Κεντρική & Αυτόνομη Θέρμανση

Βρες τους Καλύτερους Επαγγελματίες για την κατηγορία Κεντρική & Αυτόνομη Θέρμανση

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Μας περιγράφεις την εργασία για την οποία χρειάζεσαι επαγγελματία ΔΩΡΕΑΝ
Πάρε Προσφορά
Μέσα σε λίγα λεπτά λαμβάνεις την καλύτερη προσφορά!
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Εφόσον σε καλύπτει η προσφορά, προχωράς στην εκτέλεση της εργασίας & αξιολογείς τον επαγγελματία

Εγκατάσταση κεντρικής & αυτόνομης θέρμανσης: Ποιες είναι οι επιλογές σου;

Τα τελευταία χρόνια, η αυτόνομη θέρμανση επιλέγεται από ολοένα και περισσότερα σπίτια, ακόμα και από διαμερίσματα σε πολυκατοικίες. Ωστόσο και η κεντρική θέρμανση διατηρεί ένα αξιόλογο μέγεθος υποστηρικτών, οι οποίοι βρίσκουν την εγκατάστασή της πιο συμφέρουσα.

Σίγουρα, η επιλογή συστήματος θέρμανσης είναι μια πολύ σημαντική υπόθεση για σπίτια, αλλά και επαγγελματικούς χώρους. Τόσο η εγκατάσταση κεντρικής θέρμανσης, όσο και αυτόνομης, έχει κάποια πλεονεκτήματα που αξίζει να σκεφτείς για το χώρο σου.

Εμείς μιλήσαμε με τους εξειδικευμένους επαγγελματίες μας στο χώρο της θέρμανσης και συγκεντρώσαμε για σένα κάποιες χρήσιμες πληροφορίες που πρέπει να ξέρεις, πριν επιλέξεις ποιο είδος θέρμανσης να εγκαταστήσεις στο χώρο σου.

Τι είναι η αυτόνομη θέρμανση και η κεντρική θέρμανση;

Αυτόνομη θέρμανση είναι η εγκατάσταση ενός συστήματος θέρμανσης, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να ρυθμίζουν την θερμοκρασία του χώρου τους, αλλά και την κατανάλωση καυσίμων που θα έχουν, ανεξάρτητα από τα υπόλοιπα διαμερίσματα της πολυκατοικίας. Η ανεξάρτητη ρύθμιση της θερμοκρασίας, πραγματοποιείται από έναν θερμοστάτη χώρου.

Κεντρική θέρμανση έχουμε, όταν υπάρχει ένα κοινό σύστημα θέρμανσης για όλο το κτίριο. Αποτελείται από συσκευές και συστήματα που επιτρέπουν την παραγωγή και μεταφορά της παραγόμενης ενέργειας μέσω ενός δικτύου σωληνώσεων ύδρευσης, σε όλα τα μέρη του κτιρίου. Η εγκατάσταση κεντρικής θέρμανσης συναντάται, κυρίως, σε πολυκατοικίες.

Τι πλεονεκτήματα έχει η αυτόνομη θέρμανση;

Η αυτόνομη θέρμανση επιτυγχάνεται με διάφορα μέσα, από λέβητες και αντλίες θερμότητας, μέχρι ηλεκτρικά σώματα. Όμως, γιατί αξίζει να κάνεις εγκατάσταση αυτόνομης θέρμανσης; Τα πιο σημαντικά οφέλη που σου προσφέρει, είναι τα εξής:

1. Θέρμανση Ανά Χώρο: Η αυτόνομη θέρμανση, είτε με φυσικό αέριο, είτε με πετρέλαιο, μπορεί να γίνεται ανά χώρο και έτσι να απομονώνονται δωμάτια τα οποία δε χρησιμοποιούνται.

2. Εξοικονόμηση Χρημάτων: Η αυτόνομη θέρμανση, μπορεί να προσφέρει εξοικονόμηση χρημάτων έως 60%, εφόσον δε χρειάζεσαι θέρμανση για πολλές ώρες την ημέρα.

3. Έλεγχος Κόστους Λειτουργίας: Τα συστήματα αυτόνομης θέρμανσης, διαθέτουν ελεγκτές αντιστάθμισης, με αποτέλεσμα να ελέγχεται το κόστος λειτουργίας στους λέβητες φυσικού αερίου, ή πετρελαίου.

4. Χαμηλή Κατανάλωση Καυσίμου: Είτε εγκαταστήσεις αυτόνομη θέρμανση με πετρέλαιο, είτε με φυσικό αέριο, η κατανάλωση καυσίμου σίγουρα θα είναι μειωμένη, άρα και οι λογαριασμοί.

Σε ποιες περιπτώσεις είναι εφικτή η εγκατάσταση αυτόνομης θέρμανσης και τι απαιτείται;

Η μετατροπή κεντρικής θέρμανσης σε αυτόνομη είναι πλέον εφικτή στις περισσότερες  περιπτώσεις. Με τις κατάλληλες τεχνικές εργασίες, κάθε σπίτι μπορεί να αποκοπεί από την κεντρική θέρμανση και να εξασφαλίσει την ανεξαρτησία του από τους υπόλοιπους ενοίκους.

