Έσπασε το τζάμι της κουζίνας ή του φούρνου; Μάθε γιατί & τι μπορείς να κάνεις!

Τζάμι κουζίνας ή φούρνου

Η ηλεκτρική κουζίνα, οι κεραμικές εστίες και ο φούρνος, αποτελούν βασικότατα μέρη για την κουζίνα κάθε νοικοκυριού. Συνεπώς, η καλή λειτουργία τους είναι απαραίτητη, για να είναι η καθημερινότητά μας άνετη. Με τα χρόνια χρήσης, ωστόσο, είναι πολύ πιθανό να προκύψουν σοβαρά προβλήματα, τα οποία χρειάζονται άμεση επιδιόρθωση. Τι γίνεται, λοιπόν, αν έσπασε το τζάμι της κουζίνας ή του φούρνου; Γιατί μπορεί να συνέβη κάτι τέτοιο και πώς πρέπει να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα;

Η ηλεκτρική κουζίνα δεν είναι άτρωτη. Όσο καλής ποιότητας κατασκευής κι αν είναι, η φθορά του χρόνου φαίνεται κάποια στιγμή, παίρνοντας τη μορφή διαφόρων βλαβών. Η περίπτωση του σπασμένου τζαμιού στην κουζίνα και το φούρνο δεν αποτελεί το πιο συχνό πρόβλημα. Ωστόσο, αποτελεί έναν υπαρκτό κίνδυνο και αν προκύψει, πρέπει να βρεις την καλύτερη λύση, ώστε η κουζίνα σου να αντέξει για περισσότερα χρόνια. Λοιπόν, θέλεις να μάθεις γιατί έσπασε το τζάμι του φούρνου ή της κουζίνας και τι μπορείς να κάνεις;

Γιατί έσπασε το τζάμι του φούρνου ή της κουζίνας; Τι πρέπει να κάνω;

#1 Το τζάμι έσπασε σε ατύχημα

Κάποιες φορές, γνωρίζουμε γιατί έσπασε το τζάμι του φούρνου. Μια τέτοια περίπτωση είναι, όταν μας πέσει κάποιο βαρύ αντικείμενο πάνω στο τζάμι ή κάποιο μυτερό αντικείμενο, με μεγάλη φόρα. Ειδικά αν η θερμοκρασία του φούρνου ή της κουζίνας είναι υψηλή τη στιγμή που πέφτει το αντικείμενο, είναι πιο πιθανό να σπάσει. Είναι σημαντικό να προσέχεις πολύ το πώς χρησιμοποιείς την ηλεκτρική κουζίνα σου και τις κεραμικές εστίες. Και φυσικά, όταν βάλεις νέο τζάμι για να αντικαταστήσεις το παλιό, πρόσεχε περισσότερο τα βαριά αντικείμενα στην κουζίνα!

#2 Το τζάμι είχε γρατζουνιές ή ρωγμές

Ο σωστός καθαρισμός φούρνου έχει μεγάλη σημασία για τη διάρκεια ζωής του. Όταν καθαρίζεις το εσωτερικό και εξωτερικό τζάμι του φούρνου σου ή της κουζίνας σου, δεν πρέπει να χρησιμοποιείς χοντρό σύρμα και άλλα αντικείμενα που μπορεί να κάνουν γρατζουνιές στην επιφάνεια. Με το πέρασμα του χρόνου, οι ρωγμές στο τζάμι πολλαπλασιάζονται και κάποια στιγμή, είναι βέβαιο πως θα υποχωρήσει. Σίγουρα, την πρώτη φορά που θα καθαρίσεις το τζάμι με σύρμα, δε θα σπάσει. Όμως, μετά από πολλούς καθαρισμούς, θα φθαρεί. Έτσι, μοιραία, κάποια στιγμή θα ανάψεις το φούρνο σε πολύ μεγάλη θερμοκρασία και το τζάμι θα σπάσει.

Διάβασε επίσης: Καθαρισμός φούρνου με αμμωνία με 2 εύκολους & γρήγορους τρόπους!

