Ξυλουργός

Βρες τους Καλύτερους Επαγγελματίες στην κατηγορία Ξυλουργός

5000 Αξιολογημένοι Επαγγελματίες

Δωρεάν Προσφορές

Μας περιγράφεις ΔΩΡΕΑΝ την εργασία σου

Σε συνδέουμε με αξιολογημένα και διαθέσιμα συνεργεία που ειδικεύονται στην εργασία σου

Λαμβάνεις προσφορές και επιλέγεις αυτή που σε ικανοποιεί χωρίς καμία δέσμευση

Συμπλήρωσε εντελώς δωρεάν και χωρίς δεσμεύσεις τη φόρμα και θα σε φέρουμε σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία σου!
π.χ.: Νέα κατασκευή, Εγκατάσταση
 • Νέα κατασκευή
 • Εγκατάσταση / Τοποθέτηση / Αντικατάσταση
 • Επισκευή / Μερεμέτι
 • Λουστράρισμα
 • Άλλο
π.χ.: Ντουλάπα, Έπιπλα
 • Ξύλινο κούφωμα
 • Ντουλάπα
 • Έπιπλα κουζίνας
 • Πόρτα
 • Επιπλα
 • Άλλο
π.χ.: 1, 2-3
 • 1
 • 2 - 3
 • 4 - 5
 • 6 και άνω
π.χ.: Άμεσα, Μέσα στις επόμενες 10 ημέρες
 • Άμεσα
 • Μέσα στις επόμενες 10 ημέρες
 • Μέσα στις επόμενες 30 ημέρες
 • Το επόμενο τρίμηνο
 • Δεν έχω συγκεκριμένο χρονικό προγραμματισμό
π.χ. Ναι, Όχι
 • Ναι, τα έχω προμηθευτεί ή παραγγείλει ήδη
 • Όχι, θα χρειαστώ τη γνώμη του επαγγελματία
Τελευταία ενημέρωση: 25/6/2019

Πότε θα χρειαστείς ξυλουργό;

Χρειάζεσαι ξυλουργό για τα έπιπλα και τις κατασκευές σου; Το επάγγελμα του ξυλουργού αποτελεί ένα από τα δυσκολότερα και πιο εξειδικευμένα επαγγέλματα καθώς μπορεί να καλύψει μία ευρεία γκάμα εργασιών που περιλαμβάνει συντήρηση, επισκευή και κατασκευή έργων από ξύλο.

Το ξύλο ως υλικό, απαιτεί λεπτό χειρισμό και δεξιοτεχνία ώστε να επεξεργαστεί σωστά και να παραδώσει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Η φθορά που του προκαλεί ο χρόνος, απαιτεί τακτική συντήρηση και καθαρισμό ώστε να διατηρηθεί το χρώμα του και να έχεις ένα έργο που θα διατηρήσει την αισθητική του με το πέρασμα των χρόνων.

Οι επαγγελματίες μαραγκοί μας, αναλαμβάνουν ολοκληρωμένες λύσεις σε παντός τύπου έργα, μικρά ή μεγάλα και εγγυώνται ότι η τελική κατασκευή θα ξεπεράσει τις προσδοκίες σου. Στα ξυλουργεία τους, διαθέτουν εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας που μπορεί να δημιουργήσει πραγματικά έργα τέχνης.

Οι μαραγκοί μας, δραστηριοποιούνται στον τομέα των ξυλουργικών κατασκευών και εγκαταστάσεων εδώ και πολλά χρόνια και παρέχουν τις υπηρεσίες τους άμεσα και οικονομικά ώστε να καλύψουν τις ανάγκες των πελατών τους. Πολύ εύκολα, μπορείς να καταχωρήσεις την εργασία σου και να λάβεις προσφορές για το κόστος των ξυλουργικών εργασιών από τους καλύτερους ξυλουργούς στην περιοχή σου!

Παράγοντες κόστους

Οι παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος των συγκεκριμένων εργασιών είναι: 

 

- Το είδος της εργασίας

- Το κόστος των υλικών

- Οι διαστάσεις των επίπλων

 

Είδος εργασίας

 

Tο είδος της εργασίας είναι ο κυριότερος παράγοντας κόστους. Διαφορετικά κοστολογείται μια νέα κατασκευή, διαφορετικά μια απλή εγκατάσταση και διαφορετικά ένα λουστράρισμα ή μια επισκευή. Γενικά, οι πιο συνήθεις εργασίες είναι:

- Κατασκευή επίπλων

- Εγκατάσταση επίπλων

- Επισκευή επίπλων

- Λουστράρισμα επίπλων

 

Κατασκευή επίπλων

 

Η νέα κατασκευή είναι μια σύνθετη εργασία που το κόστος της επηρεάζεται από το είδος των υλικών και τις διαστάσεις του επίπλου που θέλουμε να κατασκευάσουμε, το εργατικό κόστος του μαραγκού και το είδος του επίπλου. Οι πιο συνήθεις κατασκευές είναι η κατασκευή ντουλάπας, ντουλαπιών κουζίνας, τραπεζιού, κρεβατιού κλπ.

