4 λάθη στη διακόσμηση που είναι πιο σημαντικά από ότι νομίζεις!

Το σπίτι μας, ο προσωπικός μας χώρος πρέπει να εκφράζει ακριβώς αυτό που λέει. Το προσωπικό μας γούστο. Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που απλά όταν γίνονται, είναι λάθος. Στην προσπάθεια μας για το καλύτερο πολλές φορές πέφτουμε σε παγίδες, που ευτυχώς όμως διορθώνονται εύκολα. Τα λάθη στη διακόσμηση είναι κάτι συνηθισμένο και πολλές φορές δεν έχουν να κάνουν μόνο με θέματα ομορφιάς αλλά και χρηστικότητας του σπιτιού.

Για αυτό, μιλήσαμε με τους έμπειρους επαγγελματίες μας και συγκεντρώσαμε όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να πετύχεις το καλύτερο αποτέλεσμα στο σπίτι σου!

Τα 4 σημαντικά λάθη στη διακόσμηση του σπιτιού σου!

 

Κολλημένοι στο παρελθόν.

Έχεις κάποιο σεμεδάκι που σου έκανε δώρο η γιαγιά σου; Κάποιο όμορφο σεκρετέρ που σου χάρισε η μαμά σου, όταν πρωτομετακόμισες; Καταλαβαίνουμε ότι έχεις πολλούς λόγους να τα αγαπάς και να τα θες στο σπίτι σου. Υπό συνθήκες αυτό μπορεί να είναι εφικτό , για ορισμένα αντικείμενα που με τον κατάλληλο συνδυασμό μπορούν να προσδώσουν έναν πιο vintage αέρα στο χώρο σου. Τα περισσότερα όμως, ιδιαίτερα κάποια διακοσμητικά που μοιάζουν φερμένα από άλλη δεκαετία, συνήθως απλά ξεχωρίζουν με άσχημο τρόπο. Προς θεού, δεν σου λέμε να τα πετάξεις! Βρες έναν τρόπο να τα ταιριάξεις στο σύνολο, αλλιώς φύλαξε τα μέχρι να ξανακάνει η μόδα τον κύκλο της και να ξαναγίνουν πρωταγωνιστές. Μη ξεχνάς άλλωστε ότι δεν χρειάζεται να βλέπεις κάτι για να το αγαπάς και να το θυμάσαι.

Κατάλληλος φωτισμός, αυτός ο άτιμος.

Ο φωτισμός είναι από τα πιο συχνά λάθη στη διακόσμηση ενός σπιτιού. Οι περισσότεροι επιλέγουμε μόνο ένα φωτιστικό το οποίο και κρεμάμε στο κέντρο του δωματίου. Λάθος! Για έναν χώρο γεμάτο στυλ, η σωστή επιλογή είναι πολλές διαφορετικές πηγές φωτισμού. Επιτραπέζια και επιδαπέδια φωτιστικά μετατρέπουν αμέσως οποιοδήποτε δωμάτιο, σε πιο ζεστό και φιλικό. Παράλληλα κολακεύουν περισσότερο τη διακόσμηση σου, αναδεικνύοντας τις όμορφες λεπτομέρειες και χρώματα. Επίσης σημαντική βοήθεια μπορούν να σου δώσουν κάποιοι καθρέφτες που θα διαχέουν καλύτερα, ακόμα και το φυσικό φως, σε όλο το δωμάτιο.

Το αγάπησες και σε απογοήτευσε.

Επισκέφτηκες κάποιο μαγαζί με έπιπλα και απέναντι σου αντίκρισες την πολυθρόνα των ονείρων σου. Χωρίς δεύτερη σκέψη την αγόρασες και πηγαίνοντας σπίτι διαπίστωσες ότι τα πράγματα δεν είναι όπως τα είχες φανταστεί. Μια λίγο-πολύ γνωστή εμπειρία σε όλους. Πολλές φορές, στο βωμό της ομορφιάς θυσιάζεται η χρηστικότητα και η άνεση. Από τα μεγαλύτερα διακοσμητικά λάθη που μπορεί να κάνει κανείς είναι να επιλέξει ένα πολύ εντυπωσιακό έπιπλο που όμως δεν είναι καθόλου άνετο. Το αποτέλεσμα θα είναι απλά ένας όγκος που θα πιάνει χώρο στο σαλόνι, χωρίς να προσφέρει τίποτα. Τέλος, πριν αγοράσεις το έπιπλο που σε εντυπωσίασε σιγουρέψου ότι έχεις μετρήσει καλά τις διαστάσεις και δεν θα δείχνει παράταιρο στο χώρο σου.

Κάδρα, οι "όχι-και-τόσο-μικρές" λεπτομέρειες.

Πίνακες και κάδρα συμβάλουν ριζικά στην διακόσμηση ενός χώρου. Ένας άδειος τοίχος δείχνει γυμνός και κρύος. Ωστόσο η τοποθέτηση τους θέλει μεγάλη προσοχή, καθώς υπάρχουν πολλές κρυφές παγίδες. Από τα πιο συνηθισμένα λάθη στη διακόσμηση που αφορούν τα κάδρα, έχουν να κάνουν με τις αποστάσεις. Συνήθως κρεμάμε τα κάδρα μας πολύ ψηλά ή αν πρόκειται για σύνθεση τα κολλάμε πολύ μεταξύ τους. Σαν αποτέλεσμα δεν μπορούν να εκτιμηθούν οι λεπτομέρειες τους και χάνεται η ομορφιά τους. Το κέντρο του πίνακα πρέπει να βρίσκεται στο μέσο ύψος του ανθρώπινου ματιού, δηλαδή περίπου 1,50 μέτρο από το πάτωμα. Το ίδιο ισχύει και για το κεντρικό πίνακα μια σύνθεσης. Είναι όμως σημαντικό, πριν βάλεις τα κάδρα σου στον τοίχο, να διαμορφώσεις την σύνθεση στο πάτωμα για να πάρεις μια ιδέα του τελικού αποτελέσματος.

Αν νιώθεις ότι χρειάζεσαι βοήθεια στη διακόσμηση του σπιτιού σου, μπες στο Douleutaras.gr! Στην πλατφόρμα μας θα βρεις έμπειρους και αξιολογημένους επαγγελματίες που θα σε βοηθήσουν να αποφύγεις τα λάθη στη διακόσμηση. Κάνε το σπίτι σου όπως το έχεις ονειρευτεί, με λίγα μόνο κλικ!

Ανακαίνιση σπιτιού προσφορά

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα