Σκανδιναβικό Στυλ Διακόσμησης: Τι ορίζει & Πώς να το εφαρμόσεις στο Σπίτι!

Το Σκανδιναβικό στυλ διακόσμησης αποτελεί μια τάση που πρωτοεμφανίστηκε την δεκαετία του 1950. Τα σπίτια σε σκανδιναβικό στυλ, έχουν βάση την απλότητα, γι’ αυτό και το Σκανδιναβικό στυλ προσδίδει ένα άρωμα χαλάρωσης, ειδικά σε μικρούς χώρους. Στους πιο διάσημους σχεδιαστές σκανδιναβικού στυλ συγκαταλέγονται οι Ame Jacobsen, Hans Wegner και Alvar Aalto. Πολλές δημιουργίες των συγκεκριμένων σχεδιαστών παραμένουν δημοφιλείς ακόμη και σήμερα.

Φέτος, το Σκανδιναβικό στυλ διακόσμησης αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες τάσεις στη διακόσμηση και όχι άδικα! Ποιες είναι οι βασικές αρχές του Σκανδιναβικού στυλ; Πώς να εφαρμόσεις το συγκεκριμένο στυλ στο χώρο σου; Ποιες είναι οι επιλογές σε έπιπλα και χρώματα; Συγκεντρώσαμε απαντήσεις για όλα αυτά τα ερωτήματα και στις παρουσιάζουμε στο άρθρο που ετοιμάσαμε.

Σκανδιναβικό Στυλ Διακόσμησης

Το Σκανδιναβικό στυλ διακόσμησης πρεσβεύει το αίσθημα της άνεσης και της χαλάρωσης. Τα σπίτια σε Σκανδιναβικό στυλ αποπνέουν ηρεμία, καλαισθησία και ζεστασιά. Αυτό το στυλ διακόσμησης μπορεί να ταιριάξει υπέροχα σε μικρούς χώρους που χρειάζονται μονάχα τα απαραίτητα, αλλά και σε μεγάλους.

Βασικές αρχές για το Σκανδιναβικό Στυλ Διακόσμησης

Το Σκανδιναβικό στυλ διακόσμησης βασίζεται στην απλότητα και τη λειτουργικότητα όλων των χώρων του σπιτιού. Για να πετύχεις το cozy feeling που πρέπει να έχει ο χώρος σου, επίλεξε πολλές διαφορετικές υφές, ανοιχτόχρωμους τοίχους και έπιπλα με χώρους αποθήκευσης.

1. Χρώματα

Τα βασικά χρώματα που κυριαρχούν στο Σκανδιναβικό στυλ είναι το άσπρο, το ανοιχτό γκρι, το γαλάζιο, το ανοιχτό μπλε και το ανοιχτό πράσινο.

Για τις αποχρώσεις των τοίχων καλύτερα να επιλέξεις είτε άσπρο, είτε ανοιχτό γκρι. Τα υπόλοιπα χρώματα προσπάθησε να τα εντάξεις στον χώρο χρησιμοποιώντας ριχτάρια, μαξιλάρια ή επιλέγοντας καναπέ σε τέτοιο χρώμα. Για τις κουρτίνες, σου προτείνουμε να κινηθείς σε παλ χρώματα και λευκές αποχρώσεις.

2. Έπιπλα & Δάπεδο

Για το Σκανδιναβικό στυλ διακόσμησης τα έπιπλα κινούνται σε παλ αποχρώσεις και λιτές γραμμές. Προσπάθησε να δώσεις στο χώρο μερικές πινελιές από μαύρα ματ αντικείμενα.

Στα περισσότερα σπίτια με σκανδιναβικό στυλ κυριαρχεί το ξύλινο πάτωμα και η διακόσμηση του χώρου πλαισιώνεται με περίτεχνα χαλιά.

Διακόσμηση Σπιτιού – Οι Κορυφαίες Τάσεις του 2019!

Βασικά στοιχεία για το Σκανδιναβικό Στυλ Διακόσμησης

1. Τζάκι

Σε αυτό το στυλ διακόσμησης, το τζάκι αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο. Αν σου αρέσει λοιπόν αυτό το στυλ διακόσμησης και θέλεις να το υιοθετήσεις, προτίμησε να τοποθετήσεις στο χώρο σου ένα τζάκι, αν δεν έχεις ήδη. Εξάλλου ένα τζάκι είναι πάντα απαραίτητο στο σπίτι, για να περνάς δίπλα του τα απογεύματα και τα βράδια που θες να χαλαρώσεις, είτε με παρέα, είτε μόνος/-η.

