5 έξυπνα βήματα για την οργάνωση εφηβικού δωματίου!

Η μετάβαση από τη παιδική στην εφηβική ηλικία είναι, αναμφίβολα, ένα σημείο-σταθμός τόσο για το παιδί, όσο και για τους γονείς. Αν έχει φτάσει η στιγμή, να αποχαιρετήσει το παιδί σου το παιδικό του καταφύγιο και θέλεις να του κάνεις ένα δώρο που θα θυμάται για πάντα, το Douleutaras.gr σου δίνει μερικές μοναδικές ιδέες και λύσεις για την οργάνωση εφηβικού δωματίου!

Αυτό που πρέπει πάντα να θυμάσαι είναι ότι το σημαντικότερο στοιχείο για να είναι το δωμάτιο, όχι μόνο όμορφο αλλά και πρακτικό, δεν είναι άλλο από την οργάνωση του χώρου. Όσο μεγαλώνει το παιδί σου, αυξάνονται και οι ασχολίες και φυσικά οι υποχρεώσεις του. Έχοντας στο μυαλό μας αυτό, αναζητήσαμε έξυπνες και δημιουργικές λύσεις ώστε να “κερδίζει” το παιδί σου όσα περισσότερα γίνεται από το νέο του δωμάτιο.

5 έξυπνες λύσεις για την οργάνωση εφηβικού δωματίου!

1. Άνετο & βολικό γραφείο

οργάνωση εφηβικού δωματίου Το πρώτο κλειδί στην οργάνωση εφηβικού δωματίου είναι η άνεση. Το παιδί σου δεν μεγαλώνει μόνο σωματικά αλλά και πνευματικά, οπότε θα πρέπει να φροντίσεις ώστε να έχει το χώρο του για να ολοκληρώνει τις σχολικές του υποχρεώσεις αλλά και τις δημιουργικές του ασχολίες. Θα πρέπει, λοιπόν, να έχει ένα μεγάλο και άνετο γραφείο και φυσικά μια πολύ αναπαυτική καρέκλα. Αυτό, θα βοηθήσει το νέο έφηβο να εξοικειωθεί ακόμα περισσότερο με τις υποχρεώσεις του και να νιώσει θετικά απέναντι στις αλλαγές.

2. Καλός φωτισμός

οργάνωση εφηβικού δωματίου

Ακόμη ένα πολύ σημαντικό σημείο στην οργάνωση εφηβικού δωματίου είναι ο επαρκής φωτισμός. Ιδανικά, το γραφείο του παιδιού πρέπει να λούζεται από φυσικό φώς, δηλαδή να βρίσκεται πολύ κοντά σε κάποιο παράθυρο. Αν το δωμάτιο, όμως, δεν έχει αυτές τις προδιαγραφές, θα πρέπει οπωσδήποτε να φροντίσεις εσύ για την αύξηση της φωτεινότητας του χώρου επιλέγοντας το κατάλληλο σύστημα, ειδικά για το σημείο του γραφείου.

3. Βιβλιοθήκηοργάνωση εφηβικού δωματίου

Κάθε έφηβος έχει τη δική του συλλογή από βιβλία και επιτραπέζια παιχνίδια των μωρουδιακών και παιδικών του χρόνων. Αν θέλεις να ενθαρρύνεις το παιδί σου να συνεχίσει να ασχολείται με τον χώρο των τεχνών και των γραμμάτων, θα πρέπει να συμπεριλάβεις στην οργάνωση εφηβικού δωματίου την τοποθέτηση μια όμορφης και ευρύχωρης βιβλιοθήκης. Μπορείς να αποφύγεις τις κλασσικές επιλογές τοποθετώντας ανοιχτά ράφια σε περίτεχνα σχήματα και χαρούμενα χρώματα που θα επιλέξεις μαζί με το παιδί σου.

4. Αποθηκευτικοί χώροι

οργάνωση εφηβικού δωματίου

Οι αποθηκευτικοί χώροι είναι το “Α” και το “Ω” για όλα τα δωμάτια του σπιτιού σου. Ειδικά για την οργάνωνη εφηβικού δωματίου θα χρειαστείς σίγουρα πολλά συρτάρια, ράφια και ντουλάπια για να χωρέσει όλος του ο κόσμος. Αν βρίσκεται στην αρχή των εφηβικών του χρόνων θα πρέπει να γνωρίζεις ότι οι αλλαγές είναι ραγδαίες σε όλα τα επίπεδα, επομένως θα χρειαστείς πολύ χώρο για να φυλάξεις τις αναμνήσεις του παιδιού σου.

5. Χρώμα τοίχων

οργάνωση εφηβικού δωματίου

Παρότι εσύ βρίσκεσαι σε θέση να γνωρίζεις τη σημασία των παραπάνω στοιχείων για τη σωστή οργάνωση εφηβικού δωματίου, το παιδί σου πιθανότατα την αγνοεί. Εκείνο που κεντρίζει πάντοτε τη καρδιά όλων των παιδιών είναι το χρώμα. Προσπάθησε “να πας με τα νερά του” και να το κάνεις να νιώσει πώς εκείνο λαμβάνει τις σημαντικές αποφάσεις. Μπορείς να μελετήσεις τη σημασία κάθε χρώματος για την ανθρώπινη ψυχολογία και να του κάνεις τη χάρη να επιλέξει κάτι πιο έντονο από αυτό που θα ήθελες εσύ για το χρώμα των τοίχων του.

Μη διστάσεις να μας κάνεις ερωτήσεις ή να μας προτείνεις νέες ιδέες για την ανακαίνιση, την οργάνωση και τη διακόσμηση του εφηβικού υπνοδωματίου! Όπως και αν θέλεις να είναι το δωμάτιο του παιδιού σου, είμαστε βέβαιοι πώς οι επαγγελματίες μας μπορούν να κάνουν τα όνειρα σου πραγματικότητα!

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Εργασίες που ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες

Διακόσμηση σπιτιού
Καισαριανή 24/09/2020
Εκτελέστηκε από
sotiris s.
Τι είδους διακόσμηση χρειάζεσαι;
Διακόσμηση σπιτιού
Υπηρεσίες διακόσμησης:
Επιλογή χρωμάτων
Διαστάσεις χώρων:
Έως 50 τ.μ.
Διακόσμηση σπιτιού
Αχαρνές 25/09/2020
Εκτελέστηκε από
Κωνσταντινιά Κ.
Τι είδους διακόσμηση χρειάζεσαι;
Διακόσμηση σπιτιού
Υπηρεσίες διακόσμησης:
Αλλαγή επίπλωσης
Διαστάσεις χώρων:
Έως 50 τ.μ.
Κόστος 40,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

4,9

Είμαι πολύ ευχαριστημενη.Συνεργασιμη,γρήγορη, πολυ επικοινωνία. Πολλές εναλλακτικες λύσεις. Αριστη επαγγελματιας με στοιχεία ανθρωπιας. Την συνιστώ ανεπιφυλαχτα!!!!

Για: INTERIOR ARCHITECT + LIGHTING DESIGNER Evrykleia Tzimou / Διακόσμηση / Αρχιτεκτονική χώρου
5,0

Πολύ ευχάριστη προσωπικότητα, συνεπής στα ραντεβού της, αμέσως κατανοεί τι ακριβώς θέλεις και σου δίνει λύσεις!!!

Για: Κωνσταντινιά Κοκκίνου / Διακόσμηση / Αρχιτεκτονική χώρου
5,0

Μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες επισκέφθηκε τον χώρο μου! Άμεση ανταπόκριση. Το πιο σημαντικό για εμένα, που πραγματικά με εντυπωσίασε, είναι το γεγονός ότι .. δεν προσπάθησε να κερδίσει χρήματα, συμφωνώντας σε όλα όσα του είπα πως θα ήθελα να κάνω, αλλά απεναντίας με πειστικά επιχειρήματα, μου έδωσε μία ειλικρινή και οικονομική λύση.. τόσο απλά.. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και για τον χρόνο σας και για τις πολύτιμες συμβουλές σας.

Για: Lazaros Kokozis / Διακόσμηση / Αρχιτεκτονική χώρου
5,0

Με την εταιρεία της κυρίας Κανελλοπούλου είχαμε μια άριστη συνεργασία. Καθώς δεν γνωρίζουμε πολλά σε ό,τι έχει να κάνει με εργασίες σπιτιού και ανακαίνισης, στάθηκε δίπλα μας και μας εξήγησε αναλυτικά όλα τα στάδια με ειλικρίνεια και αμεσότητα. Η συνέπειά της, τόσο σε ραντεβού όσο και σε προθεσμίες ήταν εξαιρετική και φυσικά οι υπηρεσίες της, διαθέτουν λογικά πλαίσια τιμής.

Για: Θάνια Κανελλοπούλου / Διακόσμηση / Αρχιτεκτονική χώρου
2,6

Δεν επιθυμώ να κάνω καμιά αναφορά. Δεν θα συνιστούσα την συγκεκριμένη εταιρεία.

Για: ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΒΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ / Διακόσμηση / Αρχιτεκτονική χώρου
5,0

Η κυρία Κοκκίνου είναι πολύ καλή επαγγελματίας. Έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για να μας βοηθήσει. Μας έκανε εντύπωση η σε βάθος προσέγγισή της στις ανάγκες του σπιτιού μας.

Για: Κωνσταντινιά Κοκκίνου / Διακόσμηση / Αρχιτεκτονική χώρου