Κουφώματα Αλουμινίου

Βρες τους Καλύτερους Επαγγελματίες στην κατηγορία Κουφώματα Αλουμινίου

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Πες μας ΔΩΡΕΑΝ τι εργασία χρειάζεσαι.
Πάρε προσφορές
Λάβε έως 5 προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου προσφορές από επαγγελματίες.
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Σύγκρινε προσφορές, επικοινώνησε με τους επαγγελματίες και επίλεξε όταν είσαι έτοιμος.

Όλα όσα θέλεις να ξέρεις για τα κουφώματα αλουμινίου

Τα κουφώματα αλουμινίου, είναι από τα πιο δημοφιλή είδη κουφωμάτων στη χώρα μας και πλήθος αγοραστών αναγνωρίζουν τα πλεονεκτήματά τους και τα επιλέγουν το σπίτι και τον επαγγελματικό τους χώρο.

Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε διάφορα είδη κουφωμάτων τα αλουμίνια που θα ενισχύσουν την θερμομόνωση και την προστασία του κτιρίου σου και θα συμβάλλουν στην αισθητική του αναβάθμιση.

Οι επαγγελματίες τεχνικοί μας, εξυπηρετούν Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας και παραδίδουν γερές κατασκευές ενώ παράλληλα αναλαμβάνουν εργασίες τοποθέτησης, επισκευής ή συντήρησης.

Ποιο είναι το κόστος για να τοποθετήσεις κουφώματα αλουμινίου;

Τα κουφώματα αλουμινίου αποτελούν ακριβή λύση, σε σχέση με το δεύτερο υλικό που χρησιμοποιείται κατά κόρον για κουφώματα, δηλαδή το PVC. Η υψηλότερη τιμή εξηγείται με βάση διάφορους παράγοντες και στοιχεία. Πρέπει να ξέρεις, ότι συγκριτικά το αλουμίνιο είναι δυσκολότερο στην παραγωγή και τον χειρισμό του, γεγονός που του αυξάνει την τιμή.

Ενδεικτικά, η τοποθέτηση μιας λευκής δίφυλλης μπαλκονόπορτας αλουμινίου μαζί με σήτα και λευκό παντζούρι αλουμινίου, ενδέχεται να κοστίσει 600-900€* μαζί με εργατικά. Όμως, ας δούμε κάποιους συγκεκριμένους παράγοντες που επηρεάζουν τις τιμές στα κουφώματα αλουμινίου.

1. Τετραγωνικά μέτρα: Όπως φαντάζεσαι, τα τετραγωνικά μέτρα των κουφωμάτων που θα περαστούν θα καθορίσουν σε ένα βαθμό το κόστος. Αυτό σημαίνει ότι αν προτιμήσεις να βάλεις μεγαλύτερα και περισσότερα αλουμίνια, το κόστος εργατικών που θα κληθείς να πληρώσεις θα είναι συγκριτικά μικρότερο ανά κούφωμα.

2. Χρώμα κουφώματος: Τα κουφώματα διατίθενται κυρίως σε λευκό χρώμα. Άλλα χρώματα, όπως όσα μιμούνται το ξύλο, ενδέχεται να σε επιβαρύνουν επιπλέον κατά ένα 30% στην περίπτωση του PVC ή 40% στην περίπτωση αλουμινίου, ενώ τα υπόλοιπα χρώματα (RAL) μπορεί να αυξήσουν την τιμή ακόμα και κατά 50% στα PVC ή 20% στα αλουμινίου.

3. Τύπος κουφώματος: Υπάρχουν 3 τύποι κουφωμάτων ως προς τον μηχανισμό λειτουργίας τους.

- Τα συρόμενα χωνευτά αλουμίνια, τα οποία είναι αυτά που συναντάμε πιο συχνά στην Ελλάδα και λέγονται έτσι, επειδή χωνεύονται μέσα στον τοίχο και δε φαίνονται.

- Τα συρόμενα επάλληλα αλουμίνια, τα οποία λειτουργούν με αντίστοιχο τρόπο, αλλά το ένα κούφωμα είναι σε διαφορετικό άξονα κίνησης από το άλλο, ώστε να επιτρέπεται η κίνηση.

- Τα ανοιγόμενα κουφώματα αλουμινίου, τα οποία διαθέτουν διαφορετικούς μηχανισμούς πολλαπλών κλειδωμάτων για την αύξηση της ασφάλειας.

Επίσης υπάρχουν διακρίσεις στον τύπο κουφώματος ως προς τα φύλλα από τα οποία αποτελείται (π.χ. μονόφυλλα, δίφυλλα).

Εφόσον το βασικό υλικό που αυξάνει το κόστος δεν είναι το τζάμι του υαλοπίνακα, αλλά το υλικό του κουφώματος αυτό καθαυτό, καταλαβαίνεις ότι ένα δίφυλλο κούφωμα αλουμινίου είναι ακριβότερο από ένα μονόφυλλο ίδιου μεγέθους, χρώματος και υπολοίπων τεχνικών χαρακτηριστικών.

4. Σχήμα κουφώματος: Γενικά έχεις τη δυνατότητα να διαλέξεις τα κουφώματα αλουμινίου σου να έχουν κάποιο πιο πολύπλοκο σχήμα (π.χ. με τοξοειδή κορυφή) προκειμένου να “ταιριάξουν γάντι” μέσα στον χώρο σου. Αυτή η επιλογή θα είναι πιο δαπανηρή, καθώς τέτοια αλουμίνια δεν παράγονται ευρέως.

* Όλες οι τιμές που αναφέρονται είναι χωρίς ΦΠΑ.

