Κουφώματα Αλουμινίου

Βρες τους Καλύτερους Επαγγελματίες στην κατηγορία Κουφώματα Αλουμινίου

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Πες μας ΔΩΡΕΑΝ τι εργασία χρειάζεσαι.
Πάρε προσφορές
Λάβε έως 5 προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου προσφορές από επαγγελματίες.
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Σύγκρινε προσφορές, επικοινώνησε με τους επαγγελματίες και επίλεξε όταν είσαι έτοιμος.

Όλα όσα θες να ξέρεις για τα κουφώματα αλουμινίου

Τα κουφώματα αλουμινίου, είναι από τα πιο δημοφιλή είδη κουφωμάτων στη χώρα μας και πλήθος αγοραστών τα προτιμούν για να καλύψουν τις ανάγκες του σπιτιού ή του επαγγελματικού τους χώρου.

Αν και οι επαγγελματίες του χώρου υποστηρίζουν ότι κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και πρέπει να επιλέγεται με γνώμονα τις ανάγκες και τις επιθυμίες των πελατών εάν θα χρησιμοποιηθούν Συνθετικά Κουφώματα (Κουφώματα Pvc), Κουφώματα Αλουμινίου ή Ξύλινα Κουφώματα, είναι γεγονός ότι τα κουφώματα από αλουμίνιο συγκεντρώνουν πολλά πλεονεκτήματα.

Εάν είσαι στην διαδικασία αναζήτησης των κατάλληλων κουφωμάτων για το χώρο σου, παρακάτω θα βρεις τη λίστα με τους λόγους που κάνουν τα κουφώματα αλουμινίου να ξεχωρίζουν.

Αντοχή και μεγάλη διάρκεια ζωής: Τα κουφώματα αλουμινίου είναι πολύ ανθεκτικά και για αυτό το λόγο χαρακτηρίζονται από μακροζωία. Απαιτώντας ελάχιστη συντήρηση, ένα απλό καθάρισμα και μια περιοδική περιποίηση αρκεί, ώστε να διατηρηθούν για πολλά χρόνια στην αρχική τους κατάσταση.

Ασφάλεια: Αποτελεί άκαυστο υλικό, στιβαρό και με μεγάλες μηχανικές αντοχές. Τα κουφώματα αλουμινίου παρέχουν το μεγαλύτερο βαθμό ασφάλειας, συγκριτικά με τα υπόλοιπα είδη κουφωμάτων και θωρακίζουν αποτελεσματικά το χώρο σου από οποιοδήποτε εξωτερικό κίνδυνο. Το μοναδικό επίπεδο ασφάλειας που προσφέρουν αποτελούν και το μεγαλύτερό τους πλεονέκτημα.

Ευελιξία στα σχέδια: Τα κουφώματα αλουμινίου βγαίνουν σε πάρα πολλά σχέδια και μορφές και έτσι μπορούν να ταιριάξουν στο στυλ και το μέγεθος κάθε χώρου, ανάλογα με το γούστο και τις ανάγκες σου. Ακόμη κατασκευάζονται σε πολλά διαφορετικά χρώματα, ενώ υπάρχουν και εντυπωσιακές απομιμήσεις ξύλινων κουφωμάτων από αλουμίνιο.

Αν θες να εξασφαλίσεις τα παραπάνω και πολλά ακόμα οφέλη, η τοποθέτηση κουφωμάτων αλουμινίου είναι η λύση. Για να έχεις μια πλήρη εικόνα και να αποφασίσεις τι ακριβώς χρειάζεσαι, συγκεντρώσαμε όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τα κουφώματα αλουμινίου.

Τεχνολογία κουφωμάτων

Τα κουφώματα με βάση την τεχνολογία που κατασκευάζονται χωρίζονται σε δύο κυρίως κατηγορίες τα συμβατικά και τα ενεργειακά κουφώματα και η βασική τους διαφορά βρίσκεται στην μόνωση που παρέχουν.

