Απόψυξη Ψυγείου no frost: Χρειάζεται να κάνεις ή όχι;

Απόψυξη Ψυγείου

Το ψυγείο είναι μια από τις σημαντικότερες συσκευές ολόκληρου του σπιτιού. Όπως ήδη γνωρίζεις διατηρεί τα τρόφιμα σε χαμηλές θερμοκρασίες παρατείνοντας τη διάρκεια ζωής τους. Τόσο η κατάψυξη όσο και το ψυγείο έχουν βοηθήσει αρκετά στην ολοένα καλύτερη διαβίωση του ανθρώπου. Βέβαια, η τεχνολογία έχει εξελιχθεί κατά πολύ, δημιουργώντας τα ψυγεία no frost. Παρ’ όλα αυτά, τα ψυγεία κάθε τύπου χρειάζονται την ανάλογη περιποίηση προκειμένου να λειτουργούν σωστά. Εμείς θα αναφερθούμε στην απόψυξη ψυγείου no frost.

Τα ψυγεία no frost είναι μια εξελιγμένη μορφή ψυγείων, τα οποία εκτελούν απόψυξη από μόνα τους. Προτιμώνται από πολλά νοικοκυριά μιας και βγάζουν τους ιδιοκτήτες τους από τη δύσκολη θέση, δηλαδή τη διαδικασία της χειρωνακτικής απόψυξης. Ομολογουμένως πρόκειται για μια χρονοβόρα και βαρετή διεργασία, αλλά ταυτόχρονα απαραίτητη για κάθε ψυγείο. Γνωρίζεις, όμως, αν και πότε χρειάζεται απόψυξη ένα ψυγείο no frost; Παρακάτω θα λυθούν όλες οι απορίες που μπορεί να έχεις!

3 Ερωτήσεις & απαντήσεις για την απόψυξη ψυγείου no frost!

1. Πώς δουλεύει ένα ψυγείο no frost;

Όπως ήδη αναφέρθηκε, η εξέλιξη της τεχνολογίας βοήθησε στο να δημιουργηθούν τα ψυγεία της τεχνολογίας no frost. Ο κύριος λόγος που κατασκευάστηκαν ήταν το γεγονός ότι τα συμβατικά ψυγεία χρειάζονται συχνά απόψυξη, καθώς ενδέχεται να συσσωρευτεί πάγος στην πλάτη του ψυγείου. Για να λειτουργήσει το ψυγείο no frost, υπάρχει στην κατάψυξη ένας ανεμιστήρας βεβιασμένης κυκλοφορίας του αέρα. Μέσω αυτού του ανεμιστήρα ο αέρας που βρίσκεται σε αυτόν τον χώρο ψύχεται σε θερμοκρασίες υπό του μηδενός. Παράλληλα, το ψυγείο no frost διαθέτει ένα σύστημα οχετών μέσω του οποίου κατευθύνεται ο αέρας προς τη συντήρηση. Εκεί υπάρχει ένα εξάρτημα που ρυθμίζει τόσο τη ροή του αέρα όσο και τη θερμοκρασία που θα πρέπει έχει. Τέλος, το σημαντικότερο στοιχείο που κάνει ένα ψυγείο no frost να διαφέρει από τα υπόλοιπα, είναι ένα θερμίστορ. Αυτό το εξάρτημα λειτουργεί ως ελεγκτής προκειμένου να αντιλαμβάνεται τα επίπεδα του πάγου που έχει δημιουργηθεί, ώστε να ενεργοποιεί την αυτόματη απόψυξη.

2. Χρειάζεται απόψυξη το ψυγείο no frost;

Η λογική λέει ότι η απόψυξη ψυγείου no frost γίνεται αυτόματα, επομένως δε χρειάζεται να γίνει απόψυξη από εσένα. Ωστόσο, μια τέτοια άποψη είναι λανθασμένη. Εάν, λοιπόν, αγόρασες ένα ψυγείο no frost με την προοπτική να αποφύγεις την απόψυξη, τότε θα σε απογοητεύσω. Απαιτείται απόψυξη μια φορά το χρόνο. Ειδικά εάν εντοπίζεις προβλήματα στη εύρυθμη λειτουργία του, η απόψυξη ψυγείου no frost κρίνεται απαραίτητη. Πιθανοί λόγοι αποτελούν η υπερβολική πλήρωση ή η λανθασμένη τοποθέτηση των τροφίμων στο χώρο της κατάψυξης ή της συντήρησης. Ο τρόπος που έχεις βάλει τα αντικείμενα είναι πιθανό να εμποδίζει τη σωστή λειτουργία του ανεμιστήρα ή των οχετών που οδηγούν στη συντήρηση. Επίσης, αν έχει δημιουργηθεί πάγος ενδέχεται αυτός να έχει φράξει τους οχετούς. Τέλος, δεν αποκλείεται να έχει βλάβη το εξάρτημα που ενεργοποιεί την αυτόματη απόψυξη. Επομένως, σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει εσύ να κάνεις οπωσδήποτε την απόψυξη του ψυγείου και να καλέσεις έναν ειδικό εάν η βλάβη παραμένει.

https://blog.douleutaras.gr/pos-allazo-lastixo-sto-psigeio/

3. Πώς γίνεται η απόψυξη ψυγείου no frost;

Η απόψυξη ψυγείου no frost δε διαφέρει σε κάτι από μια απόψυξη συμβατικού ψυγείου. Συνεπώς, τα πρώτα βήματα που θα πρέπει να εκτελέσεις είναι να αποσυνδέσεις το ψυγείο σου από το ρεύμα και να αδειάσεις όλο του το περιεχόμενο. Εάν τα τρόφιμα είναι ευαίσθητα ή κάνει πολλή ζέστη, τότε χρησιμοποίησε ένα φορητό ψυγειάκι με παγοκύστες για να διατηρηθούν μέχρι να τα επανατοποθετήσεις. Καλό θα ήταν να αφήσεις το ψυγείο σου 1-2 24ωρα, προκειμένου να σιγουρευτείς ότι ο πάγος έχει φύγει ακόμα και από τους αγωγούς. Η πλήρης απόψυξη θα βοηθήσει ώστε να καταλάβεις εάν υπάρχει κάποια βλάβη ή όχι. Ωστόσο, εάν θέλεις να επιταχύνεις τη διαδικασία για την απόψυξη ψυγείου no frost, τοποθέτησε στο εσωτερικό του ένα κατσαρολάκι με ζεστό νερό από το οποίο θα μεταφερθεί ζεστός αέρας.

απόψυξη ψυγείου no frost

Θα σου προτείναμε να διατηρήσεις την πόρτα του ψυγείου σου ανοιχτή για να μην παραμείνουν δυσάρεστες οσμές. Επίσης, άρπαξε την ευκαιρία που σου δίνεται και καθάρισε εξονυχιστικά όλο σου το ψυγείο από τα ράφια μέχρι το λάστιχο της πόρτας. Πλύνε τα συρτάρια και τα ράφια με υγρό απορρυπαντικό πιάτων, ενώ μπορείς να χρησιμοποιήσεις μαγειρική σόδα ή λευκό ξύδι για την πλήρη απολύμανσή του ψυγείου.

Ελπίζουμε να λύσαμε όλες σου τις απορίες σχετικά με την απόψυξη ψυγείου no frost. Παρ’ όλα αυτά αν χρειάζεσαι κάποιον ειδικό για τη συντήρηση ή την επισκευή του ψυγείου σου στη Θεσσαλονίκη ή την Αθήνα, εμείς είμαστε εδώ! Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας και πάρε προσφορές από αξιολογημένους επαγγελματίες ψυκτικούς άμεσα & οικονομικά με λίγα μόνο κλικ.

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Εργασίες που ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες

Εγκατάσταση
Βύρωνας 23/10/2020
Εκτελέστηκε από
C. Way
Είδος εργασίας:
Εγκατάσταση
Πότε θα ήθελες να εκτελεστεί η εργασία;
Στις επόμενες 2 ημέρες το αργότερο
Επισκευή
Δήμος Κορδελιού - Ευόσμου 23/10/2020
Εκτελέστηκε από
Ρετζέπης Δ.
Είδος εργασίας:
Επισκευή
Επισκευή εντός εγγύησης:
Όχι
Πότε θα ήθελες να εκτελεστεί η εργασία;
Δεν έχω συγκεκριμένο χρονικό προγραμματισμό

