Πατητή Τσιμεντοκονία

Πατητή Τσιμεντοκονία

Με τεχνολογία που αναλύει και επιλέγει τους καλύτερους για εσένα σε 10’’

702 ολοκληρωμένες εργασίες έως σήμερα
4.8/5 από 200.000+ αξιολογήσεις επαγγελματιών
1.500+ κορυφαίοι επαγγελματίες

Αξιολόγηση εργασιών

4.8

μέσος όρος από 137 αξιολογήσεις πελατών

Μιχάλης Ξ.
5.0

Ο επαγγελματίας που προτείνω με κλειστά μάτια. Ότι συμφωνήσαμε έγινε και με τον καλύτερο τρόπο.

Για: Bardhyl Shimaj
Στρατηγακης Β.
5.0

Άψογος επαγγέλματος. Τυπικός με το χρονοδιάγραμμα ,άριστο αποτέλεσμα. Καθαρό και ευγενές συνεργείο ! Τον συστήνω ανεπιφύλακτα !

Για: Bardhyl Shimaj
Θεοδωρα Ν.
5.0

Συνεπής και πολύ καλός στην εργασία του! Τον συστήνω ανεπιφύλακτα

Για: Bardhyl Shimaj
Βλασσοπουλου
5.0

Ο κ Γιώργος είναι ένας εξαιρετικός επαγγελματίας, συνεπής, ευγενικός και συνεργάσιμος. Έκτελεσε την εργασία (μπανιο και κουζίνα) γρήγορα και το αποτελέσμα ήταν πολύ όμορφο. Είμαι …

Για: Γεώργιος Βεργής
Γεράσιμος Φ.
5.0

Εξαιρετικός επαγγελματίας και πάντα πρόθυμος να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση είχα.και οι συνεργάτες του ολοι εκπληκτικοί στη δουλειά τους. Δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα κα…

Για: Nikos Cili
Κατρανιδης
5.0

Γρήγορος - συνενοήσιμος - ευγενικός - ότι συμφωνήσαμε έκανε. Τον προτείνω ανεπιφύλακτα

Για: Διονύσης Χότζια
Θανος Δ.
5.0

Με έσωσε ο κύριος Διονύσης μου έκανε το μπανιο για όσκαρ πατητης μετά από ένα τραγικό μπανιο που μου έκανε άλλος Μαστορας που και καλά ήξερε από πατητη! Εμπιστευτείτε τον με κλεισ…

Για: Διονύσης Χότζια
Γιαννης Κ.
5.0

Άψογος επαγγελματίας γνωρίζει πολύ καλά τη δουλειά του εξαιρετικό αποτέλεσμα ότι συμφωνήσαμε τηρήθηκε απόλυτα. Ελπίζω και σε μελλοντική συνεργασία σε οτι χρειαστώ. Τον συνιστώ ανε…

Για: Δημήτρης Παζιώτας

Πόσο κοστίζει η πατητή τσιμεντοκονία;

Ενδεικτικό κόστος από 366 αντίστοιχες εργασίες:
350€ - 490€
Εξωτερικό χώρο από
490€
Εσωτερικό χώρο από
400€
Κατασκευή μεμονωμένου αντικειμένου από
350€
Μάθε το πραγματικό κόστος της εργασίας σου, επικοινωνώντας απευθείας με επαγγελματία μας.
Βρες επαγγελματία

Συχνές Ερωτήσεις

Ποιο είναι το συνολικό κόστος για πατητή τσιμεντοκονία;

 • Πατητή τσιμεντοκονία εσωτερικού χώρου 10 τ.μ. από 250€

 • Πατητή τσιμεντοκονία εσωτερικού χώρου 30 τ.μ. από 500€

 • Πατητή τσιμεντοκονία εσωτερικού χώρου 60 τ.μ. από 900€

 • Πατητή τσιμεντοκονία εξωτερικού χώρου 10 τ.μ. από 320€

 • Πατητή τσιμεντοκονία εξωτερικού χώρου 30 τ.μ. από 600€

Οι τιμές είναι ενδεικτικές και περιλαμβάνουν υλικά και εργατικά κόστη.

Καταχώρησε δωρεάν την εργασία σου και σε λίγα λεπτά θα σου βρούμε κατάλληλους τεχνίτες στην περιοχή σου, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Αφού μελετήσουν το χώρο, θα σου κάνουν ολοκληρωμένες προσφορές, για να διαλέξεις την πιο συμφέρουσα!

πατητή τσιμεντοκονία

Τι είναι η πατητή τσιμεντοκονία;

Η πατητή τσιμεντοκονία, αποτελεί ένα κονίαμα σε μορφή σκόνης που με την ανάμειξή του με νερό, δημιουργεί ένα ρευστό υλικό το οποίο εφαρμόζεται σε τοίχους, δάπεδα, σκάλες, πάγκους, μπάνια κ.α. Η ονομασία της προέρχεται από τη βασική μέθοδο με την οποία εφαρμόζεται. Ο τεχνίτης την τοποθετεί με μυστρί με το οποίο την "πατάει".

Τα υλικά για πατητή τσιμεντοκονία και τα χαρακτηριστικά της έχουν ως εξής:

 • Συστατικά: Ως συστατικά διαθέτει τη θηραϊκή γη, τη χαλαζιακή άμμο, το κεραμάλευρο & την υδράσβεστο.

 • Χαρακτηριστικά: Διαθέτει τέλεια αντοχή , είναι αδιάβροχο υλικό και βγαίνει σε πολλές χρωματικές αποχρώσεις. Επιπρόσθετα, δημιουργεί μια λεία επιφάνεια, χωρίς ρήγματα και εξασφαλίζει άριστη πρόσφυση σε μεγάλες μηχανικές αντοχές και επιστρώσεις για συστήματα θέρμανσης μέσα στο δάπεδο.

 • Χαμηλή τιμή: Δεν χρειάζεται χημικές ουσίες και γι’ αυτό η τιμή του είναι χαμηλή, σε σχέση με άλλα παρεμφερή προϊόντα.

 • Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα: Αποτελεί φυσικό ελληνικό προϊόν που αντέχει στις κλιματολογικές συνθήκες της Ελλάδας και δεν φθείρεται.

Γιατί αξίζει να την επιλέξεις;

Μερικοί λόγοι, για τους οποίους όλο και περισσότεροι ενδιαφερόμενοι επιλέγουν τελικά την πατητή τσιμεντοκονία, είναι:

 • Εφαρμόζεται σχεδόν σε όλα τα υποστρώματα: Ο μεγάλος βαθμός συγκολλητικής πρόσφυσης που διαθέτει, της δίνει την δυνατότητα να μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε επιφάνεια όπως μωσαϊκό, τσιμέντο, πλακάκια κ.α.

 • Εντυπωσιακό αισθητικά αποτέλεσμα: Αν σου αρέσει η ιδέα του να υιοθετήσεις ένα στυλ πιο μινιμαλιστικό για το χώρο σου, η πατητή τσιμεντοκονία δεν θα σε απογοητεύσει.

 • Δεν είναι ορατοί οι αρμοί: Οι αρμοί έπειτα από την τοποθέτηση, δεν φαίνονται και αυτό βοηθάει στο να μην υποστούν αποχρωματισμούς, αλλά και να αποφευχθεί η δημιουργία μικροοργανισμών στην επιφάνειά της.

 • Ανθεκτικότητα σε δονήσεις: Αποτελεί ένα υλικό που δεν επηρεάζεται από δονήσεις και συστολές του δαπέδου και έτσι πολύ δύσκολα παρουσιάζει φθορές.

Οι έμπειροι τεχνίτες της πλατφόρμας μας, αναλαμβάνουν την εφαρμογή της πατητής τσιμεντοκονίας σε δάπεδα και τοίχους και εγγυώνται ότι θα σου προσφέρουν ένα μακροχρόνιο και ποιοτικό αποτέλεσμα. Ακόμη, συνιστούν ανά 3 ή 4 χρόνια να γίνεται συντήρησή της, ώστε να διατηρηθεί σε άριστη κατάσταση, για περισσότερα χρόνια.
πατητή τσιμεντοκονία κόστος

Ποια είναι η διαδικασία για να τοποθετήσεις πατητή τσιμεντοκονία;

Πρώτα αφαιρούνται όλα τα αντικείμενα από τις επιφάνειες που θα γίνει πατητή. Περνιέται το αστάρι και η πρώτη στρώση με κονίαμα. Λειαίνεται η επιφάνεια και έπειτα ετοιμάζεται η πατητή τσιμεντοκονία και εφαρμόζεται. Στο τέλος, συνηθίζεται η επίστρωση με ειδικό βερνίκι.

Όμως, ας τα δούμε πιο αναλυτικά:
1. Εφόσον αποφασίσεις να εφαρμόσεις πατητή τσιμεντοκονία, θα πρέπει αρχικά, να αφαιρέσεις όλα τα αντικείμενα από το χώρο. Ο επαγγελματίας θα πρέπει να προετοιμάσει την επιφάνεια, είτε είναι δάπεδο, είτε είναι τοίχος. Θα πρέπει να είναι καθαρή και επίπεδη, γι’ αυτό το λόγο τρίβεται και μετά καθαρίζεται.

2. Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, περνιέται με αστάρι και μόλις στεγνώσει μπαίνει η πρώτη στρώση με το κονίαμα, εφόσον πρώτα έχει ανακατευτεί με καθαρό νερό. Πρέπει να απλωθεί στην επιφάνεια ομοιόμορφα, χρησιμοποιώντας ειδικά σπάτουλα. Παράλληλα γίνεται και η τοποθέτηση του υαλοπλέγματος. 

Με την ειδική σπάτουλα στρώνεται και εγκιβωτίζεται. Αυτό γίνεται, μέχρι να καλυφθεί πλήρως και να λειανθεί η επιφάνεια. Αν χρειαστεί, μπορεί αργότερα (ίσως την επόμενη μέρα) να περαστεί και δεύτερο χέρι κονιάματος, ώστε να καλυφθεί πλήρως το υαλόπλεγμα.

3. Όταν η επιφάνεια στεγνώσει, τρίβει την επιφάνεια, για να είναι ομοιόμορφα λεία, περνάει το αστάρι και το αφήνει να τραβήξει. Στη συνέχεια, ετοιμάζεται η πατητή και περνιέται στην επιφάνεια. Τέλος, θα πρέπει να περαστεί ειδικό βερνίκι, για να προστατευθεί η επιφάνεια. Γενικά, αποτελείται από 5-6 στάδια.

4. Το κόστος εργασίας του επαγγελματία υπολογίζεται με βάση τα τετραγωνικά μέτρα και την κατάσταση της επιφάνειας. Εάν η επιφάνεια δεν είναι επίπεδη, καθαρή και έχει ρωγμές, τότε οι απαιτήσεις αποκατάστασής της θα αυξηθούν. 

Το κόστος θα επηρεαστεί, επίσης, από το είδος της επιφάνειας (μπάνιο, δάπεδο, τοίχος) και τις απαιτήσεις που έχεις (αποξηλώσεις, λεπτομέρειες, σχέδια). 

5. Σημαντική μεταβλητή είναι και η υγρασία. Πρέπει να βρίσκεται στα επιτρεπτά όρια, ώστε να γίνει σωστά το κάθε στάδιο της εργασίας. Γι’ αυτό το λόγο, μπορεί να διαρκέσει, η εργασία, μέχρι και 10 ημέρες και ο επαγγελματίας να κάνει αρκετές επισκέψεις για να ολοκληρώσει όλα τα στάδια.

Πώς γίνεται η συντήρησή της;

Η πατητή τσιμεντοκονία χρειάζεται τακτική συντήρηση, ώστε να μην χάνει καθόλου από το χρώμα και την λάμψη της. Οι βασικές ενέργειες συντήρησης είναι το τακτικό καθάρισμα με ένα απορρυπαντικό καθημερινής χρήσης και όχι με χλωρίνη ή κάποια άλλη καυστική ουσία.

Επίσης, καλό είναι να οργανώνεις με εξειδικευμένο τεχνίτη την ανανέωση της πατητής με ειδικό βερνίκι κάθε τρία χρόνια. Τέλος, ένας εύκολος τρόπος να εντοπίσεις εάν χρειάζεται συντήρηση η πατητή τσιμεντοκονία στο μπάνιο σου, είναι να κοιτάξεις για ρήγματα ή άλλες φθορές. 

πατητή τσιμεντοκονία

Πού βρίσκει εφαρμογή η πατητή τσιμεντοκονία;

 • Πατητή τσιμεντοκονία σε μπάνιο

 • Πατητή τσιμεντοκονία σε κουζίνα

 • Πατητή τσιμεντοκονία σε δάπεδα

 • Πατητή τσιμεντοκονία σε τοίχους

 • Πατητή τσιμεντοκονία σε μπανιέρα ή ντουζιέρα

 • Πατητή τσιμεντοκονία σε εξωτερικούς χώρους

Αυτό είναι το καλύτερο σημείο σχετικά με την πατητή τσιμεντοκονία, ότι δηλαδή εφαρμόζεται παντού, χωρίς σχεδόν κανέναν περιορισμό.

 • Δάπεδο

Η πατητή τσιμεντοκονία μπορεί να εφαρμοσθεί πάνω σε οποιαδήποτε υλικό ( ξύλο, μπετόν, πλακάκια, σοβά κτλ) , χωρίς να χρειάζεται να αποξηλωθεί η προηγούμενη επιφάνεια. Έτσι, εξοικονομείται χρόνος αλλά και χρήμα, καθιστώντας την μια ιδανική λύση για κάθε ανακαίνιση. Μεταξύ των διαφορετικών χώρων του σπιτιού εκείνη που σίγουρα ξεχωρίζει είναι η πατητή τσιμεντοκονία σε μπάνιο.  Προσδίδει αμέσως μοναδικό στυλ στο χώρο και είναι πανεύκολη στο καθάρισμα!

 • Τοίχοι

Εκτός από τα πατώματα, η πατητή τσιμεντοκονία μπορεί να εφαρμοσθεί και στους τοίχους του σπιτιού, το οποίο πρακτικά σημαίνει οτι μπορεί να συμμετέχει σχεδόν σε ολόκληρο το φάσμα των εργασιών ανακαίνισης. Μπορεί το γκρί να είναι το πιο συνηθισμένο χρώμα για πατητή τσιμεντοκονία, έχεις όμως την ευχέρεια να διαλέξεις μεταξύ περισσότερων απο 150 χρωμάτων ανάλογα με το προσωπικό σου στυλ και γούστο.

 • Μπάνιο

Μπορεί να εφαρμοσθεί σε οποιαδήποτε επιφάνεια του μπάνιου, είτε μόνη της είτε σε συνδυασμό με άλλα υλικά, προσφέροντας εξαιρετικά αποτελέσματα, τόσο από άποψη πρακτικής, όσο και από άποψη καλαισθησίας. Μπορείς, επίσης, να ζητήσεις την επεξεργασία της για να διαμορφώσεις ποικίλα σχήματα και σχέδια προσδίδοντας ζωντάνια και κομψότητα στο χώρο σου. Όντας εντελώς αδιάβροχη, η πατητή τσιμεντοκονία μπορεί να σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις οποιοδήποτε πρόβλημα υγρασίας, συνεισφέροντας παράλληλα στη διατήρηση της ευρυθμίας του κλίματος στο χώρο του μπάνιου.

 • Σκάλες

Τσιμεντοκονία μπορεί να συναντήσει κανείς σε χτιστές σκάλες, τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού χώρου. Οι εσωτερικές σκάλες από πατητή τσιμεντοκονία μπορούν να δώσουν έναν αέρα πολυτέλειας στο χώρο του σπιτιού σου. Από την άλλη, η τοποθέτηση πατητής στο εξωτερικό θα σε απαλλάξει από ποικίλες έγνοιες όπως είναι η διάβρωση που μπορεί να φέρει το πέρασμα του χρόνου. Το οικολογικό αυτό υλικό διακρίνεται για την τεράστια ανθεκτικότητα του, ειδικά αφού επαλειφθεί με βερνίκι.

 • Έπιπλα

Μπορείς να δημιουργήσεις τραπέζια, καρέκλες ή ακόμη και φωτιστικά από τσιμεντοκονία, περιοριζόμενος-η μονάχα από τη φαντασία σου!

Για κάθε εφαρμογή, σε οποιοδήποτε χώρο του σπιτιού σου, το πιο σημαντικό είναι να έχεις στο πλευρό σου έναν έμπειρο επαγγελματία. Οι τεχνίτες που συνεργάζονται με την πλατφόρμα μας είναι δίπλα σου καθημερινά, για να σου προτείνουν λύσεις υψηλής αισθητικής και τεράστιας αντοχής για το χώρο σου!

Ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στην απλή & την πατητή τσιμεντοκονία;

#1 Σύσταση του μείγματος

Η απλή τσιμεντοκονία είναι ένα κονίαμα με βασικό υλικό το τσιμέντο. Όπως είναι γνωστό, το τσιμέντο χρησιμοποιείται και για την κατασκευή σκυροδέματος. Το σκυρόδεμα είναι ένα πολύ ανθεκτικό υλικό, το οποίο χρησιμοποιείται περισσότερο για την υψηλή του αντοχή, παρά για την αισθητική του αξία. Ωστόσο, σε κάποιες περιπτώσεις παρατηρείται η χρήση σκυροδέματος και για τη διακόσμηση σπιτιού. Για παράδειγμα, μπορεί κανείς να επενδύσει το πάτωμα με πλακάκια από σκυρόδεμα σε ένα δωμάτιο που δέχεται μεγάλη καταπόνηση.

Από την άλλη πλευρά, η πατητή τσιμεντοκονία δεν περιέχει τσιμέντο. Τα βασικά συστατικά της είναι θηραϊκή γη, κεραμάλευρο, χαλαζιακή άμμος και υδράσβεστο. Η τεχνική αυτή έχει τις ρίζες της στην ελληνική αρχαιότητα, ξεκινώντας από τα νησιά στο Αιγαίο πέλαγος. Φυσικά, είναι πολύ πιθανό να έχεις συναντήσει την τεχνική αυτή, αν έχεις κάνει διακοπές στα νησιά μας.

Ακόμα κι αν δεν το έχεις προσέξει, ή αν δε γνώριζες πώς είναι, είναι γεγονός ότι η πατητή τσιμεντοκονία είναι μια δημοφιλέστατη τεχνική για πολυτελή ξενοδοχεία.

#2 Χρήση κάθε είδους τσιμεντοκονίας

Παρόλο που οι δύο τεχνικές έχουν περίπου την ίδια ονομασία, εντούτοις συνηθίζεται να χρησιμοποιούνται με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Η απλή τσιμεντοκονία χρησιμοποιείται ευρέως σαν υλικό που επιδιορθώνει επιφάνειες. Κοινώς, η χρήση του βασίζεται στο να καλύπτει σωλήνες και να λειαίνει επιφάνειες, έτσι ώστε να τοποθετηθούν πλακάκια πάνω στις επιφάνειες. Δε συνηθίζεται να χρησιμοποιείται σαν τελικό υλικό που ο καθένας μπορεί να δει σε μια διακόσμηση.

Αντιθέτως, η πατητή τσιμεντοκονία έχει καθαρά αισθητικό ρόλο. Η πατητή τσιμεντοκονία σε μπάνιο, σε υπνοδωμάτιο, ακόμα και σε σαλόνι, χρησιμοποιείται για δάπεδα, τοίχους, ή και μεμονωμένες επιφάνειες. Ωστόσο, είναι πιθανό να χρειαστεί να λειανθούν οι επιφάνειες με απλή τσιμεντοκονία, ώστε να τοποθετηθεί η πατητή με το σωστό τρόπο. Με αυτή τη λογική, οι 2 τεχνικές δεν είναι ανταγωνιστικές, αλλά συμπληρωματικές. Με άλλα λόγια, είναι πιθανό να χρειάζονται και οι 2 για ένα τέλειο αποτέλεσμα.

#3 Φιλικότητα προς το περιβάλλον

Σήμερα, για να θεωρείται μια τεχνική διακόσμησης άρτια, είναι καλό να λαμβάνεται υπόψιν και η φιλικότητα των υλικών της προς το περιβάλλον. Ταυτόχρονα, κυριαρχεί μια σαφής τάση για επιλογή ελληνικών προϊόντων, όχι μόνο για λόγους υποστήριξης των εγχώριων προϊόντων, αλλά και για οικονομικούς λόγους και για την προστασία του περιβάλλοντος.

Βλέπεις, η πατητή τσιμεντοκονία κατασκευάζεται από οικολογικά υλικά, τα οποία, συνήθως, μπορούν να βρεθούν στη χώρα μας. Έτσι, τα μεταφορικά έξοδα και η μόλυνση που προκύπτει από τη διαδικασία μεταφοράς είναι αρκετά μικρά. Μάλιστα, θεωρείται πως η πατητή τσιμεντοκονία χρησιμοποιεί πιο οικολογικά υλικά από τις περισσότερες τεχνικές που κυριαρχούν στο χώρο της διακόσμησης σπιτιών. Δεν είναι ένας εξαιρετικά σημαντικός παράγοντας που μπορεί να σε κάνει να εξετάσεις την επιλογή αυτής της τεχνικής;

