Πες μας τι χρειάζεσαι όλο το 24ωρο!

Βεβαίωση μηχανικού & Οικοδομική άδεια

Βρες τους καλύτερους επαγγελματίες για την κατηγορία Βεβαίωση μηχανικού & Οικοδομική άδεια

5000 Αξιολογημένοι Επαγγελματίες

Δωρεάν Προσφορές

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις

Πες μας ΔΩΡΕΑΝ τι εργασία χρειάζεσαι.

Πάρε προσφορές

Λάβε έως 3 προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου προσφορές από επαγγελματίες.

Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία

Σύγκρινε προσφορές, επικοινώνησε με τους επαγγελματίες και επίλεξε όταν είσαι έτοιμος.

Συμπλήρωσε εντελώς δωρεάν και χωρίς δεσμεύσεις τη φόρμα και θα σε φέρουμε σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία σου!
π.χ.: Ρύθμιση αυθαιρέτων
 • Ρύθμιση αυθαιρέτων
 • Βεβαίωση νομιμότητας ακινήτου για μεταβίβαση
 • Εργασίες Πολιτικού Μηχανικού
 • Εργασίες Αρχιτέκτονα Μηχανικού
 • Εργασίες Τοπογράφου Μηχανικού
Τελευταία ενημέρωση: 31/7/2019

Βεβαίωση μηχανικού και οικοδομική άδεια: Σε τι διαφέρουν;

Θέλεις να κάνεις αλλαγές στο ακίνητό σου αλλά δεν ξέρεις τι χρειάζεται; Έχεις διαβάσει άπειρα άρθρα για τις διατάξεις και τα δικαιολογητικά αλλά δεν μπορείς να βγάλεις άκρη; Μην αγχώνεσαι!

Ρωτήσαμε τους έμπειρους μηχανικούς της πλατφόρμας μας και με τη βοήθειά τους δημιουργήσαμε μία συνοπτική λίστα, σχετικά με τη βεβαίωση μηχανικού και την έκδοση οικοδομικής άδειας, ώστε να σε βοηθήσουμε!

Βεβαίωση μηχανικού - τι είναι και γιατί είναι απαραίτητη;

Με τη βεβαίωση μηχανικού βεβαιώνεται ότι το ακίνητο στο οποίο θα γίνουν οι εργασίες, δεν έχουν γίνει αυθαίρετες κατασκευές και όποιες αλλαγές έχουν γίνει, έχουν πραγματοποιηθεί με τη σχετική άδεια, σύμφωνα με τα εγκεκριμένα πολεοδομικά σχέδια.

Την έκδοση της βεβαίωσης, αναλαμβάνει ο μηχανικός και τα δικαιολογητικά που πρέπει να συλλέξει και να καταθέσει, είναι τα παρακάτω:

Η βεβαίωση μηχανικού είναι απαραίτητη για οποιαδήποτε κίνηση αγοραπωλησίας ακινήτου, ακόμα και σε περιπτώσεις αδόμητου οικοπέδου. Η βεβαίωση εκδίδεται κατόπιν αυτοψίας του χώρου από το μηχανικό και αφού συλλέξει όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Η βεβαίωση μηχανικού έχει ισχύ δύο μήνες από την ημερομηνίας της αυτοψίας που αναγράφεται σε αυτή.

Οικοδομική άδεια - τι περιλαμβάνει;

Ο μηχανικός που θα αναλάβει την οικοδομική άδεια είναι υπεύθυνος για τη συλλογή όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών. Η οικοδομική άδεια περιλαμβάνει συνοπτικά τις παρακάτω ενότητες:

 • Αρχιτεκτονική μελέτη
 • Στατική μελέτη
 • Ηλεκτρομηχανολογική μελέτη (για κτίρια άνω των 3 ορόφων)
 • Μελέτη ύδρευσης και αποχέτευσης
 • Μελέτη θερμομόνωσης
 • Μελέτη καύσιμου αερίου
 • Μελέτη πυροπροστασίας

Που μπορεί να χρησιμοποιηθεί η οικοδομική άδεια;

Οι περιπτώσεις που θα φανεί απαραίτητη η έκδοση οικοδομικής άδειας ή άδειας δόμησης είναι πολλές. Ενδεικτικά σου παρουσιάζουμε μερικές περιπτώσεις παρακάτω:

Η οικοδομική άδεια εκδίδεται εντός 45 ημερών, εφόσον έχουν παραδοθεί όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και ισχύει για 4 έτη από την ημερομηνία έκδοσής της, ενώ η άδεια κατεδάφισης έχει ισχύ ένα 6μηνο.

Αναρωτίεσαι πόσο κοστίζει η οικοδομική άδεια; Το κόστος οικοδομικής άδειας καθορίζεται από την αμοιβή του μηχανικού που θα την αναλάβει, τους φόρους, αλλά και τις εισφορές.

Πως θα βρεις έμπειρο μηχανικό για την εργασία σου;

Οι μηχανικοί της πλατφόρμας μας, διαθέτουν την πολυετή εμπειρία και την αξιοπιστία να φέρουν εις πέρας κάθε εργασία, ανεξάρτητα από τη δυσκολία της.

Στο Douleutaras.gr μπορείς να καταχωρήσεις άμεσα την εργασία σου και να λάβεις επικοινωνία από αξιόπιστους μηχανικούς στην περιοχή σου.

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορές από αξιόλογους επαγγελματίες στην περιοχή σου

φωτογραφία επαγγελματία

Παρα Πολυ συνεργασιμος, Πολυ Συζητησιμος ,να με ακουει με τις ωρες και να μου απανταει σε ολες τις αποριες-ερωτησεις μου.Καποιος αλλος θα...

φωτογραφία επαγγελματία
Κωνσταντίνος Ζ.
15 reviews

Φανταστική έμπειρια

Douleutaras.gr λογότυπο

Κατάρτιση. Ταχύτητα. Συνέπεια!

Douleutaras.gr λογότυπο

Απλά δεν υπάρχουν λόγια. Ότι καλύτερο θα μπορούσα να ζητήσω.

Douleutaras.gr λογότυπο

Επαγγελματίες, με ευγένεια, συνέπεια και ικανοποιητικά αποτελεσματα. Σίγουρα θα τους ξαναεπέλεγα για οποιαδήποτε σχετική εργασία.

Παράγοντες κόστους

Είδος εργασίας

Η άδεια μικρής κλίμακας αφορά την οικοδομική άδεια που ζητείται για εργασίες μικρότερου εύρους συγκριτικά με την οικοδομική άδεια δόμησης.

Το κόστος καθορίζεται αρχικά, από το σκοπό για τον οποίο χρειάζεσαι την άδεια μικρής κλίμακας ή αλλιώς έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας.

Οι εργασίες που τη χρειάζονται είναι κυρίως οι εξής :

 • Ελαιοχρωματισμοί με χρήση σκαλωσιών (ικριώματα)

 • Αποκατάσταση όψεων (μερεμέτια, σοβατίσματα) με χρήση σκαλωσιάς (ικριώματα)

 • Αντικατάσταση καμινάδας

 • Άλλες επισκευές με τη χρήση σκαλωσιάς (ικριώματα)

 • Κοπή Δέντρων

 • Εγκατάσταση Ανελκυστήρων

 • Τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης (Θερμοπρόσοψη)

 • Αλλαγή στέγης και υδρορροών

Από το είδος των εργασιών που επιθυμείς να κάνεις, εξαρτάται σημαντικά το τελικό κόστος για την άδεια μικρής κλίμακας. Στις εργασίες που απαιτείται απαραίτητα επίβλεψη από μηχανικό, είναι οι εργασίες που απαιτούν σκαλωσιές- ικριώματα.

Τετραγωνικά του χώρου

Ο μηχανικός χρειάζεται να συγκεντρώσει τα γενικά δικαιολογητικά του χώρου που θα γίνουν οι εργασίες, αλλά και τα ειδικά δικαιολογητικά που αφορούν συγκεκριμένα το είδος της εργασίας που θα γίνει.

Ανάλογα με το είδος της εργασίας αλλά και τα τετραγωνικά του χώρου που αφορά, ο μηχανικός που θα αναλάβει τη συγκέντρωση των δικαιολογητικών, χρειάζεται να κάνει διαφορετικές ενέργειες που επηρεάζουν το κόστος.

Οικοδομικά ένσημα

Ο ιδιοκτήτης χρειάζεται να πληρώσει στο ΙΚΑ και τα οικοδομικά ένσημα, το κόστος των οποίων υπολογίζεται ανάλογα με τις εργασίες που θα γίνουν.

Επίβλεψη του χώρου

Ο ρόλος του μηχανικού για την έκδοση άδειας μικρής κλίμακας είναι καίριας σημασίας. Τα γενικά δικαιολογητικά που χρειάζεται να συγκεντρώσει είναι τα εξής:

 • Αίτηση του ιδιοκτήτη

 • Εγκρίσεις των αρμόδιων υπηρεσιών και συλλογικών οργάνων

 • Τεχνική έκθεση μηχανικού

 • Βεβαίωση για την υποβολή δήλωσης στο κτηματολόγιο ή απόσπασμα κτηματολογικού διαγράμματος ή τοπογραφικό διάγραμμα

 • Φωτογραφίες του ακινήτου,

 • Αντίγραφο της οικοδομικής άδειας

 • Δήλωση συναίνεσης των συνιδιοκτητών του ακινήτου

Σε περίπτωση που είναι απαραίτητη η επίβλεψη των εργασιών από το μηχανικό, το κόστος αυξάνεται, ανάλογα με τη διάρκεια που θα απασχοληθεί ο μηχανικός στην επίβλεψη των έργων.

*Οι τιμές που αναφέρονται είναι χωρίς ΦΠΑ.

Σχετικά άρθρα

Ανακαίνιση σπιτιού όταν μένεις σε ενοίκιο – μάθε ποιες αλλαγές μπορείς να κάνεις!

Μόλις μετακόμισες σε νέο σπίτι; Πολύ καλά νέα! Σου ευχόμαστε κάθε ευτυχία σε αυτό!

Περισσότερα
Πότε είναι η καλύτερη περίοδος για ανακαίνιση;

Μία ανακαίνιση σπιτιού, καταστήματος ή γενικά της επιχείρησής σου, μπορεί να επιδράσει θετικά σε πολλαπλά επίπεδα, τόσο της ψυχοσύνθεσης

Περισσότερα
Διάβασε περισσότερα άρθρα

Οι καλύτεροι επαγγελματίες για την κατηγορία Βεβαίωση μηχανικού & Οικοδομική άδεια

Μάθε περισσότερα και επίλεξε αυτόν που σου ταιριάζει

Όμιλος εταιρειών Κ.

Βεβαίωση μηχανικού & Οικοδομική άδεια - Αρτέμιδα(Λούτσα)
40 reviews

Το τεχνικό γραφείο μας αποτελείται από εξειδικευμένους επαγγελματίες μηχανικούς με πολυετή εμπειρία στον κλάδο των κατασκευών και ανακαινίσεων. Διακρινόμαστε για την επισταμένη επίβλεψη της κατασκευής του κτιρίου σας, τον επαγγελματισμό και την τήρηση της υπόσχεσής μας για έναν χώρο όμορφο, λειτουργικό, ασφαλή, προσαρμοσμένο απόλυτα στις δικές σας ανάγκες και αξιοποιώντας όλες τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Α. Μ.

Βεβαίωση μηχανικού & Οικοδομική άδεια - Νέα Ιωνία
1 review

Η τεχνική μας εταιρεία, εδώ και πολλά χρόνια εκτελεί κάθε είδους οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες, με μοναδικό στόχο να εξασφαλίσει επαγγελματικές λύσεις για τους πελάτες της. Αναλαμβάνουμε ανακαινίσεις παντός τύπου, ηλεκτρολογικές και υδραυλικές βλάβες, ηλεκτρολογικούς πίνακες, γυψοσανίδες, χωρίσματα, Ψευδοροφές, μονώσεις, υπηρεσίες Εξαερισμού, ψυκτικές Εργασίες, τοποθέτηση, συντήρηση και επισκευή κλιματιστικού.

Κυριάκος Λ.

Βεβαίωση μηχανικού & Οικοδομική άδεια - Νίκαια
3 reviews

Η τεχνική μας εταιρεία, αναλαμβάνει την υλοποίηση σχεδιαστικών καινοτομιών και κατασκευών, μέσα από ένα επιλεγμένο συνδυασμό συνεργατών – ιδεών. Η δουλειά μας καλύπτει ένα μεγάλο εύρος του design σε κτίρια κατοικιών, μεμονωμένων και συγκροτημάτων, καθώς και γραφείων – καταστημάτων.

Ηρακλής Κ.

Βεβαίωση μηχανικού & Οικοδομική άδεια - Δήμος Νέας Προποντίδας
1 review

Η τεχνικά μας εταιρείας, εδώ και 25 χρόνια δραστηριοποιείται στον τομέα της έκδοση ενεργειακών πιστοποιητικών ενώ παράλληλα παρέχει υπηρεσίες πολιτικού μηχανικού. Η ταχύτητα και η αξιοπιστία μας, αποτελούν εγγύηση της ποιότητας των υπηρεσιών μας. Πραγματοποιούμε εξειδικευμένη μελέτη και παραδίδουμε έγκυρα αποτελέσματα.

ΑΓΓΕΛΟΣ Χ.

Βεβαίωση μηχανικού & Οικοδομική άδεια - Αγία Παρασκευή
3 reviews

Το τεχνικό γραφείο μας, εδώ και 28 χρόνια εκτελεί κάθε είδους οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες, με μοναδικό στόχο να εξασφαλίσει επαγγελματικές λύσεις για τους πελάτες της.
 

Σχετικές υπηρεσίες