Τέντες

Βρες τους Καλύτερους Επαγγελματίες στην κατηγορία Τέντες

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Πες μας ΔΩΡΕΑΝ τι εργασία χρειάζεσαι.
Πάρε προσφορές
Λάβε έως 5 προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου προσφορές από επαγγελματίες.
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Σύγκρινε προσφορές, επικοινώνησε με τους επαγγελματίες και επίλεξε όταν είσαι έτοιμος.

Οι καλύτερες συμβουλές για επιλογή και συντήρηση τέντας

Ψάχνεις τέντα για το μπαλκόνι σου; Αναρωτιέσαι ποιο σύστημα σκίασης ταιριάζει καλύτερα στη βεράντα σου; Μην αγχόνεσαι, τα πράγματα είναι πολύ απλά.

Οι τέντες είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για κάθε χώρο, καθώς πέρα από από την προστασία από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου που προσφέρουν, βοηθούν και στη προστασία της ιδιωτικότητας ενός χώρου. Η τοποθέτηση τεντών εμποδίζει την οπτική επαφή με το εσωτερικό του σπιτιού σου, ενώ παράλληλα προστατεύοντας το σπίτι από τον ήλιο και κατά συνέπεια τη θερμότητα που παράγει, βοηθά στη δημιουργία ενός καλύτερου περιβάλλοντος στο εσωτερικό του σπιτιού και μειώνει τα έξοδα ψύξης.

Από τα παραπάνω γίνεται εύκολα κατανοητό ότι οι τέντες αποτελούν ένα εξαιρετικά χρήσιμο και αποδοτικό σύστημα σκίασης. Πέρα όμως από αυτά, μια όμορφη τέντα συμπληρώνει ιδανικά την εξωτερική εμφάνιση του χώρου σου και συμβάλλει σε ένα υψηλό αισθητικό αποτέλεσμα.

Ο συνδυασμός των πολλών πλεονεκτημάτων που έχουν με τις προσιτές τιμές στις οποίες μπορείς να τις βρεις, κάνει τις τέντες μια ιδανική επιλογή για πολλές περιπτώσεις. Οι χρήσεις τους είναι πολλές και μπορείς να βρεις:

 • Τέντα κήπου
 • Τέντα μπαλκονιού και τέντα βεράντας
 • Τέντα παραθύρου
 • Τέντες επαγγελματικού χώρου
 • Τέντα για πέργκολα

Αν είσαι στη διαδικασία αναζήτησης καινούργιας τέντας ή θέλεις απλά να αντικαταστήσεις την παλιά σου, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να προσέξεις. Η τοποθέτηση τέντας δεν είναι μια εργασία που γίνεται συνέχεια και πιθανότατα θα σε συνοδεύει για αρκετά χρόνια. 

Παρακάτω θα βρεις μερικά στοιχεία που πρέπει να προσέξεις κατά την επιλογή της τέντας σου:

Χρώμα τεντόπανου
Είναι γνωστό ότι τα σκούρα χρώματα απορροφούν μεγάλο μέρος του ήλιου άρα σε περιόδους καλοκαιριού θα έχει υπερβολική ζέστη. Φρόντισε να επιλέξεις τεντόπανα σε ανοιχτούς τόνους αλλά όχι λευκά γιατί δεν απορροφούν την ακτινοβολία. Ακόμη, καλό είναι να αποφύγεις τις πολύχρωμες τέντες που θα κουράζουν οπτικά. Αν θες μια τέντα με σχέδιο, σκέψου τις τέντες με ρίγες που είναι διαχρονικές και προσφέρουν πάντα ένα όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα.

Χαρακτιριστικά τεντόπανου
Οι τέντες έχουν εξελιχθεί τόσο πολύ τα τελευταία χρόνια που πλέον μπορείς να βρεις τεντόπανα με εντυπωσιακά χρήσιμα χαρακτηριστικά. Για πραγματικά αποτελεσματικές τέντες φρόντισε να είναι αδιάβροχες και απορροφητικές. Είναι σημαντικό να απορροφούν εντελώς τις UVA και UVB ακτίνες. Ακόμη ένα στοιχείο που πρέπει να επιλέξεις για τα τεντόπανά σου είναι η ειδική επεξεργασία για μύκητες. Είναι βέβαιο ότι αυτή η επιλογή θα σε γλυτώσει μελλοντικά από κόπο και σπατάλες χρημάτων και θα το εκτιμήσεις ιδιαίτερα.

Μηχανισμός τέντας
Όπως και τα τεντόπανα, έτσι και οι μηχανισμοί τέντας έχον εξελιχθεί ιδιαίτερα. Είτε επιλέξεις έναν ηλεκτρικό μηχανισμό για μεγαλύτερη ευκολία και χρηστικότητα, είτε προτιμήσεις τους παραδοσιακούς σταθερούς βραχίονες φρόντισε να είναι ανθεκτικοί και γερές κατασκευές. Οι τέντες σου βρίσκονται συνεχώς εκτεθειμένες στις καιρικές συνθήκες και για αυτό χρειάζονται μέγιστη υποστήριξη και ανθεκτικότητα.

Πέρα από τα παραπάνω στοιχεία, κατά τη διάρκεια της επιλογής του συστήματος σκίασης για το χώρο σου πρέπει να διαλέξεις προσεχτικά και το είδος τέντας που θα τοποθετήσεις. Ένας εξειδικευμένος επαγγελματίας θα σε κατατοπίσει πλήρως και θα σε βοηθήσει να βρεις εύκολα το ιδανικότερο είδος για την περίπτωσή σου. 

Τα είδη τεντών που πρέπει να ξέρεις και οι επιλογές που έχεις είναι:

 • Τέντες με σταθερούς βραχίονες ή τέντες με αντηρίδα
 • Τέντες με σπαστούς βραχίονες
 • Τέντα κασετίνα
 • Τέντα ζελατίνα
 • Τέντα καποτίνα
 • Περγκοτέντα

Όποιο είδος και να διαλέξεις, το βέβαιο είναι ότι η τέντα σου χρειάζεται φροντίδα και προσοχή ώστε να αντέξει για πολλά χρόνια. Για να σε βοηθήσουμε, μιλήσαμε με τους εξειδικευμένους επαγγελματίες της πλατφόρμας μας και συγκεντρώσαμε τις καλύτερες συμβουλές για μια άψογη συντήρηση τέντας.

Η άμεση επιδιόρθωση τεντόπανου είναι καίριας σημασίας.

Σε περίπτωση που σκιστεί η τέντα ή παρουσιαστεί κάποια φθορά, όσο πιο γρήγορα αντιδράσεις τόσο το καλύτερο. Άμα αφήσεις το χρόνο να περνάει, η ζημιά θα γίνεται χειρότερη και ίσως ανεπανόρθωτη.

Η τακτική συντήρηση μηχανισμού τέντας είναι πολύ σημαντική.

Είτε πρόκειται για ηλεκτρικό μηχανισμό είτε για συμβατικό, η κατάλληλη περιποίησή του είναι απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία της τέντας.

Φρόντιζε για το συχνό και προσεχτικό καθαρισμό τέντας.

Κράτα την τέντα σου καθαρή από μούχλες και υγρασίες. Μην αφήνεις φύλλα και άλλα σκουπίδια να μένουν πάνω στη τέντα σου και να καταστρέφουν σιγά σιγά το πανί σου.

Μην καταπονείς την τέντα σου παραπάνω από ότι χρειάζεται.

Είναι γεγονός ότι οι τέντες βρίσκονται σε απευθείας επαφή με τις διάφορες κλιματολογικές συνθήκες και αυτό είναι φυσικό να τις φθείρει. Για να αντέξουν περισσότερα χρόνια, φρόντιζε να τις προστατεύεις όσο μπορείς και να τις μαζεύεις όταν φυσάει ή βρέχει.

Οι αξιολογημένοι επαγγελματίες μας είναι στη διάθεσή σου για οποιαδήποτε εργασία χρειάζεσαι για τις τέντες σου. Με πολυετή εμπειρία και σύγχρονο εξοπλισμό, οι τεχνίτες μας μπορούν να σου εξασφαλίσουν ένα μακροχρόνιο και άψογο αποτέλεσμα. 

Διαθέτοντας εκτενείς τεχνικές γνώσεις αναλαμβάνουν αξιόπιστα κάθε εργασία για την τοποθέτηση, αντικατάσταση, επιδιόρθωση ή συντήρηση τέντας, ενώ μπορούν να σε προμηθεύσουν με τα καλύτερα τεντόπανα στις πιο ανταγωνιστικές τιμές.

Η καλύτερη και πιο άμεση εξυπηρέτηση είναι λίγα μόνο κλικ μακριά. Καταχώρησε εύκολα την εργασία σου, πάρε προσφορές για το κόστος τεντών και επέλεξε εκείνη που σου ταιριάζει καλύτερα!

Ανακάλυψε τις προσφορές μας
4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας
Πολύ ευγενικός, συνεπής στα ραντεβού του και σωστός επαγγελματίας!
Είμαι πολύ ευχαριστημένη από την εργασία του, είναι πάρα πολύ καλός επαγγελματίας!
Άψογος επαγγελματίας, τέλεια εργασία και πάρα πολύ καλή τιμή!