Πατώματα & Δάπεδα

Βρες τους Καλύτερους Επαγγελματίες στην κατηγορία Πατώματα & Δάπεδα

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Πες μας ΔΩΡΕΑΝ τι εργασία χρειάζεσαι.
Πάρε προσφορές
Λάβε έως 5 προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου προσφορές από επαγγελματίες.
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Σύγκρινε προσφορές, επικοινώνησε με τους επαγγελματίες και επίλεξε όταν είσαι έτοιμος.

Τα πάντα για τα πατώματα!

Τα πατώματα, αποτελούν βασικό στοιχείο ενός σπιτιού ή επαγγελματικού χώρου και τόσο η επιλογή όσο και η τοποθέτησή τους, αποτελεί μία χρονοβόρα και απαιτητική εργασία. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε είδη δαπέδου που ταιριάζουν σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και οι βασικοί παράγοντες που επιλέγονται είναι τα χαρακτηριστικά και το κόστος τους.

Ποια είναι τα πιο δημοφιλή είδη δαπέδου;

Είναι σίγουρο ότι μέσα στην μεγάλη ποικιλία δαπέδων που υπάρχουν στην αγορά, θα βρεις εκείνο που ταιριάζει στις ανάγκες σου. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε πλαστικά πατώματα, βιομηχανικά δάπεδα, ξύλινο πάτωμα, πατώματα βινυλίου, σταμπωτά δάπεδα κ.α. Οι επαγγελματίες πατωματζήδες της πλατφόρμας μας, μάς ενημέρωσαν για τα δημοφιλέστερα είδη πατωμάτων και για τα βασικά τους χαρακτηριστικά ώστε να κάνεις την καλύτερη επιλογή για το σπίτι σου.

1. Πατώματα Βινυλίου (Πλαστικά Δάπεδα)

 • Συνθετικό υλικό που βγαίνει σε μονόχρωμα σχέδια με νερά, ξύλο ή πλακάκια.
 • Κολλητά στο πάτωμα και μπορείτε να τα βρείτε σε πολλές διαστάσεις.
 • Υπάρχουν μοντέρνες λωρίδες pvc που απεικονίζουν πολύ καλά το ξύλινα πάτωμα.
 • Ανθεκτικά στην υγρασία και μπορούν να αντέξουν μικρή ποσότητα νερού και υγρά καθαρισμού.
 • Ευλύγιστα & μαλακά

2. Πατώματα Laminate

 • Δάπεδα σκληρής επιφάνειας που συνήθως απεικονίζουν ξύλινο πάτωμα
 • Η κατασκευή τους γίνεται από ανακυκλωμένο και πραγματικό ξύλο
 • Η τοποθέτηση γίνεται πάνω στο παλιό δάπεδο(τσιμεντοκονία ή ξύλινο πάτωμα)
 • Είναι ανθυγρά για λίγη ποσότητα νερού & μικρό χρονικό διάστημα
 • Δεν ενδείκνυται για χώρους με υγρασία

3. Βιομηχανικό Δάπεδο

 • Έχουν ως βασικό υλικό είναι το τσιμέντο και το οπλισμένο σκυρόδεμα
 • Μακροχρόνια αντοχή σε ακραίες καιρικές συνθήκες και υψηλές πιέσεις
 • Εύκολη συντήρηση και καθαρισμός του δαπέδου
 • Διαθέτει αντιολισθητικές ιδιότητες
 • Χαμηλό κόστος τοποθέτησης
 • Προστατεύει το υπόστρωμα από υγρασία, χημικές και ραδιενεργές ουσίες

4. Σταμπωτά Δάπεδα

 • Κύριο υλικό είναι το οπλισμένο και ενισχυμένο σκυρόδεμα
 • Χρησιμοποιούνται κυρίως για πλακοστρώσεις εξωτερικού χώρου
 • Ιδανική σχέση ποιότητας και τιμής
 • Ανθεκτικότητα στις καταπονήσεις
 • Μικρός χρόνος κατασκευής και χαμηλό κόστος εγκατάστασης
 • Αντιολισθητικές ιδιότητες

