Σίτες

Βρες τους Καλύτερους Επαγγελματίες στην κατηγορία Σίτες

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Πες μας ΔΩΡΕΑΝ τι εργασία χρειάζεσαι.
Πάρε προσφορές
Λάβε έως 5 προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου προσφορές από επαγγελματίες.
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Σύγκρινε προσφορές, επικοινώνησε με τους επαγγελματίες και επίλεξε όταν είσαι έτοιμος.

Σίτες: Ποια είναι η καλύτερη & τι πρέπει να γνωρίζεις;

Οι σίτες για παράθυρα και οι σίτες για μπαλκονόπορτες, είναι απαραίτητες ειδικά τους θερινούς μήνες όπου τα κουνούπια και οι μύγες πολλαπλασιάζονται και εισχωρούν στις οικίες, προκαλώντας έντονη ενόχληση. Γενικότερα, η τοποθέτηση μιας καλής σίτας στις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού, έχει να σου προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα.

Στην αγορά θα βρεις σίτες για παράθυρα έτοιμες για τοποθέτηση, αλλά μπορείς επίσης να ζητήσεις από έναν έμπειρο τεχνικό να προχωρήσει στην κατασκευή μιας σήτας, προσαρμοσμένη ακριβώς στα μέτρα των κουφωμάτων σου.

Ένας εξειδικευμένος τεχνικός θα σε ενημερώσει και για τις επιλογές που έχεις στα είδη σίτας και αναλάβει την άμεση τοποθέτησή της. Κάποια είδη σίτας, ταιριάζουν περισσότερο σε μικρά κουφώματα όπως τα παράθυρα του μπάνιου και κάποια άλλα είναι ιδανικά για μπαλκονόπορτες. Εμείς ρωτήσαμε ποια είναι τα καλύτερα είδη σίτας και ποια είναι τα βασικά τους χαρακτηριστικά και σου τα παρουσιάζουμε παρακάτω.

Είδη στις Σίτες για Παράθυρα & Μπαλκονόπορτες

Στην λίστα που ακολουθεί, θα βρεις κάποιες δημοφιλείς επιλογές στις σίτες για παράθυρα και σίτες μπαλκονόπορτας.Οι δύο βασικές τους κατηγορίες είναι οι σίτες οριζόντιας κίνησης και οι σίτες κάθετης κίνησης. Παρακάτω θα βρεις πληροφορίες γι΄αυτές αλλά και για τις υποκατηγορίες τους.

Σταθερή Σίτα

Η τοποθέτηση γίνεται σε ένα πλαίσιο από αλουμίνιο ή ξύλο και στερεώνεται σε κούφωμα ή τοίχο. Από την στιγμή της τοποθέτησής της δεν δίνεται η δυνατότητα να ανοιγοκλείνει. Όμως σε περίπτωση που έχεις σκοπό να την τοποθετήσεις σε παράθυρα ή πόρτες που δεν χρησιμοποιείς, αποτελεί ιδανική επιλογή.

Κάθετη Σίτα Ελατηρίου

Η κάθετη σίτα ελατηρίου, ή αλλώς σίτα κάθετης κίνησης, απαιτεί να υπάρχει περιθώριο μεταξύ της κάσας φύλλου και παντζουριού, ώστε να υπάρχει χώρος για το καρούλι και τους οδηγούς. Η σίτα λειτουργεί με κάθετη κίνηση, ασφαλίζει με γάντζους στο κάτω μέρος και επανέρχεται με ελατήριο πίσω στο καρούλι. Χρησιμοποιείται πιο πολύ σε παράθυρα, διότι πρέπει να σκύψεις για να την ασφαλίσεις.

Σίτες Ανοιγόμενες

Η τοποθέτηση για το συγκεκριμένο είδος σίτας γίνεται στην εξωτερική επιφάνεια της πόρτας και με φορά αντίθετη από το άνοιγμά της. Είναι ιδιαίτερα εύκολη στον χειρισμό και συνήθως διαθέτει σύστημα επαναφοράς. Το κόστος της, δεν είναι ούτε οικονομικό ούτε ακριβό.

Σίτα Ρολό Οριζόντιας Κίνησης

Συναντάται συχνά σε ανοιγόμενες μπαλκονόπορτες, καθώς είναι εύχρηστη και οικονομική. Η επαναφορά της γίνεται μέσω ελατηρίου, ενώ μπορεί να διαθέτει φρένο για αποφυγή ατυχήματος.

Σίτα Πλισέ ή Σίτα Πλισέ με Ερπύστρια

Επιλέγεις μεταξύ κάθετης και οριζόντιας κίνησης, αλλά και οδηγών στο κάτω μέρος. Κατασκευάζεται από αλουμίνιο με εξαίρεση το κάτω μέρος της που καταλαμβάνεται συνήθως από ένα πλαστικό εξάρτημα, την ερπύστρια. Το ύφασμά της διπλώνει σε μορφή ζικ-ζακ ενώ μπορεί να συγκρατηθεί στο σημείο που την έχεις αφήσει.

