Κεντρική & Αυτόνομη Θέρμανση

Βρες τους Καλύτερους Επαγγελματίες για την κατηγορία Κεντρική & Αυτόνομη Θέρμανση

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Μας περιγράφεις την εργασία για την οποία χρειάζεσαι επαγγελματία ΔΩΡΕΑΝ
Πάρε Προσφορά
Μέσα σε λίγα λεπτά λαμβάνεις την καλύτερη προσφορά!
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Εφόσον σε καλύπτει η προσφορά, προχωράς στην εκτέλεση της εργασίας & αξιολογείς τον επαγγελματία

Οι καλύτερες επιλογές για κεντρική και αυτόνομη θέρμανση σπιτιού!

Η αυτόνομη θέρμανση κερδίζει συνεχώς έδαφος τα τελευταία χρόνια, καθώς ολοένα και περισσότεροι αντιλαμβάνονται τα προτερήματά της τόσο σε οικονομικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο.

Η θέρμανση σπιτιού και επαγγελματικού χώρου είναι από τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν τον καθένα για το χώρο του. Κατανοώντας τη σημασία της ανάγκης αυτής, μιλήσαμε με τους εξειδικευμένους εγκαταστάτες συστημάτων θέρμανσης της πλατφόρμας μας και συγκεντρώσαμε τις απαντήσεις που έψαχνες για να εξασφαλίσεις την καλύτερη και πιο οικονομική θέρμανση σπιτιού.

Τι είναι η αυτόνομη και κεντρική θέρμανση;

Αυτόνομη θέρμανση είναι η εγκατάσταση ενός συστήματος θέρμανσης, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να ρυθμίζουν την θερμοκρασία του χώρου τους, αλλά και την κατανάλωση καυσίμων που θα έχουν, ανεξάρτητα από τα υπόλοιπα διαμερίσματα της πολυκατοικίας. Η ανεξάρτητη ρύθμιση της θερμοκρασίας, πραγματοποιείται από έναν θερμοστάτη χώρου.

Κεντρική θέρμανση έχουμε όταν υπάρχει ένα κοινό σύστημα θέρμανσης για όλο το κτίριο. Αποτελείται από συσκευές και συστήματα που επιτρέπουν την παραγωγή και μεταφορά της παραγόμενης ενέργειας μέσω ενός δικτύου σωληνώσεων ύδρευσης, σε όλα τα μέρη του κτιρίου.

Τι πλεονεκτήματα έχει η αυτόνομη θέρμανση;

Αν ακούς όλο και περισσότερο κόσμο να καταφεύγει στη λύση της αυτόνομης θέρμανσης τότε πρέπει να ξέρεις ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι που συμβαίνει αυτό. Επιλέγοντας μία από τις πολλές εναλλακτικές που υπάρχουν για αυτόνομη θέρμανση, θα εξασφαλίσεις τα παρακάτω οφέλη.

Θέρμανση ανά χώρο
Η αυτόνομη θέρμανση είτε με φυσικό αέριο είτε με πετρέλαιο μπορεί να γίνεται ανά χώρο και έτσι να απομονώνονται δωμάτια τα οποία δεν χρησιμοποιούνται.

Εξοικονόμηση Χρημάτων
Η αυτόνομη θέρμανση, μπορεί να προσφέρει εξοικονόμηση χρημάτων έως 60%.

Έλεγχος Κόστους Λειτουργίας
Τα συστήματα αυτόνομης θέρμανσης, διαθέτουν ελεγκτές αντιστάθμισης, με αποτέλεσμα να ελέγχεται το κόστος λειτουργίας στους λέβητες φυσικού αερίου ή πετρελαίου.

Χαμηλή Κατανάλωση Καυσίμου
Είτε εγκαταστήσεις αυτόνομη θέρμανση με πετρέλαιο είτε με φυσικό αέριο, η κατανάλωση καυσίμου σίγουρα θα είναι μειωμένη άρα και οι λογαριασμοί.

Σε ποιες περιπτώσεις είναι εφικτή η εγκατάσταση αυτόνομης θέρμανσης και τί απαιτείται;

Η μετατροπή κεντρικής θέρμανσης σε αυτόνομη είναι πλέον εφικτή στις περισσότερες  περιπτώσεις. Με τις κατάλληλες τεχνικές εργασίες, κάθε σπίτι μπορεί να αποκοπεί από την κεντρική θέρμανση και να εξασφαλίσει την ανεξαρτησία του από τους υπόλοιπους εννοίκους. 

