Ανακαίνιση Κουζίνας

Βρες τα Καλύτερα Συνεργεία Ανακαίνισης στην κατηγορία Ανακαίνιση Κουζίνας

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Πες μας ΔΩΡΕΑΝ τι εργασία χρειάζεσαι.
Πάρε προσφορές
Λάβε έως 5 προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου προσφορές από επαγγελματίες.
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Σύγκρινε προσφορές, επικοινώνησε με τους επαγγελματίες και επίλεξε όταν είσαι έτοιμος.

Όλα όσα θες να ξέρεις για μια επιτυχημένη ανακαίνιση κουζίνας

Για κάθε ένα από εμάς η ανακαίνιση της κουζίνας μας είναι μια σημαντική, αλλά και αγχωτική ενδεχομένως διαδικασία. Πρόκειται για ένα από τα δωμάτια με τη μεγαλύτερη χρήση σε κάθε σπίτι και για αυτό η διαμόρφωσή της πρέπει να είναι τέτοια που να ικανοποιεί απόλυτα τις ανάγκες σου. Τι πρέπει να κάνεις όμως για να εξασφαλίσεις την κουζίνα που έχεις ονειρευτεί;

Μια όμορφη και χρηστική κουζίνα μπορεί να ομορφύνει και να διευκολύνει αρκετά την καθημερινότητά σου. Για πολλούς είναι το σημαντικότερο δωμάτιο ενός σπιτιού, για αυτό αρκετός κόσμος προχωράει σε ανακαινίσεις, είτε πραγματοποιώντας μικρές μεμονωμένες εργασίες ή σαν μέρος μιας γενικής ανακαίνισης σπιτιού.

Οι απαιτήσεις που έχουμε όλοι από την κουζίνα μας είναι πολλές και τα στάνταρ που πρέπει να καλύπτει ακόμα περισσότερα. Πέρα από το αισθητικό κομμάτι σε μια ανακαίνιση κουζίνας, ιδιαίτερη σημασία πρέπει να δοθεί στις τεχνικές εργασίες, όπως ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις, ιδιαίτερα αν πρόκειται για παλιά κατασκευή.  

Πώς θα επιλέξεις ποιο πακέτο ανακαίνισης χρειάζεσαι;

Οι επιλογές που έχεις για μια ανακαίνιση είναι πάρα πολλές. Το μέγεθος και το πλήθος των εργασιών που θα επιλέξεις να κάνεις εξαρτάται καθαρά από τις ανάγκες του χώρου σου και τις δικές σου προτιμήσεις. Ένα εξειδικευμένο συνεργείο ανακαίνισης θα μπορέσει με μια αυτοψία του χώρου, να σε συμβουλέψει και να σε καθοδηγήσει για το τι πραγματικά χρειάζεσαι. 

Βασικοί παράγοντες που πρέπει να σκεφτείς πριν διαλέξεις κάποιο πακέτο ανακαίνισης κουζίνας είναι:

  • Ο προϋπολογισμός σου και το κόστος ανακαίνιση στο οποίο θες να κινηθείς.
  • Ο λόγος που κάνεις την ανακαίνιση, δηλαδή αν επιθυμείς απλά την ανανέωση του χώρου ή αν υπάρχουν βλάβες που χρειάζονται επισκευή.
  • Αν επιθυμείς την ανακαίνιση μόνο της κουζίνας σου ή θα χρειαστείς υπηρεσίες ανακαίνισης και για τους υπόλοιπους χώρους.
  • Αν θα προμηθευτείς μόνος σου τα υλικά ή θα στα προμηθεύσει το συνεργείο ανακαίνισης.
  • Το μέγεθος της κουζίνας σου

Ποια είναι τα στάδια ανακαίνισης κουζίνας; 

Ανάλογα με την έκταση της ανακαίνισης που επιθυμείς υπάρχει πλήθος εργασιών τις οποίες μπορείς να επιλέξεις και να μεταμορφώσεις ριζικά την κουζίνα σου. Από περίπλοκες τεχνικές εργασίες μέχρι μικρές αλλαγές σε διακοσμητικά στοιχεία, αυτά που μπορείς να κάνεις για να ανανεώσεις την κουζίνα σου είναι πραγματικά πολλά. 

Έτσι, ανάλογα με τις εργασίες που θα επιλέξεις να  πραγματοποιήσεις, τα βασικά στάδια που ακολουθούνται συνήθως σε μια ανακαίνιση κουζίνας είναι:

Σχεδιασμός

Πριν ξεκινήσεις τις εργασίες θα συζητήσεις με το συνεργείο ανακαίνισης που έχεις επιλέξει τι ακριβώς θες να πετύχεις και ποιος είναι ο προϋπολογισμός σου. Στη συνέχεια ο εξειδικευμένος επαγγελματίας θα μελετήσει το χώρο και θα σου προτείνει ιδέες και λύσεις που θα βασίζονται στις προσωπικές σου επιθυμίες, αλλά θα αξιοποιούν με τον καλύτερο τρόπο την κουζίνα σου. Συμπληρωματικά μπορεί να γίνει ειδική μελέτη για τη καλύτερη λειτουργικότητα και αξιοποίηση του χώρου.

Αποξηλώσεις και απομάκρυνση μπάζων

Σε αυτό το στάδιο είναι που θα γίνει αποξήλωση των παλιών εγκαταστάσεων και θα επίπλων. Αν επιθυμείς να κάνεις ολική ανακαίνιση κουζίνας τώρα είναι η στιγμή όπου θα κατεδαφιστεί οτιδήποτε παλιό, ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει η αναδιαμόρφωση της κουζίνας σου.

Αντικατάσταση υδραυλικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων

Οι αλλαγές και οι επισκευές των υδραυλικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων είναι από τις πρώτες εργασίες που γίνονται σε μια ανακαίνιση κουζίνας καθώς απαιτούνται αρκετά μερεμέτια. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται στην εγκατάσταση νέων σωληνώσεων καθώς θα σε συνοδεύουν για αρκετά χρόνια.

Δόμηση και μερεμέτια

Αφού έχουν περαστεί όλες οι εγκαταστάσεις είναι η στιγμή για επιδιορθώσεις στους τοίχους ή το δάπεδο. Στο στάδιο αυτό γίνονται τυχόν σοβατίσματα, τοποθέτηση γυψοσανίδας, αλλαγή κουφωμάτων ή εγκατάσταση καινούργιου πατώματος.

Έπιπλα κουζίνας και είδη υγιεινής

Αφού έχουν τελειώσει οι τεχνικές εργασίες, τοποθετούνται τα καινούργια έπιπλα και τα είδη υγιεινής. Τα έπιπλα που θα επιλέξεις μπορούν είτε να κατασκευαστούν αποκλειστικά για σένα είτε να είναι έτοιμα και να γίνει απλά η τοποθέτηση.

Ελαιοχρωματισμοί και τελευταίες πινελιές

Στο τελικό στάδιο γίνεται το βάψιμο κουζίνας και τοποθετούνται οι πρίζες, οι διακόπτες και τα φωτιστικά. Στη συνέχεια η κουζίνα σου είναι έτοιμη για να τη διακοσμήσεις όπως εσύ επιθυμείς.

Ποια είναι τα καλύτερα tips για ανακαίνιση κουζίνας;

Πραγματοποιώντας μερικές ή όλες από τις παραπάνω εργασίες μπορείς να ανανεώσεις αισθητά το χώρο σου. Πώς όμως θα εξασφαλίσεις το άψογο αποτέλεσμα που έχεις φανταστεί; 

Πέρα από την απαραίτητη επαγγελματική βοήθεια που θα σου προσφέρει ένα συνεργείο ανακαίνισης, υπάρχουν μερικά σημεία κλειδιά στην ανακαίνιση κουζίνας. Για να σε βοηθήσουμε να εξασφαλίσεις μια απόλυτα λειτουργική και χρηστική κουζίνα, μιλήσαμε με τους εξειδικευμένους επαγγελματίες της πλατφόρμας μας και φτιάξαμε μια λίστα με μερικά μικρά πράγματα που συχνά παραμελούνται, αλλά παίζουν σημαντικό ρόλο στην κουζίνα σου.

Φωτισμός κουζίνας

Για όποιο λόγο και αν βρισκόμαστε στην κουζίνα είναι σίγουρο ότι χρειαζόμαστε άπλετο φως. Μην περιορίζεσαι σε μια μοναδική πηγή φωτός, αλλά φρόντισε να υπάρχουν αρκετές διαφορετικές που θα εξασφαλίζουν την αναγκαία ποσότητα φωτεινότητας στο χώρο που θα σε διευκολύνει στις καθημερινές σου δουλειές. Πολύ σημαντικά σημεία είναι το τραπέζι που τρώτε, αλλά και ο πάγκος που χρησιμοποιείς για να μαγειρεύεις.

Καλή πόρτα στην κουζίνα

Ένα άλλο στοιχείο, που πολλές φορές υποβιβάζεται η σημασία του, είναι η πόρτα. Μία καλή πόρτα προσφέρει μόνωση τόσο από τις μυρωδιές τους μαγειρέματος όσο και από τους ήχους των οικιακών συσκευών. Σίγουρα, ο ενοχλητικός ήχος του απορροφητήρα είναι κάτι που θες να αποφύγεις από την ηρεμία του υπνοδωματίου σου.

Τοποθέτηση πλυντηρίου πιάτων

Το πλυντήριο πιάτων είναι μια συσκευή που μας έχει λύσει κυριολεκτικά τα χέρια. Ωστόσο, η λανθασμένη τοποθέτηση του μπορεί να αποδειχτεί αρκετά εκνευριστική. Για μέγιστη χρηστικότητα μην ξεχάσεις, να το εγκαταστήσεις στα δεξιά του νεροχύτη αν είσαι δεξιόχειρας και στα αριστερά αν είσαι αριστερόχειρας.

Εξοικονόμηση χώρου με ντουλάπια

Ο αποθηκευτικός χώρος σε κάθε σπίτι δεν είναι ποτέ αρκετός. Στην ανακαίνιση κουζίνας, λοιπόν, φρόντισε να εκμεταλλευθείς κάθε δυνατότητα ελεύθερου χώρου που υπάρχει. Ακόμη και για τις πιο μικρές κουζίνες υπάρχουν λύσεις με διάφορα συστήματα ντουλαπιών για να πετύχεις τη μέγιστη χρηστικότητα. Συμβουλέψου τους εξειδικευμένους επαγγελματίες για έξυπνες ιδέες αποθήκευσης και αξιοποίησε στο μέγιστο το χώρο σου.

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορές από αξιολογημένους Ξυλουργούς για Ανακαίνιση Κουζίνας στην περιοχή σου

Κώστας Ταγκούλης
27 αξιολογήσεις
Ευγενέστατος, εξαιρετικός στη δουλειά του, επαγγελματίας. Συστήνεται ανεπιφύλακτα!
ΟΥΡΑΝΙΑ ΧΑΣΙΩΤΗ
26 αξιολογήσεις
Εξαιρετική δουλειά, με πολύ καλή σχέση τιμής-ποιότητας, συνέπεια στο χρόνο και ευγένεια. Προτείνεται ανεπιφύλακτα!
RJergon LTD Γ.Χατζηαγγελίδης Μον.ΕΠΕ
1 αξιολόγηση
Εξαιρετική δουλειά, άριστη συνεργασία!!!
Παντελής Μεταξάς
16 αξιολογήσεις
Προσεκτικός, αναλυτικός, υπεύθυνος και αξιόλογος επαγγελματίας!
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΛΙΑΝΙΩΤΗΣ
2 αξιολογήσεις
Άψογη συνεργασία! Ο κυριος Γιώργος είχε πολύ καλές ιδέες σχετικά με την εργασία και πολύ λογικές τιμές.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΑΣΤΟΣ
19 αξιολογήσεις
Πάρα πολύ καλή δουλειά και εντός των χρονικών πλαισίων που είχαμε πει!
Σχετικά άρθρα
Η κουζίνα είναι για κάποιους ο αγαπημένος χώρος του σπιτιού, αφού εκεί θα βρουν νόστιμες λιχουδιές και ζεστό φαγητό.
Η κουζίνα είναι ένας από τους πιο χρησιμοποιούμενους χώρους σε ένα σπίτι. Είναι η χαρά του μάγειρα του σπιτιού, αλλά και του μόνιμα λιχούδη
Μη φεύγεις!
Η συμπλήρωση της φόρμας δεν απαιτεί περισσότερο από 1 λεπτό. Η διαδικασία είναι εντελώς δωρεάν και απολύτως ασφαλής και θα σε φέρει σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία σου.

Δεν με ενδιαφέρει