2. Εκμετάλλευση χώρου

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, το Σκανδιναβικό στυλ διακόσμησης δεν βασίζεται μόνο στην απλότητα, αλλά και στην λειτουργικότητα του χώρου. Το να διατηρήσεις σε απλές και λιτές γραμμές το χώρο δεν σημαίνει πως δεν θα έχεις στο σπίτι σου όλα τα απαραίτητα που χρειάζεσαι για τις καθημερινές σου ανάγκες. Έτσι, αυτό το στυλ διακόσμησης σου επιτρέπει να έχεις στο σπίτι ραφάκια και έπιπλα με αποθηκευτικούς χώρους. Τοποθέτησε εκεί ότι δεν χρειάζεται να φαίνεται και συμμάζεψε με αυτό τον τρόπο το χώρο του σπιτιού σου. Πρόσεξε όμως, μην το παρακάνεις! Τα σπίτια σε Σκανδιναβικό στυλ χαρακτηρίζονται για την απλότητά τους!

3. Mix & Match

Ένα ακόμα πολύ βασικό στοιχείο για το Σκανδιναβικό στυλ διακόσμησης είναι το mix & match πολλών διαφορετικών υφών και υλικών. Μπορείς να εμπλουτίσεις το χώρο με χοντρές γούνινες ή πλεκτές κουβέρτες και μαξιλάρια σε έντονες ή παλ αποχρώσεις.

7+1 Υπέροχες Ιδέες για το Σπίτι που θα λατρέψεις!

Σκανδιναβικό Στυλ Διακόσμησης: Παραμυθένιο Σπίτι

Τώρα που έμαθες τις αρχές του συγκεκριμένου στυλ διακόσμησης, ας δούμε ιδέες από σπίτια σε Σκανδιναβικό στυλ, για να εμπνευστείς στο πώς μπορείς να τις εφαρμόσεις στο σπίτι σου.

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο

Αν θες να μάθεις περισσότερες πληροφορίες για το σκανδιναβικό στυλ διακόσμησης, καθώς και για όλα τα στυλ που θα “παίξουν” το 2019, κατέβασε τον νέο μας οδηγό “2019: Τάσεις Διακόσμησης εμπνευσμένες από το Παρελθόν!”.

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Εργασίες που ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες

Διακόσμηση σπιτιού
Άγιος Δημήτριος 30/07/2020
Εκτελέστηκε από
Ευρύκλεια Παναγιώτης Τ.
Τι είδους διακόσμηση χρειάζεσαι;
Διακόσμηση σπιτιού
Υπηρεσίες διακόσμησης:
Διαμόρφωση / Σχεδιασμός χώρου, Επιλογή φωτισμού, Επιλογή χρωμάτων
Διαστάσεις χώρων:
51 τ.μ. - 100 τ.μ.
Διακόσμηση σπιτιού
Μαρκόπουλο Μεσογαίας 02/08/2020
Εκτελέστηκε από
Κωνσταντινιά Κ.
Τι είδους διακόσμηση χρειάζεσαι;
Διακόσμηση σπιτιού
Υπηρεσίες διακόσμησης:
Επιλογή χρωμάτων
Διαστάσεις χώρων:
51 τ.μ. - 100 τ.μ.
Κόστος 50,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Άψογοι επαγγελματίες, συνεπείς και εξαιρετικοί ως άνθρωποι. Ό,τι είχε συμφωνηθεί τηρήθηκε στο ακέραιο. Σίγουρα θα τους ξαναπροτιμήσω.

Για: Αποστόλης Σωτηρόγλου / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
1,0

Καθόλου επαγγελματίκη συμπεριφορά!!!!Μας πήρε τα χρήματα και εξαφανίστηκε χωρίς να τελειώσει τις εργασίες. Έκανε πολύ κακή ποιότητα δουλειάς την οποία όπως προανέφερα δεν ολοκλήρωσε πότε παρά το γεγονός ότι είχε λάβει πόσο προκαταβολής 55% της συνολικής γραπτής προσφοράς που μας είχε δώσει. Όταν του ζητήσαμε απόδειξη για τα χρήματα που είχε ήδη εισπράξει αρνήθηκε να δώσει και εξαφανίστηκε χωρίς να παραδώσει ολοκληρωμένο το έργο που είχε αναλάβει. Η ποιότητα των υλικών που χρησιμοποίησε ήταν κακή και ο συνεργάτης που έφερε για τα σωβατίσματα κατέστρεψε τρεις τοίχους. Η τοποθέτηση της βασικής γυψοσανιδας δεν έγινε σωστά με αποτέλεσμα ο τοίχος που δημιουργήθηκε να είναι στραβός!!! Δεν μάζεψε τα μπάζα ενώ είχε πληρωθεί κανονικά για την συγκομιδη τους και επίσης χάθηκαν πράγματα από το σπίτι. Δεν το συστήνουμε σε καμία περίπτωση και έχουμε κινηθεί νομικά εναντίον του. Υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία & φωτογραφίες που αποδεικνύουν τα λεγόμενα μας.

Για: ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
5,0

Τα συνεργεία έδειξαν επαγγελματισμό υπευθυνότητα και θεωρώ ότι έγινε πολύ καλή δουλειά.

