή! Μην οδηγηθείς στο αντίθετο άκρο γιατί και το παραγέμισμα του στεγνωτηρίου θα έχει αρνητικά αποτελέσματα.

4. Επιλογή προγράμματος

Το κλειδί για τη σωστή λειτουργία του στεγνωτηρίου είναι η επιλογή του κατάλληλου προγράμματος ανάλογα με το ύφασμα. Διαφορετικά υφάσματα έχουν και διαφορετικές ανάγκες στεγνώματος και περιποίησης. Απόφυγε, λοιπόν, την τοποθέτηση διαφορετικών ειδών και υφασμάτων στην ίδια χρήση. Για παράδειγμα, τα jeans πρέπει να στεγνώνουν σε υψηλή θερμοκρασία ενώ τα εσώρουχα σε πολύ χαμηλότερη. Αν αναρωτιόσουν γιατί δεν βγαίνουν όλα τα ρούχα, όπως περίμενες, η απάντηση βρίσκεται στο πρόγραμμα και τις στροφές!

5. Τίναγμα των ρούχων

Μόλις βγάλεις τα ρούχα από το πλυντήριο και πριν τα βάλεις στο στεγνωτήριο, προσπάθησε να τα τινάξεις και να τα τεντώσεις. Το τίναγμα των ρούχων πριν την τοποθέτηση τους στο στεγνωτήριο, θα εξαφανίσει τα τσαλακώματα και θα μειώσει το χρόνο του στεγνώματος.

Να θυμάσαι ότι το κλειδί της επιτυχίας σε ό,τι κάνουμε είναι πάντα ο τρόπος! Έχεις αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα με το στεγνωτήριο των ρούχων σου; Οι έμπειροι επισκευαστές που βρίσκονται στην πλατφόρμα μας είναι εδώ για να σε βοηθήσουν!

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Εργασίες που ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες

Θεσσαλονίκη 17/09/2020
Εκτελέστηκε από
Ανδρέας Π.
Επισκευή εντός εγγύησης:
Όχι
Πότε θα ήθελες να εκτελεστεί η εργασία;
Δεν έχω συγκεκριμένο χρονικό προγραμματισμό
Θεσσαλονίκη 18/09/2020
Εκτελέστηκε από
Ανδρέας Π.
Επισκευή εντός εγγύησης:
Όχι
Πότε θα ήθελες να εκτελεστεί η εργασία;
Τις προσεχείς ημέρες

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

4,9

Άψογοι επαγγελματίες με συνέπεια στα ραντεβού τους. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και τους συνιστούμε ανεπιφύλακτα!

Για: Κωνσταντίνος Μωραιτάκης / Πλυντήριο Ρούχων: Επισκευή/Εγκατάσταση
5,0

Πολύ εξυπηρετικός, ευγενικός και αποτελεσματικός

Για: Cosmo Service / Οικιακό Ψυγείο: Επισκευή
5,0

Ευγενικός, συνεπής, γνώστης, ειλικρινής με διάθεση να εξυπηρετήσει. Εντόπισε το πρόβλημα και έδωσε λύση. Θα τον πρότεινα ανεπιφύλακτα!

Για: Χρήστος Τσιάπος / Στεγνωτήριο: Επισκευή
4,4

Δεν έχω να πω κάτι αρνητικό. Από την επικοινωνία μέχρι και την επίσκεψη όλα καλά και επαγγελματικά. Το ότι δεν φτιάχτηκε η βλάβη με στεναχώρησε λιγάκι, αλλά εάν δεν υπάρχει ανταλακτικό δεν φταίνε τα παιδιά. Συγουρα εάν χρειστεί θα τους ξανακαλέσω...

Για: Σάκης Κωστόπουλος / Πλυντήριο Ρούχων: Επισκευή/Εγκατάσταση
5,0

Ο Αγγελος ηταν εξαιρετικός! Συνεπης, συνενοησιμος και ευγενικός. Μείναμε απολυτα ευχαριστημένοι!

Για: Άγγελος Κύρου / Απορροφητήρας: Εγκατάσταση/Επισκευή
2,8

Ενώ ήρθαν επίσκεψη να αξιολογήσουν την βλάβη και πληρώθηκαν για την επίσκεψη, το ανταλλακτικό δεν υπήρχε όμως. Νομίζω ότι σε αυτές τις περιπτώσεις το κόστος επίσκεψης θα πρέπει τουλάχιστον να επιμερίζεται. Ευχαριστώ.

Για: IQ Service / Κουζίνα/Φούρνος: Επισκευή/Εγκατάσταση