Μονώσεις

Βρες τους Καλύτερους Επαγγελματίες στην κατηγορία Μονώσεις

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Πες μας ΔΩΡΕΑΝ τι εργασία χρειάζεσαι.
Πάρε προσφορές
Λάβε έως 5 προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου προσφορές από επαγγελματίες.
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Σύγκρινε προσφορές, επικοινώνησε με τους επαγγελματίες και επίλεξε όταν είσαι έτοιμος.

Μονώσεις: Είδη και Τεχνικές!

Οι μονώσεις, αποτελούν βασικό μέσο προστασίας ενός σπιτιού και ενός κτιρίου από το εξωτερικό περιβάλλον ενώ παράλληλα προσφέρει ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας στο εσωτερικό του.

Ποια είναι τα οφέλη από μία μόνωση σπιτιού ή ταράτσας;

Η εφαρμογή της κατάλληλης μόνωσης στο σπίτι ή την ταράτσα σου, θα σου προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα και κέρδη τόσο σε πρακτικό επίπεδο όσο και σε οικονομικό.

Τα συνεργεία μονώσεων, συνιστούν να πραγματοποιούνται μονώσεις στα σπίτια και τα κτίρια γενικότερα για να απολαμβάνουν οι ιδιοκτήτες, τα παραπάνω οφέλη. Ποια είναι αυτά;

Εξοικονόμηση Ενέργειας

Οι μονώσεις, συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας και εμποδίζουν τις θερμικές απώλειες του σπιτιού.

Εξοικονόμηση Χρημάτων

Οι μονώσεις σπιτιών και ταρατσών, μπορούν να μειώσουν τα έξοδα θέρμανσης έως 60%, αφού διατηρεί το σπίτι έπειτα από μόνωση, στην ιδανική θερμοκρασία.

Έτσι, το κτίριο, μένεις ζεστό τον χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι.

Αποφυγή Υγρασίας και Μούχλας στους τοίχους

Οι μονώσεις των τοίχων και των ταρατσών, εμποδίζουν την εμφάνιση υγρασίας και μούχλας, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κίνδυνος για εμφάνιση ασθενειών σε όσους χρησιμοποιούν τον χώρο.

Ηχομόνωση Δωματίου

Οι μονώσεις σπιτιών και ταρατσών, είναι το βασικό όπλο εναντίον των θορύβων από το εξωτερικό περιβάλλον.

Τα αξιόπιστα συνεργεία μονώσεων της πλατφόρμας μας, μπορούν να αναλάβουν ανά πάσα στιγμή την μόνωση της ταράτσας, μόνωση του σπιτιού, την εξωτερική θερμομόνωση του κτιρίου και την στεγανοποίησή του, ώστε να έχεις ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

Ποια είναι τα βασικά είδη μονώσεων;

Αν θες και εσύ να επωφεληθείς από τα οφέλη της, ήρθε η ώρα να επιλέξεις το κατάλληλο είδος μόνωσης για το σπίτι σου.

Οι μονώσεις που μπορείς να εφαρμόσεις χωρίζονται σε 3 μεγάλες κατηγορίες και η καθεμία θα σε προστατεύσει από κάτι διαφορετικό. Ποιες είναι αυτές;

Θερμομόνωση

Η εφαρμογή θερμομόνωσης βοηθάει στην προστασία του σπιτιού από τις διάφορες εναλλαγές της θερμοκρασίας.

Έτσι έχεις μια σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας που μπορεί να φτάσει μέχρι και το 60%, άρα και την ανάλογη εξοικονόμηση χρημάτων από τους λογαριασμούς ψύξης και θέρμανσης σπιτιού.

Η θερμομόνωση μπορεί να γίνει τόσο στους εξωτερικούς τοίχους του σπιτιού και ονομάζεται θερμοπρόσοψη ή κέλυφος, όσο και εσωτερικά. Ακόμη, η θερμομόνωση είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στις μονώσεις ταρατσών.

Υγρομόνωση ή στεγανοποίηση

Χρησιμοποιώντας υλικά που είναι αδιαπέραστα στο νερό, οχυρώνεις το σπίτι σου και το προστατεύεις από τις βροχές.

