Μπεζ χρώμα: Με τι συνδυάζεται & Λόγοι για να το αγαπήσεις!

Μπεζ χρώμα

Το μπεζ χρώμα είναι μια ανοιχτή απόχρωση του καφέ και συγκαταλέγεται στα γήινα χρώματα. Όπως όλα τα γήινα χρώματα, έχει χαλαρωτικές ιδιότητες και ενισχύει τα αισθήματα άνεσης και οικειότητας. Ωστόσο, σαν ανοιχτό γήινο χρώμα έχει την τάση να μην κάνει αισθητή την παρουσία του, επιτρέποντας στα χρώματα με τα οποία συνδυάζεται να αναδειχθούν. Όμως, είναι λογικό να αναρωτιέσαι για το μπεζ χρώμα: με τι συνδυάζεται για μια όμορφη διακόσμηση σπιτιού;

Οι επιλογές σου είναι ποικίλες και για κάθε δωμάτιο του σπιτιού. Είτε σε απασχολεί η διακόσμηση σαλονιού, είτε υπνοδωματίου, μπάνιου, ακόμα και κουζίνας, το μπεζ είναι ένα βολικό χρώμα που μπορεί να σε βγάλει ασπροπρόσωπο/ -η. Το μπεζ χρώμα ταιριάζει αρμονικά με πολλά ανοιχτά και σκούρα χρώματα, αλλά υπάρχουν και κάποια, με τα οποία ο συνδυασμός είναι απλά μοναδικός. Θα ήθελες να ανακαλύψεις τους πιο ταιριαστούς συνδυασμούς που απαντούν στο ερώτημα για το μπεζ χρώμα: με τι συνδυάζεται για τέλειο αποτέλεσμα;

Μπεζ χρώμα: Με τι συνδυάζεται για μια ιδανική διακόσμηση;

Μπεζ & Καφέ

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, το μπεζ αποτελεί απόχρωση του καφέ. Συνεπώς, πώς θα μπορούσε να μην ταιριάζει με το καφέ χρώμα; Πραγματικά, όταν το μπεζ συνδυάζεται με το καφέ, το αποτέλεσμα είναι κομψό και φινετσάτο, ενώ δύσκολα θα γίνει βαρετό. Ο συνδυασμός αυτός είναι ιδανικός για το σαλόνι σου. Ειδικά αν έχεις ήδη ξύλινο δάπεδο, το βάψιμο των τοίχων σε μπεζ χρώμα θα απογειώσει την εικόνα του χώρου.

Επίσης, ο συγκεκριμένος συνδυασμός δημιουργεί υπέροχη ατμόσφαιρα για τη φθινοπωρινή διακόσμηση σαλονιού. Αυτό συμβαίνει, γιατί την εποχή του φθινοπώρου τα γήινα χρώματα είναι απαραίτητο στοιχείο του σπιτιού, ώστε να νιώθουμε την εναρμόνιση με το γενικότερο κλίμα. Το καφέ χρώμα συμβολίζει τη σταθερότητα και την αξιοπιστία, με αποτέλεσμα να εντείνει τα συναισθήματα άνεσης και σιγουριάς και να μας χαλαρώνει. Αυτός είναι και ένας βασικός λόγος που διεκδικεί μια θέση σε ένα στυλάτο σπίτι.
beize and brown

Μπεζ & Λευκό

Όπως πιθανώς γνωρίζεις ήδη, το λευκό χρώμα ταιριάζει με όλα τα χρώματα. Είναι το πιο φωτεινό χρώμα της χρωματικής παλέτας. Έτσι, είναι απαραίτητο στοιχείο ενός μικρού χώρου, τον οποίο θέλουμε να κάνουμε να μοιάσει μεγαλύτερος. Συνεπώς, αν έχεις ένα μικρό σαλόνι, ή ένα μικρό μπάνιο, μια καλή ιδέα είναι να βάψεις τους τοίχους μπεζ και το ταβάνι λευκό. Τι θα σου προσφέρει αυτός ο συνδυασμός; Το πιο σημαντικό είναι πως θα σπάσει τη μονοτονία, ενώ ταυτόχρονα θα αναδείξει το δωμάτιο.

