Κεντρική & Αυτόνομη Θέρμανση

Βρες τους Καλύτερους Επαγγελματίες για Κεντρική & Αυτόνομη Θέρμανση

5000 Αξιολογημένοι Επαγγελματίες
Εξυπηρέτηση σε 3'

Μας περιγράφεις ΔΩΡΕΑΝ την εργασία σου

Σε συνδέουμε με αξιολογημένα και διαθέσιμα συνεργεία που ειδικεύονται στην εργασία σου

Λαμβάνεις προσφορές και επιλέγεις αυτή που σε ικανοποιεί χωρίς καμία δέσμευση

Τελευταία ενημέρωση: 25/6/2019

Εγκατάσταση κεντρικής & αυτόνομης θέρμανσης: Ποιες είναι οι επιλογές σου;

Τα τελευταία χρόνια, η αυτόνομη θέρμανση επιλέγεται από ολοένα και περισσότερα σπίτια, ακόμα και από διαμερίσματα σε πολυκατοικίες. Ωστόσο και η κεντρική θέρμανση διατηρεί ένα αξιόλογο μέγεθος υποστηρικτών, οι οποίοι βρίσκουν την εγκατάστασή της πιο συμφέρουσα.

Σίγουρα, η επιλογή συστήματος θέρμανσης είναι μια πολύ σημαντική υπόθεση για σπίτια, αλλά και επαγγελματικούς χώρους. Τόσο η εγκατάσταση κεντρικής θέρμανσης, όσο και αυτόνομης, έχει κάποια πλεονεκτήματα που αξίζει να σκεφτείς για το χώρο σου.

Εμείς μιλήσαμε με τους εξειδικευμένους επαγγελματίες μας στο χώρο της θέρμανσης και συγκεντρώσαμε για σένα κάποιες χρήσιμες πληροφορίες που πρέπει να ξέρεις, πριν επιλέξεις ποιο είδος θέρμανσης να εγκαταστήσεις στο χώρο σου.

 

Σε ποιες περιπτώσεις είναι εφικτή η εγκατάσταση αυτόνομης θέρμανσης και τι απαιτείται;

Η μετατροπή κεντρικής θέρμανσης σε αυτόνομη είναι πλέον εφικτή στις περισσότερες  περιπτώσεις. Με τις κατάλληλες τεχνικές εργασίες, κάθε σπίτι μπορεί να αποκοπεί από την κεντρική θέρμανση και να εξασφαλίσει την ανεξαρτησία του από τους υπόλοιπους ενοίκους.

Δε χρειάζεται, λοιπόν, να ανησυχείς αν το διαμέρισμα σου βρίσκεται σε πολυκατοικία με κεντρική θέρμανση ή αν οι εγκαταστάσεις της πολυκατοικίας σου είναι αρκετά παλιές. Ένας εξειδικευμένος επαγγελματίας θα αναλάβει όλες τις απαραίτητες εργασίες για να σου διασφαλίσει αυτόνομη θέρμανση στο σπίτι.

Αν επιθυμείς να εξετάσεις το ενδεχόμενο της μετατροπής κεντρικής θέρμανσης σε αυτόνομη, αρκεί να καλέσεις έναν έμπειρο τεχνικό για να μελετήσει το χώρο και να σου προτείνει την καλύτερη λύση, ανάλογα με τις ανάγκες σου. Έτσι, θα έχεις μεγαλύτερη σιγουριά για το αποτέλεσμα.

 

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Αξιολογήσεις Πελατών που μας Εμπιστεύθηκαν για τη Θέρμανση του Σπιτιού τους!

φωτογραφία επαγγελματία
Γιώργος Κ.
306 αξιολογήσεις

Πολύ καλός επαγγελματίας, εξυπηρετικός και έγκυρος!

φωτογραφία επαγγελματία
Λάζαρος Κ.
236 αξιολογήσεις

πολύ καλά όλα και πολύ καλή εξυπηρέτηση

φωτογραφία επαγγελματία
Θεοφάνης Μ.
207 αξιολογήσεις

Επαγγελματιας, συνεπης στο ραντεβου του, φιλικος και αξιοπιστιστος. Λογικες τιμες. Τον συνιστω ανεπιφυλακτα!

