Ταπετσαρίες

Βρες τους Καλύτερους Επαγγελματίες στην κατηγορία Ταπετσαρίες

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Πες μας ΔΩΡΕΑΝ τι εργασία χρειάζεσαι.
Πάρε προσφορές
Λάβε έως 3 προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου προσφορές από επαγγελματίες.
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Σύγκρινε προσφορές, επικοινώνησε με τους επαγγελματίες και επίλεξε όταν είσαι έτοιμος.

Ταπετσαρίες Τοίχου: Τι πρέπει να γνωρίζεις πριν την τοποθέτηση!

Οι ταπετσαρίες, είναι μία επιλογή που κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στον τομέα της διακόσμησης των τοίχων. Η ποικιλία που υπάρχει σε σχέδια και χρωματικούς συνδυασμούς και η εύκολη τοποθέτηση, τις κάνει να ξεχωρίζουν σε σχέση με τις τεχνοτροπίες και τους ελαιοχρωματισμούς.

Οι επιλογές που έχεις στα είδη ταπετσαρίας είναι πολλές και μπορείς να βρεις το σχέδιο και την ποιότητα του υλικού που καλύπτει τόσο την αισθητική όσο και τον προϋπολογισμό σου. Ρωτώντας τους εξειδικευμένους επαγγελματίες μας, ενημερωθήκαμε για τις πιο δημοφιλείς προτάσεις στον τομέα της ταπετσαρίας τοίχου. Στην αγορά μπορείς να βρεις φωτοταπετσαρίες, 3d ταπετσαρίες, μοντέρνες, κλασσικές, παιδικές, vintage, αυτοκόλλητες, με ρίγες, με όψη τούβλου ή πέτρας και ταπετσαρίες με υφές και ιδιαίτερα υλικά, όπως μπαμπού, που να ταιριάζουν στο στυλ της διακόσμησης του χώρου σου.

Προτού όμως, αναθέσεις τις εργασίες τοποθέτησης σε έναν επαγγελματία, είναι σημαντικό να εφιστήσεις την προσοχή σε 6 βασικά σημεία και να ενημερώσεις τον επαγγελματία γι’ αυτά ή να σου λύσει τις απορίες που τυχόν έχεις σχετικά με τις ταπετσαρίες τοίχου.

6 Βασικά Σημεία Προσοχής πριν την Τοποθέτηση!

 • Επιφάνεια τοποθέτησης ταπετσαρίας: Πρέπει να είναι καθαρή, μη απορροφητική και λεία. Εάν δεν είναι τότε μόνο ένας επαγγελματίας τεχνικός μπορεί να τη διαμορφώσει, ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί σωστά η ταπετσαρία σας.

 • Σύνθεση επιφάνειας: Διαφορετικές επιφάνειες, χρειάζονται διαφορετικούς τύπους κόλλας για να γίνει σωστή τοποθέτηση. Ο επαγγελματίας έχει τις απαραίτητες γνώσεις για να κρίνει ποια υλικά είναι κατάλληλα ανάλογα με το υλικό της επιφάνειας στην οποία τοποθετούνται οι ταπετσαρίες τοίχου.

 • Σύνθεση ταπετσαρίας: Οι ταπετσαρίες τοίχου ενδέχεται να είναι κατασκευασμένες από ιδιαίτερα υλικά, όπως φελλό, καλάμι ή ακόμα και LED. Συνεπώς απαιτούν διαφορετικό εξοπλισμό και πρέπει να γνωρίζει εξ’ αρχής ο τεχνίτης το υλικό για να είναι πλήρως εφοδιασμένος με ό,τι χρειάζεται για να γίνει σωστά η διαδικασία.

 • Μέτρα & Ποσότητα ταπετσαρίας: Πρέπει να είστε ενήμεροι για τις διαστάσεις της επιφάνειας πάνω στην οποία θέλετε να την τοποθετήσετε και να ζητήσετε την συμβουλή ενός επαγγελματία τεχνικού. Καλό θα ήταν να προμηθευτείτε περισσότερα μέτρα ταπετσαρίας σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά. Επίσης, ο επαγγελματίας θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή σε σημεία, όπως πρίζες, ώστε να γίνουν σωστά οι προσαρμογές στον τοίχο.

 • Καθαρισμός ταπετσαρίας:  Το κάθε υλικό ταπετσαρίας απαιτεί και διαφορετική φροντίδα. Ορισμένες ταπετσαρίες τοίχου καθαρίζονται με νωπό πανί, άλλες με βρεγμένο, ενώ άλλες μπορούν να σαπουνιστούν χωρίς να αλλοιωθεί η ποιότητά τους. Επομένως, πριν την αγορά φρόντισε να ενημερωθείς πλήρως για τα χαρακτηριστικά  αυτής που θα επιλέξεις.

 • Αντικατάσταση ταπετσαρίας: Σε περίπτωση που φθαρεί ή τη βαρεθείς, μπορείς να διαλέξεις ένα άλλο σχέδιο από τις ταπετσαρίες τοίχου. Ωστόσο, θα πρέπει να ενημερωθείς πόσο εύκολο είναι να αποκολληθεί ή να αντικατασταθεί από τον επαγγελματία η παλιά σου ταπετσαρία. Σε διαφορετική περίπτωση μπορείς να ρωτήσεις εάν είναι εφικτό να κολληθεί από πάνω η νέα ταπετσαρία.

Έχοντας εξετάσει τα παραπάνω ζητήματα, θα είσαι έτοιμος για τις εργασίες και το τελικό αποτέλεσμα δεν θα σε απογοητεύσει. Οι ταπετσαρίες τοίχου, μπορούν να σου χαρίσουν πολλά πλεονεκτήματα που δεν τα έχεις καν σκεφτεί. Εμείς συγκεντρώσαμε για εσένα, τα βασικότερα από αυτά και στα παρουσιάζουμε στην παρακάτω λίστα.

Πλεονεκτήματα Ταπετσαρίας Τοίχου!

 1. Οι ταπετσαρίες τοίχου, αντέχουν τον διπλάσιο ή τριπλάσιο χρόνο από έναν απλό ελαιοχρωματισμό.

 2. Υπάρχουν άπειρες επιλογές όχι μόνο σε σχέδια αλλά και σε υφές και χρώματα που μπορούν να χαρίσουν ένα μοναδικό στυλ διακόσμησης στον χώρο σου.

 3. Με το κατάλληλο σχέδιο, μπορεί να χαρίσεις στον χώρο σου το βάθος, το ύψος ή την ατμόσφαιρα που του λείπει.

 4. Μπορεί να λειτουργήσει ως κάλυψη σε ήδη υπάρχουσες ατέλειες που υπάρχουν σε τοίχους και σε ρωγμές λόγω κάποιας βλάβης ή υγρασίας.

 5. Οι τιμές τους κυμαίνονται σε αρκετά μεγάλο εύρος, έτσι μπορείς να βρεις από οικονομικές έως και ακριβές ταπετσαρίες τοίχου.

Ποια είναι η διαδικασία τοποθέτησης για ταπετσαρίες τοίχου;

Την τοποθέτηση μπορείς να την κάνεις και εσύ ο ίδιος, αλλά εάν αφορά μεγάλη επιφάνεια με γωνίες και καμπυλότητα, καλό θα ήταν να καλέσεις έναν επαγγελματία. Η διαδικασία που απαιτείται για την τοποθέτηση της ταπετσαρίας σου είναι η εξής:

 • Αρχικά, προετοιμάζεται η επιφάνεια, όπου θα μπει η ταπετσαρία. Η επιφάνεια θα πρέπει να είναι καθαρή. Πρέπει να καθαριστεί μ’ ένα πανί και αν χρειαστεί, να πλυθεί με νερό και μετά, να στεγνώσει καλά. Ακόμα, η επιφάνεια πρέπει να είναι ευθεία, χωρίς καμπυλώματα και ρωγμές. Αν χρειαστεί, θα τριφτεί και θα στοκαριστεί σ’ αυτές τις περιοχές. Μόλις ετοιμαστεί, πρέπει να μετρηθεί και να κοπούν τα ανάλογα κομμάτια της ταπετσαρίας.

 • Η ειδική κόλλα πρέπει να απλωθεί σ’ όλη την επιφάνεια. Για τον τοίχο, καλό είναι να χρησιμοποιηθεί ένα ρολό, ενώ για τις γωνίες ένα πινέλο. Μόλις, απλωθεί, αρχίζει η τοποθέτηση της ταπετσαρίας. Η κόλλα αργεί να στεγνώσει, συνεπώς, αυτό βοηθάει στην σωστή τοποθέτηση.

 • Αφού τοποθετηθεί, πρέπει να αφαιρεθούν οι φουσκάλες, αν υπάρχουν, με την ειδική βούρτσα.

 • Τέλος, αφού κοπούν τα κομμάτια, που προεξέχουν, και στεγνώσει για 12 ώρες, είναι έτοιμη.

Πόσο κοστίζουν οι εργασίες για ταπετσαρίες τοίχου;

Υπάρχουν κάποιοι σημαντικοί παράγοντες που επηρεάζουν τις τιμές για ταπετσαρίες στους τοίχους. Γνωρίζοντάς τους, μπορείς να έχεις μια πρώτη εικόνα για το κόστος που αντιμετωπίζεις. 

1. Τετραγωνικά μέτρα: Η επιφάνεια που θες να καλύψεις με ταπετσαρία, θα επηρεάσει το κόστος. Συνήθως, ο επαγγελματίας θα σε χρεώσει με μια σταθερή τιμή για κάθε τετραγωνικό μέτρο που θα καλύψει. Άλλοι επαγγελματίας, μπορεί να σε χρεώσουν ανά ρολό ταπετσαρίας που θα χρησιμοποιήσουν. Να ξέρεις πως το κόστος δεν διαφέρει πολύ ανά τετραγωνικό μέτρο.

2. Είδος ταπετσαρίας: Η ταπετσαρία έχει επανέλθει δυναμικά στη διακόσμηση. Μπορεί να τοποθετηθεί όπου θέλεις, από τους τοίχους μέχρι το ταβάνι. Μπορείς να διαλέξεις από απλές μέχρι και σύνθετες. Το κόστος αγοράς κυμαίνεται από 5€ μέχρι 500€ ανά ρολό, ανάλογα το είδος, το υλικό και το σχέδιο που θα διαλέξεις.

Οι τιμές του κόστους εργασίας για την τοποθέτηση μιας ταπετσαρίας είναι 5 - 7 € * ανά τετραγωνικό μέτρο ή 25 - 30 €* ανά ρολό ταπετσαρίας. Οι τιμές μπορεί να μειωθούν αν η επιφάνεια που θες να καλύψεις είναι αρκετά μεγάλη.

3. Υλικά & Εργαλεία: Τα υλικά και τα εργαλεία που είναι απαραίτητα για την τοποθέτηση της ταπετσαρίας είναι η κόλλα, ένα ρολό, ένα πινέλο, μία ειδική βούρτσα και έναν χάρακα κοψίματος. Το κόστος αγοράς αυτών των υλικών και εργαλείων, κυμαίνεται μεταξύ 15€ - 25€ *. Όσο μεγαλύτερη επιφάνεια θέλεις να καλύψεις, τόσο περισσότερη κόλλα θα χρειαστείς. Μπορείς να αγοράσεις εσύ τα υλικά ή να το αφήσεις στην εμπειρία του επαγγελματία.

*Στις τιμές δεν συμπεριλαμβάνεται Φ.Π.Α.

Και επειδή μία εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις, στις παρακάτω εικόνες θα βρεις μερικές όμορφες ιδέες που θα σε εμπνεύσουν ή θα σε ταξιδέψουν και θα κάνουν το χώρο σου να ξεχωρίσει για την διακόσμησή του.

Τι είδους ταπετσαρία να τοποθετήσεις;

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορές από αξιόλογους επαγγελματίες τεχνίτες στην περιοχή σου

Στέλιος Π.
77 αξιολογήσεις
Ο Στέλιος ήταν άψογος σε όλα. Τοποθέτησε ταπετσαρία στο τοίχο του υπνοδωματίου μου. Σοβαρός επαγγελματίας που σέβεται τα χρήματα που πληρ...
Βαγγέλης Μ.
51 αξιολογήσεις
Γρήγορος, συνεπής και αποτελεσματικός!!! Τον συστήνω ανεπιφύλακτα!
Σάββας Τ.
37 αξιολογήσεις
Ειχα αριστη συνεργασια με την εταιρια του κ. Τεπελιδη σε ολα τα επιπεδα. Τη συνιστω ανεπιφυλακτα
Αχιλλέας Π.
14 αξιολογήσεις
ΣΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟΣ.
Νικολαος Κ.
12 αξιολογήσεις
Έκανε εξαιρετική δουλειά και απολυτα συννενοησιμος. εμεινα πολύ ευχαριστημένη, τον συστήνω ανεπιφύλακτα.. Πολυ καλος επαγγελματίας!!!
ΑΦΟΙ Κ. T.
10 αξιολογήσεις
Αμεση ανταποκριση, επαγγελματισμος, εξαιρετικη εξυπηρετηση, ευγενεια, αψογη δουλεια. Ευχαριστουμε πολυ!
Σχετικά άρθρα
Οι ταπετσαρίες τοίχου είναι μια υπέροχη επιλογή για πολλούς χώρους του σπιτιού. Η τοποθέτηση γίνεται εύκολα από σένα ή τον επαγγελματία.
Οι 3D ταπετσαρίες τοίχου είναι η νέα τάση που κι εσύ αξίζει να σκεφτείς ή ακόμη, να αγαπήσεις!
Άλλες Σχετικές Υπηρεσίες
Μην τα παρατάς!
Το σπίτι των ονείρων σου είναι πολύ κοντά! Συμπλήρωσε τις πληροφορίες στη φόρμα και θα σε φέρουμε σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία που χρειάζεσαι!

Δεν με ενδιαφέρει