Φυσικά, το μπεζ χρώμα, σε συνδυασμό με το λευκό ανήκει στις πιο χρήσιμες ιδέες για διακόσμηση μικρού σαλονιού. Έτσι, αν σε απασχολεί το ερώτημα για το μπεζ χρώμα: με τι συνδυάζεται για να δείχνει το δωμάτιο μεγαλύτερο, τότε έχεις την απάντηση σου. Χρησιμοποίησε, επίσης, ανάλαφρες κουρτίνες και όμορφους καθρέφτες και θα δεις κάθε μικρό δωμάτιο του σπιτιού σου να μεγαλώνει αισθητά.

beize and white  

Μπεζ & Μαύρο

Στο αντίθετο άκρο υπάρχει, φυσικά, το μαύρο. Στη χώρα μας, το μαύρο χρώμα έχει συνδεθεί με την πολυτέλεια και την υψηλή ποιότητα. Ο συνδυασμός του μπεζ με το μαύρο θεωρείται πως φέρνει σαν αποτέλεσμα μια ακόμα πιο στυλάτη και πολυτελή διακόσμηση εσωτερικού χώρου. Ωστόσο, δε συνηθίζεται να βάφονται μαύροι οι τοίχοι του σαλονιού, κυρίως για λόγους φωτεινότητας. Στο σαλόνι σου μπορείς να χρησιμοποιήσεις μαύρα έπιπλα, ή υφάσματα, πλαισιώνοντας τα με μπεζ τοίχους.

Ωστόσο, αν επιθυμείς να δώσεις πιο μόνιμο ρόλο στο μαύρο χρώμα, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στο μπάνιο. Πώς θα γίνει αυτό; Μια απλά ιδέα είναι να τοποθετήσεις μαύρα πλακάκια δαπέδου, ή και ντουζιέρας. Συνδύασε τα με μπεζ τοίχους, ή μπεζ ταβάνι για να νιώσεις ότι βρίσκεσαι στο μπάνιο του πιο πολυτελούς ξενοδοχείου. Το αποτέλεσμα εγγυάται να σε καταπλήξει!
beize and black

Μπεζ & Μπλε

Το μπλε χρώμα και ιδιαίτερα το σκούρο μπλε, αποπνέει σιγουριά, ηρεμία και γαλήνη. Είναι το κατεξοχήν χρώμα που μπορεί να σε βοηθήσει, αν έχεις προβλήματα άγχους. Με άλλα λόγια, το μπλε, σαν ψυχρό χρώμα, έχει χαλαρωτικές ιδιότητες, ξεκουράζει και καταπραΰνει τα πνεύματα. Ωστόσο, τι έχει να σου προσφέρει ο συνδυασμός του μπεζ με το μπλε; Ο συγκεκριμένος χρωματικός συνδυασμός είναι ιδανικός για το σαλόνι, ή το υπνοδωμάτιο σου.

Είναι ιδιαίτερος, καθώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα χρώματα μεθοδικά, ώστε να τονίσεις τα μπλε στοιχεία, ακριβώς όσο πρέπει για να μη γίνονται κουραστικά. Για παράδειγμα, μπορείς να βάψεις τους τοίχους του σαλονιού μπεζ και να χρησιμοποιήσεις μπλε υφάσματα, ή έπιπλα. Έτσι, η χρήση του μπλε δεν είναι υπερβολική, αλλά τονίζεται πανέμορφα από τους μπεζ τοίχους. Έτσι, αν σε απασχολεί το ερώτημα για το μπεζ χρώμα: με τι συνδυάζεται, ώστε να χαλαρώνεις στο σπίτι σου, τώρα ξέρεις.
beize and blue

Μπεζ & Κόκκινο

Δεν είναι δυνατόν να φτιάξουμε μια λίστα με ιδέες για συνδυασμούς χρωμάτων με μπεζ, χωρίς να συμπεριλάβουμε κανένα θερμό χρώμα. Το κόκκινο χρώμα είναι ο βασιλιάς των θερμών χρωμάτων και τυχαίνει να ταιριάζει πανέμορφα με το μπεζ. Αν αναρωτιέσαι για το μπεζ χρώμα: με τι συνδυάζεται για να δημιουργηθεί ρομαντική ατμόσφαιρα, τότε εδώ είναι η λύση στο πρόβλημα σου. Το κόκκινο είναι το κατεξοχήν χρώμα που εκφράζει έντονα συναισθήματα, όπως αγάπη, δύναμη και πάθος. Χαρίζει πνευματική διέγερση και ενέργεια, αλλά και ζωντάνια και χαρά.