Douleutaras.gr λογότυπο
Τεχνικοί Α.
195 αξιολογήσεις

καλές εντυπώσεις. Το πρόβλημα που είχα φαίνεται να έχει λυθεί

φωτογραφία επαγγελματία

αψογη συνεργασια. εμεινα απολυτα ευχαριστημενος. μου εδωσε λυση σε προβλημα θερμανσης που ειχα χρονια.

φωτογραφία επαγγελματία
Γιώργος Δ.
148 αξιολογήσεις

Εξαιρετική δουλειά σε μια πραγματικά δύσκολη περίπτωση διαρροής σε δύο σώματα καλοριφέρ. Οι δύο κύριοι κατάφεραν να τα επιδιορθώσουν με τ...

Πόσο κοστίζει μία εργασία θέρμανσης;

Μέσος όρος τιμής: €150

Το μέσο κόστος για μια εργασία θέρμανσης είναι 150€. Το πιο πιθανό είναι να ξοδέψεις 40-400€, ανάλογα την εργασία που θέλεις να πραγματοποιήσεις.

Ανανεώθηκε: 27 Μαΐου 2019

Επόμενο βήμα: Ανακάλυψε το πραγματικό κόστος της εργασίας: "Θέρμανση".

€40
Ελάχιστο
€150
Μέσο κόστος
€400
Μέγιστο

Παράγοντες κόστους

Είδος της εργασίας

Το είδος της εργασίας είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας και μαζί με το μέσο θέρμανσης, επηρεάζουν κατά ένα μεγάλο ποσοστό την τελική τιμή της εργασίας. Οι εργασίες που υπάρχουν στην κατηγορία “θέρμανση”, χωρίζονται στις εξής:

 • - Εγκατάσταση

 • - Συντήρηση

 • - Επισκευή

 • - Αντικατάσταση

Εγκατάσταση

Για να κάνεις την σωστή επιλογή του συστήματος θέρμανσης, θα πρέπει να γίνει μια μελέτη στο χώρο όπου θα γίνει η εγκατάσταση. Οι παράγοντες που θα επηρεάσουν την μελέτη είναι ο όροφος της οικίας, η γεωγραφική περιοχή, η θερμομόνωση του σπιτιού, η κατάσταση των κουφωμάτων και  ο αριθμός των ανοιγμάτων του σπιτιού (μία, δύο, τρεις προσόψεις). Με αυτό τον τρόπο, θα καταγραφούν οι ανάγκες για θέρμανση της οικίας σου. 

Για την διαδικασία της εγκατάστασης, πρέπει οπωσδήποτε να προηγηθεί η εργασία του ηλεκτρολόγου, με σκοπό να υπάρχει παροχή ρεύματος, για να συνδεθεί ο εξοπλισμός.

Όσον αφορά το κόστος της εγκατάστασης (κόστος εργασίας), θα επηρεαστεί από την εργασία που θα απαιτηθεί και από την δυναμικότητα (Kwh) του εξοπλισμού.

Ενδεικτικές τιμές για την αμοιβή του επαγγελματία ανάλογα με το εξάρτημα που θα εγκατασταθεί  είναι:

 • Καυστήρας : 150 - 230 € *

 • Λέβητας πετρελαίου: 150 - 230 € *

 • Λέβητας φυσικού αερίου: 90 - 160 € *

 • Καλοριφέρ: 25 - 40 € *

Οι τιμές για την αγορά του εξοπλισμού κυμαίνονται μεταξύ:

 • Καυστήρας : 250 - 1500 € *

 • Λέβητας πετρελαίου: 300 - 1600 € *

 • Λέβητας φυσικού αερίου: 600 - 1800 € *

 • Καλοριφέρ: 40 - 250 € *

Οι τιμές αγοράς μπορούν να ανέβουν αρκετά υψηλά και εξαρτώνται από την ισχύ που θα διαλέξεις, με βάση τις ανάγκες θέρμανσης που έχεις. 

Συντήρηση

Η συντήρηση πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο, ώστε το σύστημα να είναι αποδοτικό και σωστά λειτουργικό. Οι διαδικασίες που απαιτούνται είναι ο καθαρισμός και η ρύθμιση του καυστήρα, ο καθαρισμός και ο έλεγχος στεγανότητας του λέβητα, ο οπτικός και ο στεγνωτικός έλεγχος της καπνοδόχου, ο οπτικός και ο λιπαντικός έλεγχος του κυκλοφορητή, ο οπτικός και ο λειτουργικός έλεγχος των επιμέρους συστημάτων ασφαλείας όπως οι θερμοστάτες και ο καθαρισμός των φίλτρων πετρελαίου. Συνίσταται να γίνεται τους φθινοπωρινούς μήνες, για να είναι έτοιμο προς λειτουργία τον χειμώνα.

Οι τιμές για συντήρηση καυστήρα, λέβητα πετρελαίου και λέβητα φυσικού αερίου διαφέρουν ως προς την ισχύ που έχουν, αλλά και ως προς τον όγκο εργασίας. Ενδεικτικές τιμές ως προς την ισχύ είναι οι εξής:

 • 25 - 50 (kwh): 50 - 80 € *

 • 50 - 130 (kwh): 70 - 100 € *

 • 130 - 160 (kwh): 90 - 130 € *

 • 160 - 245 (kwh): 100 - 160 € *

Όσον αφορά ένα σώμα καλοριφέρ οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ 50 - 80 € *.

Επισκευή

Η επισκευή πρέπει να γίνεται από εξειδικευμένο συνεργείο το οποίο πρέπει να έχει γνώση του μοντέλου του συστήματος θέρμανσης. Συνήθως, αφορά μικρά εξαρτήματα και απαιτεί ελάχιστο χρόνο. Όμως, αν χρειαστεί γενική επισκευή, τότε απαιτείται το λύσιμο όλων των εξαρτημάτων, που πρέπει να επισκευαστούν και αν είναι ανάγκη να αντικατασταθούν με καινούργια. Κοινές βλάβες είναι συνήθως οι βλάβες που δημιουργούνται στο εξάρτημα “Μπεκ”.

Ενδεικτικές τιμές στην αγορά είναι 40-70 € *, αλλά και πάλι εξαρτάται από το τι θα συναντήσει ο υδραυλικός.

Αντικατάσταση

Η αντικατάσταση προϋποθέτει την μη λειτουργικότητα του εξοπλισμού θέρμανσης. Όταν κάποια από τα εξαρτήματα παρουσιάσουν βλάβη, θα πρέπει να γίνει η αντικατάσταση αυτών άμεσα. Ακόμα, μπορεί να γίνει και αντικατάσταση, με σκοπό την υψηλότερη απόδοση και την μείωση του κόστους της θέρμανσης. Οι εργασίες που πρέπει να γίνουν είναι η αφαίρεση του παλιού μηχανισμού, ο έλεγχος της παροχής νερού αλλά και του ηλεκτρικού ρεύματος και τέλος, η τοποθέτηση του νέου μηχανισμού.

Οι τιμές για το κόστος εργασίας είναι συνήθως 130-250 € *, αλλά αυξομειώνονται με βάση την εργασία που θα απαιτηθεί.   

