Ταπετσαρίες

Βρες τους Καλύτερους Επαγγελματίες στην κατηγορία Ταπετσαρίες

5000 Αξιολογημένοι Επαγγελματίες

Δωρεάν Προσφορές

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις

Πες μας ΔΩΡΕΑΝ τι εργασία χρειάζεσαι.

Πάρε προσφορές

Λάβε έως 3 προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου προσφορές από επαγγελματίες.

Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία

Σύγκρινε προσφορές, επικοινώνησε με τους επαγγελματίες και επίλεξε όταν είσαι έτοιμος.

Συμπλήρωσε εντελώς δωρεάν και χωρίς δεσμεύσεις τη φόρμα και θα σε φέρουμε σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία σου!
π.χ.: Ταπετσαρία τοίχου, επίπλου
 • Ταπετσαρία τοίχου (Απλή)
 • Ταπετσαρία επίπλου
 • 3D Ταπετσαρίες
π.χ.: Ναι, Όχι
 • Ναι θα προμηθευτώ όλα τα απαραίτητα υλικά
 • Ναι θα προμηθευτώ όλα τα απαραίτητα υλικά αλλά θα ήθελα τη γνώμη ειδικού
 • Όχι, θα χρειαστώ δειγματολόγιο από τον επαγγελματία
π.χ.: Κατοικία, Κατάστημα
 • Κατοικία (διαμέρισμα - μονοκατοικία)
 • Πολυκατοικία
 • Γραφεία / Επιχείρηση
 • Κατάστημα
 • Άλλο
Τελευταία ενημέρωση: 25/6/2019

Ταπετσαρίες Τοίχου: Τι πρέπει να γνωρίζεις πριν την τοποθέτηση!

Οι ταπετσαρίες, είναι μία επιλογή που κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στον τομέα της διακόσμησης των τοίχων. Η ποικιλία που υπάρχει σε σχέδια και χρωματικούς συνδυασμούς και η εύκολη τοποθέτηση, τις κάνει να ξεχωρίζουν σε σχέση με τις τεχνοτροπίες και τους ελαιοχρωματισμούς.

Οι επιλογές που έχεις στα είδη ταπετσαρίας είναι πολλές και μπορείς να βρεις το σχέδιο και την ποιότητα του υλικού που καλύπτει τόσο την αισθητική όσο και τον προϋπολογισμό σου. Ρωτώντας τους εξειδικευμένους επαγγελματίες μας, ενημερωθήκαμε για τις πιο δημοφιλείς προτάσεις στον τομέα της ταπετσαρίας τοίχου. Στην αγορά μπορείς να βρεις φωτοταπετσαρίες, 3d ταπετσαρίες, μοντέρνες, κλασσικές, παιδικές, vintage, αυτοκόλλητες, με ρίγες, με όψη τούβλου ή πέτρας και ταπετσαρίες με υφές και ιδιαίτερα υλικά, όπως μπαμπού, που να ταιριάζουν στο στυλ της διακόσμησης του χώρου σου.

Προτού όμως, αναθέσεις τις εργασίες τοποθέτησης σε έναν επαγγελματία, είναι σημαντικό να εφιστήσεις την προσοχή σε 6 βασικά σημεία και να ενημερώσεις τον επαγγελματία γι’ αυτά ή να σου λύσει τις απορίες που τυχόν έχεις σχετικά με τις ταπετσαρίες τοίχου.

Παράγοντες Κόστους

Υπάρχουν κάποιοι σημαντικοί παράγοντες που επηρεάζουν τις τιμές για ταπετσαρίες στους τοίχους. Γνωρίζοντάς τους, μπορείς να έχεις μια πρώτη εικόνα για το κόστος που αντιμετωπίζεις. 

1. Τετραγωνικά μέτρα: 

Η επιφάνεια που θες να καλύψεις με ταπετσαρία, θα επηρεάσει το κόστος. Συνήθως, ο επαγγελματίας θα σε χρεώσει με μια σταθερή τιμή για κάθε τετραγωνικό μέτρο που θα καλύψει. Άλλοι επαγγελματίας, μπορεί να σε χρεώσουν ανά ρολό ταπετσαρίας που θα χρησιμοποιήσουν. Να ξέρεις πως το κόστος δεν διαφέρει πολύ ανά τετραγωνικό μέτρο.

2. Είδος ταπετσαρίας: 

Η ταπετσαρία έχει επανέλθει δυναμικά στη διακόσμηση. Μπορεί να τοποθετηθεί όπου θέλεις, από τους τοίχους μέχρι το ταβάνι. Μπορείς να διαλέξεις από απλές μέχρι και σύνθετες. Το κόστος αγοράς κυμαίνεται από 5€ μέχρι 500€ ανά ρολό, ανάλογα το είδος, το υλικό και το σχέδιο που θα διαλέξεις.

