9+1 συμβουλές για την ιδανική διακόσμηση υπνοδωματίου!

Αν το σπίτι σου είναι ο προσωπικός σου χώρος, τότε το υπνοδωμάτιο είναι το άσυλο, στο οποίο μπορείς πάντα να χαλαρώνεις και να ξεφεύγεις. Είναι το πιο σημαντικό κομμάτι του σπιτιού μετά από μια δύσκολη μέρα, η οποία σε εξάντλησε. Στο υπνοδωμάτιο ονειρεύεσαι, μεταφορικά και κυριολεκτικά, ενώ ταυτόχρονα ανακτάς τις δυνάμεις σου για την ερχόμενη μέρα. Αυτοί είναι και μερικοί λόγοι, για τους οποίους αξίζει να ασχοληθείς σοβαρά με τη διακόσμηση υπνοδωματίου.

Όμως, τι σημαίνει επιτυχημένη διακόσμηση υπνοδωματίου; Για κάποιους σημαίνει να υπάρχει η μέγιστη δυνατή άνεση. Για κάποιους άλλους, σημαίνει να κυριαρχούν τα αγαπημένα τους χρώματα και σχέδια. Κάποιοι άλλοι είναι πιο απαιτητικοί και επιζητούν να καλύψουν πολλούς διαφορετικούς παράγοντες που κάνουν μια διακόσμηση ξεχωριστή. Σε κάθε περίπτωση, το ζήτημα είναι να προσαρμόζεις κάθε ιδέα και συμβουλή που λαμβάνεις στις δικές σου ανάγκες και στυλ. Θα ήθελες να ανακαλύψεις 10 χρήσιμες συμβουλές που θα σε εμπνεύσουν για τη δική σου ιδανική διακόσμηση υπνοδωματίου;

Η ιδανική διακόσμηση υπνοδωματίου σε 10 απλές συμβουλές!

#1 Ο ρόλος των γήινων χρωμάτων

Τα γήινα χρώματα, όπως το καφέ και το μπεζ, έχουν χαλαρωτικές ιδιότητες που είναι αναγκαίες για ένα υπνοδωμάτιο. Είναι χρώματα που προσδίδουν στο χώρο ζεστασιά και ενισχύουν τη σταθερότητα, την ισορροπία και οικειότητα. Γι’ αυτό, άλλωστε, συγκαταλέγονται και στην κατηγορία: χαλαρωτικοί συνδυασμοί χρωμάτων για κρεβατοκάμαρα.

Λοιπόν, πώς χρησιμοποιούνται τα γήινα χρώματα στο υπνοδωμάτιο; Η απάντηση είναι, πως ταιριάζουν παντού. Από το καφέ ξύλινο πάτωμα, μέχρι τους μπεζ τοίχους και τα μπεζ μαξιλάρια, τα γήινα χρώματα είναι κατάλληλα για το υπνοδωμάτιο σου. Με άλλα λόγια, είναι κατάλληλα για μεγάλες και μικρές επιφάνειες, ανάλογα με το πώς επιθυμείς να τα τοποθετήσεις.

διακόσμηση υπνοδωματίου

#2 Ο ρόλος των παστέλ χρωμάτων

Μήπως το δωμάτιο σου είναι μικρό και θέλεις να το κάνεις να μοιάζει μεγαλύτερο; Αν ναι, τότε θα χρειαστείς τη βοήθεια ανοιχτών χρωμάτων, όπως είναι τα παστέλ. Τα παστέλ χρώματα είναι πολύ ανοιχτές αποχρώσεις διαφόρων χρωμάτων, όπως του γκρι, του κίτρινου, το ροζ και του θαλασσί. Φυσικά, δε χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις στη διακόσμηση σου όλα αυτά, αφού ένα, ή δύο, αρκούν.

Αυτές οι αποχρώσεις, σε συνδυασμό με λευκά στοιχεία και ένα μεγάλο καθρέφτη, θα αναδείξουν την κρεβατοκάμαρα σου και θα την κάνουν να μοιάζει πολύ μεγαλύτερη. Έπειτα, τα παστέλ χρώματα είναι κατάλληλα για μια διακόσμηση υπνοδωματίου, καθώς είναι διακριτικά και χαλαρωτικά στην όψη. Συνεπώς, μπορείς να εξετάσεις και αυτή την επιλογή, αν επιθυμείς να φτιάξεις ένα δωμάτιο με χαλαρωτική ατμόσφαιρα και ταυτόχρονα πιο ευρύχωρο.

παστέλ χρώματα

#3 Ο ρόλος των έντονων χρωμάτων

Αν αγαπάς τα έντονα χρώματα, εννοείται πως μπορείς να τα αξιοποιήσεις για τη διακόσμηση του δωματίου σου. Εφόσον πρόκειται για τη δική σου κρεβατοκάμαρα, κανένα χρώμα δεν είναι απαγορευτικό, απλά υπάρχουν τρόποι για να χρησιμοποιήσεις κάθε χρώμα μεθοδικά, έτσι ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος του να απογοητευτείς από το αποτέλεσμα.

Έτσι, λοιπόν, όταν σκέφτεσαι το πώς θα χρησιμοποιήσεις έντονα χρώματα, όπως το κόκκινο, για τη διακόσμηση υπνοδωματίου, έχε υπόψιν σου πως είναι καλό να τοποθετηθούν σε μικρές επιφάνειες. Τοποθέτησε κόκκινα μαξιλάρια, ή κόκκινο κεφαλάρι κρεβατιού, αλλά απόφυγε να βάψεις κόκκινους τους τοίχους για να μη σε γεμίζει με υπερένταση η όψη τους.

Διάβασε επίσης το άρθρο που ετοιμάσαμε για σένα, με τίτλο: Τι χρώμα να βάψω το δωμάτιο μου; 10 υπέροχες λύσεις!

έντονα χρώματα

#4 Διακόσμηση τοίχου

Όπως αναφέρθηκε ήδη, είναι σημαντικό να κυριαρχεί χαλαρωτική ατμόσφαιρα στο δωμάτιο σου. Συνεπώς, δε χρειάζεται να υπάρχουν πολλά αντικείμενα, τα οποία δεν έχουν λόγο ύπαρξης στο χώρο. Φυσικά, αυτό δε σημαίνει πως δε μπορείς να διακοσμήσεις έναν τοίχο της κρεβατοκάμαρας. Για παράδειγμα, μπορείς να διακοσμήσεις τον τοίχο πίσω από το κεφαλάρι του κρεβατιού με έναν πίνακα, ή μερικές όμορφες απεικονίσεις σε απλά καδράκια. Ωστόσο, μη γεμίσεις όλους τους τοίχους, γιατί το αποτέλεσμα θα είναι πολύ “θορυβώδες” και γρήγορα θα σε κουράσει.

διακόσμηση τοίχου

#5 Διαμόρφωση του κρεβατιού

Το κρεβάτι είναι το πιο σημαντικό στοιχείο ενός υπνοδωματίου. Χωρίς αυτό, ο χώρος θα ήταν καθιστικό, αντί για κρεβατοκάμαρα. Συνεπώς, αξίζει τη μεγαλύτερη προσοχή από κάθε άλλο στοιχείο, τόσο ως προς την επιλογή, όσο και προς τη διαμόρφωση του. Τι εννοούμε με τον όρο διαμόρφωση; Εννοούμε όλα όσα σχετίζονται με το κρεβάτι, από τα σεντόνια, μέχρι τα μαξιλάρια και το πάπλωμα.

Για παράδειγμα, σου προτείνουμε να τοποθετήσεις σεντόνια σε αρκετά μεγάλο μέγεθος, τα οποία υπερκαλύπτουν το στρώμα σου. Αυτό χρησιμεύει στο να νιώθεις άνετα ανά πάσα στιγμή. Επίσης, μπορείς να τοποθετείς το πάπλωμα σου μέσα σε παπλωματοθήκες, τις οποίες πλένεις συχνά με το αγαπημένο σου μαλακτικό ρούχων. Έτσι, το κρεβάτι σου θα έχει πάντα όμορφο άρωμα και αίσθηση φρεσκάδας.

διαμόρφωση κρεβατιού

#6 Μεγάλος αποθηκευτικός χώρος

Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για μια πετυχημένη διακόσμηση υπνοδωματίου είναι η τάξη. Κάθε αντικείμενο πρέπει να έχει τη θέση του και όλα πρέπει να είναι τοποθετημένα με τέτοιο τρόπο, ώστε να μη σε ενοχλούν. Για το λόγο αυτό χρειάζεσαι αρκετό αποθηκευτικό χώρο, όπως μια μεγάλη συρταριέρα. Ωστόσο, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να αποθηκεύσεις πολλά πράγματα στο δωμάτιο είναι η εντοιχισμένη ντουλάπα. Στη ντουλάπα αυτή, μπορείς να τοποθετήσεις τα ρούχα και τα παπούτσια σου, ώστε να μη χρειάζεται να σε απασχολεί η παρουσία τους στο χώρο.