Ποια είναι τα βασικά οφέλη που προσφέρουν τα κουφώματα αλουμινίου;

Ο λόγος που τα αλουμίνια έχουν τόσο υψηλό κόστος, σε σχέση με άλλα κουφώματα, είναι ότι παρουσιάζουν ιδιαίτερα οφέλη, τα οποία τους δίνουν μεγαλύτερη αξία. Τα πιο βασικά πλεονεκτήματα των κουφωμάτων αλουμινίου είναι τα εξής:

1. Τα αλουμίνια έχουν τεράστια διάρκεια ζωής

Τα κουφώματα αλουμινίου “γερνούν” με πιο αργό ρυθμό σε σχέση με τα PVC, αυξάνοντας δηλαδή, ανάλογα με την ποιότητα του αλουμινίου, το προσδόκιμο ζωής του στα περίπου 40 χρόνια, έναντι των 25 ετών για τα PVC.

Εξήγηση αυτής της ιδιότητας αποτελεί ότι τα αλουμινένια κουφώματα δεν επηρεάζονται από τις ραγδαίες αλλαγές στην θερμοκρασία, ή τις υπεριώδης ακτινοβολίες στον ίδιο βαθμό.

2. Τα αλουμίνια δημιουργούν ιδανικά συστήματα ασφαλείας

Επιπλέον, λόγω της σκληρότητας του υλικού, αποτελούν την ασφαλή λύση σε σχέση με τα PVC, καθώς όχι μόνο είναι πολύ δύσκολο να απομακρυνθούν οι υαλοπίνακες τους αλλά και είναι αρκετά ανθεκτικά στους σεισμούς.

3. Τα αλουμίνια διατηρούν την απόχρωσή τους

Επιπλέον, σε αντίθεση με πιο φθηνά PVC, τα κουφώματα αλουμινίου δεν κιτρινίζουν με το πέρασμα του χρόνου. Επίσης, αν εσύ το επιλέξεις, μπορείς να βάψεις τα κουφώματα αλουμινίου δίχως κόπο.

4. Τα αλουμίνια είναι φιλικά προς το περιβάλλον

Τελικά, είναι καλό να ξέρεις ότι τα κουφώματα αλουμινίου είναι ανακυκλώσιμα και για την επαναχρησιμοποίηση τους απαιτείται 5% ενέργειας που θα χρειαζόταν για την παραγωγή τους. Έτσι, βοηθούν στην προστασία του περιβάλλοντος.

Γιατί να επιλέξεις τεχνικό του Douleutaras.gr για την τοποθέτηση κουφωμάτων αλουμινίου;

Στην πλατφόρμα μας θα βρεις εξειδικευμένους τεχνικούς στον κλάδο των κουφωμάτων αλουμινίου, με μεγάλη εμπειρία στο σχετικό χώρο. Οι επαγγελματίες μας αναλαμβάνουν την τοποθέτηση, τη συντήρηση και την επισκευή για αλουμίνια των καλύτερων κατασκευαστικών εταιρειών.

Μπορούν να φροντίσουν για την εγκατάσταση των κουφωμάτων στο χώρο σου, αλλά και να σου προτείνουν τις καλύτερες συμβουλές, για να τους χαρίσεις μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Επίσης, αν δεν έχεις επιλέξει ακόμα τα κουφώματα που θέλεις για το χώρο σου, μπορούν να σε βοηθήσουν, αφού μελετήσουν τις ανάγκες του σπιτιού σου.

Αν σκέφτεσαι να τοποθετήσεις κουφώματα αλουμινίου, μην ψάχνεις αλλού. Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας εντελώς δωρεάν και θα πάρεις άμεσα τις καλύτερες προσφορές για αλουμίνια, από έμπειρους επαγγελματίες στην περιοχή σου!

Είδη Κουφωμάτων Αλουμινίου
4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορές από αξιόλογους επαγγελματίες στην περιοχή σου

ΑΓΓΕΛΟΣ Φ.
199 αξιολογήσεις
Απλά Εξαιρετική δουλειά!!!!!!!!!!!!
Αλέξανδρος S.
178 αξιολογήσεις
Άψογος και γρήγορος. Θα ξανακαλέσω σίγουρα.
ΣΠΥΡΟΣ Π.
109 αξιολογήσεις
Ξεκινώντας από το αρχικό τηλεφώνημα, ο Σπύρος ήταν σαφής, φιλικός και επαγγελματίας. Μου άρεσε που μου έδωσε μια αίσθηση κόστους της εργα...
Δημήτρης Ν.
107 αξιολογήσεις
Πολύ καλός επαγγελματίας! Ήρθε αμέσως, στην προκαθορισμένη ώρα και όχι μόνο έλυσε το πρόβλημα, αλλά και σε πολύ καλή τιμή!
Γιώργος Κ.
83 αξιολογήσεις
Όλα μια χαρά. Κανένα παράπονο. Άμεση εξυπηρέτηση. Λογικές τιμές.
K Metal KM
82 αξιολογήσεις
Σωστός επαγγελματίας που βοήθησε με προτάσεις πάρα πολύ.
Σχετικά άρθρα
Θέλεις να μάθεις τα πάντα σχετικά με τα κουφώματα αλουμινίου; Ποια είναι τα σημαντικότερα οφέλη που ανακύπτουν από την επιλογή τους;
Τα κουφώματα στις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού σου θέλουν αλλαγή. Παρότι έχεις ακούσει εκατό διαφορετικές απόψεις
Μην τα παρατάς!
Το σπίτι των ονείρων σου είναι πολύ κοντά! Συμπλήρωσε τις πληροφορίες στη φόρμα και θα σε φέρουμε σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία που χρειάζεσαι!

Δεν με ενδιαφέρει