7 μυστικά για να διαρρυθμίσεις έξυπνα το σπίτι σου!

Η μυστική συνταγή για μια όμορφη και λειτουργική διαρρύθμιση σπιτιού είναι ουσιαστικά η επιμονή στη λεπτομέρεια. Το σπίτι όπου μένεις αποτελεί το καταφύγιό σου, το παλάτι σου, τον χώρο της ξεγνοιασιάς και της ηρεμίας σου. Ανεξαρτήτως τετραγωνικών και μεγέθους, η τελική του αξία βρίσκεται κρυμμένη στην έξυπνη εκμετάλλευση των διαστάσεών του. Με μικρές απλές κινήσεις μπορείς κι εσύ να κάνεις θαύματα βοηθώντας εκείνο, αλλά και τη δική σου καθημερινότητα!

Κανένα σπίτι δεν μπορεί από μόνο του να είναι τέλειο, γι΄αυτό και δεν υπάρχει τέλεια διαρρύθμιση σπιτιού. Το ιδανικό είναι υποκειμενικό! Μόνο εσύ μπορείς, λοιπόν, να το δημιουργήσεις πάντα σύμφωνα με το στυλ και τα θέλω σου. Θαύματα γίνονται και για ένα μικρό σπίτι ή μια γκαρσονιέρα. Θα λέγαμε πως εκείνα είναι που έχουν και τη μεγαλύτερη ανάγκη για μια σωστή διαρρύθμιση!

Θέλεις να επιτύχεις την ιδανική διαρρύθμιση σπιτιού για την περίπτωσή σου; Εμείς, συμβουλευθήκαμε για εσένα τους έμπειρους διακοσμητές της πλατφόρμας μας. Σου προσφέρουμε, λοιπόν, 7 μυστικές συμβουλές για να αξιοποιήσεις και να χαρίσεις στο βασίλειό σου, όλα όσα αξίζει!

Πώς θα αποκτήσεις μία σωστή διαρρύθμιση σπιτιού; 

#1 Το καλωσόρισμα

διαρρύθμιση σπιτιού

The entryway | Pinterest.com

Η πρώτη εντύπωση είναι και αυτή που διαθέτει τη μεγαλύτερη βαρύτητα. Εν προκειμένω, η είσοδος του σπιτιού σου είναι το σημείο όπου οφείλεις να εμβαθύνεις. Γιατί διαρρύθμιση σπιτιού και διακόσμηση εισόδου πάνε παρέα! Ήρθε η στιγμή να αξιοποιήσεις τις διαστάσεις της, εάν θες να επιτύχεις την ιδανική διαρρύθμιση. Η είσοδός του αποτελεί και την βιτρίνα του, γι΄ αυτό και πρέπει να φροντίσεις να είναι σωστά διακοσμημένη. Όσο μικρή κι αν είναι, με τα κατάλληλα χρώματα κι επιπλάκια, δύναται να αποτελέσει το σημείο κατατεθέν του σπιτικού και της καθημερινότητάς σου. Αυτό που κυρίως απαιτείται είναι μπόλικη από τη διάθεσή σου και βασικά κομμάτια από το στυλ σου. Παράλληλα, ένας καθρέφτης, ένα πράσινο φυτό, ένα μικρό έπιπλο ή ένα ιδιαίτερο χαλάκι αρκεί για να εντυπωσιάσει όποιον εισέρχεται ή εξέρχεται από το καταφύγιό σου.

#2 Δημιούργησε αντιθέσεις

διαρρύθμιση σπιτιού

The contrast | Pinterest.com

Μια έξυπνη διαρρύθμιση σπιτιού αναδεικνύεται από τη δύναμη εκείνη που βρίσκεται κρυμμένη στις αντιθέσεις. Αν το βασίλειό σου είναι μικρό, τότε καλό είναι να δημιουργήσεις με όποιον τρόπο μπορείς αντιθέσεις στους χώρους του. Έτσι, όποιος μπαίνει σε αυτό θα νιώθει κατά την μετακίνησή του πως κάθε φορά βρίσκεται και σε ένα διαφορετικό δωμάτιο. Το σημαντικότερο όλων φυσικά είναι να καταφέρεις να αισθάνεσαι κι εσύ έτσι, παρ΄ όλο που γνωρίζεις απόλυτα την αλήθεια. Ένα έντονο χρώμα στον ένα τοίχο, ένα απαλό σε έναν άλλο, μια ταπετσαρία με ένα ιδιαίτερο σχέδιο, ένα διαχωριστικό χώρου είναι όσα χρειάζεσαι. Το χρώμα στις ποικίλες εκδοχές του, έχει τη δύναμη να ανοίξει κι άλλοτε, να κλείσει τις διαστάσεις. Υιοθέτησέ το συνδυαστικά με το ξύλο, για να παίξεις τόσο με το μήκος όσο και με το μάτι!

