Ανακαίνιση Σπιτιού

Σχεδιάζεις την Ανακαίνιση του Σπιτιού σου; Εμπιστεύσου τα αξιολογημένα συνεργεία της Υπηρεσίας μας!

5000 Αξιολογημένοι Επαγγελματίες
Δωρεάν Προσφορές
Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις

Πες μας ΔΩΡΕΑΝ τι εργασία χρειάζεσαι.

Πάρε προσφορές

Λάβε έως 3 προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου προσφορές από επαγγελματίες.

Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία

Σύγκρινε προσφορές, επικοινώνησε με τους επαγγελματίες και επίλεξε όταν είσαι έτοιμος.

Τελευταία ενημέρωση: 23/7/2019

Ανακαίνιση σπιτιού: Βρες τις καλύτερες ιδέες για το χώρο σου & αξιολογημένα συνεργεία ανακαίνισης!

Η ανακαίνιση σπιτιού είναι μια δημιουργική και ευχάριστη διαδικασία, που όμως μπορεί να προκαλέσει μεγάλο άγχος στον καθένα μας. Οι εργασίες που πρέπει να γίνουν είναι πολλές και απαιτούν προσεκτική οργάνωση και σχεδιασμό. Ειδικά στην περίπτωση της γενικής ή ολικής ανακαίνισης, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να σκεφτείς, πριν ξεκινήσεις.

ανακαίνιση σπιτιού

Αρχικά, πρέπει να αποφασίσεις αν χρειάζεσαι ολική ή μερική ανακαίνιση σπιτιού. Αν επιθυμείς να ανανεώσεις μόνο ένα κομμάτι του χώρου σου, μπορείς να επιλέξεις να κάνεις μόνο ανακαίνιση μπάνιου, ανακαίνιση κουζίνας, ανακαίνιση δωματίου, ανακαίνιση σαλονιού, κλπ. Κάθε χώρος μπορεί να χρειάζεται διαφορετικές εργασίες, ανάλογα με τις προϋποθέσεις που θέτεις.

Στην πλατφόρμα μας, μπορείς να βρεις άμεσα και αξιόπιστα τα καλύτερα συνεργεία για ανακαινίσεις σπιτιών ή διακόσμηση σπιτιού. Οι επαγγελματίες μας μπορούν να σου προτείνουν το κατάλληλο πακέτο ανακαίνισης με την πιο προσιτή προσφορά, ανάλογα με τις εργασίες που θέλεις να πραγματοποιήσεις.

ανακαίνιση σπιτιού

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Αξιολογήσεις Πελατών που μας Εμπιστεύθηκαν την Ανακαίνιση τους

φωτογραφία επαγγελματία
ΝΙΚΟΣ Τ.
131 αξιολογήσεις

Έγινε πολύ καλή δουλειά γενικά και ιδιαίτερα στην τοποθέτηση πλακιδίων που ήταν και το μεγαλύτερο κομματι. Τον ξανα επέλεξα και για άλλη ...

φωτογραφία επαγγελματία
Μαστροτεχνική G.
46 αξιολογήσεις

Καλός μάστορας συνεπής στα ραντεβού κ ποιοτικός στη δουλειά του. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα

φωτογραφία επαγγελματία
Σπύρος Γ.
30 αξιολογήσεις

Η εργασία ολοκληρώθηκε στον προκαθορισμένο χρόνο, με το κόστος που είπαμε (οικονομική εργασία) και με πολύ καλή ποιότητα.

φωτογραφία επαγγελματία
ΑΡΜΠΕΝ Ν.
29 αξιολογήσεις

Ευχαριστώ τον κύριο Άρμπεν για την πολύ καλή δουλειά!

φωτογραφία επαγγελματία
Κώστας Τ.
27 αξιολογήσεις

Σαφής και επαγγελματίας. Ευχαριστώ πολύ!

φωτογραφία επαγγελματία
Δημήτρης Κ.
27 αξιολογήσεις

Άριστη συννενόηση με εξαιρετικό επαγγελματία. Συστήνω ανεπιφύλακτα!

Πόσο κοστίζει μία γενική ανακαίνιση σπιτιού;

Μέσος όρος τιμής: €280

Οι τιμές στις ανακαινίσεις αφορούν το κόστος ανά τ.μ, το οποίο διαμορφώνεται βάσει των εργασιών που θα γίνουν αλλά και των υλικών που θα επιλέξεις.

