Αποφράξεις Αποχετεύσεων

Βρες τα Καλύτερα Συνεργεία Αποφράξεων στην κατηγορία Αποφράξεις Αποχετεύσεων

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Μας περιγράφεις την εργασία για την οποία χρειάζεσαι επαγγελματία ΔΩΡΕΑΝ
Πάρε προσφορά
Μέσα σε λίγες ώρες λαμβάνεις την καλύτερη προσφορά από πιστοποιημένο επαγγελματία!
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Εφόσον σε καλύπτει η προσφορά, προχωράς στην εκτέλεση της εργασίας & αξιολογείς τον επαγγελματία

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τις αποφράξεις αποχετεύσεων

Οι αποφράξεις αποχετεύσεων αποτελούν μια ευρύτατη κατηγορία εργασιών που είναι βέβαιο ότι όλοι θα χρειαστούμε κάποια στιγμή. Η βουλωμένη κεντρική αποχέτευση, αν και δυσάρεστη κατάσταση, είναι αρκετά συνηθισμένη και τις περισσότερες φορές έχουμε ευθύνη για αυτό.

Πιθανότατα, όλοι θα βρεθούμε κάποια στιγμή αντιμέτωποι με μια βουλωμένη λεκάνη, ή μπανιέρα και η ανάγκη για απόφραξη αποχέτευσης θα είναι επιτακτική. Για να σε βοηθήσουμε να λύσεις άμεσα και αποτελεσματικά το πρόβλημα σου, μιλήσαμε με τα εξειδικευμένα συνεργεία αποφράξεων της πλατφόρμας μας και συγκεντρώσαμε όλα όσα πρέπει να ξέρεις.

Σε ποιες περιπτώσεις θα χρειαστείς απόφραξη αποχέτευσης;

Με τον όρο αποχετευτικό σύστημα ενός σπιτιού, εννοούμε το σύνολο των σωληνώσεων, κάθετων και οριζόντιων, που οδηγούν τα απόβλητα έξω από το κτίριο. Γίνεται εύκολα, λοιπόν, κατανοητό ότι μια βουλωμένη κεντρική αποχέτευση, πέρα από τα σοβαρά υλικά προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει, κρύβει και πολύ σοβαρούς κινδύνους για την υγεία μας.

Αν δε φροντίσεις για την τακτική συντήρηση και απόφραξη της αποχέτευσης, είναι πιθανό οι σωληνώσεις να μετατραπούν σε πηγή ανεπιθύμητων επισκεπτών, όπως είναι οι κατσαρίδες και τα τρωκτικά. Μια βουλωμένη αποτέχευση, όμως, πέρα από πολύ ανθυγιεινή, μπορεί να αποβεί και πολύ κοστοβόρα, καθώς είναι πιθανό να προκαλέσει σοβαρές υλικές ζημιές, όπως πλημμύρες, ή υγρασία στους τοίχους.

Οι πιο συνηθισμένες περιπτώσεις, για τις οποίες θα χρειαστείς απόφραξη αποχέτευσης είναι οι εξής:

 • Βουλωμένη μπανιέρα

 • Βουλωμένος νεροχύτης ή νιπτήρας

 • Βουλωμένη τουαλέτα

 • Βουλωμένη κεντρική αποχέτευση

 • Βουλωμένο σιφόνι μπαλκονιού

 • Φραγμένο φρεάτιο

 • Βουλωμένα λούκια υδρορροής

 • Βουλωμένο σιφόνι μπάνιου

 • Υπερχείλιση βόθρου

Ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες αιτίες για μια βουλωμένη κεντρική αποχέτευση;

Οι αποφράξεις μπορούν να αποφευχθούν, αν ακολουθήσεις τις κατάλληλες συμβουλές. Τις περισσότερες φορές, το πρόβλημα δημιουργείται από απροσεξία και ευτυχώς μπορεί να λυθεί εύκολα. Παρακάτω θα βρεις τους πιο συνηθισμένους λόγους που βουλώνει μια αποχέτευση και όλα όσα πρέπει να προσέξεις.

Τρίχες

Οι τρίχες, όσο περίεργο και αν σου φαίνεται, είναι η κυριότερη αιτία μιας βουλωμένης μπανιέρας ή ενός νιπτήρα. Στο μπάνιο χάνουμε καθημερινά πάρα πολλές τρίχες, που χωρίς να το καταλάβουμε, καταλήγουν στις αποχετεύσεις.

Όσο ο καιρός περνάει, μπορεί να συγκεντρωθεί μια εντυπωσιακή ποσότητα, που θα εμποδίζει την ομαλή λειτουργία της αποχέτευσής σου. Αν, λοιπόν, αντιληφθείς μια περίεργη μυρωδιά στο σιφόνι του μπάνιου, πρέπει να αρχίσεις να υποψιάζεσαι ότι κάποιο πρόβλημα υπάρχει και σύντομα θα χρειαστείς απόφραξη.

