Εγκατάσταση Κλιματιστικού

Βρες τους Καλύτερους Επαγγελματίες στην κατηγορία Εγκατάσταση Κλιματιστικού

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Μας περιγράφεις την εργασία για την οποία χρειάζεσαι επαγγελματία ΔΩΡΕΑΝ
Πάρε Προσφορά
Μέσα σε λίγες ώρες λαμβάνεις την καλύτερη Προσφορά, για Τοποθέτηση / Συντήρηση / Επισκευή Air Condition
Προχωράς στην Εργασία
Εφόσον σε καλύπτει η προσφορά, προχωράς στην εκτέλεση της εργασίας & αξιολογείς τον Ψυκτικό

Η διαδικασία εγκατάστασης Air Condition και όλα όσα πρέπει να προσέξεις

Η ζήτηση για εγκατάσταση κλιματιστικού έχει αυξηθεί δραματικά, καθώς η χρήση του πλέον γίνεται τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι. Αν και φαντάζει μια απλή σχετικά διαδικασία, κρύβει κάποια μυστικά που θα επηρεάσουν την αποτελεσματική ή όχι λειτουργία του κλιματιστικού σου.

Το air condition για πολλά χρόνια υπήρξε ένα παρεξηγημένο ψυκτικό μηχάνημα ως προς την απόδοσή του. Πλέον όμως, τα περισσότερα νέα μοντέλα έχουν πολλές υψηλές επιδόσεις και μπορούν να εξασφαλίσουν υγιεινή ατμόσφαιρα στην κατάλληλη θερμοκρασία, ειδικά για τις ανάγκες και συνθήκες του χώρου όπου τοποθετούνται.

Η εγκατάσταση του air condition σου, μπορεί να γίνει άμεσα από έναν εξειδικευμένο ψυκτικό, εφόσον έχεις επιλέξει το μοντέλο που επιθυμείς να τοποθετήσεις.

Ακόμα όμως και στην επιλογή του κατάλληλου κλιματιστικού χρειάζεται προσοχή, ώστε να βρεθεί εκείνο που θα ικανοποιεί καλύτερα τις ανάγκες σου. Στο εμπόριο υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη και μεγέθη κλιματιστικών σε τιμές για κάθε προϋπολογισμό. Ένας εξειδικευμένος επαγγελματίας θα σε βοηθήσει να διαλέξεις το air condition που θα καλύπτει το χώρο σου, χωρίς περιττές σπατάλες ενέργειας και χρημάτων.

Αφού, λοιπόν, έχεις επιλέξεις το κλιματιστικό σου ακολουθεί η διαδικασία τοποθέτησης, που πρέπει να γίνεται μόνο από έναν εξειδικευμένο επαγγελματία!

Τα βήματα που ακολουθούνται στην Εγκατάσταση Air Condition είναι:

Αρχική μελέτη σχεδίων, προδιαγραφών, οδηγιών της συσκευής air condition: Υπάρχει ένας εξειδικευμένος οδηγός τοποθέτησης από τον κατασκευαστή του μοντέλου air conditon, όπου αναφέρονται τα βήματα για την κατάλληλη εγκατάστασή του και τις διάφορες ιδιαιτερότητες που τυχόν έχει.

Επιλογή του σημείου τοποθέτησης: Η επιλογή του σημείου τοποθέτησης είναι πολύ σημαντική καθώς θα επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό πόσο αποτελεσματικό θα είναι το κλιματιστικό σου. Το air condition πρέπει να τοποθετείται σε σημείο όπου τα ρεύματα θερμού και ψυχρού αέρα να μην ενοχλούν όσους χρησιμοποιούν τον χώρο. Ακόμη, ιδανικές θέσεις αποτελούν εκείνες πάνω από πόρτες και παράθυρα ώστε ο αέρας να έχει αντίθετη κίνηση και μην έχουμε απώλειες ενέργειας.

Σύνδεση των σωληνώσεων: Στο στάδιο αυτό θα εγκατασταθούν οι ψυκτικοί σωλήνες και ο σωλήνας αποχέτευσης. Επίσης πραγματοποιείται η ηλεκτρολογική σύνδεση της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού. Η σωστή σύνδεση είναι απαραίτητη και αποτρέπει τυχόν διαρροές νερού και μείωση της απόδοσης του air condition.

Εγκατάσταση Εξωτερικής Μονάδας: Η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της λειτουργίας του. Ο ειδικός θα πρέπει να την τοποθετήσει σε μια στέρεα βάση συνήθως στο ίδιο ύψος με την εσωτερική μονάδα για αποτελεσματικότερη λειτουργία. Το σημείο που θα γίνει η εγκατάσταση εξωτερικής μονάδας κλιματιστικού θα πρέπει να προστατεύεται από ήλιο, χιόνι και βροχή, αλλά και να μην απέχει μεγάλη απόσταση από την εσωτερική μονάδα. Ακόμη, δε θα πρέπει να υπάρχουν αντικείμενα που εμποδίζουν τον αερισμό της μονάδας, καθώς και την πρόσβαση του τεχνικού για μελλοντικό service.

Δοκιμή & έλεγχος στεγανότητας & λειτουργίας air condition: Είναι απαραίτητο να γίνεται έλεγχος μετά από το πέρας της εγκατάστασης για την σωστή λειτουργία του air condition. Έτσι, ο ψυκτικός μπορεί να έχει πλήρη εικόνα για την αποδοτικότητα και την καλή λειτουργία του κλιματιστικού.