Για τους λόγους αυτούς, ταιριάζει στο σαλόνι και στο υπνοδωμάτιο, αν και συστήνεται να μη χρησιμοποιείται σε πολύ μεγάλες επιφάνειες. Συνεπώς, σου προτείνουμε να μη βάψεις τους τοίχους κόκκινους, αλλά να χρησιμοποιήσεις κόκκινα στοιχεία στο χώρο. Για τους τοίχους, προτίμησε το μπεζ, ώστε να έχεις ένα πανέμορφο αποτέλεσμα, στο οποίο τα κόκκινα στοιχεία κατέχουν εξέχουσα θέση.
red and beige

3 λόγοι για να βάψεις τους τοίχους σε μπεζ χρώμα!

Είναι κομψό & διακριτικό

Μήπως αναζητείς εκείνο το μαγικό χρώμα που θα σε βοηθήσει να δώσεις έμφαση στα έπιπλα του χώρου; Αν ναι, τότε το μπεζ θα σε βοηθήσει να πετύχεις το στόχο σου με τη διακριτικότητα που το χαρακτηρίζει. Επίσης, θα σου φανεί πολύ χρήσιμο, αν υπάρχει κάποιο ελάττωμα, ή ψεγάδι στον τοίχο, καθώς θα το κρύψει. Ιδανικά, το μπεζ χρώμα συνδυάζεται με έντονα χρώματα, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να μη μοιάζει μονότονο, ή υπερβολικά χαλαρωτικό.

Μεγαλώνει το χώρο σου

Όλα τα ανοιχτά χρώματα έχουν την τάση να δείχνουν το χώρο μεγαλύτερο. Φυσικά, ο βασιλιάς σε αυτή την κατηγορία είναι το λευκό. Αν, όμως, δεν είσαι λάτρης του λευκού, γιατί σου φαίνεται υπερβολικά άδειο, ή απλό, μπορείς να το αντικαταστήσεις με το μπεζ χρώμα. Φυσικά, αυτό ισχύει για ανοιχτούς τόνους του μπεζ. Για να φαίνεται ο χώρος μεγαλύτερος, πρέπει το φως να διαχέεται ομαλά και αυτό επιτυγχάνεται από ανοιχτές και απαλές αποχρώσεις.

Ταιριάζει με το στυλ διακόσμησης σου

Μήπως η ερώτηση σου είναι για το μπεζ χρώμα: με τι συνδυάζεται και με ποια στυλ διακόσμησης ταιριάζει περισσότερο; Η απάντηση είναι, πως ταιριάζει με ποικίλα στυλ διακόσμησης. Λόγω της διακριτικής του φύσης, μπορεί να σε βοηθήσει να υποστηρίξεις μια αρμονική διακόσμηση για κάθε δωμάτιο του σπιτιού. Για παράδειγμα, το μπεζ χρώμα ταιριάζει, χωρίς αμφιβολία, στο μινιμαλιστικό στυλ διακόσμησης. Επίσης, είναι κατάλληλο για μια ρουστίκ διακόσμηση σπιτιού, ακόμα και eclectic. Συνεπώς, σε βοηθά να ξετυλίξεις τη δημιουργικότητα σου.

Ελπίζουμε να απαντήσαμε στις απορίες σου σχετικά με το μπεζ χρώμα: με τι συνδυάζεται και γιατί να το υιοθετήσεις για τη διακόσμηση του σπιτιού σου. Μην ξεχνάς, πως το πιο σημαντικό πράγμα σε μια πετυχημένη διακόσμηση είναι να έχει την προσωπική σου πινελιά και το στυλ σου. Για να το πετύχεις αυτό, χρειάζεσαι έναν έμπειρο επαγγελματία που κατανοεί τις ανάγκες σου. Για το βάψιμο των τοίχων του σπιτιού σου, εμείς είμαστε δίπλα σου. Καταχώρησε την εργασία σου και πάρε προσφορές από τους έμπειρους και αξιολογημένους ελαιοχρωματιστές της πλατφόρμας μας, άμεσα και υπεύθυνα!

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πρόσφατα Ολοκληρωμένες Εργασίες

Διακόσμηση επαγγελματικού χώρου
Παπάγου - Χολαργού 01/03/2021
Εκτελέστηκε από
QR S.
Τι εργασία χρειάζεσαι;
Διακόσμηση επαγγελματικού χώρου
Διαστάσεις χώρων:
Πάνω από 200 τ.μ.
Υπηρεσίες διακόσμησης:
Διαμόρφωση / Σχεδιασμό χώρου
Διακόσμηση σπιτιού
Άγιος Δημήτριος 26/02/2021
Εκτελέστηκε από
sotiris s.
Τι εργασία χρειάζεσαι;
Διακόσμηση σπιτιού
Διαστάσεις χώρων:
51 τ.μ. - 100 τ.μ.
Υπηρεσίες διακόσμησης:
Διαμόρφωση / Σχεδιασμό χώρου
Διακόσμηση σπιτιού
Κερατσίνι 24/02/2021
Εκτελέστηκε από
Lazaros K.
Τι εργασία χρειάζεσαι;
Διακόσμηση σπιτιού
Διαστάσεις χώρων:
Έως 50 τ.μ.
Υπηρεσίες διακόσμησης:
Διαμόρφωση / Σχεδιασμό χώρου, Επιλογή φωτισμού, Επιλογή χρωμάτων, Επένδυση επιφάνειας (δαπέδου, τοίχου κ.λ.π.)
Κόστος 500,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Εξαιρετικός στη δουλειά του,συνεπεις,πολυ ευγενικος και οι τιμές του πολύ λογικες

Για: Έντι Πρέκας / Ελαιοχρωματισμοί
5,0

Θα ηθελα να τονισω πριν γραψω για τον κ.γιωργο οτι ημουν επιφυλακτικη να συνεργαστω με καποιον που δεν γνωριζω,μπηκα ομως στην διαδικασια να ζητησω ελαιοχρωματιστη μεσω του douleutara χωρις βεβαια να ημουν σιγουρη για την συνεργασια.ενταξει τα λογια ειναι περιττα.με κερδισε απο το πρωτο ραντεβου μας για την αξιολογηση του σπιτιου.για την συνεπεια του και φυσικα για την δουλεια του.ευχαριστω για ολα!!

Για: Γιώργος Βουτσέλης / Ελαιοχρωματισμοί
5,0

Εξαιρετική δουλειά, γρήγορος , καθαρός , οικονομικός και συζητήσιμος . Τον προτείνω .

Για: Έντι Πρέκας / Ελαιοχρωματισμοί
5,0

Απίστευτοι επαγγελματίες με μεγάλο ενδιαφέρον και τρομερή όρεξη για την δουλειά τούς. Φοβερές ιδέες ανακαινίσεις, απίστευτα αποτελέσματα και οικονομικά. Τους συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Για: ARCH - ES DESIGN / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
4,9

Πολύ καλή δουλεία. Δουλεύουν σε μεγάλη ομάδα με αποτέλεσμα να ολοκληρωθούν οι εργασίες πολύ γρήγορα (1 εβδομάδα για ένα 90τμ διαμέρισμα). Και αυτό εξαιρετικό αποτέλεσμα. Θα τον ξανά καλέσω.

Για: Ιωάννης Γενεράλης / Ελαιοχρωματισμοί
5,0

Άψογος επαγγελματίας και πάνω απ' όλα πολύ καλός άνθρωπος. Ευγενικός και επικοινωνιακός. Έκανε εξαιρετική δουλειά. Έμεινα ικανοποιημένος και τον συστήνω ανεπιφύλακτα!

Για: Νίκος Βλάχος / Ελαιοχρωματισμοί