#3 Έχουν υποχωρήσει οι μεντεσέδες της πόρτας

Η πόρτα του φούρνου λειτουργεί με τη βοήθεια των μεντεσέδων, οι οποίοι έχουν κάποια ελατήρια, που μπορεί να σπάσουν. Ειδικά αν βάζεις βάρος πάνω στην πόρτα του φούρνου, π.χ. Αν κάποιες φορές στηρίζεις στην πόρτα ταψιά και κατσαρόλες, κάποια στιγμή τα ελατήρια θα υποχωρήσουν. Λοιπόν, αν έσπασε το τζάμι της κουζίνας, μπορεί να ευθύνεται για αυτό η ταλαιπωρία των μεντεσέδων. Ειδικά για το εξωτερικό τζάμι του φούρνου, το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι πολύ πιθανό να φέρει την ευθύνη.

#4 Ξεκόλλησε το τζάμι του φούρνου

Υπάρχουν και περιπτώσεις, όπου δε σπάει το τζάμι σε κομμάτια, αλλά ξεκολλάει ολόκληρο και μας μένει στα χέρια. Το εσωτερικό τζάμι του φούρνου στηρίζεται με τη βοήθεια ενός λάστιχου και εφαρμόζει περιμετρικά. Αν το λάστιχο αυτό χαλαρώσει με το πέρασμα των χρόνων, είναι πολύ πιθανό το τζάμι να πέσει. Στην περίπτωση αυτή, το θετικό είναι, πως το τζάμι είναι άθικτο και πρέπει απλά να αλλάξεις λάστιχο και να το τοποθετήσεις ξανά. Συνεπώς, το κόστος εργασίας είναι σχετικά μικρό.

Τι μπορείς να κάνεις, αν έσπασε το τζάμι της κουζίνας ή του φούρνου;

#1 Βάλε κόλλα σιλικόνης, αν υπάρχουν μόνο ρωγμές

Σε κάποιες περιπτώσεις, μπορούμε να γλυτώσουμε τα πολλά έξοδα, χρησιμοποιώντας μόνο ειδική κόλλα για τις ρωγμές. Αν δεν έσπασε το τζάμι της κουζίνας, αλλά μόνο ράγισε σε ένα σημείο, δεν πρέπει να χάνεις χρόνο. Αν δεν αντιδράσεις άμεσα, είναι πιθανό το ράγισμα να εξαπλωθεί. Αντιθέτως, αν το προλάβεις νωρίς, ίσως με την κόλλα σιλικόνης να λύσεις το πρόβλημα και οι εστίες να λειτουργούν κανονικά.

Ιδανικά, ωστόσο, θα σου προτείναμε να συμβουλευτείς έναν έμπειρο επαγγελματία στο service οικιακών συσκευών. Εκείνος θα μπορέσει να κρίνει με σιγουριά, αν η κουζίνα σου ή οι κεραμικές εστίες είναι ασφαλείς. Έπειτα, θα σου προτείνει την καλύτερη λύση, ειδικά για την περίπτωσή σου, ώστε να αποφύγεις περιττές σπατάλες χρημάτων.

#2 Βρες ανταλλακτικά τζάμια για αντικατάσταση

Ανάλογα με τη μάρκα της κουζίνας ή του φούρνου σου, αλλά και τις διαστάσεις του τζαμιού, στην αγορά θα βρεις ανταλλακτικά για μια πληθώρα μοντέλων. Αν έσπασε το τζάμι της κουζίνας ή το εξωτερικό κρύσταλλο του φούρνου, πρέπει να βρεις το σωστό ανταλλακτικό, έτσι ώστε να το αλλάξεις και να αντέξει πολλά χρόνια ακόμα.

Και στην περίπτωση αυτή, ένας έμπειρος τεχνικός μπορεί να σου φανεί πολύ χρήσιμος. Σε πολλές περιπτώσεις, θα βρει το κατάλληλο ανταλλακτικό τζαμιού για σένα, εξοικονομώντας σου χρόνο. Επίσης, μπορεί να αναλάβει την ασφαλή αντικατάσταση του κρυστάλλου και να εξασφαλίσει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στην κουζίνα και τις κεραμικές εστίες σου.

#3 Πάρε μια καινούρια κουζίνα ή φούρνο

Σε κάποιες περιπτώσεις, η αντικατάσταση του παλιού τζαμιού δεν είναι η οικονομική βέλτιστη λύση και συμφέρει η αγορά νέας κουζίνας. Για παράδειγμα, αν έσπασε το τζάμι της κουζίνας, σε παλιά οικιακή συσκευή και τώρα το ανταλλακτικό έχει πολύ μεγάλο κόστος, ίσως μπορείς να βρεις ένα πιο νέο μοντέλο, που θα αντέξει περισσότερα χρόνια.

