Ενεργειακό Πιστοποιητικό

Βρες τους Καλύτερους Επαγγελματίες στην κατηγορία Ενεργειακό Πιστοποιητικό | ΠΕΑ

5000 Αξιολογημένοι Επαγγελματίες
Δωρεάν Προσφορές
Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις

Πες μας ΔΩΡΕΑΝ τι εργασία χρειάζεσαι.

Πάρε προσφορές

Λάβε έως 3 προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου προσφορές από επαγγελματίες.

Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία

Σύγκρινε προσφορές, επικοινώνησε με τους επαγγελματίες και επίλεξε όταν είσαι έτοιμος.

Συμπλήρωσε εντελώς δωρεάν και χωρίς δεσμεύσεις τη φόρμα και θα σε φέρουμε σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία σου!
π.χ.: Νέα κατασκευή, Υπάρχον κτήριο
Τελευταία ενημέρωση: 25/6/2019

Ενεργειακό Πιστοποιητικό: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις!

Η έκδοση ενεργειακού πιστοποιητικού (ή αλλιώς γνωστό ως πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης), είναι μία υποχρεωτική από το νόμο διαδικασία που αφορά όσους επιθυμούν να νοικιάσουν ή να πουλήσουν τα ακίνητά τους. Η περιπλοκότητα της διαδικασίας, γεννά πολλά ερωτήματα που επιζητούν απαντήσεις. Οι ενεργειακοί επιθεωρητές μας, μάς βοήθησαν να συγκεντρώσουμε βασικά ερωτήματα και απαντήσεις αναφορικά με τα πιστοποιητικά ενεργειακής απόδοσης.

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορά από αξιόλογο ενεργειακό επιθεωρητή στην περιοχή σου

Douleutaras.gr λογότυπο
Δημήτριος Π.
147 αξιολογήσεις

Άψογος επαγγελματίας, άμεση εξυπηρέτηση και πολύ συνεργάσιμος!

φωτογραφία επαγγελματία
Δημήτριος Ν.
34 αξιολογήσεις

Χρειαστήκαμε ενεργειακό πιστοιποιητό και πιστοποιητικό ΔΕΔΔΗΕ για να νοικιάσουμε μια ιδιοκτησία μας. Ο κ. Νταρλαδήμας πραγματοποίησε τον ...

φωτογραφία επαγγελματία
Αλέξιος Γ.
31 αξιολογήσεις

Ο κος. Γκουντέλιας ήταν εξαιρετικός στη συνεργασία μας και με την καλύτερη τιμή από όσες προσφορές έλαβα. Ήταν συνεπέστατος, ειλικρινής, ...

φωτογραφία επαγγελματία
Τεχνικό Γραφείο Π.
20 αξιολογήσεις

Μια από τις καλύτερες συνεργασίας που είχα στον συγκεκριμένο κλάδο. Μέσα σε 24 ώρες πραγματοποιήθηκε η εργασία. Ευχαριστώ θερμά τον κ. Γλ...

φωτογραφία επαγγελματία
Αλέξανδρος Σ.
20 αξιολογήσεις

Ο Αλέξανδρος είναι ένας πολύ σωστός επαγγελματίας. Άψογος στη συμπεριφορά του και στο τελικό αποτέλεσμα. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα.

φωτογραφία επαγγελματία
Κωνσταντίνος Ζ.
15 αξιολογήσεις

Μέσα σε 1,5 ημέρα έβγαλε το πιστοποιητικό το οποίο χρειαζόμουν για να νοικιασω το σπίτι μου. Πολύ καλός επαγγελματίας.

Σχετικά άρθρα

Οδηγός για την σωστή επιλογή φωτισμού σε κάθε χώρο του σπιτιού σου!

Η επιλογή φωτισμού παίζει καθοριστικό ρόλο σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Έχεις δει ποτέ φωτογραφίες του ίδιου χώρου

Περισσότερα
Εξοικονομώ κατ’ οίκον 2017: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις!

