Ανακαίνιση Μπάνιου

Βρες τα Καλύτερα Συνεργεία Ανακαίνισης στην κατηγορία Ανακαίνιση Μπάνιου

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Πες μας ΔΩΡΕΑΝ τι εργασία χρειάζεσαι.
Πάρε προσφορές
Λάβε έως 5 προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου προσφορές από επαγγελματίες.
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Σύγκρινε προσφορές, επικοινώνησε με τους επαγγελματίες και επίλεξε όταν είσαι έτοιμος.

Ανακαίνιση μπάνιου: Πώς θα πετύχεις το καλύτερο αποτέλεσμα;

Η ανακαίνιση μπάνιου, είτε ολική, είτε μερική, δεν είναι μια διαδικασία, στην οποία μπαίνει συχνά ένα σπίτι. Είναι μια διαδικασία με σχετικά υψηλό κόστος, που συνήθως γίνεται κάθε λίγα χρόνια, με σκοπό να ομορφύνουμε το χώρο μας και να τον κάνουμε πιο λειτουργικό, ώστε να γίνει καλύτερη η καθημερινότητα στο σπίτι.

Υπάρχουν διαφόρων ειδών εργασίες, που μπορούν να γίνουν σε μια ανακαίνιση μπάνιου. Μπορείς να αλλάξεις πλακάκια και είδη υγιεινής, να βάψεις τους τοίχους, να επιδιορθώσεις τα υδραυλικά σου, ακόμα και να τοποθετήσεις νέα ντουζιέρα, ή μπανιέρα. Ανάλογα με τις εργασίες που χρειάζεσαι, επιλέγεις τη μερική, ή ολική ανακαίνιση, με το ανάλογο κόστος.

Οι επαγγελματίες της πλατφόρμας μας, μάς ενημέρωσαν για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε, πριν πάρουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση μπάνιου. Με τις πληροφορίες που ακολουθούν, ελπίζουμε να σε εμπνεύσουμε και να σε βοηθήσουμε να βρεις αυτό που χρειάζεσαι!

Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς εργασίες για ανακαίνιση μπάνιου;

Κάθε σπίτι μπορεί να έχει διαφορετικές ανάγκες και διαφορετικό σκοπό, για τον οποίο κάνει ανακαίνιση μπάνιου. Εμείς ρωτήσαμε τους έμπειρους τεχνικούς μας, ποιες εργασίες αναλαμβάνουν συχνότερα και σου τις παρουσιάζουμε:

  • Αποξήλωση παλιού μπάνιου (είδη υγιεινής, πλακάκια, υδραυλικές εγκαταστάσεις)

  • Σχεδιασμός νέου μπάνιου για μέγιστη λειτουργικότητα

  • Εργασίες για νέες υδραυλικές και ηλεκτρικές εγκαταστάσεις

  • Επιδιόρθωση στις παρούσες εγκαταστάσεις ύδρευσης και αποχέτευσης

  • Τοποθέτηση νέων ειδών υγιεινής

  • Τοποθέτηση πλακιδίων

  • Βάψιμο ταβανιού

  • Χτίσιμο ντουζιέρας - Τοποθέτηση καμπίνας ντουζιέρας

Για όλες αυτές τις εργασίες, αλλά και ό,τι άλλο χρειαστείς στην ανακαίνιση μπάνιου του σπιτιού σου, έχουμε την καλύτερη λύση. Στην πλατφόρμα μας, θα βρεις άμεσα και υπεύθυνα, τους καλύτερους τεχνικούς για να ανακαινίσουν το μπάνιο σου.