Οι τιμές του κόστους εργασίας για την τοποθέτηση μιας ταπετσαρίας είναι 5 - 7 € * ανά τετραγωνικό μέτρο ή 25 - 30 €* ανά ρολό ταπετσαρίας. Οι τιμές μπορεί να μειωθούν αν η επιφάνεια που θες να καλύψεις είναι αρκετά μεγάλη.

3. Υλικά & Εργαλεία: 

Τα υλικά και τα εργαλεία που είναι απαραίτητα για την τοποθέτηση της ταπετσαρίας είναι η κόλλα, ένα ρολό, ένα πινέλο, μία ειδική βούρτσα και έναν χάρακα κοψίματος.Το κόστος αγοράς αυτών των υλικών και εργαλείων, κυμαίνεται μεταξύ 15€ - 25€ *. Όσο μεγαλύτερη επιφάνεια θέλεις να καλύψεις, τόσο περισσότερη κόλλα θα χρειαστείς. Μπορείς να αγοράσεις εσύ τα υλικά ή να το αφήσεις στην εμπειρία του επαγγελματία.

*Στις τιμές δεν συμπεριλαμβάνεται Φ.Π.Α.

Ποια είναι τα βασικά σημεία προσοχής πριν την τοποθέτηση ταπετσαρίας;

 • Επιφάνεια τοποθέτησης ταπετσαρίας: Πρέπει να είναι καθαρή, μη απορροφητική και λεία. Εάν δεν είναι τότε μόνο ένας επαγγελματίας τεχνικός μπορεί να τη διαμορφώσει, ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί σωστά η ταπετσαρία σας.

 • Σύνθεση επιφάνειας: Διαφορετικές επιφάνειες, χρειάζονται διαφορετικούς τύπους κόλλας για να γίνει σωστή τοποθέτηση. Ο επαγγελματίας έχει τις απαραίτητες γνώσεις για να κρίνει ποια υλικά είναι κατάλληλα ανάλογα με το υλικό της επιφάνειας στην οποία τοποθετούνται οι ταπετσαρίες τοίχου.

 • Σύνθεση ταπετσαρίας: Οι ταπετσαρίες τοίχου ενδέχεται να είναι κατασκευασμένες από ιδιαίτερα υλικά, όπως φελλό, καλάμι ή ακόμα και LED. Συνεπώς απαιτούν διαφορετικό εξοπλισμό και πρέπει να γνωρίζει εξ’ αρχής ο τεχνίτης το υλικό για να είναι πλήρως εφοδιασμένος με ό,τι χρειάζεται για να γίνει σωστά η διαδικασία.

 • Μέτρα & Ποσότητα ταπετσαρίας: Πρέπει να είστε ενήμεροι για τις διαστάσεις της επιφάνειας πάνω στην οποία θέλετε να την τοποθετήσετε και να ζητήσετε την συμβουλή ενός επαγγελματία τεχνικού. Καλό θα ήταν να προμηθευτείτε περισσότερα μέτρα ταπετσαρίας σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά. Επίσης, ο επαγγελματίας θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή σε σημεία, όπως πρίζες, ώστε να γίνουν σωστά οι προσαρμογές στον τοίχο.

 • Καθαρισμός ταπετσαρίας: Το κάθε υλικό ταπετσαρίας απαιτεί και διαφορετική φροντίδα. Ορισμένες ταπετσαρίες τοίχου καθαρίζονται με νωπό πανί, άλλες με βρεγμένο, ενώ άλλες μπορούν να σαπουνιστούν χωρίς να αλλοιωθεί η ποιότητά τους. Επομένως, πριν την αγορά φρόντισε να ενημερωθείς πλήρως για τα χαρακτηριστικά  αυτής που θα επιλέξεις.

 • Αντικατάσταση ταπετσαρίας: Σε περίπτωση που φθαρεί ή τη βαρεθείς, μπορείς να διαλέξεις ένα άλλο σχέδιο από τις ταπετσαρίες τοίχου. Ωστόσο, θα πρέπει να ενημερωθείς πόσο εύκολο είναι να αποκολληθεί ή να αντικατασταθεί από τον επαγγελματία η παλιά σου ταπετσαρία. Σε διαφορετική περίπτωση μπορείς να ρωτήσεις εάν είναι εφικτό να κολληθεί από πάνω η νέα ταπετσαρία.

Έχοντας εξετάσει τα παραπάνω ζητήματα, θα είσαι έτοιμος για τις εργασίες και το τελικό αποτέλεσμα δεν θα σε απογοητεύσει. Οι ταπετσαρίες τοίχου, μπορούν να σου χαρίσουν πολλά πλεονεκτήματα που δεν τα έχεις καν σκεφτεί. 