Η στεγανοποίηση είναι απαραίτητη, αν θες να κρατήσεις μακριά τη μούχλα και την υγρασία, άρα και για να αποφύγεις τη σπατάλη των χρημάτων που θα ξόδευες για τις ζημιές που θα προκαλούσαν.

Η υγρομόνωση ταράτσας με τα κατάλληλα μονωτικά υλικά θα σε σώσει κυριολεκτικά από περιττά κόστη και την μεγάλη ταλαιπωρία που συνοδεύει επίμονα προβλήματα, όπως είναι η μούχλα.

Ηχομόνωση

Η ηχομόνωση σπιτιού, στις μέρες μας, γίνεται ολοένα και πιο αναγκαία. Αν και παλιότερα μπορεί να μην της δινόταν η σημασία που έπρεπε, σήμερα παίζει καθοριστικό ρόλο στη ζωή μας.

Ο καθένας γυρνώντας στο σπίτι του, επιθυμεί να βρίσκει την ηρεμία και γαλήνη που λείπει από την καθημερινότητα μας. Ευτυχώς, υπάρχουν πλέον τεχνικές και υλικά που μπορούν να μειώσουν στο ελάχιστο την ηχορύπανση.

Πέρα από απλούς τρόπους που μπορείς να εφαρμόσεις για την ηχομόνωση ενός δωματίου, όπως είναι η τοποθέτηση γυψοσανίδας, ένας εξειδικευμένος επαγγελματίας μπορεί να σου προτείνει πολύ πιο ολοκληρωμένες και αποτελεσματικές λύσεις για τη μόνωση του σπιτιού σου.

Τι τεχνικές χρησιμοποιούνται στις μονώσεις;

Πέρα, από τα είδη μονώσεων που μπορείς να επιλέξεις, υπάρχουν και συγκεκριμένες τεχνικές που χρησιμοποιούν τα συνεργεία μονώσεων στις μονώσεις σπιτιών και ταρατσών. Ποιες είναι αυτές;

Συμβατική μόνωση

Η συμβατική μόνωση, αποτελεί μέθοδο κατασκευής για την μόνωση ενός δώματος κατά της οποίο γίνεται η τοποθέτηση της θερμομόνωσης κάτω από την στεγανοποίηση.

Συνήθως, στις συμβατικές μονώσεις εφαρμόζεται αφρομπετόν ή θερμομονωτικό ελαφροσκυρόδεμα.

Ανεστραμμένη μόνωση

Η εφαρμογή ανεστραμμένης μόνωσης, γίνεται με την τοποθέτηση της θερμομόνωσης πάνω από την στεγανοποίηση. Συνήθως, πραγματοποιείται σε περιπτώσεις που το δώμα δεν είναι προσβάσιμο. Με αυτή την μέθοδο μόνωσης, διασφαλίζεται ότι η υγρομόνωση της ταράτσας δεν θα παρουσιάσει απώλειες.

Ανακλαστική μόνωση

Στις ανακλαστικές μονώσεις, στεγανοποιείται πλήρως η επιφάνεια που εφαρμόζεται και αποτρέπεται η συγκέντρωση θερμότητας στους τοίχους και τις ταράτσες.

Ουσιαστικά, με την εφαρμογή της ανακλαστικής μόνωσης,  οι ακτίνες του ήλιου ανακλώνται πίσω στην ατμόσφαιρα και δεν επηρεάζουν την επιφάνεια των ταρατσών του σπιτιού.

Τι είδους υλικά χρησιμοποιούνται στις μονώσεις;

Όποιο είδος μόνωσης και να επιλέξεις, για να έχεις ένα πραγματικά καλό αποτέλεσμα στις μονώσεις σπιτιών και κτιρίων, πρωταρχικό ρόλο παίζουν τα μονωτικά υλικά που θα χρησιμοποιήσεις και η ποιότητα της εργασίας του επαγγελματία.

Μερικά από τα πιο διαδεδομένα μονωτικά υλικά που χρησιμοποιούνται για τις διάφορες εργασίες μονώσεων σπιτιού και ταράτσας είναι:

 • Ασφαλτόπανα
 • Αφρός πολυουρεθάνης
 • Υαλόπλεγμα
 • Θερμομονωτικά και στεγανωτικά χρώματα
 • Πετροβάμβακας και υαλοβάμβακας
 • Πολυστερίνη
 • Θερμομονωτικά πλακίδια
 • Μεμβράνες PVC
 • Αντικραδασμικά δαπέδων
 • Αφρώδες ελαστικό πολυμερές
 • Αφρώδης μελαμίνη

Οι επιλογές που έχεις είναι πάρα πολλές. Ένας εξειδικευμένος επαγγελματίας μονώσεων θα σε κατατοπίσει πλήρως για το είδος της μόνωσης που χρειάζεσαι, αλλά και τα μονωτικά υλικά που είναι ιδανικότερα για σένα.

Τί επηρεάζει τις τιμές στις μονώσεις;

Σε περίπτωση που σε απασχολούν οι τιμές στις μονώσεις, τα εξειδικευμένα συνεργεία μας, μας ενημέρωσαν για τους βασικούς παράγοντες που τις επηρεάζουν:

 • Είδος της μόνωσης
 • Μονωτικά και στεγανωτικά υλικά που θα χρησιμοποιηθούν
 • Η ποιότητα του υποστρώματος
 • Οι εργασίες προετοιμασίας που απαιτούνται
 • Μέγεθος της ταράτσας

Τα αξιόπιστα συνεργεία μονώσεων της πλατφόρμας μας, μπορούν να πραγματοποιήσουν μία αρχική ανάλυση του κόστους στην μόνωση του σπιτιού σου και εσύ να επιλέξεις την πιο συμφέρουσα λύση για εσένα.

Πότε είναι η κατάλληλη εποχή για μονώσεις;

Είτε αφορά μόνωση ταράτσας, θερμομόνωση σπιτιού ή τοίχων είτε υγρομόνωση, η κατάλληλη εποχή είναι κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

Βέβαια, τα επαγγελματικά συνεργεία της πλατφόρμας μας, μας ενημέρωσαν ότι με την εξέλιξη της τεχνολογίας τα νέα μονωτικά και στεγανωτικά υλικά, επιτρέπουν την εφαρμογή καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου.

Στην πλατφόρμα μας θα βρεις έμπειρα συνεργεία μονώσεων με πολυετή εμπειρία και σύγχρονο εξοπλισμό για την καλύτερη και πιο άμεση εξυπηρέτηση.

Οι επαγγελματίες μας μπορούν να αναλάβουν να σε προμηθεύσουν με τα μονωτικά υλικά που χρειάζεσαι και να προχωρήσουν στην εγκατάσταση τους.

Καταχώρησε την εργασία σου με λίγα μόνο κλικ και πάρε δωρεάν προσφορές για μονώσεις σε επαγγελματικούς και οικιακούς χώρους.

Είδη Μονώσεων
4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας
Συνεπής στο ραντεβού του και η δουλειά του ήταν πολύ καλή! Νοικοκύρης! Τον συστήνω ανεπιφύλακτα!
Ήταν εξαιρετικός επαγγελματίας, πολύ καλή δουλειά!
Άμεση εξυπηρέτηση και ανταπόκριση. Ολοκλήρωση έργου μέσα σε δυο ημέρες. Πολύ καλή δουλειά. Ανταγωνιστική τιμή!
Άριστος. Γνωρίζει καλά το αντικείμενο!
Αξίζει πάνω από 5 αστέρια. Είμαι πολύ ευχαριστημένος!
Πάρα πολύ ευγενικός, μου έδωσε τηλεφωνικές συμβουλές!
Σχετικά άρθρα
Η μόνωση ταράτσας είναι μία διαδικασία που εφαρμόζεται στην οροφή ενός κτιρίου για να το κρατά προστατευμένο από τις εξωτερικές επιδράσεις
Η κακή ηχομόνωση σπιτιού είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα κατασκευαστικά προβλήματα που μπορεί να συναντήσει κανείς.
Σχετικές υπηρεσίες