Το πρόγραμμα Εξοικονομώ κατ’οίκον 2017 διενεργείται για δεύτερη φορά στην Ελλάδα και συγχρηματοδοτείται από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς

Περισσότερα
Διάβασε περισσότερα άρθρα

Οι Καλύτεροι Ενεργειακοί Επιθεωρητές

Μάθε περισσότερα και επίλεξε τον ενεργειακό επιθεωρητή που σου ταιριάζει

Δημήτριος Π. Ενεργειακό Πιστοποιητικό - Πετρούπολη
147 αξιολογήσεις
Ως έμπειρος επαγγελματίας αναλαμβάνω την μελέτη και την έκδοση του ενεργειακού πιστοποιητικού, που έχετε ανάγκη άμεσα και οικονομικά. Μέσα από τη δουλειά μου, έχω μάθει να εργάζομαι με υπευθυνότητα και σεβασμό στον πελάτη.Mε τους έμπειρους και ειδικευμένους συνεργάτες μου, είμαστε πάντα πρόθυμοι να σας δώσουμε ολοκληρωμένες και ποιοτικές λύσεις σε ένα μεγάλο εύρος εργασιών.Συνεργάζομαι με τους πελάτες μου για το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα στην εργασία που επιθυμούν! Θα ήταν χαρά μου να με εμπιστευθείτε για την καλύτερη ποιότητα των εργασιών σας.
Δημήτριος Ν. Ενεργειακό Πιστοποιητικό - Αθήνα
34 αξιολογήσεις
Παρέχω υπηρεσίες μελέτης και έκδοσης ενεργειακού πιστοποιητικού. Είμαι Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και έχω πολύχρονη εμπειρία στον χώρο των ενεργειακών μελετών. Σε κάθε εργασία που αναλαμβάνω έχω ως στόχο την άμεση εξυπηρέτηση του πελάτη αλλά και την παράδοση ενός ποιοτικού αποτελέσματος. Αποκτήστε γρήγορα το νέο απαραίτητο πιστοποιητικό για την κατοικία σας. Ζητήστε προσφορά δωρεάν.
Αικατερίνη Β. Ενεργειακό Πιστοποιητικό - Ηράκλειο
12 αξιολογήσεις
Ως τεχνικό γραφείο διαθέτουμε ένα εξαιρετικά εξειδικευμένο δίκτυο συνεργατών που ασχολείται με την έκδοση του ενεργειακού πιστοποιητικού, που έχετε ανάγκη. Η ομάδα μας έχει τη δυνατότητα να καλύψει όλες τις απαιτήσεις των πελατών μας, είτε αφορά ιδιωτικό χώρο, είτε αφορά επαγγελματικό χώρο. Με γνώμονα την ικανοποίησή των πελατών μας, ολοκληρώνουμε την κάθε εργασία με μοναδικό τρόπο. Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στις επιθυμίες του πελάτη και στοχεύουμε σε άψογα αποτελέσματα!
Νικόλαος Α. Ενεργειακό Πιστοποιητικό - Μαρούσι
25 αξιολογήσεις
Παρέχω υπηρεσίες έκδοσης ενεργειακού πιστοποιητικού για το χώρο του σπιτιού ή του καταστήματος σας. Βρίσκομαι χρόνια στον κατασκευαστικό κλάδο και συνεργάζομαι με καταξιωμένους επαγγελματίες. Με χαρακτηρίζει η συνέπεια προς τους πελάτες μου καθώς και η επιμονή μου για ένα υψηλής ποιότητας αποτέλεσμα. Δίνω έμφαση στην ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιώ ώστε να μπορώ να παραδίδω έργα που είναι ταυτόχρονα λειτουργικά και όμορφα αισθητικά. Ζητήστε προσφορά, δωρεάν.
Όμιλος εταιρειών Κ. Ενεργειακό Πιστοποιητικό - Αρτέμιδα(Λούτσα)
38 αξιολογήσεις
Οι εταιρείες του Ομίλου μας δραστηριοποιούνται στο χώρο από το 1999. Με την πολυετή μας εμπειρία αναλαμβάνουμε κάθε είδους εργασία με προσοχή στην λεπτομέρεια. Αναλαμβάνουμε την ολοκληρωμένη έκδοση ενεργειακού πιστοποιητικού, που έχει ανάγκη ο χώρος σας. Παρέχουμε υπηρεσίες με υλικά υψηλής ποιότητας και δίνουμε βάση στην αισθητική του πελάτη. Συνδυάζουμε πολύ καλές τιμές με άμεση εξυπηρέτηση και σεβασμό στον πελάτη.

