Κάνε εύκολα απόψυξη ψυγείου σε 4 μόλις βήματα!

Απόψυξη ψυγείου

Όλα τα ψυγεία, ανάλογα βέβαια και με τη χρήση που έχουν, χρειάζονται συχνή φροντίδα. Αν έχει αρχίσει να μαζεύεται πάγος στα τοιχώματα αυτό σημαίνει, αυτόματα, μεγαλύτερη κατανάλωση ρεύματος, αλλά και συνολική κακή λειτουργία. Η απόδοση του ψυγείου σου θα πέφτει, ενώ ο λογαριασμός σου θα ανεβαίνει. Αγχώθηκες; Η απόψυξη ψυγείου είναι η λύση!

Ο οδηγός για σωστή απόψυξη ψυγείου!

1. Προετοιμάσου.

Θα χρειαστείς ένα ταψί, μπόλικες πετσέτες, ένα ψυγιάκι, ένα κουβά και μια σφουγγαρίστρα. Αυτά είναι τα βασικά “εργαλεία” που θα πρέπει να έχεις εύκαιρα. Δεν είναι κάτι τρομερό. Είναι πράγματα που όλοι έχουμε σπίτι μας, απλά καλό είναι να τα έχεις πρόχειρα για δικιά σου ευκολία. Αφού λοιπόν έχεις ετοιμάσει τα πράγματα σου και πριν ξεκινήσεις τη διαδικασία, βγάλε το ψυγείο σου από τη πρίζα ή, αν έχει, κλείσε το διακόπτη λειτουργίας του.

2. Άδειασε το ψυγείο.

Αφού έχει σταματήσει να λειτουργεί, φροντίσε να αποθηκεύσεις κάπου τα τρόφιμα που είχες μέσα και κινδυνεύουν να αλλοιωθούν. Μία λύση είναι να προμηθευτείς μια σακούλα παγάκια και να τα αδειάσεις σε ένα από τα γνωστά φορητά ψυγειάκια. Αν δεν έχεις, σίγουρα μπορείς να βρεις έναν φίλο σου που θα έχει και να το δανειστείς. Εφόσον είναι χειμώνας και το κρύο κρατάει ακόμα, μια πιο απλή λύση είναι να βγάλεις τα τρόφιμα στο μπαλκόνι. Πρόσεχε όμως! Αν η διαδικασία τραβήξει και τα τρόφιμα που είχες καταψύξει ξεπαγώσουν, απαγορεύεται να τα ξαναβάλεις πίσω στην κατάψυξη.

3. Κάνε υπομονή.

Πρόκειται για το σημαντικότερο στάδιο στην απόψυξη ψυγείου. Τώρα πρέπει να αφήσεις το ψυγείο σου ανοιχτό και να περιμένεις υπομονετικά να λιώσει ο πάγος που εμποδίζει την καλή λειτουργία του ψυγείου σου. Κάτι ακόμα που θα μπορούσες να κάνεις είναι να τοποθετήσεις μερικές πετσέτες στα ράφια του ψυγείου ώστε να αποροφήσουν όσο γίνεται τα νερά που θα τρέχουν. Επίσης μπορείς να βάλεις ένα ταψί μπροστά από το ψυγείο, που θα μαζεύει όσο γίνεται τα νερά. Για να επιταχύνεις τη διαδικασία δοκίμασε να βάλεις ένα κατσαρολάκι με ζεστο νερό στο ψυγείο. Θα μεταφέρει θερμότητα και θα κάνει το πάγο να λιώσει πιο γρήγορα.

4. Σκούπισε, μάζεψε και τέλειωσες.

Όταν θα έχει λιώσει και το τελευταίο ίχνος πάγου κάνε ένα γερό καθάρισμα με νερό και μαγειρική σόδα. Δεν είναι υποχρεωτικό, αλλά εφόσον είναι ήδη το ψυγείο σου άδειο είναι μια πολύ καλή ευκαιρία. Σκούπισε καλά τα νερά που έχουν σκορπιστεί και αν έχεις βγάλει ράφια ή άλλα εξαρτήματα, βάλε τα πάλι στη θέση τους. Τέλος, βάλε το ψυγείο σου πάλι σε λειτουργία και τοποθέτησε τα τρόφιμα στα ράφια. Έτοιμο! Εύκολο δεν ήταν;

Ακολούθησε τα παραπάνω βήματα και η απόψυξη ψυγείου δεν θα σε τρομάζει πια. Αν παρά όλα αυτά όμως, η απόδοση του ψυγείου σου συνεχίζει να σε προβληματίζει, ίσως υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα. Μην προβληματίζεσαι παραπάνω, μπες στο Douleutaras.gr! Στην πλατφόρμα μας θα βρεις έμπειρους και αξιολογημένους επαγγελματίες που θα αντιμετωπίσουν άμεσα οποιοδήποτε πρόβλημά σου!

