Σίτες

Βρες τους Καλύτερους Επαγγελματίες στην κατηγορία Σίτες!

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Πες μας ΔΩΡΕΑΝ τι εργασία χρειάζεσαι.
Πάρε προσφορές
Λάβε έως 5 προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου προσφορές από επαγγελματίες.
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Σύγκρινε προσφορές, επικοινώνησε με τους επαγγελματίες και επίλεξε όταν είσαι έτοιμος.

Σίτες: Ποια είναι η καλύτερη σίτα για τα παράθυρα & τα κουφώματα σου;

Οι σίτες για παράθυρα και οι σίτες για μπαλκονόπορτες είναι απαραίτητες, ειδικά τους θερινούς μήνες, όπου τα κουνούπια και οι μύγες πολλαπλασιάζονται και εισβάλουν στο σπίτι. Γενικότερα, η τοποθέτηση μιας καλής σίτας στις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού, έχει να σου προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα.

Στην αγορά θα βρεις σίτες για παράθυρα έτοιμες για τοποθέτηση, αλλά μπορείς επίσης να ζητήσεις από έναν έμπειρο τεχνικό να προχωρήσει στην κατασκευή μιας σίτας, προσαρμοσμένη ακριβώς στα μέτρα των κουφωμάτων σου. Αυτή είναι και η πιο ασφαλής επιλογή, που διαρκεί για περισσότερα χρόνια.

Ένας εξειδικευμένος τεχνικός θα σε ενημερώσει και για τις επιλογές που έχεις στα είδη σίτας και θα αναλάβει τη σωστή τοποθέτησή της. Κάποια είδη σίτας, ταιριάζουν περισσότερο σε μικρά κουφώματα, όπως τα παράθυρα του μπάνιου και κάποια άλλα είναι ιδανικά για μπαλκονόπορτες. Εμείς ρωτήσαμε ποια είναι τα καλύτερα είδη σίτας και ποια είναι τα βασικά τους χαρακτηριστικά και σου τα παρουσιάζουμε παρακάτω.

Ποια είναι τα πιο δημοφιλή είδη στις σίτες για παράθυρα & μπαλκονόπορτες;

Σύμφωνα με τους επαγγελματίες μας για σίτες, το κατάλληλο είδος επιλέγεται, ανάλογα με τον τύπο κουφώματος που θέλεις να το τοποθετήσεις. Μεγάλη σημασία έχει και ο σκοπός, για τον οποίο τοποθετείς σίτες. Οι πιο δημοφιλείς σίτες για παράθυρα και μπαλκονόπορτες είναι οι εξής:

1. Σταθερή σίτα για παράθυρα

Η τοποθέτηση γίνεται σε ένα πλαίσιο από αλουμίνιο ή ξύλο και στερεώνεται σε κούφωμα ή τοίχο. Από τη στιγμή της τοποθέτησής της, δε δίνεται η δυνατότητα να ανοιγοκλείνει. Όμως, σε περίπτωση που έχεις σκοπό να την τοποθετήσεις σε παράθυρα ή πόρτες που δε χρησιμοποιείς, αποτελεί ιδανική επιλογή. Οι σταθερές είναι οι πιο οικονομικές σίτες, αφού οι τιμές τους μπορεί να είναι και χαμηλότερες από 20€.

2. Κάθετη σίτα ελατηρίου

Η κάθετη σίτα ελατηρίου, ή αλλώς σίτα κάθετης κίνησης, απαιτεί να υπάρχει περιθώριο μεταξύ της κάσας φύλλου και παντζουριού, ώστε να υπάρχει χώρος για το καρούλι και τους οδηγούς. Η σίτα λειτουργεί με κάθετη κίνηση, ασφαλίζει με γάντζους στο κάτω μέρος και επανέρχεται με ελατήριο πίσω στο καρούλι. Χρησιμοποιείται πιο πολύ σε παράθυρα, διότι πρέπει να σκύψεις για να την ασφαλίσεις.

3. Σίτα ανοιγόμενη για πόρτες

Η τοποθέτηση για το συγκεκριμένο είδος σίτας γίνεται στην εξωτερική επιφάνεια της πόρτας και με φορά αντίθετη από το άνοιγμά της. Είναι ιδιαίτερα εύκολη στο χειρισμό και συνήθως διαθέτει σύστημα επαναφοράς. Το κόστος της ξεκινά στα 40€ σε πολλούς γνωστούς κατασκευαστές.

4. Σίτα ρολό οριζόντιας κίνησης

Συναντάται συχνά σε ανοιγόμενες μπαλκονόπορτες, καθώς είναι εύχρηστη και οικονομική. Η επαναφορά της γίνεται μέσω ελατηρίου, ενώ μπορεί να διαθέτει φρένο για αποφυγή ατυχήματος. Οι σίτες αυτές είναι σχετικά ακριβότερες από τις απλές ανοιγόμενες, αλλά παρέχουν μεγάλη ευελιξία.

5. Σίτα πλισέ ή σίτα πλισέ με ερπύστρια

Επιλέγεις μεταξύ κάθετης και οριζόντιας κίνησης, αλλά και οδηγών στο κάτω μέρος. Κατασκευάζεται από αλουμίνιο, με εξαίρεση το κάτω μέρος της, που καταλαμβάνεται συνήθως από ένα πλαστικό εξάρτημα, την ερπύστρια. Το ύφασμά της διπλώνει σε μορφή ζικ-ζακ, ενώ μπορεί να συγκρατηθεί στο σημείο που την έχεις αφήσει.

6. Σίτα συρόμενη για μπαλκονόπορτες

Οι συρόμενες σίτες διαθέτουν ένα ή δύο πλαίσια αλουμινίου και μπορεί να είναι μονόφυλλες ή δίφυλλες. Τα φύλλα τους κινούνται πάνω σε έναν οδηγό κύλισης και μπορούν να είναι χωνευτά, είτε εξωτερικά ή εσωτερικά, δηλαδή να βρίσκονται στην εξωτερική μεριά ή στην εσωτερική μεριά το τοίχου αντίστοιχα.

Το ύφασμά στις συρόμενες σίτες, αποτελείται από fiberglass και συνήθως κατασκευάζονται από προφίλ αλουμινίου σε τελάρο. Ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα είναι ότι το χειμώνα, μπορείς να τις βγάλεις εύκολα και να τις αποθηκεύσεις.

7. Σίτα αποσπώμενη

Πρόκειται για μια καινοτόμα πατέντα που ήρθε για να προσφέρει άνεση και ευκολία στην καθημερινότητα. Η χρήση της σίτας αυτής ενδείκνυται για ανοίγματα που δεν υπάρχει συχνή πρόσβαση, όπως είναι ο φεγγίτης ή μια πόρτα που δεν χρησιμοποιείται συχνά. Το τελάρο της σίτας τοποθετείται στο άνοιγμα, ενώ το πλαίσιο δίνει τη δυνατότητα να αφαιρείται και να επανατοποθετείται στη θέση του με μεγάλη ευκολία.

8. Σίτα αλουμινίου για παράθυρα & μπαλκονόπορτες

Η σίτα αλουμινίου μπορεί να προσφέρει απόλυτη προστασία από σκόνη και έντομα, ενώ παράλληλα συνδυάζεται πολύ εύκολα με τα κουφώματα του χώρου. Αυτό το είδος μπορεί να διαθέτει οποιονδήποτε μηχανισμό, έτσι μπορείς να βρεις ανοιγόμενες, κάθετες, οριζόντιες, πλισέ και σταθερές σίτες αλουμινίου. Το βέβαιο είναι ότι η συγκεκριμένη κατασκευή για σίτες θα αντέξει πολλά χρόνια και δε θα σε απογοητεύσει.

Γιατί να επιλέξεις του τεχνικούς του Douleutaras.gr για να τοποθετήσεις σίτες;

Είτε ψάχνεις σίτες για παράθυρα, σίτες για μπαλκονόπορτες και για κάθε άλλο τύπο κουφώματος, στην πλατφόρμα μας θα βρεις τους καλύτερους τεχνικούς για την εργασία σου. Οι επαγγελματίες μας για σίτες, έχοντας αναλάβει πάρα πολλές τοποθετήσεις και επισκευές, μπορούν να σου προτείνουν το πιο κατάλληλο είδος για το χώρο σου.

Με μια απλή μελέτη των κουφωμάτων σου, θα σου κάνουν την καλύτερη πρόταση για συρόμενες σίτες, σταθερές και ό,τι άλλο χρειαστείς, σε περίπτωση που δυσκολεύεσαι να καταλήξεις στο είδος σίτας που καλύπτει τις ανάγκες σου. Επίσης, θα αναλάβουν τη σωστή τοποθέτηση για τις σίτες, σε πολύ προσιτές τιμές.

Αν χρειάζεσαι επαγγελματία για σίτες σε παράθυρα, πόρτες και μπαλκονόπορτες στο χώρο σου, μην ψάχνεις αλλού. Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας, εντελώς δωρεάν και θα πάρεις άμεσα τις καλύτερες προσφορές, από έμπειρους τεχνικούς στην περιοχή σου!

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορές από αξιόλογους επαγγελματίες στην περιοχή σου

ΑΓΓΕΛΟΣ Φ.
203 αξιολογήσεις
Καλή επικοινωνία σε όλη τη συνεργασία! Γρήγορη εξυπηρέτηση!
Γιώργος Κ.
87 αξιολογήσεις
Πολύ καλύτερο αποτέλεσμα απο αυτό που περίμενα να δω. Πολύ γρήγοροι και ευγενικοί!
K Metal KM
82 αξιολογήσεις
Η εργασία (τοποθέτηση σητών) σε όλα τα ανοίγματα ολοκληρώθηκε σύμφωνα με τον προγραμματισμό και με επαγγελματικό τρόπο. Η γενικότερη εικό...
ΜΙΧΑΛΗΣ Ν.
74 αξιολογήσεις
MIA ΧΑΡΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙ. ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Παναγιώτης Κ.
66 αξιολογήσεις
Πολύ καλός επαγγελματίας, τυπικός, ευγενικός, συνεπής! Έμεινα πολύ ευχαριστημένος και θα τον ξαναπροτιμήσω σίγουρα!
KRETALUMIN
64 αξιολογήσεις
Καλός επαγγελματίας και παντός καιρού!!!
Σχετικά άρθρα
Ο ήλιος καίει, η θερμοκρασία ανεβαίνει και το μόνο που μπορεί να σε σώσει από την ανυπόφορη ζέστη είναι το κλιματιστικό
Το καλοκαίρι είναι η κατεξοχήν εποχή, κατά την οποία επιθυμούμε να αφήνουμε ανοιχτά τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες
Αντίστοιχες Υπηρεσίες σε Άλλες Περιοχές
Μην τα παρατάς!
Το σπίτι των ονείρων σου είναι πολύ κοντά! Συμπλήρωσε τις πληροφορίες στη φόρμα και θα σε φέρουμε σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία που χρειάζεσαι!

Δεν με ενδιαφέρει