εντοιχισμένη ντουλάπα

#7 Κουρτίνες υπνοδωματίου

Οι κουρτίνες δεν ταιριάζουν μόνο στη διακόσμηση του σαλονιού. Πολλές φορές, είναι χρήσιμες και για το υπνοδωμάτιο, γιατί σου επιτρέπουν να ρυθμίζεις πόσο φυσικό φως θα μπει στο δωμάτιο. Για παράδειγμα, αν ένα Σάββατο πρωί θέλεις να κοιμηθείς λίγο παραπάνω, χωρίς να σε ξυπνήσει το φως του ήλιου, μπορείς να κλείσεις τις κουρτίνες σου και να κοιμηθείς με την ησυχία σου.

Έπειτα, οι κουρτίνες έχουν υψηλή αισθητική αξία. Για το υπνοδωμάτιο συστήνεται η χρήση διπλών κουρτινών, όπου οι εσωτερικές κουρτίνες είναι σχεδόν διάφανες, ενώ οι εξωτερικές έχουν το χρώμα της επιλογής σου. Φυσικά, οι κουρτίνες είναι ιδανική λύση και στην περίπτωση που δε σου αρέσει ιδιαίτερα η θέα απ’ το παράθυρο σου!

κουρτίνες υπνοδωματίου

#8 Σύστημα κρυφού φωτισμού

Το σύστημα κρυφού φωτισμού εγκαθίσταται στο ταβάνι, ή σε έναν τοίχο του δωματίου, προσφέροντας έναν πολύ ατμοσφαιρικό φωτισμό. Η εγκατάσταση του συστήματος συνδυάζεται αρμονικά με μια επένδυση τοίχου με γυψοσανίδα, ή μια ψευδοροφή από γυψοσανίδα, ώστε να μη φαίνονται καθόλου αντιαισθητικά καλώδια. Φυσικά, η επένδυση με γυψοσανίδα αποτελεί από μόνη της μια μοντέρνα ιδέα για τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων. Μάλιστα, είναι αρκετά οικονομική και προσφέρει πολύ καλή μόνωση, οπότε ίσως αξίζει την προσοχή σου. Αλλά στην περίπτωση του συστήματος κρυφού φωτισμού, το αποτέλεσμα είναι, πραγματικά, ιδανικό και προσφέρει μια προσιτή πολυτέλεια.

σύστημα κρυφού φωτισμού

#9 Μαξιλάρια & Μαξιλάρες

Τα αφράτα μαξιλάρια είναι απαραίτητα για μια άνετη διακόσμηση υπνοδωματίου. Η ύπαρξη μαξιλαριών στο χώρο τον κάνει, αυτόματα, να μοιάζει πιο άνετος και βολικός. Φυσικά, αν δε σου αρέσει να τοποθετείς πολλά μαξιλάρια στο κρεβάτι σου, γιατί δεν τα τοποθετείς στο πάτωμα; Φυσικά, εννοούμε τις μεγάλες και όμορφες μαξιλάρες, οι οποίες φαίνονται εξίσου άνετες με τα μαξιλάρια στο κρεβάτι. Το κόστος τους είναι αρκετά μικρό και μπορείς να τις βρεις σε καταστήματα με είδη σπιτιού. Το καλύτερο με τα μαξιλάρια και τις μαξιλάρες είναι, πως μπορείς να αλλάζεις τις θήκες τους κάθε εποχή, όπως αλλάζεις τη διακόσμηση σου. Έτσι, δε θα τα βαρεθείς ποτέ!

μαξιλάρια

#10 Το προσωπικό σου στοιχείο

Όλες οι προαναφερθείσες συμβουλές θα σε βοηθήσουν να φτιάξεις ένα πανέμορφο και άνετο υπνοδωμάτιο. Ωστόσο, καμία διακόσμηση δεν είναι ολοκληρωμένη, χωρίς την προσωπική σου πινελιά. Θέλεις να μάθεις τον πιο απλό και κλασικό τρόπο; Για αρχή, διάλεξε τις αγαπημένες σου φωτογραφίες από όμορφες στιγμές της ζωής σου. Στη συνέχεια, τοποθέτησε τις σε όμορφες κορνίζες διαφόρων διαστάσεων, οι οποίες ταιριάζουν με τα χρώματα που έχεις διαλέξει για τη διακόσμηση σου. Τέλος, στόλισε το δωμάτιο σου με αυτές, ώστε να τις βλέπεις καθημερινά και να αισθάνεσαι χαρά και αισιοδοξία.

Τώρα γνωρίζεις πώς μπορείς να πετύχεις την ιδανική διακόσμηση υπνοδωματίου. Για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστείς για την υλοποίηση της, εμείς θα είμαστε εδώ! Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας και πάρε προσφορές από έμπειρους επαγγελματίες που θα ανακαινίσουν το χώρο σου άμεσα, εύκολα και υπεύθυνα!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα