Μένουμε Σπίτι & το Φτιάχνουμε: Στο πλυντήριο ρούχων κολλάει το πρόγραμμα; Τι να κάνεις!

Συνειδητοποιείς πως στο πλυντήριο ρούχων κολλάει το πρόγραμμα; Ανυπομονείς να βγάλεις τα καθαρά ρούχα σου από τον κάδο του και να νιώσεις την φρεσκοπλυμένη τους αίσθηση! Τελευταία όμως παρατηρείς πως κάτι δεν πάει καλά κι εκείνο, δεν λειτουργεί όπως πρώτα. Άλλοτε αργεί να ξεκινήσει κι άλλοτε, το περιμένεις ώρες για να ολοκληρώσει την πλύση του. Μπορεί να μη ξέρεις τι να κάνεις όμως, δεν υπάρχει λόγος να απελπίζεσαι!

Το πλυντήριο σου είναι πολύτιμο για εσένα και δε θες με τίποτα να πάθει κακό. Θέλεις να το φροντίσεις, να μη το αποχωριστείς και να το επαναφέρεις στους κανονικούς ρυθμούς του; Υπάρχουν κάποια πράγματα που κι εσύ μπορείς να κάνεις για να ξαναβρεί τον εαυτό του.

Εμείς, συμβουλευθήκαμε για εσένα τους έμπειρους κι αξιολογημένους τεχνικούς μας. Σου παρουσιάζουμε, λοιπόν, τα βασικότερα 5 βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις για να επαναφέρεις το πλυντήριο σου στην κανονική του ζωή.

Τι να κάνεις αν στο πλυντήριο ρούχων κολλάει το πρόγραμμα!

#1 Κοίταξε το ρεύμα του

πλυντήριο ρούχων κολλάει το πρόγραμμα

Το ρεύμα του

Υπάρχει πιθανότατα όλα να πάνε στραβά και να κολλάει στο πλυντήριο ρούχων το πρόγραμμα, επειδή εκείνο δεν είναι σωστά συνδεδεμένο στο ρεύμα. Όσο σίγουρος/-η κι αν είσαι, δεν χάνεις κάτι αν ελέγξεις πως όντως η συσκευή σου είναι ορθά τοποθετημένη στην πρίζα! Μπορεί να μην φταίει αυτό και το πρόβλημα να βρίσκεται στην ίδια την πρίζα! Μπορεί, λοιπόν, η πρίζα σου να μη του παρέχει το ρεύμα που χρειάζεται. Βεβαιώσου πως όντως η αιτία δεν βρίσκεται εκεί και με την βοήθεια μιας άλλης συσκευής δες πως εκείνη, λειτουργεί σωστά!

#2 Έλεγξε τον κάδο του

Ο λόγος για τον οποίο στο πλυντήριο ρούχων κολλάει το πρόγραμμα να βρίσκεται στον κάδο του. Ίσως, λοιπόν, να αδυνατεί να περιστραφεί διότι τον έχεις υπερφορτώσει. Μη μπορώντας να διαχειριστεί τον όγκο των ρούχων που έχεις τοποθετήσει στο εσωτερικό του, ακινητοποιείται! Ίσως πάλι να τα έχεις στριμώξει ασύμμετρα μέσα του ή κάποιο να έχει μπλοκάρει, παρακωλύοντας έτσι την λειτουργία του. Σε μια τέτοια περίπτωση, η σωστή συμπεριφορά του παρεμποδίζεται, ενώ εκείνο μπορεί να παρουσιάσει κάποιο τρέμουλο ή και να σταματήσει.

#3 Φρόντισε την παροχή νερού του

πλυντήριο ρούχων κολλάει το πρόγραμμα

Το νερό του

Βεβαιώσου πως η πηγή από την οποία προμηθεύεται το νερό που του είναι απαραίτητο είναι ανοιχτή! Σε διαφορετική περίπτωση, το πρόγραμμα θα υποστεί κάποιου είδους «σοκ» και πιθανώς σταματήσει να λειτουργεί ή κολλήσει. Φρόντισε, λοιπόν, να κοιτάξεις προσεκτικά πως όλα πάνε καλά στο σημείο από όπου το λατρεμένο σου μηχάνημα λαμβάνει το νερό που του χρειάζεται. Μια ματιά σου αρκεί για να βεβαιωθείς πως δε φταίει αυτό και στο πλυντήριο ρούχων κολλάει το πρόγραμμα!

#4 Φρόντισε την έξοδο του νερού του

Μήπως το πλυντήριό σου δεν βγάζει με σωστό τρόπο τα νερά του; Μια βλάβη στο πρόγραμμα πλύσης μπορεί να επηρεάσει την ορθή έξοδο των νερών του. Τι μπορείς εσύ να κάνεις εν προκειμένω; Έλεγξε αν ο σωλήνας του και η εξαγωγή νερού λειτουργούν σωστά. Μια ματιά εδώ δεν είναι αρκετή! Πρέπει να αποσυνδέσεις τον σωλήνα του και να ελέγξεις το εσωτερικό του. Πιθανώς χρειαστεί να αφαιρέσεις κι οτιδήποτε είναι μέσα του και δεν επιτρέπει στο πλυντήριό σου να κάνει σωστά τη δουλειά του! Άδειασε, λοιπόν, το σωλήνα από νερά και αντικείμενα κι έπειτα, επανασύνδεσέ τον.

#5 Κάνε επανεκκίνηση

πλυντήριο-ρούχων κολλάει το πρόγραμμα

Η επανεκκίνηση

Κάποια προγράμματα πλύσης απαιτούν ιδιαίτερη μεταχείριση! Αν έχεις βάλει το πλυντήριό σου στη ρύθμιση για συνθετικά ή ευαίσθητα ρούχα, τότε πιθανώς κάτι να «στράβωσε» και το πρόγραμμα να «πάγωσε». Μια τέτοια διακοπή είναι συχνή όταν υπάρχει νερό στον κάδο του. Αν το πρόβλημά σου ανήκει σε αυτή την κατηγορία, τότε το βήμα που χρειάζεται να ακολουθήσεις είναι ιδιαίτερα απλό! Ρύθμισε και πάλι το πρόγραμμα χειροκίνητα και κάνε επανεκκίνηση στην αγαπημένη σου συσκευή. Που ξέρεις, αυτή τη φορά ίσως βρει τον παλιό, καλό εαυτό της!

Μήπως στο πλυντήριο ρούχων κολλάει το πρόγραμμα; Τι να θυμάσαι πάντα!

πλυντήριο ρούχων κολλάει το πρόγραμμα

Μήπως το πλυντήριο ρούχων σου σε χρειάζεται; | Pinterest.com

Να ακολουθείς τις οδηγίες χρήσης του κατασκευαστή. 

Αν θες να διασφαλίσεις την μακροζωία του πλυντηρίου σου και να μειώσεις την πιθανότητα εμφάνισης λειτουργικών προβλημάτων, ακολούθησε αυτή την συμβουλή μας. Εφάρμοσε κατά γράμμα τις οδηγίες χρήσης του που βρίσκονται στο εγχειρίδιο του κατασκευαστή. Μόνο έτσι το πλυντήριό σου θα διατηρείται υγιές, μακριά από προβλήματα!

Να τοποθετείς σωστή ποσότητα απορρυπαντικού.

Μην αμελείς να χρησιμοποιείς την σωστή ποσότητα απορρυπαντικού και αποσκληρυντικού στο αγαπημένο σου μηχάνημα! Με τη σωστή δοσολογία, δε θα πετύχεις μόνο το ιδανικό πλύσιμο για τα ρούχα σου, αλλά παράλληλα θα μπορέσεις να αποφύγεις και προβλήματα που η υπερβολική ή ελλιπής δόση μπορεί να δημιουργήσει.

Να εγκαθιστάς το πλυντήριο σε επίπεδη επιφάνεια.

Η θέση στην οποία είναι τοποθετημένο το πλυντήριό σου πρέπει να είναι επίπεδη και η κάτω όψη του, να εφαρμόζει επακριβώς στην επιφάνεια του δαπέδου σου. Έτσι, εκείνο θα μπορεί να λειτουργεί όπως του αρμόζει. Εσύ από την άλλη, δε θα χρειαστεί να διαμαρτυρηθείς ξανά επειδή στο πλυντήριο ρούχων κολλάει το πρόγραμμα.

Να κάνεις τακτικό έλεγχο.

Για ότι πρόβλημα κι αν προκύψει, ένας ενδελεχής έλεγχος στα επίμαχα σημεία του πλυντηρίου σου από έναν ειδικό κρίνεται απαραίτητος. Αν θες το πλυντήριό σου να χαίρει άκρας υγείας και καθαριότητας, τότε οφείλεις να του δώσεις το καλύτερο φάρμακο που υπάρχει! Αν η ζημιά δεν είναι βαθιά κι αν είσαι απόλυτα σίγουρος/-η πως και μόνος/-η μπορείς να το βοηθήσεις τότε, πρωτού κάνεις το οτιδήποτε βεβαιώσου πως έχεις αποσυνδέσει το αγαπημένο σου μηχάνημα από την παροχή ρεύματος!

Κόλλησε το πρόγραμμα του πλυντηρίου σου; Οι έμπειροι και αξιολογημένοι τεχνικοί μας είναι εδώ για να δώσουν τη λύση σε κάθε σου πρόβλημα. Καταχώρησε την εργασία σου στο Douleutaras.gr και πάρε άμεσα την καλύτερη προσφορά για την επισκευή του πλυντηρίου σου!