Ανανεώθηκε: 22 Μαΐου 2019

Επόμενο Βήμα: Δες το πραγματικό κόστος της δικής σου ανακαίνισης. 

€50
Ελάχιστο
€280
Μέσο κόστος
€750
Μέγιστο

Πώς διαμορφώνονται οι τιμές σε μία γενική ανακαίνιση σπιτιού;

Ονειρεύεσαι να προχωρήσεις σε ολική ανακαίνιση σπιτιού αλλά δεν έχεις ξεκάθαρη εικόνα για τα κόστη στις ανακαινίσεις; Αυτό που θα πρέπει σίγουρα να γνωρίζεις είναι ότι οι τιμές στις ανακαινίσεις διαμορφώνονται πρωταρχικά με βάσει τον όγκο των εργασιών που θα πραγματοποιήσεις και φυσικά ανάλογα με την ποιότητα των υλικών.

Για αυτό το λόγο υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να παρατηρήσεις σημαντικές διαφορές ανάμεσα στις προσφορές και τα πακέτα ανακαίνισης που θα λάβεις. Για παράδειγμα, το laminate είναι ένα αρκετά οικονομικός τρόπος επένδυσης του πατώματος. Αντιθέτως, το μάρμαρο θα σου στοιχίσει πολύ πιο ακριβά και φυσικά έχει πιο πολλές απαιτήσεις στην τοποθέτηση του.

Οι τιμές, λοιπόν, που παρουσιάστηκαν είναι μόνο ενδεικτικές και σαφώς προκειμένου να δοθεί μια συνολική τελική εκτίμηση κόστους ολικής ή μερικής ανακαίνισης για κάθε σπίτι, πρέπει να γίνει εμπεριστατωμένη μελέτη του χώρου από εξειδικευμένα συνεργεία.

Ελπίζουμε ότι οι συμβουλές μας θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις μία πρώτη εικόνα για την ανακαίνιση σπιτιού. To μόνο που απομένει είναι να καταχωρήσεις εντελώς δωρεάν την εργασία σου, να λάβεις προσφορές από αξιολογημένα συνεργεία ανακαίνισης και να διαλέξεις την ιδανική για τις ανάγκες του χώρου σου!

Σχετικά άρθρα

Ανακαίνιση Σπιτιού όταν μένεις σε ενοίκιο: μάθε ποιες αλλαγές μπορείς να κάνεις

Μόλις μετακόμισες σε νέο σπίτι; Πολύ καλά νέα! Σου ευχόμαστε κάθε ευτυχία σε αυτό!

Περισσότερα
Οδηγός για μια επιτυχημένη Ανακαίνιση Σπιτιού σε 5 απλά βήματα!

Πήρες την απόφαση να προχωρήσεις σε αυτή την ανακαίνιση σπιτιού που σκεφτόσουν και ονειρευόσουν τόσο καιρό;

