Πες μας τι χρειάζεσαι όλο το 24ωρο!

Καθαρισμός & Φύλαξη Χαλιών

Βρες τα Καλύτερα Ταπητοκαθαριστήρια στην κατηγορία Καθαρισμός Χαλιών

5000 Αξιολογημένοι Επαγγελματίες

Εξυπηρέτηση σε 3'

Μας περιγράφεις ΔΩΡΕΑΝ την εργασία σου

Την ίδια στιγμή σε συνδέουμε με αξιολογημένο και διαθέσιμο τεχνικό στην περιοχή σου

Μέσα σε λίγα λεπτά λαμβάνεις την καλύτερη προσφορά!

Τελευταία ενημέρωση: 25/6/2019

Καθαρισμός Χαλιών: Τι πρέπει να γνωρίζεις;

Θέλεις να καθαρίσεις τα χαλιά και τις μοκέτες σου και ψάχνεις για τον κατάλληλο επαγγελματία; Αναρωτιέσαι αν ο βιολογικός καθαρισμός χαλιών έχει αποτέλεσμα; Ένα εξειδικευμένο ταπητοκαθαριστήριο, θα αναλάβει να απομακρύνει τους λεκέδες από τους τάπητες του χώρου σου και θα σου προτείνει την πιο αποτελεσματική μέθοδο καθαρισμού.

Οι καθαρισμοί χαλιών είναι ένα θέμα που βασανίζει πολύ κόσμο. Πρόκειται για μια διαδικασία αρκετά δύσκολή και που δυστυχώς χρειάζεται αρκετά συχνά. Είναι γεγονός ότι τα χαλιά, όσο και να τα προσέχουμε, είναι αδύνατον να μη λερωθούν. Είτε πρόκειται για κάποιον λεκέ, είτε πρόκειται για τις σκόνες και τα μικρόβια που μεταφέρουμε περπατώντας πάνω τους, το βέβαιο είναι ότι τα χαλιά μας χρειάζονται προσεχτικό καθαρισμό.

Γιατί να επιλέξεις την υπηρεσία φύλαξης χαλιών;

Πέρα από τον καθαρισμό, ένας άλλος σημαντικός παράγοντας για την καλή διατήρηση του χαλιού είναι η σωστή αποθήκευσή του. Στις περιόδους που δεν χρησιμοποιούνται, τα χαλιά πρέπει να συσκευάζονται κατάλληλα και να αποθηκεύονται σε μέρη με συνθήκες που δε θα επηρεάσουν την ποιότητά τους.

Ειδικά, τα χειροποίητα χαλιά που είναι και περισσότερο ευαίσθητα, πρέπει να φυλάσσονται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους ώστε να μην επηρεάζεται η ύφανσή τους. Τα εξειδικευμένα συνεργεία καθαρισμού και φύλαξης χαλιών αναλαμβάνουν να κάνουν αυτή τη διαδικασία, ενώ σου παρέχουν και χώρο για να τα αποθηκεύσεις που σπάνια υπάρχει στα περισσότερα διαμερίσματα.Για να απαλλαγείς από το άγχος των βρόμικων χαλιών αλλά και από την φύλαξή τους, η λύση είναι μόνο λίγα κλικ μακριά. Καταχώρησε την εργασία σου, πάρε προσφορές για το κόστος καθαρισμού, επιδιόρθωσης και φύλαξης χαλιών και επέλεξε εκείνη που σου ταιριάζει καλύτερα.

Γιατί να επιλέξεις ένα επαγγελματικό ταπητοκαθαριστήριο;

Μπορεί να σκεφτείς να πραγματοποιήσεις μόνο σου τον καθαρισμό χωρίς την βοήθεια ενός συνεργείου ή ενός ταπητοκαθαριστηρίου. Ο βασικός λόγος, που θα το επιχειρήσεις είναι οικονομιικός, όμως εμείς συγκεντρώσαμε όλα τα οφέλη που θα έχεις επιλέγοντας ένα ταπητοκαθαριστήριο.

1. Χρόνος: Για τον περισσότερο κόσμο, ο ελεύθερος χρόνος είναι πολύ λίγος και πολύτιμος για να τον σπαταλάμε στο καθάρισμα των χαλιών. Ωστόσο, είναι μια διαδικασία που δεν μπορείς να αποφύγεις, οπότε επέλεξε έναν επαγγελματία που θα την κάνει πολύ πιο γρήγορα από ότι θα την έκανες μόνος.

