Πες μας τι χρειάζεσαι όλο το 24ωρο!

Ανακαίνιση Σπιτιού στην καλύτερη σχέση ποιότητας - τιμής

Αξιολογημένοι επαγγελματίες παραδίδουν το σπίτι όπως ακριβώς το έχεις φανταστεί.

Δωρεάν προσφορές άμεσα

Απόλυτα προσωποποιημένες και λειτουργικές λύσεις

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις

Πες μας ΔΩΡΕΑΝ τι εργασία χρειάζεσαι.

Πάρε προσφορές

Λάβε έως 3 προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου προσφορές από επαγγελματίες.

Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία

Σύγκρινε προσφορές, επικοινώνησε με τους επαγγελματίες και επίλεξε όταν είσαι έτοιμος.

Τα 130+ συνεργεία μας κάνουν την ανακαίνιση την καλύτερη επένδυση. Συμπλήρωσε τη φόρμα και πάρε προσφορές.
π.χ.: Γενική, Ενός χώρου
 • Γενική ανακαίνιση σπιτιού (2 χώροι και πάνω)
 • Ανακαίνιση ενός χώρου
π.χ.: Μία εργασία
 • Μία εργασία (πχ μόνο ελαιοχρωματισμό)
 • Πάνω από μία εργασίες
π.χ.: Έως 50 τ.μ., 51 τ.μ. - 100 τ.μ.
 • Έως 50 τ.μ.
 • 51 τ.μ. - 100 τ.μ.
 • 101 τ.μ. - 150 τ.μ.
 • 151 τ.μ. - 250 τ.μ.
 • Πάνω από 250 τ.μ.
π.χ.: Ενοικιαστής, Ιδιοκτήτης
 • Δεν είμαι ιδιοκτήτης αλλά έχω λάβει την άδεια από τον ιδιοκτήτη
 • Ιδιοκτήτης
 • Ενοικιαστής
 • Δεν έχω αγοράσει ή νοικιάσει ακόμη το σπίτι
π.χ.: Μέσα στις επόμενες 30 μέρες, Μεσα στους επόμενους 2 μήνες
 • Μέσα στις επόμενες 30 ημέρες
 • Μέσα στους επόμενους 2 μήνες
 • Μέσα στους επόμενους 4 μήνες
 • Δεν έχω συγκεκριμένο χρονικό προγραμματισμό
Τελευταία ενημέρωση: 24/2/2020

Ανακαίνιση Σπιτιού: Πακέτα ανακαίνισης - Προσφορές

Η ανακαίνιση σπιτιού είναι μια δημιουργική και ευχάριστη διαδικασία, που όμως μπορεί να προκαλέσει μεγάλο άγχος στον καθένα μας. Στο σχεδιασμό για την ανακαίνιση, πρέπει να καθορίσεις τον διαθέσιμο προϋπολογισμό σου, να βρεις αξιόπιστο συνεργείο, αλλά και να καταλήξεις στο πακέτο ανακαίνισης που σε συμφέρει περισσότερο.

Το πιο σημαντικό για να πετύχεις μια οικονομική ανακαίνιση, ακριβώς όπως τη θέλεις, είναι να βρεις το σωστό συνεργάτη. Στην πλατφόρμα μας, μπορείς να βρεις άμεσα και αξιόπιστα τα καλύτερα συνεργεία για ανακαινίσεις ή διακόσμηση σπιτιού. Οι επαγγελματίες μας μπορούν να σου κάνουν τις πιο ελκυστικές προσφορές, ανάλογα με τις εργασίες που θέλεις να πραγματοποιήσεις.

Ποιο είναι το κόστος για γενική ανακαίνιση σπιτιού;

Για μια ανακαίνιση σπιτιού, το κόστος ξεκινά περίπου στα 50€ /m2, με υλικά και εργατικά. Φυσικά, η τιμή εξαρτάται από το είδος εργασιών που χρειάζεσαι και την ποιότητα των υλικών που θα χρησιμοποιήσεις. Αν θέλεις να πάρεις εξειδικευμένες προσφορές, ειδικά για την περίπτωσή σου, αρκεί να συμπληρώσεις τη φόρμα μας, εντελώς δωρεάν!