Συμβουλές για μεγαλύτερη απόδοση

 • Κάνε την συντήρηση τους φθινοπωρινούς μήνες. 
 • Βάλε τον θερμοστάτη σε χαμηλότερη θερμοκρασία. Έτσι πετυχαίνεις μια σταθερή θερμοκρασία στο σπίτι σου και η ποσότητα πετρελαίου που χρησιμοποιείς, μειώνεται σημαντικά. 
 • Αέρισε το σπίτι καθημερινά για 5 με 10 λεπτά. Άνοιξε όλα τα παράθυρά σου, ώστε να ανακυκλωθεί ο αέρας.
 • Το βράδυ κλείσε τα παντζούρια. Μειώνεις έτσι, τις θερμικές απώλειες, που μπορεί να προκύψουν από τα τζάμια των παραθύρων σου. Κράτα το σπίτι σου ζεστό, όσο το δυνατόν περισσότερο το βράδυ.
 • Κάνε συχνή εξαέρωση στα σώματα. Ανοίγοντας την βαλβίδα εξαέρωσης με ένα κατσαβίδι ή με ένα ειδικό κλειδί, διώχνεις τον εγκλωβισμένο αέρα, που μπορεί να υπάρχει μέσα. Μόλις αρχίσει να τρέχει νερό, έχει φύγει όλος ο αέρας. Κλείσε την βαλβίδα και το σώμα είναι έτοιμο να σου αποδώσει περισσότερο.
 • Απομάκρυνε τα έπιπλα και τα αντικείμενα που καλύπτουν τα θερμαντικά σώματα, για να έχεις περισσότερη απόδοση της θέρμανσης.

*Στις τιμές δεν συμπεριλαμβάνεται Φ.Π.Α.

Σχετικά άρθρα

Αυτόνομη Θέρμανση: Τι αλλάζει & τι πρέπει να γνωρίζεις;

Οι εποχές που όλα τα διαμερίσματα μία πολυκατοικίας εξαρτώνται από ένα κεντρικό σύστημα θέρμανσης φαίνεται ότι σύντομα θα περάσουν

Περισσότερα
Οικονομική θέρμανση με ρεύμα: Κράτα το σπίτι σου ζεστό με 4 τρόπους!

Ο χειμώνας πλησιάζει και είναι ώρα να μεριμνήσεις για τη θέρμανση του σπιτιού σου, πριν σε επισκεφθούν τα πρώτα κύματα κρύου.

