Επισκευή Ηλιακού Μπόιλερ

Επισκευή Ηλιακού Μπόιλερ

Με τεχνολογία που αναλύει και επιλέγει τους καλύτερους για εσένα σε 10’’

5.451 ολοκληρωμένες εργασίες έως σήμερα
4.8/5 από 200.000+ αξιολογήσεις επαγγελματιών
1.500+ κορυφαίοι επαγγελματίες

Αξιολόγηση εργασιών

4.7

μέσος όρος από 2082 αξιολογήσεις πελατών

Γιάννης Ζ.
4.9

Ήρθαν για συντήρηση ηλιακού την επόμενη ημέρα, ακριβώς (και νωρίτερα) από το ραντεβού, φάνηκε ότι έκαναν καλή δουλειά. Είδα κι εγώ πόση συντήρηση χρειαζόταν και κατάλαβα ότι ήταν …

Για: Γιώργος Κουρτέσης
Δέσποινα Γ.
5.0

Πολύ ευγενικοί και γρήγοροι ευχαριστώ!

Για: Αντώνης Ηλιόπουλος
Γρηγοριος Κ.
4.3

Η εργασία που επιτελέστηκε ήταν αρκετά καλή και οι τεχνικοί που ήλθαν έκαναν διεξοδική συντήρηση του ηλιακού. Αυτό που δεν μου άρεσε είναι ότι αρχικά είχαμε συμφωνήσει στην τιμή 7…

Για: Αντώνης Ηλιόπουλος
Μάνος Σ.
5.0

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ! Ξέρει καλά την δουλειά, είναι επικοινωνιακός και γρήγορος! Επίσης η γραμματέας που μίλησα ήταν πολύ ευγενική και πρόθυμη να με βοηθήσει!

Για: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ
Karamplias A.
5.0

Άψογος επαγγελματίας . Εδωσε λυση στο προβλημα μου και διορθωσε και κακοτεχνιες των προηγουμενων . Πολυ σημαντικο με εξυπηρετησε την ιδια μερα που ελαβε το αιτημα

Για: Μάνος Χετζάκης
Βασίλειος Φ.
5.0

Πολύ καλός τεχνικός, και πρόθυμος να μου εξηγήσει το καθετί, ακόμα και σε έξτρα ερωτήσεις για άλλα θέματα υδραυλικά. Ευχαριστώ ειλικρινά

Για: Μάνος Χετζάκης
Ηλίας Κ.
5.0

Άμεση εξυπηρέτηση.

Για: Μάνος Χετζάκης
Κορφιατη
5.0

Ήταν ευγενικός και συνεπείς στη δουλειά του. Επαγγελματίας

Για: Γιώργος Χρηστάκης

Πόσο κοστίζουν οι εργασίες για το θερμοσίφωνα;

Ενδεικτικό κόστος από 7.515 αντίστοιχες εργασίες:
50€ - 60€
Εγκατάσταση θερμοσίφωνα από
60€
Συντήρηση θερμοσίφωνα από
50€
Επισκευή θερμοσίφωνα από
50€
Μάθε το πραγματικό κόστος της εργασίας σου, επικοινωνώντας απευθείας με επαγγελματία μας.

Συχνές Ερωτήσεις

Τι είναι ο ηλιακός θερμοσίφωνας;

Ηλιακό θερμοσίφωνα ονομάζουμε το ενεργητικό ηλιακό σύστημα το οποίο εκμεταλλεύεται την ηλιακή ενέργεια για να θερμάνει νερό χρήσης. Κατά την λειτουργία του γίνεται εκμετάλλευση δυο φυσικών φαινομένων.

Αρχικά, επιτυγχάνεται η κυκλοφορία του νερού με φυσικό τρόπο χωρίς μηχανικά μέρη (αντλίες), ενώ η θέρμανση του νερού γίνεται με την εκμετάλλευση του φαινομένου του θερμοκηπίου που αναπτύσσεται στους συλλέκτες του.

Χρησιμοποιείται για τη θέρμανση νερού χρήσης τόσο σε κατοικίες, όσο και σε δημόσια κτίρια, κτίρια γραφείων, βιομηχανίες κλπ.

Ποια είναι τα είδη ηλιακών θερμοσιφώνων που υπάρχουν;

Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες διακρίνονται σε 4 κύριες κατηγορίες:
 1. Ηλιακοί θερμοσίφωνες ανοικτού κυκλώματος

  Η θέρμανση του νερού χρήσης γίνεται απευθείας, με το ίδιο το νερό χρήσης να λειτουργεί ως θερμαινόμενο μέσο. Είναι απλούστεροι και φθηνότεροι, έχουν όμως προβλήματα σε χαμηλές θερμοκρασίες (παγετούς) καθώς δεν μπορείς να τους προσθέσεις αντιψυκτικά μίγματα.

 2. Ηλιακοί θερμοσίφωνες κλειστού κυκλώματος

  Η θέρμανση του νερού χρήσης γίνεται έμμεσα μέσω του εναλλάκτη θερμότητας-σερπαντίνας, με το αντιψυκτικό υγρό να κυκλοφορεί σε ιδιαίτερο κύκλωμα, το οποίο και θερμαίνει το νερό χρήσης, χωρίς να γίνεται ανάμιξή τους. Είναι ο πιο διαδεδομένος τύπος στην Ελλάδα αφού διαθέτει μεγαλύτερο όριο ζωής, ενώ επιτυγχάνει και τον μέγιστο βαθμό απόδοσης.

 3. Ηλιακοί θερμοσίφωνες διπλής ενέργειας

  Σε αυτή την περίπτωση ο ηλιακός θερμοσίφωνας έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει μέσω δύο πηγών, αυτών δηλαδή του ηλίου και του ρεύματος. Έτσι, υπάρχει ηλεκτρική αντίσταση (4kW/2kW), τοποθετημένη εντός του μπόιλερ.

 4. Ηλιακοί θερμοσίφωνες τριπλής ενέργειας

  Εκτός της λειτουργίας του μέσω του ήλιου και του ρεύματος, μπορεί να λειτουργήσει και σε συνεργασία με το σύστημα κεντρικής θέρμανσης που υπάρχει στο σπίτι. Για να εγκατάστήσεις ηλιακό θερμοσίφωνα τρπλής ενέργειας χρειάζεται να υπάρχουν ξεχωριστές σωληνώσεις που να συνδέουν το λεβητοστάσιο με την ταράτσα ή την σκεπή.

  Οι επαγγελματίες μας διαθέτουν πολυετή εμπειρία και μπορούν να σε βοηθήσουν να επιλέξεις το κατάλληλο είδος ηλιακού θερμοσίφωνα για τον χώρο σου. 

Γιατί να βάλεις ηλιακό θερμοσίφωνα;

Η τοποθέτηση ενός ηλιακού θερμοσίφωνου σου εξασφαλίζει δωρεάν ζεστό νερό χρήσης σχεδόν όλο το χρόνο.

Μάλιστα, συμβάλλει στην μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος και συνεπώς στην μείωση των εκπομπών ρύπων.

Έτσι, αποτελεί μια επένδυση με εξασφαλισμένη απόδοση χρημάτων.

Πως θα επιλέξεις τον κατάλληλο θερμοσίφωνα;

Τα κριτήρια για να επιλέξεις έναν ηλιακό θερμοσίφωνα είναι:
 • Μέγεθος δοχείου νερού: Το μέγεθος δοχείου νερού εξαρτάται από τον αριθμό των ατόμων αλλά και την ποσότητα κατανάλωσης. Γενικά, για μια τετραμελή οικογένεια ένας ηλιακός θερμοσίφωνας των 160lt θεωρείται επαρκής.
   
 • Λειτουργία & Ηλιακοί συλλέκτες: Οι επιλεκτικοί συλλέκτες μπορούν να αποδώσουν μέχρι 40% περισσότερο από τους απλούς (χάλκινους) ηλιακούς συλλέκτες. Ειδικότερα εκείνοι με επίστρωση τιτανίου μπορούν να απορροφήσουν μέχρι 95% άμεση και έμμεση ακτινοβολία - άρα ακόμα μεγαλύτερη απόδοση και κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Μάλιστα, υπάρχουν και οι ηλιακοί συλλέκτες που λειτουργούν με λυχνίες κενού, των οποίων η απόδοση θεωρείται ότι φτάνει το 100% ακόμα και το χειμώνα.
   