Περισσότερα
Διάβασε περισσότερα άρθρα

Κορυφαία Συνεργεία Ανακαίνισης Σπιτιού

Μάθε περισσότερα και επίλεξε το συνεργείο ανακαίνισης που σου ταιριάζει

Α. Η. Ανακαίνιση Σπιτιού - Ηράκλειο
58 αξιολογήσεις
Η εταιρεία μας παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες ανακαίνισης σπιτιού. Δραστηριοποιούμαστε 18 χρόνια στον τομέα των ανακαινίσεων και έχουμε αποκτήσει μεγάλη εξειδίκευση και υψηλή τεχνογνωσία. Στόχος μας είναι η μέγιστη ικανοποίηση των πελατών μας με προτεραιότητα το προσωπικό τους στυλ και γούστο. Τα στοιχεία που μας χαρακτηρίζουν σε κάθε εργασία που αναλαμβάνουμε είναι η προσοχή στην λεπτομέρεια, η συνέπεια και η άψογη συνεργασία που έχουμε με τους πελάτες μας. Είτε πρόκειται για μερική είτε για γενική ανακαίνιση σπιτιού ακολουθούμε πιστά το χρονοδιάγραμμα και το πλάνο που έχουμε φτιάξει σε συνεργασία με τον πελάτη ώστε όλες οι εργασίες να γίνονται με οργάνωση και επαγγελματισμό. Μεγάλα μας πλεονεκτήματα είναι ο άμεσος χρόνος παράδοσης της εργασίας και οι προσιτές τιμές έχουμε για την ανακαίνιση σπιτιού.
Δημήτρης Μ. Ανακαίνιση Σπιτιού - Αθήνα
18 αξιολογήσεις
Παρέχω ολοκληρωμένες λύσεις στη γενική ανακαίνιση σπιτιού. Διαθέτω εμπειρία 20 ετών στον κλάδο των ανακαινίσεων και έχω ολοκληρώσει με μεγάλη επιτυχία πληθώρα σχετικών εργασιών. Διαθέτω άριστη τεχνική κατάρτιση και με διακρίνει η συνέπεια, η υπευθυνότητα και ο επαγγελματισμός, σε κάθε δουλειά που αναλαμβάνω να φέρω εις πέρας. Στόχος μου είναι η ικανοποίηση και του πιο απαιτητικού πελάτη.  Για κάθε εργασία που αναλαμβάνω να διεκπεραιώσω, δίνω άμεσες, αποτελεσματικές και οικονομικές λύσεις, ενώ η εγγυημένη ποιότητα της εργασίας μου, είναι το στοιχείο που με έχει καθιερώσει στην προτίμηση των πελατών και με ξεχωρίζει από τους ανταγωνιστές μου. Η ολική ανακαίνιση σπιτιού είναι μια απαιτητική διαδικασία. Η οργάνωση και η αξιοπιστία της ομάδας μου όμως είναι τα στοιχεία που θα σας εξασφαλίσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Εμπιστευτείτε μας και ανανεώστε εύκολα το σπίτι σας!
Γιώργος Σ. Ανακαίνιση Σπιτιού - Αγία Παρασκευή
28 αξιολογήσεις
Αναλαμβάνω με αξιοπιστία εργασίες για μερική ή ολική ανακαίνιση σπιτιού, αλλά και επαγγελματικών χώρων. Η επαγγελματική μου εμπειρία μετρά πάνω από 24 χρόνια και μαζί με τους εξειδικευμένους συνεργάτες μου έχουμε καταφέρει να ολοκληρώσουμε με απόλυτη επιτυχία, πολλές εργασίες μικρής αλλά και μεγάλης κλίμακας. Είμαστε σε θέση να καλύψουμε τις ανάγκες σας σε μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών ανακαίνισης για τον προσωπικό ή τον επαγγελματικό σας χώρο. Τα στοιχεία που μας χαρακτηρίζουν σε κάθε μας εργασία, είναι η άριστη ποιότητα των υλικών, η πολυετής εμπειρία που μας επιτρέπει να αντιλαμβανόμαστε και να οργανώνουμε εύκολα τις εργασίες που θα χρειαστούν, αλλά και το μεράκι μας για ένα άριστο αποτέλεσμα εργασίας. Είμαστε πάντα στη διάθεση σας, έτοιμοι να σας εξυπηρετήσουμε σε οποιαδήποτε εργασία χρειάζεστε για την ολική ανακαίνιση σπιτιού, προσφέροντας έξυπνες και οικονομικές λύσεις!
Σταθης Β. Ανακαίνιση Σπιτιού - Μοσχάτο
17 αξιολογήσεις
Oνομάζομαι Στάθης Βαρβέλης και διαθέτω μεγάλη εμπειρία στις Οικοδομικές Εργασίες. Αναλαμβάνω ανακαινίσεις παντός τύπου για επαγγελματικούς και οικιακούς χώρους, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες σας.
Σταμάτης Κ. Ανακαίνιση Σπιτιού - Αιγάλεω
30 αξιολογήσεις
Η εταιρεία μας με πολυετή εμπειρία σε κατασκευές και ανακαινίσεις σπιτιών, αναλαμβάνει κάθε μορφής και κλίμακας ανακαινίσεις, αναπαλαιώσεις, ανακατασκευές πολυκατοικιών, οικιών, καταστημάτων, γραφείων και χώρων με ιδιαίτερες λειτουργικές απαιτήσεις. Το εξειδικευμένο προσωπικό μας, καθώς και οι πιστοποιημένοι τεχνίτες μας, εργάζονται με προσήλωση στην ποιότητα και βάσει αυστηρών χρονοδιαγραμμάτων. Ο στόχος μας είναι πάντα ο ίδιος. Απόλυτα ικανοποιημένοι πελάτες που δικαιώνονται για την επιλογή τους. Από ένα σχέδιο ή μια ιδέα, αναλαμβάνουμε να αναδιαμορφώσουμε το χώρο σας όπως τον φαντάζεστε! Η ομάδα μας μπορεί να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε τη ανακαίνιση του χώρου σας, ενώ αναλαμβάνει κάθε εργασία που χρειάζεται για την μερική ή ολική ανακατασκευή σπιτιού. Επιλέξτε μας και βγείτε κερδισμένοι από την ποιοτική εργασία υψηλής αισθητικής που προσφέρουμε, στις πιο συμφέρουσες τιμές της αγοράς!

