Βεβαίωση μηχανικού & Οικοδομική άδεια

Βρες τους καλύτερους επαγγελματίες για την κατηγορία Βεβαίωση μηχανικού & Οικοδομική άδεια

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Πες μας ΔΩΡΕΑΝ τι εργασία χρειάζεσαι.
Πάρε προσφορές
Λάβε έως 5 προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου προσφορές από επαγγελματίες.
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Σύγκρινε προσφορές, επικοινώνησε με τους επαγγελματίες και επίλεξε όταν είσαι έτοιμος.

Βεβαίωση μηχανικού και οικοδομική άδεια: Σε τι διαφέρουν;

Θέλεις να κάνεις αλλαγές στο ακίνητό σου αλλά δεν ξέρεις τι χρειάζεται; Έχεις διαβάσει άπειρα άρθρα για τις διατάξεις και τα δικαιολογητικά αλλά δεν μπορείς να βγάλεις άκρη; Μην αγχώνεσαι!

Ρωτήσαμε τους έμπειρους μηχανικούς της πλατφόρμας μας και με τη βοήθειά τους δημιουργήσαμε μία συνοπτική λίστα, σχετικά με τη βεβαίωση μηχανικού και την έκδοση οικοδομικής άδειας, ώστε να σε βοηθήσουμε!

Βεβαίωση μηχανικού - τι είναι και γιατί είναι απαραίτητη;

Με τη βεβαίωση μηχανικού βεβαιώνεται ότι το ακίνητο στο οποίο θα γίνουν οι εργασίες, δεν έχουν γίνει αυθαίρετες κατασκευές και όποιες αλλαγές έχουν γίνει, έχουν πραγματοποιηθεί με τη σχετική άδεια, σύμφωνα με τα εγκεκριμένα πολεοδομικά σχέδια.

Την έκδοση της βεβαίωσης, αναλαμβάνει ο μηχανικός και τα δικαιολογητικά που πρέπει να συλλέξει και να καταθέσει, είναι τα παρακάτω:

Η βεβαίωση μηχανικού είναι απαραίτητη για οποιαδήποτε κίνηση αγοραπωλησίας ακινήτου, ακόμα και σε περιπτώσεις αδόμητου οικοπέδου. Η βεβαίωση εκδίδεται κατόπιν αυτοψίας του χώρου από το μηχανικό και αφού συλλέξει όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Η βεβαίωση μηχανικού έχει ισχύ δύο μήνες από την ημερομηνίας της αυτοψίας που αναγράφεται σε αυτή.

Οικοδομική άδεια - τι περιλαμβάνει;

Ο μηχανικός που θα αναλάβει την οικοδομική άδεια είναι υπεύθυνος για τη συλλογή όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών. Η οικοδομική άδεια περιλαμβάνει συνοπτικά τις παρακάτω ενότητες:

  • Αρχιτεκτονική μελέτη
  • Στατική μελέτη
  • Ηλεκτρομηχανολογική μελέτη (για κτίρια άνω των 3 ορόφων)
  • Μελέτη ύδρευσης και αποχέτευσης
  • Μελέτη θερμομόνωσης
  • Μελέτη καύσιμου αερίου
  • Μελέτη πυροπροστασίας

Που μπορεί να χρησιμοποιηθεί η οικοδομική άδεια;

Οι περιπτώσεις που θα φανεί απαραίτητη η έκδοση οικοδομικής άδειας ή άδειας δόμησης είναι πολλές. Ενδεικτικά σου παρουσιάζουμε μερικές περιπτώσεις παρακάτω:

Η οικοδομική άδεια εκδίδεται εντός 45 ημερών, εφόσον έχουν παραδοθεί όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και ισχύει για 4 έτη από την ημερομηνία έκδοσής της, ενώ η άδεια κατεδάφισης έχει ισχύ ένα 6μηνο.

Αναρωτίεσαι πόσο κοστίζει η οικοδομική άδεια; Το κόστος οικοδομικής άδειας καθορίζεται από την αμοιβή του μηχανικού που θα την αναλάβει, τους φόρους, αλλά και τις εισφορές.

Πως θα βρεις έμπειρο μηχανικό για την εργασία σου;

Οι μηχανικοί της πλατφόρμας μας, διαθέτουν την πολυετή εμπειρία και την αξιοπιστία να φέρουν εις πέρας κάθε εργασία, ανεξάρτητα από τη δυσκολία της.

Στο Douleutaras.gr μπορείς να καταχωρήσεις άμεσα την εργασία σου και να λάβεις επικοινωνία από αξιόπιστους μηχανικούς στην περιοχή σου.

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορές από αξιόλογους επαγγελματίες στην περιοχή σου

Αλέξανδρος Σ.
18 αξιολογήσεις
Ο κ. Σούνης ανταποκρίθηκε στο αίτημά μου άμεσα, μου έκλεισε ραντεβού την επόμενη κιόλας ημέρα και την μεθεπόμενη είχε ολοκληρώσει την εργ...
Κωνσταντίνος Ζ.
13 αξιολογήσεις
Ο Κωστας ειναι εξαιρετικος επαγγελματιας και με βοηθησε αρκετα στον τεχνικο ελεγχο που του ειχα ζητησει, εστω και αν δεν γνωριζομασταν απ...
Μπάμπης Κ.
11 αξιολογήσεις
Κατάρτιση. Ταχύτητα. Συνέπεια!
Νίκος Θ.
2 αξιολογήσεις
Επαγγελματίες, με ευγένεια, συνέπεια και ικανοποιητικά αποτελεσματα. Σίγουρα θα τους ξαναεπέλεγα για οποιαδήποτε σχετική εργασία.
Σχετικά άρθρα
Μόλις μετακόμισες σε νέο σπίτι; Πολύ καλά νέα! Σου ευχόμαστε κάθε ευτυχία σε αυτό!
Μία ανακαίνιση σπιτιού, καταστήματος ή γενικά της επιχείρησής σου, μπορεί να επιδράσει θετικά σε πολλαπλά επίπεδα, τόσο της ψυχοσύνθεσης
Μην τα παρατάς!
Το σπίτι των ονείρων σου είναι πολύ κοντά! Συμπλήρωσε τις πληροφορίες στη φόρμα και θα σε φέρουμε σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία που χρειάζεσαι!

Δεν με ενδιαφέρει