Ο Απορροφητήρας σου Στάζει Νερό; 2 Συχνές Αιτίες και Πώς να τις Αντιμετωπίσεις!

Όσο τελειομανής κι αν είσαι με τη καθαριότητα του σπιτιού σου, υπάρχει ένα σημείο που μάλλον δεν έχεις παρατηρήσει ότι χρειάζεται πολύ συχνό καθάρισμα. Δε σε αδικούμε όμως, η βρωμιά στον απορροφητήρα δε φαίνεται κι όταν γίνει αισθητή είναι λίγο αργά. Ο μοναδικός τρόπος να το καταλάβεις είναι όταν ο απορροφητήρας στάζει νερό. Αυτός η βρωμία είναι ένας από τους λόγους που μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στον απορροφητήρα σου. Μην αγχώνεσαι όμως, εδώ θα μάθεις όλους τους λόγους που κάνουν τον απορροφητήρα σου να στάζει νερό, καθώς και πώς μπορείς να τους αντιμετωπίσεις.

Γιατί στάζει νερό ο απορροφητήρας;

#1 Έχει Συσσωρευτεί Βρωμιά από Λίπη και Σκόνη

Όταν μαγειρεύεις κάποια σταγονίδια λίπους συσσωρεύονται στο εσωτερικό του απορροφητήρα σου αλλά και στα φίλτρα. Αυτό λοιπόν εμποδίζει τις οσμές αλλά και τους υδρατμούς να εισέλθουν οπότε ο απορροφητήρας στάζει νερό. Ευτυχώς η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι πολύ απλή. Το μοναδικό που έχεις να κάνεις είναι να καθαρίσεις τα φίλτρα, το εσωτερικό και εξωτερικό μέρος του απορροφητήρα σου!

Kαθαρισμός των Φίλτρων του Απορροφητήρα

Πρώτο και πολύ σημαντικό βήμα στο καθαρισμό του απορροφητήρα είναι να τον αποσυνδέσεις από το ρεύμα. Στην συνέχεια, πρέπει να βγάλεις το μεταλλικό προστατευτικό πλέγμα για να ελευθερώσεις τα φίλτρα και να τα καθαρίσεις. Πρόσεξε όμως, σε κάθε είδος φίλτρων διαφέρει η συχνότητα και ο τρόπος πλύσης!

Μεταλλικά Φίλτρα

Αν έχεις μεταλλικά φίλτρα, είναι απαραίτητο να τα πλένεις τουλάχιστον 1 φορά το μήνα, για να μην στάζει νερό ο απορροφητήρας σου. Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Βάλε σε μία κατσαρόλα να βράσει λίγο νερό, ώστε να αρκεί για να σκεπάσει τα φίλτρα και ρίξε 2 κουταλιές της σούπας σόδα. Στη συνέχεια βύθισε τα φίλτρα πρώτα από τη μία πλευρά και ύστερα από την άλλη, για λίγα λεπτά. Θα ανακαλύψεις πολύ γρήγορα ότι είναι αποτελεσματική αυτή η μέθοδος! Τα διαλυμένα λίπη θα αρχίσουν να ανεβαίνουν στην επιφάνεια και τα φίλτρα σου να καθαρίζουν. Αν παρόλα αυτά, κάποια λίπη επιμείνουν, τρίψε τα με μία βούρτσα και λίγο απορρυπαντικό.

Ένας άλλος, λίγο πιο εύκολος τρόπος για να καθαρίσεις τα φίλτρα και να μην στάζει νερό ο απορροφητήρας είναι να τα βάλεις στο πλυντήριο πιάτων. Το μοναδικό μειονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι δε βοηθάει στον καθαρισμό του εσωτερικού του απορροφητήρα. Με την προηγούμενη, λόγω των υδρατμών που βγαίνουν από την κατσαρόλα καθώς βράζει το νερό με σόδα, μαλακώνουν και τα λίπη που βρίσκονται εσωτερικά της συσκευής. Έτσι, βγαίνουν πιο εύκολα και δε χρειάζεται να επιμείνεις ιδιαίτερα.

Φίλτρα Άνθρακα

Τα φίλτρα άνθρακα είναι περισσότερο κατάλληλα για να διασπούν τις οσμές κι όχι για να συγκρατούν τους υδρατμούς. Συνεπώς, αν έχεις βάλει τη κατσαρόλα να βράζει για αρκετή ώρα είναι πιθανό να προκληθεί υγροποίηση των υδρατμών κι ο απορροφητήρας να στάζει νερό. Η βρωμιά στα φίλτρα άνθρακα μπορεί να κάνει το πρόβλημα αυτό πιο συχνό και πιο έντονο. Τα φίλτρα αυτά όμως δεν πλένονται παρά μόνο αντικαθίστανται. Σου προτείνουμε να αλλάζεις τα φίλτρα άνθρακα περίπου κάθε 4 μήνες για να είναι πιο αποδοτικά.

Φίλτρα Υαλοβάμβακα

Τα φίλτρα υαλοβάμβακα, όπως και τα φίλτρα άνθρακα, δεν μπορούν να πλυθούν. Προκειμένου να είσαι σίγουρη για την καλή απόδοσή τους, είναι καλό να τα αντικαθιστάς για παν ενδεχόμενο κάθε 1-2 μήνες ή στην περίπτωση που παρατηρήσεις ότι άλλαξαν χρώμα.

Καθαρισμός Εσωτερικού Μέρους του Απορροφητήρα

Εκτός από τα φίλτρα που θέλουν καθαρισμό ή αλλαγή, σημαντικό είναι να καθαρίζεις και το εσωτερικό της συσκευής σου. Μόνο έτσι θα είσαι απόλυτα σίγουρη ότι ο απορροφητήρας δεν θα στάζει νερό. Για να αφαιρέσεις τα λίπη και τις βρωμιές, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα πανί με απορρυπαντικό ή υγρό πιάτων για να τρίψεις μαλακά το εσωτερικό της.

Καθαρισμός Εξωτερικού Μέρους Απορροφητήρα

Επειδή πολλά λίπη συσσωρεύονται και στο εξωτερικό μέρος του απορροφητήρα, χρειάζεται να το καθαρίζεις κι αυτό περίπου 1-2 φορές την εβδομάδα . Όταν μαγειρεύεις, οι υδρατμοί που ανεβαίνουν προς τα πάνω, υγροποιούνται. Εκτός λοιπόν από το ότι ο απορροφητήρας θα στάζει νερό, όλες οι βρωμιές και τα λίπη που βρίσκονται εξωτερικά, θα πέφτουν μέσω των σταγόνων αυτών στο φαγητό σου. Με τον ίδιο τρόπο που αναφέραμε παραπάνω, μπορείς να καθαρίζεις και το εξωτερικό του απορροφητήρα σου, εύκολα και γρήγορα!

#2 Ο Απορροφητήρας Χρειάζεται Αντικατάσταση

Λόγω της συχνής του χρήσης, είναι πολύ πιθανό να παρουσιαστεί κάποια βλάβη και ξαφνικά ο απορροφητήρας να κάνει θόρυβο ή να στάζει νερό όταν είναι σε λειτουργία. Ακολούθησες πιστά την προηγούμενη λύση για το καθαρισμό του απορροφητήρα και δεν μπόρεσε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα; Τότε ο απορροφητήρας σου χρειάζεται συντήρηση! Αυτό είναι μια διαδικασία που είναι καλύτερο να γίνει από επαγγελματίες τεχνικούς, διαφορετικά θα σπαταλήσεις χρόνο και χρήματα χωρίς να υπάρξει αποτέλεσμα. Γενικότερα, η σωστή χρήση, ο σωστός καθαρισμός και η συντήρησή του απορροφητήρα θα σου εγγυηθεί την αποδοτική λειτουργία του για πολλά χρόνια.

Αν ο απορροφητήρας στάζει νερό και θες την καλύτερη και πιο άμεση αντιμετώπιση της βλάβης, η λύση είναι απλή! Οι αξιολογημένοι τεχνικοί της πλατφόρμας μας, διαθέτουν πολυετή εμπειρία στον κλάδο και εκτενείς τεχνικές γνώσεις. Καταχώρησε την εργασία σου με λίγα μόνο κλικ και πάρε προσφορά για το κόστος επισκευής απορροφητήρα

ο απορροφητήρας στάζει νερό

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Εργασίες που ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες

Εγκατάσταση
Βύρωνας 23/10/2020
Εκτελέστηκε από
C. Way
Είδος εργασίας:
Εγκατάσταση
Πότε θα ήθελες να εκτελεστεί η εργασία;
Στις επόμενες 2 ημέρες το αργότερο
Επισκευή
Δήμος Κορδελιού - Ευόσμου 23/10/2020
Εκτελέστηκε από
Ρετζέπης Δ.
Είδος εργασίας:
Επισκευή
Επισκευή εντός εγγύησης:
Όχι
Πότε θα ήθελες να εκτελεστεί η εργασία;
Δεν έχω συγκεκριμένο χρονικό προγραμματισμό

