Πατώματα & Δάπεδα

Βρες τους Καλύτερους Επαγγελματίες στην κατηγορία Πατώματα & Δάπεδα

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Πες μας ΔΩΡΕΑΝ τι εργασία χρειάζεσαι.
Πάρε προσφορές
Λάβε έως 3 προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου προσφορές από επαγγελματίες.
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Σύγκρινε προσφορές, επικοινώνησε με τους επαγγελματίες και επίλεξε όταν είσαι έτοιμος.

Πατώματα: Ποιες είναι οι επιλογές σου & τι πρέπει να ξέρεις, πριν διαλέξεις;

Τα πατώματα αποτελούν ένα κομμάτι του χώρου, το οποίο μερικές φορές περνά απαρατήρητο, αλλά έχει τεράστια σημασία για την αισθητική του χώρου. Για κάθε δωμάτιο του σπιτιού, αλλά και για τους εξωτερικούς χώρους, υπάρχουν ειδικές επιλογές για δάπεδα, που μπορούν να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες σου.

Στο εμπόριο μπορείς να βρεις τεράστια ποικιλία εναλλακτικών επιλογών για πατώματα, ανάλογα με το υλικό κατασκευής, το χρωματισμό, τις διαστάσεις, ακόμα και τα σχέδια. Μεγάλη σημασία έχει η αισθητική, αλλά και η ανθεκτικότητα των δαπέδων, ώστε να μη χρειάζεσαι συχνά επισκευές και συντηρήσεις.

Φυσικά, το κόστος των πατωμάτων έχει μεγάλη σημασία για να επιλέξεις. Όμως, τι άλλο πρέπει να προσέξεις, για να διαλέξεις τα καλύτερα δάπεδα για το σπίτι ή τον επαγγελματικό σου χώρο; Συγκεντρώσαμε κάποια στοιχεία που πρέπει να ξέρεις, για να κάνεις την καλύτερη επιλογή.

Ποια είναι τα πιο δημοφιλή είδη για πατώματα σπιτιού;

Σύμφωνα με τους έμπειρους πατωματζήδες της πλατφόρμας μας, υπάρχουν κάποια είδη πατωμάτων, τα οποία προτιμώνται σταθερά από τα νοικοκυριά της χώρας μας. Τα πατώματα αυτά συνδυάζουν υψηλή αισθητική, ανθεκτικότητα, πρακτικότητα στην εφαρμογή, αλλά και λογικές τιμές.

Έτσι, κάποια από τα πιο δημοφιλή δάπεδα που διακρίνουμε είναι τα ξύλινα, φυσικά και τεχνητά, τα πλαστικά - βινυλικά και τα σταμπωτά. Επίσης, η τοποθέτηση πλακιδίων παραμένει πάντα μια αγαπημένη επιλογή, με τα κεραμικά πλακάκια και την πέτρα Καρύστου να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Παρακάτω, παρουσιάζουμε περισσότερα χαρακτηριστικά για τα πατώματα αυτά.

Πόσο κοστίζει η τοποθέτηση δαπέδου;

Η εργασία της τοποθέτησης επηρεάζεται κατά κύριο λόγο από το είδος τους πατώματος. Τα πιο δημοφιλή πατώματα είναι: το Laminate, το προγυαλισμένο δάπεδo και το Parquet. Η τοποθέτηση κοστολογείται, με βάση το κόστος ανά τετραγωνικό μέτρο και είναι η ακριβότερη εργασία.

Στην τοποθέτηση δεν περιλαμβάνεται η αφαίρεση του παλαιού δαπέδου. Οι τιμές για αντικατάσταση είναι, περίπου, από 40€* - 200€* επιπλέον της τελικής τιμής, αλλά μπορεί να φτάσουν και διπλάσια τιμή της τοποθέτησης, αν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στο υπόστρωμα. Άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν κόστος τοποθέτησης για πατώματα είναι:

1. Τετραγωνικά μέτρα του χώρου:

Όσο περισσότερα τ.μ. αφορά η εργασία, τόσο αυξάνεται το συνολικό κόστος των υλικών, αλλά και το συνολικό εργατικό κόστος. Συνήθως, οι επαγγελματίες προτιμούν να δώσουν μια τιμή ανά τ.μ.. Παρόλα αυτά, όσο μεγαλύτερη είναι η εργασία, οι επαγγελματίες προσπαθούν να μειώσουν το κόστος ανά τετραγωνικό μέτρο.

2. Χαρακτηριστικά επιφανειών:

Εάν οι επιφάνειες που θα τοποθετηθούν πατώματα έχουν ιδιομορφίες π.χ. πολλές γωνίες ή σκαλοπάτια, τότε το εργατικό κόστος αυξάνεται, επειδή η εργασία γίνεται πιο σύνθετη, με αποτέλεσμα να απαιτούνται περισσότερες ώρες εργασίας. Για παράδειγμα, στα σκαλοπάτια μια μέση τιμή που υπάρχει στην αγορά είναι 50€/σκαλοπάτι*.

3. Αγορά των υλικών της εργασίας:

Είναι καλό να κάνεις μια μελέτη του χώρου με έμπειρο πατωματζή, πριν τοποθετήσεις νέα δάπεδα. Εκείνος θα μπορέσει να σου προτείνει κάποιες οικονομικές επιλογές, ανάλογα με τις ανάγκες και το γούστο σου. Επίσης, σε πολλές περιπτώσεις το σχετικό κόστος μειώνεται, αν σε προμηθεύσει ο ίδιος ο επαγγελματίας με υλικά για πατώματα, αντί να τα αγοράσεις εσύ και να του αναθέσεις μόνο την τοποθέτηση.

4. Τρόπος τοποθέτησης δαπέδου:

Η τοποθέτηση ενός δαπέδου πραγματοποιείται με δύο τρόπους, τον πλωτό και τον καρφωτό.

  • Πλωτός τρόπος τοποθέτησης δαπέδου:

Ο πλωτός τρόπος τοποθέτησης είναι ο πιο απλός τρόπος και ενδείκνυται για πατώματα τύπου laminate και προγυαλισμένο δάπεδο. Εδώ να σημειωθεί, ότι εάν το προγυαλισμένο δάπεδο είναι καλής ποιότητας, τότε δεν ενδείκνυται ο πλωτός τρόπος.

Ο πλωτός τρόπος τοποθέτησης για πατώματα είναι πιο οικονομικός, αλλά παρουσιάζει προβλήματα στην ενδοδαπέδια θέρμανση και χρειάζεται την υποστήριξη ειδικού υποστρώματος.

  • Καρφωτός τρόπος τοποθέτησης δαπέδου:

O καρφωτός τρόπος τοποθέτησης είναι πιο σύνθετη διαδικασία. Ενδείκνυται για προ-γυαλισμένα δάπεδα υψηλής ποιότητας και parquet. Περιλαμβάνει τη στερέρωση του δαπέδου με ούπα και την τοποθέτηση “ψευτοπατώματος”, πάνω στο οποίο κατασκευάζεται το πάτωμα που θέλεις.

Ο καρφωτός τρόπος είναι, φυσικά, πιο σύνθετος και πιο ακριβός, σε σχέση με τον πλωτό. Παρόλα αυτά, προσφέρει μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο, υψηλότερη ποιότητα κατασκευής και γι’ αυτό προτιμάται από πάρα πολλά νοικοκυριά.

5. Το είδος του δαπέδου:

Ο πιο βασικός παράγοντας που επηρεάζει το κόστος της εργασίας, είναι το είδος του δαπέδου. Τα πιο δημοφιλή είδη δαπέδων είναι το laminate, το προγυαλισμένο ξύλινο δάπεδο και το parquet.