5. Πλακάκια - Μάρμαρα

 • Ξεχωριστή Αισθητική
 • Μεγάλη Αντοχή και εύκολος καθαρισμός
 • Άμεση Αντικατάσταση
 • Ποικιλία στις τιμές πλακιδίων
 • Ποικιλία σε σχέδια, είδη και διαστάσεις

6. Πλάκες Καρύστου

 • Δομικό υλικό που δεν προέρχεται από κάποια βιομηχανική επεξεργασία
 • Χρησιμοποιούνται για επενδύσεις εσωτερικών και εξωτερικών τοίχων και δαπέδων
 • Ποικιλία αποχρώσεων
 • Τετραγωνισμένη ή ακανόνιστη μορφή
 • Αντοχή στον χρόνο
 • Ελάχιστη Συντήρηση

Σε περίπτωση που βρίσκεσαι σε διαδικασία επιλογή του κατάλληλου πατώματος εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου, η παραπάνω λίστα θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις μία πρώτη εικόνα για τις επιλογές που έχεις. Η τοποθέτηση δαπέδου, είναι μία εργασία που μπορούν να αναλάβουν τα εξειδικευμένα συνεργεία της πλατφόρμας μας, με μακροχρόνια αποτελέσματα.

Πόσο κοστίζει η επισκευή πατώματος; 

Όταν η επισκευή πραγματοποιείται σε επιφάνειες μικρότερες των 25τ.μ. η αγορά χρεώνει με βάση το χρόνο που απαιτείται για την υλοποίηση της εργασίας και όχι με τα τ.μ. της επιφάνειας του δαπέδου. Ένα εύρος ημερομισθίου για την επισκευή του πατώματος είναι 40€*-200€*. Εάν η επισκευή αφορά πάνω από 25τ.μ. επιφάνειας, τότε ενδείκνυται η αντικατάσταση του δαπέδου, καθώς με αυτόν τον τρόπο θα αποφευχθούν τυχόν μελλοντικά προβλήματα.

Στην τιμή συνήθως δεν περιλαμβάνονται τα υλικά, εκτός κι αν η επισκευή είναι πολύ μικρή, οπότε ο επαγγελματίας αγοράζει τα υλικά και τα συμπεριλαμβάνει στην τελική τιμή. 

Πόσο κοστίζει η συντήρηση πατώματος;

Η συντήρηση των δαπέδων περιλαμβάνει το τρίψιμο και το γυάλισμα/λουστράρισμα. Συνήθως δεν υπάρχει διαχωρισμός υλικών και εργασίας και μέσα στην τιμή περιλαμβάνονται και τα υλικά. Τα κυριότερα υλικά που χρησιμοποιούνται για την συντήρηση είναι το βερνίκι, ο στόκος και το αστάρι. Οι τιμές για συντήρηση κυμαίνονται στην αγορά  μεταξύ 7-15€/τ.μ.* (συμπεριλαμβανομένων των υλικών). 

Αρχικά, πραγματοποιείται τρίψιμο με γυαλόχαρτο έτσι ώστε να αφαιρεθεί το παλιό βερνίκι και στη συνέχεια γίνονται δύο χέρια ακόμα, αφού προηγουμένως γίνει το στοκάρισμα σε όλη την επιφάνεια. Αφού στεγνώσει ο στόκος θα πραγματοποιηθεί το νέο λουστράρισμα που αποτελείται από δύο δύο χέρια από αστάρι και βερνίκι διαρκείας.

Πόσο κοστίζει η τοποθέτηση δαπέδου;

Η εργασία της τοποθέτησης επηρεάζεται κατά κύριο λόγο από το είδος τους πατώματος. Τα πιο δημοφιλή πατώματα είναι: το Laminate, το Προγυαλισμένο δάπεδo και το Parquet. Η τοποθέτηση κοστολογείται με βάση το κόστος ανά τετραγωνικό μέτρο και είναι η ακριβότερη εργασία.

Στην τοποθέτηση δεν περιλαμβάνεται η αφαίρεση του παλαιού δαπέδου. Οι τιμές για αντικατάσταση είναι περίπου από 40€* - 200€* επιπλέον της τελικής τιμής αλλά μπορεί να φτάσουν και διπλάσια τιμή της τοποθέτησης, αν υπάρχει σοβαρό θέμα στο υπόστρωμα. Όμως, υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν τις τιμές στην τοποθέτηση πατωμάτων και σου τους παρουσιάζουμε παρακάτω:

1. Τετραγωνικά μέτρα: 

Όσο περισσότερα τ.μ. αφορά η εργασία τόσο αυξάνεται το συνολικό κόστος των υλικών, άλλα και το συνολικό εργατικό κόστος. Συνήθως οι επαγγελματίες προτιμούν να δώσουν μια τιμή ανά τ.μ.. Παρ’όλα αυτά, όσο μεγαλύτερη είναι η εργασία και το συνολικό κόστος αυξάνεται, οι επαγγελματίες προσπαθούν να μειώσουν το κόστος ανά τ.μ..

2. Χαρακτηριστικά επιφανειών: 

Εάν οι επιφάνειες έχουν ιδιομορφίες π.χ. πολλές γωνίες ή σκαλοπάτια, τότε το εργατικό κόστος αυξάνεται, επειδή η εργασία γίνεται πιο σύνθετη, με αποτέλεσμα να απαιτούνται περισσότερες ώρες εργασίας ή/και σε μερικές περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστεί και μεγαλύτερος αριθμός εργατικού δυναμικού. Το πιο σύνηθες χαρακτηριστικό είναι τα σκαλοπάτια μια μέση τιμή που υπάρχει στην αγορά είναι 50€/σκαλοπάτι*.

3. Αγορά των υλικών της εργασίας: 

Εάν επιλέξεις να προμηθευτείς μόνος σου τα υλικά της εργασίας, τότε υπάρχει περίπτωση το συνολικό κόστος της εργασίας να είναι μεγαλύτερο από ότι εάν τα προμήθευε ο επαγγελματίας για σένα. Αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό αν σκεφτείς ότι ο επαγγελματίας μπορεί να προμηθευτεί τα υλικά φθηνότερα, σε σχέση με εσένα. Αλλά αυτό είναι στην ευχέρεια σου, αν θα επιλέξεις δηλαδή να πραγματοποιήσεις την αγορά μόνος σου ή μέσω του επαγγελματία. Γενικά, οι τιμές στα δάπεδα καθορίζονται ανάλογα με την ποιότητα και το είδος του δαπέδου και υπάρχουν μεγάλες διακυμάνσεις ακόμα και στα δάπεδα του ίδιου είδους.

4. Τρόπος τοποθέτησης: 

Η τοποθέτηση ενός δαπέδου πραγματοποιείται με δύο τρόπους, τον πλωτό και τον καρφωτό. Πιο συγκεκριμένα:

Πλωτός τρόπος. Ο πλωτός τρόπος τοποθέτησης είναι ο πιο απλός τρόπος και ενδείκνυται για πατώματα τύπου laminate και προγυαλισμένο δάπεδο. Εδώ να σημειωθεί ότι εάν το προγυαλισμένο δάπεδο είναι καλής ποιότητας, τότε δεν ενδείκνυται ο πλωτός τρόπος. Επιγραμματικά, όσον αφορά τη διαδικασία, τοποθετείται ένα ειδικό υπόστρωμα πάνω στην υπάρχουσα επιφάνεια
(ξύλο, πλακάκι, μάρμαρο, τσιμέντο), και έπειτα τοποθετείται το δάπεδο πάνω στο υπόστρωμα. Η μόνη προϋπόθεση είναι να είναι λεία η κάτω επιφάνεια.
Ο πλωτός τρόπος τοποθέτησης έχει την ευαισθησία της διαστολής, γι’ αυτό και χρησιμοποιούνται αρμοί διαστολής σε όλες τις πόρτες και αφήνεται παντού ένας πόντος κενό γύρω στον χώρο για να μπορεί το πάτωμα να κινηθεί. Τοποθετείται σε υπόστρωμα 2-3 χιλιοστών από πολυαιθυλένιο ή φελλό και στις πόρτες χρησιμοποιούμε αρμούς διαστολής υψομετρικής διαφοράς από αλουμίνιο ηλεκτροστατικής βαφής. Ένα ακόμα μειονέκτημα του πλωτού τρόπου είναι ότι παρουσιάζει προβλήματα στην ενδοδαπέδια θέρμανση και χρειάζεται την υποστήριξη ειδικού υποστρώματος. 