#4 Τιμή αγοράς

Συγκριτικά με άλλα οικοδομικά υλικά που μπορεί να χρειαστεί να καταφθάσουν από το εξωτερικό, η πατητή τσιμεντοκονία κοστίζει λιγότερο. Όσο για τη σύγκριση με την απλή τσιμεντοκονία, είναι δύσκολο να κάνουμε μια ικανοποιητική σύγκριση, καθώς ο τρόπος χρήσης των δύο τεχνικών είναι πολύ διαφορετικός. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η απλή τσιμεντοκονία χρησιμοποιείται, κυρίως, για τεχνικούς λόγους, ενώ η πατητή για αισθητικούς λόγους. Έτσι, η ποσότητα που χρειάζεσαι από καθεμία είναι διαφορετική, με αποτέλεσμα να έχει διαφορετικό κόστος.

Σε κάθε περίπτωση, από οικονομικής απόψεως, θεωρείται πως η πατητή τσιμεντοκονία είναι γενικά μια συμφέρουσα τεχνική διακόσμησης. Πέρα από το γεγονός ότι χρησιμοποιεί εγχώρια υλικά, έχει και ελάχιστες ανάγκες συντήρησης. Για παράδειγμα, είναι αδιάβροχη και δεν απορροφά την υγρασία. Συνεπώς, σε βοηθά να γλυτώσεις από το σχηματισμό μούχλας, κάτι που μακροπρόθεσμα θα σου εξοικονομήσει χρήματα από ειδικούς καθαρισμούς και βαψίματα κατά της μούχλας.

#5 Αισθητική αξία

Η απλή τσιμεντοκονία δεν επιλέγεται σαν τεχνική για την αισθητική της αξία. Δε συνηθίζεται να λαμβάνει διάφορους χρωματισμούς, ούτε σχέδια στην επιφάνεια της. Είναι καθαρά μια χρηστική τεχνική, η οποία είναι απαραίτητη για να τοποθετηθούν ομαλά τα τελικά υλικά, τα οποία ορίζουν και τη διακόσμηση του σπιτιού σου. Στον αντίποδα, η πατητή τσιμεντοκονία έχει υψηλή αισθητική αξία. Πέρα από την κομψή, λεία υφή της, σήμερα μπορείς να τη βρεις στην αγορά μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, τα οποία μπορούν να ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς.

Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητο να προτιμήσεις την αυστηρά μονόχρωμη πατητή τσιμεντοκονία. Μπορείς να επιλέξεις να κάνει κυματισμούς και ιδιαίτερα σχέδια, τα οποία θα διαμορφώσουν τη διακόσμηση που ονειρεύεσαι. Ειδικά αν είσαι λάτρης του βιομηχανικού, ή του μινιμαλιστικού στυλ διακόσμησης, θα λατρέψεις την τεχνική αυτή για την απλότητα και ταυτόχρονα τη μεγαλοπρέπεια που προσφέρει. Πραγματικά, οι τεχνικές που έχουν την ιδιότητα να είναι απλές, αλλά ταυτόχρονα πολυτελείς και εντυπωσιακές είναι ελάχιστες.

Για το λόγο αυτό, αξίζει να μελετήσεις την επιλογή της πατητής τσιμεντοκονίας. Φυσικά, για να πετύχεις το καλύτερο αποτέλεσμα από αισθητικής απόψεως, σου προτείνουμε να προσλάβεις έναν επαγγελματία με μεγάλη εμπειρία στο χώρο. Αυτός θα αναλάβει να πραγματοποιήσει την εργασία σου γρήγορα, χωρίς περιττό άγχος και με υπευθυνότητα.

#6 Αντοχή στην καταπόνηση

Η τσιμεντοκονία φημίζεται για την αντοχή της, είτε πρόκειται για την απλή, είτε για την πατητή τσιμεντοκονία. Ωστόσο, η πατητή τσιμεντοκονία έχει και αδιαβροχοποιητικές ιδιότητες, οι οποίες την καθιστούν ιδανική για το μπάνιο και την κουζίνα. Γενικά, ακόμα και ο καθαρισμός της τσιμεντοκονίας είναι απλούστατη υπόθεση. Δεν απαιτούνται ειδικά καθαριστικά για τις επιφάνειες από τσιμεντοκονία, κάτι που σημαίνει πως δεν κινδυνεύουν άμεσα από διάβρωση και φθορά.

Θα περάσουν χρόνια μέχρι να χρειαστεί να συνεισφέρεις στη συντήρηση των επιφανειών από τσιμεντοκονία. Για παράδειγμα, μετά από 3- 4 χρόνια χρήσης, είναι καλή ιδέα να βερνικώσεις τις επιφάνειες με ειδικό βερνίκι, ώστε να διατηρήσουν τη ζωντάνια τους και να μοιάζουν σαν καινούριες. Πέρα από αυτό, τα πατώματα και οι τοίχοι από πατητή τσιμεντοκονία δε θα πρέπει να σε ανησυχούν ως προς την πιθανότητα να φθαρούν σύντομα.

Συμπέρασμα:

Έχοντας συγκρίνει την απλή  με την πατητή τσιμεντοκονία, υπάρχουν κάποια συμπεράσματα, στα οποία ίσως αξίζει να δώσεις βάση. Για αρχή, είναι καλό να βλέπεις τις δύο τεχνικές σαν συμπληρωματικές μεταξύ τους, αντί να τις βλέπεις σαν αντιμέτωπες. Η απλή τσιμεντοκονία φροντίζει, ώστε οι επιφάνειες να είναι λείες και να μην έχουν ακατάλληλη κλίση. Έπειτα, έρχεται η πατητή τσιμεντοκονία για να διακοσμήσει και να ομορφύνει το χώρο, όπως θα έκαναν και τα πλακάκια που θα τοποθετούνταν πάνω από την απλή.

Ωστόσο, αν επιθυμείς να τις συγκρίνεις ως προς την αξία τους για τη διακόσμηση σου, είναι ξεκάθαρο πως η πατητή είναι ο νικητής. Για τη διακόσμηση σπιτιού, η αισθητική, η αντοχή και ο τρόπος χρήσης είναι οι πιο σημαντικοί παράγοντες. Η πατητή τσιμεντοκονία έχει πολλά οφέλη ως προς αυτούς τους παράγοντες και σου επιτρέπει να επωφεληθείς από αυτά, χρησιμοποιώντας τη μεθοδικά. Συνεπώς, σου τη συστήνουμε ανεπιφύλακτα για κάθε δωμάτιο του σπιτιού.

Η χρήση της πατητής τσιμεντοκονίας διαχρονικά

Η ιστορία της πατητής τσιμεντοκονίας ξεκινά στην Ελλάδα, συγκεκριμένα στα νησιά των Κυκλάδων. Η εφαρμογή της δεν ανήκει σε κάποια σύγχρονη τάση, αλλά πάει πολλά χρόνια πίσω, κάνοντάς τη διαχρονική επιλογή για κατοικίες και όχι μόνο. Στην αρχή, η πατητή τσιμεντοκονία χρησιμοποιούνταν σε βοηθητικούς χώρους, όπως αποθήκες, αλλά και σε χώρους με υψηλή υγρασία, όπου απαιτούνται υλικά που δεν απορροφούν το νερό.

Κάπως έτσι, η μέθοδος αυτή απέκτησε μεγάλη φήμη και για την εφαρμογή της στα μπάνια. Σήμερα, η πατητή τσιμεντοκονία θεωρείται μια από τις πιο καλόγουστες, αλλά και μίνιμαλ επιλογές για το μπάνιο και για άλλους χώρους του σπιτιού, για το δάπεδο και για επιφάνειες. Ακριβώς επειδή προέρχεται από τα νησιά μας, έχει φτάσει να συνδέεται με την αισθητική των ελληνικών νησιών, με την απλή και στυλάτη όψη της.

Γιατί να επιλέξεις τεχνίτη του Douleutaras.gr για να εφαρμόσεις πατητή τσιμεντοκονία;

Στην πλατφόρμα μας θα βρεις εξειδικευμένους τεχνίτες με πολυετή εμπειρία στην τοποθέτηση, συντήρηση και επισκευή πατητής τσιμεντοκονίας. Θα σε προμηθεύσουν με τα καλύτερα υλικά της αγοράς, σε πολύ προσιτές τιμές. Αναλαμβάνουν όλες τις εφαρμογές, για εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο του σπιτιού σου.

Αν θέλεις πατητή τσιμεντοκονία, μην ψάχνεις αλλού. Καταχώρησε την εργασία σου εντελώς δωρεάν και σε λίγα λεπτά θα σου βρούμε κατάλληλους επαγγελματίες στην περιοχή σου, σε όλη την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Αφού επικοινωνήσουν μαζί σου, μπορείς να κλείσεις ραντεβού για να σου δώσουν προσφορές, ειδικά για σένα!

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν τις τιμές για τσιμεντοκονία;

Η πιο βασική διαφορά ανάμεσα σε απλή τσιμεντοκονία και πατητή τσιμεντοκονία, είναι η χρησιμότητά τους. Η απλή τσιμεντοκονία είναι απλά το υπόστρωμα, πάνω στο οποίο τοποθετείται το τελικό υλικό για τα δάπεδα και τις επιφάνειες του χώρου σου. Η πατητή τσιμεντοκονία είναι ένα δημοφιλές τελικό υλικό υψηλής αισθητικής αξίας.

Έτσι και το κόστος τους είναι πολύ διαφορετικό. Η απλή τσιμεντοκονία μπορεί να έχει κόστος περίπου στα 10-12€ ανά τετραγωνικό μέτρο. Η πατητή τσιμεντοκονία, από την άλλη πλευρά έχει κόστος περίπου 24-25€ ανά τετραγωνικό μέτρο. Το κόστος αυτό μπορεί να μεταβληθεί, ανάλογα με το αν πρόκειται η εφαρμογή να γίνει σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο.

Έτσι, οι ενδεικτικές τιμές για κατασκευή πατητής τσιμεντοκονίας έχουν ως εξής:

Εργασία Κόστος
Πατητή τσιμεντοκονία εσωτερικού χώρου 10 τ.μ. από 250€
Πατητή τσιμεντοκονία εσωτερικού χώρου 30 τ.μ. από 500€
Πατητή τσιμεντοκονία εσωτερικού χώρου 60 τ.μ. από 900€
Πατητή τσιμεντοκονία εξωτερικού χώρου 10 τ.μ. από 320€
Πατητή τσιμεντοκονία εξωτερικού χώρου 30 τ.μ. από 600€

Κορυφαίοι Επαγγελματίες

Οι επαγγελματίες μας αξιολογούνται βάσει ποιότητας, συνέπειας & τιμής

Seller photo
Bardhyl Shimaj
Αθήνα

Ονομάζομαι Buzalli Ndricim, είμαι εργολάβος οικοδομών και ειδικεύομαι σε εργασίες για Πατητή Τσιμεντοκονία εδώ και πολλά χρόνια.&…

5.0
(59)
5.0
Ποιότητα εργασίας
5.0
Συνέπεια / Ποιότητα επικοινωνίας
4.9
Τιμή
Seller photo
Διονύσης Χότζια
Κηφισιά

Αναλαμβάνουμε την πατητή τσιμεντοκονία για το σπίτι σας ή τον επαγγελματικό σας χώρο, με έμφαση στη λεπτομέρεια για ιδανική αισθη…

4.8
(16)
4.9
Ποιότητα εργασίας
4.8
Συνέπεια / Ποιότητα επικοινωνίας
4.8
Τιμή
Seller photo
Θεόδωρος Τσαπουτζόγλου
Δήμος Νέαπολης - Συκεών

Ονομάζομαι Θεόδωρος Τσαπουτζόγλου και αναλαμβάνω τεχνικές εργασίες που αφορούν Πατητή Τσιμεντοκονία, καθώς και ανακαινίσεις. Η μα…

4.4
(10)
4.4
Ποιότητα εργασίας
4.4
Συνέπεια / Ποιότητα επικοινωνίας
4.3
Τιμή
Seller photo
Χρήστος Ρίστας
Λαύριο

Ονομάζομαι Ρίστας Χρήστος και αναλαμβάνω για την οικία ή την επιχείρησή σας κάθε είδους τεχνική εργασία για Πατητή Τσιμεντοκονία.…

5.0
(5)
5.0
Ποιότητα εργασίας
5.0
Συνέπεια / Ποιότητα επικοινωνίας
5.0
Τιμή
Seller photo
Αλέξιος Κοράπη
Κορυδαλλός

Ονομάζομαι Aλέξιος Κοπάρι και αναλαμβάνω για την οικία ή την επιχείρησή σας κάθε είδους τεχνική εργασία για Πατητή Τσιμεντοκονία …

5.0
(4)
5.0
Ποιότητα εργασίας
5.0
Συνέπεια / Ποιότητα επικοινωνίας
5.0
Τιμή