Oι 3 συνηθέστερες βλάβες του επαγγελματικού ψυγείου!

Αν είσαι ιδιοκτήτης εστιατορίου ή κάποιας άλλης επιχείρησης στον κλάδο της εστίασης ή της φιλοξενίας, το ψυγείο είναι για εσένα κάτι παραπάνω από ένα εργαλείο δουλειάς. Κάθεμια από τις βλάβες του επαγγελματικού ψυγείου στην επιχείρηση σου είναι ένας λόγος για να σε πιάσει πανικός. Ή τουλάχιστον έτσι συνέβαινε μέχρι τώρα.

Το Douleutaras.gr ρώτησε τους επιλεγμένους επισκευαστές της πλατφόρμας του ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να προφυλαχθείς από βλάβες του επαγγελματικού ψυγείου σου. Ακόμη και αν βρεθείς αντιμέτωπος με τον “εφιάλτη” τι μπορείς να κάνεις για να γλιτώσεις τα χειρότερα;

Πώς θα προλάβεις τις συνηθέστερες βλάβες του επαγγελματικού ψυγείου σου;

1. Να ελέγχεις τακτικά τα λάστιχα της πόρτας.

Ειδικά σε έναν επαγγελματικό χώρο τα ψυγεία ανοίγουν και κλείνουν κάθε 5 λεπτά το πολύ. Τα λάστιχα που βρίσκονται στην πόρτα διασφαλίζουν ότι το ψυγείο σφραγίζει άριστα. Το συνεχές άνοιξε-κλείσε, όμως, δημιουργεί οπές και τριβές στα λάστιχα με αποτέλεσμα να μην κλείνει καλά η πόρτα και ως εκ τούτου να μην ψύχει το ψυγείο. Η φθορά του λαστίχου της πόρτας είναι ένας από τους κυριότερους λόγους που προκαλούν βλάβες του επαγγελματικού ψυγείου. Ένας απλός έλεγχος ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα σε βοηθήσει να προλάβεις τη ζημιά και να κρατήσεις τα τρόφιμα και τα ποτά κρύα.

2. Nα ελέγχεις το θερμοστάτη του ψυγείου καθημερινά.

Αν έχεις έρθει αντιμέτωπος με βλάβες του επαγγελματικού ψυγείου σου που σχετίζονται με την αδυναμία ψύξης του, τα πιο πιθανά σενάρια είναι δύο. Είτε δεν έχει γίνει σωστή ρύθμιση του θερμοστάτη, είτε έχει χαλάσει. Ο καλύτερος τρόπος για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, είναι να ελέγχεις το θερμοστάτη του επαγγελματικού ψυγείου σου καθημερινά. Αν ενώ έχεις ελέγξει τη θερμοκρασία, το ψυγείο και πάλι δεν λειτουργεί θα σου συνιστούσαμε να απευθυνθείς σε έναν έμπειρο επισκευαστή. Πιθανότατα έχουν κολλήσει οι αεραγωγοί ή υπάρχει κάποια άλλη βλάβη, που δυστυχώς δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις μόνος σου.

3. Να αδειάζεις το ψυγείο όταν είναι υπερφορτωμένο.

Ένας ακόμη λόγος που το επαγγελματικό σου ψυγείο μπορεί να μη λειτουργεί σωστά είναι η υπερφόρτωση του. Σε ένα γεμάτο ψυγείο πολλές φορές δεν γίνεται σωστή κυκλοφορία του αέρα. Ως αποτέλεσμα , δεν ψύχεται επαρκώς το εσωτερικό του. Συνήθως, το περιεχόμενο που βρίσκεται στην επιφάνεια του ψυγείου είναι αρκετά ψυχρό ενώ ό,τι βρίσκεται στο βάθος παραμένει ζεστό. Αυτό φυσικά μπορεί να αποβεί πολύ επικίνδυνο για τα τρόφιμα που βρίσκονται στο εσωτερικό του. Η λύση εδώ βρίσκεται στα χέρια σου. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μην το παραγεμίζεις, είτε κατανέμοντας τα τρόφιμα μεταξύ διαφορετικών ψυγείων, είτε αγοράζοντας ένα ψυγείο μεγαλύτερης χωρητικότητας.