Oι παρακάτω τιμές είναι ενδεικτικές και παρουσιάζεται ένα εύρος των τιμών που επικρατεί στην αγορά. Σημαντικό είναι επίσης να σημειωθεί ότι στην τιμή περιλαμβάνονται τα  υλικά και το εργατικό κόστος του επαγγελματία, ενώ δεν περιλαμβάνεται το ΦΠΑ. Εξαιρούνται ειδικές κατασκευές, η τιμολόγηση μιας ειδικής κατασκευής γίνεται κατόπιν συνεννόησης με τον επαγγελματία και εξαρτάται από τις ιδιομορφίες και τα υλικά τις κατασκευής.

 • Κατασκευή ντουλάπας: 120-250€/τ.μ.* 
 • Κατασκευή ντουλαπιών: 120-250€* το τρέχον μέτρο 
 • Κατασκευή τραπεζιού κουζίνας: 150-500€* (τελική τιμή)
 • Κατασκευή τραπεζαρίας: 300-1000€* (τελική τιμή)
 • Κατασκευή τραπεζιού σαλονιού: 100-1000€* (τελική τιμή)
 • Κατασκευή μονού κρεβατιού: 150-1000€*(τελική τιμή)
 • Κατασκευή διπλού κρεβατιού: 400-2000€*(τελική τιμή)
 • Κατασκευή γραφείου : 100-600€*(τελική τιμή)
 • Κατασκευή εσωτερικής πόρτας : 160-500€*(τελική τιμή)

Για τις παραπάνω τιμές πρέπει να σημειωθούν τα παρακάτω:
-Η κατασκευή ντουλάπας αλλά και η κατασκευή των ντουλαπιών συνήθως κατασκευάζονται από μελαμίνη ή PVC. Σε περίπτωση που χρησιμοποιηθούν άλλα υλικά η τιμή ενδέχεται να διαφοροποιηθεί προς τα πάνω.
-Ο υπολογισμός του τρέχοντος μέτρου γίνεται ως εξής : 

Τρέχον Μέτρο = ύψος * (πλάτος/0.6)

-Ομοίως με την κατασκευή της ντουλάπας και των ντουλαπιών της κουζίνας, η τιμή επηρεάζεται πολύ από τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν και στα υπόλοιπα έπιπλα . Διαφορετικά κοστίζει ένα τραπέζι ή ένα γραφείο με μελαμίνη και διαφορετικά ένα τραπέζι ή γραφείο με ξύλο οξιάς, λόγω καλύτερης ποιότητας.
-Όσον αφορά τις τιμές του κρεβατιού σημειώνεται ότι στην τιμή δεν περιλαμβάνεται η αγορά στρώματος
-Στην κατασκευή της εσωτερικής πόρτας δεν περιλαμβάνονται τα είδη καγκελαρίας. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι η τιμή μπορεί να επηρεαστεί εξίσου αν επιλεχθούν πιο ακριβά υλικά. Οι παραπάνω τιμές αφορουν εσωτερική πόρτα κατασκευασμένη από μελαμίνη ή PVC.

Εγκατάσταση επίπλων

Η εγκατάσταση επίπλων περιλαμβάνει τη συναρμολόγηση, αν χρειαστεί, και την τοποθέτηση των επίπλων. Ο τρόπος τιμολόγησης επηρεάζεται από το έπιπλο και τις διαστάσεις.

- Η εγκατάσταση μιας ντουλάπας ή ντουλαπιών, κοστολογείται με τα τ.μ. και η τιμή κυμαίνεται στα 25-35€/τ.μ.* και ανά τρέχον μέτρο αντίστοιχα. 

- Για μια τοποθέτηση πόρτας η τιμή επηρεάζεται από τον αριθμό των επίπλων και κυμαίνεται στα 25-50€/έπιπλο*.

 

Επισκευή επίπλων

 

Οι επισκευές επίπλων ή αλλιώς μερεμέτια, περιλαμβάνουν μια μεγάλη γκάμα εργασιών και χωρίζονται σε μετατροπές και επισκευές.
Συνήθως οι επισκευές είναι εργασίες που το μόνο κόστος είναι εργατικό, μιας και τα υλικά που χρησιμοποιούνται δε χρειάζεται να τα αγοράσεις (βίδες, σφυρί, ούπα), καθώς τα διαθέτει ο επαγγελματίας.
Το ημερομίσθιο που κυμαίνονται αυτές οι εργασίες είναι 20-60€*.