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Εργασίες που ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες

Επισκευή
Παλλήνη 11/07/2020
Εκτελέστηκε από
Παναγιώτης Σ.
Είδος εργασίας:
Επισκευή
Επισκευή εντός εγγύησης:
Όχι
Πότε θα ήθελες να εκτελεστεί η εργασία;
Τις προσεχείς ημέρες
Ελληνικό 11/07/2020
Εκτελέστηκε από
Κώστας Ρ.
Επισκευή εντός εγγύησης:
Όχι
Πότε θα ήθελες να εκτελεστεί η εργασία;
Δεν έχω συγκεκριμένο χρονικό προγραμματισμό

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Εξαιρετικός επαγγελματίας, αψογος στη δουλειά του. Μου έσωσε το πλυντήριο εκεί που το είχα ξεγραμμενο.

Για: Βασίλης Γενναιόπουλος / Πλυντήριο Ρούχων: Επισκευή/Εγκατάσταση
5,0

Ο ηλεκτρολόγος επικοινώνησε αμέσως μαζί μας, μας εξήγησε τηλεφωνικά ότι δεν υπήρχαν ανταλλακτικά για τον παλιό μας απορροφητήρα (κι έτσι αποφύγαμε το χρόνο και τα χρήματα ενός άσκοπου ελέγχου), ανέλαβε την προμήθεια νέου απορροφητήρα κατόπιν συνεννόησης για τον τύπο και το κόστος που επιθυμούσαμε και την επόμενη μέρα ακριβώς ήρθε για την τοποθέτηση που έγινε γρήγορα και σωστά. Άμεση και αποτελεσματική εξυπηρέτηση, πολύ επεξηγηματικός, ευγενικός και προσεκτικός κατά τη διάρκεια της εργασίας του. Σίγουρα θα τον προτιμήσουμε ξανά όποτε χρειαστούμε ηλεκτρολόγο.

Για: Γιάννης Παπαδόπουλος / Απορροφητήρας: Εγκατάσταση/Επισκευή
2,3

5 λεπτά της ώρας για να αποφανθεί με, συνοπτικές κατά τη γνώμη μου διαδικασίες, ότι χρειάζεται απλώς αλλαγή στο μοτέρ. Κόστος αυτής της επισκευής 250 ευρώ. Θεωρώ πως έπρεπε να κοιτάξει ενδελεχώς ζητήματα όπως διαρροές ψυκτικού υγρού (φρέον), ιστορικό βλαβών της συσκευής (δεν είχε παρουσιάσει άλλες βλάβες) κ.λπ.

Για: Ανδρέας Παπαφλωράτος / Οικιακό Ψυγείο: Επισκευή
1,0

Είχα εξηγήσει από το τηλέφωνο αναλυτικά τι ήθελα (αν μπορούν να επισκευάσουν φούρνο συγκεκριμένης μάρκας). Μου είπαν ότι πρέπει να έρθουν να το δουν. Ήρθε κάποιος ο οποίος απλά με ενημέρωσε ότι δεν μπορούσε να επισκευάσει τον συγκεκριμένο τύπο φούρνου. Μου χρέωσε γι' αυτό 25 € (για την επίσκεψη είπε). Πιστεύω ότι η απάντηση αυτή θα μπορούσε να μου είχε δοθεί από το τηλέφωνο, χωρίς να χρεωθώ για μη παρασχεθείσες υπηρεσίες.

Για: Lights On Service Simeonov / Κουζίνα/Φούρνος: Επισκευή/Εγκατάσταση
4,8

Για την 1η εργασία του πλυντηρίου πιάτων, δεν έχω άποψη για την τιμή. Έμεινα ευχαριστημένη και από την ευγένεια του τεχνικού & την ταχύτητα επιδιόρθωσης της βλάβης - 100€. Για τη 2η εργασία που επρόκειτο για αλλαγή αμορτισέρ πλυντηρίου ρούχων siemens (WXLM1050GR/14) το κόστος εργασίας και ανταλλακτικού ήταν 110€. (20€ κόστος αμορτισέρ και 90€ αμοιβή τεχνικού). Ανέλαβε άλλος τεχνικός την εργασία με το μισό κόστος.

Για: Κωνσταντίνος Μωραιτάκης / Πλυντήριο Πιάτων: Επισκευή/Εγκατάσταση
1,0

Ο άνθρωπος δεν ήξερε τη δουλειά, ούτε τι του γινόταν. Πήρε 20€ , για μια διάγνωση που έβγαλε από το κεφάλι του για να αποφύγει μάλλον να κάνει αυτό που πραγματικά χρειαζόταν

Για: IQ Service / Οικιακό Ψυγείο: Επισκευή