Καθαρισμός & Φύλαξη Χαλιών

Βρες τα Καλύτερα Ταπητοκαθαριστήρια στην κατηγορία Καθαρισμός Χαλιών

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Πες μας ΔΩΡΕΑΝ τι εργασία χρειάζεσαι.
Πάρε προσφορές
Λάβε έως 3 προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου προσφορές από επαγγελματίες.
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Σύγκρινε προσφορές, επικοινώνησε με τους επαγγελματίες και επίλεξε όταν είσαι έτοιμος.

Καθαρισμός Χαλιών: Τί πρέπει να γνωρίζεις;

Θέλεις να καθαρίσεις τα χαλιά και τις μοκέτες σου και ψάχνεις για τον κατάλληλο επαγγελματία; Αναρωτιέσαι αν ο βιολογικός καθαρισμός χαλιών έχει αποτέλεσμα; Ένα εξειδικευμένο ταπητοκαθαριστήριο, θα αναλάβει να απομακρύνει τους λεκέδες από τους τάπητες του χώρου σου και θα σου προτείνει την πιο αποτελεσματική μέθοδο καθαρισμού.

Οι καθαρισμοί χαλιών είναι ένα θέμα που βασανίζει πολύ κόσμο. Πρόκειται για μια διαδικασία αρκετά δύσκολή και που δυστυχώς χρειάζεται αρκετά συχνά. Είναι γεγονός ότι τα χαλιά, όσο και να τα προσέχουμε, είναι αδύνατον να μη λερωθούν. Είτε πρόκειται για κάποιον λεκέ, είτε πρόκειται για τις σκόνες και τα μικρόβια που μεταφέρουμε περπατώντας πάνω τους, το βέβαιο είναι ότι τα χαλιά μας χρειάζονται προσεχτικό καθαρισμό.

Γιατί να επιλέξεις ένα επαγγελματικό ταπητοκαθαριστήριο;

Μπορεί να σκεφτείς να πραγματοποιήσεις μόνο σου τον καθαρισμό χωρίς την βοήθεια ενός συνεργείου ή ενός ταπητοκαθαριστηρίου. Ο βασικός λόγος, που θα το επιχειρήσεις είναι οικονομιικός, όμως εμείς συγκεντρώσαμε όλα τα οφέλη που θα έχεις επιλέγοντας ένα ταπητοκαθαριστήριο.

1. Χρόνο: Για τον περισσότερο κόσμο, ο ελεύθερος χρόνος είναι πολύ λίγος και πολύτιμος για να τον σπαταλάμε στο καθάρισμα των χαλιών. Ωστόσο, είναι μια διαδικασία που δεν μπορείς να αποφύγεις, οπότε επέλεξε έναν επαγγελματία που θα την κάνει πολύ πιο γρήγορα από ότι θα την έκανες μόνος.

2. Χρήματα: Σε αντίθεση με ότι ίσως πιστεύεις, οι καθαρισμοί των χαλιών θα σου εξοικονομήσουν χρήματα. Πέρα από τα ειδικά καθαριστικά και τον εξοπλισμό που θα χρειαζόταν να αγοράσεις διαφορετικά, η επιλογή ενός επαγγελματία θα σε γλυτώσει και από σπατάλες για την αντικατάσταση του χαλιού στην αρκετά συνηθισμένη περίπτωση που του προκαλούσες μεγαλύτερη ζημιά.

3. Άψογο αποτέλεσμα: Ακόμα και αν αποφασίσεις να θυσιάσεις πολύ από χρόνο σου και κάνεις μεγάλο κόπο για να καθαρίσεις το χαλί σου, δεν είναι βέβαιο ότι θα έχεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς. Μερικοί λεκέδες είναι απλά αδύνατον να αντιμετωπιστούν με ένα απλό καθαριστικό και η μόνη λύση είναι ο επαγγελματικός ή βιολογικός καθαρισμός χαλιών.  

4. Επιδιόρθωση Χαλιών: Ένα επαγγελματικό ταπητοκαθαριστήριο, εάν εντοπίσει φθορές κατά τον καθαρισμό των ταπήτων, θα αναλάβει να τις επιδιορθώσει. Ειδικά, σε περιπτώσεις που η φθορά αφορά χειροποίητα χαλιά, είναι σημαντικό να έχεις μία επαγγελματική γνώμη ώστε να μην τα καταστρέψεις. Οι πιο συνηθισμένες εργασίες στην επισκευή χαλιών είναι το ρέλιασμα και η αντικατάσταση στα κρόσια.