 • Δοχείο θέρμανσης (boiler): Τα boiler διακρίνονται ανάλογα με το υλικό κατασκευής. Στην αγορά, υπάρχουν γυάλινα, χάλκινα, ανοξείδωτα (inox) αλλά και γαλβανιζέ. 
   
 • Μάρκα Ηλιακού θερμοσίφωνα: Δεν είναι ανάγκη να δώσεις μεγάλη σημασία μόνο στη μάρκα. Πρόσεξε τις σημάνσεις και τις πιστοποιήσεις του θερμοσίφωνα και όχι μόνο τη μάρκα. 
   
 • Επιλογή εγκαταστάτη: Ακόμα και ο καλύτερος ηλιακός θερμοσίφωνας της αγοράς μπορεί να μην αποδίδει, αν εγκατασταθεί με λάθος τρόπο. Συμπλήρωσε τη φόρμα για να σου προτείνουμε άμεσα αξιολογημένους επαγγελματίες που θα αναλάβουν την εγκατάσταση του ηλιακού.

Σε πόσο χρόνο γίνεται η απόσβεση του ηλιακού θερμοσίφωνα;

Ο ακριβής προσδιορισμός του χρόνου απόσβεσης του κόστους κτήσης ενός ηλιακού θερμοσίφωνα εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως ο αριθμός των χρηστών, ο τρόπος χρήσης, τα χαρακτηριστικά ηλιοφάνειας της περιοχής κλπ.

Σε γενικές γραμμές ο χρόνος απόσβεσης της δαπάνης για μια κατοικία τετραμελούς οικογένειας υπολογίζεται στην Ελλάδα σε 2 με 3 χρόνια. 

Πώς θα επιλέξεις το μέγεθος του ηλιακού θερμοσίφωνα;

Η επιλογή μεγέθους ηλιακού θερμοσίφωνα εξαρτάται από τον αριθμό των ατόμων που θα κάνουν χρήση και από την ποσότητα του νερού που καταναλώνουν. Συνήθως για ένα ντουζ καταναλώνονται 40 λίτρα αλλά η τιμή αυτή είναι ενδεικτική και δεν αντιπροσωπεύει τον εκάστοτε καταναλωτή. 

Πιο συγκεκριμένα (κατά προσέγγιση):
 • Ηλιακός 120lt μπορεί να εξυπηρετήσει 2-3 άτομα
 • Ηλιακός 160lt μπορεί να εξυπηρετήσει 3-4 άτομα
 • Ηλιακός 200lt μπορεί να εξυπηρετήσει 4-5 άτομα
 • Ηλιακός 250lt μπορεί να εξυπηρετήσει μέχρι και 10 άτομα
Γενικά, οι επαγγελματίες μας προτείνουν να μην αγοράσεις μεγαλύτερης χωρητικότητας ηλιακό από ότι έχεις ανάγκη, καθώς σε περιόδους μειωμένης ηλιοφάνειας θα αναγκάζεται να θερμαίνει όλο τον όγκο του νερού του μπόιλερ παρόλο που θα χρειάζεται ένα πολύ μικρό μέρος του.

Ποιες είναι οι τιμές για συντήρηση θερμοσίφωνα;

Οι τιμές για συντήρηση ηλιακού και το προληπτικό service κυμαίνονται συνήθως στα 30-60€‎, με το μέσο κόστος να υπολογίζεται γύρω στα 45€.

Βέβαια, σε περίπτωση βλάβης που απαιτεί ειδική επισκευή, η τιμή καθορίζεται ανάλογα με το είδος του προβλήματος και τα ανταλλακτικά που είναι πιθανό να χρειαστούν. 

Γιατί είναι απαραίτητη η συντήρηση του ηλιακού θερμοσίφωνα;

Η συντήρηση του ηλιακού θερμοσίφωνα έχει σημαντικά οφέλη, τα οποία πρέπει να γνωρίζεις:

 • Μακροζωία του θερμοσίφωνα και αντοχή του στο χρόνο

 • Μέγιστη απόδοση ηλιακού θερμοσίφωνα

 • Εξοικονόμηση ενέργειας και προστασία του περιβάλλοντος

 • Πρόληψη και αποφυγή βλαβών που θα κόστιζαν περισσότερο

 • Εξοικονόμηση χρημάτων για θέρμανση κτιρίου

​​​​​Συμπλήρωσε τη φόρμα για να σου προτείνουμε άμεσα αξιολογημένους επαγγελματίες που θα αναλάβουν τη συντήρηση του ηλιακού θερμοσίφωνα.

