Ενεργειακό Πιστοποιητικό

Βρες τους Καλύτερους Επαγγελματίες στην κατηγορία Ενεργειακό Πιστοποιητικό | ΠΕΑ

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Πες μας ΔΩΡΕΑΝ τι εργασία χρειάζεσαι.
Πάρε προσφορές
Λάβε έως 5 προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου προσφορές από επαγγελματίες.
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Σύγκρινε προσφορές, επικοινώνησε με τους επαγγελματίες και επίλεξε όταν είσαι έτοιμος.

Οι 8 πιο συχνές ερωτήσεις για το ενεργειακό πιστοποιητικό και οι απαντήσεις τους

Νομίζεις ότι χρειάζεσαι πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης; Αναρωτιέσαι πότε απαιτείται το ενεργειακό πιστοποιητικό, αλλά και τι πρέπει να περιλαμβάνει; Μην αγχώνεσαι, έχουμε τις λύσεις σε όλα σου τα προβλήματα!

Ακούγοντας τον ορισμό Π.Ε.Α. είναι λογικό να σου γεννιούνται πολλές απορίες. Για να μη χάνεσαι στο χάος των αμέτρητων πληροφοριών, συγκεντρώσαμε όλες τις ερωτήσεις που θα ήθελες να ξέρεις για την έκδοση ενεργειακού πιστοποιητικού.

Τί είναι το ενεργειακό πιστοποιητικό;

Ξεκινώντας είναι αναγκαίο να ορίσουμε τι ακριβώς είναι το ενεργειακό πιστοποιητικό. Ως πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης ή αλλιώς πεα ορίζεται το χαρτί που εκδίδεται από έναν ενεργειακό επιθεωρητή και πιστοποιεί την ενεργειακή απόδοση του κτιρίου. Με απλά λόγια καταγράφει την κατανάλωση ενέργειας ενός κτιρίου σε ηλεκτρικό, πετρέλαιο, φυσικό αέριο ή άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Τί περιλαμβάνει ένα πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης;

Το ενεργειακό πιστοποιητικό ενός κτιρίου περιλαμβάνει κάποιες βασικές πληροφορίες για την ενεργειακή απόδοσή του, όπως:

 • Ελάχιστες απαιτήσεις ενεργειακής απόδοσης.
 • Υπολογιζόμενη & πραγματική ετήσια πρωτογενής & τελική κατανάλωση ενέργειας.
 • Ετήσιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.
 • Ποσοστό συμμετοχής της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στη συνολική κατανάλωση.
 • Συστάσεις για βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου.

Πότε χρειάζεται ενεργειακό πιστοποιητικό και για ποια κτίρια είναι απαραίτητο;

Το πότε απαιτείται το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης αποτελεί την πιο συνηθισμένη ίσως ερώτηση. Ευτυχώς, οι περιπτώσεις για τις οποίες θα το χρειαστείς είναι πολύ συγκεκριμένες και δε χρειάζεται να σπας το κεφάλι σου, αν δεν υπάρχει λόγος. Έτσι, πρέπει να ξέρεις ότι η έκδοση ενεργειακού πιστοποιητικού είναι απαραίτητη για τις παρακάτω περιπτώσεις:

 • Νέες μισθώσεις κτιρίων άνω ων 50 τ.μ.
 • Αγοροπωλήσεις κτιρίων
 • Μεταβιβάσεις κτιρίων άνω των 50 τ.μ.
 • Ένταξη στον πρόγραμμα “Εξοικονομώ κατ’ οίκον”
 • Ενεργειακή αναβάθμιση αυθαιρέτου

Πόσα χρόνια ισχύει το ενεργειακό πιστοποιητικό;

Το πόσο ισχύει το ενεργειακό πιστοποιητικό είναι κάτι που δε θα απασχολήσει άμεσα, εκτός από κάποιες έκτακτες περιπτώσεις. Τα ενεργειακά πιστοποιητικά, ισχύουν για το ανώτερο 10 χρόνια. Όμως, σε περίπτωση, που πραγματοποιηθεί στο κτίριο ολική ανακαίνιση, τότε η έκδοση πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης είναι απαραίτητη.