Δεν χρειάζαται, λοιπόν, να ανησυχείς αν το διαμέρισμα σου βρίσκεται σε πολυατοικία με κεντρκή θέρμανση ή αν οι εγκατάστάσεις της πολυατοικίας σου είναι αρκετά παλιές. Ένας εξειδικευμένος επαγγελματίες θα αναλάβει όλες τις απαραίτητες εργασίες για να σου διαφαλίσει την αυτόνομη θέρμανση σπιτιού.

Ακόμη, χάρη στην καινούργια νομοθεσία, η μετατροπή αυτή γίνεται πολύ πιο εύκολα από ότι παλιότερα, καθώς δεν απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των υπόλοιπων εννοίκων της πολυκατοικίας. Ακολουθώντας τις απαραίτητες τυπικές διαδικασίες και αναλαμβάνοντας τα έξοδα των εργασιών μπορείς να προχωρήσεις άμεσα στην εγκατάσταση αυτόνομης θέρμανσης.

Πώς μπορείς να πετύχεις την αυτόνομη θέρμανση σπιτιού;

Αν θες να ζεστάνεις το σπίτι σου εύκολα και οικονομικά, η αλήθεια είναι ότι έχεις αρκετές επιλογές καθώς η μετατροπή της κεντρικής θέρμανσης σε αυτόνομη, μπορεί να γίνει ανεξάρτητα από το καύσιμο που χρησιμοποιείς.

Οι πιο διαδεδομένες, ωστόσο, είναι το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Για αυτό και συγκεντρώσαμε όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τις δύο αυτές επιλογές.

Αυτόνομη Θέρμανση με φυσικό αέριο
Η αυτόνομη θέρμανση με φυσικό αέριο, μπορεί να γίνει άμεσα, ενώ το κόστος της είναι πολύ μικρό συγκριτικά με τα οφέλη που θα αποκομίσεις.

Η εγκατάσταση φυσικού αερίου μπορεί να γίνει άμεσα από επαγγελματίες υδραυλικούς ή από εξειδικευμένα συνεργεία. Σε περίπτωση που το διαμέρισμα, διαθέτει κεντρική θέρμανση με φυσικό αέριο, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τοποθετήσεις έναν θερμοστατικό διακόπτη στα σώματα καλοριφέρ.

Εάν η κεντρική θέρμανση του κτιρίου, γίνεται με πετρέλαιο τότε πρέπει να τοποθετηθεί ατομικός λέβητας με ενσωματωμένο καυστήρα φυσικού αερίου στο διαμέρισμα και η παροχή φυσικού αερίου θα γίνεται μέσω εξωτερικών σωληνώσεων που συνδέουν τον μετρητή με τον ατομικό λέβητα.

Αυτόνομη Θέρμανση Πετρελαίου
Για να εξασφαλίσεις αυτόνομη θέρμανση με πετρέλαιο είναι απαραίτητη η εγκατάσταση ατομικού λέβητα πετρελαίου, θερμοστατικού διακόπτη και ενός κατανεμητή θέρμανσης. Το σύστημα πρέπει να βρίσκεται στο χώρο σου, για αυτό και πολύ συχνή επιλογή αποτελεί η τοποθέτηση ατομικού λέβητα πετρελαίου στο μπαλκόνι.

Η διαδικασία είναι αρκετά εύκολη και σύντομα θα έχεις την αυτονομία που επιζητείς καθώς και όλα τα οφέλη που συνοδεύουν την αυτόνομη θέρμανση.

Πώς μπορείς να βελτιώσεις την λειτουργία του συστήματος της κεντρικής θέρμανσης;

Αν, ωστόσο, δεν έχεις τη δυνατότητα να μετατρέψεις σε αυτόνομη την κεντρική θέρμανση του σπιτιού σου, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείς να κάνεις για να βελτιώσεις την αποδοτικότητα του κεντρικού συστήματος.

Ποια είναι αυτά;

2 Λέβητες για μεγάλα κτίρια
Σε μεγάλες κτιριακές εγκαταστάσεις, όπου οι ανάγκες για θέρμανση είναι μεγαλύτερες, μπορούν να χρησιμοποιούνται δύο λέβητες. Έτσι, όταν οι ανάγκες για θέρμανση μειώνονται, μπορεί να χρησιμοποιείται μόνο ο ένας και να εξοικονομείται ενέργεια αλλά και χρήματα.