Κάθε πότε χρειάζεται να κάνεις συντήρηση θερμοσίφωνα;

Το service του ηλιακού θερμοσίφωνα πρέπει να γίνεται κάθε 2 χρόνια ώστε να εξασφαλίζεται η καλή λειτουργία.

Κάνοντας το service, οι αξιολογημένοι επαγγελματίες μας ελέγχουν την λειτουργία του συστήματος, την αντιψυκτική ικανότητα του θερμικού φορέα στο κλειστό κύκλωμα της συσκευής και αλλάζουν το ανόδιο που περιέχει το μπόιλερ.

Πώς γίνεται η ολοκληρωμένη συντήρηση ηλιακού θερμοσίφωνα;

Στις επιμέρους εργασίες της συντήρησης ηλιακού περιλαμβάνονται: η αντικατάσταση του ανοδίου μαγνησίου και της φλάντζας στεγανότητας, η συμπλήρωση αντιψυκτικού υγρού, ο καθαρισμός του πυθμένα του boiler, ο έλεγχος των ασφαλιστικών βαλβίδων και των μονώσεων των σωληνώσεων και, τέλος, η εξαέρωση ηλιακού θερμοσίφωνα.

Ας δούμε τι κάνει την κάθε εργασία απαραίτητη για την καλή λειτουργία ενός ηλιακού:

1. Αντικατάσταση του ανοδίου μαγνησίου

Η αλλαγή της ράβδου ή αλλιώς του ανοδίου μαγνησίου του ηλιακού θερμοσίφωνα είναι από τις σημαντικότερες εργασίες συντήρησης και συστήνεται η πραγματοποίησή της κάθε δύο χρόνια. Μάλιστα, η συγκεκριμένη αλλαγή είναι και ανάμεσα στους όρους για την ισχύ της εγγύησης του κατασκευαστή του θερμοσίφωνα. Εάν την αμελήσεις, υπάρχει κίνδυνος να τρυπήσει το καζάνι (μπόιλερ) και να προκληθούν διαρροές λόγω ηλεκτρόλυσης, κάτι που μπορεί να επιφέρει ένα αρκετά υψηλό κόστος επισκευής.

2. Αντικατάσταση της φλάντζας στεγανότητας

Ο έλεγχος και η αλλαγή της φλάντζας αντίστασης είναι μια σημαντική εργασία που αποσκοπεί στην πρόληψη πιθανής διαρροής. Οι διαρροές στους ηλιακούς θερμοσίφωνες μπορεί να οδηγήσουν σε κάψιμο του θερμοστάτη και της αντίστασης.

3. Συμπλήρωση αντιψυκτικού υγρού

Είναι σημαντικό μία φορά τον χρόνο, ιδανικά μετά το τέλος του καλοκαιριού, να γίνεται συμπλήρωση αντιψυκτικού υγρού (αιθυλενογλυκόλη) στο κλειστό κύκλωμα και αλλαγή υγρών ηλιακού θερμοσίφωνα. Στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει υγρό ή έχει εξατμιστεί λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, ο ηλιακός δεν θερμαίνεται, η απόδοσή του μειώνεται δραματικά και δεν προστατεύεται από χαμηλές θερμοκρασίες ή τον παγετό, κάτι που μπορεί να οδηγήσει στο σπάσιμο των σωληνώσεων στο εσωτερικό κάθε συλλέκτη.

4. Καθαρισμός του πυθμένα του boiler

Με τον καθαρισμό του μπόιλερ του ηλιακού θερμοσίφωνα επιτυγχάνεται η απομάκρυνση αλάτων,λάσπης, σκόνης και άλλων σωματιδίων που συσσωρεύονται με τον καιρό, εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία του κυκλώματος και επηρεάζουν την ποιότητα του νερού που χρησιμοποιείς. 