Τι δικαιολογητικά χρειάζονται για τα ενεργειακά πιστοποιητικά;

Για να πραγματοποιηθεί η ενεργειακή επιθεώρηση, οι ιδιοκτήτες οφείλουν να παραδίδουν στον ενεργειακό επιθεωρητή τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση του πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης. Ποια είναι αυτά;

 • Το αντίγραφο του τίτλου ιδιοκτησίας
 • Αντίγραφο από το κτηματολόγιο
 • Τον αριθμό πρωτοκόλλου δήλωσης στο κτηματολόγιο
 • Αντίγραφο από την κάτοψη του χώρου
 • Αντίγραφο από το τοπογραφικό
 • Την άδεια από την πολεοδομία
 • Αντίγραφο λογαριασμού ΔΕΗ από το τελευταίο έτος
 • Αντίγραφο από τα κοινόχρηστα του τελευταίου έτους
 • Ισχύς κλιματιστικών
 • Το φύλλο συντήρησης κλιματισμού & κεντρικής θέρμανσης
 • Η/Μ Μελέτες & Σχέδια
 • Μελέτη θερμομόνωσης
 • Ο πίνακας κατανομής δαπανών κεντρικής θέρμανσης

Πόσο χρόνο απαιτεί η έκδοση πεα;

Εφόσον, αναλάβει την έκδοση του ενεργειακού πιστοποιητικού, ένας από τους έμπειρους ενεργειακούς επιθεωρητές μας, τότε το χρονικό διάστημα που απαιτείται είναι μικρό.

Συνήθως, για μία συνηθισμένη κατοικία, το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την μελέτη και συλλογή όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών, είναι 1 έως 3 ημέρες.

Πόσο κοστίζει το ενεργειακό πιστοποιητικό;

Η τιμή του ενεργειακού πιστοποιητικού, εξαρτάται κυρίως από τον ενεργειακό επιθεωρητή και από τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιείται η επιθεώρηση. Συνηθισμένοι παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος ενεργειακού πιστοποιητικού είναι η χρήση που έχει το κτίριο (κατοικία, επαγγελματικός χώρος, κατάστημα κλπ), η συνολική επιφάνεια και η τοποθεσία του κτιρίου.

Στην πλατφόρμα μας, οι τιμές ενεργειακών πιστοποιητικών ξεκινούν από 40€ και διαμορφώνονται ανάλογα με την περίπτωση. Ωστόσο, οι ενεργειακοί επιθεωρητές μας μπορούν ανά πάσα στιγμή να σου δώσουν μια προσφορά για τιμή ενεργειακού πιστοποιητικού ώστε να έχεις μία συγκεκριμένη απάντηση για την περίπτωσή σου.

Τί σου προσφέρει ο ενεργειακός επιθεωρητής του Douleutaras.gr;

Οι ενεργειακοί επιθεωρητές της πλατφόρμας μας διαθέτουν την εξειδίκευση που χρειάζεται ώστε να πραγματοποιηθεί ταχύτατα η μελέτη και να συμπληρωθεί άμεσα το ενεργειακό πιστοποιητικό.

Διαθέτοντας πολυετή εμπειρία θα λύσουν όλες τις απορίες σου και θα σου δώσουν πολύτιμες συμβουλές για να σε βοηθήσουν να πετύχεις την καλύτερη ενεργειακή απόδοση σπιτιού.

Οι επαγγελματίες μας αξιολογούνται για κάθε εργασία που αναλαμβάνουν και έτσι εξασφαλίζουμε ότι οι ανάγκες σου καλύπτονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Για όποιο λόγο και αν χρειάζεσαι το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης, η ομάδα μας θα σε βοηθήσει να το εξασφαλίσεις εύκολα και γρήγορα.

Καταχώρησε την εργασία σου, Πάρε προσφορές για το κόστος και εξασφάλισε το ενεργειακό πιστοποιητικό που χρειάζεσαι με λίγα μόνο κλικ!

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας
Πολύ ευγενικός, ευέλικτος, άμεσος και επαγγελματίας. Give him a chance!
Ήταν ακριβής στην ώρα του, και κατά τον έλεγχο, και στην παράδοση των πιστοποιητικών. Σαφής στις απορίες που είχα και εύχαρις!
Εξυπηρετικός και σχετικά γρήγορος. Καλή τιμή και επαγγελματισμός!
Άρτια τεχνική κατάρτηση και ανθρωποκεντρική εξυπηρέτηση. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα!
Πολύ καλός, εξυπηρετικός και γρήγορος!
Ταχύτατος στη διεκπεραίωση της εργασίας, φιλικός, επαγγελματίας. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα! Α++
Σχετικά άρθρα
Η επιλογή φωτισμού παίζει καθοριστικό ρόλο σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Έχεις δει ποτέ φωτογραφίες του ίδιου χώρου
Το πρόγραμμα Εξοικονομώ κατ’οίκον 2017 διενεργείται για δεύτερη φορά στην Ελλάδα και συγχρηματοδοτείται από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς
Σχετικές υπηρεσίες