Σε αντίθεση με τις μετατροπές, που εκτός από το εργατικό κόστος που είναι το ίδιο, περιλαμβάνονται και τα υλικά της εργασίας.

Ενδεικτικές τιμές για τις πιο συχνές εργασίες της κατηγορίας είναι: 

-Αλλαγή αφρώδους υλικού μαξιλαριών :  25-100€/ μαξιλάρι
-Αλλαγή ταπετσαρίας  :  100-150€ (τιμή μόνο για εργασία)

Λουστράρισμα επίπλων

Η διαδικασία που ακολουθείται για το λουστράρισμα, είναι η εξής:

- Αρχικά, τρίβεται η επιφάνεια του ξύλου με γυαλόχαρτο προκειμένου να λειανθούν όλες  οι ατέλειες.
- Έπειτα το έπιπλο βάφεται με τη χρήση μιας ειδικής βαφής που λέγεται κάσια. 
- Στη συνέχεια, το έπιπλο στοκάρεται και ρετουσάρεται για να καλυφθούν τυχόν διχρωμίες του ξύλου.
- Έπειτα, περνάει το πρώτο «χέρι» υπόστρωμα και αμέσως μετά το δεύτερο.
- Ξανατρίβει την επιφάνεια με γυαλόχαρτο και περνάει την επιφάνεια με δύο χέρια βερνίκι.

Ένας παράγοντας που παίζει ρόλο στην διακύμανση του κόστους είναι η κατάσταση που βρίσκεται το έπιπλο. Αν έχει υποστεί μεγάλες ζημιές π.χ. μούχλα, τότε η τιμή μπορεί να είναι και διπλάσια από ένα έπιπλο που βρίσκεται σε καλή κατάσταση και απλώς χρειάζεται συντήρηση. 
Οι τιμές, λοιπόν, για ένα φρεσκάρισμα κυμαίνονται στα 50-150€/έπιπλο*. 

Αντίθετα, για ένα έπιπλο που έχει υποστεί μεγάλες φθορές και χρειάζεται λουστράρισμα ξεκινάνε από 100-150€* και μπορεί να φτάσουν μέχρι 200-250€*. Τέλος, για μεγάλες επιφάνειες η χρέωση γίνεται με το τ.μ και κυμαίνεται στα 24-32€/τ.μ.*

Στις παραπάνω τιμές περιλαμβάνεται και το κόστος των υλικών.

 

* Όλες οι τιμές που αναφέρονται είναι χωρίς ΦΠΑ.

Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς εργασίες που αναλαμβάνουν οι ξυλουργοί μας;

Κάθε ξυλουργική εργασία απαιτεί άρτια τεχνογνωσία και καλή γνώση μαθηματικών και γεωμετρίας για να πραγματοποιηθεί. Υπάρχουν τρία βασικά είδη ξυλουργικές εργασιών που πραγματοποιούν οι επαγγελματίες ξυλουργοί και μαραγκοί. Ποια είναι αυτά;

1. Βαριές ξυλουργικές εργασίες: Αφορούν κυρίως την δημιουργία σκελετών κτιρίων και γενικότερα μεγάλων κατασκευών για παράδειγμα πλοίων. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, θα χρειαστούν παραπάνω από ένας τεχνίτες για να ολοκληρωθεί άμεσα το έργο.

2. Ξυλουργικές εργασίες φινιρίσματος: Αφορούν κυρίως την διαδικασία του φινιρίσματος του ξύλου (λούστρο, υπόστρωμα,τελείωμα κ.α.) στο εσωτερικό ενός σπιτιού (ντουλάπες, κάσες, πόρτες, παράθυρα).

3. Ξυλουργικές εργασίες για κατασκευή επίπλων (μεγάλων ή μικρών): Τα συγκεκριμένα έπιπλα δημιουργούνται κυρίως για λειτουργικούς ή διακοσμητικού λόγους που εξυπηρετούν τις ανάγκες των ιδιοκτητών.

4. Ξύλινα Πατώματα & Σκάλες: Οι ξυλουργοί, ασχολούνται με την επένδυση πατωμάτων και δαπέδων με ξύλο. Ακόμη, τοποθετούν ξύλινες σκάλες και κάγκελα στον εσωτερικό και τον εξωτερικό χώρο των σπιτιών.

5. Άλλες Ξυλουργικές εργασίες: Πέρα από αυτά τα είδη, ένας ξυλουργός μπορεί να φέρει εις πέρας από την κατασκευή ξύλινων πατωμάτων και κουφωμάτων έως την κατασκευή ενός ολόκληρου προκατασκευασμένου σπιτιού.

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορά από αξιόλογο επαγγελματία ξυλουργό στην περιοχή σου

φωτογραφία επαγγελματία

από το πρωτο τηλεφωνο που μας πηρε η κυρια Γεωργια,η επιβεβαιωση του ραντεβού,η συνεπεια των ραντεβού και η προσιτη τιμη,η μεταφορα της ν...

