Ξύλινα Κουφώματα

Βρες τους Καλύτερους Επαγγελματίες στην κατηγορία Ξύλινα Κουφώματα

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Πες μας ΔΩΡΕΑΝ τι εργασία χρειάζεσαι.
Πάρε προσφορές
Λάβε έως 5 προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου προσφορές από επαγγελματίες.
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Σύγκρινε προσφορές, επικοινώνησε με τους επαγγελματίες και επίλεξε όταν είσαι έτοιμος.

Ξύλινα Κουφώματα: Γιατί να τα τοποθετήσεις;

Θαυμάζεις κι εσύ τα ξύλινα κουφώματα όπου κι αν τα δεις; Αναρωτιέσαι αν είναι η κατάλληλη επιλογή για το σπίτι σου; Όποιο ερώτημα και αν σε βασανίζει, παρακάτω θα βρεις την απάντηση.  

Το ξύλο είναι ένα υλικό που χαρίζει αναμφισβήτητη ομορφιά και γοητεία σε κάθε σπίτι. Όπου και να τοποθετηθεί η αισθητική που χαρίζει είναι άλλου επιπέδου. Πέρα όμως από τη φανερή ομορφιά του, υπάρχουν πολλοί ακόμα λόγοι να διαλέξεις ξύλινα κουφώματα για το σπίτι σου.

Για να έχεις μια πρώτη εικόνα, μιλήσαμε με τους εξειδικευμένους επαγγελματίες της πλατφόρμας μας και φτιάξαμε μια λίστα με τα συν και τα πλην που παρουσιάζει η τοποθέτηση ξύλινων κουφωμάτων.

Πλεονεκτήματα Ξύλινων Κουφωμάτων

Τα ξύλινα κουφώματα, γίνονται μέρα με την μέρα όλο και πιο δημοφιλής επιλογή στον τομέα τους και οι περισσότεροι, προχωρούν στην αντικατάσταση των παλιών τους κουφωμάτων με παραδοσιακά ξύλινα κουφώματα και οι λόγοι είναι απλοί:

 • Διαθέτουν υψηλή στιβαρότητα που εξασφαλίζει μέγιστα επίπεδα ασφάλειας

 • Βοηθούν στην εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων διαθέτοντας εντυπωσιακές θερμομονωτικές ιδιότητες.

 • Προσφέρουν προστασία από την ηχορύπανση.

 • Έχουν μεγάλη αντοχή στο πέρασμα του χρόνου.

 • Χαρίζουν αποτέλεσμα υψηλής αισθητικής.

Για τους παραπάνω λόγους τα ξύλινα κουφώματα μπορεί να αποτελούν την καλύτερη επιλογή για τον χώρο σου και οι επαγγελματίες μας μπορούν να σου προτείνουν τα πιο φθηνά ξύλινα κουφώματα που όμως δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα ακριβότερα.

Μειονεκτήματα Ξύλινων Κουφωμάτων

Όσα καλά χαρακτηριστικά και να εντοπίζουμε στα ξύλινα κουφώματα, υπάρχουν και κάποια στοιχεία που μπορεί να σε εμποδίσουν από το να προχωρήσεις στην άμεση τοποθέτησή τους. Ποια είναι αυτά;

 • Παρουσιάζουν συχνότερες ανάγκες συντήρησης από άλλα υλικά.

 • Έχουν υψηλό σχετικά κόστος εγκατάστασης

Είναι ξεκάθαρο ότι τα πλεονεκτήματά τους υπερτερούν των μειονεκτημάτων τους, αυτό εξαρτάται όμως και από τις προτιμήσεις και τις ανάγκες σου. Το βέβαιο είναι ότι το αισθητικό αποτέλεσμα που σου εξασφαλίζουν δε μπορείς να το πετύχεις με κανένα άλλο είδος κουφωμάτων.

Παράλληλα οι σύγχρονες κατασκευαστικές μέθοδοι έχουν μειώσει αισθητά τις ανάγκες συντήρησης που παρουσιάζουν τα ξύλινα κουφώματα. Επίσης η συντήρηση τους δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν κάτι αρνητικό, καθώς με τις κατάλληλες εργασίες μπορούν να αναζωογονηθούν πλήρως και να διατηρηθούν σαν καινούργια για πάρα πολλά χρόνια.

Τί εργασίες περιλαμβάνει η συντήρηση;

Η συντήρηση των παραδοσιακών ξύλινων κουφωμάτων, είναι απαραίτητη εάν δεν επιθυμείς να τα βλέπεις χρόνο με τον χρόνο να χάνουν λίγη από την αίγλη τους. Οι πιο διαδεδομένες εργασίες συντήρησης που γίνονται στα ξύλινα κουφώματα είναι:

 • Φροντίδα και λίπανση των μηχανισμών των κουφωμάτων

 • Φρεσκάρισμα χρώματος

 • Καθαρισμός επιφάνειας

Αν θες να επωφεληθείς από όλα αυτά τα θετικά στοιχεία που συνοδεύουν την τοποθέτηση ξύλινων κουφωμάτων, οι τρόποι με τους οποίους μπορείς να το κάνεις είναι πολλοί. Μπορείς να τα εφαρμόσεις σε κάθε άνοιγμα του χώρου σου και να επιλέξεις το είδος του ξύλου που θα σε εξυπηρετήσει. Τα πιο συνηθισμένα είδη που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή ξύλινων κουφωμάτων είναι η δρυς, η καστανιά, η ελάτη, η πεύκη αλλά και πιο τροπικά όπως το niangon, το meranti και το iroko.

Από αυτά τα είδη ξύλου, μπορείς να δημιουργήσεις οποιαδήποτε κατασκευή για παράθυρα, μπαλκονόπορτες και παντζούρια. Οι πιο πολλοί επιλέγουν ξύλινα παράθυρα για το σπίτι τους. Διάβασε παρακάτω και θα μάθεις το γιατί.

Ξύλινα Παράθυρα: Η κατασκευή που πρέπει να έχεις!

Τα ξύλινα παράθυρα, ξεχωρίζουν στα ξύλινα κουφώματα καθώς διαθέτουν την αρχιτεκτονική και το στυλ που μπορεί να αλλάξει εντελώς την διακόσμηση του σπιτιού. Η τοποθέτησή ξύλινων παραθύρων,θα χαρίσει το παραδοσιακό αλλά και μοντέρνο στυλ που επιθυμείς για τον χώρο σου ενώ παράλληλα θα ενισχύσει την θερμομόνωση και ηχομόνωσή του. Τα ξύλινα παράθυρα, αποτελούν μία αλλαγή που σίγουρα δεν θα μετανιώσεις και το κόστος εγκατάστασης, θα το αποσβέσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Οπότε, εάν βρίσκεσαι σε διαδικασία εγκατάστασης ξύλινων κουφωμάτων, ξεκίνα από τα ξύλινα παράθυρα και απογείωσε την αισθητική του χώρου σου, κερδίζοντας πολλαπλά οφέλη.

Πόσο κοστίζουν τα ξύλινα κουφώματα;

Το κόστος των ξύλινων κουφωμάτων, είναι λογικό ότι θα σε απασχολήσει όμως οι φήμες ότι οι τιμές είναι απλησίαστες, δεν ισχύουν. Όπως και σε κάθε άλλο είδος κουφώματος, οι τιμές στα ξύλινα κουφώματα εξαρτώνται από συγκεκριμένους παράγοντες. Ποιοι είναι αυτοί;

 • Το μέγεθος της επιφάνειας που θέλεις να καλύψεις.

 • Το είδος του ξύλου των κουφωμάτων.

 • Η κατασκευαστική εταιρεία που έχεις επιλέξει.

 • Ο ξυλουργός που θα αναλάβει την εργασία.

Εάν οι τιμές στα ξύλινα κουφώματα, αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για να προχωρήσεις στην τοποθέτηση, οι τεχνικοί μας θα δώσουν την λύση που αναζητείς. Η συνεργασία τους με με τις καλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες, τους δίνει την δυνατότητα να δημιουργούν ξύλινα κουφώματα σχεδιασμένα στα μέτρα και τον προϋπολογισμό του πελάτη.

Οι ξυλουργοί μας, είναι οι επαγγελματίες που αναζητείς και μπορούν να σε βοηθήσουν με οποιαδήποτε εργασία χρειάζεσαι σχετικά με την κατασκευή, εγκατάσταση, επισκευή και συντήρηση ξύλινων κουφωμάτων!

3 Δημοφιλή Είδη Ξύλινων Κουφωμάτων
4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορές από αξιόλογους επαγγελματίες στην περιοχή σου

Ιωάννης Μπέλεχας
10 αξιολογήσεις
Εξαιρετικός κύριος και επαγγελματίας.
Δημήτριος Γκιαούρης
2 αξιολογήσεις
Άμεση επικοινωνία, ταχύτητα ολοκλήρωσης εργασίας & άριστη σχέση τιμής-ποιότητας εργασιών. Ευγενικός & πολύ καλός επαγγελματίας.
Στέλιος Ντάμπουλας
38 αξιολογήσεις
Εξυπηρετικός, σωστός και ειλικρινής!
Σάββας Τεπελίδης
33 αξιολογήσεις
Αξιοπιστία, άρτια εξυπηρέτηση!
Χρήστος Ξυλουργικές Εργασίες
42 αξιολογήσεις
Άψογος επαγγελματίας!
Αντωνης Ασκοξυλακης
4 αξιολογήσεις
Άμεση ανταπόκριση & άμεση τακτοποίηση της εργασίας που ζήτησα. Εξαιρετικός! Η κατασκευή της πόρτας που μου έφτιαξε ήταν αυτό που ήθελα!
Σχετικά άρθρα
Τα κουφώματα αποτελούν έναν από τα πιο σημαντικά στοιχεία ενός σπιτιού. Πέρα από το τομέα της αισθητικής
Θέλεις να μάθεις τα πάντα σχετικά με τα κουφώματα αλουμινίου; Ποια είναι τα σημαντικότερα οφέλη που ανακύπτουν από την επιλογή τους;
Αντίστοιχες Υπηρεσίες σε Άλλες Περιοχές
Μη φεύγεις!
Η συμπλήρωση της φόρμας δεν απαιτεί περισσότερο από 1 λεπτό. Η διαδικασία είναι εντελώς δωρεάν και απολύτως ασφαλής και θα σε φέρει σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία σου.

Δεν με ενδιαφέρει