Μονώσεις

Βρες τους Καλύτερους Επαγγελματίες στην κατηγορία Μονώσεις

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Πες μας ΔΩΡΕΑΝ τι εργασία χρειάζεσαι.
Πάρε προσφορές
Λάβε έως 5 προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου προσφορές από επαγγελματίες.
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Σύγκρινε προσφορές, επικοινώνησε με τους επαγγελματίες και επίλεξε όταν είσαι έτοιμος.

Τα κυριότερα είδη μόνωσης για το σπίτι σου και όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτά

Η εγκατάσταση μόνωσης θεωρείται πια κάτι αυτονόητο στη κτιριακή κατασκευή. Τα πλεονεκτήματα της είναι απεριόριστα τόσο για οικονομικούς όσο και για πολύ πιο πρακτικούς λόγους, για αυτό και αποτελεί πλέον απαραίτητο στοιχείο για κάθε σπίτι.

Πέρα από την τεράστια εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων που πραγματοποιεί, βοηθάει στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου. Τόσο η μόνωση σπιτιού όσο και η μόνωση ταράτσας έχουν πραγματικά και ουσιαστικά οφέλη για την καθημερινότητά μας, για αυτό και όλο και περισσότερος κόσμος επιλέγει την τοποθέτησή τους.

Αν θες και εσύ να επωφεληθείς από τα οφέλη της, ήρθε η ώρα να επιλέξεις το κατάλληλο είδος μόνωσης για το σπίτι σου. Οι μονώσεις που μπορείς να εφαρμόσεις χωρίζονται σε 3 μεγάλες κατηγορίες και η καθεμία θα σε προστατεύσει από κάτι διαφορετικό.

Θερμομόνωση

Η εφαρμογή θερμομόνωσης βοηθάει στην προστασία του σπιτιού από τις διάφορες εναλλαγές της θερμοκρασίας. Έτσι έχεις μια σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας που μπορεί να φτάσει μέχρι και το 60%, άρα και την ανάλογη εξοικονόμηση χρημάτων από τους λογαριασμούς ψύξης και θέρμανσης σπιτιού.

Η θερμομόνωση μπορεί να γίνει τόσο στους εξωτερικούς τοίχους του σπιτιού και ονομάζεται θερμοπρόσοψη ή κέλυφος, όσο και εσωτερικά. Ακόμη, η θερμομόνωση είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στις μονώσεις ταρατσών.

Υγρομόνωση ή στεγανοποίηση

Χρησιμοποιώντας υλικά που είναι αδιαπέραστα στο νερό, οχυρώνεις το σπίτι σου και το προστατεύεις από τις βροχές. Η στεγανοποίηση είναι απαραίτητη, αν θες να κρατήσεις μακριά τη μούχλα και την υγρασία, άρα και για να αποφύγεις τη σπατάλη των χρημάτων που θα ξόδευες για τις ζημιές που θα προκαλούσαν.

Η υγρομόνωση ταράτσας με τα κατάλληλα μονωτικά υλικά θα σε σώσει κυριολεκτικά από περιττά κόστη και την μεγάλη ταλαιπωρία που συνοδεύει επίμονα προβλήματα, όπως είναι η μούχλα.

Ηχομόνωση

Η ηχομόνωση σπιτιού, στις μέρες μας, γίνεται ολοένα και πιο αναγκαία. Αν και παλιότερα μπορεί να μην της δινόταν η σημασία που έπρεπε, σήμερα παίζει καθοριστικό ρόλο στη ζωή μας. Ο καθένας γυρνώντας στο σπίτι του, επιθυμεί να βρίσκει την ηρεμία και γαλήνη που λείπει από την καθημερινότητα μας. Ευτυχώς, υπάρχουν πλέον τεχνικές και υλικά που μπορούν να μειώσουν στο ελάχιστο την ηχορύπανση.

Πέρα από απλούς τρόπους που μπορείς να εφαρμόσεις για την ηχομόνωση ενός δωματίου, όπως είναι η τοποθέτηση γυψοσανίδας, ένας εξειδικευμένος επαγγελματίας μπορεί να σου προτείνει πολύ πιο ολοκληρωμένες και αποτελεσματικές λύσεις για τη μόνωση του σπιτιού σου.

Όποιο είδος και να επιλέξεις ωστόσο, για να έχεις ένα πραγματικά καλό αποτέλεσμα μόνωσης, πρωταρχικό ρόλο παίζουν τα μονωτικά υλικά που θα χρησιμοποιήσεις και η ποιότητα της εργασίας του επαγγελματία.

Μερικά από τα πιο διαδεδομένα μονωτικά υλικά που χρησιμοποιούνται για τις διάφορες εργασίες μονώσεων σπιτιού και ταράτσας είναι:

 • Ασφαλτόπανα
 • Αφρός πολυουρεθάνης
 • Υαλόπλεγμα
 • Θερμομονωτικά και στεγανωτικά χρώματα
 • Πετροβάμβακας και υαλοβάμβακας
 • Πολυστερίνη
 • Θερμομονωτικά πλακίδια
 • Μεμβράνες PVC
 • Αντικραδασμικά δαπέδων
 • Αφρώδες ελαστικό πολυμερές
 • Αφρώδης μελαμίνη

Οι επιλογές που έχεις είναι πάρα πολλές. Ένας εξειδικευμένος επαγγελματίας μονώσεων θα σε κατατοπίσει πλήρως για το είδος της μόνωσης που χρειάζεσαι, αλλά και τα μονωτικά υλικά που είναι ιδανικότερα για σένα.

Στην πλατφόρμα μας θα βρεις αξιολογημένους τεχνικούς με πολυετή εμπειρία και τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό για την καλύτερη και πιο άμεση εξυπηρέτηση. Οι επαγγελματίες μας μπορούν να αναλάβουν να σε προμηθεύσουν με τα μονωτικά υλικά που χρειάζεσαι και να προχωρήσουν στην εγκατάσταση τους.

Καταχώρησε την εργασία σου με λίγα μόνο κλικ και πάρε δωρεάν προσφορές για μονώσεις σπιτιού και ταράτσας από τους καλύτερους επαγγελματίες.

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας
Φοβερός επαγγελματίας, φοβερή εξυπηρέτηση!
Πάρα πολύ καλός επαγγελματίας, ευγενικός και οικονομικός και πάνω απ'όλα πολύ καλός άνθρωπος!
Πολύ κάλος επαγγελματίας, συνεπής!
Σχετικά άρθρα
Η μόνωση ταράτσας είναι μία διαδικασία που εφαρμόζεται στην οροφή ενός κτιρίου για να το κρατά προστατευμένο από τις εξωτερικές επιδράσεις
Η κακή ηχομόνωση σπιτιού είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα κατασκευαστικά προβλήματα που μπορεί να συναντήσει κανείς.