Σίτες Συρόμενες

Οι συρόμενες σίτες διαθέτουν ένα ή δύο πλαίσια αλουμινίου και μπορεί να είναι μονόφυλλη ή δίφυλλη. Τα φύλλα της κινούνται πάνω σε έναν οδηγό κύλισης και μπορούν να είναι χωνευτά, είτε εξωτερικά ή εσωτερικά δηλαδή να βρίσκονται στην εξωτερική μεριά ή στην εσωτερική μεριά το τοίχου αντίστοιχα.

Το ύφασμά στις συρόμενες σίτες, αποτελείται από fiberglass και συνήθως κατασκευάζονται από προφίλ αλουμινίου σε τελάρο. Ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα είναι ότι τον χειμώνα, μπορείς να τις βγάλεις εύκολα και να τις αποθηκεύσεις.

Σίτα αποσπώμενη

Πρόκειται για μια καινοτόμα πατέντα που ήρθε για να προσφέρει άνεση και ευκολία στην καθημερινότητα. Η χρήση της σίτας αυτής ενδείκνυται για ανοίγματα που δεν υπάρχει συχνή πρόσβαση, όπως είναι ο φεγγίτης ή μια πόρτα που δεν χρησιμοποιείται συχνά. Το τελάρο της σίτας τοποθετείται στο άνοιγμα, ενώ το πλαίσιο δίνει τη δυνατότητα να αφαιρείται και να επανατοποθετείται στη θέση του με μεγάλη ευκολία.

Σίτες Αλουμινίου

Οι σίτες αλουμινίου παρουσιάζουν αρκετά πλεονεκτήματα. Η σίτα αλουμινίου, μπορεί να προσφέρει απόλυτη προστασία από σκόνη και έντομα, ενώ παράλληλα συνδυάζεται πολύ εύκολα με τα κουφώματα του χώρου. Επίσης, η σκουρόχρωμη σίτα αλουμινίου δίνει την δυνατότητα οπτικής επαφής από μέσα προς τα έξω και έτσι αποφεύγονται τα αδιάκριτα βλέμματα.

Αυτό το είδος, μπορεί να διαθέτει οποιονδήποτε μηχανισμό έτσι μπορείς να βρεις ανοιγόμενες, κάθετες, οριζόντιες, πλισέ και σταθερές σίτες αλουμινίου. Το βέβαιο είναι ότι η συγκεκριμένη κατασκευή δεν θα σε απογοητεύσει.

Γιατί να επιλέξεις του τεχνικούς του Douleutaras.gr;

Οι τεχνικοί μας, αναλαμβάνουν την κατασκευή και τοποθέτηση στις σίτες παραθύρων και μπαλκονόπορτας. Ακόμη, σε περίπτωση που η σίτα παρουσιάσει βλάβη, οι τεχνικοί μας προσφέρουν υπηρεσίες επισκευής αλλά και αλλαγής.

Συμπλήρωσε την φόρμα της σίτας και θα λάβεις άμεσα ανταγωνιστικές προσφορές για τιμές στις σίτες παραθύρων, πορτών και  μπαλκονόπορτας για κάθε εργασία που θες να πραγματοποιήσεις, από τους καλύτερους επαγγελματίες στην περιοχή σου!

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορές από αξιόλογους επαγγελματίες στην περιοχή σου

ΜΙΧΑΛΗΣ Ν.
67 αξιολογήσεις
Άριστος επαγγελματίας και πολύ εξυπηρετικος!
ΑΓΓΕΛΟΣ Φ.
195 αξιολογήσεις
Καλή επικοινωνία σε όλη τη συνεργασία! Γρήγορη εξυπηρέτηση!
Νίκος Κ.
32 αξιολογήσεις
Εξαιρετικός στη δουλειά του.
Δημήτρης Μ.
5 αξιολογήσεις
Συνέπεια στο ραντεβού καλή δουλειά και ευγενικοί.
Νίκος Β.
5 αξιολογήσεις
Ο κύριος Νίκος ανταποκρίθηκε άμεσα και ήρθε στο ραντεβού που προγραμματίσαμε στην ώρα του. Ήταν γνώστης του αντικειμένου, ευγενικότατος, ...
Γιώργος Σ.
55 αξιολογήσεις
Εξαίρετος απλά!
Σχετικά άρθρα
Αν το ενοχλητικότερο στοιχείο του καλοκαιριού είναι η υπερβολική ζέστη, τότε το αμέσως επόμενο, είναι σίγουρα τα κουνούπια.
Το καλοκαίρι είναι η κατεξοχήν εποχή, κατά την οποία επιθυμούμε να αφήνουμε ανοιχτά τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες του σπιτιού
Αντίστοιχες Υπηρεσίες σε Άλλες Περιοχές
Μην τα παρατάς!
Το σπίτι των ονείρων σου είναι πολύ κοντά! Συμπλήρωσε τις πληροφορίες στη φόρμα και θα σε φέρουμε σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία που χρειάζεσαι!

Δεν με ενδιαφέρει