Σχετικές υπηρεσίες

Αντίστοιχες Υπηρεσίες σε Άλλες Περιοχές

Τι είναι το Ενεργειακό Πιστοποιητικό;

Ως πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης ή αλλιώς ΠΕΑ ορίζεται το χαρτί που εκδίδεται από έναν ενεργειακό επιθεωρητή και πιστοποιεί την ενεργειακή απόδοση του κτιρίου. Το έγγραφο αυτό, καταγράφει την κατανάλωση ενέργειας ενός κτιρίου σε ηλεκτρικό, πετρέλαιο, φυσικό αέριο ή άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ποιους αφορά το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ);

 • Νέες μισθώσεις κτιρίων άνω ων 50 τ.μ.
 • Αγοροπωλησίες κτιρίων
 • Μεταβιβάσεις κτιρίων άνω των 50 τ.μ.
 • Ένταξη στον πρόγραμμα “Εξοικονομώ κατ’ οίκον”
 • Ενεργειακή αναβάθμιση αυθαιρέτου
 • Χρηματοδότηση κτιρίου
 • Ολική Ανακαίνιση κτιρίου

Ποιος πραγματοποιεί την έκδοσή του;

Ο ενεργειακός επιθεωρητής α’ ή β’ τάξης ασχολείται κατά κύριο λόγο με την έκδοση ενεργειακού πιστοποιητικού (ΠΕΑ). Πέρα από αυτή την δραστηριότητα, παρέχει υπηρεσίες για ζητήματα που αφορούν την συνολική κατανάλωση ενέργειας τον χρόνο, την κατανάλωση ενέργειας από εναλλακτικές πηγές και το ποσοστό εκπομπής διοξειδίου άνθρακα. Οι πιστοποιημένοι ενεργειακοί επιθεωρητές παρέχουν συμβουλές για την βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων.

Είναι απαραίτητη η επιθεώρηση του χώρου;

Η απάντηση είναι Ναι. Η αυτοψία του χώρου, ανεξαρτήτως εάν υπάρχουν όλα τα δικαιολογητικά θα πραγματοποιηθεί.

Ποια είναι η κλίμακα κατάταξης για κάθε ακίνητο;

Τα ακίνητα κατατάσσονται κλιμακωτά σε οκτώ κατηγορίες. Από αυτές η υψηλότερη είναι η Α+ και η χαμηλότερη είναι η Η.

Πρέπει να βελτιώσεις την ενεργειακή απόδοση του ακινήτου;

Εάν το ακίνητο έχει χαμηλή ενεργειακή κατάταξη, ο ιδιοκτήτης δεν είναι αναγκασμένος να την βελτιώσει κάνοντας αλλαγές αλλά οι ενεργειακοί επιθεωρητές είναι υποχρεωμένοι να προτείνουν τρόπους βελτίωσης.

Ποια κτίρια εξαιρούνται;

Από την έκδοση ενεργειακών πιστοποιητικών, εξαιρούνται πρατήρια καυσίμων, εργοστάσια, βιομηχανίες, εργαστήρια και χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων.

Τα ημιτελή ακίνητα χρειάζονται ενεργειακό πιστοποιητικό;

Στις περιπτώσεις που τα ακίνητα είναι ημιτελή ή η κατασκευή τους δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, δεν γίνεται να πραγματοποιηθεί έκδοση ΠΕΑ. Πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν οι εργασίες, να εκδοθεί το πιστοποιητικό και έπειτα να γίνουν τα συμβόλαια.