Ρώτησε σε καταστήματα με ανταλλακτικά για κουζίνες και φούρνους πόσο θα σου κοστίσει ένα νέο τζάμι, μαζί με τοποθέτηση. Πάρε και τη συμβουλή ενός έμπειρου τεχνικού, για να κάνει μια εκτίμηση του αν αξίζει τον κόπο η αλλαγή τζαμιού ή όχι. Αλλά πάντα να έχεις στην άκρη του μυαλού σου, ότι ίσως η σύνδεση νέας κουζίνας και φούρνου να έχει μεγαλύτερη αξία για το σπίτι σου.

Ελπίζουμε να σε βοηθήσουμε να καταλάβεις γιατί έσπασε το τζάμι του φούρνου και τι μπορείς να κάνεις, αν έσπασε το τζάμι της κουζίνας! Για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστείς με την εγκατάσταση, τη συντήρηση ή την επισκευή κουζίνας, έχουμε εμείς τη λύση. Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας και θα πάρεις άμεσα την καλύτερη προσφορά, από έμπειρο τεχνικό στην περιοχή σου!

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Εργασίες που ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες

Επισκευή
Νέα Ιωνία 09/08/2020
Εκτελέστηκε από
Τριαντάφυλλος Ρ.
Είδος εργασίας:
Επισκευή
Επισκευή εντός εγγύησης:
Όχι
Πότε θα ήθελες να εκτελεστεί η εργασία;
Στις επόμενες 2 ημέρες το αργότερο
Επισκευή
Θεσσαλονίκη 09/08/2020
Εκτελέστηκε από
Ρετζέπης Δ.
Είδος εργασίας:
Επισκευή
Επισκευή εντός εγγύησης:
Όχι
Πότε θα ήθελες να εκτελεστεί η εργασία;
Δεν έχω συγκεκριμένο χρονικό προγραμματισμό

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

επαγγελματίας πολύ προσεκτικός στην δουλειά του γρήγορος και καθαρός δεν άφησε κανένα σκουπίδι πίσω

Για: Παναγιώτης Σουσούρης / Κουζίνα/Φούρνος: Επισκευή/Εγκατάσταση
4,9

Συνέπεια Αμεσότητα.

Για: Στέλιος Κοτσονός / Πλυντήριο Πιάτων: Επισκευή/Εγκατάσταση
5,0

Ο κύριος Νίκος που ήρθε για να επισκευάσει τον φούρνο ήταν ένας ευγενεστατος άνθρωπος γνωστής του αντικειμένου και πάνω από όλα επαγγελματίας. Μπράβο σας πολλά συγχαρητήρια.

Για: Σταύρος Πουλικαράκος / Κουζίνα/Φούρνος: Επισκευή/Εγκατάσταση
4,8

Χρεώνετε πολλά για εσάς. Αν είχα χρόνο και έψαχνα περισσότερο θα έκανα τη δουλειά μου με τα μισά χρήματα.

Για: Δημήτρης Κοκκίνης / Οικιακό Ψυγείο: Επισκευή
5,0

Εξαιρετικός στη δουλειά του, συνεπής στους χρόνους του, λογική η αμοιβή του σε σχέση με αυτό που έπρεπε να φτιάξει και το μεγάλο κόστος του ανταλλακτικό που χρειαζόταν το ψυγείο. Βρήκε το ανταλλακτικό σε χρόνο dt και το τοποθέτησε αμέσως. Όχι μόνον έφτιαξε την κατάψυξη, αλλά την καθάρισε επιμελώς σε σημεία που θα ήταν δυσπρόσιτα για εμένα. Ήταν σε συνεχή επικοινωνία μαζί μου, μέχρι να τελειώσει η εργασία. Συστήνω τον κ. Ρέππα ανεπιφύλακτα!

Για: Κώστας Ρέππας / Οικιακό Ψυγείο: Επισκευή
1,0

Μου κάνει εντύπωση πως κάποιος με τόσες αρνητικές κριτικές είναι ακόμα μέλος της ομάδας σας

Για: Ανδρέας Παπαφλωράτος / Οικιακό Ψυγείο: Επισκευή