Γιατί το πλυντήριο πιάτων δεν στεγνώνει τα πιάτα;

Τον τελευταίο καιρό το πλυντήριο πιάτων δεν στεγνώνει τα πιάτα σωστά; Αναγκάζεσαι να σκουπίζεις κάθε σκεύος πριν το βάλεις στη θέση του; 

Μάθε τις 6+1 αιτίες που το πλυντήριο δε στεγνώνει τα πιάτα!

Παρακάτω μαζέψαμε όλα τα σημεία που χρειάζεται να ελέγξεις όταν το πλυντήριο πιάτων δε στεγνώνει τα πιάτα, πριν φωνάξεις τεχνικό:

Ανεπαρκές λαμπρυντικό

Η χρήση του λαμπρυντικού είναι κάτι που συχνά αγνοούμε. Αποτελεί όμως ένα βασικό παράγοντα για το στέγνωμα των πιάτων σε κάθε πλύση. Επίσης, πιθανώς η ρύθμιση του λαμπρυντικού να έχει απενεργοποιηθεί ή η δοσολογία του λαμπρυντικού να έχει ρυθμιστεί σε χαμηλότερα επίπεδα από τα αναγκαία.  Αν το πλυντήριο πιάτων δε στεγνώνει τα πιάτα, έλεγξε την ένδειξη για το λαμπρυντικό. Εφόσον έχει ανάψει το ειδικό led για το λαμπρυντικό μην το αγνοήσεις. Συμπλήρωσε αμέσως την απαιτούμενη ποσότητα πριν την επόμενη πλύση. Τέλος, έλεγξε και τη ρύθμιση για τη δοσολογία του λαμπρυντικού στη συσκευή σου.

το πλυντηριο δε στεγνωνει τα πιατα

Λανθασμένη τοποθέτηση σκευών

Το υπερβολικό στοίβαγμα των σκευών στο πλυντήριο πιάτων μπορεί να οδηγήσει σε ελλιπές καθάρισμα αλλά και σε μειωμένο στέγνωμα τους, καθώς το νερό φυλακίζεται ανάμεσα στα στριμωγμένα πιάτα. Ακολούθησε πάντα τις οδηγίες για τη σωστή τοποθέτηση των σκευών στο πλυντήριο πιάτων, ώστε να αποφύγεις δυσάρεστες εκπλήξεις.

το πλυντηριο δε στεγνωνει τα πιάτα

Επιλογή λανθασμένου προγράμματος

Η επιλογή ενός σύντομου προγράμματος, δεν ταιριάζει σε όλες τις περιπτώσεις πλύσεων και σε όλα τα σκεύη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο πλυντήριο να μη στεγνώνει σωστά τα πιάτα και τα σκεύη. Προσάρμοσε το πρόγραμμα στις ανάγκες της κάθε πλύσης.
Διάβασε επίσης: Γιατί δεν πλένει καλά το πλυντήριο πιάτων; 

το πλυντηριο δε στεγνωνει τα πιάτα

Σύντομο άδειασμα πλυντηρίου

Τελειώνει η πλύση και αδειάζεις αμέσως το πλυντήριο πιάτων; Σύμφωνα με τις εταιρείες πλυντηρίων πιάτων το άμεσο άδειασμα του πλυντηρίου από τα σκεύη, δε συνιστάται. Το ιδανικό είναι, με το τέλος της πλύσης, η πόρτα να μείνει ανοιχτή για 15 λεπτά ώστε να φύγουν οι ατμοί. Έπειτα, άρχισε να αδειάζεις το πλυντήριο από το κάτω καλάθι πρώτα, ώστε να μην πέφτουν νερά στα πιάτα από το πάνω μέρος.

το πλυντηριο δε στεγνωνει τα πιάτα

Σκεύη χαμηλής ποιότητας

Τα κακής ποιότητας σκεύη αποτελούνται από φθηνά υλικά και επιστρώσεις, με αποτέλεσμα να μην αντιδρούν το ίδιο με τα υπόλοιπα σκεύη στο στέγνωμα. Το ίδιο ισχύει και για τα πλαστικά σκεύη, τα οποία χάνουν πολύ γρήγορα τη θερμότητα τους μετά την πλύση και σχηματίζονται υδρατμοί στις επιφάνειές τους.  

Χρήση υγρού πιάτων πριν την πλύση

Απέφυγε να χρησιμοποιείς υγρό πιάτων ώστε να ξεπλύνεις καλύτερα τα πιάτα πριν την πλύση. Αυτό οδηγεί στη δημιουργία υπερβολικού αφρού κατά την πλύση, με αποτέλεσμα να μειώνεται η δράση του λαμπρυντικού.

το πλυντηριο δε στεγνωνει τα πιάτα

Λανθασμένο απορρυπαντικό πιάτων

Σε περίπτωση που παρατηρείς ότι το πλυντήριο πιάτων δεν στεγνώνει τα πιάτα, έλεγξε το απορρυπαντικό που χρησιμοποιείς. Είναι καλό να γνωρίζεις, ότι για γρήγορους κύκλους πλύσεων, προτείνονται τα απορρυπαντικά σε σκόνη ή σε υγρή μορφή και όχι ταμπλέτες. Αντίστοιχα για ολοκληρωμένους κύκλους πλύσεων, μπορείς άφοβα να χρησιμοποιήσεις και ταμπλέτες, οι οποίες έχουν το χρόνο να διαλυθούν τελείως. Εάν ακολούθησες όλες τις παραπάνω συμβουλές αλλά το πλυντήριο πιάτων συνεχίζει να μη στεγνώνει τα πιάτα, είμαστε δίπλα σου! Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας και κλείσε ραντεβού με αξιολογημένο τεχνικό, που θα αναλάβει τη συντήρηση ή την επισκευή πλυντηρίου πιάτων άμεσα & οικονομικά! το πλυντήριο πιάτων δεν στεγνώνει τα πιάτα

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Εργασίες που ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες

Δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη 01/10/2020
Εκτελέστηκε από
Αναστάσιος Μ.
Επισκευή εντός εγγύησης:
Όχι
Πότε θα ήθελες να εκτελεστεί η εργασία;
Στις επόμενες 2 ημέρες το αργότερο
Παιανία 30/09/2020
Εκτελέστηκε από
Κώστας Ρ.
Επισκευή εντός εγγύησης:
Όχι
Πότε θα ήθελες να εκτελεστεί η εργασία;
Στις επόμενες 2 ημέρες το αργότερο

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

ο άνθρωπος και σε μένα αλλά και στην οικογενειακή φιλη

Για: Ανδρέας Παπαφλωράτος / Οικιακό Ψυγείο: Επισκευή
5,0

Το πλυντήριο πιάτων επισκευάστηκε άμεσα. Ήταν κάτι απλό μεν εκτός των γνώσεών μου δε. Τα ευγενέστατα παιδιά ήρθαν, διαπίστωσαν το πρόβλημα και το έλυσαν άμεσα. Μπράβο!

Για: Σάκης Κωστόπουλος / Πλυντήριο Πιάτων: Επισκευή/Εγκατάσταση
2,6

το πλυντηριο λειτουργησε μονο 1 φορα μετα την επισκευη, επομενως ή δεν εγινε σωστη διαγνωση του προβλημστος ή δεν επρεπε καν να προταθει επισκευη. Ευγενεστατος και συνεπης κατα τα αλλα. Θα πρεπει να αναρτησετε τιμοκαταλογο για επισκευες να ξερουμε τι πληρωνουμε

Για: Παναγιώτης Καραγεωργιου / Πλυντήριο Πιάτων: Επισκευή/Εγκατάσταση
1,0

Μέσα σε δέκα λεπτά είπε ότι το πλυντήριο δεν αξίζει να φτιαχτεί και πήρε 30€ χωρίς απόδειξη, παρόλο που στο site αναφέρεται 20 € η επίσκεψη καθώς "Ο δουλευταρας μας έστειλε από την άλλη άκρη της Αθήνας στο Περαμα, τι να σου κάνουμε". Απαράδεκτο!

Για: Τριαντάφυλλος Ρέμπης / Πλυντήριο Πιάτων: Επισκευή/Εγκατάσταση
1,0

Ενώ είχα περιγράψει το πρόβλημα τηλεφωνικά ήρθε εδώ να μου πει απλά ότι χρειάζεται υδραυλικός πραγμα που το ρώτησα στο τηλεφωνο.Και πήρε τζάμπα το 20 αρικο.

Για: IQ Service / Πλυντήριο Πιάτων: Επισκευή/Εγκατάσταση
5,0

Εξαιρετικός επαγγελματίας

Για: Βασίλης Γενναιόπουλος / Πλυντήριο Πιάτων: Επισκευή/Εγκατάσταση