Πώς μπορείς να υπολογίσεις την επιφάνεια του ακινήτου σου;

Η επιφάνεια των ακινήτων, προκύπτει από το άθροισμα των τετραγωνικών του ακινήτου και των νομίμων ή μη κλειστών χώρων.

Πώς μπορείς να ελέγξεις την αξιοπιστία του ενεργειακού επιθεωρητή;

Οι πιστοποιημένοι ενεργειακοί επιθεωρητές, είναι καταχωρημένοι στο Μητρώο Ενεργειακών Επιθεωρητών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ακόμη, μπορείς να πας σε οποιοδήποτε ΚΕΠ και να εξακριβώσεις ότι συνεργάζεσαι με ένα πιστοποιημένο ενεργειακό επιθεωρητή.

Τι δικαιολογητικά χρειάζονται για το ΠΕΑ;

 • Το αντίγραφο του τίτλου ιδιοκτησίας
 • Αντίγραφο από το κτηματολόγιο
 • Τον αριθμό πρωτοκόλλου δήλωσης στο κτηματολόγιο
 • Αντίγραφο από την κάτοψη του χώρου
 • Αντίγραφο από το τοπογραφικό
 • Την άδεια από την πολεοδομία
 • Αντίγραφο λογαριασμού ΔΕΗ από το τελευταίο έτος
 • Αντίγραφο από τα κοινόχρηστα του τελευταίου έτους
 • Ισχύς κλιματιστικών
 • Το φύλλο συντήρησης κλιματισμού & κεντρικής θέρμανσης
 • Η/Μ Μελέτες & Σχέδια
 • Μελέτη θερμομόνωσης
 • Ο πίνακας κατανομής δαπανών κεντρικής θέρμανσης

Για πόσα χρόνια διαρκεί το ΠΕΑ;

Τα ενεργειακά πιστοποιητικά, ισχύουν το ανώτερο για 10 χρόνια.

Πότε χρειάζεται η επανέκδοση του;

Εφόσον περάσει το χρονικό διάστημα των 10 χρόνων είσαι υποχρεωμένος να προχωρήσεις στην επανέκδοσή του. Ακόμη, σε περίπτωση που αλλάξει η ιδιότητα του ακινήτου (π.χ. από οικία σε επαγγελματικό χώρο) ή προχωρήσεις σε γενική ανακαίνιση.

Οι ενεργειακοί επιθεωρητές της πλατφόρμας μας διαθέτουν την εξειδίκευση που χρειάζεται, ώστε να πραγματοποιηθεί ταχύτατα η μελέτη και να συμπληρωθεί άμεσα το ενεργειακό πιστοποιητικό. Διαθέτοντας πολυετή εμπειρία θα λύσουν όλες τις απορίες σου και θα σου δώσουν πολύτιμες συμβουλές για να σε βοηθήσουν να πετύχεις την καλύτερη ενεργειακή απόδοση του σπιτιού σου.

Πόσος χρόνος απαιτείται για την έκδοση;

Το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης εκδίδεται σε σύντομο χρονικό διάστημα. Οι ενεργειακοί επιθεωρητές μας χρειάζονται από 1 έως 3 μέρες, με την προϋπόθεση ότι έχουν συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Πόσο κοστίζουν τα ενεργειακά πιστοποιητικά;

Συνηθισμένοι παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος ενεργειακού πιστοποιητικού είναι η χρήση που έχει το κτίριο (κατοικία, επαγγελματικός χώρος, κατάστημα κλπ), η συνολική επιφάνεια και η τοποθεσία του.

εικόνα τεχνικού
Μην τα παρατάς!
Το σπίτι των ονείρων σου είναι πολύ κοντά! Συμπλήρωσε τις πληροφορίες στη φόρμα και θα σε φέρουμε σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία που χρειάζεσαι!

Δεν με ενδιαφέρει