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

1,0

Προσοχή στην συναλλαγή σας !!! Φέρθηκε αντιεπαγγελματικά και ήταν απαράδεκτος !!Το θέμα δεν είναι μόνο τα 50 ευρώ που του έδωσα αλλά ο απαράδεκτος τρόπος που μου συμπεριφέρθηκε !! Στο όποιο εσείς φέρετε ευθύνη !! Γιατί μου των συστήσατε.!!!Την ημέρα που έκανα το αίτημα για επισκευή πλυντηρίου πιάτων σε εσάς μου απάντησε εντός μιας ώρας και μου ζήτησε να έρθει εντός της ημέρας γιατί τον βόλευε.Άλλαξα το πρόγραμμα μου και του είπα να έρθει.Μπήκε στο σπίτι θαρρείς και τον κυνηγούσαν με έναν άλλων κύριο,έβγαλε το εντοιχιζόμενο πλυντήριο πιάτων με ένα βίαιο  τρόπο με αποτέλεσμα να σπάσει κομμάτι και να ξηλωθεί η εσωτερική επένδυση πάνω στο πλυντήριο .Εντόπισε το πρόβλημα που ήταν η σούστα της πόρτας πλυντηρίουκαι μου ζήτησε μια προκαταβολή για να την φτιάξει.Έκανα το λάθος !!! και του έδωσα 50 ευρώ !!! Ακόμα τον περιμένω !!! Μου απάντησε σε ένα από τα πολλά τηλεφωνήματα που του έκανα εντελώς τυχαία από λάθος του γιατί ήτανε πάνω στη μηχανή που οδηγεί και δεν έλεγξε το νούμερο!! Μου διαβεβαίωσε ότι την επόμενη μέρα θα έρθει ,ότι έχει έτοιμο το ανταλλακτικό και ότι με ξέχασε !!!Κανένα τηλεφώνημα !!! Έκανα υπομονή έως τώρα... Σε αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε τέτοιου είδους  συμπεριφορές πρέπει να καταγγέλλονται ώστε να μην επαναληφθούν !!

Για: Αναστάσιος Βρεττός / Πλυντήριο Πιάτων: Επισκευή/Εγκατάσταση
5,0

Εξαιρετικοί!

Για: Σάκης Κωστόπουλος / Πλυντήριο Πιάτων: Επισκευή/Εγκατάσταση
5,0

Αόριστος επαγγελματίας, τον συστήνω ανεπιφύλακτα

Για: Γιώργος Χαντζής / Τηλεόραση: Επισκευή/Εγκατάσταση
4,9

Αμεσος, αποτελεσματικος, επαγγελματιας, ευχαριστος και φιλικος. Απολυτα συνεπης, το προβλημα διορθωθηκε αμεσα!

Για: Cosmo Service / Οικιακό Ψυγείο: Επισκευή
1,0

Απαράδεκτος, δεν γνωρίζει τίποτα από πλυντήρια πιάτων,μου είπε να αλλάξουμε το λάστιχο του πλυντηρίου το οποίο ήθελε να μου το χρεώσει 30€εγω το αγόρασα 20€ηθελε άλλα 25€για να το περάσει το πέρασα μόνη μου,συν τα 20€που πήρε στην πρώτη και τελευταία επίσκεψη του, καθώς μόλις του είπα ότι πήρα το λάστιχο εξαφανίστηκε και δεν με ξανακαλεσε, γιατί να με καλέσει,αφού ήξερε ότι αυτό δεν ήταν το πρόβλημα....... εξαρχής ,και ς πήρα κάποιον άλλον ο οποίος από το τηλέφωνο και χωρίς να δεί το πλυντήριο λέγοντας του ότι τρέχουν νερά από την πόρτα μου είπε ξέρω ακριβώς τι είναι φέρνω το εξάρτημα και τελειώνει το πρόβλημα,όπως και έγινε, τελικά ήταν το πτερύγιο που πετάει νερό,. Ξέχασα να αναφέρω ότι ακόμη περιμένω την απόδειξη δεν θα συστήσω πουθενά αλλού αυτόν τον άνθρωπο

Για: Ρετζέπης Δημήτρης / Πλυντήριο Πιάτων: Επισκευή/Εγκατάσταση
4,5

Σωστή επικοινωνία, τακτικότητα και θέληση για εξυπηρέτηση. Θα το συνέστηνα ανεπιφύλακτα.

Για: Αναστάσιος Μπουτσιώλης / Οικιακό Ψυγείο: Επισκευή