Λίπη

Αρκετός κόσμος παραλείπει να αδειάσει καλά τα πιάτα του στα σκουπίδια, πριν ξεκινήσει το πλύσιμό τους. Έτσι, τα υπολείμματα φαγητών συσσωρεύονται στην αποχέτευση, ενώ τα λίπη εγκαθίστανται στα τοιχώματα των σωληνώσεων, φράζοντας σταδιακά τη δίοδο.

Το αποτέλεσμα, που δυστυχώς δε θα αργήσει να έρθει, είναι ένας βουλωμένος νεροχύτης και μια πλημμυρισμένη κουζίνα, που θα έχουν το ανάλογο κόστος απόφραξης.

Χαρτιά και μικροαντικείμενα

Ένα άλλο συνηθισμένο φαινόμενο που οδηγεί στην ανάγκη για απόφραξη αποχέτευσης είναι η αντιμετώπιση της λεκάνης σαν καλάθι σκουπιδιών. Πολλοί συνηθίζουν να ξεφορτώνονται διάφορα μικρά αντικείμενα που δε χρειάζονται στην τουαλέτα, φράζοντας έτσι την αποχέτευση.

Ακόμα και τα χαρτιά αποτελούν πρόβλημα, καθώς η διάσπαση τους αργεί αρκετά και έτσι συγκεντρώνονται στις σωληνώσεις σου, εμποδίζοντας την ομαλή λειτουργία τους. Επίσης, τα πεσμένα φύλλα, ή άλλα σκουπίδια στο μπαλκόνι, μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα και να οδηγήσουν σε ένα βουλωμένο σιφόνι μπαλκονιού.

Χαλασμένοι ή φθαρμένοι σωλήνες

Τέλος, ένας άλλος λόγος που μπορεί να οδηγήσει στην ανάγκη για συχνές αποφράξεις αποχετεύσεων είναι οι χαλασμένοι σωλήνες. Αν και είναι πιο σπάνιο, δεν αποκλείεται το αποχετευτικό σου δίκτυο να έχει φθαρεί με το πέρασμα του χρόνου και να μην μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά.

Ακόμη, αν αντιμετωπίζεις συχνά προβλήματα με τη βουλωμένη κεντρική αποχέτευση, δε μπορεί να αποκλειστεί ένα λάθος στην κατασκευή του βόθρου, ή των αποχετευτικών σωληνώσεων και αυτή η περίπτωση απαιτεί κάτι παραπάνω από μια απλή απόφραξη αποχέτευσης.

Τί πρέπει να κάνεις για να εξασφαλίσεις μια απόλυτα λειτουργική αποχέτευση;

Οι βουλωμένες αποχετεύσεις αποτελούν συχνό πρόβλημα για πολύ κόσμο. Αν και είναι δύσκολο να λυθεί οριστικά, υπάρχουν μερικά tips που θα σε βοηθήσουν να μειώσεις τη συχνότητα του προβλήματος.

Τακτική συντήρηση και καθαρισμός αποχέτευσης.

Η συχνή συντήρηση αποτελεί πάντα την καλύτερη πρόληψη. Φροντίζοντας να διατηρείς καθαρή την αποχέτευση του σπιτιού σου, θα προλάβεις το πρόβλημα πριν μεγαλώσει, αποφέυγοντας περιττά έξοδα και απομακρύνοντας έγκαιρα τις εστίες μικροβίων. Περίπου 2 φορές το χρόνο, είναι καλό να φροντίζεις για τον καθαρισμό της κεντρικής αποχέτευσης.

Αποφυγή χημικών καθαριστικών.

Μια από τις συμβουλές που θα σου δώσουν όλα τα συνεργεία αποφράξεων είναι, να αποφεύγεις τα χημικά καθαριστικά. Αν και τα σκευάσματα αυτά υπόσχονται άμεσες και δραστικές λύσεις, η αλήθεια είναι ότι σταδικά καταστρέφουν την αποχέτευση σου και προκαλούν φθορές και διαβρώσεις στους σωλήνες της αποχέτευσης.

Εύρεση του κατάλληλου επαγγελματία.

Όποια και αν είναι η αιτία για τη βουλωμένη κεντρική αποχέτευση, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να απευθυνθείς σε έναν έμπειρο επαγγελματία, για να εντοπίσει τη πηγή του προβλήματος και να το αντιμετωπίσει ριζικά. Οι αποφράξεις αποχετεύσεων απαιτούν γνώσεις και ειδικό εξοπλισμό που δεν υπάρχει συχνά στα σπίτια, όπως για παράδειγμα, η κάμερα αποχέτευσης.

Προσπαθώντας να λύσεις το πρόβλημα, χωρίς επαγγελματική παρέμβαση, είναι αρκετά πιθανό να σπαταλήσεις μάταια χρόνο και χρήματα, ενώ μπορεί να δημιουργήσεις μεγαλύτερη ζημιά.