#3 Τα έπιπλα με μέτρο

διαρρύθμιση σπιτιού

The furniture | Pinterest.com

Σίγουρα τα ιδιαίτερα μικρά, πολύχρωμα και λιλιπούτεια έπιπλα είναι πέρα από όμορφα και αξιοζήλευτα. Ίσως να ανήκεις σε εκείνους που τα χαζεύουν για ώρες στις βιτρίνες, μη μπορώντας να αντισταθούν στην όψη τους. Σκέψου όμως, αξίζει όντως να ενδώσεις σε αυτόν τον πειρασμό; Μπορεί να χρησιμεύσουν ως στολίδια για τον χώρο σου, όμως δεν θα σε βοηθήσουν στις κινήσεις σου. Η σωστή επιλογή επίπλων είναι το παν, αν αναζητάς μια επιτυχημένη διαρρύθμιση σπιτιού. Μην το υπερφορτώνεις επομένως! Βρες τα αναγκαία με βάση το στυλ που διαθέτεις και το χρώμα ή το ύφος που θες να δώσεις στους χώρους του σπιτιού σου. Το ότι πρέπει είναι λίγα, δε σημαίνει πως πρέπει συνάμα να είναι και βαρετά!

#4 Η σωστή οργάνωση

διαρρύθμιση σπιτιού

The shelves | Pinterest.com

Η καλή διαρρύθμιση σπιτιού θα μπορούσαμε να πούμε πως ταυτίζεται με την ορθή οργάνωση! Η τάξη είναι αυτό που χαρακτηρίζει τις δυο έννοιες και που οφείλει να γίνει το συνώνυμο του σπιτιού σου. Βάλε, λοιπόν, την οργάνωση στη ζωή σου και στο σπιτικό σου, ειδικότερα! Όσο κι αν αγαπάς τα συρτάρια και τις πολλές ντουλάπες, δεν είναι εδώ αυτό το οποίο χρειάζεσαι. Η τέλεια οργάνωση συνδέεται άξια και με την ορθή εκμετάλλευση των τοίχων. Πως θα επιτευχθεί αυτό; Με τη βοήθεια του ξύλου και με τη δύναμη που κρύβουν τα ραφάκια! Αξιοποίησε, τους τοίχους και το ύψος που διαθέτει το σπίτι σου για να αυξήσεις τα επίπεδα οργάνωσής του. Θα μπορείς ταυτόχρονα να διακοσμείς αυτές τις επιφάνειες, αναδεικνύοντας το και αισθητικά, με τα στοιχεία εκείνα από τα οποία αποτελείται και το καθιστούν μοναδικό.

#5 Η ιδιαίτερη τραπεζαρία & το τραπέζι

διαρρύθμιση σπιτιού

The coffee table | Pinterest.com

Αν το σπίτι σου δε διαθέτει ξεχωριστό δωμάτιο για τραπεζαρία, μπορείς να του χαρίσεις εκείνη που του αξίζει, δημιουργώντας μια στο σαλόνι ή στην κουζίνα. Δεν χρειάζεται να είναι μεγάλη για να είναι ικανή να φιλοξενήσει και να προσκαλέσει κάποιον, ακόμη κι εσένα μόνο, σε δείπνο. Εντόπισε μια γωνιά όπου θα ταίριαζε ένα τραπεζάκι και μετάτρεψε το σε ένα ξεχωριστό στολίδι, πέρα από τόπο φαγητού. Αν ούτε αυτό είναι εφικτό για την περίπτωσή σου, κάνε τραπέζι φαγητού το κεντρικό τραπεζάκι που έχεις στο σαλόνι σου. Τοποθέτησε τριγύρω του πουφ ή μαξιλάρες και δημιούργησε την πιο φιλόξενη επιφάνεια στον κόσμο όλο! Μένει μόνο να μαγειρέψεις ή να παραγγείλεις και να καλέσεις τα αγαπημένα σου πρόσωπα!