Καθαρισμοί Χαλιών & Μοκετών Μέθοδοι!

Μέσα στο χαλί μπορεί να κατοικούν πέρα από σκόνη και λάσπη, διάφοροι ρύποι ή ακόμη και μούχλα που η ηλεκτρική σκούπα δεν μπορεί να αφαιρέσει. Για την απομάκρυνση αυτών των ρύπων χρειάζεται ένας επαγγελματικός καθαρισμός από εξειδικευμένο ταπητοκαθαριστήριο. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι και τεχνικές για να καθαρίσει κανείς ένα χαλί. Ποιοι είναι αυτοί;

  • Με ατμό

  • Με ειδικά απορρυπαντικά

  • Με στεγνό καθάρισμα

  • Με βιολογικό καθαρισμό χαλιών

Ποιο είναι το κόστος για τον επαγγελματικό καθαρισμό χαλιών;

Υπάρχουν κάποιοι βασικοί παράγοντες, οι οποίοι καθορίζουν το κόστος στον καθαρισμό χαλιών. Σου παρουσιάζουμε, ενδεικτικά, τους πιο σημαντικούς παράγοντες που πρέπει να γνωρίζεις.

1. Τετραγωνικά μέτρα:

Ένας σημαντικός παράγοντας που θα επηρεάσει το κόστος, είναι τα τετραγωνικά μέτρα χαλιού, που πρέπει να καθαριστούν. Το τελικό σου κόστος θα κυμαίνεται ανάλογα, με τα πόσα τετραγωνικά μέτρα χαλί ή χαλιά, θα θελήσεις να καθαρίσεις. Υπάρχουν συγκεκριμένες τιμές ανά τετραγωνικό μέτρο, ανάλογα το είδος του χαλιού σου.

2. Είδος χαλιού:

Το είδος χαλιού είναι ο βασικότερος παράγοντας του κόστους, αυτής της υπηρεσίας. Κάθε είδος χαλιού, χρειάζεται διαφορετική επεξεργασία στον καθαρισμό, συνεπώς οι τιμές ανά τετραγωνικό μέτρο, διαφέρουν. Τα είδη που υπάρχουν είναι τα εξής: Απλό ( ή Μηχανής), Χειροποίητο, Μεταξωτό.

Χαλί Απλό ( ή Μηχανής): Αποτελεί ένα φθηνό χαλί που έχει φτιαχτεί μέσω μηχανής. Δεν χρειάζεται ειδική μεταχείριση στον καθαρισμό. Η διαδικασία στην οποία υποβάλλεται είναι αυτή του υγρού καθαρισμού. Οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν είναι: 1) το τίναγμα για να απομακρυνθεί η σκόνη και η άμμος, 2) το πλύσιμο, ώστε να καθαριστεί, 3) το ξέβγαλμα για να αφαιρεθούν τα απορρυπαντικά, 4) το στέγνωμα, ώστε να αφαιρεθεί το νερό και τέλος 5) η συσκευασία του χαλιού για να παραμείνει καθαρό μέχρι να το ξαναχρησιμοποιήσεις.

Οι τιμές καθαρισμού κυμαίνονται μεταξύ: 3,5 - 7 €/τ.μ. *. Αν επιθυμείς και φύλαξη τότε οι τιμές είναι: 4,5 - 7,5 €/τ.μ. *.

Χαλί Χειροποίητο: Το χειροποίητο χαλί θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Είναι αρκετά πιο ευαίσθητο και θέλει ειδικό καθαρισμό. Εάν γίνει με υγρό καθαρισμό, υπάρχει περίπτωση αλλοίωσης των χρωμάτων, λόγω του νερού. Γι΄αυτό το λόγο πρέπει να γίνει με στεγνό καθάρισμα. Είναι πιο αποτελεσματικό και κρατάει το χαλί σου σαν καινούργιο.

Οι τιμές καθαρισμού κυμαίνονται μεταξύ: 6 - 9 €/τ.μ. *. Αν επιθυμείς και φύλαξη τότε οι τιμές είναι: 7 - 10 €/τ.μ. *.

Χαλί Μεταξωτό: Το μεταξωτό χαλί, ουσιαστικά, είναι κατηγορία των χειροποίητων χαλιών. Διαφέρει μόνο ως προς το υλικό που έχει φτιαχτεί. Όπως και τα χειροποίητα χαλιά, και τα μεταξωτά θέλουν την ίδια επεξεργασία στον καθαρισμό. Με το στεγνό καθάρισμα, αποφεύγεται η αλλοίωση των χρωμάτων, που θα μπορούσε να υπάρξει από την χρήση νερού, και η καταστροφή του υλικού.

Οι τιμές καθαρισμού κυμαίνονται μεταξύ:  9 - 12 €/τ.μ. *. Αν επιθυμείς και φύλαξη τότε οι τιμές είναι:  10 - 13 €/τ.μ. *.

3. Αντικατάσταση κροσιών και ρελιών:

Ανάλογα με την χρήση που κάνεις στα χαλιά σου, αυτά φθείρονται. Η συνηθέστερη φθορά υπάρχει στις άκρες του χαλιού, δηλαδή στα κρόσια και στα ρέλια. Όσο το αφήνεις, τόσο πιο πολύ θα ξηλώνεται το χαλί σε αυτό το σημείο. Μπορείς να το επισκευάσεις και να το χρησιμοποιήσεις σαν καινούργιο. Για να πάρεις μια τιμή επιδιόρθωσης, θα πρέπει ο επαγγελματίας να εκτιμήσει την ζημιά που έχει προκληθεί στο χαλί σου. Μόνο τότε θα μπορεί να πει μια ενδεικτική τιμή για το κόστος εργασίας του. Φυσικά, σημαντικός παράγοντας είναι η ποιότητα και η πολυπλοκότητα των κροσιών και των ρελιών που θα επιλέξεις ή που έχει ήδη το χαλί.

Για μια απλή αντικατάσταση κροσιών και ρελιών οι τιμές που μπορείς να βρεις είναι οι εξής:

  • Για ρέλι χαλιού απλό: 3.5 - 5 €/μέτρο *

  • Κρόσι χαλιού μηχανής: 7 - 9 €/μέτρο *

  • Κρόσι χαλιού τύπου χεριού: 15 - 20 €/μέτρο *

Εάν επιθυμείς την επισκευή ενός χειροποίητου κροσιού, τότε οι τιμές ξεκινάνε από 50 €*. Τις περισσότερες φορές, αυτές οι εργασίες κλείνονται μέσω συμφωνίας, ανάλογα το είδος και την ποιότητα του χειροποίητου κροσιού.

*Στις τιμές δεν συμπεριλαμβάνεται Φ.Π.Α.

Βιολογικός Καθαρισμός Χαλιών: Τα Βασικά Πλεονεκτήματα!

Ο καθαρισμός χαλιού είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη διαδικασία. Αν και πολλοί πιστεύουν ότι η ηλεκτρική σκούπα αρκεί και είναι αποτελεσματική λύση, η πραγματικότητα είναι άλλη. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα στρώματα και τα χαλιά είναι δύο από τα σημεία του σπιτιού που συγκεντρώνουν τα περισσότερα μικρόβια. Τα ακάρεα και διάφοροι άλλοι μικροοργανισμοί βρίσκουν καταφύγιο στα χαλιά σου μετατρέποντάς τα σε πηγή αλλεργιών και διάφορων άλλων ασθενειών. Η λύση στο πρόβλημα αυτό είναι ο βιολογικός καθαρισμός χαλιών. Αποτελεί την πιο πλήρη και αποτελεσματική διαδικασία καθαρισμού και θα κερδίσεις τα παρακάτω οφέλη:

Πιο υγιεινό περιβάλλον.

Χωρίς να το ξέρεις, στο χαλί σου ζουν εκατομμύρια ακάρεα και μικρόβια, που περπατώντας πάνω του τα μεταφέρεις σε όλο τον αέρα που αναπνέεις. Ο βιολογικός καθαρισμός εξοντώνει όλους αυτούς τους οργανισμούς που είναι επιβλαβείς για την υγεία σου και διαμορφώνει ένα πολύ πιο υγιεινό περιβάλλον.

Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής χαλιού.

Ο βιολογικός καθαρισμός χαλιού, πέρα από σένα τον ίδιο, βοηθάει πολύ και το ίδιο το χαλί. Με τα ειδικά καθαριστικά που χρησιμοποιούνται καθαρίζεται σε βάθος το χαλί και όχι μόνο επιφανειακά. Ωστόσο, αν και είναι πολύ δραστικός και αφαιρεί λεκέδες που δεν φεύγουν με κανέναν άλλον τρόπο, δεν επηρεάζει την υφή ή το χρώμα του χαλιού σου. Έτσι, σε βοηθάει να το διατηρήσεις σαν καινούργιο και να αποφύγεις περιττά έξοδα.

Αφού λοιπόν, καθαρίσεις μικρά και μεγάλα χαλιά είναι καιρός να τα μαζέψεις και να τα αποθηκεύσεις ώστε να τα στρώσεις πάλι όταν χειμωνιάσει. Πολλά ταπητοκαθαριστήρια, πέρα από υπηρεσίες καθαρισμού, διαθέτουν και υπηρεσίες φύλαξης χαλιών.

Γιατί να επιλέξεις την υπηρεσία φύλαξης χαλιών;

Πέρα από τον καθαρισμό, ένας άλλος σημαντικός παράγοντας για την καλή διατήρηση του χαλιού είναι η σωστή αποθήκευσή του. Στις περιόδους που δεν χρησιμοποιούνται, τα χαλιά πρέπει να συσκευάζονται κατάλληλα και να αποθηκεύονται σε μέρη με συνθήκες που δε θα επηρεάσουν την ποιότητά τους.

Ειδικά, τα χειροποίητα χαλιά που είναι και περισσότερο ευαίσθητα, πρέπει να φυλάσσονται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους ώστε να μην επηρεάζεται η ύφανσή τους. Τα εξειδικευμένα συνεργεία καθαρισμού και φύλαξης χαλιών αναλαμβάνουν να κάνουν αυτή τη διαδικασία, ενώ σου παρέχουν και χώρο για να τα αποθηκεύσεις που σπάνια υπάρχει στα περισσότερα διαμερίσματα.Για να απαλλαγείς από το άγχος των βρόμικων χαλιών αλλά και από την φύλαξή τους, η λύση είναι μόνο λίγα κλικ μακριά. Καταχώρησε την εργασία σου, πάρε προσφορές για το κόστος καθαρισμού, επιδιόρθωσης και φύλαξης χαλιών και επέλεξε εκείνη που σου ταιριάζει καλύτερα.

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορές από αξιόλογα ταπητοκαθαριστήρια στην περιοχή σου

Χρήστος Κ.
93 αξιολογήσεις
Θα τον επέλεγα πάλι. Επαγγελματίας και πολύ καλός στην δουλειά του! Δεν τον ένοιαζε πόσο χρόνο θα πάρει για τον καθαρισμό!!!
Quick S.
62 αξιολογήσεις
Όλα καλά.
Γιώργος Κ.
44 αξιολογήσεις
Κανένα πρόβλημα δεν υπήρχε μια χαρά ολα
B. Hellas
41 αξιολογήσεις
Πολύ καλή δουλειά έγινε από τα παιδιά που ήρθαν στο σπίτι. Ήταν συνεπείς στην ώρα του ραντεβού, έγινε ανάλυση των εργασιών πριν ξεκινήσου...
P.E. Service
24 αξιολογήσεις
παιδια συγχαρητηρια για το προσωπικο που εχετε !!!!τα παιδια ευγενεστατα η δουλεια τους τελεια!!!!ειναι η πρωτη φορα που εδωσα τα χαλια μ...
T. C. Europe
18 αξιολογήσεις
Πολύ επαγγελματίες, άμεση ανταπόκριση και εξυπηρέτηση!
Σχετικά άρθρα
Το ήξερες ότι ένα χαλί μπορεί να συγκεντρώσει τόσα μικρόβια όσο 4 φορές το βάρος του; Μάλλον όχι.
Δες πώς μπορείς να κάνεις τα χαλιά σου να λάμπουν χρησιμοποιώντας λευκό ξύδι!
Άλλες Σχετικές Υπηρεσίες
Μην τα παρατάς!
Το σπίτι των ονείρων σου είναι πολύ κοντά! Συμπλήρωσε τις πληροφορίες στη φόρμα και θα σε φέρουμε σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία που χρειάζεσαι!

Δεν με ενδιαφέρει