Τοποθέτηση & Εγκατάσταση Air Condition

Βρες τους Καλύτερους Επαγγελματίες στην κατηγορία Τοποθέτηση & Εγκατάσταση Air Condition

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Μας περιγράφεις την εργασία για την οποία χρειάζεσαι επαγγελματία ΔΩΡΕΑΝ
Πάρε προσφορά
Μέσα σε λίγες ώρες λαμβάνεις την καλύτερη προσφορά!
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Εξυπηρετείσαι από ένα ψυκτικό από το επιλεγμένο δίκτυο συνεργατών μας

Η διαδικασία εγκατάστασης air condition και όλα όσα πρέπει να προσέξεις

Η τοποθέτηση air condition έχει αυξηθεί δραματικά, καθώς η χρήση του πλέον γίνεται τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι. Αν και φαντάζει μια απλή σχετικά διαδικασία, κρύβει κάποια μυστικά που θα επηρεάσουν την αποτελεσματική ή όχι λειτουργία του κλιματιστικού σου. 

Το air condition για πολλά χρόνια υπήρξε ένα παρεξηγημένο ψυκτικό μηχάνημα, όμως τα νέα μοντέλα διαθέτουν μέγιστη απόδοση και μπορούν να εξασφαλίσουν υγιεινή ατμόσφαιρα και σωστή θερμοκρασία στον χώρο που τοποθετούνται.

Η εγκατάσταση του air condition, μπορεί να γίνει άμεσα από έναν εξειδικευμένο ψυκτικό και το μόνο που χρειάζεται είναι ο χρήστης να έχει επιλέξει το μοντέλο που επιθυμεί να τοποθετήσει. 

Ακόμα όμως και στην επιλογή του κατάλληλου κλιματιστικού χρειάζεται προσοχή, ώστε να βρεθεί εκείνο που θα ικανοποιεί καλύτερα τις ανάγκες σου. Στον εμπόριο υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη και μεγέθη κλιματιστικών σε τιμές για κάθε προυπολογισμό. Ένας εξειδικευμένος επαγγελματίας θα σε βοηθήσει να διαλέξεις το air condition που θα καλύπτει το χώρο σου χωρίς περιττές σπατάλες ενέργειας και χρημάτων.

Αφού, λοιπόν, έχεις επιλέξεις το κλιματιστικό σου ακολουθεί η διαδικασία τοποθέτησης που πρέπει να γίνεται μόνο από έναν εξειδικευμένο επαγγελματία. Τα βήματα που ακολουθούνται στην εγκατάσταση κλιματιστικού είναι: 

Αρχική μελέτη σχεδίων, προδιαγραφών, οδηγιών της συσκευής air condition: Υπάρχει ένας εξειδικευμένος οδηγός τοποθέτησης από τον κατασκευαστή του μοντέλου air conditon όπου αναφέρονται τα βήματα για την κατάλληλη εγκατάστασή του και τις διάφορες ιδιαιτερότητες που τυχόν έχει.
Επιλογή του σημείου τοποθέτησης: Η επιλογή του σημείου τοποθέτησης είναι πολύ σημαντική καθώς θα επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό πόσο αποτελεσματικό θα είναι το κλιματιστικό σου. Το air condition πρέπει να τοποθετείται σε σημείο όπου τα ρεύματα θερμού και ψυχρού αέρα να μην ενοχλούν όσους χρησιμοποιούν τον χώρο. Ακόμη, ιδανικές θέσεις αποτελούν εκείνες πάνω από πόρτες και παράθυρα ώστε ο αέρας να έχει αντίθετη κίνηση και μην έχουμε απώλειες ενέργειας.
Σύνδεση των σωληνώσεων: Στο στάδιο αυτό θα εγκατασταθούν οι ψυκτικοί σωλήνες και ο σωλήνας αποχέτευσης. Επίσης πραγματοποιείται η ηλεκτρολογική σύνδεση της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού. Η σωστή σύνδεση είναι απαραίτητη και αποτρέπει τυχόν διαρροές νερού και μείωση της απόδοσης του air condition. 
Δοκιμή & έλεγχος στεγανότητας & λειτουργίας air condition: Είναι απαραίτητο να γίνεται έλεγχος μετά από το πέρας της εγκατάστασης για την σωστή λειτουργία του air condition. Έτσι, ο ψυκτικός μπορεί να έχει πλήρη εικόνα για την αποδοτικότητα και την καλή λειτουργία του κλιματιστικού.