None

Ποια πλεονεκτήματα έχει η τοποθέτηση ταπετσαρίας τοίχου;

 1. Οι ταπετσαρίες τοίχου, αντέχουν τον διπλάσιο ή τριπλάσιο χρόνο από έναν απλό ελαιοχρωματισμό.

 2. Υπάρχουν άπειρες επιλογές όχι μόνο σε σχέδια αλλά και σε υφές και χρώματα που μπορούν να χαρίσουν ένα μοναδικό στυλ διακόσμησης στον χώρο σου.

 3. Με το κατάλληλο σχέδιο, μπορεί να χαρίσεις στον χώρο σου το βάθος, το ύψος ή την ατμόσφαιρα που του λείπει.

 4. Μπορεί να λειτουργήσει ως κάλυψη σε ήδη υπάρχουσες ατέλειες που υπάρχουν σε τοίχους και σε ρωγμές λόγω κάποιας βλάβης ή υγρασίας.

 5. Οι τιμές τους κυμαίνονται σε αρκετά μεγάλο εύρος, έτσι μπορείς να βρεις από οικονομικές έως και ακριβές ταπετσαρίες τοίχου.

None

Ποια είναι η διαδικασία τοποθέτησης για ταπετσαρίες τοίχου;

Την τοποθέτηση μπορείς να την κάνεις και εσύ ο ίδιος, αλλά εάν αφορά μεγάλη επιφάνεια με γωνίες και καμπυλότητα, καλό θα ήταν να καλέσεις έναν επαγγελματία. Η διαδικασία που απαιτείται για την τοποθέτηση της ταπετσαρίας σου είναι η εξής:

 • Αρχικά, προετοιμάζεται η επιφάνεια, όπου θα μπει η ταπετσαρία. Η επιφάνεια θα πρέπει να είναι καθαρή. Πρέπει να καθαριστεί μ’ ένα πανί και αν χρειαστεί, να πλυθεί με νερό και μετά, να στεγνώσει καλά. Ακόμα, η επιφάνεια πρέπει να είναι ευθεία, χωρίς καμπυλώματα και ρωγμές. Αν χρειαστεί, θα τριφτεί και θα στοκαριστεί σ’ αυτές τις περιοχές. Μόλις ετοιμαστεί, πρέπει να μετρηθεί και να κοπούν τα ανάλογα κομμάτια της ταπετσαρίας.

 • Η ειδική κόλλα πρέπει να απλωθεί σ’ όλη την επιφάνεια. Για τον τοίχο, καλό είναι να χρησιμοποιηθεί ένα ρολό, ενώ για τις γωνίες ένα πινέλο. Μόλις, απλωθεί, αρχίζει η τοποθέτηση της ταπετσαρίας. Η κόλλα αργεί να στεγνώσει, συνεπώς, αυτό βοηθάει στην σωστή τοποθέτηση.

 • Αφού τοποθετηθεί, πρέπει να αφαιρεθούν οι φουσκάλες, αν υπάρχουν, με την ειδική βούρτσα.

 • Τέλος, αφού κοπούν τα κομμάτια, που προεξέχουν, και στεγνώσει για 12 ώρες, είναι έτοιμη.

None
4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορές από αξιόλογους επαγγελματίες τεχνίτες στην περιοχή σου

φωτογραφία επαγγελματία

Ο Στέλιος ήταν άψογος σε όλα. Τοποθέτησε ταπετσαρία στο τοίχο του υπνοδωματίου μου. Σοβαρός επαγγελματίας που σέβεται τα χρήματα που πληρ...

φωτογραφία επαγγελματία

Γρήγορος, συνεπής και αποτελεσματικός!!! Τον συστήνω ανεπιφύλακτα!

φωτογραφία επαγγελματία

Ειχα αριστη συνεργασια με την εταιρια του κ. Τεπελιδη σε ολα τα επιπεδα. Τη συνιστω ανεπιφυλακτα

Douleutaras.gr λογότυπο

ΣΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟΣ.

φωτογραφία επαγγελματία

Έκανε εξαιρετική δουλειά και απολυτα συννενοησιμος. εμεινα πολύ ευχαριστημένη, τον συστήνω ανεπιφύλακτα.. Πολυ καλος επαγγελματίας!!!

φωτογραφία επαγγελματία

Αμεση ανταποκριση, επαγγελματισμος, εξαιρετικη εξυπηρετηση, ευγενεια, αψογη δουλεια. Ευχαριστουμε πολυ!

Σχετικά άρθρα

6 Μοντέρνες Ταπετσαρίες Τοίχου για την κρεβατοκάμαρα σου!