Πόσο κοστίζει η ανακαίνιση μπάνιου;

Το μέσο κόστος για μια ολική ανακαίνιση μπάνιου είναι 1200€. Το πιο πιθανό είναι να ξοδέψεις 500-3000€, ανάλογα με τον τύπο της ανακαίνισης, το είδος των εργασιών και τα τετραγωνικά μέτρα του μπάνιου. Παρακάτω, ακολουθούν οι πιο σημαντικοί παράγοντες, που επηρεάζουν τις τιμές στην ανακαίνιση μπάνιου:

1. Τετραγωνικά μέτρα του μπάνιου

Είναι δεδομένο, ότι το μέγεθος του μπάνιου θα έχει τον κύριο λόγο στη διαμόρφωση του κόστους για ολική ανακαίνιση. Τα μικρότερα μπάνια θα χρειαστούν λιγότερα υλικά, όπως σωληνώσεις και πλακάκια και λιγότερη ώρα εργασίας, με συνέπεια το μικρότερο κόστος.

Συνήθως, τα μπάνια είναι κάτω από 20 τ.μ και μια ολοκληρωμένη πρόταση μπάνιου που δίνουν οι επαγγελματίες αναφέρεται σε αυτά τα μεγέθη. Αν το μπάνιο σου είναι πάνω από 20 τ.μ, είναι πολύ πιθανό το κόστος να αυξηθεί σημαντικά.

2. Υλικά για την ανακαίνιση μπάνιου

Στην αγορά, υπάρχει μεγάλη ποικιλία από είδη υγιεινής, δάπεδα και έπιπλα μπάνιου. Έτσι, υπάρχει τεράστιο εύρος στο κόστος. Για παράδειγμα, η τιμή ενός νιπτήρα μπάνιου ξεκινάει από 25€ και φτάνει μέχρι 800€. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις φτιάξει εξαρχής έναν προϋπολογισμό, έτσι ώστε να μη βρεθείς προ εκπλήξεως.

Ο προϋπολογισμός είναι ένας παράγοντας που μπορείς να επηρεάσεις. Θα πρέπει να καταγράψεις το ποσό που διατίθεσαι να επωμιστείς για κάθε αντικείμενο που υπάρχει στο μπάνιο. Μάλιστα, έχει αποδειχθεί, πως ακόμα και με την ύπαρξη προϋπολογισμού, συχνά προκύπτουν επιπλέον κόστη για ανακαίνιση μπάνιου.

3. Είδος ανακαίνισης (ολική- μερική)

Μια ανακαίνιση μπάνιου μπορεί να είναι, είτε ολική, είτε μερική. Αυτό είναι καθαρά προσωπική επιλογή και εξαρτάται από τις ανάγκες, τον προϋπολογισμό σου και τις αλλαγές που πρόκειται να κάνεις. Το κόστος της ολικής ανακαίνισης μπάνιου κυμαίνεται στην αγορά, από 700-1700€.

Οι εργασίες που περιλαμβάνονται στη μερική ανακαίνιση, συχνά δεν περιλαμβάνουν εργασίες για νέες υδραυλικές και ηλεκτρικές εγκαταστάσεις. Ενδεικτικά, το κόστος της μερικής ανακαίνισης κυμαίνεται στην αγορά από 500-1200€.

4. Κόστος για μεμονωμένες εργασίες

Αν δε σε ενδιαφέρει μόνο το κόστος για ολική ανακαίνιση μπάνιου, είναι σημαντικό να ξέρεις τιμές και για μεμονωμένες εργασίες ανακαίνισης μπάνιου. Ωστόσο, πρέπει να έχεις υπόψη σου, ότι ανάλογα με τα υλικά που επιλέγεις, οι τιμές αυτές επηρεάζονται πάρα πολύ, καθώς τα κόστη αγοράς υλικών αλλάζουν.

Είδος εργασίας

Τιμή

Αντικατάσταση πλακιδίων μπάνιου

350-550€

Αντικατάσταση πλακιδίων WC

150-230€

Αντικατάσταση μπαταρίας μπανιέρας

20-40€

Αντικατάσταση μπαταρίας νιπτήρα

20-40€

Αντικατάσταση λεκάνης

30-65€

Αντικατάσταση νιπτήρα

30-60€

Αντικατάσταση σωληνώσεων ύδρευσης & αποχέτευσης

160-300€

Αντικατάσταση μπανιέρας

80-100€

Τοποθέτηση επίπλου μπάνιου

80-100€

* Όλες οι τιμές που αναφέρονται είναι χωρίς ΦΠΑ.