Η σωστή και επαγγελματική τοποθέτηση του air condition και της εξωτερικής μονάδας είναι απαραίτητη για ένα λειτουργικό κλιματιστικό. Για να εξασφαλίσεις όμως και τη μελλοντική καλή λειτουργία του κλιματιστικού σου είναι αναγκαία και η τακτική συντήρηση.

Η μέση διάρκεια ζωής των κλιματιστικών είναι 10 χρόνια, ωστόσο όλοι οι επαγγελματίες συμφωνούν ότι φροντίζοντας για το προληπτικό service του κλιματιστικού σου, μπορείς να αυξήσεις αρκετά αυτό το διάστημα.

Τα οφέλη που θα έχεις από μια επαγγελματική συντήρηση είναι πολλά και αφορούν τόσο τη μακροζωία της συσκευής σου και την αποφυγή βλαβών, όσο και την εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων. Τέλος, με την επαγγελματική συντήρηση του κλιματιστικού σου θα πετύχεις την καλύτερη απόδοσή του και ένα πιο υγιεινό περιβάλλον με καλύτερη ποιότητα αέρα.

Οι εργασίες που περιλαμβάνονται σε ένα βασικό πακέτο συντήρησης κλιματιστικού είναι:

 • Καθάρισμα των φίλτρων

 • Καθάρισμα στοιχείων εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας κλιματιστικού από χημικό υγρό

 • Καθάρισμα ανεμιστήρων εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας

 • Καθάρισμα φίλτρων αέρα και περσίδας

 • Καθάρισμα φτερωτών και καλύμματος των ανεμιστήρων

 • Έλεγχος για διαρροή ψυκτικού υγρού

 • Συμπλήρωση με φρέον (freon) αν υπάρχει απώλεια

 • Έκδοση ειδικού δελτίου συντήρησης

Ανάλογα όμως με τις ανάγκες του air condition σου, μπορούν να πραγματοποιηθούν συμπληρωματικά και οι εξής εργασίες:

 • Καθάρισμα αποχετεύσεων συμπυκνωμάτων

 • Προσεκτικός έλεγχος των προστατευτικών διακοπτών συμπιεστή

 • Σύσφιξη παροχικών καλωδίων και καλωδίων εντολών στις συνδέσεις τους με τα μηχανήματα

 • Αμπερομέτρηση ρεύματος λειτουργίας

 • Έλεγχος ασφάλειας κλιματιστικής μονάδας

Συνδυάζοντας μια καλή τοποθέτηση κλιματιστικού με τακτική συντήρηση θα σε βοηθήσει να εξασφαλίσεις ένα κλιματιστικό που θα αντέξει στο χρόνο.

Στην πλατφόρμα μας θα βρεις εξειδικευμένους επαγγελματίες να σε βοηθήσουν σε αυτό το στόχο. Οι αξιολογημένοι ψυκτικοί μας αναλαμβάνουν την εγκατάσταση, επισκευή και συντήρηση για κλιματιστικά ντουλάπες, κλιματιστικά δαπέδου και οροφής, φορητά air condition, καναλάτα κλιματιστικά και multi κλιματιστικά συστήματα.

Διαθέτοντας πολυετή εμπειρία και εκτενείς τεχνικές γνώσεις σας μπορούν να σας εγγυηθούν τα καλύτερα και πιο άμεσα αποτελέσματα για κάθε μοντέλο κλιματιστικού. Οι  μάρκες που εξυπηρετούν περιλαμβάνουν τις Daikin, Whirlpool, Toshiba, Sharp, Samsung, Pitsos, Panasonic, Morris, Mitsubishi, Mercury, Haier, Gree, General Electric, Fujitsu, Finlux, F&U, Electrolux, Daewoo, Crown, Hitachi, και Toyotomi.

Αν θες ένα απόλυτα λειτουργικό air condition, εμπιστεύσου έναν από τους αξιολογημένους ψυκτικούς μας. Καταχώρησε την εργασία σου με λίγα μόνο κλικ και πάρε την καλύτερη προσφορά για τοποθέτηση air condition και για το κόστος εγκατάστασης.

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορά από αξιόλογο επαγγελματία ψυκτικό στην περιοχή σου

Ι. ΠΑΡΜΑΞΗΣ - Δ. ΡΑΚΙΤΖΟΓΛΟΥ Ο.Ε. C.
16 αξιολογήσεις
Πολύ καλός επαγγελματίας σε συνεννόηση και στην εργασία.
Γιάννης Α.
414 αξιολογήσεις
Μια χαρα συνεπης. Εξυπηρετικα τα παιδια με τα εργαλεια με τα ανταλλακτικα ολα
T. E.
101 αξιολογήσεις
ΑΜΕΣΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
T.Θ
56 αξιολογήσεις
Καταπληκτική ως προς τη συνεννόηση, τήρηση του ραντεβού και την εργασία. Πληροφόρηση σχετικά με τα προτερήματα της επιτοιχιας τοποθέτησης...
Χρήστος Σ.
113 αξιολογήσεις
Όλα μια χαρά!
Χρήστος Κ.
95 αξιολογήσεις
Συνεπής στο ραντεβού του, πολύ καλός στην εργασία του, καλή η τιμή.
Μην τα παρατάς!
Το σπίτι των ονείρων σου είναι πολύ κοντά! Συμπλήρωσε τις πληροφορίες στη φόρμα και θα σε φέρουμε σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία που χρειάζεσαι!

Δεν με ενδιαφέρει