Smart Home - Έξυπνο Σπίτι

Smart Home - Έξυπνο Σπίτι

Με τεχνολογία που αναλύει και επιλέγει τους καλύτερους για εσένα σε 10’’

30 ολοκληρωμένες εργασίες έως σήμερα
4.8/5 από 200.000+ αξιολογήσεις επαγγελματιών
1.500+ κορυφαίοι επαγγελματίες

Αξιολόγηση εργασιών

5.0

μέσος όρος από 30 αξιολογήσεις πελατών

Συχνές Ερωτήσεις

Τι είναι η τεχνολογία "Smart Home";

Η τεχνολογία Smart Home είναι τεχνολογία αυτοματισμού, ελέγχου και διαχείρισης συσκευών σε οικιακούς χώρους.

Με απλά λόγια, το "έξυπνο σπίτι" σχετίζεται με την εγκατάσταση διάφορων συσκευών και αισθητήρων στο σπίτι, οι οποίες ελέγχονται αυτόματα μέσω μιας κινητής συσκευής που είναι συνδεδεμένη στο διαδίκτυο

Με αυτό τον τρόπο, μπορείς εύκολα να ελέγχεις από οποιοδήποτε σημείο κι αν βρίσκεσαι λειτουργίες που αφορούν την ασφάλεια πρόσβασης, την θερμοκρασία, το φωτισμό κ.α.

Πως λειτουργεί το έξυπνο σπίτι;

Οι συσκευές ενός έξυπνου σπιτιού συνδέονται μεταξύ τους και είναι προσβάσιμες μέσω ενός κεντρικού σημείου που μπορεί να είναι το tablet, το smartphone, ή ο φορητός υπολογιστής.

Μάλιστα, τα έξυπνα σπίτια μπορούν να διαθέτουν ενσύρματα ή ασύρματα συστήματα οικιακού αυτοματισμού.

Η εγκατάσταση ασύρματων συστημάτων οικιακού αυτοματισμού είναι ευκολότερη και συνδυάζει χαρακτηριστικά όπως έξυπνο φωτισμο, έλεγχο κλιματισμού και ασφάλειας με σχετικά χαμηλό κόστος.
Από την άλλη πλευρά, τα ενσύσματα συστήματα είναι περισσότερα αξιόπιστα καθώς δύσκολα μπορούν να παραβιαστούν αλλά έχουν μεγαλύτερο κόστος.

Πως η τεχνολογία "Smart Home" ενισχύει την ασφάλεια του σπιτιού σου;

Το έξυπνο σπίτι μπορεί να σου προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια αφού μπορείς να ελέγχεις τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Μάλιστα, μπορείς να δίνεις πρόσβαση εισόδου μόνο σε άτομα που επιθυμείς.

Συγκεκριμένα, με τα συστήματα ασφαλείας και τις smart συσκευές έχεις τις εξής δυνατότητες:
 • Κουμπί Έκτακτης Αναγκης: Με ένα μόνο πάτημα κουμπιού μπορείς να κάνεις έκκληση για βοήθεια σε οποιοδήποτε σημέιο κι αν βρίσκεσαι. 

 • Αισθητήρας Διαρροής: Το σύστημα θα σε ενημερώσει άμέσως για τυχόν διαρροές που ανιχνεύθηκαν ενώ μπορεί να κλείσει αυτόματα την παροχή νερού.
 • Αισθητήρας Καπνού: Εντοπίζει οποιαδήποτε εμφάνιση καπνού και ενεργοποιεί αυτόματα το συναγερμό, λαμβανοντας ειδοποίηση στο τηλέφωνο σου.

 • Κάμερες: Με τις κάμερες εσωτερικού και εξωτερικού χώρου μπορείς να ελέγχεις τι συμβαίνει μέσα στο σπίτι σου ανά πάσα στιγμή.

Υπάρχουν πολλές έξυπνες συσκευές που μπορείς να επιλέξεις για το σπίτι σου. Οι επαγγελματίες μας διαθετούν πολυτή εμπειρία σε συστήματα οικιακού αυτοματισμού και μπορούν να σου προτείνουν τα κατάλληλα για τον χώρο σου.
 

Πως μπορείς να εξοικονομήσεις ενέργεια μέσω της τεχνολογίας "Smart Home";

Με τις έξυπνες συσκευές μπορείς να έχεις τον πλήρη έλεγχο της θέρμανσης του σπιτιού σου αλλά και του φωτισμού.

Αναλυτικά:
 • Αισθητήρας Παραθύρου/Πόρτας: Σου έρχεται ειδοποίηση κάθε φορά που ανοίγει κάποια πόρτα ή παράθυρο ώστε να μην έχεις απώλεια θερμότητας.

 • Μετρητής Κατανάλωσης Ρεύματος: Παρακολουθεί και ελέγχει την ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνεις κάθε στιγμή στο σπίτι. Μάλιστα, αναγνωρίζει τους χώρους που θα μπορούσε να μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας.

