Ο απορροφητήρας δεν τραβάει! Τι πρέπει να κάνω;

Ο απορροφητήρας είναι μια από τις πιο απαραίτητες οικιακές συσκευές για την κουζίνα κάθε σπιτιού. Ειδικά αν η κουζίνα σου δεν αερίζεται επαρκώς, είναι ανάγκη να έχεις έναν πολύ ισχυρό απορροφητήρα, ο οποίος απομακρύνει ατμούς και οσμές από το χώρο σου, όταν μαγειρεύεις. Για το λόγο αυτό, όταν ο απορροφητήρας δεν τραβάει τους ατμούς, ή εμφανίζει άλλες βλάβες, είναι σημαντικό να αναζητείς άμεση λύση στο πρόβλημα. Ένας χαλασμένος απορροφητήρας σημαίνει υψηλότερη υγρασία στο σπίτι και ιδιαίτερα στην κουζίνα.

Με τη σειρά της, η υγρασία αυτή συσσωρεύεται και κάνει την ατμόσφαιρα στο χώρο αποπνικτική. Όπως καταλαβαίνεις, η σωστή λειτουργία του απορροφητήρα δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη. Όταν ο απορροφητήρας δεν τραβάει, υπάρχουν δύο ειδών λύσεις για σένα. Η πρώτη λύση είναι, να καλέσεις έναν έμπειρο τεχνικό, για να ανακαλύψει το πρόβλημα και να επισκευάσει τη βλάβη. Η δεύτερη, είναι να επιχειρήσεις πρώτα να διορθώσεις το πρόβλημα, χωρίς βοήθεια.

Εμείς είμαστε εδώ, για να σου προτείνουμε τι μπορείς να κάνεις, για να γλιτώσεις το κόστος για την επαγγελματική επισκευή του απορροφητήρα!

Ο απορροφητήρας δεν τραβάει τους ατμούς; 5+1 βήματα για άμεση λύση!

Σίγουρα, είναι δύσκολο να ανακαλύψεις την πηγή της ζημιάς, όταν δεν έχεις γνώσεις για τις επισκευές ηλεκτρικών συσκευών. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια απλά πράγματα που μπορείς να δοκιμάσεις, πριν καλέσεις τεχνικό. Ακολούθησε τα απλά βήματα που ακολουθούν, για να διαπιστώσεις, αν μπορείς να επισκευάσεις τον απορροφητήρα σου:

Βήμα 1: Έλεγξε όλες τις ταχύτητες αναρρόφησης.

Πριν σκεφτείς ότι έχει χαλάσει ο απορροφητήρας σου, πρέπει να ελέγξεις αν λειτουργεί καλύτερα, κάποια από τις ταχύτητες αναρρόφησης. Σίγουρα, η μικρότερη ταχύτητα δε θα έχει το καλύτερο αποτέλεσμα. Μήπως, όμως, ο απορροφητήρας δεν τραβάει μόνο στη μικρή ταχύτητα; Αν ο απορροφητήρας τραβάει κανονικά τους ατμούς στις υψηλές ταχύτητες, ίσως δεν υπάρχει πρόβλημα. Ειδικά αν έχεις τον ίδιο απορροφητήρα για πολλά χρόνια στην κουζίνα, ίσως απλά έχει πέσει η ισχύς της μικρής ταχύτητας.

Διάβασε επίσης: Ο Απορροφητήρας σου Στάζει Νερό; 2 Συχνές Αιτίες και Πώς να τις Αντιμετωπίσεις!

Βήμα 2: Έλεγξε αν λειτουργεί το μοτέρ.

Αν δεις ότι καμία ταχύτητα του απορροφητήρα δε λειτουργεί σωστά, είναι ώρα να περάσεις στον επόμενο συνήθη ύποπτο. Το μοτέρ του απορροφητήρα αποδεικνύεται συχνά, πως δημιουργεί τη βλάβη. Αν το μοτέρ δε γυρίζει, τότε και ο απορροφητήρας δεν τραβάει τους ατμούς. Λοιπόν, έλεγξε αν το μοτέρ στον απορροφητήρα σου γυρίζει αρκετά γρήγορα και αν φαίνεται να ρουφάει αέρα, ή όχι. Αν το μοτέρ δε γυρίζει, ή γυρίζει αργά και δε ρουφάει αέρα, μάλλον έχει χαλάσει και χρειάζεται αλλαγή.

Το μοτέρ δεν είναι ένα πολύ ακριβό εξάρτημα, ούτε θα σου κοστίσει μια περιουσία. Στην αγορά, τα μοτέρ ξεκινούν περίπου στα 25 ευρώ. Φυσικά, στο κόστος αυτό πρέπει να υπολογιστεί και η εργασία του τεχνικού, ο οποίος θα αφαιρέσει το παλιό μοτέρ και θα τοποθετήσει το νέο. Αν δεν έχεις προηγούμενη εμπειρία στην εγκατάσταση απορροφητήρα, δε συστήνεται να αλλάξεις μοτέρ, χωρίς τη βοήθεια τεχνικού. Θα είναι κρίμα να σπαταλήσεις περιττά χρήματα, για μια τόσο κοινή εργασία.

Βήμα 3: Διάβασε το φύλλο οδηγιών.

Αν δεν έχεις διαβάσει ήδη τις οδηγίες χρήσης του απορροφητήρα σου, είναι η κατάλληλη ώρα να το κάνεις. Θα σου φανεί περίεργο, αλλά αν ο απορροφητήρας δεν τραβάει τους ατμούς, ίσως βρεις τη λύση εκεί. Για παράδειγμα, ίσως βρεις στο φύλλο οδηγιών κάποιες πληροφορίες για τη συντήρηση του μοτέρ, ή για τη σωστή του λειτουργία. Κάθε μοντέλο απορροφητήρα έχει και διαφορετικό φύλλο οδηγιών. Αυτό πρέπει να το κρατάς, από τη στιγμή που αγοράζεις τον απορροφητήρα και μέχρι την αντικατάστασή του.

ο απορροφητήρας δεν τραβάει

Βήμα 4: Κλείσε την παροχή ρεύματος του απορροφητήρα.

Αν δε βρεθεί καμία χρήσιμη πληροφορία στο φύλλο οδηγιών, είναι ώρα να λερώσεις τα χέρια σου. Όταν το μοτέρ λειτουργεί κανονικά, αλλά ο απορροφητήρας δεν τραβάει, είναι πολύ πιθανό να ευθύνονται τα λίπη και οι βρωμιές που κολλάνε στα φίλτρα. Συνεπώς, θα πρέπει να κλείσεις την παροχή ηλεκτρικού στον απορροφητήρα και να προετοιμαστείς για να καθαρίσεις τα φίλτρα. Έχε υπόψη σου, ότι είναι καλό να καθαρίζεις τα (μεταλλικά) φίλτρα μια φορά το μήνα, αν θέλεις να βρίσκονται σε άριστη κατάσταση. Όμως, ποτέ μην τα καθαρίζεις ενώ ο απορροφητήρας είναι συνδεδεμένος στο ρεύμα, για την ασφάλειά σου.

Βήμα 5: Καθάρισε/ Άλλαξε τα φίλτρα.

Υπάρχουν 3 είδη φίλτρων που συναντώνται συχνότερα στους απορροφητήρες. Τα είδη αυτά είναι τα μεταλλικά φίλτρα, τα φίλτρα άνθρακα και τα υαλοβάμβακα. Τα μεταλλικά φίλτρα μπορείς να τα καθαρίζεις μια φορά το μήνα, έτσι ώστε να αποβάλλεις λίπη, σκόνες και τυχόν υπολείμματα τροφών, που εμποδίζουν τη λειτουργία τους. Μπορείς να διαβάσεις το άρθρο που ετοιμάσαμε για το καθάρισμα απορροφητήρα, για να βρεις λεπτομέρειες, σχετικά με τον καθαρισμό των μεταλλικών φίλτρων.

ο απορροφητήρας δεν τραβάει

Από την άλλη πλευρά, τα φίλτρα άνθρακα και υαλοβάμβακα δεν πλένονται. Αν ο απορροφητήρας δεν τραβάει και τα φίλτρα αυτά έχουν συσσωρεύσει λίπη, πρέπει να τα αλλάξεις. Ευτυχώς, η αγορά τους είναι πολύ οικονομική. Τα φίλτρα άνθρακα ξεκινούν περίπου στα 5 ευρώ. Όσο για τα φίλτρα υαλοβάμβακα, μπορείς να τα βρεις ακόμα και στο super market, με τιμή γύρω στα 2 ευρώ. Αν ο απορροφητήρας δεν τραβάει, ακόμα και μετά την αλλαγή φίλτρων, τότε το πρόβλημα είναι πιο σοβαρό, από όσο περίμενες.

Βήμα 6: Κάλεσε έναν εξειδικευμένο τεχνικό.

Αν φτάσεις ως εδώ, χωρίς να δεις λύση στο πρόβλημα ότι ο απορροφητήρας δεν τραβάει, είναι ώρα να βρεις μια ριζική λύση. Κάλεσε στο χώρο σου έναν έμπειρο επαγγελματία στις επισκευές για ηλεκτρικές οικιακές συσκευές. Εξήγησέ του ποιο είναι το πρόβλημα, αλλά και το τι προσπάθησες να κάνεις για να το λύσεις. Στη συνέχεια, εκείνος θα μπορέσει να κάνει την καλύτερη διάγνωση για το πραγματικό πρόβλημα και να προχωρήσει στην επαγγελματική επισκευή απορροφητήρα.

ο απορροφητήρας δεν τραβάει

Αν ο απορροφητήρας δεν τραβάει στην κουζίνα σου, μη χάνεις άλλο χρόνο. Οι επαγγελματίες της πλατφόρμας μας είναι δίπλα σου, για να αναλάβουν την επισκευή, αλλά και την τοποθέτηση νέου απορροφητήρα, ανάλογα με τις ανάγκες σου. Καταχώρησε την εργασία σου και πάρε άμεσα την καλύτερη προσφορά, από έμπειρο τεχνικό στην περιοχή σου, στην πιο προσιτή τιμή!

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Εργασίες που ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες

Επισκευή
Λυκόβρυση 01/07/2020
Εκτελέστηκε από
C. Way
Είδος εργασίας:
Επισκευή
Επισκευή εντός εγγύησης:
Όχι
Πότε θα ήθελες να εκτελεστεί η εργασία;
Στις επόμενες 2 ημέρες το αργότερο
Επισκευή
Χαϊδάρι 01/07/2020
Εκτελέστηκε από
C. Way
Είδος εργασίας:
Επισκευή
Επισκευή εντός εγγύησης:
Όχι
Πότε θα ήθελες να εκτελεστεί η εργασία;
Στις επόμενες 2 ημέρες το αργότερο

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

3,1

Η αρχικη επικοινωνια μας ηταν σχετικα καλη, αφου κλεισαμε το ραντεβου και ρωτησα ποσο θα ηταν το κοστος εργασιας στο περιπου, μου απαντησε οτι στα σιγουρα δεν θα ξεπερναγε τα 100 ευρω. Το αποτελσμα ηταν οτι μας χρεωσε 200 ευρω (δουλεψε περιπου 1 1/2ωρα, επισης εγινε αντικατασταση σε καποιο εξαρτημα που ειχε χαλασει.) και το ψυγειο εξακολουθει και δεν ψυχει. Νομιζω οτι ενας εμπειρος ψυκτικος απο την πρωτη ματια μπορει να καταλαβει αν κατι φτιαχνεται η οχι. Νιωθω οτι λιγο μας κοροιδεψε, πηρε ενα σοβαρο ποσο χωρις να εχει φερει εις περας την εργασια. Κριμα, επελεξα να εμπιστευω ενα τεχνικο απο το site σας εχοντας εμπιστοσυνη με ποιους επιλεγετε να συνεργαζεστε.

Για: ΚΑΡΥΔΗΣ SERVICE / Οικιακό Ψυγείο: Επισκευή
1,0

Αντί 20 ζήτησε και πήρε 50€. Άλλαξε μόνο μια ροδέλα στην πόρτα του ψυγείου.Για την βλάβη που τον κάλεσα δεν έδωσε λύση ερασιτέχνης;

Για: Τριαντάφυλλος Ρέμπης / Οικιακό Ψυγείο: Επισκευή
4,9

Αμεσότητα στην επικοινωνία, υπευθυνότητα και επαγγελματισμός στη δουλειά του. Τιμή λογική

Για: Αναστάσιος Μπουτσιώλης / Οικιακό Ψυγείο: Επισκευή
5,0

Εξαιρετική συνεργασία και επικοινωνία. Έμεινα πολυ ευχαριστημενη από τις υπηρεσίες και τις συμβουλές του.

Για: Αναστάσιος Βρεττός / Πλυντήριο Ρούχων: Επισκευή/Εγκατάσταση
4,9

Συνεπής σε όλα και αποτελεσματικός

Για: Ανδρέας Παπαφλωράτος / Οικιακό Ψυγείο: Επισκευή
5,0

Efxaristo poli sto mastora kai thn kopela apo to grafio. Teleia exeperitisi, doulia, epikinonia.Sas efxaristo poli! Pano apo deka asteia axizete! ☺️

Για: SERVICE 24 / Πλυντήριο Ρούχων: Επισκευή/Εγκατάσταση