Γιατί το ψυγείο βγάζει νερά; 5 πιθανές αιτίες για το πρόβλημα σου!

Γιατί το ψυγείο βγάζει νερά

Το ψυγείο είναι μία από τις πιο απαραίτητες συσκευές σε ένα σπίτι. Η ιδιότητά του είναι να διατηρεί τα ευαίσθητα τρόφιμα, που χρειάζονται χαμηλές θερμοκρασίες, σε καλή κατάσταση. Είναι από τις λίγες οικιακές συσκευές που λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο σε καθημερινή βάση ασταμάτητα. Αυτό εξηγεί το γεγονός, ότι είναι πιθανότερο να εμφανίζει ορισμένα προβλήματα. Ωστόσο, εμείς θα προσπαθήσουμε να σου απαντήσουμε ένα από αυτά: το γιατί το ψυγείο βγάζει νερά. Αυτά μπορεί να εμφανίζονται είτε κάτω από το ψυγείο είτε μέσα, για διαφορετικούς λόγους.

Είναι γεγονός, ότι κανείς δε θέλει να εμφανίζει το ψυγείο του μια βλάβη, κυρίως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Πόσο μάλλον, όταν αυτή η βλάβη απαιτεί το επαναλαμβανόμενο σφουγγάρισμα για να μαζέψεις τα νερά. Όταν, όμως, γίνει κάτι τέτοιο, καλό θα ήταν να καλέσεις άμεσα κάποιον ειδικό για να ελέγξει την κατάσταση και να ξεμπερδέψεις γρήγορα με αυτόν το μπελά. Εκείνος θα το εξετάσει και θα σου δώσει άμεση λύση. Μάθε, λοιπόν, τι μπορεί να φταίει που το ψυγείο σου βγάζει νερά.

Γιατί το ψυγείο βγάζει νερά;

1. Υπάρχει πρόβλημα στην πόρτα

Ίσως η πιο συνηθισμένη αιτία που βρίσκεις νερά στο ψυγείο σου. Το γεγονός ότι ανοιγοκλείνεις αρκετά συχνά την πόρτα του ψυγείου σου μπορεί να μειώσει τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι, οι διακυμάνσεις της θερμοκρασίας από το εσωτερικό ενός δωματίου και του ψυγείου σου είναι μεγάλες. Ένα ακόμη ζήτημα είναι, να ξεχνάς να κλείνεις καλά την πόρτα του ψυγείου σου. Ενδέχεται να τη σπρώχνεις ασυναίσθητα για να κλείσει, όμως, μη παρατηρώντας τη εκείνη δεν εφαρμόζει καλά.

Αποτέλεσμα αυτού είναι να δημιουργείται πάγος, ή ακόμα και να χαλάνε κάποια τρόφιμα πιο εύκολα. Επίσης, στην περίπτωση που δε διαθέτεις ψυγείο που κλείνει με μαγνητισμό και  αφού εντοπίσεις ότι το ψυγείο σου βγάζει νερά, τότε φρόντισε να ελέγξεις μήπως έχει χαλάσει ή χαλαρώσει το λάστιχο περιμετρικά της πόρτας. Αυτό είναι υπεύθυνο για το ερμητικό κλείσιμο του ψυγείου σου,ώστε να μη χάνεται η ψύξη. Το πιο πιθανό είναι να χρειάζεται ένα απλό καθάρισμα, αλλά ακόμα και αν φαίνεται χαλασμένο, μπορείς να το αλλάξεις. Η αντικατάστασή του γίνεται πολύ εύκολα από έναν ειδικό και δεν κοστίζει πολλά.

2. Έχει σπάσει το δοχείο συλλογής νερού

Στα περισσότερα μοντέλα ψυγείων υπάρχει ένα δοχείο συλλογής νερού πάνω από το μοτέρ στο πίσω μέρος τους. Εκεί μαζεύονται τα νερά του ψυγείου, τα οποία στη συνέχεια εξατμίζονται στην ατμόσφαιρα, μέσω της λειτουργίας του μοτέρ. Θα πρέπει, λοιπόν, να ελεγχθεί η περίπτωση το δοχείο αυτό να είναι σπασμένο. Αυτό θα εξηγούσε γιατί το ψυγείο βγάζει νερά και εσύ χρειάζεται να κουράζεσαι για να τα μαζέψεις.

Το να διαπιστώσεις αν ισχύει κάτι τέτοιο είναι πολύ εύκολο και μπορείς να το κάνεις και μόνος/η σου. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αφαιρέσεις το συγκεκριμένο δοχείο, να αφαιρέσεις το νερό που περιέχει και να προσθέσεις καινούργιο. Με τον τρόπο αυτό θα δεις εάν ‘τρέχει’ νερό από κάποια τρύπα ή σχισμή. Εάν ισχύει κάτι τέτοιο, φρόντισε άμεσα να βρεις κάποιο ανταλλακτικό δοχείο νερού για διορθωθεί η βλάβη.

3. Η αποχέτευση είναι βουλωμένη

Εάν τώρα πάρουμε αντίστροφα τη ροή του νερού, θα διαπιστώσουμε ότι για να φτάσει στο δοχείο θα πρέπει να περάσει από κάποια σωλήνα. Υπάρχει, λοιπόν, μία που καταλήγει σε αυτή τη λεκάνη, που λέγεται και σωληνάκι απόψυξης. Για το λόγο αυτό, υπάρχει περίπτωση η βλάβη να βρίσκεται εκεί. Αυτή μπορεί να είναι βουλωμένη, χαλαρή, κατεστραμμένη ή απλώς να έχει μετατοπιστεί από τη θέση της.

Είναι πολύ πιθανό από τη χρόνια χρήση να έχει γεμίσει άλατα που δυσκολεύουν τη λειτουργία του ψυγείου. Μπορείς να καθαρίσεις το σωλήνα προσεκτικά με ένα καλαμάκι του καφέ ή να την αφαιρέσεις εντελώς και να την καθαρίσεις με νερό και μαγειρική σόδα. Παρόλα αυτά δε θα σου το προτείναμε γιατί απαιτείται γνώση και εμπειρία. Θα πρέπει, λοιπόν, να ελεγχθεί αυτό το σωληνάκι τροφοδοσίας νερού από κάποιο ειδικό, ώστε να διαπιστωθεί η βλάβη και να γίνει η επισκευή.

4. Έχει συσσωρευτεί πάγος

Άλλη μια πιθανή αιτία που απαντά στο γιατί το ψυγείο βγάζει νερά είναι ότι πιάνει πάγο η πλάτη του ψυγείου. Όταν παρατηρήσεις ασυνήθιστη ποσότητα πάγου στα τοιχώματα και μετά από λίγο να ‘τρέχουν’ νερά μην αγχωθείς ιδιαίτερα. Τα περισσότερα νέα ψυγεία no frost κάνουν και μόνα τους απόψυξη.

Αυτό σημαίνει, ότι κάθε λίγες ώρες ζεσταίνονται λίγο ώστε να αφαιρεθεί ο πάγος που έχει σχηματιστεί και έτσι ενδέχεται να δημιουργούνται νερά. Η απόψυξη παρόλα αυτά πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, ανεξάρτητα εάν υπάρχει υπερβολική ποσότητα πάγου, ή όχι, στο ψυγείο. Να προσθέσουμε ότι πάγος μπορεί να δημιουργηθεί όταν τα τρόφιμα ακουμπούν στα τοιχώματα. Αυτό είναι πιθανό να εμφανίσει νερά ακόμα και εσωτερικά του ψυγείου, συνήθως στο κάτω μέρος που βρίσκονται οι φρουτιέρες.

5. Είναι λάθος η θέση της συσκευής

Η τοποθέτηση του ψυγείου παίζει σημαντικό ρόλο. Ορισμένα μοντέλα ψυγείων διαθέτουν στο κάτω μέρος βάσεις, τις οποίες τις ρυθμίζεις εσύ. Ενδέχεται το ψυγείο σου να μη στηρίζεται σωστά μη έχοντας ευθεία κλίση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αρχικά να υπάρχει η πιθανότητα να χυθεί το νερό από το δοχείο συλλογής. Στην περίπτωση αυτή, απλώς χρειάζεται μία ευθυγράμμιση. Ωστόσο, μπορεί να σημαίνει και το μη κλείσιμο της πόρτας. Εάν το ψυγείο γέρνει και σε συνδυασμό με το ‘φόρτωμα’ της πόρτας με πολλά πράγματα, ενδέχεται να μη στεγανοποιείται σωστά η συσκευή.

Ελπίζουμε να σου λύσαμε τις απορίες σχετικά με το γιατί το ψυγείο βγάζει νερά. Εάν, όμως,  δοκίμασες τις παραπάνω πρακτικές και δεν έβγαλες κάποια άκρη και το πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει, εμείς είμαστε εδώ! Καταχώρησε την εργασία σου και πάρε προσφορές από έμπειρους και αξιολογημένους επαγγελματίες τεχνικούς ψυγείων της πλατφόρμας μας που θα επιλύσουν τη βλάβη του ψυγείου σου άμεσα & οικονομικά.

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πρόσφατα Ολοκληρωμένες Εργασίες

Επισκευή
Θεσσαλονίκη 16/01/2021
Εκτελέστηκε από
Ρετζέπης Δ.
Επισκευή εντός εγγύησης:
Ναι
Είδος εργασίας:
Επισκευή
Πότε θέλεις να πραγματοποιηθεί η εργασία;
Το αργότερο μέσα στις επόμενες 2 ημέρες
Επισκευή
Βάρη 16/01/2021
Εκτελέστηκε από
Αργύρης Δ.
Επισκευή εντός εγγύησης:
Όχι
Είδος εργασίας:
Επισκευή
Πότε θέλεις να πραγματοποιηθεί η εργασία;
Το αργότερο μέσα στις επόμενες 2 ημέρες
Εγκατάσταση
Κερατσίνι 16/01/2021
Εκτελέστηκε από
Αργύρης Δ.
Είδος εργασίας:
Εγκατάσταση
Πότε θέλεις να πραγματοποιηθεί η εργασία;
Τις προσεχείς ημέρες

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Ενώ στο παρελθόν είχα καλέσει τεχνικό για να αλλάξει ένα λάστιχο στον φούρνο της κουζίνας και μου είχε πάρει 30 € μόνο για την επίσκεψη με την προοπτική ότι θα έψαχνε το ανταλλακτικό και θα επικοινωνούσε μαζί μου, ο οποίος δεν φάνηκε ποτέ. Ο συγκεκριμένος μάστορας με πήρε τηλ την επόμενη του έστειλα το μοντέλο της κουζίνας σε δύο ώρες είχε έρθει και σε δέκα λεπτά είχε τελειώσει μαζί με την αντικατάσταση της λάμπας του φούρνου που δεν άναβε εδώ και πολλά χρόνια. Συγχαρητήρια για την άμεση εξυπηρέτηση του ,τον επαγγελματισμό του

Για: Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης / Service
1,1

Καμία ενημέρωση από το προσωπικό.αφού καλέσαμε 4 φορές μας ειδοποίησαν για την μη ύπαρξη ανταλλακτικού.

Για: Ανάργυρος Διαβολίκης / Πλυντήριο Πιάτων: Επισκευή/Εγκατάσταση
4,9

Ευγενικός, συνεπής και επαγγελματίας.

Για: Γιώργος Χαντζής / Τηλεόραση: Επισκευή/Εγκατάσταση
5,0

ευγενεστατος, αποδοτικός, καθαρός, σωστος επαγγελματίας. Η εργασια (τοποθετηση εντοιχισμενου πλυντηριου και κουζινας) έγινε σε αριστη τιμή, σε ευλογο διαστημα και χωρις να αφησει σκουπίδια ή μπάζα. Βρηκε αμεσα λυση και σε ενα προβλημα που ειχαμε να αντιμετωπισουμε Φόραγε συνεχως μάσκα (πρωτογνωρο για τεχνικό) και η τιμή ηταν οτι συμφωνήθηκε (το ποσο συν ΦΠΑ που ξεκαθαρα σημαινει οτι η τιμη που δινει ΔΕΝ περιλαμβανει ΦΠΑ - για να διορθωθει το μοναδικο αρνητικο σχολιο που ειδα). αμεση ανταποκριση (με καλεσε μεσα σε 30 λεπτα) και ήρθε το επόμενο πρωι μέσα στο διάστημα που μου δήλωσε καλώντας με για επιβεβαιωση 30 λεπτά πριν. μακαρι να ειναι ολοι οι επαγγελματιες σαν τον κ. Χατζη.

Για: Γιώργος Χαντζής / Πλυντήριο Πιάτων: Επισκευή/Εγκατάσταση
5,0

Συνεπής, αποτελεσματικός και πολυ ευγενής. Μείναμε απόλυτα ευχαριστημένοι

Για: Δημήτρης Κοκκίνης / Οικιακό Ψυγείο: Επισκευή
5,0

Ευγένεια και επαγγελματισμός.

Για: Παναγιώτης Καραγεωργιου / Πλυντήριο Πιάτων: Επισκευή/Εγκατάσταση