Μίνιμαλ διακόσμηση σπιτιού: Οι 4 κανόνες που πρέπει να ξέρεις!

Πολλοί μπορεί να το πουν κρύο, αποστειρωμένο ή ακόμα και βαρετό. Η αλήθεια, όμως, είναι άλλη. Η μίνιμαλ διακόσμηση σπιτιού είναι μοναδική και το αξίωμα ένα. Less is more. Ναι, υπάρχει τρόπος να κάνεις το σπίτι σου να ξεχωρίζει χωρίς απεγνωσμένες προσπάθειες και υπερβολικές φανφάρες.

Αν σιχαίνεσαι την ακαταστασία, βρήκες το λιμάνι σου. Μια μίνιμαλ διακόσμηση θα κάνει το σπίτι σου να φαίνεται πάντα τακτοποιημένο και καθαρό, λόγω του βασικού της θεωρήματος. Λίγα πράγματα και καλά. Οι παλιοί λέγανε ότι ένα πολύ καλό κομμάτι κρέας, αν το φορτώσεις με σάλτσες το καταστρέφεις. Το ίδιο ισχύει και στο σπίτι σου. Πρόσεχε όμως. Η μίνιμαλ διακόσμηση είναι ιδέα. Δεν είναι ένα άδειο σαλόνι που βαρεθήκαμε να διακοσμήσουμε και ονομάσαμε μίνιμαλ. Διάβασε, λοιπόν, τις βασικές αρχές που πρέπει να ακολουθήσεις για να την πετύχεις.

Ο απόλυτος οδηγός για μίνιμαλ διακόσμηση σπιτιού!

#1 Χρωματική παλέτα

Αν έπρεπε να ταυτίσουμε κάθε διακοσμητικό στύλ με ένα μόνο χρώμα, τότε για τη μίνιμαλ διακόσμηση αυτό θα ήταν το άσπρο. Αποτελεί τον κύριο εκπρόσωπο, όχι, όμως, και τον μοναδικό. Πιστός συμπαραστάτης το μαύρο, ενώ αν θες να ξεφύγεις λίγο από τα κλασσικά μπορείς να δοκιμάσεις ψυχρές παστέλ αποχρώσεις ή φυσικά χρώματα. Και πάλι όμως, δεν είναι περιοριστικά. Μπορείς να βάλεις κάποιες χρωματικές πινελιές, μείνε όμως το πολύ στα δύο διαφορετικά χρώματα. Προτίμησε να είναι είτε με κάποιο μικρό αξεσουάρ, είτε με έναν μεγάλο πίνακα στο χρώμα που θες να ξεχωρίσεις.

#2 Ανοιχτός χώρος

Ένα δωμάτιο που βασίζεται στο μινιμαλισμό πρέπει πρώτα από όλα να φαίνεται μεγάλο. Δεν χρειάζεται να είναι, δεν είμαστε για να γκρεμίζουμε δωμάτια τέτοια εποχή. Απλά να φαίνεται. Για να το πετύχεις αυτό απέφυγε να καλύψεις όλο το πάτωμα με χαλιά. Το ίδιο ισχύει και για τους τοίχους. Άσε το χρώμα να φανεί. Τσάμπα πλήρωνες το μπογιατζή; Μην καλύψεις κάθε σπιθαμή με κάδρα και πίνακες. Προσπάθησε να βρεις εκείνη την ισορροπία που θα κάνει το δωμάτιο να φαίνεται ευρύχωρο, αλλά όχι κρύο και άδειο.

#3 Καθαρές γραμμές

Στην τόση πολυπλοκότητα της ζωής, η απλότητα στο σπίτι μας είναι το ελάχιστο που μπορούμε να ζητήσουμε. Λιτά και απέριττα, λοιπόν. Στη μίνιμαλ διακόσμηση σπιτιού ταιριάζουν καλύτερα τα μοντέρνα, χρηστικά έπιπλα από δέρμα ή φυσικό ξύλο. Έχε στο μυαλό σου γεωμετρικά σχέδια και προσπάθησε να κινηθείς σε τέτοιες γραμμές. Επίσης, καλό θα ήταν να προτιμήσεις χαμηλά έπιπλα, που θα κάνουν το δωμάτιο σου να φαίνεται ακόμα πιο μεγάλο. Τα πλουμιστά υφάσματα και οι βαριές κουρτίνες είναι, φυσικά, εκτός συζήτησης.

#4 Διακοσμητικές λεπτομέρειες

Το ότι έχεις επιλέξει ένα αφαιρετικό στυλ διακόσμησης, δεν σημαίνει ότι δεν θα βάλεις καθόλου αξεσουάρ. Ίσα ίσα, που αν επιλεγούν σωστά θα κάνουν κυριολεκτικά τη διαφορά. Για παράδειγμα έναν μεγάλο πινάκα μπορείς να βάλεις, με πολλά μικρά καδράκια ξεφεύγεις. Ακόμα καλύτερα ταιριάζει ένας μεγάλος καθρέφτης(σε απλές γραμμές εννοείται) που θα δώσει βάθος και φως στο χώρο. Τέλος, μια ενδιαφέρουσα διακοσμητική πινελιά μπορείς να δώσεις και με κάποια φυτά. Φύγε από τις βιγκόνιες και τις γαρδένιες. Παχύφυτα και κάκτοι είναι η δόση πράσινου που χρειάζεσαι.

Θέλεις να ανακαλύψεις το στυλ διακόσμησης που σε χαρακτηρίζει; Κάνε το quiz που ετοιμάσαμε για εσένα και μάθε το είδος που σου ταιριάζει περισσότερο!

[playbuzz-item item="b704c429-cb50-4881-9838-03b09d4fb601" format="personality-quiz" wp-pb-id="414401"]

Με μια μίνιμαλ διακόσμηση σπιτιού, λίγα και ιδιαίτερα στοιχεία μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Αν θες κι εσύ να δώσεις βάση στην ποιότητα αλλά δυσκολεύεσαι, μπες στο Douleutaras.gr! Στη σελίδα μας θα βρεις έμπειρους και αξιολογημένους επαγγελματίες που θα πραγματοποιήσουν κάθε σου επιθυμία!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα