5 εύκολες λύσεις για τη συντήρηση των οικιακών συσκευών σου!

Θα μπορούσες να φανταστείς τη καθημερινή σου ζωή χωρίς το φούρνο μικροκυμάτων, το πλυντήριο πιάτων ή την ηλεκτρική σου σκούπα; Αν θέλεις να τους χαρίσεις μακροζωία πρέπει να φροντίζεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα για τη συντήρηση των οικιακών συσκευών του νοικοκυριού σου.

Το Douleutaras.gr ζήτησε από τους έμπειρους επισκευαστές της πλατφόρμας του τις καλύτερες συμβουλές τους, για να διατηρήσεις τις οικιακές συσκευές σαν να έχουν βγει μόλις από το κουτί! Ακολούθησε τις και γλίτωσε από τα ανεπιθύμητα έξοδα των απρόοπτων ζημιών!

5 εύκολες λύσεις για τη συντήρηση των οικιακών συσκευών σου!

1. Φούρνος μικροκυμάτων

Οι έμπειροι επαγγελματίες μας, μας εξήγησαν ότι ένας φούρνος μικροκυμάτων μπορεί να ζήσει, σε πολλές περιπτώσεις, παραπάνω από 10 χρόνια. Αυτό φυσικά εξαρτάται από τη χρήση που κάνεις αλλά και τη συντήρηση των οικιακών συσκευών. Ένας πολύ εύκολος τρόπος για να διατηρήσεις τον φούρνο μικροκυμάτων σε άριστη κατάσταση είναι να τον καθαρίζεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Τοποθέτησε ένα γυάλινο πυρέξ γεμάτο με νερό στο εσωτερικό του και βάλε το φούρνο σε λειτουργία, μέχρι να βράσει. Ο ατμός θα αποκολλήσει τα υπολείμματα βρωμιάς και τροφών από τα τοιχώματα. Τότε, καθάρισε το φούρνο μικροκυμάτων με νερό και σαπούνι.

2. Πλυντήριο ρούχων

Μπορεί να ακούγεται παράδοξο αλλά και το πλυντήριο χρειάζεται πλύσιμο. Ειδικά αν κάνεις καθημερινή χρήση θα πρέπει να φροντίζεις για την ομαλή λειτουργία, τον καθαρισμό και τη συντήρηση του. Κάθε μήνα, φρόντιζε να θέτεις το πλυντήριο, άδειο, σε λειτουργία, προσθέτοντας, φυσικά, απορρυπαντικό. Αν θέλεις να διώξεις τα άλατα μπορείς να προσθέσεις λίγη μαγειρική σόδα στον κάδο και να το βάλεις να λειτουργήσει στην υψηλότερη θερμοκρασία.

3. Air-Conditioner

Η συντήρηση των οικιακών συσκευών δεν θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει το air-condition! Ειδικά για τις χρονικές περιόδους, που χρησιμοποιείς το κλιματιστικό σου καθημερινά, είναι απαραίτητο να αλλάζεις φίλτρο τουλάχιστον μία φορά το μήνα. Εκτός του ότι τα φίλτρα του air-condition αποτελούν εστία βρωμιάς, η παράλειψη της αλλαγής τους μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλότερη απόδοση με αποτέλεσμα, εκτός των άλλων, να μην απολαμβάνεις και τη δροσιά ή τη ζέστη που θα ήθελες.

4. Φούρνος κουζίνας

Ο φούρνος της κουζίνας σου έχει πέσει σε απόδοση; Προτού καλέσεις τον έμπειρο επισκευαστή της πλατφόρμας μας, βεβαιώσου ότι δεν μπορείς να εντοπίσεις μόνος/-η σου το πρόβλημα! Έχεις ελέγξει ποτέ τη φλάντζα της πόρτας του φούρνου; Aν δεν σφραγίζει σωστά, μπορεί να είναι αυτή η αιτία που δεν λειτουργεί ο φούρνος σου, όπως θα έπρεπε. Έλεγξε το λάστιχο που βρίσκεται περιμετρικά της πόρτας για να εντοπίσεις τυχόν σκισίματα ή φθορές. Ίσως να χρειάζεται αντικατάσταση. Αν δεν είναι αυτή η πηγή του προβλήματος, μπορείς να απευθυνθείς σε έναν έμπειρο επαγγελματία για επισκευή φούρνου.

5. Ηλεκτρική σκούπα

Μπορείς να φανταστείς τη ζωή σου χωρίς ηλεκτρική σκούπα; Αν δεν θέλεις να σε αφήσει μόνη σου, μπορείς να κάνει μερικά πολύ απλά πράγματα για τη συντήρηση της! Πρωταρχικά, πρέπει να αλλάζεις τακτικά τη σακούλα, όπου μαζεύονται όλες οι ακαθαρσίες. Επίσης, μην ξεχνάς να πλένεις ή να αντικαθιστάς τα φίλτρα της σκούπας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Τα φίλτρα παίζουν καθοριστικό ρόλο όχι μόνο για τη λειτουργία της σκούπας αλλά και για την υγιεινή του σπιτιού σου.

Ακολούθησε τις συμβουλές μας και δεν θα χρειαστεί ούτε να επισκευάσεις, αλλά ούτε και να αγοράσεις νέες συσκευές στο άμεσο μέλλον! Μπορείς, φυσικά, πάντα να απευθυνθείς στο Douleutaras.gr για ο,τιδήποτε χρειαστείς!

oikiakes suskeues banner

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πρόσφατα Ολοκληρωμένες Εργασίες

Επισκευή
Παλαιό Φάληρο 27/02/2021
Εκτελέστηκε από
Αργύρης Δ.
Επισκευή εντός εγγύησης:
Όχι
Είδος εργασίας:
Επισκευή
Πότε θέλεις να πραγματοποιηθεί η εργασία;
Το αργότερο μέσα στις επόμενες 2 ημέρες
Εγκατάσταση / Τοποθέτηση τηλεόρασης
Αθήνα 25/02/2021
Εκτελέστηκε από
Δημήτρης Μ.
Είδος εργασίας:
Εγκατάσταση / Τοποθέτηση τηλεόρασης
Πότε θέλεις να πραγματοποιηθεί η εργασία;
Το αργότερο μέσα στις επόμενες 2 ημέρες
5,0
Αναρτήθηκε από Κανέλλος Α.

Ευγενέστατος, επαγγελματίας και άμεσος στην εξυπηρέτηση.

Επισκευή τηλεόρασης
Καλλιθέα 25/02/2021
Εκτελέστηκε από
Δημήτρης Γ.
Είδος εργασίας:
Επισκευή τηλεόρασης
Πότε θέλεις να πραγματοποιηθεί η εργασία;
Το αργότερο μέσα στις επόμενες 2 ημέρες
Πρόβλημα τηλεόρασης:
Άλλο
Επισκευή εντός εγγύησης:
Όχι

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Ευγενέστατος, επαγγελματίας και άμεσος στην εξυπηρέτηση.

Για: Δημήτρης Μερκούρης / Τηλεόραση: Επισκευή/Εγκατάσταση
4,9

Χαμογελαστός,γρήγορος,γνώστης ,φιλόζωος. Καθυστερησε στο ραντεβου για το οποίο όμως φρόντισε να με καλέσει νωριτερα και να με ενημερώσει. Τον προτείνω!

Για: Αναστάσιος Βρεττός / Πλυντήριο Πιάτων: Επισκευή/Εγκατάσταση
5,0

Άμεση επικοινωνία και εξυπηρέτηση και παράλληλα η τιμή ήταν λογική. Η επισκευή του ψυγείου μας έγινε αυθημερόν.

Για: Γιώργος Γραμμένος / Οικιακό Ψυγείο: Επισκευή
5,0

Ευγενικό παιδί, ανταποκριθηκε αμεσα οταν τον καλεσα και ας ήταν Σάββατο και ας μενω Σαρωνιδα. Ηρθε σε 2 ωρες και εφτιαξε αρτια το ψυγείο.

Για: Μιχάλης Γκίκας / Οικιακό Ψυγείο: Επισκευή
5,0

Ο κ. Μιχάλης Γκίκας είναι συνεπέστατος και καταρτισμένος επαγγελματίας. Σαφής στις συνεννοήσεις μας, μεθοδικός και ευγενικός, επισκεύασε το αγαπημένο μου ψυγείο των 28 ετών, με ευρηματικότητα και ευστροφία. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα

Για: Μιχάλης Γκίκας / Οικιακό Ψυγείο: Επισκευή
5,0

ΑΡΙΣΤΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΓΕΝΙΑ

Για: Ηλεκτρονικό Service Γκίκας Δημήτρης / Τηλεόραση: Επισκευή/Εγκατάσταση