Μην ξεχνάς ότι το επαγγελματικό ψυγείο της επιχείρησης σου αποτελεί πολύ ενδεικτικό σημάδι για την εικόνα της! Αν αντιμετωπίζεις οποιοδήποτε πρόβλημα με κάποια από τις ηλεκτρικές συσκευές στον επαγγελματικό σου χώρο, μην ανησυχείς! Μπορείς να απευθυνθείς σε έναν από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες της πλατφόρμας μας, για το επιλύσει εύκολα, γρήγορα και αξιόπιστα!

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Εργασίες που ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες

Θεσσαλονίκη 21/09/2020
Εκτελέστηκε από
Ανδρέας Π.
Επισκευή εντός εγγύησης:
Όχι
Πότε θα ήθελες να εκτελεστεί η εργασία;
Στις επόμενες 2 ημέρες το αργότερο
Θεσσαλονίκη 21/09/2020
Εκτελέστηκε από
Σάκης Κ.
Επισκευή εντός εγγύησης:
Όχι
Πότε θα ήθελες να εκτελεστεί η εργασία;
Τις προσεχείς ημέρες

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Προσπάθησε να μας προτείνει την καλύτερη λύση για την επισκευή που θέλαμε.

Για: Στέλιος Κοτσονός / Κουζίνα/Φούρνος: Επισκευή/Εγκατάσταση
1,0

Μετα το τηλεφωνικό ραντεβου, δεν είχα καμια επικοινωνια

Για: Ρετζέπης Δημήτρης / Πλυντήριο Πιάτων: Επισκευή/Εγκατάσταση
2,6

Ο Κύριος Καρύδης με κάλεσε έπειτα απο το αίτημα μου μεσα απο την ιστοσελίδα και κανονίσαμε ένα ραντεβού για να κάνει μια αξιολόγηση της κατάστασης (Έχω ενα συμβατικό 20ετίας ψυγείο Miele που σταμάτησε να ψύχει η συντήρηση). Ο κύριος Καρύδης ήρθε στην ώρα του και μάλιστα είναι αρκετά ευγενικός. Έλεγξε το ψυγείο και μου είπε οτι χρειάζεται να αλλάξει μοτέρ με κόστος 200 ευρώ. Του έδωσα 20 για τον έλεγχο και του είπα ότι θα τον ειδοποιήσω. Επειδή δεν έκανε καμμία μέτρηση στο ψυγείο για να βγεί στο συμπέρασμα αυτό, αποφάσισα να ρισκάρω και να αλλάξω τον θερμοστάτη μόνος μου οπου και πίστευα ότι είχε πρόβλημα και μάλιστα όταν τον ρώτησα μου επιβεβαιώσε πως ο θερμοστάτης είναι μια χαρα και είναι ολοφάνερο πως φταίει το μοτερ. Με κόστος 12 τελικά έφτιαξα το ψυγείο που λειτουργεί όπως πριν. Ο κύριος Καρύδης ή πραγματικά είναι άσχετος στη δουλεία του ή ήθελε να βγάλει μεγαλύτερο μεροκάματο εις βάρος της τσέπης μου. Πραγματικά χαίρομαι που υπάρχει πλέον η δυνατότητα να αξιολογούμε "επαγγελματίες" μπας και αλλάξουμε λίγο την κουλτούρα της παλιάς κοπής τεχνικών που δουλέυουν τον κόσμο.

Για: ΚΑΡΥΔΗΣ SERVICE / Οικιακό Ψυγείο: Επισκευή
4,9

Ευγενικός και τυπικός σε όλα. Θα τον επέλεγα ξανά.

Για: Ρετζέπης Δημήτρης / Πλυντήριο Πιάτων: Επισκευή/Εγκατάσταση
5,0

Εξαιρετική εξυπηρέτηση και άμεση.

Για: Στέλιος Κοτσονός / Κουζίνα/Φούρνος: Επισκευή/Εγκατάσταση
5,0

Εξαιρετικός επαγγελματίας! Βρήκε το πρόβλημα και τη λύση του κατευθείαν! Απίστευτα επικοινωνιακός,τον συστήνω ανεπιφύλακτα!!! ΥΓ: Μου έβαλε και ηλεκτρική σκούπα σε σημείο που δεν μπορούσα να φτάσω με τίποτα!

Για: Κωνσταντίνος Μωραιτάκης / Κουζίνα/Φούρνος: Επισκευή/Εγκατάσταση