Επίσης, στο εργαλείο υπολογισμού κόστους που υπάρχει παρακάτω, μπορείς να κάνεις μια πρόχειρη πρώτη εκτίμηση για το συνολικό κόστος ανακαίνισης σπιτιού, ανάλογα με το είδος και τον αριθμό εργασιών που σχεδιάζεις να πραγματοποιήσεις.

Ποιες είναι οι τιμές για επιμέρους εργασίες ανακαίνισης;

Εργασίες Τιμές
Tοποθέτηση ικριωμάτων (σκαλωσιάς) Από 3-5€/m2 κάλυψης
Καθαιρέσεις χωρισμάτων, μεταφορά τοιχοποιίας με σύστημα χωρίσματος γυψοσανίδας, διαμόρφωση χώρου, διάνοιξη τοιχοποιίας. Από 10€/m2
Αφαίρεση και αποξήλωση παλιών επίπλων Από 5€/τμχ
Αφαίρεση και αποξήλωση ντουλαπών Από 15€/τμχ
Αφαίρεση και αποξήλωση πορτών Από 15€/τμχ
Τοποθέτηση νέων ερμαρίων κουζίνας 20€/τρέχον μέτρο
Τοποθέτηση νέων ντουλαπών 35€/m2
Τοποθέτηση εσωτερικών πορτών Από 35€/τμχ
Τοποθέτηση πόρτας ασφαλείας Από 130€
Αποξήλωση / Επανατοποθέτηση κουφωμάτων Από 25€/m2
Επένδυση του λουτρού ή W.C συνήθως με πλακίδια. 7-15€/m2
Ηλεκτρολογική εγκατάσταση Από 30€/m2 κατοικήσιμου χώρου.
Αντικατάσταση / Aναβάθμιση παλιών θερμαντικών σωμάτων και προσθήκη νέων αν και όπου απαιτείται Από 45€/m2 κατοικήσιμου χώρου.
Θερμομόνωση του σπιτιού με εξωτερική θερμομόνωση ή/και μόνωση ταράτσας Από 30€/m2

Ποιους χώρους του σπιτιού ανακαινίζουν οι επαγγελματίες μας;

Οι αξιολογημένοι επαγγελματίες που συνεργάζονται με την πλατφόρμα μας αναλαμβάνουν όλους τους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού σου. Ανακαινίζουν το σαλόνι, το μπάνιο, την κουζίνα, το υπνοδωμάτιο, το χολ, ακόμα και τη σοφίτα ή την αποθήκη, ανάλογα με τις επιθυμίες σου.

Επίσης, ανακαινίζουν τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού. Μπορούν να κάνουν ριζικές αλλαγές στο μπαλκόνι, τη βεράντα ή την αυλή σου, όπως για παράδειγμα να εγκαταστήσουν νέα συστήματα σκίασης για την καλοκαιρινή σου χαλάρωση!

Ποιες είναι οι δημοφιλείς εργασίες στην εσωτερική ανακαίνιση ενός σπιτιού;

Οι ανακαινίσεις σπιτιών, είτε πρόκειται για ανακαίνιση μονοκατοικίας, είτε ανακαίνιση διαμερίσματος, περιλαμβάνουν πολλές εργασίες που μπορεί να αφορούν, είτε τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού (εξωτερική ανακαίνιση σπιτιού) ή τον εσωτερικό χώρο (εσωτερική ανακαίνιση σπιτιού).
Αν κάνεις γενική ανακαίνιση σπιτιού, έχε υπόψη σου ότι πρέπει στη συνέχεια να κάνεις εκ νέου έκδοση ενεργειακού πιστοποιητικού!

Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς εργασίες για εξωτερική ανακαίνιση;

Η φθορά που προκαλεί ο χρόνος και οι δύσκολες καιρικές συνθήκες, αποτυπώνεται στην εξωτερική όψη του σπιτιού. Τα συνεργεία ανακαινίσεων της πλατφόρμας μας, μπορούν να επισκευάσουν τις ζημιές άμεσα και αποτελεσματικά με τις παρακάτω εργασίες ανακαίνισης οικίας:

 • Σοβατίσματα και επισκευή φθορών στα θεμέλια του σπιτιού

 • Εξωτερικό βάψιμο σπιτιού

 • Επισκευή, συντήρηση ή αντικατάσταση κουφωμάτων

 • Εξωτερική θερμομόνωση - μόνωση ταράτσας

 • Σχεδιασμός - Αναδιαμόρφωση κήπου

Τι διάρκεια έχει μια γενική ανακαίνιση;

Ανάλογα με το αν χρειάζεσαι ανακαίνιση ενός χώρου ή περισσότερων, μια ανακαίνιση σπιτιού συνήθως διαρκεί από 2-3 εβδομάδες έως 3 μήνες. Φυσικά, αυτό εξαρτάται από τον αριθμό εργασιών που θέλεις να πραγματοποιηθούν και τις ιδιαίτερες ανάγκες του χώρου σου. Στόχος των επαγγελματιών μας στις ανακαινίσεις είναι να ολοκληρωθούν οι εργασίες με ασφάλεια, προσοχή στη λεπτομέρεια, αλλά και μέσα στο συμφωνημένο χρονοδιάγραμμα.

Ποιες εργασίες ανακαίνισης μπορείς να πραγματοποιήσεις σε σπίτι με ενοίκιο;

1. Βάψιμο τοίχων

2. Τοποθέτηση ταπετσαρίας

3. Αλλαγή πόρτας εισόδου με πόρτα ασφαλείας

4. Αλλαγή φωτιστικών

5. Τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα ή boiler

6. Τοποθέτηση κουρτινών - περσίδων

Αναλαμβάνουν οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr την ανακαίνιση Airbnb;

Ναι! Αν σκέφτεσαι να διαθέσεις το σπίτι σου προς ενοικίαση μέσω Airbnb, μια πολύ καλή ιδέα για να προσελκύσεις το ενδιαφέρον, είναι να κάνεις μια ανακαίνιση για αισθητική αναβάθμιση του χώρου. Τα συνεργεία μας αναλαμβάνουν την ανακαίνιση διαμερίσματος και ανακαίνιση μονοκατοικίας για Airbnb, προσφέροντας εξαιρετικές λύσεις, σε προσιτό κόστος.

Δημοφιλή είδη για Ανακαινίσεις Σπιτιών

Γιατί να επιλέξεις τα συνεργεία ανακαινίσεων του Douleutaras.gr;

Στο Douleutaras.gr μπορείς να πάρεις προσφορές από αξιολογημένα συνεργεία ανακαίνισης, εύκολα και γρήγορα. Οι επαγγελματίες μας διαθέτουν πολυετή εμπειρία και εξειδίκευση σε εργασίες για ανακαινίσεις σπιτιών και μπορούν να φροντίσουν για τις ανάγκες του χώρου σου, σε προσιτό κόστος.

Η διαδικασία εύρεσης συνεργείου είναι πολύ απλή. Απλά καταχωρείς την εργασία σου στην πλατφόρμα μας, συμπληρώνοντας τις ανάγκες της ανακαίνισης σου, εντελώς δωρεάν. Μέσα σε λίγα λεπτά, παίρνεις προσφορές για ανακαίνιση, με τα πιο ελκυστικά πακέτα, από έμπειρα συνεργεία μας. Κατόπιν, μπορείς να επισκεφτείς τα προφίλ τους, να δεις αξιολογήσεις και δείγματα εργασιών και να επιλέξεις με ποιους θα συνεργαστείς, για να έρθετε σε επικοινωνία!

Τι πρέπει να ξεκαθαρίσεις με το συνεργείο, πριν ξεκινήσει η ανακαίνιση σπιτιού;

1. Σχεδιαστικό ύφος & στυλ ανακαίνισης

2. Λειτουργικές αλλαγές που χρειάζεσαι

3. Το πακέτο ανακαίνισης & το τελικό κόστος

4. Το χρονοδιάγραμμα για ανακαίνιση σπιτιού

Ποιες είναι οι συχνότερες εργασίες σε μία ανακατασκευή σπιτιού;

 • Εργασίες κατεδάφισης και αποξήλωσης: Σε αυτές τις εργασίες περιλαμβάνεται το γκρέμισμα τοίχων ως η πιο συχνή εργασία. Οι περισσότεροι ιδιώτες επιθυμούν να προχωρήσουν σε ανακαίνιση παλιού σπιτιού, ώστε να δημιουργήσουν ένα ακόμη δωμάτιο ή να ενώσουν δύο χώρους σε έναν.

 • Βάψιμο και διακόσμηση σπιτιού: Όπως σε όλες τις εργασίες που αφορούν το σπίτι, τα βάψιμο έρχεται πάντα στις πρώτες θέσεις στην ανακαίνιση παλιού σπιτιού. Μετά από όλες τις απαραίτητες εργασίες για την ανακατασκευή της κατοικίας σου, ο ελαιοχρωματισμός του στα επιθυμητά χρώματα, αναδεικνύει τις αλλαγές που προηγήθηκαν.

 • Εργασίες αναδόμησης: Η ανακατασκευή της κατοικίας, περιλαμβάνει την πρόσθεση κάποιων συστημάτων ξηράς δόμησης, για λόγους μόνωσης και εξασφάλισης καλύτερης θερμοκρασίας του χώρου. Η ανακαίνιση παλιού σπιτιού, μπορεί να περιλαμβάνει και την τοποθέτηση γυψοσανίδων ή άλλων υλικών για την διακόσμηση του σπιτιού ή για λειτουργικούς λόγους.

 • Εργασίες αναδιαμόρφωσης όλου του σπιτιού: Πάντα σου περνούσε από το μυαλό πώς θα είναι η κουζίνα στη θέση του μπάνιου, ή το σαλόνι στη θέση του υπνοδωματίου. Προχωρώντας σε αλλαγή των υπαρχόντων δωματίων και αλλάζοντας τη χρήση τους ολοκληρωτικά, αποκτάς ένα εντελώς διαφορετικό σπίτι. 

Ποιες περιοχές εξυπηρετούν οι επαγγελματίες μας για ανακαίνιση σπιτιού;

Στην πλατφόρμα μας θα βρεις αξιολογημένα συνεργεία για ανακαινίσεις σπιτιών σε όλη την Αττική και τη Θεσσαλονίκη! Αν ψάχνεις έμπειρους επαγγελματίες για ανακαινίσεις σπιτιών στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη, είμαστε έτοιμοι να σε φέρουμε σε επαφή με τους καλύτερους, στο κέντρο και τα προάστια.

Σκέφτεσαι να προχωρήσεις σε ανακαίνιση σπιτιού; Μην ψάχνεις αλλού. Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας εντελώς δωρεάν και μέσα σε λίγα λεπτά θα πάρεις τις καλύτερες προσφορές από αξιολογημένα συνεργεία. Οι επαγγελματίες μας θα σου παρέχουν τα καλύτερα πακέτα ανακαίνισης, για ανακαίνιση διαμερίσματος ή μονοκατοικίας!

4,46 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Αξιολογήσεις Πελατών που μας Εμπιστεύθηκαν την Ανακαίνιση τους

φωτογραφία επαγγελματία
ΝΙΚΟΣ Τ.
134 αξιολογήσεις

Έγινε πολύ καλή δουλειά γενικά και ιδιαίτερα στην τοποθέτηση πλακιδίων που ήταν και το μεγαλύτερο κομματι. Τον ξανα επέλεξα και για άλλη δο…

φωτογραφία επαγγελματία
Μαστροτεχνική G.
55 αξιολογήσεις

Καλός μάστορας συνεπής στα ραντεβού κ ποιοτικός στη δουλειά του. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα

φωτογραφία επαγγελματία
Νικόλαος Α.
39 αξιολογήσεις

Ο κ. Χρήστος επικοινώνησε άμεσα μαζί μου και βρεθήκαμε για να κάνει τις απαραίτητες μετρήσεις και να εκτιμήσει αναλυτικά το κόστος της ανακ…

φωτογραφία επαγγελματία
MARCU P.
34 αξιολογήσεις

Ευχαριστώ πολύ τον Paulin και την ομάδα του για την εξαιρετική εργασία που έκαναν στην ολική ανακαίνιση του διαμερίσματος μου. Κατά την διά…

φωτογραφία επαγγελματία
ΑΡΜΠΕΝ Ν.
31 αξιολογήσεις

Ευχαριστώ τον κύριο Άρμπεν για την πολύ καλή δουλειά!