- Καρφωτός τρόπος. O καρφωτός τρόπος τοποθέτησης είναι πιο σύνθετη διαδικασία. Ενδείκνυται για προ-γυαλισμένα δάπεδα υψηλής ποιότητας και parquet. Η τοποθέτηση πραγματοποιείται με καδρόνια, τα οποία βρίσκονται σε κατάλληλη απόσταση μεταξύ τους και ισοσταθμίζονται. Η στερέωσή τους στο μπετό γίνεται με τη χρήση βιομηχανικών “ούπα”.
Στη συνέχεια, καλύπτονται οι σωληνώσεις των καλοριφέρ με θερμομονωτικό υλικό για να αποφευχθούν οι έντονες συστολές και διαστολές του ξύλου, λόγω της διακύμανσης της θερμοκρασίας. Ύστερα, τοποθετείται το “ψευτοπάτωμα” το οποίο μπορεί να είναι κόντρα πλακέ. Μετά την τοποθέτηση του κόντρα πλακέ, τοποθετείται καρφωτά το δάπεδο που έχεις επιλέξει (προγυαλισμένο ή parquet).
Ο καρφωτός τρόπος είναι φυσικά πιο σύνθετος και πιο ακριβός, αλλά εάν θέλεις μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο είναι η καλύτερη επιλογή και επίσης ενδείκνυται σε δάπεδα υψηλής ποιότητας.

5. Το είδος του δαπέδου: 

Ο πιο βασικός παράγοντας που επηρεάζει το κόστος της εργασίας είναι το είδος του δαπέδου. Τα πιο συνήθη είδη δαπέδων είναι το Laminate, το προγυαλισμένο ξύλινο δάπεδο και το parquet.

- Laminate. Το laminate είναι το πιο φθηνό δάπεδο που υπάρχει στην αγορά, είναι συνθετικό (όχι ξύλινο) και η τοποθέτηση του δεν είναι περίπλοκη υπόθεση καθώς τοποθετείται με πλωτό τρόπο πάνω από το προηγούμενο δάπεδο.
Τα υλικά που απαιτούνται για την τοποθέτηση του είναι το δάπεδο, το υπόστρωμα, τα σοβατεπί και το αλφάδι και οι τιμές για την εργασία της τοποθέτησης laminate κυμαίνονται στα 4-7€/τ.μ.* για την εργασία και 8-20€/τ.μ* για το υλικό αν και υπάρχουν και πιο ακριβα υλικα που φτάνουν τα 40€/τ.μ.*

- Προγυαλισμένο ξύλινο δάπεδο. Το προγυαλισμένο δάπεδο είναι ξύλινο (ημιμασίφ) είναι πιο ακριβό από το laminate και μπορεί να τοποθετηθεί με δύο τρόπους, είτε σαν πλωτό είτε σαν καρφωτό.

Ο πλωτός τρόπος δεν διαφέρει κατά πολύ από την τοποθέτηση laminate. Τα υλικά είναι τα ίδια και το μόνο που διαφέρει είναι το δάπεδο και οι τιμές τοποθέτησης είναι παρόμοιες με αυτές του laminate, δηλαδή 6-13€/τ.μ.*.

Ο καρφωτός τρόπος από την άλλη, είναι πιο περίπλοκη διαδικασία. Το κόστος της εργασίας, αλλά και το κόστος των υλικών αυξάνεται. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι το δάπεδο, το υπόστρωμα, τα σοβατεπί, τα καδρόνια και βίδες/ούπα. Οι τιμές τοποθέτησης στην αγορά είναι περί τα 13-22€/τ.μ.*. 

- Parquet. Το parquet είναι ξύλινο δάπεδο (μασίφ) και είναι από τα πιο ακριβά δάπεδα της αγοράς. Τοποθετείται μόνο σαν καρφωτό και τα υλικά δεν διαφέρουν πολύ από τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την τοποθέτηση του ξύλινου καρφωτού προγυαλισμένου δαπέδου.