Για: Ηλίας Σταθάκος / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
4,5

Συστήνεται 100%! Είμαι επαγγελματίας του χώρου (αρχιτέκτων μηχανικός) και μετά από πολλά χρόνια στο εξωτερικό αποφάσισα να ανακαινίσω το σπίτι μου στην Αθήνα. Μην γνωρίζοντας τεχνίτες, κατέφυγα στο douleutaras.gr για να βρω συνεργεία. Από την πρώτη κιόλας συνάντηση κέρδισε την εμπιστοσύνη μου και η συνέχεια δεν με απογοήτευσε. Να σημειώσω επίσης ότι οικονομικά δεν μου έδωσε την καλύτερη προσφορά αλλά φάνηκε ότι ήξερε την δουλειά καλά και γι αυτό τον επέλεξα, άλλωστε πολλές φορές το φθηνό βγαίνει ακριβότερο. Ο Παουλίν ήταν από την πρώτη στιγμή πολύ οργανωτικός και γρήγορος. Παρόλο που υπήρξαν καθυστερήσεις εξαιτίας μου δεν δυσανασχέτησε καθόλου και ήταν πάντα πρόθυμος να βρει λύση σε ότι του ζήτησα. Ανέλαβε όλες τις εργασίες τοποθέτησης πλακιδίων σε πατώματα και μπάνια, κατασκευή τζακιού, βαψίματα / σπατουλαρίσματα, ειδικές κατασκευές σε μπάνια, γυψοσανίδες και άλλες μικροεργασίες που του ζήτησα κι έμεινα απολύτως ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα. Είχε πάντα τον έλεγχο του εργοταξίου και ήταν απολύτως συνεπής και άξιος εμπιστοσύνης. 5*

Για: PAULIN MARKU / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
1,0

Μίλησα με το συγκεκριμένο κύριο και συμφωνήσαμε την ανακατασκευή ενός δωματίου 10 τμ σε ένα μικρό σπίτι . Μείνετε μακριά από τον συγκεκριμένο. Μας εξαπάτησε μας πήρε 4.300ευρω και άφησε το δωμάτιο ημιτελές με τα μπάζα στο σπίτι γκρεμισμένους τοίχους χώρις αλουμια κτλ . Μας ζήτησε προκαταβολή ένα μέρος των χρημάτων και στο τέλος τα υπόλοιπα .με το πρόσχημα της καραντίνας σταμάτησε τις εργασίες,ωστόσο από την αρχή ανάληψης του έργου (15 Φεβρουαρίου)δούλεψαν σύνολο μόνο 15 μέρες ανά διαστήματα . Κατά τη διάρκεια των εργασιών υπήρξαμε αρκετά γενναιόδωροι μαζί του πηγαίνοντας τον και σε αλλά 3 ακίνητα προς ολική ανακαινηση που σημάινε ότι από ένας θα έβγαζε παρά πολλά χρήματα . Κατά τη διάρκεια των εργάσιων στο σπίτι έκανε ζημιά σε τέντες των παρακάτω διαμερισμάτων και φθορές/βρωμιές στο κλιμακοστάσιο του κτηρίου. Στο τέλος που ζητήσαμε τα χρήματα μας η να παραιτηθεί από το έργο έτσι ώστε απλώς να συνέχισουμε με κάποιον άλλον μας έβρισε με το χειρότερο τρόπο και μας ΑΠΕΙΛΗΣΕ μεταξύ άλλων ότι αν δεν του δώσουμε χρήματα δεν θα μας επιστρέψει τα κλειδιά του διαμερίσματος και διαφορά αλλά . Μείνετε μακριά από αυτόν τον άνθρωπο . Οι υπόλοιπες κριτικές αμφιβάλω αν είναι γνήσιες . Για όσα γράφω υπάρχουν στοιχεία φωτογραφίες μηνύματα οποίος θέλει μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου προσωπικά η με τον δουλευταρά . Φυσικά έχουμε Επιλέξει την νόμιμη όδο έτσι ώστε να μας αποζημειωσει ο συγκεκριμένος κύριος .

Για: Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
5,0

Ο Γιώργος Δρόσος ανέλαβε την γενική ανακαίνιση του διαμερίσματός μου. Είναι το πατρικό μου σπίτι και ήθελα να εμπιστευτώ κάποιον ο οποίος να είναι και έμπειρος και προσιτός οικονομικά. Τα πληρούσε αυτά τα 2 κριτήρια ο κ. Δρόσος. Είναι ένας ιδιαίτερος άνθρωπος, ευγενικός και δίκαιος και προσέχει πάντα τους πελάτες του. Αν έχεις την τύχη να συνεργαστείς μαζί του, θα αποκτήσεις εκτός από έναν καλό επαγγελματία και συνεργάτη, και ένα φίλο. Έχει την εμπειρία να σου κάνει πράξη αυτό το οποίο υπόσχεται, ανεξαρτήτου προσωπικού κόστους και κακοτυχιών που αναπόφευκτα θα προκύψουν στην πορεία ενός έργου γενικής ανακαίνισης. Είναι παλιάς σχολής, με ήθος και τιμιότητα, αν του φερθείς μια φορά καλά θα σου το ανταποδώσει πολλάκις πίσω. Να τον εμπιστευτείτε, τόσο απλά.

Για: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΟΣΟΣ Δ-Τεχνική / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού