Σκανδιναβικό Στυλ Διακόσμησης: Τι ορίζει & Πώς να το εφαρμόσεις στο Σπίτι!

Το Σκανδιναβικό στυλ διακόσμησης αποτελεί μια τάση που πρωτοεμφανίστηκε την δεκαετία του 1950. Τα σπίτια σε σκανδιναβικό στυλ, έχουν βάση την απλότητα, γι’ αυτό και το Σκανδιναβικό στυλ προσδίδει ένα άρωμα χαλάρωσης, ειδικά σε μικρούς χώρους. Στους πιο διάσημους σχεδιαστές σκανδιναβικού στυλ συγκαταλέγονται οι Ame Jacobsen, Hans Wegner και Alvar Aalto. Πολλές δημιουργίες των συγκεκριμένων σχεδιαστών παραμένουν δημοφιλείς ακόμη και σήμερα.

Φέτος, το Σκανδιναβικό στυλ διακόσμησης αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες τάσεις στη διακόσμηση και όχι άδικα! Ποιες είναι οι βασικές αρχές του Σκανδιναβικού στυλ; Πώς να εφαρμόσεις το συγκεκριμένο στυλ στο χώρο σου; Ποιες είναι οι επιλογές σε έπιπλα και χρώματα; Συγκεντρώσαμε απαντήσεις για όλα αυτά τα ερωτήματα και στις παρουσιάζουμε στο άρθρο που ετοιμάσαμε.

Σκανδιναβικό Στυλ Διακόσμησης

Το Σκανδιναβικό στυλ διακόσμησης πρεσβεύει το αίσθημα της άνεσης και της χαλάρωσης. Τα σπίτια σε Σκανδιναβικό στυλ αποπνέουν ηρεμία, καλαισθησία και ζεστασιά. Αυτό το στυλ διακόσμησης μπορεί να ταιριάξει υπέροχα σε μικρούς χώρους που χρειάζονται μονάχα τα απαραίτητα, αλλά και σε μεγάλους.

Βασικές αρχές για το Σκανδιναβικό Στυλ Διακόσμησης

Το Σκανδιναβικό στυλ διακόσμησης βασίζεται στην απλότητα και τη λειτουργικότητα όλων των χώρων του σπιτιού. Για να πετύχεις το cozy feeling που πρέπει να έχει ο χώρος σου, επίλεξε πολλές διαφορετικές υφές, ανοιχτόχρωμους τοίχους και έπιπλα με χώρους αποθήκευσης.

1. Χρώματα

Τα βασικά χρώματα που κυριαρχούν στο Σκανδιναβικό στυλ είναι το άσπρο, το ανοιχτό γκρι, το γαλάζιο, το ανοιχτό μπλε και το ανοιχτό πράσινο.

Για τις αποχρώσεις των τοίχων καλύτερα να επιλέξεις είτε άσπρο, είτε ανοιχτό γκρι. Τα υπόλοιπα χρώματα προσπάθησε να τα εντάξεις στον χώρο χρησιμοποιώντας ριχτάρια, μαξιλάρια ή επιλέγοντας καναπέ σε τέτοιο χρώμα. Για τις κουρτίνες, σου προτείνουμε να κινηθείς σε παλ χρώματα και λευκές αποχρώσεις.

2. Έπιπλα & Δάπεδο

Για το Σκανδιναβικό στυλ διακόσμησης τα έπιπλα κινούνται σε παλ αποχρώσεις και λιτές γραμμές. Προσπάθησε να δώσεις στο χώρο μερικές πινελιές από μαύρα ματ αντικείμενα.

Στα περισσότερα σπίτια με σκανδιναβικό στυλ κυριαρχεί το ξύλινο πάτωμα και η διακόσμηση του χώρου πλαισιώνεται με περίτεχνα χαλιά.

Διακόσμηση Σπιτιού – Οι Κορυφαίες Τάσεις του 2019!

Βασικά στοιχεία για το Σκανδιναβικό Στυλ Διακόσμησης

1. Τζάκι

Σε αυτό το στυλ διακόσμησης, το τζάκι αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο. Αν σου αρέσει λοιπόν αυτό το στυλ διακόσμησης και θέλεις να το υιοθετήσεις, προτίμησε να τοποθετήσεις στο χώρο σου ένα τζάκι, αν δεν έχεις ήδη. Εξάλλου ένα τζάκι είναι πάντα απαραίτητο στο σπίτι, για να περνάς δίπλα του τα απογεύματα και τα βράδια που θες να χαλαρώσεις, είτε με παρέα, είτε μόνος/-η.

2. Εκμετάλλευση χώρου

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, το Σκανδιναβικό στυλ διακόσμησης δεν βασίζεται μόνο στην απλότητα, αλλά και στην λειτουργικότητα του χώρου. Το να διατηρήσεις σε απλές και λιτές γραμμές το χώρο δεν σημαίνει πως δεν θα έχεις στο σπίτι σου όλα τα απαραίτητα που χρειάζεσαι για τις καθημερινές σου ανάγκες. Έτσι, αυτό το στυλ διακόσμησης σου επιτρέπει να έχεις στο σπίτι ραφάκια και έπιπλα με αποθηκευτικούς χώρους. Τοποθέτησε εκεί ότι δεν χρειάζεται να φαίνεται και συμμάζεψε με αυτό τον τρόπο το χώρο του σπιτιού σου. Πρόσεξε όμως, μην το παρακάνεις! Τα σπίτια σε Σκανδιναβικό στυλ χαρακτηρίζονται για την απλότητά τους!

3. Mix & Match

Ένα ακόμα πολύ βασικό στοιχείο για το Σκανδιναβικό στυλ διακόσμησης είναι το mix & match πολλών διαφορετικών υφών και υλικών. Μπορείς να εμπλουτίσεις το χώρο με χοντρές γούνινες ή πλεκτές κουβέρτες και μαξιλάρια σε έντονες ή παλ αποχρώσεις.

7+1 Υπέροχες Ιδέες για το Σπίτι που θα λατρέψεις!

Σκανδιναβικό Στυλ Διακόσμησης: Παραμυθένιο Σπίτι

Τώρα που έμαθες τις αρχές του συγκεκριμένου στυλ διακόσμησης, ας δούμε ιδέες από σπίτια σε Σκανδιναβικό στυλ, για να εμπνευστείς στο πώς μπορείς να τις εφαρμόσεις στο σπίτι σου.

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο

Αν θες να μάθεις περισσότερες πληροφορίες για το σκανδιναβικό στυλ διακόσμησης, καθώς και για όλα τα στυλ που θα “παίξουν” το 2019, κατέβασε τον νέο μας οδηγό “2019: Τάσεις Διακόσμησης εμπνευσμένες από το Παρελθόν!”.

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πρόσφατα Ολοκληρωμένες Εργασίες

Διακόσμηση σπιτιού
Παπάγου - Χολαργού 20/02/2021
Εκτελέστηκε από
Κωνσταντινιά Κ.
Τι εργασία χρειάζεσαι;
Διακόσμηση σπιτιού
Διαστάσεις χώρων:
Έως 50 τ.μ.
Υπηρεσίες διακόσμησης:
Διαμόρφωση / Σχεδιασμό χώρου
5,0
Αναρτήθηκε από Γεωργία Φ.

Σωστή επαγγελματίας με συνέπεια, υπομονή κ κατανόηση των αναγκών κ των απαιτήσεων μας. Μας έδωσε ιδέες κ λύσεις σε πολυ λογική τιμή. Ευχαριστούμε πολυ!

Διακόσμηση σπιτιού
Χαλάνδρι 19/02/2021
Εκτελέστηκε από
Κωνσταντινιά Κ.
Τι εργασία χρειάζεσαι;
Διακόσμηση σπιτιού
Διαστάσεις χώρων:
101 τ.μ. - 200 τ.μ.
Υπηρεσίες διακόσμησης:
Αλλαγή επίπλωσης, Επιλογή χρωμάτων
Διακόσμηση σπιτιού
Αθήνα 15/02/2021
Εκτελέστηκε από
QR S.
Τι εργασία χρειάζεσαι;
Διακόσμηση σπιτιού
Διαστάσεις χώρων:
101 τ.μ. - 200 τ.μ.
Υπηρεσίες διακόσμησης:
Επιλογή χρωμάτων
Κόστος 700,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Η κυρία Τσεμπερλίδου ανταποκρίθηκε άψογα και με το παραπάνω στις αρμοδιότητες που ανέλαβε. Έδωσε πνοή στο σπίτι μου με τις υπέροχες ιδέες της και τις γνώσεις της. Κατάλαβε αμέσως το ύφος και το στυλ που μου άρεσε. Πάντα συνεπής και εκεί οποιαδήποτε ώρα να λύσει οποιαδήποτε απορία είχα. Και όλα αυτά σε φυσιολογικές τιμές. Τη συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Για: QR STAND / Διακόσμηση / Αρχιτεκτονική χώρου
5,0

Σωστή επαγγελματίας με συνέπεια, υπομονή κ κατανόηση των αναγκών κ των απαιτήσεων μας. Μας έδωσε ιδέες κ λύσεις σε πολυ λογική τιμή. Ευχαριστούμε πολυ!

Για: Κωνσταντινιά Κοκκίνου / Διακόσμηση / Αρχιτεκτονική χώρου
5,0

Η εταρεία με την οποια συνεργάστηκα ηταν καταπληκτική. Ο κατασκευαστής, καθώς και το συνεργείο, ηταν επικοινωνιακός, αξιόπιστος και πανω απ' όλα επαγγελματίας. Ηταν όλοι ευγενικοί , διαθέσιμοι και παντα πρόθυμοι στην επίλυση διαφόρων θεματων.Τηρήθηκαν με συνέπεια ολα τα χρονοδιαγράμματα με εξαιρετική ποιότητα σε υλικά και σε εργασία. Εξαιρετική εταιρεία , την προτεινω ανεπιφύλακτα.

Για: FF Con - Ευάγγελος Φέτσης / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
5,0

Κατανόησε τις ανάγκες του χώρου και τις δικές μας και πρότεινε λύσεις απλές έξυπνες και προσαρμοσμένες στις ανάγκες μας. Τη συστήνουμε ανεπιφύλακτα.

Για: Κωνσταντινιά Κοκκίνου / Διακόσμηση / Αρχιτεκτονική χώρου
5,0

Εξαιρετικός μάστορας και έντιμος άνθρωπος σε έναν κλάδο που δεν ξέρεις τι θα σου λάχει. Έκανε προσεκτική δουλειά και αντιμετώπισε οποιαδήποτε δυσκολία προέκυψε με επαγγελματισμό. Προσωπικά δεν περίμενα να μείνω τόσο ικανοποιημένος από έναν επαγγελματία που του ανέθεσα εργασίες, χωρίς να έχω προσωπικές συστάσεις για αυτόν. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα.

Για: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΖΑΓΚΑΡΑΚΗΣ / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
5,0

Συνεπής, γρήγορη και συνεργάσιμη. Έδωσε μεγάλη προσοχή στους περιορισμούς των αντικειμένων και του χώρου μου για να βρει λύση! 5 αστέρια!

Για: Κωνσταντινιά Κοκκίνου / Διακόσμηση / Αρχιτεκτονική χώρου