#6 Οι μικρές γωνιές

διαρρύθμιση σπιτιού

The small corners | Pinterest.com

Αν το παλάτι σου δεν μοιάζει και πολύ με τα παλάτια εκείνα που «πρωταγωνιστούν» στις ταινίες, τότε φρόνιμο είναι να εκμεταλλευτείς κάθε γωνιά του. Είναι αδύνατο να ταιριάξεις όλα τα έπιπλα και τα θέλω σου μαζί, όσο κι αν προσπαθήσεις! Τόλμα να υιοθετήσεις διαφορετικά στυλ και να δημιουργήσεις μικρές ξεχωριστές γωνιές. Χάρισε έτσι σε κάθε μια από αυτές τη δική της μοναδική προσωπικότητα. Παίξε με τα χρώματα, τις επιφάνειες και τους χώρους σου! Δημιούργησε έτσι, νοητά ξεχωριστά κομμάτια για το γραφείο, τον καναπέ, την πολυθρόνα, ακόμη και το γραφείο σου! Θα νιώθεις κάθε φορά σαν να τρυπώνεις για χαλάρωση ή διάβασμα σε ένα άλλο μέρος, ακόμα κι αν βρίσκεσαι στον ίδιο, κοινό σχεδόν χώρο.

#7 Όλα σε ένα

διαρρύθμιση σπιτιού

All in one | Pinterest.com

Δεν είναι ανάγκη να προσπαθείς να χωρέσεις μεμονωμένα έπιπλα στο χώρο σου για να φιλοξενήσουν όσα αντικείμενά σου χρειάζονται στέγη. Παίξε συνδυαστικά και ένωσέ τα! Ποιος είπε πως επειδή έχεις περιορισμένο χώρο δε μπορείς και να προσκαλείς τους φίλους σου για μίνι πάρτι; Μετάτρεψε την βιβλιοθήκη σου σε κάβα ή και το αντίστροφο! Πάντρεψε ακόμα μια ιδιαίτερη γωνιά του σαλονιού σου με τα αγαπημένα σου ποτά. Αυτό που πρέπει να έχεις κατά νου είναι να ταιριάξουν οπτικά τα αντικείμενα που θα διαλέξεις! Μένει να τα αφήσεις στη νέα τους θέση για να μαγεύουν και να κεντρίζουν το ενδιαφέρον όποιου περνά το κατώφλι σου.

Η συμβουλή μας για τη διαρρύθμιση του χώρου σου!

Μη διστάζεις να φέρεις τα πάνω, κάτω! Αν θες να εντοπίσεις την μοναδική για εσένα διαρρύθμιση σπιτιού τότε πρέπει να τολμήσεις! Πειραματίσου, άλλαξε ξανά και ξανά τον τρόπο με τον οποίο είναι τοποθετημένα τα έπιπλα και όλα τα κομμάτια του κάστρου σου. Μόνο έτσι θα βρεις αυτό που στην πράξη είναι το ιδανικό για εσένα. Εκείνο που σε βολεύει και σε εμπνέει! Η διαρρύθμιση που τελικά θα αγαπήσεις είναι και αυτή που θα καταφέρει να αγκαλιάσει με στοργή την καθημερινότητά σου!

Συντάκτης: Ιωάννα Παπαγεωργίου

Ονειρεύεσαι την ιδανική διαρρύθμιση σπιτιού; Μη διστάζεις! Μπες στο Douleutaras.gr και βρες τον κατάλληλο επαγγελματία για να πετύχεις όποιο αποτέλεσμα φαντάζεσαι. Χάρισε στο βασίλειο και στην καθημερινότητά σου όσα τους αξίζουν!

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Εργασίες που ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες

Διακόσμηση σπιτιού
Κηφισιά 02/07/2020
Εκτελέστηκε από
Ευρύκλεια Παναγιώτης Τ.
Τι είδους διακόσμηση χρειάζεσαι;
Διακόσμηση σπιτιού
Υπηρεσίες διακόσμησης:
Διαμόρφωση / Σχεδιασμός χώρου, Αλλαγή επίπλωσης, Επιλογή φωτισμού
Διαστάσεις χώρων:
Έως 50 τ.μ.
4,9
Αναρτήθηκε από Παπαδόπουλου Ε.
Διακόσμηση σπιτιού
Φιλοθέη 06/07/2020
Εκτελέστηκε από
Ευρύκλεια Παναγιώτης Τ.
Τι είδους διακόσμηση χρειάζεσαι;
Διακόσμηση σπιτιού
Υπηρεσίες διακόσμησης:
Επιλογή φωτισμού
Διαστάσεις χώρων:
Έως 50 τ.μ.
Κόστος 290,32€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

1,0

Μίλησα με το συγκεκριμένο κύριο και συμφωνήσαμε την ανακατασκευή ενός δωματίου 10 τμ σε ένα μικρό σπίτι . Μείνετε μακριά από τον συγκεκριμένο. Μας εξαπάτησε μας πήρε 4.300ευρω και άφησε το δωμάτιο ημιτελές με τα μπάζα στο σπίτι γκρεμισμένους τοίχους χώρις αλουμια κτλ . Μας ζήτησε προκαταβολή ένα μέρος των χρημάτων και στο τέλος τα υπόλοιπα .με το πρόσχημα της καραντίνας σταμάτησε τις εργασίες,ωστόσο από την αρχή ανάληψης του έργου (15 Φεβρουαρίου)δούλεψαν σύνολο μόνο 15 μέρες ανά διαστήματα . Κατά τη διάρκεια των εργασιών υπήρξαμε αρκετά γενναιόδωροι μαζί του πηγαίνοντας τον και σε αλλά 3 ακίνητα προς ολική ανακαινηση που σημάινε ότι από ένας θα έβγαζε παρά πολλά χρήματα . Κατά τη διάρκεια των εργάσιων στο σπίτι έκανε ζημιά σε τέντες των παρακάτω διαμερισμάτων και φθορές/βρωμιές στο κλιμακοστάσιο του κτηρίου. Στο τέλος που ζητήσαμε τα χρήματα μας η να παραιτηθεί από το έργο έτσι ώστε απλώς να συνέχισουμε με κάποιον άλλον μας έβρισε με το χειρότερο τρόπο και μας ΑΠΕΙΛΗΣΕ μεταξύ άλλων ότι αν δεν του δώσουμε χρήματα δεν θα μας επιστρέψει τα κλειδιά του διαμερίσματος και διαφορά αλλά . Μείνετε μακριά από αυτόν τον άνθρωπο . Οι υπόλοιπες κριτικές αμφιβάλω αν είναι γνήσιες . Για όσα γράφω υπάρχουν στοιχεία φωτογραφίες μηνύματα οποίος θέλει μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου προσωπικά η με τον δουλευταρά . Φυσικά έχουμε Επιλέξει την νόμιμη όδο έτσι ώστε να μας αποζημειωσει ο συγκεκριμένος κύριος .

Για: Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
5,0

Ο Γιώργος Δρόσος ανέλαβε την γενική ανακαίνιση του διαμερίσματός μου. Είναι το πατρικό μου σπίτι και ήθελα να εμπιστευτώ κάποιον ο οποίος να είναι και έμπειρος και προσιτός οικονομικά. Τα πληρούσε αυτά τα 2 κριτήρια ο κ. Δρόσος. Είναι ένας ιδιαίτερος άνθρωπος, ευγενικός και δίκαιος και προσέχει πάντα τους πελάτες του. Αν έχεις την τύχη να συνεργαστείς μαζί του, θα αποκτήσεις εκτός από έναν καλό επαγγελματία και συνεργάτη, και ένα φίλο. Έχει την εμπειρία να σου κάνει πράξη αυτό το οποίο υπόσχεται, ανεξαρτήτου προσωπικού κόστους και κακοτυχιών που αναπόφευκτα θα προκύψουν στην πορεία ενός έργου γενικής ανακαίνισης. Είναι παλιάς σχολής, με ήθος και τιμιότητα, αν του φερθείς μια φορά καλά θα σου το ανταποδώσει πολλάκις πίσω. Να τον εμπιστευτείτε, τόσο απλά.

Για: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΟΣΟΣ Δ-Τεχνική / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
5,0

εξαιρετικος επαγγελματιας , συνεπεστατος, διαθεσιμος , επικοινωνιακος , με προθεση να βοηθησει τον ιδιοκτητη με την τεχνογνωσια του. Συνισταται ανεπιφυλακτα.Θα τον ξαναχρησιμοποιησω

Για: Δ.ΚΩΣΤΗΣ Ε.Π.Ε / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
5,0

Εξαιρετική δουλειά και άμεση εξυπηρέτηση τους προτείνω ανεπιφύλακτα, ευχαριστημένος απόλυτα.

Για: ALS GREECE CONSTRUCTION / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
5,0

Αξιόλογοι επαγγελματίες. Αξιόλογοι άνθρωποι όλο το συνεργείο.

Για: Αποστόλης Σωτηρόγλου / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
4,9

Είμαι πολύ ευχαριστημενη.Συνεργασιμη,γρήγορη, πολυ επικοινωνία. Πολλές εναλλακτικες λύσεις. Αριστη επαγγελματιας με στοιχεία ανθρωπιας. Την συνιστώ ανεπιφυλαχτα!!!!

Για: INTERIOR ARCHITECT + LIGHTING DESIGNER Evrykleia Tzimou / Διακόσμηση / Αρχιτεκτονική χώρου