Οι ταπετσαρίες τοίχου είναι μια υπέροχη επιλογή για πολλούς χώρους του σπιτιού. Η τοποθέτηση γίνεται εύκολα από σένα ή τον επαγγελματία.

Περισσότερα
3D ταπετσαρίες τοίχου: 6 λόγοι για να τις αγαπήσεις!

Οι 3D ταπετσαρίες τοίχου είναι η νέα τάση που κι εσύ αξίζει να σκεφτείς ή ακόμη, να αγαπήσεις!

Περισσότερα
Διάβασε περισσότερα άρθρα

Οι Καλύτεροι Επαγγελματίες στην κατηγορία Ταπετσαρίες

Μάθε περισσότερα και επίλεξε αυτόν που σου ταιριάζει

Στέλιος Π.

Ταπετσαρίες - Δάφνη
86 reviews

Οι ταπετσαρίες τοίχου είναι η ειδικότητά μας. Είμαστε διατεθειμένοι να αναλάβουμε την τοποθέτηση ταπετσαρίας στο σπίτι ή τον επαγγελματικό σας χώρο. Έχοντας ως πρωταρχικό στόχο τα μέγιστα επίπεδα ικανοποίησης των πελατών μας, παρέχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε άμεσα και με ασφάλεια. Προσφέροντάς σας χαμηλές τιμές, είμαστε στη διάθεσή σας για να σας εξυπηρετήσουμε όποτε μας χρειαστείτε.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Κ.

Ταπετσαρίες - Θεσσαλονίκη
16 reviews

Η εταιρία μας παρέχει δημιουργικές λύσεις στην τοποθέτηση ταπετσαρίας για τους χώρους που εσείς θέλετε. Η ομάδα μας αποτελείται από πολύ έμπειρο κι αξιόπιστο προσωπικό που εγγυάται το άριστο αποτέλεσμα της κάθε εργασίας που αποφασίζουμε να αναλάβουμε. Έχοντας πάνω από 15 χρόνια εμπειρίας στο χώρο, έχουμε πραγματοποιήσει πληθώρα εργασιών και γνωρίζουμε πολύ καλά τι χρειάζεται κάθε χώρος για την πλήρη ανανέωση του, τόσο από άποψη αισθητικής όσο και ποιοτικής λειτουργικότητας.

Σταμάτης Κ.

Ταπετσαρίες - Αιγάλεω
30 reviews

Η εταιρεία μας είναι ικανή να δώσει αξιόπιστες και αποτελεσματικές λύσεις για την τοποθέτηση ταπετσαρίας του προσωπικού ή επαγγελματικού σας χώρου. Διαθέτουμε πολυετή εμπειρία στις ταπετσαρίες τοίχου και το έμπειρο προσωπικό μας είναι διατεθειμένο να σας βοηθήσει σε κάθε τι που θα χρειαστείτε. Οι εργασίες μας έχουν γνώμονα την ευχαρίστηση του πελάτη. Για το λόγο αυτό τις εκτελούμε άμεσα και οικονομικά. Μπορείτε να ζητήσετε προσφορά δωρεάν και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Νικολαος Κ.

Ταπετσαρίες - Αθήνα
16 reviews

Aναλαμβάνω εργασίες παντός τύπου που σχετίζονται με ταπετσαρίες, τα τελευταία 15 χρόνια, με μεγάλη επιτυχία και επαγγελματισμό.Αναλαμβάνω τοποθέτηση και αλλαγή σε κάθε τύπο τοίχου, σε οικιακούς και επαγγελματικούς χώρους ξεπερνώντας τις προσδοκίες σας!

Πάνος Σ.

Ταπετσαρίες - Καλλιθέα
27 reviews

Η εταιρεία μας αναλαμβάνει εκτυπώσεις και τοποθετήσεις ταπετσαριών. Διαθέτουμε πολύχρονη εμπειρία στον κλάδο των κατασκευών καθώς και αξιόπιστα συνεργεία, εξοπλισμένα με τα πιο εξελιγμένα μηχανήματα. Οι κύριοι παράγοντες που έχουν συντελέσει στην ραγδαία ανάπτυξη μας είναι η γνώση και η αγάπη για την δουλειά μας. Εξυπηρετούμε άμεσα και παρέχουμε 10 χρόνια εγγύηση κατασκευής. Θα χαρούμε να έρθουμε σε επικοινωνία μαζί σας.

Σχετικές υπηρεσίες

Αντίστοιχες Υπηρεσίες σε Άλλες Περιοχές

εικόνα τεχνικού
Μην τα παρατάς!
Το σπίτι των ονείρων σου είναι πολύ κοντά! Συμπλήρωσε τις πληροφορίες στη φόρμα και θα σε φέρουμε σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία που χρειάζεσαι!

Δεν με ενδιαφέρει