Μένουμε Σπίτι & το Φτιάχνουμε: Δεν λειτουργεί η κουζίνα σου; Μάθε τις 3 σημαντικότερες αιτίες!

Η ηλεκτρική κουζίνα είναι μία από τις σημαντικότερες συσκευές ενός σπιτιού. Ο ρόλος της είναι πρωταγωνιστικός, για αυτό και μια βλάβη μας δένει κυριολεκτικά τα χέρια. Τα είδη που κυκλοφορούν πια είναι πολλά και το καθένα έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες, που πρέπει να προσέξεις για να καταλάβεις τι δεν πάει καλά.

Για να σε βοηθήσουμε, συγκεντρώσαμε τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους δεν λειτουργεί η κουζίνα σου και και πώς να τους αντιμτωπίσεις.

Τι πρέπει να κάνεις όταν δεν λειτουργεί η κουζίνα σου!

#1 Δεν ανάβει το φωτάκι του φούρνου.

Έφτιαξες το φαγάκι σου, πήγες όλο λαχτάρα να το βάλεις στο φούρνο και ξαφνικά παρατηρείς το μαύρο σκοτάδι; Μην πανικοβάλλεσαι. Είναι από τα πιο απλά προβλήματα που μπορείς να αντιμετωπίσεις. Πιθανότατα απλά έχει καεί η λάμπα. Αν ο θάλαμος θερμαίνεται κανονικά, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να προμηθευτείς έναν καινούργιο λαμπτήρα και να τον αντικαταστήσεις. Είναι μια απλή, σχετικά, διαδικασία που πιθανότατα μπορείς να την κάνεις και μόνος/η, αρκεί βέβαια να ακολουθήσεις πιστά τις οδηγίες χρήσης της κουζίνας σου.

#2 Η κουζίνα δεν δίνει κανένα σημάδι ζωής.

Δεν ανάβει, δεν ζεσταίνει και γενικά δεν αντιδρά σε τίποτα από ότι και να δοκιμάζεις. Ομολογώ ότι τα πράγματα φαντάζουν λίγο πιο σκούρα, αλλά ακόμα έχεις κάποιες πιθανότητες να τη γλιτώσεις φθηνά. Ίσως η βλάβη να μην βρίσκεται στην ίδια τη συσκευή αλλά στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση. Το πρώτο που πρέπει να δοκιμάσεις είναι αν έχει πέσει κάποια ασφάλεια στον πίνακα και δεν περνάει ρεύμα. Έπειτα έλεγξε ότι η πρίζα που είναι συνδεδεμένη λειτουργεί κανονικά. Δοκίμασε με μια μικρή συσκευή, όπως η τοστιέρα, για να δεις αν υπάρχει τάση στην πρίζα. Αν τίποτα από τα παραπάνω δεν αποδώσει, πρέπει να απευθυνθείς σε έναν επαγγελματία που θα βρει αμέσως τι φταίει και δεν λειτουργεί η κουζίνα σου.

#3 Ανάβει, αλλά δεν ζεσταίνει.

Οι ενδείξεις της κουζίνας σου ανάβουν κανονικά, το φως το ίδιο κι όλα φαίνονται έτοιμα για να ολοκληρώσεις τη μαγειρική σου. Με μια μικρή διαφορά. Περιμένεις περιμένεις, αλλά ο φούρνος δεν ζεσταίνει. Αυτό είναι από τα πιο βασικά σημάδια που πρέπει να σε θορυβήσουν ότι κάτι πάει στραβά. Για αρχή, πριν καταλήξεις στην επισκευή, δοκίμασε μερικά απλά πράγματα. Βεβαιώσου ότι έχεις επιλέξει τις σωστές ρυθμίσεις. Είναι ο θερμοστάτης στην κατάλληλη θερμοκρασία; Αφού ελέγξεις κι αυτό, δυστυχώς δεν υπάρχει κάτι άλλο που μπορείς να κάνεις μόνος. Ή ο θερμοστάτης θέλει αλλαγή ή έχει καεί η ασφάλεια. Για οποιαδήποτε εργασία από δω κι πέρα, η επαγγελματική βοήθεια είναι απαραίτητη.

