Το ψυγείο δουλεύει συνέχεια; Έλεγξε τους 4 βασικούς υπόπτους!

το ψυγείο δουλεύει συνέχεια

Όταν το ψυγείο δουλεύει συνέχεια, οι αιτίες μπορεί να είναι πολλές.  Οι μεταβολές της θερμοκρασίας, διαρροή στο φρέον ή βλάβη στο θερμοστάτη, είναι κάποιοι από τις βασικές αιτίες της συγκεκριμένης βλάβης. Παρακάτω σου παρουσιάζουμε τις πιθανότερες πηγές βλάβης, ώστε να γνωρίζεις τι να προσέξεις όταν το ψυγείο δουλεύει συνέχεια!

Ποιοι είναι οι βασικοί ύποπτοι όταν το ψυγείο δουλεύει συνέχεια;

• Δυσλειτουργία θερμοστάτη

Ο θερμοστάτης είναι υπεύθυνος για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του ψυγείου. Ο ρόλος του είναι να αναγνωρίζει την πραγματική θερμοκρασία. Αν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη από το επιθυμητό όριο, ο θερμοστάτης δίνει σήμα στο μοτέρ του ψυγείου να λειτουργήσει. Σε περίπτωση βλάβης ο θερμοστάτης αδυνατεί να αναγνωρίσει πότε είναι ίδια η θερμοκρασία και δίνει συνεχώς σήμα στο μοτέρ να λειτουργεί. Αυτό οδηγεί σε ασταμάτητη λειτουργία του ψυγείου και σε άμεση ανάγκη για επισκευή του.

• Τα λάστιχα της πόρτας του ψυγείου, θέλουν αντικατάσταση

Το συγκεκριμένο πρόβλημα το συναντάμε συχνά στο ψυγείο μας και είναι αυτό που αγνοούμε και περισσότερο. Ωστόσο, αν τα λάστιχα της πόρτας του ψυγείου δεν αντικατασταθούν σύντομα, οδηγούν σε βλάβη του. Αυτό γίνεται γιατί η θερμοκρασία του ψυγείου μεταβάλλεται συνεχώς και δουλεύει αδιάκοπα, γιατί προσπαθεί να ανταπεξέλθει.

• Διαρροή στο ψυκτικό υγρό του ψυγείου

Σε περίπτωση που το ψυγείο χάνει από κάπου υγρά, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην επαρκή ψύξη των τροφίμων. Συνεπώς, το ψυγείο δουλεύει συνέχεια, ώστε να αντισταθμίσει τη διαφορά θερμοκρασίας που λαμβάνει.

το ψυγείο δουλεύει συνέχεια

• Διαφορά θερμοκρασίας

Τους καλοκαιρινούς μήνες, εξαιτίας της διαφοράς της εσωτερικής με την εξωτερική θερμοκρασία, το μοτέρ πρέπει να λειτουργήσει περισσότερη ώρα για να φτάσει την επιθυμητή θερμοκρασία. Το πρόβλημα αυτό, επιβαρύνεται στην περίπτωση που η πόρτα του ψυγείου μένει πολύ ώρα ανοιχτή. Επιπλέον, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, τα χαλασμένα λάστιχα στην πόρτα του ψυγείου, κάνουν το μοτέρ να δουλεύει συνεχώς.

το ψυγείο δουλεύει συνέχεια

Εμπιστεύσου την εκτίμηση ψυκτικού

Οι παραπάνω λόγοι είναι και οι βασικότεροι που το ψυγείο δουλεύει συνέχεια. Το να προσπαθήσεις να εντοπίσεις την πηγή του προβλήματος, είναι κάτι αρκετά ριψοκίνδυνο, καθώς η λανθασμένη διάγνωση και επισκευή μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερα προβλήματα.

Διάβασε επίσης: Γιατί το ψυγείο βγάζει νερά!

Ένας αξιόπιστος ψυκτικός είναι άμεσα στη διάθεσή σου, ώστε να εντοπίσει έγκαιρα το πρόβλημα και να δώσει άμεση λύση, χωρίς καθυστέρηση!

το ψυγείο δουλεύει συνέχεια

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πρόσφατα Ολοκληρωμένες Εργασίες

Επισκευή
Βριλήσσια 22/11/2020
Εκτελέστηκε από
Παναγιώτης Κ.
Επισκευή εντός εγγύησης:
Όχι
Είδος εργασίας:
Επισκευή
Πότε θέλεις να πραγματοποιηθεί η εργασία;
Τις προσεχείς ημέρες
Επισκευή
Βύρωνας 21/11/2020
Εκτελέστηκε από
Νικοζήσης Π.
Επισκευή εντός εγγύησης:
Όχι
Είδος εργασίας:
Επισκευή
Πότε θέλεις να πραγματοποιηθεί η εργασία;
Το αργότερο μέσα στις επόμενες 2 ημέρες

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Ο ψυκτικός Μιχάλης Γκικας κατά την επίσκεψης του σήμερα ήταν άψογος στη συμπεριφορά του,λίαν εξυπηρετικός,ευγενέστατος,και πολύ συνεργάσιμος.Γενικά τον κρίνουμε ως ευσυνείδητο επαγγελματία που τιμά την οικογένεια του «Δουλευταρά» .Κ.ΚΑΛΥΒΑΣ

Για: Μιχάλης Γκίκας / Οικιακό Ψυγείο: Επισκευή
1,0

Δεν γνωριζε το αντικειμενο της εργασιας Χρειαστηλε να επανελθει γιατι δεν ειχε κανει σωστη τοποθέτηση. Το πλυμτηριο δεν ειχε σταθερπποιηθει .

Για: SERVICE 24 / Πλυντήριο Πιάτων: Επισκευή/Εγκατάσταση
4,1

Διέγνωσε το πρόβλημα, και περιέγραψε την λύση, στην οποία θα προχωρήσω μόλις λήξει η καραντίνα.

Για: Κωνσταντίνος Μωραιτάκης / Οικιακό Ψυγείο: Επισκευή
4,2

το πρόβλημα λύθηκε αλλά η τιμή ήταν υπερβολικά υψηλή για μία αλλαγή αισθητήρα. Επίσης δεν κόπηκε απόδειξη

Για: Κώστας Ρέππας / Οικιακό Ψυγείο: Επισκευή
5,0

ΑΨΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ, ΣΥΝΕΠΕΣΤΑΤΟΣ ΗΡΘΕ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ. ΤΕΛΟΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΦΕΡΕ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΚΑΡΦΙΤΣΩΜΕΝΗ ΕΠΑΝΩ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΤΟΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΩ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

Για: Γεώργιος Ξυγκάκης / Τηλεόραση: Επισκευή/Εγκατάσταση
4,9

Ήρθε αμεσα, εντόπισε τη βλάβη και αντικατεστησε το προβλημα μεσα σε 2 μερες. Το κοστος μου φανηκε λιγο ακριβο μαζι με τα ανταλλακτικα αλλα εφόσον δεν πήρα και απο αλλου προσφορα δε μπορώ να συγκρίνω.

Για: Κώστας Ρέππας / Οικιακό Ψυγείο: Επισκευή