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Εργασίες που ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες

Δήμος Κορδελιού - Ευόσμου 30/09/2020
Εκτελέστηκε από
Ανδρέας Π.
Επισκευή εντός εγγύησης:
Όχι
Πότε θα ήθελες να εκτελεστεί η εργασία;
Στις επόμενες 2 ημέρες το αργότερο
Εγκατάσταση
Πετρούπολη 29/09/2020
Εκτελέστηκε από
Γιώργος Χ.
Είδος εργασίας:
Εγκατάσταση
Πότε θα ήθελες να εκτελεστεί η εργασία;
Τις προσεχείς ημέρες

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

1,0

Μέσα σε δέκα λεπτά είπε ότι το πλυντήριο δεν αξίζει να φτιαχτεί και πήρε 30€ χωρίς απόδειξη, παρόλο που στο site αναφέρεται 20 € η επίσκεψη καθώς "Ο δουλευταρας μας έστειλε από την άλλη άκρη της Αθήνας στο Περαμα, τι να σου κάνουμε". Απαράδεκτο!

Για: Τριαντάφυλλος Ρέμπης / Πλυντήριο Πιάτων: Επισκευή/Εγκατάσταση
1,0

Ενώ είχα περιγράψει το πρόβλημα τηλεφωνικά ήρθε εδώ να μου πει απλά ότι χρειάζεται υδραυλικός πραγμα που το ρώτησα στο τηλεφωνο.Και πήρε τζάμπα το 20 αρικο.

Για: IQ Service / Πλυντήριο Πιάτων: Επισκευή/Εγκατάσταση
5,0

Εξαιρετικός επαγγελματίας

Για: Βασίλης Γενναιόπουλος / Πλυντήριο Πιάτων: Επισκευή/Εγκατάσταση
5,0

Άψογος επαγγελματίας σε συνέπεια και εμπειρία. Πολύ αποτελεσματικός. Μας έλυσε ένα χρονικόν πρόβλημα στο ψυγείο. (έβγαζε νερά στις φρουτολεκανες, ενώ μάζευε και πάγο στα τοιχωματα). Τον ευχαριστούμε πολύ.

Για: Γιώργος Γραμμένος / Οικιακό Ψυγείο: Επισκευή
5,0

Πολύ συνεπής ευγενικος και υπομονετικός

Για: SERVICE 24 / Πλυντήριο Πιάτων: Επισκευή/Εγκατάσταση
1,0

Ο κύριος που ήρθε για την επισκευή του πλυντηρίου πιάτων ήταν ευγενέστατος, ωστόσο μου είπε ότι με την συμφωνημένη τιμή (20€) δεν μπορούσε να επισκευάσει το πλυντήριο, ούτε καν να μου πει τι βλάβη έχει, έπρεπε να μεταφερθεί στην εταιρεία του με ελάχιστο κόστος επισκευής 100 €. Η δικαιολογία του ήταν ότι για τη βλάβη που παρουσιάζει (διαρροή) αυτό είναι το αντίτιμο που ζητάει η εταιρεία του. Εγώ ωστόσο είχα δηλώσει ότι η βλάβη μου είναι διαρροή, και στο αντίστοιχο πεδίο του δουλευταρά, και τηλεφωνικά όταν με κάλεσε η εταιρεία του για να με ενημερώσει για το ραντεβού και για το κόστος. Όφειλε λοιπόν η εταιρεία να μου φανερώσει το πραγματικό κόστος της επισκευής για να αποφασίσω αν θα το δεχτώ ή όχι (το πλυντήριο καινούργιο κοστίζει 230 €). Αντί για αυτό, με χρέωσαν 20 € χωρίς να κάνουν τίποτα.

Για: IQ Service / Πλυντήριο Πιάτων: Επισκευή/Εγκατάσταση