 • Θερμοστάτης Δωματίου: Μπορείς να επιβλέπεις και να διαχειρίζεσαι τη θερμοκρασία κάθε δωματίου εύκολα και γρήγορα, όπου κι αν βρίσκεσαι.

 • Αισθητήρας Υγρασίας: Δείχνει κάθε στιγμή τα επίπεδα υγρασίας στο χώρο και ρυθμίζει αυτόματα άλλες συσκευές, όπως αφυγραντήρες, θέρμανση κ.α.
 • Α/C Remote Tab: Ρυθμίζεις εύκολα το κλιματιστικό σου από το κινητό σου, ακόμη κι οταν δεν βρίσκεσαι στο σπίτι.

Αν θέλεις να έχεις έξυπνο σπίτι, συμπλήρωσε τη φόρμα για να επικοινωνήσεις με αξιολογημένους επαγγελματίες που θα σε βοηθήσουν να αυτοματοποιήσεις τον χώρο σου.

 

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των έξυπνων σπιτιών;

 • Ευκολία: Με την αυτοματοποίηση των συσκευών η καθημερινότητα σου γίνεται πιο εύκολη αφού το έξυπνο σπίτι λειτουργεί με βάση τις ανάγκες σου.

 • Εξοικονόμηση ενέργειας: Ο έλεγχος κλιματισμού και φωτισμού γίνεται σύμφωνα με τις δικές σου ανάγκες, ενώ με τις έξυπνες συσκευές αποφεύγεται η περιττή κατανάλωση ενέργειας.

 • Ασφάλεια: Τα έξυπνα σπίτια διαθέτουν κάμερες και αισθητήρες κίνησης ώστε να μπορείς να παρακολουθείς ανά πάσα στιγμή τον χώρο σου.

 • Προσβασιμότητα: Αποτελούν ιδανική λύση για άτομα με ειδικές ανάγκες αφού διαθέτουν συστήματα φωνητικής εντολής για κλείδωμα των θυρών, τον έλεγχο φωτισμου κ.α.

 • Αυξημένη αξία σπιτιού: Η τιμή πώλησης του σπιτιού είναι υψηλότερη όταν υπάρχουν έξυπνες συσκευές. 

Ποια είναι τα πιο δημοφιλή συστήματα αυτοματισμού κτιρίων;

 • Συστήματα ελέγχου φωτισμού

 • Συναγερμοί

 • Συστήματα ελέγχου και παρακολούθησης εισόδου

 • Εξ αποστάσεως διαχείριση οικιακών συσκευών

 • Πυρανίχνευση και αυτόματη κατάσβεση

 • Διαχείριση συστήματος θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού

 • Έλεγχος την ομαλής λειτουργίας των υδραυλικών και ηλεκτρικών εγκαταστάσεων του σπιτιού

Ποιο είναι το κόστος κατασκευής ενός έξυπνου σπιτιού;

Μπορείς να επιλέξεις ποιες λειτουργίες θέλεις να αυτοματοποιήσεις και έπειτα με τη βοήθεια των επαγγελματιών μας έχεις τον πλήρη έλεγχο του σπιτιού σου.

Αυτό που χρειάζεται να ξέρεις είναι ότι δεν υπάρχουν ολοκληρωμένα πακέτα εξοπλισμού, οπότε δεν υπάρχει κανένας περιορισμός.

Συμπλήρωσε τη φόρμα για να πάρεις άμεσα προσφορές από αξιολογημένους επαγγελματίες που εξειδικεύονται στα συστήματα αυτοματισμού.

Κορυφαίοι Επαγγελματίες

Οι επαγγελματίες μας αξιολογούνται βάσει ποιότητας, συνέπειας & τιμής

Seller photo
Αθανάσιος Μειντής
Πετρούπολη

Λέγομαι Αθανάσιος Μειντής, είμαι επαγγελματίας ηλεκτρολόγος με βαθιά τεχνογνωσία και πολυετή εμπειρία και αναλαμβάνω ηλεκτρολογικ…

4.9
(265)
4.9
Ποιότητα εργασίας
5.0
Συνέπεια / Ποιότητα επικοινωνίας
4.6
Τιμή
Seller photo
Γιώργος Σταφυλαράκης
Πέραμα

Προτείνω λύσεις για ό,τι αφορά το Smart home - Έξυπνο σπίτι. Επικοινωνήστε μαζί μου για να φτιάξουμε ένα ιδανικό σπίτι, κομμ…

4.9
(195)
4.9
Ποιότητα εργασίας
5.0
Συνέπεια / Ποιότητα επικοινωνίας
4.8
Τιμή
Seller photo
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΣΙΕΛΟΣ
Δήμος Αρριανών

Ονομάζομαι Αθανάσιος Τσιέλος, είμαι επαγγελματίας ηλεκτρολόγος με πολυετή εμπειρία, και εκπληρώνω εργασίες για το Smart home - Έξ…

4.9
(73)
4.9
Ποιότητα εργασίας
5.0
Συνέπεια / Ποιότητα επικοινωνίας
4.7
Τιμή

Σχετικές Υπηρεσίες