  • Συμβατικά κουφώματα αλουμινίου: Είναι τα απλά και γνωστά σε όλους κουφώματα αλουμινίου που αν και παρέχουν τον ύψιστο βαθμό ασφάλειας, έχουν μικρές θερμομονωτικές ικανότητες. Αν η μόνωση δεν είναι στις προτεραιότητες σου μπορείς να τα επιλέξεις για το μικρότερο κόστος τους.
  • Ενεργειακά ή θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα αλουμινίου:  Αποτελούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και διαθέτουν πολλά οφέλη. Ξεχωρίζουν για το υψηλό επίπεδο θερμομόνωσης και ηχομόνωσης και η διαφορά τους από τα συμβατικά κουφώματα είναι ότι διαθέτουν ειδικό μονωτικό υλικό το οποίο ξεχωρίζει τα προφίλ των παραθύρων σε δύο μέρη, εξωτερικό και εσωτερικό. Αν και οι τιμές στις οποίες κυμαίνονται είναι λίγο υψηλότερες, η εξοικονόμηση χρημάτων και ενέργειας που θα πετύχεις, σύντομα θα σε ανταμείψει πλήρως.

Τύποι κουφωμάτων αλουμινίου

Οι διάφοροι τύποι κουφωμάτων που μπορείς να βρεις στο εμπόριο, μπορούν να καλύψουν κάθε ιδιαιτερότητα του χώρου σου. Είτε είναι πολύ μικρός και δεν θες να χάνεις κι άλλο χώρο με μια ανοιγόμενη πόρτα είτε το μέγεθος της επιφάνειας που θες να κλείσεις είναι πολύ μεγάλο, υπάρχουν λύσεις για κάθε περίπτωση. 

  • Συρόμενα κουφώματα: Τα συρόμενα κουφώματα αλουμινίου χρησιμοποιούνταν περισσότερο τις προηγούμενες δεκαετίες, εξακολουθούν όμως να επιλέγονται από πάρα πολύ κόσμο κυρίως λόγω της εξοικονόμησης χώρου που προσφέρουν. Διακρίνονται σε χωνευτά, που κινούνται μέσα στο τοίχο και επάλληλα, που τα φύλλα κινούνται παράλληλα το ένα στο άλλο. Είναι κατάλληλα τόσο για μικρά διαμερίσματα όσο και για επαγγελματικούς χώρους όπως οι καφετέριες καθώς τα επάλληλα κουφώματα μπορούν να κατασκευαστούν μέχρι και 6 φύλλα και να καλύψουν πολύ μεγάλη επιφάνεια.
  • Ανοιγόμενα κουφώματα: Τα ανοιγόμενα ή ανακλινόμενα κουφώματα αλουμινίου αποτελούν μια πολύ διαδεδομένη επιλογή. Αν και απαιτούν περισσότερο χρόνο, ώστε να ανοιγοκλείνουν χωρίς πρόβλημα τα φύλλα τους, είναι τα πιο ασφαλή και προσφέρουν την καλύτερη μόνωση. Κατασκευάζονται τόσο με μονά όσο και με διπλά φύλλα, ενώ δέχονται παντζούρι, σήτα ή και ρολό εξωτερικά. 
  • Σταθερά κουφώματα: Πρόκειται για τα πιο απλά κουφώματα αλουμινίου τα οποία τοποθετούνται πολύ εύκολα ώστε να καλύψουν το χώρο. Επιλέγονται συνήθως όταν δεν μας ενδιαφέρει να ανοιγοκλείνουμε την πόρτα ή το παράθυρο, αλλά θέλουμε ένα απλό διαχωριστικό ή ένα τρόπο για καλύτερη θέα ή μεγαλύτερη φωτεινότητα του χώρου. Είναι ιδιαίτερα κατάλληλα για επαγγελματικούς χώρους και προσόψεις ή φεγγίτες.