Douleutaras.gr λογότυπο

Μείναμε πάρα πολύ ευχαριστημένοι με τον Μάριο. Συνεπέστατος, ευγενικός, πολύ καλή τιμή, γρήγορη, καθαρή εργασία. Ευχαριστούμε πολύ!

φωτογραφία επαγγελματία

Ο επαγγελματισμός και η συνέπεια του συγκεκριμένου επαγγελματία όχι μόνο ήταν εξαίρετη αλλά απέδειξε πόσο σωστή και άψογη δουλειά κάνεις ...

φωτογραφία επαγγελματία

Ο κ.Κυρκοπουλος είναι πολύ αξιόπιστος επαγγελματίας.Η εργασία που έπρεπε να ολοκληρωθεί ήταν ιδιαίτερα απαιτητική και με μεγάλο βαθμο δυσ...

φωτογραφία επαγγελματία
Κωνσταντίνος Α.
10 reviews

Άμεση εξυπηρέτηση, πολύ καλή δουλειά!

Σχετικά άρθρα

Υπέροχες κατασκευές από ξύλο για το σπίτι σου!

To ξύλο είναι ένα από τα αγαπημένα μας υλικά για όλες τις εποχές του χρόνου και φυσικά για κάθε έναν από τους χώρους του σπιτιού.

Περισσότερα
Ποια είναι τα καλύτερα είδη ξύλου για κουφώματα;

Το ξύλο, αν και τελευταίο στις προτιμήσεις των καταναλωτών τη σύγχρονη εποχή, αποτέλεσε το πρώτο υλικό για τη κάλυψη των ανοιγμάτων

Περισσότερα
Διάβασε περισσότερα άρθρα

Οι Καλύτεροι Επαγγελματίες για την κατηγορία Ξυλουργός

Μάθε περισσότερα και επίλεξε αυτόν που σου ταιριάζει

Παντελής Μ.

Ξυλουργός - Πειραιάς
19 reviews

Ονομάζομαι Παντελής Μεταξάς και αναλαμβάνω να πραγματοποιήσω για εσάς, κάθε είδους ξυλουργική εργασία, που σχετίζεται με την ανακαίνιση της κουζίνας σας.Μαζί με τους συνεργάτες μου, έχουμε χρόνια εμπειρίας στο χώρο και με όπλο τον άρτιο εξοπλισμό, αναλαμβάνουμε και αποπερατώνουμε ακόμα και τα πιο πολύπλοκα και σύνθετα τεχνικά έργα. 

Γκέντσι Τ.

Ξυλουργός - Περιστέρι
61 reviews

Είμαι έμπειρος επαγγελματίας ξυλουργός και αναλαμβάνω οποιαδήποτε σχετική εργασία, για οικαικούς και επαγγελματικούς χώρους. Πιο συγκεκριμένα ασχολούμαι με ξυλουργικές κατασκευές και επισκευές επίπλων και με ξυλουργικές εργασίες ανακαινίσεων κουζίνας. 

Θοδωρής Ζ.

Ξυλουργός - Πειραιάς
15 reviews

Oνομάζομαι Θοδωρής Ζάπρος και είμαι έμπειρος τεχνικός, με εξειδίκευση στις ξυλουργικές εργασίες.Πιο συγκεκριμένα αναλαμβάνω οποιαδήποτε ξυλουργική επισκευή και κατασκευή, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες σας. 

SHAINI G.

Ξυλουργός - Δήμος Αρριανών
9 reviews

Είμαι έμπειρος επαγγελματίας με εξειδίκευση στις ξυλουργικές εργασίες.Αναλαμβάνω οποιαδήποτε εργασία σχετίζεται με την κατασκευή και επισκευή ξύλινων επίπλων και ειδικών κατασκευών, καλύπτοντας ακόμη και τις πιο απαιτητικές περιπτώσεις. 

Παρασκευάς Χ.

Ξυλουργός - Κορωπί
5 reviews

Η εταιρεία μας ξεκίνησε το 1990 με εκειδίκευση στις βαφές ξύλινων κουφωμάτων και πορτών και λειτουργούμε πάντα με γνώμονα το καλύτερο και πιο ποιοτικό υλικό. Ασχολούμαστε με λούστρα επίπλων, αλλά και με την κατασκευή θωρακισμένων και εσωτερικών πορτών, ντουλαπών και κουζίνων. 

Σχετικές υπηρεσίες

Αντίστοιχες Υπηρεσίες σε Άλλες Περιοχές

εικόνα τεχνικού
Μην τα παρατάς!
Το σπίτι των ονείρων σου είναι πολύ κοντά! Συμπλήρωσε τις πληροφορίες στη φόρμα και θα σε φέρουμε σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία που χρειάζεσαι!

Δεν με ενδιαφέρει