Μόνωση Λέβητα Κεντρικής Θέρμανσης
Πρέπει οι λέβητες στα συστήματα κεντρικής θέρμανσης, να μονώνονται καλά ώστε να μην υπάρχουν μεγάλες θερμικές απώλειες. Στους σωστά συντηρημένους και μονωμένους λέβητες, οι θερμικές απώλειες είναι ελάχιστες και έτσι η κατανάλωση μειώνεται.

Μετρητής Αντιστάθμισης
Μπορείς να τοποθετήσεις μετρητή αντιστάθμισης στον λέβητα πετρελαίου ή φυσικού αερίου, που αντιλαμβάνεται την εξωτερική θερμοκρασία και σταματάει να θερμαίνει όταν δεν είναι απαραίτητο.

Τακτική Συντήρηση του Συστήματος Κεντρικής Θέρμανσης
Οι ένοικοι, οφείλουν να πραγματοποιούν τακτική συντήρηση των συστημάτων κεντρικής θέρμανσης αλλά και των σωμάτων καλοριφέρ τους ώστε να γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες που συντελούν στην εξοικονόμηση ενέργεια.

Οι ενέργειες αυτές περιλαμβάνουν ρύθμιση του καυστήρα πετρελαίου ή φυσικού αερίου, καθαρισμός του λέβητα πετρελαίου ή φυσικού αερίου και έλεγχο των θερμικών απωλειών που έχει το σύστημα κεντρικής θέρμανσης.

Τί θα σου εξασφαλίσει ο επαγγελματίας του Douleutaras.gr;

Στην πλατφόρμα μας, θα βρεις εξειδικευμένους τεχνικούς για να σε βοηθήσουν με οποιαδήποτε εργασία χρειάζεσαι σχετικά με τη θέρμανση σπιτιού ή επαγγελματικού χώρου. Διαθέτοντας πολυετή εμπειρία και εξειδικευμένες γνώσεις αναλαμβάνουν τόσο την εγκατάσταση, όσο και την επισκευή ή συντήρηση κεντρικού συστήματος ή αυτόνομης θέρμανσης.

Αν θες την καλύτερη και πιο άμεση εξυπηρέτηση, δεν έχεις παρά να κάνεις λίγα κλικ. Καταχώρησε την εργασία σου και πάρε εύκολα προσφορά για το κόστος οποιαδήποτε εργασίας που χρειάζεσαι για τη θέρμανση του χώρου σου!

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορά από αξιόλογο επαγγελματία στην περιοχή σου

Αποφραξεις-υδραυλικα-απολυμανσεις ΙΆΣΩΝ
88 αξιολογήσεις
Πολύ καλός επαγγελματίας!
Πάρης Αποστολίδης
6 αξιολογήσεις
Έμπειρος τεχνικός, με μεράκι, από αυτούς που αισθάνεσαι τυχερός όταν γνωρίσεις! 6 στα 5, Στέφανος Καλόθετος.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ
3 αξιολογήσεις
Πολύ καλός επαγγελματίας και έμπειρος!
Ανδρέας Παπαθύμιος
7 αξιολογήσεις
Πολύ καλός επαγγελματίας, ακριβής στο ραντεβού του και γνώστης της δουλειάς. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα!
ALEN Engineering Solutions
8 αξιολογήσεις
Έμεινα πολύ ευχαριστημένη από τις γνώσεις του και την αντιμετώπιση του θέματος. Ευγένεια, τυπικότητα και επαγγελματισμός!
Βασίλης Διολέτης
7 αξιολογήσεις
Εξαιρετικός επαγγελματίας, υπεύθυνος και συνεπής στα συμφωνηθέντα. Επαγγελματική λύση και οικονομική. Θα τον συστήναμε άφοβα!
Σχετικά άρθρα
Οι εποχές που όλα τα διαμερίσματα μία πολυκατοικίας εξαρτώνται από ένα κεντρικό σύστημα θέρμανσης φαίνεται ότι σύντομα θα περάσουν
Ο χειμώνας πλησιάζει και είναι ώρα να μεριμνήσεις για τη θέρμανση του σπιτιού σου, πριν σε επισκεφθούν τα πρώτα κύματα κρύου.
Αντίστοιχες Υπηρεσίες σε Άλλες Περιοχές
Μη φεύγεις!
Η συμπλήρωση της φόρμας δεν απαιτεί περισσότερο από 1 λεπτό. Η διαδικασία είναι εντελώς δωρεάν και απολύτως ασφαλής και θα σε φέρει σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία σου.

Δεν με ενδιαφέρει