5. Έλεγχος ασφαλιστικών βαλβίδων και μονώσεων

Τα ασφαλιστικά μέρη του ηλιακού θερμοσίφωνα είναι καλό να αντικαθίστανται τακτικά, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να σκάσει ο θερμοσίφωνας σε περίοδο υπερθέρμανσης. Ακόμη, ο έλεγχος και η αντικατάσταση των μονώσεων, τόσο του του κυκλώματος όσο και του δικτύου νερού, προφυλάσσουν από πιθανές διαρροές και συντελούν στο να διατηρείται η θερμοκρασία του νερού που φτάνει στο σπίτι σου.

6. Εξαέρωση ηλιακού θερμοσίφωνα

Είναι πιθανό, να χρειαστεί ο τεχνικός να κάνει και εξαέρωση ηλιακού θερμοσίφωνα, για να εξασφαλιστεί η καλύτερη απόδοση του συστήματος. Η διαδικασία δεν διαρκεί πολλή ώρα και μπορεί να σε γλιτώσει από τη μειωμένη απόδοση του θερμοσίφωνά σου.

Ποια είναι τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει ο ηλιακός θερμοσίφωνας;

Οι παρακάτω ενδείξεις λειτουργούν σαν ένα “καμπανάκι” για πιθανή βλάβη του θερμοσίφωνά σου:

 • Ο ηλιακός δεν ζεσταίνει το νερό

 • Δεν βγάζει ζεστό νερό το μπόιλερ

 • Ο ηλιακός δε λειτουργεί με το ρεύμα

 • Ο ηλιακός ρίχνει την ασφάλεια του πίνακα

 • Δεν ανάβει το λαμπάκι του θερμοσίφωνα

 • Τρέχει νερό από το θερμοσίφωνα

 • Τρύπησε ο θερμοσίφωνας

 • Υπάρχει διαρροή ηλιακού θερμοσίφωνα

 • Ο ηλιακός δεν δουλεύει με το καλοριφέρ

 • Διαρροή από βαλβίδα ασφαλείας θερμοσίφωνα

Αν αντιμετωπίζεις κάποιο από τα παραπάνω προβλήματα, είναι η στιγμή να απευθυνθείς σε έναν ειδικό. Η επισκευή ηλιακού θερμοσίφωνα είναι μονόδρομος σε αυτές τις περιπτώσεις και μόνο ένας έμπειρος επαγγελματίας μπορεί να την αναλάβει, με ασφάλεια και εγγυημένο αποτέλεσμα.

Μπορείς να μεταφέρεις τον θερμοσίφωνα σε περίπτωση αλλαγής κατοικίας;

Είναι σχετικά απλή η απεγκατάσταση και μεταφορά ενός συστήματος ηλιακού θερμοσίφωνα, σε περίπτωση αλλαγής κατοικίας. Η διαδικασία αυτή συστήνεται να γίνει από εξειδικευμένο συνεργείο για να μην δημιουργηθούν προβλήματα κατά τη μεταφορά.
 

Κορυφαίοι Επαγγελματίες

Οι επαγγελματίες μας αξιολογούνται βάσει ποιότητας, συνέπειας & τιμής

Seller photo
Λάζαρος Καράμπελας (Υδροθερμαντικη καλυψη)
Θεσσαλονίκη

Διαθέτουμε πολυετή εμπειρία στις υδραυλικές εργασίες και αναλαμβάνουμε υπεύθυνα και αξιόπιστα την επισκευή και συντήρηση ηλιακού …

4.8
(342)
4.8
Ποιότητα εργασίας
4.7
Συνέπεια / Ποιότητα επικοινωνίας
4.6
Τιμή
Seller photo
Κωνσταντίνος Ιορδάνογλου
Δήμος Νέαπολης - Συκεών

Είμαι ο Κωνσταντίνος Ιορδάνογλου, έμπειρος στο πεδίο Θερμοσίφωνας: Εγκατάσταση/Επισκευή‎. Δραστηριοποιούμαι στον τομέα εδώ και 15…

5.0
(6)
5.0
Ποιότητα εργασίας
5.0
Συνέπεια / Ποιότητα επικοινωνίας
5.0
Τιμή