Η διαφορά με το προγυαλισμένο δάπεδο, είναι ότι μετά την τοποθέτηση του δαπέδου, το parquet θα πρέπει να συντηρηθεί (γυάλισμα/τρίψιμο). Εύλογα προκύπτει ότι και το εργατικό κόστος είναι μεγαλύτερο σε αντίθεση με το ξύλινο καρφωτό προγυαλισμένο που δεν χρειάζεται συντήρηση μετά την τοποθέτηση.
Οι τιμές για την τοποθέτηση του κυμαίνονται στα 15-25€/τ.μ.*

* Όλες οι τιμές που αναφέρονται είναι χωρίς ΦΠΑ.

Γιατί να επιλέξεις τους τεχνικούς του Douleutaras.gr για τοποθέτηση σε πατώματα & δάπεδα;

Οι επαγγελματίες μας πέρα από την τοποθέτηση δαπέδου, δίνουν λύσεις σε συντηρήσεις, επισκευές και αντικαταστάσεις, έτσι καλύπτουν όλο το φάσμα των εργασιών που θα χρειαστείς στα πατώματα, προσφέροντας ασφάλεια για την κατασκευή σου και μακροχρόνια υποστήριξη.

Στην πλατφόρμα μας, θα βρεις έμπειρους και αξιόλογους τεχνίτες που αναλαμβάνουν την άμεση εγκατάσταση πατωμάτων εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Από την πρώτη επαφή με τον χώρο σου, εξετάζουν το έδαφος και τις συνθήκες και σου προτείνουν ανθεκτικά πατώματα, σε πολύ οικονομικές τιμές.

Οι επαγγελματίες μας, εξυπηρετούν όλες τις περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και υπόσχονται ότι θα σου εξασφαλίσουν το δάπεδο των ονείρων σου, σε σύντομο χρονικό διάστημα. Καταχώρησε τώρα, την εργασία που χρειάζεσαι για πατώματα και δάπεδα και πάρε τις πιο ανταγωνιστικές προσφορές για τιμές, από τους καλύτερους πατωματζήδες στην περιοχή σου!

Στην πλατφόρμα μας, θα βρεις εξειδικευμένους πατωματζήδες που εξυπηρετούν τοποθετήσεις, επισκευές και κατασκευές δαπέδων σε όλη την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη και εξασφαλίζουν για τους πελάτες τους επαγγελματικά αποτελέσματα. Οι πατωματζήδες μας, συγκεκριμένα πραγματοποιούν επισκευές ξύλινων δαπέδων και συντηρήσεις ξύλινων πατωμάτων, με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορές από αξιόλογους επαγγελματίες τεχνίτες στην περιοχή σου

ΝΙΚΟΣ Τ.
127 αξιολογήσεις
ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.
ΣΠΥΡΟΣ Π.
109 αξιολογήσεις
Εξαιρετικός επαγγελματίας. Τυπικός στην ώρα του, εξαιρετικό αποτέλεσμα. Οικονομικός και χαμογελαστός με εξαιρετική ομάδα!
Ηλίας Σ.
71 αξιολογήσεις
άψογος επαγγελματίας, άψογη δουλειά!
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Γ.
60 αξιολογήσεις
Εξαιρετικη εξυπηρετηση αμεση ανταποκριση καλη αναλογια ποιοτητας τιμης
Βαγγέλης Μ.
50 αξιολογήσεις
Απόλυτα ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα, την εξυπηρέτηση και τον επαγγελματισμό. Ιδιαίτερα, να τονίσω την αμεσότητα του Βαγγέλη ο οποίος π...
Γιώργος Α.
50 αξιολογήσεις
Είμαι πολύ ικανοποιημένη, τόσο από τη συνέπεια του κ. Αδαμόπουλου, όσο και από το απότελεσμα της δουλειάς!
Σχετικά άρθρα
Αγαπάμε το ξύλινο πάτωμα. Το αγαπάμε τόσο, που μπορούμε να παραβλέψουμε τον παραπάνω κόπο που χρειάζεται η καλή διατήρηση του.
Το μάρμαρο έχει καθιερωθεί στο μυαλό όλων μας ως ένα υλικό μοναδικής πολυτέλειας και ομορφιάς.
Μην τα παρατάς!
Το σπίτι των ονείρων σου είναι πολύ κοντά! Συμπλήρωσε τις πληροφορίες στη φόρμα και θα σε φέρουμε σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία που χρειάζεσαι!

Δεν με ενδιαφέρει