Τι σου προσφέρουν τα συνεργεία απόφραξης του Douleutaras.gr;

Στην πλατφόρμα μας θα βρεις αξιολογημένα συνεργεία αποφράξεων που θα φροντίσουν το πρόβλημα σου άμεσα και αποτελεσματικά. Διαθέτοντας πολυετή εμπειρία και εξειδικευμένη κατάρτιση, μπορούν να εντοπίσουν εύκολα την πηγή του προβλήματος και να δώσουν μια οριστική λύση.

Οι επαγγελματίες μας διαθέτουν τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό για αποφράξεις με κάμερα, βυτιοφόρα, πιεστικά μηχανήματα και ριζοκοπτικά και μπορούν να σε βοηθήσουν, τόσο στην πρόληψη του προβλήματος με τακτική συντήρηση αποχέτευσης, όσο και στην πλήρη αντιμετώπισή του, παρέχοντάς σου αποφράξεις αποχετεύσεων κάθε είδους.

Συγκεκριμένα, αναλαμβάνουν αξιόπιστα κάθε εργασία σχετική με αποφράξεις όπως:

 • Καθαρισμός κεντρικής αποχέτευσης

 • Απόφραξη για βουλωμένη κεντρική αποχέτευση

 • Έλεγχος αποχέτευσης με κάμερα

 • Συντήρηση αποχέτευσης

 • Ξεβούλωμα νεροχύτη

 • Ξεβούλωμα μπανιέρας

 • Ξεβούλωμα νιπτήρα μπάνιου

 • Ξεβούλωμα τουαλέτας

 • Απόφραξη κεντρικού φρεατίου

 • Απόφραξη υδρορροών

 • Άντληση υδάτων

 • Εκκενώσεις βόθρων

Τα συνεργαζόμενα συνεργεία αποφράξεων της πλατφόρμας μας χαρακτηρίζονται από αμεσότητα και ταχύτητα, με την οποία ανταποκρίνονται στις ανάγκες σου, με το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Κατανοώντας πόσο επείγον είναι ένα πρόβλημα με μια βουλωμένη αποχέτευση και πόσο μπορεί να δυσκολέψει την καθημερινότητά σου, κάνουν ότι χρειάζεται για να δώσουν τη λύση στο πρόβλημα σου τη στιγμή που το έχεις πραγματικά ανάγκη, στις καλύτερες τιμές για αποφράξεις της αγοράς.

Αν ψάχνεις για την καλύτερη και πιο άμεση εξυπηρέτηση για τη βουλωμένη κεντρική αποχέτευση, η λύση είναι απλή. Καταχώρησε την εργασία σου με λίγα μόνο κλικ και πάρε την καλύτερη προσφορά για απόφραξη αποχέτευσης.

Οι πιο δημοφιλείς εργασίες στις Αποφράξεις Αποχετεύσεων
4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορά από αξιόλογα συνεργεία αποφράξεων στην περιοχή σου

Αποφραξεις-υδραυλικα-απολυμανσεις ΙΆΣΩΝ
87 αξιολογήσεις
Εξαιρετικός! Επαγγελματίας, ταχύς στη δουλειά του και ευγενέστατος. Ευχαριστώ Νίκο!
PRO EASY SERVICE
22 αξιολογήσεις
Άψογος!
Χρήστος Σαπλατέρας
68 αξιολογήσεις
Ευσυνείδητος! Δύσκολα το βρίσκεις σήμερα!!! Άμεση εξυπηρέτηση, τον συνιστώ ανεπιφύλακτα!
Γιάννης Μανιάτης
7 αξιολογήσεις
Παρά πολύ καλός συνεργάτης. Άμεσος, ευγενικός, γνώστης του αντικειμένου. Τον συνιστώ σε όλους ανεπιφύλακτα!
Περικλής Γιαλαμάς
1 αξιολόγηση
Ήταν πολύ συνεπής, εξυπηρετήθηκα άμεσα και χωρίς κανένα πρόβλημα. Ευχαριστώ πολύ!
Γιώργος Κουρτέσης
244 αξιολογήσεις
Έμεινα πολύ ευχαριστημένη, ήταν πολύ καλός επαγγελματίας!
Σχετικά άρθρα
Αν αντιμετωπίζεις συνεχώς προβλήματα με τις βουλωμένες αποχετεύσεις του σπιτιού σου,
Μία βουλωμένη μπανιέρα, τουαλέτα ή ένας νιπτήρας είναι προβλήματα που σχεδόν όλοι έχουμε αντιμετωπίσει
Μη φεύγεις!
Η συμπλήρωση της φόρμας δεν απαιτεί περισσότερο από 1 λεπτό. Η διαδικασία είναι εντλώς δωρεάν και απολύτως ασφαλής και θα σε φέρει σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία σου.

Δεν με ενδιαφέρει