Περισσότερα
Διάβασε περισσότερα άρθρα

Οι Καλύτεροι Επαγγελματίες για Κεντρική & Αυτόνομη Θέρμανση

Πάρε προσφορές και επίλεξε εκείνον που σου ταιριάζει

Λάζαρος Κ. Κεντρική & Αυτόνομη Θέρμανση - Θεσσαλονίκη
236 αξιολογήσεις
Η εταιρεία μας, με την πολύχρονη εμπειρία της παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις στον τομέα της θέρμανσης με γνώμονα τις επιθυμίες και τις ανάγκες των πελατών της. Η ομάδα μας, απαρτίζεται από εξειδικευμένους υδραυλικούς που μπορούν να φέρουν εις πέρας οποιαδήποτε εργασία με συνέπεια και επαγγελματισμό. Διαθέτουμε τον εξοπλισμό και την πείρα να ανταποκριθούμε ακόμη και στις φαινομενικά πιο απαιτητικές εργασίες. Σκοπός μας είναι η πλήρης ικανοποίηση των πελατών μας. Περιμένουμε καθημερινά να σας εξυπηρετήσουμε άμεσα, υπεύθυνα και με τις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς!
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Π. Κεντρική & Αυτόνομη Θέρμανση - Πειραιάς
101 αξιολογήσεις
Είμαι έμπειρος τεχνικός και δραστηριοποιούμαι εδώ και χρόνια ως υδραυλικός. Οι εργασίες που αναλαμβάνω αφορούν τις υδραυλικές εγκαταστάσεις και βλάβες, καθώς και εργασίες που σχετίζονται με την θέρμανση. Σε όλες τις εργασίες που αναλαμβάνω εργάζομαι με συνέπεια και αξιοπιστία. Σέβομαι πάντα τις ανάγκες των πελατών μου και προσπαθώ να τηρώ τα χρονοδιαγράμματα που ορίζω με τον πελάτη. Είμαι σε θέση να αναλάβω οποιαδήποτε υδραυλική εργασία, ή εργασία θέρμανσης, μικρής ή μεγάλης κλίμακας.
Στέφανος Κ. Κεντρική & Αυτόνομη Θέρμανση - Μαρούσι
47 αξιολογήσεις
Αναλαμβάνω την αποκατάσταση και την εγκατάσταση συστημάτων θέρμανσης. Βρίσκομαι στον χώρο για περίπου 14 χρόνια και η βαθιά τεχνογνωσία μου καθώς και η άριστη τεχνική κάλυψη που προσφέρω, με καθιστούν ικανό να χειριστώ με επιτυχία κάθε είδους θερμοϋδραυλική εργασία. Παρέχω ολοκληρωμένες και επαγγελματικές εργασίες, ενώ προσφέρω και εξατομικευμένες συμβουλές, γιατί η κάθε περίπτωση είναι μοναδική για εμένα. Είμαι πάντοτε συνεπής και φροντίζω ώστε κάθε εργασία να ολοκληρώνεται μέσα στα προσυμφωνημένα χρονικά όρια. Επιλέξτε με και παραλάβετε εργασίες ανώτερης ποιότητας, στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς!
Α. Η. Κεντρική & Αυτόνομη Θέρμανση - Ηράκλειο
58 αξιολογήσεις
Παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες στον τομέα της θέρμανσης. Η πολύ έμπειρη ομάδα μας, βρίσκεται πάντα στη διάθεση σας με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση σας. Η εταιρία μας έχει αναλάβει πληθώρα εργασιών φέρνοντας ένα άριστο αποτέλεσμα . Είμαστε πάντα στη διάθεση σας με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση σας. Θα χαρούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας!
G. Energy Κεντρική & Αυτόνομη Θέρμανση - Καλλιθέα
46 αξιολογήσεις
Δίνουμε άμεσες λύσεις στον τομέα της θέρμανσης και εγγυόμαστε ότι το τελικό αποτέλεσμα θα σας ικανοποιήσει πλήρως. Διαθέτουμε την πείρα και την τεχνογνωσία να φέρουμε εις πέρας οποιαδήποτε εργασία και να εξασφαλίσουμε για τους πελάτες μας επαγγελματικά αποτελέσματα. Χρησιμοποιούμε τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό και υλικά εγγυημένης ποιότητας. Η ευχαρίστηση των πελατών μας, αποτελεί βασική μας προτεραιότητα. Βρισκόμαστε στην διάθεσή σας, για άμεση εξυπηρέτηση με τις καλύτερες τιμές της αγοράς!

Σχετικές υπηρεσίες

Αντίστοιχες Υπηρεσίες σε Άλλες Περιοχές

Τι είναι η αυτόνομη θέρμανση και η κεντρική θέρμανση;

Αυτόνομη θέρμανση είναι η εγκατάσταση ενός συστήματος θέρμανσης, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να ρυθμίζουν την θερμοκρασία του χώρου τους, αλλά και την κατανάλωση καυσίμων που θα έχουν, ανεξάρτητα από τα υπόλοιπα διαμερίσματα της πολυκατοικίας. Η ανεξάρτητη ρύθμιση της θερμοκρασίας, πραγματοποιείται από έναν θερμοστάτη χώρου.

Κεντρική θέρμανση έχουμε, όταν υπάρχει ένα κοινό σύστημα θέρμανσης για όλο το κτίριο. Αποτελείται από συσκευές και συστήματα που επιτρέπουν την παραγωγή και μεταφορά της παραγόμενης ενέργειας μέσω ενός δικτύου σωληνώσεων ύδρευσης, σε όλα τα μέρη του κτιρίου. Η εγκατάσταση κεντρικής θέρμανσης συναντάται, κυρίως, σε πολυκατοικίες.

 

 

Τι πλεονεκτήματα προσφέρει η αυτόνομη θέρμανση;

Η αυτόνομη θέρμανση επιτυγχάνεται με διάφορα μέσα, από λέβητες και αντλίες θερμότητας, μέχρι ηλεκτρικά σώματα. Όμως, γιατί αξίζει να κάνεις εγκατάσταση αυτόνομης θέρμανσης; Τα πιο σημαντικά οφέλη που σου προσφέρει, είναι τα εξής:

1. Θέρμανση Ανά Χώρο: Η αυτόνομη θέρμανση, είτε με φυσικό αέριο, είτε με πετρέλαιο, μπορεί να γίνεται ανά χώρο και έτσι να απομονώνονται δωμάτια τα οποία δε χρησιμοποιούνται.

2. Εξοικονόμηση Χρημάτων: Η αυτόνομη θέρμανση, μπορεί να προσφέρει εξοικονόμηση χρημάτων έως 60%, εφόσον δε χρειάζεσαι θέρμανση για πολλές ώρες την ημέρα.

3. Έλεγχος Κόστους Λειτουργίας: Τα συστήματα αυτόνομης θέρμανσης, διαθέτουν ελεγκτές αντιστάθμισης, με αποτέλεσμα να ελέγχεται το κόστος λειτουργίας στους λέβητες φυσικού αερίου, ή πετρελαίου.

4. Χαμηλή Κατανάλωση Καυσίμου: Είτε εγκαταστήσεις αυτόνομη θέρμανση με πετρέλαιο, είτε με φυσικό αέριο, η κατανάλωση καυσίμου σίγουρα θα είναι μειωμένη, άρα και οι λογαριασμοί.

Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς επιλογές για αυτόνομη θέρμανση σπιτιού;

Υπάρχουν πολλές επιλογές για να αποκτήσεις αυτόνομη θέρμανση στο σπίτι σου και να μην εξαρτάσαι από την κεντρική θέρμανση, ακόμα και σε πολυκατοικία. Η μετατροπή κεντρικής θέρμανσης σε αυτόνομη μπορεί να πραγματοποιηθεί, άσχετα με το καύσιμο που χρησιμοποιείς. Οι πιο διαδεδομένες επιλογές, ωστόσο, είναι το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο:

1. Αυτόνομη Θέρμανση με φυσικό αέριο

Η αυτόνομη θέρμανση με φυσικό αέριο, μπορεί να γίνει άμεσα, ενώ το κόστος της είναι πολύ μικρό, συγκριτικά με τα οφέλη που θα αποκομίσεις. Η εγκατάσταση μπορεί να γίνει άμεσα από επαγγελματίες υδραυλικούς και εξειδικευμένα συνεργεία. Σε περίπτωση που το διαμέρισμα διαθέτει κεντρική θέρμανση με φυσικό αέριο, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τοποθετήσεις έναν θερμοστατικό διακόπτη στα σώματα καλοριφέρ.

Εάν η κεντρική θέρμανση του κτιρίου γίνεται με πετρέλαιο, τότε πρέπει να τοποθετηθεί ατομικός λέβητας με ενσωματωμένο καυστήρα φυσικού αερίου στο διαμέρισμα και η παροχή φυσικού αερίου θα γίνεται μέσω εξωτερικών σωληνώσεων που συνδέουν το μετρητή με τον ατομικό λέβητα.

2. Αυτόνομη Θέρμανση Πετρελαίου

Για να εξασφαλίσεις αυτόνομη θέρμανση με πετρέλαιο, είναι απαραίτητη η εγκατάσταση ατομικού λέβητα πετρελαίου, θερμοστατικού διακόπτη και ενός κατανεμητή θέρμανσης. Το σύστημα πρέπει να βρίσκεται στο χώρο σου, για αυτό και πολύ συχνή επιλογή αποτελεί η τοποθέτηση ατομικού λέβητα πετρελαίου στο μπαλκόνι.

Η διαδικασία είναι αρκετά εύκολη και σύντομα θα έχεις την αυτονομία που επιζητείς καθώς και όλα τα οφέλη που συνοδεύουν την αυτόνομη θέρμανση. Φυσικά, αξίζει να σημειωθεί, ότι ακόμα και η αυτόνομη θέρμανση με πετρέλαιο είναι πιο κοστοβόρα, σε σχέση με το αέριο, αλλά και πιο επιβλαβής για το περιβάλλον.

Πώς θα κάνεις πιο αποδοτική την εγκατάσταση κεντρικής θέρμανσης;

Η εγκατάσταση κεντρικής θέρμανσης μπορεί να γίνει πιο αποδοτική, αν ακολουθήσεις κάποια σημαντικά βήματα για το σύστημα του κτιρίου σου. Τα βήματα αυτά θα προσφέρουν σε όλους τους κατοίκους του κτιρίου καλύτερη θέρμανση, με πιο χαμηλό κόστος καυσίμων.

1. Τοποθέτηση 2 λεβήτων για μεγάλα κτίρια

Σε μεγάλες κτιριακές εγκαταστάσεις, όπου οι ανάγκες για θέρμανση είναι μεγαλύτερες, μπορούν να χρησιμοποιούνται δύο λέβητες. Έτσι, όταν οι ανάγκες για θέρμανση μειώνονται, μπορεί να χρησιμοποιείται μόνο ο ένας και να εξοικονομείται ενέργεια, αλλά και χρήματα.

2. Μόνωση λέβητα κεντρικής θέρμανσης

Οι λέβητες στα συστήματα κεντρικής θέρμανσης πρέπει να μονώνονται καλά, ώστε να μην υπάρχουν μεγάλες θερμικές απώλειες. Στους σωστά συντηρημένους και μονωμένους λέβητες, οι θερμικές απώλειες είναι ελάχιστες και έτσι η κατανάλωση μειώνεται.

3. Εγκατάσταση μετρητή αντιστάθμισης

Μπορείς να τοποθετήσεις μετρητή αντιστάθμισης στο λέβητα πετρελαίου ή φυσικού αερίου, που αντιλαμβάνεται την εξωτερική θερμοκρασία και σταματάει να θερμαίνει, όταν δεν είναι απαραίτητο.

4. Τακτική συντήρηση του συστήματος κεντρικής θέρμανσης

Οι ένοικοι οφείλουν να πραγματοποιούν τακτική συντήρηση των συστημάτων κεντρικής θέρμανσης αλλά και των σωμάτων καλοριφέρ τους, ώστε να γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες που συντελούν στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Οι ενέργειες αυτές περιλαμβάνουν ρύθμιση του καυστήρα πετρελαίου ή φυσικού αερίου, καθαρισμό του λέβητα πετρελαίου ή φυσικού αερίου και έλεγχο των θερμικών απωλειών που έχει το σύστημα κεντρικής θέρμανσης. Η διαδικασία είναι καλό να επαναλαμβάνεται, μια φορά το χρόνο από εξειδικευμένο τεχνικό.

Γιατί να επιλέξεις τεχνικό του Douleutaras.gr για εγκατάσταση κεντρικής & αυτόνομης θέρμανσης;

Στην πλατφόρμα μας, θα βρεις τους καλύτερους επαγγελματίες θέρμανσης, για να αναλάβουν την κεντρική θέρμανση ή την αυτόνομη θέρμανση του χώρου σου. Χάρη στην πολυετή εμπειρία τους, μπορούν να αναλάβουν κάθε εγκατάσταση, αλλά και να σου παρέχουν χρήσιμες συμβουλές για τη φροντίδα του συστήματός σου.

Όλοι οι επαγγελματίες μας είναι αξιολογημένοι για την ποιότητα των υπηρεσιών και της εργασίας τους, για να μπορείς να τους εμπιστευτείς την εγκατάσταση κεντρικής και αυτόνομης θέρμανσης, χωρίς αμφιβολίες. Επίσης, αναλαμβάνουν συντηρήσεις, επισκευές και ό,τι άλλο χρειάζεσαι, για να έχεις την πιο αποδοτική θέρμανση.

Αν χρειάζεσαι εργασία για αυτόνομη θέρμανση ή κεντρική θέρμανση, μην ψάχνεις αλλού. Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας και πάρε άμεσα την καλύτερη προσφορά από έμπειρο τεχνικό στην περιοχή σου, στην καλύτερη τιμή!

εικόνα τεχνικού
Μην τα παρατάς!
Το σπίτι των ονείρων σου είναι πολύ κοντά! Συμπλήρωσε τις πληροφορίες στη φόρμα και θα σε φέρουμε σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία που χρειάζεσαι!

Δεν με ενδιαφέρει