Ξύλινα Πατώματα & Δάπεδα

Βρες τους Καλύτερους Επαγγελματίες στην Κατηγορία Ξύλινα Πατώματα & Δάπεδα

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Πες μας ΔΩΡΕΑΝ τι εργασία χρειάζεσαι.
Πάρε προσφορές
Λάβε έως 5 προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου προσφορές από επαγγελματίες.
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Σύγκρινε προσφορές, επικοινώνησε με τους επαγγελματίες και επίλεξε όταν είσαι έτοιμος.

Τί πρέπει να γνωρίζεις για τα ξύλινα πατώματα;

Τα ξύλινα πατώματα, αποτελούν μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές επένδυσης δαπέδων, καθώς πέρα από τις ξεχωριστές ιδιότητες του υλικού τους, χαρίζουν μία πολύ όμορφη όψη στο σπίτι. Η τοποθέτησή τους, πραγματοποιείται κυρίως σε εργασίες ανακαίνισης σπιτιών και το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να αλλάξει εντελώς την όψη του οικιακού ή επαγγελματικού σου χώρου.

Δημοφιλή Είδη Ξύλινων Δαπέδων!

Τα ξύλινα δάπεδα, αποτελούν κορυφαία επιλογή στον τομέα τους και υπάρχουν πολλά είδη που μπορείς να επιλέξεις και να τοποθετήσεις. Οι εξειδικευμένοι πατωματζήδες της πλατφόρμας μας, μας ενημέρωσαν για τα ξύλινα πατώματα και ττα βασικά τους χαρακτηριστικά. Ποια είναι αυτά;

Ολόσωμες σανίδες: Μασίφ ξύλινες σανίδες σε μικρές ή μεγάλες διαστάσεις και από πολλά και διαφορετικά είδη ξυλείας όπως δρυός, οξιάς κ.α. Επίσης, συναντώνται σε διάφορες ποιότητες και χρωματικές αποχρώσεις όπως με νερά, με ρόζους ή χωρίς. Είναι καρφωτές ή κολλητές και αποτελούν μία διαχρονική επιλογή.

Προλουστραρισμένα: Ημιμασίφ σανίδες που επενδύονται από φύλλο αληθινού ξύλου. Είναι λουστραρισμένες τοποθετούνται αμέσως. Έχουν χαμηλό κόστος αλλά μικρότερη αντοχή στην φθορά του χρόνου.

Laminate: Είναι συνθετικά δάπεδα και αποτελούν μία καλή απομίμηση του ξύλου. Διαθέτουν διαφορετικές στρώσεις υλικών και σαν τελική επίστρωση έχουν φωτογραφία ξύλου. Δεν έχουν μεγάλη αντοχή αλλά η τιμή τους είναι χαμηλή και συνήθως συναντώνται σε επαγγελματικούς χώρους.

Δάπεδα Εξωτερικής Χρήσης: Τα δάπεδα που τοποθετούνται σε εξωτερικούς χώρους, είναι δάπεδα ειδικής ξυλείας, ανθεκτικά στην υγρασία. Τα συγκεκριμένα δάπεδα, δένονται στον σκελετό ώστε να γίνεται αποστράγγιση των νερών. Τα είδος του ξύλου που χρησιμοποιείται για επενδύσεις πατωμάτων εξωτερικών χώρων είναι εμποτισμένο.

Τοποθέτηση Ξύλινων Πατωμάτων

Η επένδυση του χώρου σου με ξύλινο δάπεδο, δίνει μία άλλη νότα στην αισθητική του χώρου και σε συνδυασμό με ιδιαίτερα έπιπλα, συνθέτει ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Τα ξύλινα πατώματα, αποτελούν μοναδικό κομμάτι στοιχείο ενός σπιτιού και αναβαθμίζουν το στυλ και την διακόσμησή του. Η τοποθέτησή τους, περιλαμβάνει τρεις βασικές μεθόδους:

Καρφωτά Δάπεδα: Τα ξύλινα πατώματα τοποθετούνται πάνω σε σκελετό που αποτελείται από ξύλινα καδρόνια.

Κολλητά Δάπεδα: Είναι τα ξύλινα δάπεδα που επικολλούνται.

Πλωτά Δάπεδα: Είναι τα ξύλινα πατώματα που οι σανίδες συναρμολογούνται μεταξύ τους μέσω εσοχών και εγκοπών.

Η επιλογή του κατάλληλου ξύλινου δαπέδου για τον οικιακό ή τον επαγγελματικό σου χώρο, μπορεί να γίνει από έναν εξειδικευμένο πατωματζή. Εκείνος, θα προχωρήσει στην μελέτη του χώρου και με την χρήση του κατάλληλου εξοπλισμού και ποιοτικών υλικών, θα προχωρήσει στην τοποθέτηση που ταιριάζει με την αισθητική σου.

Το ξύλινο δάπεδο, για να διατηρήσει την ποιότητά του, πρέπει όποιος το χρησιμοποιεί να φροντίζει να μην το φθείρει. Στην καθημερινότητα, γίνονται πολλά λάθη που συντελούν στο να δημιουργηθούν προβλήματα στα ξύλινα πατώματα του σπιτιού. Οι εξειδικευμένοι τεχνίτες ξυλουργοί της πλατφόρμας μας, μας ενημέρωσαν για εκείνα τα στοιχεία που μπορεί να είναι αιτίες για τις φθορές των ξύλινων δαπέδων.

Τί καταστρέφει το ξύλινο πάτωμα;

Τα ξύλινα δάπεδα, με το πέρασμα του χρόνου, εμφανίζουν φθορές και είναι πολύ πιθανό να χρειαστούν αντικατάσταση ή επισκευή. Οι καθημερινές συνήθειες, αποτελούν τον βασικό υπαίτιο για την φθορά που προκαλείται. Ποιες είναι αυτές;

Βρώμικες ηλεκτρικές σκούπες: Η σκόνη και τα σκουπιδάκια που έχει μαζέψει η σκούπα, υπάρχει περίπτωση να φθείρουν το ξύλινο πάτωμα κατά τον καθαρισμό του.

Τακτικό σφουγγάρισμα: Το ξύλινο πάτωμα, πρέπει να σφουγγαρίζεται μία φορά κάθε μήνα. Για τον καθαρισμό του, μπορεί να γίνεται στεγνό σφουγγάρισμα ή να χρησιμοποιείται η ηλεκτρική σκούπα.

Χρήση υγρού απορρυπαντικού: Τα υγρά απορρυπαντικά, μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στα ξύλινα πατώματα του σπιτιού. Είναι προτιμότερο, να χρησιμοποιείται ελάχιστη ποσότητα απορρυπαντικού και έπειτα σκουπίζεται το πάτωμα με ένα στεγνό πανί.

Αιχμηρά αντικείμενα: Περιλαμβάνουν οτιδήποτε αιχμηρό, από παπούτσια έως έπιπλα. Τα συγκεκριμένα αντικείμενα, μπορεί να προκαλέσουν γδαρσίματα στο ξύλο.

Ήλιος: Η επαφή των ακτινοβολιών του ήλιου με το ξύλινο πάτωμα του δημιουργεί πρόβλημα. Η καλύτερη λύση είναι η χρήση κουρτινών για να ελαττώνεται η επαφή του ήλιου με το δάπεδο.

Σε περίπτωση που οι συγκεκριμένες συνήθειες σου είναι γνώριμες, είναι πολύ πιθανό να χρειάζεται επισκευή ή αντικατάσταση του ξύλινου δαπέδου σου. Στην πλατφόρμα μας, θα βρεις αξιόλογους πατωματζήδες που καλύπτουν όλη την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη και αναλαμβάνουν τοποθετήσεις ξύλινων δαπέδων, επισκευές και συντηρήσεις ξύλινων πατωμάτων καθώς και την μετέπειτα συντήρησή τους.

Ακόμη, εάν αναζητείς μία πιο οικονομική επιλογή που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα ξύλινα πατώματα, ζήτα από τους επαγγελματίες μας να σε ενημερώσουν για τα πλαστικά δάπεδα laminate. Καταχώρησε την εργασία σου και πάρε τις καλύτερες προσφορές για τιμές στα ξύλινα πατώματα από τους πιο αξιόπιστους επαγγελματίες στην περιοχή σου!

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορές από αξιόλογους επαγγελματίες στην περιοχή σου

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΟΙΤΗΣ
40 αξιολογήσεις
Άμεση εξυπηρέτηση, σοβαρή εργασία, πραγματική γνώση του αντικειμένου και καλές τιμές. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα!
Μιχάλης Αγγελακόπουλος
46 αξιολογήσεις
Αρκετά ποιοτική και προσεκτική δουλειά!
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ
50 αξιολογήσεις
Άριστη δουλειά, άψογη συνεννόηση, πολύ καλά παιδιά. Μπράβο!
Ιωάννης Γεωργαντάς
16 αξιολογήσεις
Καταπληκτική δουλειά! Άψογος επαγγελματίας!
Ηλίας Σπεντζάρης
70 αξιολογήσεις
Επαγγελματίας, τυπικότατος, ακριβής στα ραντεβού, οικονομικός και πάντα ευδιάθετος!!
Ζαννής Ζάννος
2 αξιολογήσεις
Άψογος επαγγελματίας και το κυριότερο, στο χρόνο που μου είπε!
Σχετικά άρθρα
Αγαπάμε το ξύλινο πάτωμα. Το αγαπάμε τόσο, που μπορούμε να παραβλέψουμε τον παραπάνω κόπο που χρειάζεται η καλή διατήρηση του.
Το ξύλινο πάτωμα είναι αναμφίβολα μία πολύ δημοφιλής επιλογή, ειδικά για εκείνους που προτιμούν το ρουστίκ αλλά και το παραδοσιακό στυλ δια
Αντίστοιχες Υπηρεσίες σε Άλλες Περιοχές
Μη φεύγεις!
Η συμπλήρωση της φόρμας δεν απαιτεί περισσότερο από 1 λεπτό. Η διαδικασία είναι εντελώς δωρεάν και απολύτως ασφαλής και θα σε φέρει σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία σου.

Δεν με ενδιαφέρει