Κουφώματα Αλουμινίου

Βρες τους Καλύτερους Επαγγελματίες στην κατηγορία Κουφώματα Αλουμινίου

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Πες μας ΔΩΡΕΑΝ τι εργασία χρειάζεσαι.
Πάρε προσφορές
Λάβε έως 5 προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου προσφορές από επαγγελματίες.
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Σύγκρινε προσφορές, επικοινώνησε με τους επαγγελματίες και επίλεξε όταν είσαι έτοιμος.

Όλα όσα θέλεις να ξέρεις για τα κουφώματα αλουμινίου

Τα κουφώματα αλουμινίου, είναι από τα πιο δημοφιλή είδη κουφωμάτων στη χώρα μας και πλήθος αγοραστών αναγνωρίζουν τα πλεονεκτήματά τους και τα επιλέγουν το σπίτι και τον επαγγελματικό τους χώρο.

Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε διάφορα είδη κουφωμάτων που θα ενισχύσουν την θερμομόνωση και την προστασία του κτιρίου σου και θα συμβάλλουν στην αισθητική του αναβάθμιση.

Οι επαγγελματίες τεχνικοί μας, εξυπηρετούν Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας και παραδίδουν γερές κατασκευές ενώ παράλληλα αναλαμβάνουν εργασίες τοποθέτησης, επισκευής ή συντήρησης.

Ποιο είναι το κόστος για να τοποθετήσεις κουφώματα αλουμινίου;

Τα κουφώματα αλουμινίου αποτελούν ακριβή λύση, σε σχέση με το άλλο υλικό που χρησιμοποιείται κατά κόρον για κουφώματα, δηλαδή το PVC. Η υψηλότερη τιμή εξηγείται με βάση διάφορους παράγοντες και στοιχεία. Πρέπει να ξέρεις, ότι συγκριτικά το αλουμίνιο είναι δυσκολότερο στην παραγωγή και τον χειρισμό του, γεγονός που του αυξάνει την τιμή.

Ενδεικτικά, η τοποθέτηση μιας λευκής δίφυλλης μπαλκονόπορτας αλουμινίου μαζί με σήτα και λευκό παντζούρι αλουμινίου, ενδέχεται να κοστίσει 600-900€* μαζί με εργατικά. Όμως, ας δούμε κάποιους συγκεκριμένους παράγοντες που επηρεάζουν τις τιμές στα κουφώματα αλουμινίου.

1. Τετραγωνικά μέτρα: Όπως φαντάζεσαι, τα τετραγωνικά μέτρα των κουφωμάτων που θα περαστούν θα καθορίσουν σε ένα βαθμό το κόστος. Αυτό σημαίνει ότι αν προτιμήσεις να βάλεις μεγαλύτερα και περισσότερα κουφώματα, το κόστος εργατικών που θα καλεστείς να πληρώσεις θα είναι συγκριτικά μικρότερο ανά κούφωμα.

2. Χρώμα κουφώματος: Τα κουφώματα διατίθενται κυρίως σε λευκό χρώμα. Άλλα χρώματα, όπως όσα μιμούνται το ξύλο ενδέχεται να σε επιβαρύνουν επιπλέον κατά ένα 30% στην περίπτωση του PVC ή 40% στην περίπτωση αλουμινίου, ενώ τα υπόλοιπα χρώματα (RAL) μπορεί να αυξήσουν την τιμή ακόμα και κατά 50% στα PVC ή 20% στα αλουμινίου.

3. Τύπος κουφώματος: Υπάρχουν 3 τύποι κουφωμάτων ως προς τον μηχανισμό λειτουργίας τους. 

- Τα συρόμενα χωνευτά, τα οποία είναι αυτά που συναντάς πιο συχνά στην Ελλάδα και λέγονται έτσι επειδή χωνεύονται μέσα στον τοίχο και δεν φαίνονται. 

- Τα συρόμενα επάλληλα τα οποία λειτουργούν με αντίστοιχο τρόπο αλλά το ένα κούφωμα είναι σε διαφορετικό άξονα κίνησης από το άλλο ώστε να επιτρέπεται η κίνηση. 

- Τα ανοιγόμενα κουφώματα τα οποία διαθέτουν διαφορετικούς μηχανισμούς πολλαπλών κλειδωμάτων για την αύξηση της ασφάλειας. 
Επίσης υπάρχουν διακρίσεις στον τύπο κουφώματος ως προς τα φύλλα από τα οποία αποτελείται (π.χ. μονόφυλλα, δίφυλλα).
Εφόσον το βασικό υλικό που αυξάνει το κόστος δεν είναι το τζάμι του υαλοπίνακα, αλλά το υλικό του κουφώματος αυτό καθαυτό, καταλαβαίνεις ότι ένα δίφυλλο κούφωμα αλουμινίου είναι ακριβότερο από ένα μονόφυλλο ίδιου μεγέθους, χρώματος και υπολοίπων τεχνικών χαρακτηριστικών.

4. Σχήμα κουφώματος: Γενικά έχεις την δυνατότητα να διαλέξεις τα κουφώματα αλουμινίου σου να έχουν κάποιο πιο περίπλοκο σχήμα (π.χ. με τοξοειδή κορυφή) προκειμένου να “ταιριάξουν γάντι” μέσα στον χώρο σου. Αυτή όμως η επιλογή σου θα είναι πιο δαπανηρή καθώς τέτοια κουφώματα δεν παράγονται ευρέως.