2. Χρήματα: Σε αντίθεση με ότι ίσως πιστεύεις, οι καθαρισμοί των χαλιών θα σου εξοικονομήσουν χρήματα. Πέρα από τα ειδικά καθαριστικά και τον εξοπλισμό που θα χρειαζόταν να αγοράσεις διαφορετικά, η επιλογή ενός επαγγελματία θα σε γλυτώσει και από σπατάλες για την αντικατάσταση του χαλιού στην αρκετά συνηθισμένη περίπτωση που του προκαλούσες μεγαλύτερη ζημιά.

3. Άψογο αποτέλεσμα: Ακόμα και αν αποφασίσεις να θυσιάσεις πολύ από χρόνο σου και κάνεις μεγάλο κόπο για να καθαρίσεις το χαλί σου, δεν είναι βέβαιο ότι θα έχεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς. Μερικοί λεκέδες είναι απλά αδύνατον να αντιμετωπιστούν με ένα απλό καθαριστικό και η μόνη λύση είναι ο επαγγελματικός ή βιολογικός καθαρισμός χαλιών.  

4. Επιδιόρθωση Χαλιών: Ένα επαγγελματικό ταπητοκαθαριστήριο, εάν εντοπίσει φθορές κατά τον καθαρισμό των ταπήτων, θα αναλάβει να τις επιδιορθώσει. Ειδικά, σε περιπτώσεις που η φθορά αφορά χειροποίητα χαλιά, είναι σημαντικό να έχεις μία επαγγελματική γνώμη ώστε να μην τα καταστρέψεις. Οι πιο συνηθισμένες εργασίες στην επισκευή χαλιών είναι το ρέλιασμα και η αντικατάσταση στα κρόσια.

Παράγοντες κόστους ανά τετραγωνικό μέτρο

Υπάρχουν κάποιοι βασικοί παράγοντες, οι οποίοι καθορίζουν το κόστος στον καθαρισμό χαλιών. Σου παρουσιάζουμε, ενδεικτικά, τους πιο σημαντικούς παράγοντες που πρέπει να γνωρίζεις.

1. Τετραγωνικά μέτρα:

Ένας σημαντικός παράγοντας που θα επηρεάσει το κόστος, είναι τα τετραγωνικά μέτρα χαλιού, που πρέπει να καθαριστούν. Το τελικό σου κόστος θα κυμαίνεται ανάλογα, με τα πόσα τετραγωνικά μέτρα χαλί ή χαλιά, θα θελήσεις να καθαρίσεις. Υπάρχουν συγκεκριμένες τιμές ανά τετραγωνικό μέτρο, ανάλογα το είδος του χαλιού σου.

2. Είδος χαλιού:

Το είδος χαλιού είναι ο βασικότερος παράγοντας του κόστους, αυτής της υπηρεσίας. Κάθε είδος χαλιού, χρειάζεται διαφορετική επεξεργασία στον καθαρισμό, συνεπώς οι τιμές ανά τετραγωνικό μέτρο, διαφέρουν. Τα είδη που υπάρχουν είναι τα εξής: Απλό ( ή Μηχανής), Χειροποίητο, Μεταξωτό.

 • Χαλί Απλό ( ή Μηχανής): Αποτελεί ένα οικονομικό χαλί, που έχει φτιαχτεί μέσω μηχανής. Δεν χρειάζεται ειδική μεταχείριση στον καθαρισμό. Η διαδικασία στην οποία υποβάλλεται είναι αυτή του υγρού καθαρισμού. Οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν είναι: 1) το τίναγμα για να απομακρυνθεί η σκόνη 2) το πλύσιμο 3) το ξέβγαλμα για να αφαιρεθούν τα απορρυπαντικά, 4) το στέγνωμα, και τέλος 5) η συσκευασία του χαλιού για να παραμείνει καθαρό μέχρι να το ξαναχρησιμοποιήσεις. Οι τιμές καθαρισμού κυμαίνονται μεταξύ: 3,5 - 7 €/τ.μ. *. Αν επιθυμείς και φύλαξη τότε οι τιμές είναι: 4,5 - 7,5 €/τ.μ. *.

 • Χαλί Χειροποίητο: Το χειροποίητο χαλί απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή. Είναι αρκετά πιο ευαίσθητο και θέλει ειδικό καθαρισμό. Εάν γίνει με υγρό καθαρισμό, υπάρχει κίνδυνος αλλοίωσης των χρωμάτων, λόγω του νερού. Γι΄αυτό το λόγο, πρέπει να γίνει με στεγνό καθάρισμα. Είναι πιο αποτελεσματικό και κρατάει το χαλί σου σαν καινούργιο. Οι τιμές καθαρισμού κυμαίνονται μεταξύ: 6 - 9 €/τ.μ. *. Αν επιθυμείς και φύλαξη τότε οι τιμές είναι: 7 - 10 €/τ.μ. *.

 • Χαλί Μεταξωτό: Το μεταξωτό χαλί, ουσιαστικά, είναι κατηγορία των χειροποίητων χαλιών. Διαφέρει μόνο ως προς το υλικό που έχει φτιαχτεί. Όπως και τα χειροποίητα χαλιά, και τα μεταξωτά θέλουν την ίδια επεξεργασία στον καθαρισμό. Με το στεγνό καθάρισμα, αποφεύγεται η αλλοίωση των χρωμάτων, που θα μπορούσε να υπάρξει από τη χρήση νερού, και η καταστροφή του υλικού. Οι τιμές καθαρισμού κυμαίνονται μεταξύ:  9 - 12 €/τ.μ. *. Αν επιθυμείς και φύλαξη τότε οι τιμές είναι: 10 - 13 €/τ.μ. *.

3. Αντικατάσταση κροσιών και ρελιών:

Ανάλογα με τη χρήση που κάνεις στα χαλιά σου, αυτά φθείρονται. Η συνηθέστερη φθορά υπάρχει στις άκρες του χαλιού, δηλαδή στα κρόσια και στα ρέλια. Όσο το αφήνεις, τόσο πιο πολύ θα ξηλώνεται το χαλί σε αυτό το σημείο. Μπορείς να το επισκευάσεις και να το χρησιμοποιήσεις σαν καινούργιο.

Για να πάρεις μια τιμή επιδιόρθωσης, θα πρέπει ο επαγγελματίας να εκτιμήσει την ζημιά που έχει προκληθεί στο χαλί σου. Μόνο τότε θα μπορεί να πει μια ενδεικτική τιμή για το κόστος εργασίας του. Φυσικά, σημαντικός παράγοντας είναι η ποιότητα και η πολυπλοκότητα των κροσιών και των ρελιών που θα επιλέξεις ή που έχει ήδη το χαλί.

Για μια απλή αντικατάσταση κροσιών και ρελιών οι τιμές που μπορείς να βρεις είναι οι εξής:

 • Για ρέλι χαλιού απλό: 3.5 - 5€/μέτρο *

 • Κρόσι χαλιού μηχανής: 7 - 9€/μέτρο *

 • Κρόσι χαλιού τύπου χεριού: 15 - 20€/μέτρο *

Εάν επιθυμείς την επισκευή ενός χειροποίητου κροσιού, τότε οι τιμές ξεκινάνε από 50€*. Τις περισσότερες φορές, αυτές οι εργασίες κλείνονται μέσω συμφωνίας, ανάλογα με το είδος και την ποιότητα του χειροποίητου κροσιού.

*Στις τιμές δεν συμπεριλαμβάνεται Φ.Π.Α.

Με ποιες μεθόδους καθαρίζονται τα χαλιά & οι μοκέτες;

Μέσα στο χαλί μπορεί να κατοικούν πέρα από σκόνη και λάσπη, διάφοροι ρύποι ή ακόμη και μούχλα που η ηλεκτρική σκούπα δεν μπορεί να αφαιρέσει. Για την απομάκρυνση αυτών των ρύπων χρειάζεται ένας επαγγελματικός καθαρισμός από εξειδικευμένο ταπητοκαθαριστήριο. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι και τεχνικές για να καθαρίσει κανείς ένα χαλί. Ποιοι είναι αυτοί;

 • Με ατμό

 • Με ειδικά απορρυπαντικά

 • Με στεγνό καθάρισμα

 • Με βιολογικό καθαρισμό χαλιών

Τι οφέλη προσφέρει ο βιολογικός καθαρισμός χαλιών;

 • Πιο υγιεινό περιβάλλον

Χωρίς να το ξέρεις, στο χαλί σου ζουν εκατομμύρια ακάρεα και μικρόβια, που περπατώντας πάνω του τα μεταφέρεις σε όλο τον αέρα που αναπνέεις. Ο βιολογικός καθαρισμός εξοντώνει όλους αυτούς τους οργανισμούς που είναι επιβλαβείς για την υγεία σου και διαμορφώνει ένα πολύ πιο υγιεινό περιβάλλον.

 • Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής χαλιού

Ο βιολογικός καθαρισμός χαλιού, πέρα από σένα τον ίδιο, βοηθάει πολύ και το ίδιο το χαλί. Με τα ειδικά καθαριστικά που χρησιμοποιούνται καθαρίζεται σε βάθος το χαλί και όχι μόνο επιφανειακά. Ωστόσο, αν και είναι πολύ δραστικός και αφαιρεί λεκέδες που δεν φεύγουν με κανέναν άλλον τρόπο, δεν επηρεάζει την υφή ή το χρώμα του χαλιού σου. Έτσι, σε βοηθάει να το διατηρήσεις σαν καινούργιο και να αποφύγεις περιττά έξοδα.

Αφού λοιπόν καθαρίσεις μικρά και μεγάλα χαλιά, είναι καιρός να τα μαζέψεις και να τα αποθηκεύσεις, ώστε να τα στρώσεις πάλι όταν χειμωνιάσει. Πολλά ταπητοκαθαριστήρια, πέρα από υπηρεσίες καθαρισμού, διαθέτουν και υπηρεσίες φύλαξης χαλιών.

Ο καθαρισμός χαλιού είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη διαδικασία. Αν και πολλοί πιστεύουν ότι η ηλεκτρική σκούπα αρκεί και είναι αποτελεσματική λύση, η πραγματικότητα είναι άλλη. 

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα στρώματα και τα χαλιά είναι δύο από τα σημεία του σπιτιού που συγκεντρώνουν τα περισσότερα μικρόβια. Τα ακάρεα και διάφοροι άλλοι μικροοργανισμοί βρίσκουν καταφύγιο στα χαλιά σου μετατρέποντάς τα σε πηγή αλλεργιών και διάφορων άλλων ασθενειών. Η λύση στο πρόβλημα αυτό είναι ο βιολογικός καθαρισμός χαλιών. Αποτελεί την πιο πλήρη και αποτελεσματική διαδικασία καθαρισμού και θα κερδίσεις τα παρακάτω οφέλη:

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορές από αξιόλογα ταπητοκαθαριστήρια στην περιοχή σου

Douleutaras.gr λογότυπο
Χρήστος Κ.
93 αξιολογήσεις

ψΕυγενικός και πρόθυμος επαγγελματίας.Δυστυχώς όμως, τη μέρα του προκαθορισμένου ραντεβού , άργησε μία ώρα χωρίς να ενημερώσει (χρειάστηκε …

φωτογραφία επαγγελματία
Quick S.
62 αξιολογήσεις

Προκειται για εναν αψογο επαγγελματια!Στην ωρα του με συνεπεια και ποιοτητα στην εργασια του.Εγινε βιολογικος καθαρισμος στο στρωμα και τον…

φωτογραφία επαγγελματία
Γιώργος Κ.
52 αξιολογήσεις

Πολύ καλή εργασία, προσεκτική εργασία και το τελικό αποτέλεσμα άριστο. Εξαιρετικοί επαγγελματίες, με επιμονή σε αυτό που έκα…

φωτογραφία επαγγελματία
B. Hellas
49 αξιολογήσεις

Πολύ καλή δουλειά έγινε από τα παιδιά που ήρθαν στο σπίτι. Ήταν συνεπείς στην ώρα του ραντεβού, έγινε ανάλυση των εργασιών πριν ξεκινήσουν …

φωτογραφία επαγγελματία
P.E. Service
29 αξιολογήσεις

παιδια συγχαρητηρια για το προσωπικο που εχετε !!!!τα παιδια ευγενεστατα η δουλεια τους τελεια!!!!ειναι η πρωτη φορα που εδωσα τα χαλια μου…

φωτογραφία επαγγελματία
Βασίλης Φ.
25 αξιολογήσεις

Πάρα πολύ καλός, συνεπής και ευγενέστατος.

Σχετικά άρθρα

3 οφέλη που σου προσφέρει ο βιολογικός καθαρισμός χαλιών!

Το ήξερες ότι ένα χαλί μπορεί να συγκεντρώσει τόσα μικρόβια όσο 4 φορές το βάρος του; Μάλλον όχι.

Περισσότερα
Πώς θα καθαρίσεις τα χαλιά σου με λευκό ξύδι;

Δες πώς μπορείς να κάνεις τα χαλιά σου να λάμπουν χρησιμοποιώντας λευκό ξύδι!

Περισσότερα
Διάβασε περισσότερα άρθρα

Καθαρισμοί Χαλιών: Βρες τα Καλύτερα Ταπητοκαθαριστήρια

Μάθε περισσότερα και επίλεξε το ταπητοκαθαριστήριο που σου ταιριάζει

Quick S.

Καθαρισμός & Φύλαξη Χαλιών - Καλλιθέα
62 αξιολογήσεις

Αναλαμβάνουμε την παροχή ολοκληρωμένων και άκρως επαγγελματικών λύσεων, που σχετίζονται με τον βιολογικό καθαρισμό του προσωπικού ή και επαγγελματικού σας χώρου. Στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων μας είναι ο πελάτης μας και όλες οι εργασίες μας ολοκληρώνονται σεβόμενοι τις ανάγκες και τις προτιμήσεις τους. Έχοντας πολύχρονη εμπειρία ξέρουμε να κάνουμε την κατάλληλη εργασία προκειμένου να απαλλαγείτε από οποιαδήποτε ενοχλητική παρουσία και μικροοργανισμό, μπορεί να έχετε στο χώρο, στα στρώματά σας ή στα χαλιά σας. Επίκεντρό μας είναι ο πελάτης μας και κύριο μέλημά μας, η παροχή υπηρεσιών ανώτερης ποιότητας, που ξεπερνούν τις προσδοκίες σας. Προτιμήστε μας για βιολογικούς καθαρισμούς ανώτερης ποιότητας, σε συμφέρουσες τιμές!

Βασίλης Φ.

Καθαρισμός & Φύλαξη Χαλιών - Μαρούσι
25 αξιολογήσεις

Είμαστε εταιρεία βιοκαθαρισμού με έδρα το Χαλάνδρι. Αναλαμβάνουμε βιολογικούς καθαρισμούς σε όλη την Αθήνα, με αξιοπιστία και επαγγελματισμό!  

B. Hellas

Καθαρισμός & Φύλαξη Χαλιών - Θεσσαλονίκη
49 αξιολογήσεις

Έχοντας πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο των βιολογικών καθαρισμών, είμαστε σε θέση να σας καλύψουμε σε μια μεγάλη γκάμα εργασιών με σκοπό την άριστη καθαριότητα του χώρου σας, αλλά και των πραγμάτων σας. Διακρινόμαστε από αξιοπιστία, χρησιμοποιούμε ποιοτικά υλικά και εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και μπορούμε να ολοκληρώσουμε πληθώρα σχετικών εργασιών, με μεγάλη επιτυχία. Η εταιρία μας αναλαμβάνει με απόλυτη υπευθυνότητα την ολοκλήρωση κάθε είδους εργασίας, ανεξαρτήτως κλίμακας, δυσκολίας και μεγέθους, σε οικιακούς ή και επαγγελματικούς χώρους. Θα χαρούμε πολύ να αναλάβουμε την ολοκλήρωση της υπηρεσίας, που επιθυμείτε, καλύπτοντας και τις δικές σας ανάγκες. Είμαστε η λύση για τον βιολογικό σας καθαρισμό, πάντα στη διάθεση σας!

Ελένη Β.

Καθαρισμός & Φύλαξη Χαλιών - Βύρωνας
17 αξιολογήσεις

Στην επιχείρησή μου διαθέτουμε εξειδικευμένα, έμπειρα και πλήρως εξοπλισμένα συνεργεία για κάθε βιολογικό καθαρισμό στο χώρο σας. Αναλαμβάνουμε οποιαδήποτε εργασία μας αναθέσετε με συνέπεια και σεβασμό στον χώρο και τον χρόνο των πελατών μας. Στόχος μας είναι η πλήρη ικανοποίηση των πελατών μας με αποτελέσματα που εντυπωσιάζουν για την λεπτομέρειά τους και όλα αυτά με πολύ ανταγωνιστικές τιμές!

Δημήτρης Χ.

Καθαρισμός & Φύλαξη Χαλιών - Περιστέρι
12 αξιολογήσεις

Η εταιρεία μας παρέχει ολοκληρωμένες και άκρως επαγγελματικές λύσεις βιολογικού καθαρισμού, καλύπτοντας τις οικιακές και εταιρικές σας ανάγκες. Η φιλοσοφία της εταιρείας μας βασίζεται στον επαγγελματισμό, την συνέπεια και την αγάπη για το αντικείμενο. Διαθέτουμε οικολογικά και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, αλλά και σύγχρονο εξοπλισμό, ώστε να μπορούμε να αναλάβουμε με επαγγελματισμό και τον δικό σας βιολογικό καθαρισμό. Τα δικά σας αισθητικά και λειτουργικά κριτήρια είναι ο πήχης που πρέπει να ξεπεράσουμε. Σε όλα τα παραπάνω έρχεται να προστεθεί η ελκυστική τιμολογιακή πολιτική μας, ώστε να μπορούν όλοι να έχουν το πράσινο στη ζωή τους. Επιλέξτε μας και επωφεληθείτε στο έπακρον από τις συμφέρουσες προσφορές μας!

Σχετικές υπηρεσίες

Αντίστοιχες Υπηρεσίες σε Άλλες Περιοχές