Douleutaras.gr λογότυπο
ΟΥΡΑΝΙΑ Χ.
29 αξιολογήσεις

πισω απο την ουρανια χασιωτη ειναι ο νικος!αμεσος,ευθυς,ειλικρινης και πανω απ ολα επαγγελματιας!σεβεται τα χρηματα που δινει ο καθενας μας…

Σχετικά άρθρα

Οδηγός διακόσμησης σπιτιού!

“Το σπίτι κάθε ανθρώπου είναι το κάστρο του.”

Ανακαίνιση σπιτιού πριν και μετά: Μοντέρνες ιδέες για κάθε χώρο!

Η ανακαίνιση σπιτιού είναι μια διαδικασία που απαιτεί αρκετό χρόνο και φροντίδα, για να γίνει σωστά. Για κάθε εργασία, από

Ιδέες για ανακαίνιση μπάνιου: Οι κορυφαίες τάσεις για την ολική ανανέωση του χώρου σου!

Θέλεις να ανακαινίσεις το χώρο του μπάνιου σου αλλά δεν έχεις πάρει ακόμα ορισμένες βασικές αποφάσεις π.χ για το χρώμα

Πακέτα ανακαίνισης σπιτιού: Τι χρειάζεται να προσέξεις;

Αναζητάς τα κατάλληλα πακέτα ανακαίνισης για την αναδιαμόρφωση του χώρου σου; Οι καλοκαιρινοί μήνες είναι η ιδανική

Διάβασε περισσότερα άρθρα

Κορυφαία Συνεργεία Ανακαίνισης Σπιτιού της Πλατφόρμας μας

Μάθε περισσότερα και επίλεξε το συνεργείο ανακαίνισης που σου ταιριάζει

Παναγιώτης Σ.

Πειραιάς
62 αξιολογήσεις

Η τεχνική μας εταιρεία διαθέτει 15 χρόνια εμπειρία στον τομέα της ανακαίνισης σπιτιού, με εξειδίκευση σε παντός είδους εργασίες που σχετίζονται με ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, φωτισμό και σύνδεση των ηλεκτρολογικών σας συσκευών. Προσφέρουμε λύσεις για απόλυτη ασφάλεια και λειτουργικότητα του σπιτιού σας, οικονομικά και με τις πλέον σύγχρονες ιδέες. Προτιμήστε μας και δεν θα το μετανιώσετε!

Παναγιώτης Δ.

Ανατολικά Προάστια Αθήνας
229 αξιολογήσεις

Η ομάδα μας δραστηριοποιείται στον κλάδο των αυτοματισμό κτιρίων, τα συστήματα ασφαλείας και άλλες πολλές τεχνικές εργασίες σχετικά με την ολοκληρωμένη ανακαίνιση σπιτιού. Χάρη στην πολυετή εμπειρία και την εξειδίκευσή μας, μπορούμε να σας κάνουμε προτάσεις για να φτιάξετε ένα σπίτι ασφαλές, αλλά και λειτουργικό, όπως ακριβώς το θέλετε. Ζητήστε προσφορά άμεσα, για να συζητήσουμε τις εργασίες ανακαίνισης που χρειάζεστε!

Μιχάλης Ρ.

Θεσσαλονίκη
10 αξιολογήσεις

Εδώ και 12 χρόνια, η εταιρεία μας με το προσωπικό της δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη και παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις εγγυημένης ποιότητας στον τομέα της ανακαίνισης με γνώμονα την ικανοποίηση των αναγκών και των επιθυμιών των πελατών μας. Αναλαμβάνουμε μία μεγάλη γκάμα εργασιών και διαθέτουμε εξειδικευμένους συνεργάτες που με τον κατάλληλο εξοπλισμό και τα υλικά μπορούν να προτείνουν λύσεις υψηλής αισθητικής που θα ανταποκρίνονται παράλληλα στα αιτήματα των πελατών μας. Για ανακαίνιση σπιτιού άμεσα και οικονομικά, βρισκόμαστε στη διάθεσή σας!

Φώτιος Δ.

Δυτικά Προάστια Αθήνας
4 αξιολογήσεις

Η επιχείρησή μας αναλαμβάνει πλήθος εργασιών για ανακαινίσεις κατοικιών και επαγγελματικών χώρων. Οι υπηρεσίες μας απευθύνονται σε ιδιώτες και επιχειρήσεις (μικρές ή μεγάλες), έχοντας στη διάθεσή μας άρτιο εξοπλισμό και δίνοντας άμεσα λύση στο πρόβλημά σας, υπεύθυνα και αποτελεσματικά. Είμαστε έτοιμοι να σας δώσουμε λύσεις για την ανακαίνιση του σπιτιού σας άμεσα και αξιόπιστα!

Μηνάς Μ.

Νότια Προάστια Αθήνας
8 αξιολογήσεις

Η εταιρία μας, από το 1979 βρίσκεται στον χώρο των οικοδομικών εργασιών με αντικείμενο την κατασκευή και αναλαμβάνει τη μελέτη-επίβλεψη-κατασκευή σε έργα ανακαίνισης εσωτερικών και εξωτερικών χώρων για κάθε ανάγκη. Οι συνεργάτες μας ειδικεύονται σε κάθε εργασία που μπορεί να χρειαστείτε για την ανακαίνιση του σπιτιού σας, είτε είναι ολική, είτε μερική. Έχουμε τη δυνατότητα να αναλάβουμε ακόμα και τα έργα πολύ μεγάλης κλίμακας με διαφάνεια και εγγυημένη αποτελεσματικότητα. Είμαστε έτοιμοι να σχεδιάσουμε το σπίτι των ονείρων σας!

Τι ισχύει για την ανακαίνιση σπιτιού που μένεις με ενοίκιο;

Η ανακαίνιση διαμερίσματος όταν μένεις σε ενοίκιο, έχει κάποιους περιορισμούς εργασιών. Υπάρχουν πολλές εργασίες ανακαίνισης, για τις οποίες θα χρειαστείς έγκριση από τον ιδιοκτήτη. Ωστόσο, υπάρχουν και εργασίες που μπορείς να κάνεις σε σπίτι με ενοίκιο, χωρίς να χρειάζεσαι τη σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη:

Μπορείς να επιλέξεις ελεύθερα το χρώμα που θέλεις για το χώρο σου και να πραγματοποιήσεις ελαιοχρωματισμό με στόχο να ανανεώσεις τη διακόσμηση του σπιτιού σου, ακόμα κι αν μένεις σε ενοίκιο. Ωστόσο, αν ο ιδιοκτήτης δεν εγκρίνει το χρώμα, θα πρέπει να το επαναφέρεις στην προηγούμενη κατάστασή του, πριν του επιστρέψεις το σπίτι.

Η τοποθέτηση ταπετσαρίας είναι, επίσης, απλή υπόθεση, όπως το βάψιμο των τοίχων. Έτσι, αν κάνεις ανακαίνιση σε σπίτι με ενοίκιο, μπορείς να εξετάσεις και αυτή την επιλογή για το χώρο σου. 

Η εγκατάσταση πόρτας ασφαλείας σχετίζεται άμεσα με την ασφάλειά σου και την ασφάλεια του σπιτιού. Οι πόρτες ασφαλείας είναι πολύ σημαντικές, προκειμένου να κοιμάσαι ήσυχα και να φεύγεις από το σπίτι σου, χωρίς να αισθάνεσαι τον κίνδυνο εισβολής.

Με τον κατάλληλο φωτισμό, μπορείς να αλλάξεις εντελώς την ατμόσφαιρα του χώρου. Ο κατάλληλος φωτισμός μπορεί να σε χαλαρώσει ή να σε αναζωογονήσει και γι’ αυτό μπορεί να είναι βασικό κομμάτι στην ανακαίνισή σου. Έτσι, θεωρείται πολύ θετικό που επιτρέπεται και σε σπίτι με ενοίκιο.

Η τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα ή boiler είναι μια αλλαγή που επιτρέπεται να την κάνεις και για εξοικονόμηση ενέργειας - χρημάτων. Δεν είναι προτεραιότητα στην κλασική ανακαίνιση σπιτιού, όμως σε πολλές περιπτώσεις, μπορεί να προσφέρει στον ενοικιαστή σημαντικό όφελος. Και φυσικά, εννοείται ότι έχεις το δικαίωμα να επιδιορθώσεις υδραυλικά προβλήματα, χωρίς να ζητήσεις άδεια. 

Η σκίαση του χώρου είναι πολύ σημαντική, είτε νοικιάζεις ένα σπίτι, είτε σου ανήκει. Αν κάνεις ανακαίνιση διαμερίσματος σε ενοίκιο, μπορείς να τοποθετήσεις κουρτίνες της επιλογής σου, στόρια ή περσίδες, με σκοπό να καλύψεις τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες.

4 βήματα που πρέπει να προσέξεις για την οργάνωση της ανακαίνισης σου!

Αν σκέφτεσαι να κάνεις ολική ανακαίνιση σπιτιού, δηλαδή εργασίες για όλους τους χώρους, πρέπει να ξεκαθαρίσεις συγκεκριμένα θέματα, πριν ξεκινήσουν οι εργασίες. Τα θέματα αυτά, αφορούν στο πακέτο ανακαίνισης και το κόστος του, αλλά και στις αλλαγές που επιθυμείς να κάνεις:

1. Επίλεξε σχεδιαστικό ύφος & στυλ ανακαίνισης

Ένας βασικός λόγος που προχωράμε σε εργασίες για ανακαινίσεις σπιτιών, είναι η αισθητική βελτίωση. Έτσι, είναι σημαντικό να έχεις ξεκαθαρίσει τι στυλ και ύφος θέλεις να έχει ο χώρος σου, ώστε να συμφωνήσετε με το συνεργείο ανακαίνισης στις ανάλογες εργασίες. Φυσικά, μπορείς να αλλάξεις γνώμη για κάποια εργασία στην πορεία της ανακαίνισης, αλλά οι περαιτέρω παρεμβάσεις θα έχουν και αυξημένο κόστος.

2. Μην αμελείς τις απαραίτητες λειτουργικές αλλαγές

Οι εργασίες για την ανακαίνιση οικίας, πέρα από την αισθητική αναβάθμιση του σπιτιού, εξυπηρετούν και τις λειτουργικές σου ανάγκες. Είναι πιθανό να χρειαστούν βελτιώσεις στις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις του σπιτιού, για να λειτουργούν άψογα. Συζήτησε για τέτοιου είδους εργασίες με το συνεργείο σου, πριν συμφωνήσετε στο πακέτο ανακαίνισης.

3. Συμφώνησε με το συνεργείο για το πακέτο ανακαίνισης σπιτιού

Πριν κλείσεις συμφωνία για συγκεκριμένο πακέτο ανακαίνισης σπιτιού, πρέπει να έχεις πολύ καλή επικοινωνία με το συνεργείο ανακαίνισης. Φρόντισε να γίνει μια πρώτη εκτίμηση του κόστους, συζητήστε για όλες τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν και καταλήξτε στον απαραίτητο προϋπολογισμό. Ο προγραμματισμός είναι απαραίτητος, για να μη χρειαστεί να ξοδέψεις παραπάνω, από όσα σκόπευες.

4. Συζητήστε το χρονοδιάγραμμα των εργασιών

Ανάλογα με τις εργασίες που πρόκειται να γίνουν, αλλάζει και το χρονοδιάγραμμα για ανακαινίσεις σπιτιών. Η διαδικασία μπορεί να κρατήσει από λίγες μέρες, έως εβδομάδες, αν κάνεις γενική ανακαίνιση χώρων του σπιτιού. Ζήτησε από το συνεργείο ανακαίνισης να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα για το χρονικό σχεδιασμό του έργου, για να ξέρεις τι να περιμένεις.

Σχετικές υπηρεσίες

Αντίστοιχες Υπηρεσίες σε Άλλες Περιοχές