Πώς θα οργανώσεις σωστά την ανακαίνιση μπάνιου, για να έχεις αυτό που χρειάζεσαι;

Σε συνεργασία με τα έμπειρα συνεργεία ανακαινίσεων της πλατφόρμας μας, συγκεντρώσαμε τις πιο χρήσιμες πληροφορίες, για να σε βοηθήσουμε να σχεδιάσεις και να οργανώσεις σωστά μια ανακαίνιση μπάνιου:

1. Δώσε βάση στη λειτουργικότητα.

Ιδιαίτερα αν έχεις ένα μικρό μπάνιο, είναι πολύ σημαντικό, με τις εργασίες ανακαίνισης, να αξιοποιήσεις κάθε σπιθαμή ελεύθερου χώρου. Σημαντική βοήθεια για να το πετύχεις αυτό, θα σου δώσουν οι ντουζιέρες και οι νιπτήρες με λεπτή βάση.

Ακόμη, μην παραλείψεις κατά την επιλογή νέων ειδών υγιεινής, να επιλέξεις λειτουργικά έπιπλα που θα συνδυάζουν χρηστικότητα και ομορφιά. Όλα αυτά περιλαμβάνονται και σε μια ολοκληρωμένη πρόταση μπάνιου, που μπορεί να σου προσφέρει ένα έμπειρο συνεργείο ανακαίνισης.

2. Φρόντισε για τον καλό φωτισμό του χώρου.

Το μπάνιο είναι ένα από τα κατεξοχήν δωμάτια που χρειάζεται επαρκή φωτισμό. Ένας έξυπνος τρόπος για να το πετύχεις αυτό, πέρα από τα φωτιστικά, είναι και οι καθρέφτες. Τοποθέτησε μεγάλους καθρέφτες σε στρατηγικά σημεία, για να διαχέεται καλύτερα το φως.

Αν το μπάνιο σου έχει παράθυρο, προσπάθησε να το αφήνεις ακάλυπτο, όσο γίνεται, για να φέρνει στο χώρο φυσικό φως. Έπειτα, μπορείς να βάλεις και σύστημα κρυφού φωτισμού, αν δεν έχεις μεγάλους οικονομικούς περιορισμούς για το πόσο κοστίζει η ανακαίνιση μπάνιου.

3. Κάνε αλλαγές στο χώρο, με έξυπνο τρόπο.

Αν θέλεις ένα όμορφο και διαχρονικό μπάνιο, το καλύτερο σημείο για να πειραματιστείς διακοσμητικά, είναι το πάτωμα. Στους τοίχους, είναι καλό να προτιμήσεις ανοιχτόχρωμους τόνους, που θα προσθέτουν μέγεθος στο χώρο, χωρίς να κουράζουν.

Αντίθετα, για το πάτωμα του μπάνιου, μπορείς να κάνεις πιο εντυπωσιακές επιλογές, όπως είναι το μωσαϊκό, τα βότσαλα δαπέδου, ή η πατητή τσιμεντοκονία. Φυσικά, πρέπει να θυμάσαι ότι το πόσο κοστίζει η ανακαίνιση μπάνιου, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα υλικά για το πάτωμα και τους τοίχους.

4. Επένδυσε στην ποιότητα.

Στην ανακαίνιση μπάνιου υπάρχουν εργασίες, όπως είναι η αλλαγή σωληνώσεων και αποχέτευσης, που δύσκολα μπορούν να επαναληφθούν, καθώς συνοδεύονται από μεγάλη ταλαιπωρία και απαιτούν αρκετές άλλες διορθωτικές εργασίες. Γι’ αυτό, αξίζει να επιλέξεις υλικά για υδραυλικές εγκαταστάσεις που θα αντέξουν στο χρόνο και δεν θα χρειαστεί να επέμβεις άμεσα για επισκευές. Βασικό ρόλο σε αυτό, παίζει και η ποιότητα της εργασίας του υδραυλικού που θα πραγματοποιήσει την εγκατάσταση.

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερες ιδέες για την ανακαίνιση μπάνιου και να κάνεις τις καλύτερες επιλογές για το σπίτι σου, μπορείς να διαβάσεις και τον οδηγό ανακαίνισης που έχουμε ετοιμάσει για σένα.

Γιατί να επιλέξεις τα συνεργεία ανακαίνισης του Douleutaras.gr για την ανακαίνιση μπάνιου;

Τα συνεργεία ανακαινίσεων της πλατφόρμας μας, διαθέτουν μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση στην ανακαίνιση μπάνιου. Καθημερινά, αναλαμβάνουν εργασίες για μερική και ολική ανακαίνιση, φέρνοντας εγγυημένα αποτελέσματα με μεγάλη διάρκεια στο χρόνο.

Όλοι μας οι επαγγελματίες ανακαινίσεων είναι αξιολογημένοι για τις υπηρεσίες τους, από προηγούμενους πελάτες τους. Έτσι, μπορείς να νιώθεις σιγουριά και εμπιστοσύνη, για τους τεχνικούς που αναλαμβάνουν να σου κάνουν μια ολοκληρωμένη πρόταση μπάνιου.

Αν, λοιπόν, θέλεις να πάρεις προσφορές για ανακαίνιση μπάνιου, δε χρειάζεται να ψάξεις αλλού. Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας, με λίγα μόνο κλικ και πάρε τις καλύτερες προσφορές από έμπειρα συνεργεία στην περιοχή σου, στο πιο προσιτό κόστος για ολική ανακαίνιση μπάνιου!

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορές από αξιόλογα συνεργεία ανακαίνισης στην περιοχή σου

Γιώργος Κ.
280 αξιολογήσεις
Άψογος, εξυπηρετικότατος και πολύ φιλικός προς τον πελάτη επαγγελματίας! Δουλεύει προσεκτικά, χωρίς βιασύνη, κάνει όλους τους απαραίτητου...
Λάζαρος Κ.
226 αξιολογήσεις
Ο λάζαρος είναι εξαιρετικός επαγγελματίας. Με το που ήρθε στον χώρο να δει τι εργασία έπρεπε να γίνει, μου πρότεινε ακριβώς αυτά που έπρε...
Mastoras
117 αξιολογήσεις
Ήρθε ένας πλάκας για να μ βάλει πλακακια στο μπαλκονι και 2 παιδιά που μου γκρέμισαν το μπανιο. Και οι 3 ήταν πολύ καλοί. Με το μπαλκόνι ...
Γιάννης Β.
95 αξιολογήσεις
Πολύ καλός και οικονομικός επαγγελματίας!
Δημήτρης Π.
70 αξιολογήσεις
ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ,ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΓΜΕΝΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟΣ. ΠΛΗΡΗΣ ΕΞΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΤΟΥ ΜΠΑΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Π...
Γιάννης Νίκος Γ.
65 αξιολογήσεις
Σωστός επαγγελματίας με ευγένεια και συνέπεια
Σχετικά άρθρα
Θέλεις να ανακαινίσεις το χώρο του μπάνιου σου αλλά δεν έχεις πάρει ακόμα ορισμένες βασικές αποφάσεις
Αν πιστεύεις ότι ήρθε η ώρα για μια ανανέωση στο μπάνιο σου αλλά δε ξέρεις από που να ξεκινήσεις
Μην τα παρατάς!
Το σπίτι των ονείρων σου είναι πολύ κοντά! Συμπλήρωσε τις πληροφορίες στη φόρμα και θα σε φέρουμε σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία που χρειάζεσαι!

Δεν με ενδιαφέρει