Στο Douleutaras.gr θα βρεις έμπειρους και αξιολογημένους επαγγελματίες που θα αντιμετωπίσουν το οποιαδήποτε πρόβλημα σου εύκολα και γρήγορα. Η λύση βρίσκεται λίγα μόνο κλικ μακριά. Γιατί να αφήνεις μια βλάβη να δυσκολεύει την καθημερινότητά σου;

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Εργασίες που ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες

Επισκευή
Παλλήνη 11/07/2020
Εκτελέστηκε από
Παναγιώτης Σ.
Είδος εργασίας:
Επισκευή
Επισκευή εντός εγγύησης:
Όχι
Πότε θα ήθελες να εκτελεστεί η εργασία;
Τις προσεχείς ημέρες
Ελληνικό 11/07/2020
Εκτελέστηκε από
Κώστας Ρ.
Επισκευή εντός εγγύησης:
Όχι
Πότε θα ήθελες να εκτελεστεί η εργασία;
Δεν έχω συγκεκριμένο χρονικό προγραμματισμό

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

2,2

Το ψυγείο ήταν ένα παλιό GE, για το οποίο ανταλλακτικά μάλλον δεν υπάρχουν. Ο τεχνικός ήταν συνεπέστατος στην επικοινωνία μέχρι τη στιγμή που ήρθε να το δει. Είπε ότι θα δοκιμάσει να το διορθώσει αλλάζοντας την αντίσταση (για την οποία χρέωσε 40Ε) και ότι ίσως χρειαζόταν επιπλέον ανταλλακτικό. Εβγαλε τον πάγο, τοποθέτησε την καινούργια αντίσταση και πληρώθηκε για τη δουλειά του (50Ε), αλλά δεν ενδιαφέρθηκε να μάθει τί απέγινε. Το ψυγείο δεν διορθώθηκε. Δηλαδή, έδωσα 90Ε για να αναγκαστώ να αλλάξω ψυγείο. Δεν ήταν καλή πρακτική αυτή.

Για: Ανδρέας Παπαφλωράτος / Οικιακό Ψυγείο: Επισκευή
3,7

Καλός επαγγελματίας γνωστής του επαγγέλματος το μόνο που θα συνιστούσα να άλλαζε είναι να είναι λίγο έως αρκετά πιο οργανωτικός με τα ραντεβού του λόγο αυξημένου όγκου δουλειές αυτό επιβάλλεται πλέον! Κατα τα αλλά θα τον ξαναπροτιμουσα!

Για: Αναστάσιος Βρεττός / Πλυντήριο Πιάτων: Επισκευή/Εγκατάσταση
5,0

Εξαιρετικός επαγγελματίας, αψογος στη δουλειά του. Μου έσωσε το πλυντήριο εκεί που το είχα ξεγραμμενο.

Για: Βασίλης Γενναιόπουλος / Πλυντήριο Ρούχων: Επισκευή/Εγκατάσταση
5,0

Ο ηλεκτρολόγος επικοινώνησε αμέσως μαζί μας, μας εξήγησε τηλεφωνικά ότι δεν υπήρχαν ανταλλακτικά για τον παλιό μας απορροφητήρα (κι έτσι αποφύγαμε το χρόνο και τα χρήματα ενός άσκοπου ελέγχου), ανέλαβε την προμήθεια νέου απορροφητήρα κατόπιν συνεννόησης για τον τύπο και το κόστος που επιθυμούσαμε και την επόμενη μέρα ακριβώς ήρθε για την τοποθέτηση που έγινε γρήγορα και σωστά. Άμεση και αποτελεσματική εξυπηρέτηση, πολύ επεξηγηματικός, ευγενικός και προσεκτικός κατά τη διάρκεια της εργασίας του. Σίγουρα θα τον προτιμήσουμε ξανά όποτε χρειαστούμε ηλεκτρολόγο.

Για: Γιάννης Παπαδόπουλος / Απορροφητήρας: Εγκατάσταση/Επισκευή
2,3

5 λεπτά της ώρας για να αποφανθεί με, συνοπτικές κατά τη γνώμη μου διαδικασίες, ότι χρειάζεται απλώς αλλαγή στο μοτέρ. Κόστος αυτής της επισκευής 250 ευρώ. Θεωρώ πως έπρεπε να κοιτάξει ενδελεχώς ζητήματα όπως διαρροές ψυκτικού υγρού (φρέον), ιστορικό βλαβών της συσκευής (δεν είχε παρουσιάσει άλλες βλάβες) κ.λπ.

Για: Ανδρέας Παπαφλωράτος / Οικιακό Ψυγείο: Επισκευή
1,0

Είχα εξηγήσει από το τηλέφωνο αναλυτικά τι ήθελα (αν μπορούν να επισκευάσουν φούρνο συγκεκριμένης μάρκας). Μου είπαν ότι πρέπει να έρθουν να το δουν. Ήρθε κάποιος ο οποίος απλά με ενημέρωσε ότι δεν μπορούσε να επισκευάσει τον συγκεκριμένο τύπο φούρνου. Μου χρέωσε γι' αυτό 25 € (για την επίσκεψη είπε). Πιστεύω ότι η απάντηση αυτή θα μπορούσε να μου είχε δοθεί από το τηλέφωνο, χωρίς να χρεωθώ για μη παρασχεθείσες υπηρεσίες.

Για: Lights On Service Simeonov / Κουζίνα/Φούρνος: Επισκευή/Εγκατάσταση