Κόστος και τοποθέτηση κουφωμάτων αλουμινίου

Πολλές φορές μπορεί να ακούσεις ότι τα κουφώματα αλουμινίου έχουν μεγαλύτερο κόστος από άλλα είδη κουφωμάτων. Αν και εν μέρει αυτό είναι σωστό, πρέπει πάντα να έχεις στο μυαλό σου τί προσφέρει το κάθε κούφωμα. Η ασφάλεια που προσφέρουν τα κουφώματα αλουμινίου δύσκολα μπορεί να εκτιμηθεί αρκετά, ενώ επιλέγοντας ενεργειακά κουφώματα αλουμινίου σύντομα θα αποσβέσεις τα χρήματα που ξόδεψες για την εγκατάστασή τους. Ακόμη μπορείς να βρεις κουφώματα αλουμινίου σε διάφορες τιμές και να προσαρμόσεις το κόστος στις ανάγκες σου. Σε γενικές γραμμές το κόστος κουφωμάτων αλουμινίου καθορίζεται από τους εξής παράγοντες:

  • Αν είναι συμβατικά ή ενεργειακά κουφώματα.
  • Το τύπο κουφώματος.
  • Τα φύλλα που θα επιλέξεις.
  • Τις τεχνικές εργασίες που απαιτούνται.

Η τοποθέτηση των κουφωμάτων αλουμινίου, είναι μία σχετικά γρήγορη και εύκολη διαδικασία.  Για να έχεις όμως μια σωστή τοποθέτηση κουφωμάτων αλουμινίου, που θα σου εξασφαλίσει ένα μακροχρόνιο αποτέλεσμα, πρέπει να εμπιστευετείς έναν εξειδικευμένο επαγγελματία.

Στο Douleutaras.gr θα βρεις αξιολογημένους επαγγελματίες για την καλύτερη και πιο άμεση εξυπηρέτηση. Οι τεχνικοί μας διαθέτουν σύγχρονο εξοπλισμό και υλικά εγγυημένης ποιότητας που θα εξασφαλίσουν αξιόπιστα και μακροχρόνια αποτελέσματα.

Για ότι και αν χρειαστείς για τα κουφώματα σου, οι εξειδικευμένοι επαγγελματίες μας είναι στη διάθεση σου και αναλαμβάνουν κάθε εργασία για την τοποθέτηση,επισκευή και συντήρηση κουφωμάτων αλουμινίου. Καταχώρησε την εργασία σου με λίγα μόνο κλικ και πάρε τις πιο ανταγωνιστικές προσφορές για το κόστος κουφωμάτων αλουμινίου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα κουφώματα αλουμινίου, η ομάδα μας πραγματοποίησε εκτενή έρευνα και δημιούργησε τον απόλυτο Οδηγό Αγοράς και Επιλογής Κουφωμάτων. Ο οδηγός μας, θα γίνει ο πρώτος τεχνικός σου σύμβουλος στη διαδικασία επιλογής των κατάλληλων κουφωμάτων, προσφέροντας πληροφορίες για κάθε είδος κουφώματος.

Για ακόμα περισσότερα μυστικά για τα κουφώματα αλουμινίου, στο βίντεο που ακολουθεί θα βρεις συγκεντρωμένα όλα όσα πρέπει να ξέρεις.

Ανακάλυψε τα είδη κουφωμάτων
4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας
Επαγγελματική προσέγγιση του project το οποίο ήταν μεγάλο και δύσκολο.
Άμεση εξυπηρέτηση, εξαιρετικό αποτέλεσμα εντός χρονικών ορίων!
Άμεση ανταπόκριση. Η εργασία πάρα πολύ καλή και οικονομική!
Σχετικά άρθρα
Θέλεις να μάθεις τα πάντα σχετικά με τα κουφώματα αλουμινίου; Ποια είναι τα σημαντικότερα οφέλη που ανακύπτουν από την επιλογή τους;
Τα κουφώματα στις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού σου θέλουν αλλαγή. Παρότι έχεις ακούσει εκατό διαφορετικές απόψεις