Σχετικές υπηρεσίες

Αντίστοιχες Υπηρεσίες σε Άλλες Περιοχές

Πόσο κοστίζουν οι επιμέρους εργασίες σε μία ανακαίνιση σπιτιού;

Σε συνεργασία με τα αξιολογημένα συνεργεία ανακαινίσεων της υπηρεσίας μας έχουμε συγκεντρώσει τις δημοφιλέστερες εργασίες ανακαίνισης σπιτιού αλλά και το κόστος τους ανά τετραγωνικό μέτρο. Οι τιμές που αναφέρονται είναι ενδεικτικές και φυσικά το τελικό πακέτο θα διαμορφωθεί βάσει των εργασιών που θα πραγματοποιηθούν και της ποιότητας των υλικών που θα επιλέξεις. Υπολόγισε το κόστος της ανακαίνισης σου.

 

Εργασίες  Τιμές
Tοποθέτηση ικριωμάτων (σκαλωσιάς) Από 3-5€ /  m2κάλυψης
Καθαιρέσεις χωρισμάτων (ολόκληρου ή τμήματος) , μεταφορά τοιχοποιίας με σύστημα χωρίσματος γυψοσανίδας, διαμόρφωση χώρου, διάνοιξη τοιχοποιίας. Από 10€ / m2
Αφαίρεση και αποξήλωση παλιών επίπλων Από 5€ / τμχ
Αφαίρεση και αποξήλωση ντουλαπών Από 15€ / τμχ
Αφαίρεση και αποξήλωση πορτών Από 15€ / τμχ
Τοποθέτηση νέων ερμαρίων κουζίνας 20 € /τρέχον μέτρο
Τοποθέτηση νέων ντουλαπών 35 € / m2
Τοποθέτηση εσωτερικών πορτών Από 35€ / τμχ
Τοποθέτηση πόρτας ασφαλείας Από 130€
Αποξήλωση / Επανατοποθέτηση κουφωμάτων Από 25€ / m2
Επένδυση του λουτρού ή W.C συνήθως με πλακίδια. 7-15€ / m2
Ηλεκτρολογική εγκατάσταση (αντικατάσταση ηλεκτρικού πίνακα, καλωδιώσεις, κατανομή φορτίων, πριζοδιακοπτικό υλικό , ισχυρά και ασθενή ρεύματα. Από 30€ /  m2 κατοικήσιμου χώρου.
Αντικατάσταση / Aναβάθμιση παλιών θερμαντικών σωμάτων και προσθήκη νέων αν και όπου απαιτείται Από 45€ /  m2 κατοικήσιμου χώρου.
Θερμομόνωση του σπιτιού με εξωτερική θερμομόνωση ή/και μόνωση ταράτσας Από 30€ /  m2

 

Ποιες είναι οι δημοφιλείς εργασίες στην εσωτερική ανακαίνιση ενός σπιτιού;

 • Η κατεδάφιση και η αποξήλωση για αναδιαρρύθμιση του χώρου (γκρέμισμα τοίχου, τοποθέτηση διαχωριστικών δωματίου, αποξήλωση παλιών ντουλαπιών, κλπ).

 • Βάψιμο των ντουλαπιών και τοποθέτηση ταπετσαρίας στις επιφάνειες που επιθυμείς.

 • Μόνωση των χώρων (θερμομόνωση ή ηχομόνωση)

 • Αλλαγή ή επισκευή πατώματος

 • Αντικατάσταση των κουφωμάτων

 • Αλλαγή πορτών με πόρτες ασφαλείας

 • Τοποθέτηση και συντήρηση των υδραυλικών εγκαταστάσεων

 • Τοποθέτηση νέων ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και αλλαγή των φωτιστικών του χώρου

 • Ξυλουργικά μερεμέτια και κατασκευές (ντουλάπια και ράφια)

 • Συστήματα Αυτοματισμού και Ασφαλείας

 • Τοποθέτηση ή αντικατάσταση των συστημάτων θέρμανσης (τοποθετηση air condition, αλλαγή κεντρικής θέρμανσης, κλπ)

εσωτερική ανακαίνιση σπιτιού

Οι ανακαινίσεις σπιτιών, είτε πρόκειται για ανακαίνιση μονοκατοικίας, είτε ανακαίνιση διαμερίσματος, περιλαμβάνουν πολλές εργασίες που μπορεί να αφορούν, είτε τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού (εξωτερική ανακαίνιση σπιτιού) ή τον εσωτερικό χώρο (εσωτερική ανακαίνιση σπιτιού).

Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς εργασίες στην εξωτερική ανακαίνιση ενός σπιτιού;

 • Εργασίες σοβατίσματος και επισκευής φθορών στα θεμέλια του σπιτιού

 • Εξωτερικός ελαιοχρωματισμός του κτιρίου

 • Επισκευή, συντήρηση ή αντικατάσταση των κουφωμάτων του σπιτιού

 • Εξωτερική θερμομόνωση του σπιτιού

 • Αναδιαμόρφωση του κήπου

εξωτερική ανακαίνιση σπιτιού

Η φθορά που προκαλεί ο χρόνος και οι δύσκολες καιρικές συνθήκες, αποτυπώνεται στην εξωτερική όψη του σπιτιού. Τα συνεργεία ανακαινίσεων της πλατφόρμας μας, μπορούν να επισκευάσουν τις ζημιές άμεσα και αποτελεσματικά με τις παρακάτω εργασίες ανακαίνισης οικίας:

Τι πρέπει να ξεκαθαρίσεις με το συνεργείο ανακαίνισης, πριν ξεκινήσει η ανακαίνιση σπιτιού;

1. Σχεδιαστικό ύφος & στυλ ανακαίνισης

2. Λειτουργικές αλλαγές που χρειάζεσαι

3. Το πακέτο ανακαίνισης & το τελικό κόστος

4. Το χρονοδιάγραμμα για ανακαίνιση σπιτιού

 

Αν σκέφτεσαι να κάνεις ολική ανακαίνιση σπιτιού, δηλαδή εργασίες για όλους τους χώρους, πρέπει να ξεκαθαρίσεις συγκεκριμένα θέματα, πριν ξεκινήσουν οι εργασίες. Τα θέματα αυτά, αφορούν στο πακέτο ανακαίνισης και το κόστος του, αλλά και στις αλλαγές που επιθυμείς να κάνεις:

Ένας βασικός λόγος που προχωράμε σε εργασίες για ανακαινίσεις σπιτιών, είναι η αισθητική βελτίωση. Έτσι, είναι σημαντικό να έχεις ξεκαθαρίσει τι στυλ και ύφος θέλεις να έχει ο χώρος σου, ώστε να συμφωνήσετε με το συνεργείο ανακαίνισης στις ανάλογες εργασίες. Φυσικά, μπορείς να αλλάξεις γνώμη για κάποια εργασία στην πορεία της ανακαίνισης, αλλά οι περαιτέρω παρεμβάσεις θα έχουν και αυξημένο κόστος.

ανακαίνιση σπιτιού αισθητική αναβάθμιση

Οι εργασίες για την ανακαίνιση οικίας, πέρα από την αισθητική αναβάθμιση του σπιτιού, εξυπηρετούν και τις λειτουργικές σου ανάγκες. Είναι πιθανό να χρειαστούν βελτιώσεις στις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις του σπιτιού, για να λειτουργούν άψογα. Συζήτησε για τέτοιου είδους εργασίες με το συνεργείο σου, πριν συμφωνήσετε στο πακέτο ανακαίνισης.

Πριν κλείσεις συμφωνία για συγκεκριμένο πακέτο ανακαίνισης σπιτιού, πρέπει να έχεις πολύ καλή επικοινωνία με το συνεργείο ανακαίνισης. Φρόντισε να γίνει μια πρώτη εκτίμηση του κόστους, συζητήστε για όλες τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν και καταλήξτε στον απαραίτητο προϋπολογισμό. Ο προγραμματισμός είναι απαραίτητος, για να μη χρειαστεί να ξοδέψεις παραπάνω, από όσα σκόπευες.

