Ανακαίνιση Σπιτιού

Ανακαίνιση Σπιτιού

Με τεχνολογία που αναλύει και επιλέγει τους καλύτερους για εσένα σε 10’’

4.8/5 από 200.000+ αξιολογήσεις επαγγελματιών
1.500+ κορυφαίοι επαγγελματίες
2.607 ολοκληρωμένες εργασίες έως σήμερα

Αξιολόγηση εργασιών

4.6

μέσος όρος από 551 αξιολογήσεις πελατών

Άρτεμις Σ.
4.9

Ευγενικός στην ώρα του και γρήγορος στην δουλειά του

Για: Μιχάλης Κατσαρός
Κωνσταντινος Κ.
4.9

Παρα πολύ καλή

Για: Βασίλης Ραμάι
Γιώργος Π.
5.0

Πολύ γρήγορος με καλά συνεργεία που συντονίζει χωρίς καθυστερήσεις. Πολύ συνεργάσιμος και συνεπής.

Για: Βασίλης Ραμάι
Βασσαλος Ε.
5.0

Πολύ καλη συνεργασια και μεσα στο χρονοδιαγραμμα.Δεν εμεινα 100% ευχαριστημενος απο καποιους συνεργατες του που πρεπει να εισαι απο πανω τους ολη την ωρα.Αλλα δεν χαλανε τη γενικη…

Για: Νίκος Σαρημανώλης
Πετρος Π.
5.0

Εξαιρετικος επαγγελματίας.Με μεγάλη εμπειρία σε γενικη ανακαινιση.Τον συστήνω ανεπιφύλακτα.Έμεινα πολύ ευχαριστημένος.

Για: Γιώργος Gremshinova
Αλκηστη Ν.
4.6

Εξαίρετος επαγγελματίας , με αίσθημα ευθύνης, προσιτές τιμές , πολύ καλή ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιεί επικοινωνιακός με αξιόλογες προτάσεις...

Για: Γιώργος Gremshinova
Manto K.
5.0

Άψογος επαγγελματίας. Την συστήνω χωρίς δεύτερη σκέψη!

Για: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ
Nt
4.4

Η συνεργασία μου με τον κ. Βάσο ήταν πολύ καλή. Από την αρχή μου έκανε εντύπωση η αμεσότητα και η πολύ καλή οργάνωση των συνεργείων για τις εργασίες που ήθελα να γίνουν ( επισκευή…

Για: Κωνσταντίνος Βάσος

Πόσο κοστίζει η ανακαίνιση σπιτιού;

Ενδεικτικό κόστος από 2.169 αντίστοιχες εργασίες:
600€ - 4500€
Ανακαίνιση ενός χώρου από
600€
Γενική ανακαίνιση σπιτιού (2 χώροι και πάνω) από
4500€
Μάθε το πραγματικό κόστος της εργασίας σου, επικοινωνώντας απευθείας με επαγγελματία μας.
Βρες επαγγελματία

Συχνές Ερωτήσεις

Ποιο είναι το κόστος για ολική ανακαίνιση σπιτιού;

Για μια ανακαίνιση σπιτιού, το κόστος ξεκινά περίπου στα 50€ / τ.μ., με υλικά και εργατικά. Αν θέλεις να μάθεις τιμές για κάποιες από τις πιο δημοφιλείς εργασίες ανακαίνισης, τις έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω:

 • Ελαιοχρωματισμός από 5€ / τ.μ.
 • Τοποθέτηση πλακιδίων από 6€ / τ.μ.
 • Μόνωση ταράτσας από 16€ / τ.μ.
 • Κατασκευή ντουλαπιών από 55€
 • Αντικατάσταση κουφωμάτων από 180€
 • Αντικατάσταση θερμαντικών σωμάτων από 45€ / τ.μ.
 • Καθαιρέσεις χωρισμάτων / Διάνοιξη τοιχοποιίας από 10€ / τ.μ.
 • Τοποθέτηση εσωτερικών πορτών από 35€
 • Τοποθέτηση πόρτας ασφαλείας από 130

Οι επαγγελματίες μας φροντίζουν για την ανακαίνιση εσωτερικών χώρων του σπιτιού, αλλά και των εξωτερικών, σύμφωνα με το γούστο και τις ανάγκες σου. Αν θέλεις να πάρεις προσωποποιημένες προσφορές, ειδικά για την περίπτωσή σου, αρκεί να συμπληρώσεις τη φόρμα μας

Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς εργασίες για εσωτερική ανακαίνιση σπιτιού;

Ελαιοχρωματισμός

Το βάψιμο είναι ίσως ο πιο γρήγορος, εύκολος και οικονομικός τρόπος για να αλλάξει ολοκληρωτικά η όψη του σπιτιού και να μεταμορφωθεί ο κάθε χώρος. Μάλιστα, μπορεί να κάνει έναν χώρο πιο ενδιαφέροον και ελκυστικό προσδίδοντάς του διαφορετικό χαρακτήρα, ενώ παράλληλα αποτελεί επένδυση ανεβάζοντας την αξία του σπιτιού σου.

Υδραυλικές - ηλεκτρολογικές εργασίες

Οι υδραυλικές και οι ηλεκτρολογικές εργασίες ειναι απαραίτητες όταν πραγματοποιείται μια ανακαίνιση σπιτιού.

Αντικατάσταση κουφωμάτων

Ακόμη κι αν επιλέξεις να προχωρήσεις μόνο με την τοποθέτηση καινούργιων κουφωμάτων, μπορείς να πετύχεις αμεσα αισθητική αναβάθμιση του σπιτιού. Μία τολμηρή επιλογή αλλά επένδυση για το σπίτι είναι τα ενεργειακά κουφώματα αλουμινίου ή pvc. Μάλιστα, μπορείς να κλείσεις μεγάλες επιφάνειες με μοντέρνα μαύρα συρόμενα κουφώματα αλουμινίου. Η στιβαρότητα, η μοντέρνα όψη, το γυαλιστερό τους χρώμα και η ενεργειακή τους απόδοση εντυπωσιάζουν και τους πιο απαιτητικούς.

Γκρέμισμα τοίχου, αποξήλωση παλαιών ντουλαπιών

Το γκρέμισμα των τοίχων είναι σίγουρα το πιο ικανοποιητικό αποτέλεσμα καθώς θα μεγαλώσει ο χώρος σου. Ωστόσο, για να γκρεμίσεις τον τοίχο, θα πρέπει πρώτα να μελετήσεις τα σχέδια του σπιτιού.

Τοποθέτηση διαχωριστικών δωματίου

Η διαίρεση ενός σπιτιού ζώνες είναι απαραίτητη ώστε ο χώρος να είναι περισσότερος λειτουργικός.

Τοποθέτηση ταπετσαρίας σε τοίχους - επιφάνειες

Η ταπετσαρία είναι κατάλληλη αν θες να ανανεώσεις τον χώρο σου εύκολα και οικονομικά. Υπάρχουν πολλά είδη και σχέδια που μπορείς να διαλέξεις. 

Εργασίες μόνωσης (θερμομόνωση, υγρομόνωση ή ηχομόνωση)

Η θερμομόνωση μειώνει τις βλάβες στα κτίρια και εξοικονομεί ενέργεια μέχρι 70%, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνει την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητά σου.

Αλλαγή ή επισκευή δαπέδου

Η αντικατάσταση του πατώματος με το κατάλληλο υλικό μπορεί να μετατρέψει το πάτωμα σε βασικό στοιχείο διακόσμησης του σπιτιού. Για παράδειγμα τα ξύλινα ή τα μωσαϊκά πατώματα κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος στις προτιμήσεις του κόσμου τόσο για την αντοχή όσο και για την αισθητική που προσφέρουν.

Αλλαγή πορτών με πόρτες ασφαλείας

 Πολλές φορές στις ανακαινίσεις συνηθίζεται να αντικαθίσταται τόσο η εξωτερική πόρτα εισόδου όσο και οι εσωτερικές πόρτες.

Αλλαγή φωτιστικών

Ο φωτισμός του σπιτιού αποτελεί ιδιαίτερο κομμάτι και δηλώνει το προσωπικό σου στυλ, δημιουργώντας μία ατμόσφαιρα στον χώρο. Πρέπει να είναι επαρκής, αλλά όχι ενοχλητικός και να συμβάλλει στη δημιουργία ενός ευχάριστου περιβάλλοντος.

Ξυλουργικά μερεμέτια και κατασκευές (ντουλάπια - ράφια)

Σήμερα στην αγορά υπάρχουν πάρα πολλοί έξυπνοι μηχανισμοί συρόμενων ντουλαπιών που αναδιπλώνουν και εξασφαλίζουν χώρους αποθήκευσης. 

Συστήματα ασφαλείας και αυτοματισμού

Το σύστημα συναγερμού αποτελεί έναν από τους πιο οικονομικούς τρόπους πρόληψης και αποτροπής διαρρήξεων και κλοπών. Οι περισσότεροι διαρρήκτες, προτού αποφασίσουν να εισβάλουν, εξακριβώνουν τα μέτρα ασφαλείας ενός σπιτιού.

Τοποθέτηση ή αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης

Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς εργασίες για εξωτερική ανακαίνιση σπιτιού;

Η φθορά που προκαλεί ο χρόνος και οι δύσκολες καιρικές συνθήκες, αποτυπώνεται στην εξωτερική όψη του σπιτιού. Τα συνεργεία ανακαινίσεων της πλατφόρμας μας, μπορούν να επισκευάσουν τις ζημιές άμεσα και αποτελεσματικά με τις παρακάτω εργασίες ανακαίνισης οικίας:

Τι διάρκεια έχει μια ολική ανακαίνιση σπιτιού;

Ανάλογα με το αν χρειάζεσαι ανακαίνιση ενός χώρου ή περισσότερων, μια ανακαίνιση σπιτιού συνήθως διαρκεί από 2-3 εβδομάδες έως 3 μήνες. 

Φυσικά, αυτό εξαρτάται από τον αριθμό εργασιών που θέλεις να πραγματοποιηθούν και τις ιδιαίτερες ανάγκες του χώρου σου.

Στόχος των επαγγελματιών μας είναι να ολοκληρωθούν οι εργασίες με ασφάλεια, προσοχή στη λεπτομέρεια, αλλά και μέσα στο συμφωνημένο χρονοδιάγραμμα.

Τι περιλαμβάνει μια μερική ανακαίνιση σπιτιού;

Η μερική ανακαίνιση περιλαμβάνει μόνο ένα ή δύο δωμάτια. Οι πιο δημοφιλείς εργασίες σε μερικές ανακαινίσεις περιλαμβάνουν το βάψιμο του σπιτιού, τη θερμομόνωση, την αλλαγή δαπέδου και την αντικατάσταση κουφωμάτων. 

Το μικρότερο χρονικό διάστημα κατά το οποίο μπορεί να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες μερικής ανακαίνισης είναι μία εβδομάδα.

Ποια είναι τα βήματα για μια επιτυχημένη ανακαίνιση;

1. Επίσκεψη από μηχανικό για μελέτη του χώρου

Το σημαντικότερο ρόλο σε μια ανακαίνιση σπιτιού τον κατέχει, δίχως αμφιβολία, το συνεργείο που θα επιλέξεις για να ολοκληρώσει το έργο. Μίλησε με τους έμπειρους επαγγελματίες της πλατφόρμας μας, ζήτησε τις εκτιμήσεις και τις συμβουλές τους και δες προηγούμενα έργα που έχουν ολοκληρώσει. Το οικονομικό κομμάτι είναι λιγότερο σημαντικό, ειδικά σε περιπτώσεις μεγάλων ανακαινίσεων. Το πιο σημαντικό από όλα είναι να έχεις καλή επικοινωνία και κατανόηση με τον άνθρωπο που πρόκειται να αναλάβει να αλλάξει το σπίτι σου!

2. Καταγραφή των εργασιών & αποτύπωση του χώρου

Τα συνεργεία μας αφού πραγματοποιήσουν επίσκεψη στο χώρο σου στη συνέχεια καταγράφουν τις ανάγκες και τις αδυναμίες του. Ελέγχουν το γενικό περιβάλλον, τα γειτονικά κτίσματα, το ύφος της περιοχής, το φυσικό φως, τον προσανατολισμό και την κίνηση, στοιχεία που συνθέτουν την ιδιαιτερότητα του δικού σου χώρου. 

3. Αναλυτική προσφορά ανακαίνισης

Τα συνεργεία μας σου παρουσιάζουν μια κοστολογημένη πρόταση του χώρου μαζι με αρχιτεκτονικές προτάσεις. Εσύ μπορείς να επιλέξεις αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σου και στο διαθέσιμο budget.

4.Επιλογή & προμήθεια απαραίτητων υλικών για τις εργασίες

Στη συνέχεια, τα συνεργεία μας συγκεντρώνουν άμεσα τα απαραίτητα μηχανήματα και εργαλεία ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος στην εύρεση του κατάλληλου εξοπλισμού. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην ανακαίνιση σπιτιού, επιλέγονται με κριτήριο τις δικές σου ανάγκες αλλά και την αισθητική και τον προϋπολογισμό σου. Οι επαγγελματίες μας διαθέτουν πολυετή εμπειρία στον κατασκευαστικό τομέα και μπορούν να σου προτείνουν υλικά υψηλής αισθητικής και μέσα στο εύρος των τιμών που θέλεις. Είτε θες κουφώματα, είτε μονωτικά υλικά, πλακάκια ή πατώματα, οι τεχνίτες μας θα σου προτείνουν τα σχέδια εκείνα που θα ταιριάξουν στα δωμάτιά σου και θα τα αναδείξουν.

5.Κατασκευή του έργου με επίβλεψη μηχανικού από την αρχή μέχρι και την ολοκλήρωσή του

Ο τακτικός έλεγχος των εργασιών από το μηχανικό είναι απαραίτητος ώστε να είμαστε σίγουροι για την ποιότητα του έργου και την αντοχή όλων των κατασκευών  Τα συνεργεία ανακαίνισης του δικτύου μας παραδίδουν έργα υψηλής ποιότητας και αντοχής.

6. Παράδοση του έργου στο συμφωνημένο χρονοδιάγραμμα με εγγύηση εργασίας 

Το συνεργείο ανακαίνισής μας ακολουθεί πάντα το συμφωνημένο χρονοδιάγραμμα, σεβόμενο τον προσωπικό χρόνο σου. Ωστόσο, η επιλογή της περιόδου που θα ξεκινήσουν οι εργασίες ανακαίνισης αποφασίζεται τόσο με βάση τις καιρικές συνθήκες εφόσον αυτές επηρεάζουν το αποτέλεσμα των εργασιών όσο και με τον δικό σου χρόνο.

Tip: Μετά την ανακαίνιση, μπορείς να προσλάβεις εξειδικευμένο συνεργείο καθαρισμού. Εφόσον ο χώρος είναι άδειος από έπιπλα και οι εργασίες έχουν μόλις ολοκληρωθεί, είναι η ιδανική στιγμή για να φροντίσεις τον πλήρη καθαρισμό του σπιτιού σου, ώστε να είναι έτοιμος για διακόσμηση!

Ποιες εργασίες ανακαίνισης μπορείς να πραγματοποιήσεις σε σπίτι με ενοίκιο;

Αν θέλεις να κάνεις ανακαίνιση σπιτιού όταν μένεις σε ενοίκιο, τότε οι ελευθερίες σου είναι αρκετά περιορισμένες και εξαρτώνται από τους κανονισμούς του συμβολαίου. Οπότε, θα πρέπει για οποιαδήποτε αλλαγή, να ελέγξεις το συμβόλαιο και να πάρεις την έγκριση του ιδιοκτήτη.

Αναλυτικά οι εργασίες που επιτρέπονται σε ένα σπίτι με ενοίκιο:

Τι πρέπει να ξεκαθαρίσεις με το συνεργείο, πριν ξεκινήσει η ανακαίνιση σπιτιού;

1. Επίλεξε σχεδιαστικό ύφος & στυλ ανακαίνισης  

Είναι σημαντικό να έχεις ξεκαθαρίσει τι στυλ και ύφος θέλεις να έχει ο χώρος σου, ώστε να συμφωνήσετε με το συνεργείο ανακαίνισης στις ανάλογες εργασίες. Φυσικά, μπορείς να αλλάξεις γνώμη για κάποια εργασία στην πορεία της ανακαίνισης, αλλά οι περαιτέρω παρεμβάσεις θα έχουν και αυξημένο κόστος.

2. Μην αμελείς τις απαραίτητες λειτουργικές αλλαγές

Είναι πιθανό να χρειαστούν βελτιώσεις στις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις του σπιτιού, για να λειτουργούν άψογα. Συζήτησε για τέτοιου είδους εργασίες με το συνεργείο σου, πριν συμφωνήσετε στο πακέτο ανακαίνισης.

3. Συμφώνησε με το συνεργείο για το πακέτο ανακαίνισης σπιτιού

Φρόντισε να γίνει μια πρώτη εκτίμηση του κόστους, συζητήστε για όλες τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν και καταλήξτε στον απαραίτητο προϋπολογισμό. Το κλειδί της επιτυχίας στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ο σωστός προγραμματισμός και προϋπολογισμός. Σκέψου σε πρώτο επίπεδο πώς θέλεις να μοιάζει ο χώρος σου και τι λειτουργίες θέλεις να εξυπηρετήσεις.

4. Συζητήστε το χρονοδιάγραμμα των εργασιών

Ζήτησε από το συνεργείο ανακαίνισης να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα για το χρονικό σχεδιασμό του έργου καθώς η διαδικασία μπορεί να κρατήσει από λίγες μέρες, έως εβδομάδες.  

Υπάρχει δυνατότητα εγγύησης για τις εργασίες;

Εφόσον η εργασία σου ολοκληρώθηκε με τρόπο που διαφέρει σημαντικά από την αρχική σου συμφωνία, η "Εγγύηση Εργασίας Douleutaras" σου παρέχει κάλυψη μέχρι 2.500€ (εξαιρούνται συγκεκριμένες εργασίες που μπορείς να δεις αναλυτικά στους Όρους και Προϋποθέσεις).

Για να πραγματοποιηθεί μία ανακαίνιση ακινήτου χρειάζεται κάποια ειδική οικοδομική άδεια;

Σύμφωνα με το άρθρο 48 του νέου νόμου 4178/2013 απαιτείται έκδοση εργασιών μικρής κλίμακας σε όλες τις περιπτώσεις ανακαινίσεων στις οποίες τροποποιούμε την εσωτερική διαρρύθμιση, προφανώς χωρίς να θίγουμε την φέρουσα κατασκευή του κτιρίου καθώς και στις περιπτώσεις που θα χρησιμοποιηθούν σκαλωσιές. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις (μικροεπισκευές) δεν απαιτείται κάποια άδεια.

Το Douleutaras.gr αναλαμβάνει να διεκπεραιώσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την έκδοση οποιουδήποτε τύπου άδειας χρειάζεται η ανακαίνιση του ακινήτου σου.
 

Η σύνταξη προσφοράς από τους επαγγελματίες είναι δωρεάν;

Οι αξιολογημένοι επαγγελματίες μας μπορούν να σου συντάξουν δωρεάν αναλυτική προσφορά ανακαίνισης και στη συνέχεια εσύ επιλέγεις τον κατάλληλο. 

Στην περίπτωση που οι εργασίες είναι σε απομακρυσμένες περιοχές ο επαγγελματίας σε ενημερώνει αν υπάρχει ελάχιστη χρέωση πριν το προγραμματισμένο ραντεβού.

Το κόστος που θα αναγράφεται στην τελική προσφορά του επαγγελματία θα είναι οριστικό ή θα αλλάξει κατά τη διάρκεια των εργασιών;

Το κόστος που αναγράφεται στην τελική προσφορά του επαγγελματία, δεν πρόκειται να αλλάξει κατά τη διάρκεια των εργασιών, πάρα μόνο αν επιθυμείς να γίνει κάποια αφαίρεση ή προσθήκη στις εργασίες και στα υλικά.

Μπορώ να επιλέξω μόνος μου τα υλικά της ανακαίνισης;

Φυσικά! Ωστόσο, οι επαγγελματίες μας προτείνουν πάντα υλικά υψηλής ποιότητας για μέγιστη αντοχή στο χρόνο και εγγυημένο αποτέλεσμα.

Μπορεί ο επαγγελματίας να αναλάβει την ανακαίνιση χωρίς εγώ να παρευρίσκομαι στο έργο;

Φυσικά, αρκεί να πραγματοποιηθεί όλη η απαιτούμενη διαδικασία που ακολουθεί ο επαγγελματίας μας στην αρχή.

 1. Επίσκεψη από μηχανικό για μελέτη του χώρου
 2. Καταγραφή των εργασιών & αποτύπωση του χώρου
 3. Αναλυτική προσφορά ανακαίνισης
 4. Επιλογή & προμήθεια απαραίτητων υλικών για τις εργασίες
 5. Κατασκευή του έργου με επίβλεψη μηχανικού από την αρχή μέχρι και την ολοκλήρωσή του
 6. Παράδοση του έργου στο συμφωνημένο χρονοδιάγραμμα με εγγύηση εργασίας 
Ο επαγγελματίας της πλατφόρμας μας μπορεί να σου παρέχει συνεχή ενημέρωση με φωτογραφίες ή και βίντεο κατά τη διάρκεια των εργασιών και καθημερινή επικοινωνία με τον υπεύθυνο του  έργου. Με αυτό τον τρόπο δεν είναι απαραίτητη η άμεση παρουσία σου και παράλληλα έχεις γνώση της εξέλιξης του έργου.
 

Οδηγός για μια επιτυχημένη ανακαίνιση σπιτιού σε 5 απλά βήματα!

1. Οραματίσου το αισθητικό και πρακτικό αποτέλεσμα

Προτού ξεκινήσουν οι εργασίες για την ανακαίνιση του σπιτιού σου, θα πρέπει να σκεφτείς γιατί θέλεις να προχωρήσεις σε αυτές τις αλλαγές. Αν θέλεις απλώς μια αισθητική ανανέωση, τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Αν, όμως, υπάρχουν πρακτικοί λόγοι που σε ώθησαν σε αυτή την απόφαση, θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου περισσότερους παράγοντες. Πώς θέλεις να μοιάζει το σπίτι σου όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες και τι θα ήθελες να αλλάξει;

 2. Υπολόγισε τον διαθέσιμο προϋπολογισμό

Το κλειδί της επιτυχίας στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ο σωστός προγραμματισμός και προϋπολογισμός. Σκέψου σε πρώτο επίπεδο πώς θέλεις να μοιάζει ο χώρος σου και τι λειτουργίες θέλεις να εξυπηρετήσεις. Στη συνέχεια, έχοντας σκεφτεί τα παραπάνω, θα μπορείς να μελετήσεις πώς θα τα επιτύχεις. Προτού μιλήσεις με διάφορους επαγγελματίες, καλό θα ήταν να κάνεις και εσύ μια έρευνα αγοράς ώστε να έχεις μια γενική εικόνα για τα κόστη και τα πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα κάθε επιλογής.

3. Κλείσε ραντεβού με επαγγελματίες και διάλεξε τον άνθρωπο σου

Το σημαντικότερο ρόλο σε μια ανακαίνιση σπιτιού τον κατέχει, δίχως αμφιβολία, το συνεργείο που θα επιλέξεις για να ολοκληρώσει το έργο. Μίλησε με τους έμπειρους επαγγελματίες της πλατφόρμας μας, ζήτησε τις εκτιμήσεις και τις συμβουλές τους και δες προηγούμενα έργα που έχουν ολοκληρώσει. Το οικονομικό κομμάτι είναι λιγότερο σημαντικό, ειδικά σε περιπτώσεις μεγάλων ανακαινίσεων. Το πιο σημαντικό από όλα είναι να έχεις καλή επικοινωνία και κατανόηση με τον άνθρωπο που πρόκειται να αναλάβει να αλλάξει το σπίτι σου!

4. Προετοίμασε τους χώρους σου για την ανακαίνιση σπιτιού

Θα πρέπει να προφυλάξεις τα υπάρχοντα σου, αδειάζοντας κάθε δωμάτιο που πρόκειται να υποστεί αλλαγές. Φύλαξε όλα τα πολύτιμα αντικείμενα σε κάποιο ασφαλές σημείο ή στην αποθήκη. Αν δεν σχεδιάζεις να ανακαινίσεις όλα τα δωμάτια, διαμόρφωσε κατά τέτοιο τρόπο το σπίτι σου, ώστε να απολαμβάνεις κάποια ιδιωτικότητα, ακόμη και όταν θα μπαινοβγαίνουν συνέχεια εργάτες.

5. Είσαι έτοιμος/-η για την ανακαίνιση του σπιτιού σου

Οι εργασίες ανακαίνισης σπιτιού μπορούν να ξεκινήσουν! Πρέπει φυσικά να συνεννοηθείς εξ αρχής για τις ώρες εργασίας και να ρωτήσεις αν υπάρχει κάποια άλλη ανάγκη που πρέπει να καλυφθεί. Φρόντισε να έχεις συνεχή επαφή με τους επαγγελματίες που θα αναλάβουν το έργο και μη διστάσεις να προτείνεις αλλαγές κατά τη διάρκεια του. Το σπίτι σου πρέπει να είναι όπως ακριβώς το έχεις ονειρευτεί! 

Tip: Μην ξεχάσεις, πως αν κάνεις γενική ανακαίνιση, θα χρειαστείς νέο ενεργειακό πιστοποιητικό για το κτίριο. Οι επαγγελματίες που συνεργάζονται με την πλατφόρμα μας είναι έτοιμοι να σε καθοδηγήσουν στην εύκολη, άμεση και οικονομική έκδοση του!

Τι να αποφύγεις όταν ανακαινίζεις το σπίτι σου;

1. Μη πιστοποιημένοι κατασκευαστές

Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα στη γενική ανακαίνιση σπιτιού είναι να επιλέξεις τον υπεύθυνο που θα την αναλάβει. Η επιλογή αυτή θα είναι καθοριστική για τη συνέχεια και για αυτό πρέπει να ορίσεις κάποια στάνταρ που θα πρέπει να έχει. Προφανώς πρέπει να διαθέτει την απαραίτητη άδεια. Aπό εκεί και πέρα είναι πολύ σημαντικό να μάθεις όσα περισσότερα μπορείς για αυτόν. Δες προηγούμενες δουλειές του και συγκέντρωσε πληροφορίες για τον ίδιο. Επιπλέον, μπορείς να διαβάσεις τις αξιολογήσεις των επαγγελματιών μας και να διαλέξεις εκείνους που σου ταιριάζουν καλύτερα. Όταν θα έχεις επιλέξει μερικά ονόματα, προγραμμάτισε μια συνάντηση ώστε να διαπιστώσεις ο ίδιος ποιος τελικά σου ταιριάζει καλύτερα.

2. Εκπτώσεις

Κλείσε τα αυτιά σου σε εξωπραγματικές προσφορές και τάχα μοναδικές ευκαιρίες. Η γενική ανακαίνιση σπιτιού είναι πολύ σημαντική διαδικασία για να κάνεις εκπτώσεις στα στάνταρ σου και να πάρεις ρίσκα. Να θυμάσαι ότι στην αγορά οι τιμές είναι πάνω κάτω οι ίδιες. Απέρριψε, λοιπόν, ασυζητητί εκείνη την προσφορά που θα είναι πάνω από 10% χαμηλότερη από τις άλλες. Όλοι οι κατασκευαστές πληρώνουν τα ίδια ποσά για υλικά και εργασία, άρα η διαφορά στην τιμή δεν μπορεί να προέρχεται από αλλού πέραν της ποιότητας που θα σου προσφέρει. Επίσης, να ξέρεις ότι είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο ο επαγγελματίας με τη πολύ χαμηλή προσφορά, στη συνέχεια να προσθέσει τόσες πολλές έξτρα χρεώσεις που η τιμή θα ανέβει αμέσως, χωρίς καν να το καταλάβεις. Όταν, λοιπόν, θα βρίσκεσαι στην αναζήτηση του κατασκευαστή σου, δώσε βάση στην ποιότητα και άσε τις εκπτώσεις για αλλού.

3. Παρεξηγήσεις

Κατέληξες στον επαγγελματία σου; Το επόμενο βήμα είναι να φτιάξετε ένα αναλυτικό και λεπτομερές συμβόλαιο. Διάβασε το προσεχτικά, ρώτα ότι σε προβληματίζει και ξεκαθάρισε κάθε χλωμό σημείο. Φρόντισε να μην υπάρχει κανένα παραθυράκι που θα σε φορτώσει ξαφνικά με μη συμφωνημένα κόστη. Σίγουρα σε μια γενική ανακαίνιση θα υπάρξουν αλλαγές και προσθαφαιρέσεις. Είναι απαραίτητο όμως να υπάρχει μια αρχική βάση. Εκεί θα στηριχτείς για να συζητήσεις στη συνέχεια με τον κατασκευαστή σου τυχόν αναδιαρθρώσεις του πλάνου. Η επικοινωνία σας πρέπει να είναι συνεχής και ειλικρινής. Όποιο πρόβλημα και να αντιμετωπίσεις πήγαινε κατευθείαν σε αυτόν. Μην απευθύνεσαι μόνος σου στους τεχνικούς, καθώς τότε θα υπάρχει ασυνεννοησία και ασυνέπεια. Αποδέξου ότι δεν μπορείς να τα ξέρεις όλα. Οι τεχνικοί όροι είναι λογικό να σου διαφεύγουν. Για αυτό, αν θες να αλλάξεις κάτι, περιόρισε την επικοινωνία σου με τον υπεύθυνο που θα ξέρει πως να μιλήσει και να χειριστεί τους τεχνικούς.

4. Προκαταβολές

Με βάση το πιο πάνω πλαίσιο, πρέπει να είναι ξεκάθαρος και ο τρόπος πληρωμής. Απέφυγε οπωσδήποτε τις προκαταβολές. Έρευνες έχουν δείξει ότι ένας κατασκευαστής που έχει ήδη εισπράξει το σύνολο ή μεγάλο μέρος της αμοιβής του, θα καθυστερήσει πολύ περισσότερο να τελειώσει το έργο που έχει αναλάβει. Επίσης, ξεκαθάρισε από την αρχή την στάση σου απέναντι στις σταδιακές πληρωμές. Συμφώνησε από την αρχή με τον κατασκευαστή σου, κάθε πότε θα του δίνεις χρήματα, ώστε να μπορεί και αυτός να οργανωθεί και να φτιάξει το πλάνο του. Η καλύτερη μέθοδος είναι να τους δώσεις ένα 30% του συμφωνηθέντος ποσού στην αρχή και το υπόλοιπο όταν παραδώσει την κατασκευή. Ακόμη, θα ήταν χρήσιμο να κρατήσεις ένα 10% και να τον αποπληρώσεις μετά το τέλος του πρώτου μήνα. Έτσι θα έχεις χρόνο να βεβαιωθείς ότι όλα λειτουργούν σωστά και έχεις το αποτέλεσμα που ήθελες.

5. Ανασφάλιστοι τεχνικοί

Τέλος, αφού έχεις πάρει όλες τις μεγάλες αποφάσεις, έχετε συμφωνήσει σε όλα και η ανακαίνιση είναι έτοιμη να ξεκινήσει, πρέπει να φροντίσεις και για κάτι πιο πρακτικό. Ο κάθε κατασκευαστής πιθανόν να έχει δικό του συνεργείο ή κάποιους γνωστούς του και έμπιστους τεχνικούς. Το καλύτερο είναι να τον αφήσεις να συνεργαστεί με αυτούς που εκείνους εμπιστεύεται και πιστεύει ότι μπορεί να πετύχει το στόχο που έχεις ζητήσει. Μην παραλείψεις όμως να βεβαιωθείς ότι αυτοί οι εργάτες είναι ασφαλισμένοι. Η δουλειά τους είναι τέτοια που εγκυμονεί πολλούς κινδύνους. Η πιθανότητα να συμβεί κάποιο εργατικό ατύχημα υπάρχει πάντα και δεν θέλεις να έχεις μέρος της ευθύνης σε αυτό. Πέρα από το ότι δεν είναι νόμιμο και ο εργαζόμενος θα μπορούσε μετά να κάνει μήνυση και σε σένα, αν κάτι του συνέβαινε στο σπίτι σου, το θέμα είναι πολύ πιο ουσιαστικό και ανθρώπινο. Μην βάζεις μια μικρή εξοικονόμηση χρημάτων πάνω από τον άνθρωπο.

Ποια είναι η καλύτερη περίοδος για ανακαίνιση;

Σίγουρα η καλύτερη περίοδος να ξεκινήσεις ανακαίνιση είναι όταν είσαι έτοιμος και αποφασισμένος να την κάνεις!

Από την άλλη, αν το σκέφτεσαι, είναι καλύτερα να μην περιμένεις το χειμώνα, ειδικά αν πρόκειται για γκρέμισμα τοίχων, βάψιμο, αλλαγή κουφωμάτων και παραθύρων, τοποθέτηση πλακιδίων και, διαμόρφωση εξωτερικών χώρων. Αυτό, γιατί το χειμώνα ο καιρός είναι πιο υγρός και δυσχεραίνει κατά πολύ το έργο αλλά και τη ζωή σου μέσα σε ένα χώρο γεμάτο από μπάζα και ρεύματα αέρα και βροχής.

Για την Ελλάδα, όπου η ηλιοφάνεια διαρκεί το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, οι περισσότερες εργασίες είναι εφικτές καθόλο το έτος όμως η περίοδος από τα μέσα της άνοιξης μέχρι τα μέσα του φθινοπώρου είναι η πλέον κατάλληλη. Ουσιαστικά, εκείνη την περίοδο δεν υπάρχουν συχνές ή έντονες βροχοπτώσεις, τα συνεργεία μπορούν να δουλεύουν έχοντας αρκετό φυσικό φως και μπορείς να έχεις παράθυρα ανοιχτά ώστε να αερίζεται ο χώρος.

Αν πρόκειται για ολική ανανέωση σπιτιού, όσο πλησιάζουμε στο καλοκαίρι, είναι μία ευκαιρία να μετακομίσεις στο εξοχικό ή σε ενοικιαζόμενη θερινή κατοικία για όσο διάστημα διαρκεί η αναδιαμόρφωση των χώρων σου.

Ποιες είναι οι βελτιώσεις που πρέπει να κάνεις στην εξωτερική εμφάνιση του σπιτιού σου;

1. Περιποίηση των τοίχων

Οι εξωτερικοί τοίχοι είναι ένα από τα πρώτα στοιχεία που παρατηρείς εσύ αλλά και κάθε επισκέπτης όταν φτάνει στο σπίτι σου. Ακόμα και τα ομορφότερα χρώματα δεν μπορούν να αναδειχθούν όταν είναι φθαρμένα ή βρώμικα. Μπορεί, ωστόσο, να μην χρειάζεται να περάσεις ξανά χρώμα στον τοίχο, για να κερδίσει τη χαμένη του λάμψη. Ίσως απλώς να ήρθε η ώρα να κάνεις ένα καλό καθάρισμα σε βάθος στον τοίχο σου, για να δώσει και πάλι φως στην εξωτερική εμφάνιση του σπιτιού σου.

2. Πόρτα Εισόδου

Η πόρτα είναι το πρώτο πράγμα που αντικρύζει κανείς, προτού μπει στο σπίτι σου. Αν, λοιπόν, ο χρόνος δεν της έχει φερθεί με τον καλύτερο τρόπο, θα πρέπει να φροντίσεις είτε για την αλλαγή, είτε για την επισκευή της. Αν δεν είσαι διατεθειμένος-η να ξοδέψεις τα λεφτά των διακοπών σου για να αντικαταστήσεις την παλιά, φθαρμένη πόρτα της εισόδου σου, τότε σίγουρα θα πρέπει να την βάψεις!

3. Σοβατεπί: Βάψιμο και τρίψιμο

Tο σοβατεπί, σε περίπτωση που δεν το γνώριζες, είναι εκείνη η στενή, οριζόντια λωρίδα που καλύπτει το κάτω μέρος του τοίχου και το διαχωρίζει από το δάπεδο. Εκτός από τους λειτουργικούς τους ρόλους, τα σοβατεπιά παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο και στην εξωτερική εμφάνιση του σπιτιού. Μ’ ένα απλό τρίψιμο και βάψιμο, το σπίτι σου θα κερδίσει εξωτερικά πολλά χρόνια νεότητας! Αυτή η μικρή περιποίηση στον τοίχο σου, είναι βέβαιο πώς θα κερδίσει τις εντυπώσεις!

4. Φυτά και Ομορφιά

Ο οικονομικότερος τρόπος για να δώσεις αέρα ανανέωσης στο σπίτι σου, είναι να αφήσεις τη δύναμη της φύσης να το κάνει για εσένα. Αν τα φυτά στο μπαλκόνι ή τον κήπο σου είναι απεριποίητα ή μαραμένα, η εξωτερική εμφάνιση του σπιτιού σου σίγουρα δεν θα καλλιεργεί τα πιο θετικά συναισθήματα. Βάλε πράσινο και χρώματα στους εξωτερικούς χώρους, φυτεύοντας όμορφα λουλούδια και θάμνους και θα δεις άμεσα τις αλλαγές!

5. Πέργκολες και Τέντες

Ειδικά αν μένεις σε πολυκατοικία, θα γνωρίζεις πόσο σημαντική είναι η περιποίηση της βεράντας για την όψη του σπιτιού από το δρόμο. Σκισμένες τέντες και ξεθωριασμένες πέργκολες, αναμφίβολα, δημιουργούν πολύ άσχημη εικόνα τόσο σε εσένα όσο και στον επισκέπτη ή τον επίδοξο ενοικιαστή που θα τις αντικρύσει. Αν ήρθε η ώρα να επισκευάσεις τις τέντες ή τις πέργκολες στους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού σου, δεν χωράνε άλλες αναβολές! 

Γενική ανακαίνιση σπιτιού: Πώς θα διαλέξεις σωστά τον άνθρωπο σου;

1. Kοίταξε προηγούμενες δουλειές του επαγγελματία

Το πρώτο βήμα, που πρέπει να κάνεις, αφού λάβεις προσφορές από τους επαγελματίες της πλατφόρμας μας, είναι να επισκεφθείς τα προφίλ τους. Έτσι θα πάρεις μια εικόνα για το ύφος και το στυλ των εργασιών που έχουν εξυπηρετήσει και θα καταλάβεις κατά πόσο αυτά ταιριάζουν στο δικό σου.

2. Συμβουλεύσου τις αξιολογήσεις που έχει λάβει ο επαγγελματίας

Οι φωτογραφίες στα προφίλ των επαγγελματιών σε συνδυασμό με τις αξιολογήσεις που έχουν λάβει, θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις μια αρκετά καθαρή πρώτη εικόνα για το επίπεδο της εργασίας που προσφέρουν. Σε συμβουλεύουμε να εξετάσεις προσεκτικά τα προφίλ και να αφιερώσεις λίγο χρόνο για να διαβάσεις τα σχόλια. Αυτό θα σε βοηθήσει πολύ!