Δε χρειάζεται, λοιπόν, να ανησυχείς αν το διαμέρισμα σου βρίσκεται σε πολυκατοικία με κεντρική θέρμανση ή αν οι εγκαταστάσεις της πολυκατοικίας σου είναι αρκετά παλιές. Ένας εξειδικευμένος επαγγελματίας θα αναλάβει όλες τις απαραίτητες εργασίες για να σου διασφαλίσει αυτόνομη θέρμανση στο σπίτι.

Αν επιθυμείς να εξετάσεις το ενδεχόμενο της μετατροπής κεντρικής θέρμανσης σε αυτόνομη, αρκεί να καλέσεις έναν έμπειρο τεχνικό για να μελετήσει το χώρο και να σου προτείνει την καλύτερη λύση, ανάλογα με τις ανάγκες σου. Έτσι, θα έχεις μεγαλύτερη σιγουριά για το αποτέλεσμα.

Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς επιλογές για αυτόνομη θέρμανση σπιτιού;

Υπάρχουν πολλές επιλογές για να αποκτήσεις αυτόνομη θέρμανση στο σπίτι σου και να μην εξαρτάσαι από την κεντρική θέρμανση, ακόμα και σε πολυκατοικία. Η μετατροπή κεντρικής θέρμανσης σε αυτόνομη μπορεί να πραγματοποιηθεί, άσχετα με το καύσιμο που χρησιμοποιείς. Οι πιο διαδεδομένες επιλογές, ωστόσο, είναι το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο:

1. Αυτόνομη Θέρμανση με φυσικό αέριο

Η αυτόνομη θέρμανση με φυσικό αέριο, μπορεί να γίνει άμεσα, ενώ το κόστος της είναι πολύ μικρό, συγκριτικά με τα οφέλη που θα αποκομίσεις. Η εγκατάσταση μπορεί να γίνει άμεσα από επαγγελματίες υδραυλικούς και εξειδικευμένα συνεργεία. Σε περίπτωση που το διαμέρισμα διαθέτει κεντρική θέρμανση με φυσικό αέριο, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τοποθετήσεις έναν θερμοστατικό διακόπτη στα σώματα καλοριφέρ.

Εάν η κεντρική θέρμανση του κτιρίου γίνεται με πετρέλαιο, τότε πρέπει να τοποθετηθεί ατομικός λέβητας με ενσωματωμένο καυστήρα φυσικού αερίου στο διαμέρισμα και η παροχή φυσικού αερίου θα γίνεται μέσω εξωτερικών σωληνώσεων που συνδέουν το μετρητή με τον ατομικό λέβητα.

2. Αυτόνομη Θέρμανση Πετρελαίου

Για να εξασφαλίσεις αυτόνομη θέρμανση με πετρέλαιο, είναι απαραίτητη η εγκατάσταση ατομικού λέβητα πετρελαίου, θερμοστατικού διακόπτη και ενός κατανεμητή θέρμανσης. Το σύστημα πρέπει να βρίσκεται στο χώρο σου, για αυτό και πολύ συχνή επιλογή αποτελεί η τοποθέτηση ατομικού λέβητα πετρελαίου στο μπαλκόνι.

Η διαδικασία είναι αρκετά εύκολη και σύντομα θα έχεις την αυτονομία που επιζητείς καθώς και όλα τα οφέλη που συνοδεύουν την αυτόνομη θέρμανση. Φυσικά, αξίζει να σημειωθεί, ότι ακόμα και η αυτόνομη θέρμανση με πετρέλαιο είναι πιο κοστοβόρα, σε σχέση με το αέριο, αλλά και πιο επιβλαβής για το περιβάλλον.

Πώς θα κάνεις πιο αποδοτική την εγκατάσταση κεντρικής θέρμανσης;

Η εγκατάσταση κεντρικής θέρμανσης μπορεί να γίνει πιο αποδοτική, αν ακολουθήσεις κάποια σημαντικά βήματα για το σύστημα του κτιρίου σου. Τα βήματα αυτά θα προσφέρουν σε όλους τους κατοίκους του κτιρίου καλύτερη θέρμανση, με πιο χαμηλό κόστος καυσίμων.

1. Τοποθέτηση 2 λεβήτων για μεγάλα κτίρια

Σε μεγάλες κτιριακές εγκαταστάσεις, όπου οι ανάγκες για θέρμανση είναι μεγαλύτερες, μπορούν να χρησιμοποιούνται δύο λέβητες. Έτσι, όταν οι ανάγκες για θέρμανση μειώνονται, μπορεί να χρησιμοποιείται μόνο ο ένας και να εξοικονομείται ενέργεια, αλλά και χρήματα.

2. Μόνωση λέβητα κεντρικής θέρμανσης

Οι λέβητες στα συστήματα κεντρικής θέρμανσης πρέπει να μονώνονται καλά, ώστε να μην υπάρχουν μεγάλες θερμικές απώλειες. Στους σωστά συντηρημένους και μονωμένους λέβητες, οι θερμικές απώλειες είναι ελάχιστες και έτσι η κατανάλωση μειώνεται.

3. Εγκατάσταση μετρητή αντιστάθμισης

Μπορείς να τοποθετήσεις μετρητή αντιστάθμισης στο λέβητα πετρελαίου ή φυσικού αερίου, που αντιλαμβάνεται την εξωτερική θερμοκρασία και σταματάει να θερμαίνει, όταν δεν είναι απαραίτητο.

4. Τακτική συντήρηση του συστήματος κεντρικής θέρμανσης

Οι ένοικοι οφείλουν να πραγματοποιούν τακτική συντήρηση των συστημάτων κεντρικής θέρμανσης αλλά και των σωμάτων καλοριφέρ τους, ώστε να γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες που συντελούν στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Οι ενέργειες αυτές περιλαμβάνουν ρύθμιση του καυστήρα πετρελαίου ή φυσικού αερίου, καθαρισμό του λέβητα πετρελαίου ή φυσικού αερίου και έλεγχο των θερμικών απωλειών που έχει το σύστημα κεντρικής θέρμανσης. Η διαδικασία είναι καλό να επαναλαμβάνεται, μια φορά το χρόνο από εξειδικευμένο τεχνικό.

Γιατί να επιλέξεις τεχνικό του Douleutaras.gr για εγκατάσταση κεντρικής & αυτόνομης θέρμανσης;

Στην πλατφόρμα μας, θα βρεις τους καλύτερους επαγγελματίες θέρμανσης, για να αναλάβουν την κεντρική θέρμανση ή την αυτόνομη θέρμανση του χώρου σου. Χάρη στην πολυετή εμπειρία τους, μπορούν να αναλάβουν κάθε εγκατάσταση, αλλά και να σου παρέχουν χρήσιμες συμβουλές για τη φροντίδα του συστήματός σου.

Όλοι οι επαγγελματίες μας είναι αξιολογημένοι για την ποιότητα των υπηρεσιών και της εργασίας τους, για να μπορείς να τους εμπιστευτείς την εγκατάσταση κεντρικής και αυτόνομης θέρμανσης, χωρίς αμφιβολίες. Επίσης, αναλαμβάνουν συντηρήσεις, επισκευές και ό,τι άλλο χρειάζεσαι, για να έχεις την πιο αποδοτική θέρμανση.

Αν χρειάζεσαι εργασία για αυτόνομη θέρμανση ή κεντρική θέρμανση, μην ψάχνεις αλλού. Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας και πάρε άμεσα την καλύτερη προσφορά από έμπειρο τεχνικό στην περιοχή σου, στην καλύτερη τιμή!

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορά από αξιόλογο επαγγελματία στην περιοχή σου

Γιώργος Κ.
286 αξιολογήσεις
Πολύ καλός επαγγελματίας, εξυπηρετικός και έγκυρος!
Λάζαρος Κ.
227 αξιολογήσεις
πολύ καλά όλα και πολύ καλή εξυπηρέτηση
Τεχνικοί Α.
195 αξιολογήσεις
καλές εντυπώσεις. Το πρόβλημα που είχα φαίνεται να έχει λυθεί
Θεοφάνης Μ.
192 αξιολογήσεις
Επαγγελματιας, συνεπης στο ραντεβου του, φιλικος και αξιοπιστιστος. Λογικες τιμες. Τον συνιστω ανεπιφυλακτα!
G. T.
164 αξιολογήσεις
αψογη συνεργασια. εμεινα απολυτα ευχαριστημενος. μου εδωσε λυση σε προβλημα θερμανσης που ειχα χρονια.
Γιώργος Δ.
147 αξιολογήσεις
Εξαιρετική δουλειά σε μια πραγματικά δύσκολη περίπτωση διαρροής σε δύο σώματα καλοριφέρ. Οι δύο κύριοι κατάφεραν να τα επιδιορθώσουν με τ...
Σχετικά άρθρα
Οι εποχές που όλα τα διαμερίσματα μία πολυκατοικίας εξαρτώνται από ένα κεντρικό σύστημα θέρμανσης φαίνεται ότι σύντομα θα περάσουν
Ο χειμώνας πλησιάζει και είναι ώρα να μεριμνήσεις για τη θέρμανση του σπιτιού σου, πριν σε επισκεφθούν τα πρώτα κύματα κρύου.
Αντίστοιχες Υπηρεσίες σε Άλλες Περιοχές
Μην τα παρατάς!
Το σπίτι των ονείρων σου είναι πολύ κοντά! Συμπλήρωσε τις πληροφορίες στη φόρμα και θα σε φέρουμε σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία που χρειάζεσαι!

Δεν με ενδιαφέρει