* Όλες οι τιμές που αναφέρονται είναι χωρίς ΦΠΑ.

Ποια είναι τα βασικά οφέλη που προσφέρουν τα κουφώματα αλουμινίου;

Τα κουφώματα αλουμινίου “γερνούν” με πιο αργό ρυθμό σε σχέση με τα PVC, αυξάνοντας δηλαδή, ανάλογα με την ποιότητα του αλουμινίου, το προσδόκιμο ζωής του στα περίπου 40 χρόνια, έναντι των 25 ετών για τα PVC.

Εξήγηση αυτής της ιδιότητας αποτελεί ότι τα αλουμινένια κουφώματα δεν επηρεάζονται από τις ραγδαίες αλλαγές στην θερμοκρασία, ή τις υπεριώδης ακτινοβολίες στον ίδιο βαθμό. Επιπλέον, λόγω της σκληρότητας του υλικού, αποτελούν την ασφαλή λύση σε σχέση με τα PVC, καθώς όχι μόνο είναι πολύ δύσκολο να απομακρυνθούν οι υαλοπίνακες τους αλλά και είναι αρκετά ανθεκτικά στους σεισμούς.

Επιπλέον, σε αντίθεση με πιο φθηνά PVC, τα κουφώματα αλουμινίου δεν κιτρινίζουν με το πέρασμα του χρόνου. Επίσης, αν εσύ το επιλέξεις, μπορείς να βάψεις τα κουφώματα αλουμινίου δίχως κόπο. Τελικά, είναι καλό να ξέρεις ότι τα κουφώματα αλουμινίου είναι τόσο ανακυκλώσιμα που για την επαναχρησιμοποίηση τους απαιτείται 5% ενέργειας που θα χρειαζόταν για την παραγωγή τους.

Ποια μειονεκτήματα παρουσιάζουν τα κουφώματα αλουμινίου;

Σε σχέση με τα μειονεκτήματα, αν δεν έχει προηγηθεί η διαδικασία της προανοδίωσης δεν προτείνεται να τοποθετήσεις κουφώματα αλουμινίου σε παραθαλάσσιες περιοχές καθώς η αλμύρα προκαλεί μερική διάβρωση του υλικού. Είναι καλό να ξέρεις ότι η προανοδίωση θα σε επιβαρύνει κατά περίπου 20% της τιμής.

Μειονέκτημα, επίσης, αποτελεί ότι για τα χρήματα που θα δώσεις δεν θα λάβεις τόση θερμομόνωση σε σύγκριση με το να αγόραζες το φθηνότερο PVC, γεγονός που σε περιοχές με αρκετά κρύο κλίμα δημιουργεί υγρασία εντός του υαλοπίνακα. Εάν θες να αγοράσεις ενεργειακά κουφώματα αλουμινίου θα σου κοστίσουν περίπου 20% πάνω από τα απλά. 

Συγκεντρώσαμε για εσένα τα δημοφιλέστερα από αυτά και εγγυόμαστε ότι όποια επιλογή και να κάνεις, οι εξειδικευμένοι επαγγελματίες μας θα αναλάβουν την επαγγελματική τοποθέτησή τους στον χώρο σου!

Είδη Κουφωμάτων Αλουμινίου
4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορές από αξιόλογους επαγγελματίες στην περιοχή σου

ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΕΡΟΥΤΣΟΣ
62 αξιολογήσεις
Σωστή εργασία, άμεση εξυπηρέτηση και καλές τιμές!
Λάζαρος Στανιμερόπουλος
36 αξιολογήσεις
Γρήγορη εξυπηρέτηση!
Σαμουήλ Ζατικιάν
30 αξιολογήσεις
Καθαρός, συνεπής και πολύ σωστός σε αυτά που υποσχέθηκε!
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΑΡΑΚΗΣ & ΥΙΟΙ
36 αξιολογήσεις
Ήταν εξαιρετικός επαγγελματίας!
ΑΓΓΕΛΟΣ ΦΙΛΙΠΠΑΙΟΣ ΜΙΧ.
194 αξιολογήσεις
Πολύ εξυπηρετικός και προσεκτικός στην εργασία του. Σίγουρα θα συνεργαστώ μαζί του στο μέλλον!
Ηλίας Κόκκινος
22 αξιολογήσεις
Πολύ γρηγορή και επαγγελματική δουλειά! Η τιμή που έδωσε για την εργασία ήταν πολύ καλη! Έμεινα πολύ ικανοποιημένος!
Σχετικά άρθρα
Θέλεις να μάθεις τα πάντα σχετικά με τα κουφώματα αλουμινίου; Ποια είναι τα σημαντικότερα οφέλη που ανακύπτουν από την επιλογή τους;
Τα κουφώματα στις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού σου θέλουν αλλαγή. Παρότι έχεις ακούσει εκατό διαφορετικές απόψεις
Μη φεύγεις!
Η συμπλήρωση της φόρμας δεν απαιτεί περισσότερο από 1 λεπτό. Η διαδικασία είναι εντελώς δωρεάν και απολύτως ασφαλής και θα σε φέρει σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία σου.

Δεν με ενδιαφέρει