3. Κλείσε ραντεβού για επίσκεψη στο σπίτι

Αφού λάβεις προσφορές και καταλήξεις σε 2-3 ονόματα, θα πρέπει να προχωρήσεις στο επόμενο βήμα, δηλαδή την κατ’ ιδίαν συνάντηση. Η πρώτη εντύπωση είναι πάρα πολύ σημαντική για να καταλάβεις κατά πόσο σου ταιριάζει ο επαγγελματίας. Μη διστάσεις να κάνεις πολλές ερωτήσεις για οποιοδήποτε θέμα ή απορία σε απασχολεί. Αυτό θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις μια καλύτερη εικόνα και φυσικά να καταλάβεις λίγα περισσότερα για τον άνθρωπο που έχεις απέναντι σου.

4. Κάνε βασικές ερωτήσεις και λύσε τυχόν απορίες

Υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να τα γνωρίζεις εξ αρχής. Ποιος θα εργάζεται στο σπίτι σου; Πότε ξεκινούν και πότε τελειώνουν οι εργασίες; Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη του καθαρίσματος; Θα υπάρχει ασφάλεια για τα υπάρχοντα σου; Αυτά και άλλα πολλά πρέπει να τα γνωρίζεις πριν ακόμη ξεκινήσουν οι εργασίες.

5. Ζήτησε αναλυτική οικονομική προσφορά για τη γενική ανακαίνιση

Η οικονομική προσφορά πρέπει να είναι όσο πιο αναλυτική γίνεται ώστε να μην υπάρξουν τριβές στην πορεία της συνεργασίας. Το εξοδολόγιο των εργασιών θα πρέπει να είναι απόλυτα σαφές και κατανοητό και αυτό είναι κάτι που πρέπει να απαιτήσεις. Επίσης, αν θελήσεις σε οποιοδήποτε στάδιο της συνεργασίας να προμηθευτείς υλικά μόνος/-η σου, θα πρέπει να σιγουρευτείς ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα.

6. Μελέτησε προσεκτικά το συμβόλαιο

Προτού βάλεις την υπογραφή σου οπουδήποτε βεβαιώσου ότι είναι όλα γραμμένα στο χαρτί. Μελέτησε το συμβόλαιο προσεκτικά για να είσαι σίγουρος/-η ότι θα είσαι καλυμμένος/-η για οποιοδήποτε θέμα τυχόν προκύψει. Φυσικά σε μεγάλα έργα, όπως είναι μια γενική ανακαίνιση, ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές στην πορεία. Μην ανησυχείς γι’ αυτό, απλώς βεβαιώσου ότι έχεις μπροστά σου ένα οργανωμένο και δίκαιο πλάνο.

Extra Tip: Μην ξεχάσεις, πως αν κάνεις γενική ανακαίνιση, θα χρειαστείς νέο ενεργειακό πιστοποιητικό για το κτίριο. Οι επαγγελματίες που συνεργάζονται με την πλατφόρμα μας είναι έτοιμοι να σε καθοδηγήσουν στην εύκολη, άμεση και οικονομική έκδοση του!

Κορυφαίοι Επαγγελματίες

Οι επαγγελματίες μας αξιολογούνται βάσει ποιότητας, συνέπειας & τιμής

Seller photo
Λευτέρης Γελές
Αθήνα

Η δουλειά μου σαν επαγγελματίας για ανακαίνιση σπιτιού χαρακτηρίζεται από συνέπεια, υπευθυνότητα και επαγγελματισμό. Διαθέτω πολλ…

4.9
(567)
4.9
Ποιότητα εργασίας
4.9
Συνέπεια / Ποιότητα επικοινωνίας
4.9
Τιμή
Seller photo
ΜΑΝΑΡΑΚΗΣ Δ. & ΥΙΟΙ
Αχαρνές

Αναλαμβάνουμε πληθώρα εργασιών για την ανακαίνιση του σπιτιού σας και την ενεργειακή, αλλά και αισθητική του αναβάθμιση. Εξειδικε…

5.0
(88)
5.0
Ποιότητα εργασίας
4.9
Συνέπεια / Ποιότητα επικοινωνίας
4.9
Τιμή
Seller photo
PAULIN MARKU
Αθήνα

Η εταιρεία μας αναλαμβάνει τη γενική ανακαίνιση σπιτιού, για κάθε δωμάτιο και χώρο που σας ενδιαφέρει. Η εργασία μας βασίζεται στ…

4.9
(139)
4.9
Ποιότητα εργασίας
4.9
Συνέπεια / Ποιότητα επικοινωνίας
4.7
Τιμή
Seller photo
Κώστας Ζαρκάδας
Καρδίτσα

Σαν επαγγελματίας ανακαίνισης σπιτιού, διαθέτω πολυετή εμπειρία σε ποικίλες τεχνικές εργασίες που μπορεί να χρειαστείτε για το σπ…

4.8
(251)
4.8
Ποιότητα εργασίας
4.9
Συνέπεια / Ποιότητα επικοινωνίας
4.3
Τιμή
Seller photo
Λευτέρης Ματσόλης
Κορυδαλλός

Ονομάζομαι Λευτέρης Ματσόλης και είμαι έμπειρος επαγγελματίας στις τεχνικές εργασίες. Πιο συγκεκριμένα αναλαμβάνω μαζί με το εξει…

4.8
(71)
4.7
Ποιότητα εργασίας
4.8
Συνέπεια / Ποιότητα επικοινωνίας
4.5
Τιμή