Η σωστή και επαγγελματική τοποθέτηση του air condition είναι απαραίτητη για ένα λειτουργικό κλιματιστικό. Για να εξασφαλίσεις όμως και τη μελλοντική καλή λειτουργία του κλιματιστικού σου είναι αναγκαία και η τακτική συντήρηση.

Η μέση διάρκεια ζωής των κλιματιστικών είναι 10 χρόνια, ωστόσο όλοι οι επαγγελματίες συμφωνούν ότι φροντίζοντας για το προληπτικό service του κλιματιστικού σου, μπορείς να αυξήσεις αρκετά αυτό το διάστημα.

Τα οφέλη που θα έχεις από μια επαγγελματική συντήρηση είναι πολλά και αφορούν τόσο τη μακροζωία της συσκευής σου και την αποφυγή βλαβών, όσο και την εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων. Τέλος, με την επαγγελματική συντήρηση του κλιματιστικού σου θα πετύχεις την καλύτερη απόδοσή του και ένα πιο υγιεινό περιβάλλον με καλύτερη ποιότητα αέρα.

Οι εργασίες που περιλαμβάνονται σε ένα βασικό πακέτο συντήρησης κλιματιστικού είναι: 

 • Καθάρισμα των φίλτρων
 • Καθάρισμα στοιχείων εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων από χημικό υγρό
 • Καθάρισμα ανεμιστήρων εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων
 • Καθάρισμα φίλτρων αέρα και περσίδας
 • Καθάρισμα φτερωτών και καλύμματος των ανεμιστήρων
 • Έλεγχος για διαρροή ψυκτικού υγρού
 • Συμπλήρωση με φρέον (freon) αν υπάρχει απώλεια
 • Έκδωση ειδικού δελτίου συντήρησης

Ανάλογα όμως με τις ανάγκες του air condition σου, μπορούν να πραγματοποιηθούν συμπληρωματικά και οι εξής εργασίες:

 • Καθάρισμα αποχετεύσεων συμπυκνωμάτων
 • Προσεκτικός έλεγχος των προστατευτικών διακοπτών συμπιεστή
 • Σύσφιξη παροχικών καλωδίων και καλωδίων εντολών στις συνδέσεις τους με τα μηχανήματα
 • Αμπερομέτρηση ρεύματος λειτουργίας
 • Έλεγχος ασφάλειας κλιματιστικής μονάδας

Συνδυάζοντας μια καλή εγκατάσταση κλιματιστικού με την τακτική συντήρηση θα σε βοηθήσει να εξασφαλίσεις ένα κλιματιστικό που θα αντέξει στο χρόνο. 

Στην πλατφόρμα μας θα βρεις εξειδικευμένους επαγγελματίες να σε βοηθήσουν σε αυτό το στόχο. Οι αξιολογημένοι ψυτικοί μας αναλαμβάνουν την εγκατάσταση, επισκευή και συντήρηση για κλιματιστικά ντουλάπες, κλιματιστικά δαπέδου και οροφής, φορητά air condition, καναλάτα κλιματιστικά και multi κλιματιστικά συστήματα.

Διαθέτοντας πολυετή εμπειρία και εκτενείς τεχνικές γνώσεις σας μπορούν να σας εγγυηθούν τα καλύτερα και πιο άμεσα αποτελέσματα για κάθε μοντέλο κλιματιστικού. Οι  μάρκες που εξυπηρετούν περιλαμβάνουν τις Daikin, Whirlpool, Toshiba, Sharp, Samsung, Pitsos, Panasonic, Morris, Mitsubishi, Mercury, Haier, Gree, General Electric, Fujitsu, Finlux, F&U, Electrolux, Daewoo, Crown, Hitachi, και Toyotomi.

Αν θες ένα απόλυτα λειτουργικό κλιματιστικό, εμπιστεύσου έναν από τους αξιολογημένους ψυκτικούς μας. Καταχώρησε την εργασία σου με λίγα μόνο κλικ και πάρε την καλύτερη προσφορά για τοποθέτηση air condition και για το κόστος εγκατάστασης.

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας
Ευσυνείδητος επαγγελματίας!
Έμεινα πολύ ευχαριστημένη!
Ήρθαν στην ώρα τους, με εξυπηρέτησαν γρήγορα και με τον πιο οικονομικό τρόπο!