Ανάλογα με τις εργασίες που πρόκειται να γίνουν, αλλάζει και το χρονοδιάγραμμα για ανακαινίσεις σπιτιών. Η διαδικασία μπορεί να κρατήσει από λίγες μέρες, έως εβδομάδες, αν κάνεις γενική ανακαίνιση χώρων του σπιτιού. Ζήτησε από το συνεργείο ανακαίνισης να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα για το χρονικό σχεδιασμό του έργου, για να ξέρεις τι να περιμένεις.

Ποιες εργασίες ανακαίνισης μπορείς να πραγματοποιήσεις όταν μένεις σε σπίτι με ενοίκιο;

1. Βάψιμο τοίχων
2. Τοποθέτηση ταπετσαρίας
3. Αλλαγή πόρτας εισόδου με πόρτα ασφαλείας
4. Αλλαγή φωτιστικών
5. Τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα ή boiler
6. Τοποθέτηση κουρτίνων - περσίδων

 

 

Η ανακαίνιση διαμερίσματος όταν μένεις σε ενοίκιο, έχει κάποιους περιορισμούς εργασιών. Υπάρχουν πολλές εργασίες ανακαίνισης, για τις οποίες θα χρειαστείς έγκριση από τον ιδιοκτήτη. Ωστόσο, υπάρχουν και εργασίες που μπορείς να κάνεις σε σπίτι με ενοίκιο, χωρίς να χρειάζεσαι τη σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη:

Μπορείς να επιλέξεις ελεύθερα το χρώμα που θέλεις για το χώρο σου και να πραγματοποιήσεις ελαιοχρωματισμό με στόχο να ανανεώσεις τη διακόσμηση του σπιτιού σου, ακόμα κι αν μένεις σε ενοίκιο. Ωστόσο, αν ο ιδιοκτήτης δεν εγκρίνει το χρώμα, θα πρέπει να το επαναφέρεις στην προηγούμενη κατάστασή του, πριν του επιστρέψεις το σπίτι.

ανακαίνιση σπιτιού ενοίκιο

Η τοποθέτηση ταπετσαρίας είναι ακόμα πιο απλή υπόθεση, σε σχέση με το βάψιμο των τοίχων. Έτσι, αν κάνεις ανακαίνιση σε σπίτι με ενοίκιο, μπορείς να εξετάσεις και αυτή την επιλογή για το χώρο σου. 

Η εγκατάσταση πόρτας ασφαλείας σχετίζεται άμεσα με την ασφάλειά σου και την ασφάλεια του σπιτιού. Οι πόρτες ασφαλείας είναι πολύ σημαντικές, προκειμένου να κοιμάσαι ήσυχα και να φεύγεις από το σπίτι σου, χωρίς να αισθάνεσαι τον κίνδυνο εισβολής.

Με τον κατάλληλο φωτισμό, μπορείς να αλλάξεις εντελώς την ατμόσφαιρα του χώρου. Ο κατάλληλος φωτισμός μπορεί να σε χαλαρώσει ή να σε αναζωογονήσει και γι’ αυτό μπορεί να είναι βασικό κομμάτι στην ανακαίνισή σου. Έτσι, θεωρείται πολύ θετικό που επιτρέπεται και σε σπίτι με ενοίκιο.

Η τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα ή boiler είναι μια αλλαγή που επιτρέπεται να την κάνεις και για εξοικονόμηση ενέργειας - χρημάτων. Δεν είναι προτεραιότητα στην κλασική ανακαίνιση σπιτιού, όμως σε πολλές περιπτώσεις, μπορεί να προσφέρει στον ενοικιαστή σημαντικό όφελος. Και φυσικά, εννοείται ότι έχεις το δικαίωμα να επιδιορθώσεις υδραυλικά προβλήματα, χωρίς να ζητήσεις άδεια. 

Η σκίαση του χώρου είναι πολύ σημαντική, είτε νοικιάζεις ένα σπίτι, είτε σου ανήκει. Αν κάνεις ανακαίνιση διαμερίσματος σε ενοίκιο, μπορείς να τοποθετήσεις κουρτίνες της επιλογής σου, στόρια ή περσίδες, με σκοπό να καλύψεις τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες.

 

Ποιες είναι οι συχνότερες εργασίες σε μία ανακατασκευή σπιτιού;

 • Εργασίες κατεδάφισης και αποξήλωσης: Σε αυτές τις εργασίες περιλαμβάνεται το γκρέμισμα τοίχων ως η πιο συχνή εργασία. Οι περισσότεροι ιδιώτες επιθυμούν να προχωρήσουν σε ανακαίνιση παλιού σπιτιού ώστε  να δημιουργήσουν ένα ακόμη δωμάτιο ή ενώνοντας δύο χώρους σε έναν.