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

1,0

Προσοχή στην συναλλαγή σας !!! Φέρθηκε αντιεπαγγελματικά και ήταν απαράδεκτος !!Το θέμα δεν είναι μόνο τα 50 ευρώ που του έδωσα αλλά ο απαράδεκτος τρόπος που μου συμπεριφέρθηκε !! Στο όποιο εσείς φέρετε ευθύνη !! Γιατί μου των συστήσατε.!!!Την ημέρα που έκανα το αίτημα για επισκευή πλυντηρίου πιάτων σε εσάς μου απάντησε εντός μιας ώρας και μου ζήτησε να έρθει εντός της ημέρας γιατί τον βόλευε.Άλλαξα το πρόγραμμα μου και του είπα να έρθει.Μπήκε στο σπίτι θαρρείς και τον κυνηγούσαν με έναν άλλων κύριο,έβγαλε το εντοιχιζόμενο πλυντήριο πιάτων με ένα βίαιο  τρόπο με αποτέλεσμα να σπάσει κομμάτι και να ξηλωθεί η εσωτερική επένδυση πάνω στο πλυντήριο .Εντόπισε το πρόβλημα που ήταν η σούστα της πόρτας πλυντηρίουκαι μου ζήτησε μια προκαταβολή για να την φτιάξει.Έκανα το λάθος !!! και του έδωσα 50 ευρώ !!! Ακόμα τον περιμένω !!! Μου απάντησε σε ένα από τα πολλά τηλεφωνήματα που του έκανα εντελώς τυχαία από λάθος του γιατί ήτανε πάνω στη μηχανή που οδηγεί και δεν έλεγξε το νούμερο!! Μου διαβεβαίωσε ότι την επόμενη μέρα θα έρθει ,ότι έχει έτοιμο το ανταλλακτικό και ότι με ξέχασε !!!Κανένα τηλεφώνημα !!! Έκανα υπομονή έως τώρα... Σε αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε τέτοιου είδους  συμπεριφορές πρέπει να καταγγέλλονται ώστε να μην επαναληφθούν !!

Για: Αναστάσιος Βρεττός / Πλυντήριο Πιάτων: Επισκευή/Εγκατάσταση
5,0

Εξαιρετικοί!

Για: Σάκης Κωστόπουλος / Πλυντήριο Πιάτων: Επισκευή/Εγκατάσταση
5,0

Αόριστος επαγγελματίας, τον συστήνω ανεπιφύλακτα

Για: Γιώργος Χαντζής / Τηλεόραση: Επισκευή/Εγκατάσταση
4,9

Αμεσος, αποτελεσματικος, επαγγελματιας, ευχαριστος και φιλικος. Απολυτα συνεπης, το προβλημα διορθωθηκε αμεσα!

Για: Cosmo Service / Οικιακό Ψυγείο: Επισκευή
1,0

Απαράδεκτος, δεν γνωρίζει τίποτα από πλυντήρια πιάτων,μου είπε να αλλάξουμε το λάστιχο του πλυντηρίου το οποίο ήθελε να μου το χρεώσει 30€εγω το αγόρασα 20€ηθελε άλλα 25€για να το περάσει το πέρασα μόνη μου,συν τα 20€που πήρε στην πρώτη και τελευταία επίσκεψη του, καθώς μόλις του είπα ότι πήρα το λάστιχο εξαφανίστηκε και δεν με ξανακαλεσε, γιατί να με καλέσει,αφού ήξερε ότι αυτό δεν ήταν το πρόβλημα....... εξαρχής ,και ς πήρα κάποιον άλλον ο οποίος από το τηλέφωνο και χωρίς να δεί το πλυντήριο λέγοντας του ότι τρέχουν νερά από την πόρτα μου είπε ξέρω ακριβώς τι είναι φέρνω το εξάρτημα και τελειώνει το πρόβλημα,όπως και έγινε, τελικά ήταν το πτερύγιο που πετάει νερό,. Ξέχασα να αναφέρω ότι ακόμη περιμένω την απόδειξη δεν θα συστήσω πουθενά αλλού αυτόν τον άνθρωπο

Για: Ρετζέπης Δημήτρης / Πλυντήριο Πιάτων: Επισκευή/Εγκατάσταση
4,5

Σωστή επικοινωνία, τακτικότητα και θέληση για εξυπηρέτηση. Θα το συνέστηνα ανεπιφύλακτα.

Για: Αναστάσιος Μπουτσιώλης / Οικιακό Ψυγείο: Επισκευή