4 απλοί τρόποι για να αποδίδει καλύτερα το ψυγείο σου!

Το ψυγείο είναι ένα από τα βασικότερα “εργαλεία” της κουζίνας μας και οι απαιτήσεις μας από αυτό είναι πολύ μεγάλες. Η χρήση του είναι αναπόφευκτη και για αυτό συχνά είναι και τα προβλήματα που μπορεί να εμφανίσει. Το πιο συνηθισμένο παράπονο που ακούμε είναι ότι δεν παγώνει. Έχεις σκεφτεί, όμως, ότι η κακή απόδοση ψυγείου μπορεί να είναι δικό σου λάθος;

Όπως και για όλα τα πράγματα, έτσι και για το ψυγείο υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες χρήσης, που σπάνια έχουμε φροντίσει να μάθουμε. Το σύνηθες είναι να βάζουμε τα πράγματα όπως - όπως, απλά για να κάνουμε τη δουλειά μας και όταν το ψυγείο μας απηυδήσει αναρωτιόμαστε τι έφταιξε. Μην κάνεις και εσύ αυτό το λάθος. Διάβασε τι πρέπει να κάνεις για να διατηρείς την απόδοση του ψυγείου σου σε ψηλά επίπεδα.

Οι κανόνες χρήσης για τη σωστή απόδοση ψυγείου!

 

#1 Μη το γεμίζεις μέχρι πάνω.

Αν υπερφορτώνεις συνεχώς ένα ψυγείο είναι δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα το εξαντλήσεις. Γεμίζοντας τα ράφια του ασφυκτικά εμποδίζεις τη θερμοκρασία να κατανεμηθεί στο χώρο. Τα προϊόντα πρέπει να τοποθετούνται πάντα με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει χώρος μεταξύ τους και να μην ακουμπάνε στα τοιχώματα. Ακόμη να ξέρεις ότι όταν εμποδίζεται ο ψυχρός αέρας να κυκλοφορήσει, αναπτύσσονται αρκετά μικρόβια στο ψυγείο σου που μεταφέρονται σε σένα.

#2 Ρύθμισε σωστά τη θερμοκρασία.

Η ιδανική θερμοκρασία που πρέπει να έχει ένα ψυγείο είναι στο μεσαίο ράφι. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό. Αν ανοιγοκλείνεις συνέχεια τη πόρτα, την αφήνεις για πολύ ώρα ανοιχτή ή βάζεις ζεστά φαγητά μέσα, όλη η δουλειά που έκανε τόση ώρα το ψυγείο σου πάει χαμένη. Όταν λοιπόν πας να κόψεις τη σαλάτα σου και δεις ότι τα μαρουλάκια έχουν χαλάσει, η απόδοση ψυγείου δεν είναι το πρόβλημα. Δικό σου είναι το λάθος.

#3 Οργάνωσε τα ράφια σου.

Προφανώς δεν εννοούμε να βάλεις τα ίδια χρώματα μαζί, όλες τις ετικέτες να φαίνονται, κλπ. Το κάθε ράφι έχει διαφορετική θερμοκρασία και για αυτό είναι και για διαφορετικό σκοπό. Τα φρούτα και τα λαχανικά μπαίνουν στα συρτάρια. Το κρέας και το ψάρι μπαίνουν στο χαμηλότερο ράφι που είναι και το πιο ψυχρό. Στη μέση καλό είναι να μπαίνουν γαλακτοκομικά και αλλαντικά, ενώ στο τέλος μπαίνουν τα λιγότερο ευπαθή προϊόντα. Τέλος, στην πόρτα του ψυγείου, που είναι και το σημείο με τη υψηλότερη θερμοκρασία μπαίνουν τα προϊόντα που δεν χρειάζονται μεγάλη ψύξη όπως το νερό, χυμοί, κέτσαπ, κλπ.

#4 Καθάριζε το συχνά.

Ένα πολύ συχνό λάθος που κάνουμε είναι ότι δεν το φροντίζουμε αρκετά. Μια χαμηλή απόδοση ψυγείου μπορεί να οφείλεται στον πάγο που έχει μαζευτεί και δεν το αφήνει να λειτουργήσει κανονικά. Αν το ψυγείο σου δεν έχει ειδική ρύθμιση φρόντιζε να το καθαρίζεις τακτικά και να κάνεις απόψυξη μόνος σου. Επίσης στο τέλος κάθε βδομάδας, κάνε μια μικρή εκκαθάριση. Μην αφήνεις προϊόντα που έχουν χαλάσει να καταναλώνουν την ενέργεια του ψυγείου σου.

Η σωστή χρήση του θα σε βοηθήσει να κάνεις οικονομία τόσο από τα λεφτά που θα χρειαστείς στο μέλλον για να το επισκευάσεις, αλλά κυρίως από τα λεφτά που σπαταλάς σε τρόφιμα που καταλήγουν στα σκουπίδια. Αν παρά όλα αυτά η χαμηλή απόδοση ψυγείου επιμένει, ίσως υπάρχει ήδη κάποια τεχνικό πρόβλημα. Μην ανησυχείς, στο Douleutaras.gr υπάρχουν οι έμπειροι επαγγελματίες που θα δώσουν άμεσα λύση στο πρόβλημα σου!

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Εργασίες που ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες

Επισκευή
Γαλάτσι 22/09/2020
Εκτελέστηκε από
Βασίλης Γ.
Είδος εργασίας:
Επισκευή
Επισκευή εντός εγγύησης:
Όχι
Πότε θα ήθελες να εκτελεστεί η εργασία;
Τις προσεχείς ημέρες
Πειραιάς 22/09/2020
Εκτελέστηκε από
Τριαντάφυλλος Ρ.
Επισκευή εντός εγγύησης:
Όχι
Πότε θα ήθελες να εκτελεστεί η εργασία;
Στις επόμενες 2 ημέρες το αργότερο

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

3,8

Δεν μπορέσε να εντοπίσει την διαρροή. Μου είπα ότι δεν μπορεί να διαθέσει περισσότερο χρόνο στην επίσκεψη «τι θα γινόταν κάθε επισκέψεις κρατούσε μια ώρα». Μου πρότεινε αντ αυτού να μεταφέρουν το πλυντήριο στο συνεργείο (30 ευρώ συν ΦΠΑ), εργασία (60 ευρώ συν ΦΠΑ) και κόστος ανταλλακτικών από ελάχιστο ως 500 ευρώ αν έχει τρυπήσει ο κάδος. Εγώ πως θα εμπιστευτώ το από όλα αυτά συμβαίνει; Σημειωτέων δεν έχω λάβει κλήση ακόμη αν θα ενδιαφέρομαι για τις υπηρεσίες τους κ τη διαθεσιμότητα να πάρουν το πλυντήριο. Θα ψάξω κι αλλά συνεργεία.

Για: IQ Service / Πλυντήριο Ρούχων: Επισκευή/Εγκατάσταση
5,0

ΣΥΝΕΠΗΣ

Για: Γεώργιος Ντάφος / Πλυντήριο Πιάτων: Επισκευή/Εγκατάσταση
4,9

άψογος

Για: Απόστολος Μπαλωμένος / Οικιακό Ψυγείο: Επισκευή
5,0

Άψογος,πολύ καλό παιδί, ήρθε αμέσως και έφτιαξε το ψυγείο ! Ότι χρειαστώ σίγουρα θα ζητήσω ξανά τον ίδιο !

Για: Cosmo Service / Οικιακό Ψυγείο: Επισκευή
3,0

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΛΙΑΝ ΕΠΙΟΙΚΩΣ ΚΑΚΗ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΕΧΝΙΤΟΥ ΟΥΔΕΙΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΓΙΝΕ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΟΠΤΙΚΩΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΣΚΟΥΠΑΣ ΜΕ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΣΚΟΝΗΣ ΑΠ ΤΟ ΜΟΤΕΡ. ΔΕΝ ΕΛΕΧΘΗΚΑΝ ΣΩΛΗΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟΨΥΞΗΣ ΨΥΚΤΙΚΟΣ ΘΑΛΑΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΛΕΓΩΝΤΑΣ ΕΠΙΣΕΨΗ 20 ΕΛΕΓΧΟΣ 20 ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΑΛΛΑ 20. ΤΑ 20 ΕΥΡΩ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΓΧΟ ΤΙ ΗΤΑΝ ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ 20 ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ?

Για: IQ Service / Οικιακό Ψυγείο: Επισκευή
5,0

Προσπάθησε να μας προτείνει την καλύτερη λύση για την επισκευή που θέλαμε.

Για: Στέλιος Κοτσονός / Κουζίνα/Φούρνος: Επισκευή/Εγκατάσταση