  • Laminate πατώματα:

Είναι από τα πιο οικονομικά δάπεδα που υπάρχουν στην αγορά, είναι συνθετικά (όχι ξύλινα) και η τοποθέτηση τους δεν είναι περίπλοκη υπόθεση, καθώς τοποθετούνται με πλωτό τρόπο πάνω από το προηγούμενο δάπεδο. Οι τιμές για την εργασία της τοποθέτησης laminate κυμαίνονται στα 4-7€/τ.μ.* για την εργασία και 8-20€/τ.μ* για το υλικό, αν και υπάρχουν και πιο ακριβά υλικά, που φτάνουν τα 40€/τ.μ.*

  • Προγυαλισμένο ξύλινο δάπεδο:

Τα πατώματα αυτά είναι από ξύλο (ημιμασίφ) είναι πιο ακριβά από το laminate και μπορούν να τοποθετηθούν με δύο τρόπους, είτε σαν πλωτά είτε σαν καρφωτά. Οι τιμές τοποθέτησης κυμαίνονται στα 6-13€/τ.μ.* για την τοποθέτηση με πλωτό τρόπο. Οι τιμές τοποθέτησης για τέτοια πατώματα, με καρφωτό τρόπο, στην αγορά είναι περί τα 13-22€/τ.μ.*.

  • Parquet πατώματα:

Το παρκέ είναι ξύλινο δάπεδο (μασίφ) και είναι από τα πιο ακριβά δάπεδα της αγοράς. Τοποθετείται μόνο σαν καρφωτό. Η διαφορά με το προγυαλισμένο δάπεδο, είναι ότι μετά την τοποθέτηση του δαπέδου, το parquet θα πρέπει να συντηρηθεί (γυάλισμα/τρίψιμο). Έτσι και το εργατικό κόστος είναι μεγαλύτερο, σε σχέση με το ξύλινο καρφωτό προγυαλισμένο. που δε χρειάζεται συντήρηση μετά την τοποθέτηση. Οι τιμές για την τοποθέτηση του κυμαίνονται στα 15-25€/τ.μ.*

Πόσο κοστίζει η επισκευή πατώματος;

Όταν η επισκευή πραγματοποιείται σε επιφάνειες μικρότερες των 25τ.μ. η αγορά χρεώνει με βάση το χρόνο που απαιτείται για την υλοποίηση της εργασίας και όχι με τα τ.μ. της επιφάνειας του δαπέδου. Ένα εύρος ημερομισθίου για την επισκευή του πατώματος είναι 40€*-200€*.

Εάν η επισκευή αφορά πάνω από 25τ.μ. επιφάνειας, τότε ενδείκνυται η αντικατάσταση του δαπέδου, καθώς με αυτό τον τρόπο θα αποφευχθούν τυχόν μελλοντικά προβλήματα. Στην τιμή, συνήθως, δεν περιλαμβάνονται τα υλικά, εκτός κι αν η επισκευή είναι πολύ μικρή, οπότε ο επαγγελματίας αγοράζει τα υλικά και τα συμπεριλαμβάνει στην τελική τιμή.

Πόσο κοστίζει η συντήρηση πατώματος;

Η συντήρηση των δαπέδων περιλαμβάνει το τρίψιμο και το γυάλισμα/ λουστράρισμα. Συνήθως, δεν υπάρχει διαχωρισμός υλικών και εργασίας και μέσα στην τιμή περιλαμβάνονται και τα υλικά. Τα κυριότερα υλικά που χρησιμοποιούνται για την συντήρηση είναι το βερνίκι, ο στόκος και το αστάρι. Οι τιμές για συντήρηση κυμαίνονται στην αγορά  μεταξύ 7-15€/τ.μ.* (συμπεριλαμβανομένων των υλικών).

Αρχικά, πραγματοποιείται τρίψιμο με γυαλόχαρτο, έτσι ώστε να αφαιρεθεί το παλιό βερνίκι και στη συνέχεια γίνονται δύο χέρια ακόμα, αφού προηγουμένως γίνει το στοκάρισμα σε όλη την επιφάνεια. Αφού στεγνώσει ο στόκος, θα πραγματοποιηθεί το νέο λουστράρισμα που αποτελείται από δύο δύο χέρια από αστάρι και βερνίκι διαρκείας για πατώματα.

* Όλες οι τιμές που αναφέρονται είναι χωρίς ΦΠΑ.

Γιατί να επιλέξεις τεχνικούς του Douleutaras.gr για να τοποθετήσεις πατώματα & δάπεδα;

Στην πλατφόρμα μας, θα βρεις έμπειρους επαγγελματίες για την τοποθέτηση πατώματος σε εσωτερικό και εξωτερικό χώρο. Οι τεχνίτες μας μπορούν να σου προτείνουν λύσεις για τα καλύτερα, αλλά και πιο οικονομικά πατώματα για το χώρο που επιθυμείς και να φροντίσουν για τη σωστή τους τοποθέτηση, άμεσα και με ασφάλεια.

Εκτός από την τοποθέτηση και την κατασκευή δαπέδων για το χώρο σου, οι πατωματζήδες μας μπορούν να αναλάβουν για σένα και την επισκευή πατώματος, αλλά και τη συντήρηση δαπέδου, εφόσον το χρειάζεσαι. Μπορούν να σου προσφέρουν πολύ χρήσιμες πληροφορίες, για να διατηρήσεις τα πατώματα σε άριστη κατάσταση, για περισσότερα χρόνια.

Αν σκέφτεσαι να τοποθετήσεις πατώματα και δάπεδα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, μην ψάχνεις αλλού. Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας, εντελώς δωρεάν και θα πάρεις τις καλύτερες προσφορές από έμπειρους πατωματζήδες της περιοχής σου!

Οι πιο δημοφιλείς επιλογές για πατώματα & δάπεδα!
4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορές από αξιόλογους επαγγελματίες τεχνίτες στην περιοχή σου

ΝΙΚΟΣ Τ.
127 αξιολογήσεις
Πολύ καλός και συζητήσιμος. Συνεπής στο ραντεβού του
ΣΠΥΡΟΣ Π.
110 αξιολογήσεις
Άμεση εξυπηρέτηση,επαγγελματισμός ,και χαμηλές τιμές . Άψογη συνεργασία
Ηλίας Σ.
73 αξιολογήσεις
Πολύ άμεσος και εξυπηρετικός. Τον συνιστώ!!
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Γ.
63 αξιολογήσεις
ειμαι πολυ ευχαριστημενη και απο την ποιοτητα της δουλειας και απο τ συνεπεια και την τιμη. πολυ καλος επαγγελματιας.
Γιώργος Α.
55 αξιολογήσεις
Είμαι πολύ ικανοποιημένη, τόσο από τη συνέπεια του κ. Αδαμόπουλου, όσο και από το απότελεσμα της δουλειάς!
Βαγγέλης Μ.
51 αξιολογήσεις
Απόλυτα ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα, την εξυπηρέτηση και τον επαγγελματισμό. Ιδιαίτερα, να τονίσω την αμεσότητα του Βαγγέλη ο οποίος π...
Σχετικά άρθρα
Μην το υποτιμάς το πάτωμα σου. Μπορεί να γίνει το σήμα κατατεθέν για έναν χώρο. Ίσως να έχεις βαρεθεί τις
Σήμερα, υπάρχουν ποικίλες επιλογές για να αλλάξεις το δάπεδο του σπιτιού σου. Πέρα από τις κλασικές επιλογές του
Μην τα παρατάς!
Το σπίτι των ονείρων σου είναι πολύ κοντά! Συμπλήρωσε τις πληροφορίες στη φόρμα και θα σε φέρουμε σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία που χρειάζεσαι!

Δεν με ενδιαφέρει