 • Εργασίες αναδόμησης: Η ανακατασκευή της κατοικίας, περιλαμβάνει την πρόσθεση κάποιων συστημάτων ξηράς δόμησης, για λόγους μόνωσης και εξασφάλισης καλύτερης θερμοκρασίας του χώρου. Η ανακαίνιση παλιού σπιτιού, μπορεί να περιλαμβάνει και την τοποθέτηση γυψοσανίδων ή άλλων υλικών για την διακόσμηση του σπιτιού ή για λειτουργικούς λόγους.

 • Εργασίες αναδιαμόρφωσης όλου του σπιτιού: Πάντα σου περνούσε από το μυαλό πως θα είναι η κουζίνα στη θέση του μπάνιου, ή το σαλόνι στη θέση του υπνοδωματίου. Προχωρώντας σε αλλαγή των υπαρχόντων δωματίων και αλλάζοντας τη χρήση τους ολοκληρωτικά, αποκτάς ένα εντελώς διαφορετικό σπίτι. Η πιο συχνή αλλαγή που πραγματοποιείται, είναι αυτή της ανακαίνισης μπάνιου και κουζίνας και η μεταφορά τους σε άλλα δωμάτια του σπιτιού.

 • Βάψιμο και διακόσμηση σπιτιού: Όπως σε όλες τις εργασίες που αφορούν το σπίτι, τα βάψιμο έρχεται πάντα στις πρώτες θέσεις στην ανακαίνιση παλιού σπιτιού. Μετά από όλες τις απαραίτητες εργασίες για την ανακατασκευή της κατοικίας σου, ο ελαιοχρωματισμός του στα επιθυμητά χρώματα, αναδεικνύει τις αλλαγές που προηγήθηκαν.

Η ολοκλήρωση της ανακατασκευής της κατοικίας σου, μπορεί να πραγματοποιηθεί με μία ανανέωση και στη διακόσμησή του! Η αναπαλαίωση των επίπλων, η αλλαγή των υφασμάτων και η προσθήκη διακοσμητικών, θα δημιουργήσουν ένα εντελώς διαφορετικό σπίτι!

Η ανακατασκευή του σπιτιού, είναι μία χρονοβόρα διαδικασία που χρειάζεται καλή προετοιμασία, σωστή οργάνωση και εξειδικευμένο συνεργείο για κατασκευή σπιτιού. Για την ανακατασκευή της κατοικίας συνήθως χρειάζονται επαγγελματίες από μία ευρεία γκάμα ειδικοτήτων όπως αρχιτέκτονες, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, πολιτικούς μηχανικούς κ.α.

Το σημαντικότερο είναι ο ιδιώτης του σπιτιού να έχει αποφασίσει τι αλλαγές επιθυμεί να πραγματοποιήσει και να εντάξει στην ανακαίνιση παλιού σπιτιού, ώστε σε συνεννόηση με την εταιρεία κατασκευής σπιτιού να ετοιμάσουν ένα εξειδικευμένο πλάνο εργασιών.

Γιατί να επιλέξεις τα συνεργεία ανακαινίσεων του Douleutaras.gr;

Στο Douleutaras.gr μπορείς να πάρεις προσφορές από έμπειρα συνεργεία ανακαίνισης, εύκολα και γρήγορα. Οι επαγγελματίες μας διαθέτουν πολυετή εμπειρία και εξειδίκευση σε εργασίες για ανακαινίσεις σπιτιών και μπορούν να φροντίσουν για τις ανάγκες του χώρου σου, σε προσιτό κόστος.

Όλοι οι επαγγελματίες μας αξιολογούνται για το επίπεδο των εργασιών και της εξυπηρέτησής τους. Μπορείς να συμβουλεύεσαι τις αξιολογήσεις τους, πριν επιλέξεις με ποιο συνεργείο ανακαίνισης θα συνεργαστείς. Έτσι, μπορείς να νιώθεις μεγαλύτερη σιγουριά για την επιτυχή ολοκλήρωση των εργασιών.

εικόνα τεχνικού
Μην τα παρατάς!
Το σπίτι των ονείρων σου είναι πολύ κοντά! Συμπλήρωσε τις πληροφορίες στη φόρμα και θα σε φέρουμε σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία που χρειάζεσαι!

Δεν με ενδιαφέρει