Διακόσμηση Στούντιο: Χρήσιμα Tips & Εντυπωσιακά Μικρά Στούντιο που θα σε Εμπνεύσουν!

Η διακόσμηση στούντιο μπορεί να φαίνεται μια δύσκολη διαδικασία, αλλά δεν είναι. Με απλές και έξυπνες κινήσεις μπορείς να δημιουργήσεις ένα πρακτικό και ολοκληρωμένο σπίτι, που δε θα έχει τίποτα να ζηλέψει από τα μεγάλα διαμερίσματα. Αξιοποιώντας τις δυνατότητες που σου προσφέρει ο χώρος, μπορείς να έχεις κουζίνα, καθιστικό και υπνοδωμάτιο σε πολύ λίγα τετραγωνικά.

Με τη σωστή διαρρύθμιση, ακόμη και ο πιο μικρός χώρος μπορεί να μετατραπεί σε ένα λειτουργικό σπίτι. Ποιες είναι οι κινήσεις ματ στη διακόσμηση στούντιο; Με ποιους τρόπους μπορείς να αξιοποιήσεις τα τετραγωνικά για να δημιουργήσεις ένα ολοκληρωμένο σπίτι; Αν ψάχνεις ιδέες και χρήσιμα tips για να διακοσμήσεις το στούντιό σου, αυτό το άρθρο είναι για εσένα!

Διακόσμηση Στούντιο: Ιδέες, tips και φωτογραφίες από μικρά και όμορφα στούντιο που θα σε Εμπνεύσουν!

1. Εξοικονόμησε χώρο

Για να έχεις ένα ολοκληρωμένο και πλήρως λειτουργικό σπίτι, θα πρέπει να αξιοποιήσεις κάθε διαθέσιμο σημείο μέσα στο χώρο. Με έξυπνες κινήσεις μπορείς να δημιουργήσεις ένα παραμυθένιο σκηνικό.

Μην ξεχνάς πως δημιουργείς ένα χώρο, στον οποίο θα περνάς αρκετό χρόνο από την καθημερινότητά σου. Η σωστή εξοικονόμηση του χώρου, θα σε βοηθήσει να διατηρείς όλα τα προσωπικά σου αντικείμενα σε τάξη. Επιπλέον, εξοικονομώντας χώρο, σου δίνεται η δυνατότητα να τοποθετήσεις ακόμη περισσότερα χρήσιμα έπιπλα και αντικείμενα, ώστε να ολοκληρώσεις την διακόσμηση του μικρού χώρου σου.

Για να εξοικονομήσεις σωστά το χώρο προσπάθησε να επιλέξεις έπιπλα με αποθηκευτικούς χώρους. Κάθε έπιπλο που εντάσεις στο χώρο θα πρέπει να έχει διπλή ιδιότητα. Για παράδειγμα, το τραπέζι μπορεί να είναι και γραφείο. Το κρεβάτι μπορεί να έχει στο κάτω μέρος συρτάρια με αποθηκευτικούς χώρους. Μια ξύλινη vintage ντουλάπα, εκτός από στυλ μπορεί να προσφέρει ακόμη περισσότερους χώρους για αποθήκευση.

Ειδικά για το χώρο της κουζίνας που θα είναι αρκετά περιορισμένος, προσπάθησε να εξοικονομήσεις κάθε σημείο. Τοποθέτησε μικρά ράφια και ντουλάπια και κράτα μόνο τα απαραίτητα.

Διακόσμηση Μικρού Σπιτιού: 6 συμβουλές για να μεταμορφώσεις το χώρο σου!

2. Επίλεξε ανοιχτά χρώματα

Στη διακόσμηση στούντιο, καλό θα είναι να επιλέξεις ανοιχτές παλ αποχρώσεις. Τα ανοιχτά χρώματα μεγαλώνουν το χώρο και αναδεικνύουν το φυσικό φωτισμό, κατά τη διάρκεια της ημέρας. Φυσικά, μπορείς να σπάσεις τη μονοτονία με μικρές σκούρες πινελιές. Κάποιο μαύρο ματ τραπεζάκι, ένα σκουρόχρωμο καπέλο φωτιστικού ή cozy ασπρόμαυρα μαξιλάρια, μπορούν να αναδείξουν περισσότερο το χώρο σου.

Η έλλειψη χώρου στη διακόσμηση στούντιο μπορεί να μας περιορίζει, ωστόσο δε χρειάζεσαι μεγάλο χώρο για να έχει ένα μικρό και λειτουργικό σπίτι με στυλ. Προσπάθησε να μετατρέψεις τα βασικά έπιπλα σε διακοσμητικά για το χώρο και φυσικά σε ανοιχτές αποχρώσεις και λιτές γραμμές.

3. Κάνε αντιθέσεις χρωμάτων

Τόλμησε να δημιουργήσεις αντιθέσεις χρωμάτων. Μπορείς να επιλέξεις μια σκούρα απόχρωση για τη μια μεριά του τοίχου και ανοιχτές παλ για τις υπόλοιπες. Θα πρέπει, όμως, να έχεις στο μυαλό σου πως μια τέτοια επιλογή θα σε δεσμεύσει στη διακόσμηση. Προτίμησε να τοποθετήσεις ανοιχτόχρωμα έπιπλα, ώστε να υπάρχει αρμονία και μην δημιουργείται θόρυβος.

Δώσε σημασία στις ισορροπίες των αποχρώσεων. Αν βάλεις περισσότερο σκούρο χρώμα από όσο υποστηρίζει ο χώρος, τότε το στούντιό σου θα φαίνεται σκοτεινό και μικρό.

Όπως βλέπεις στις φωτογραφίες, το έντονο κυπαρισσί χρώμα έχει προτιμηθεί σε μια μεριά του τοίχου, ενώ οι υπόλοιποι τοίχοι έχουν λευκή απόχρωση. Τα βασικά έπιπλα στο χώρο ακολουθούν λευκές και λιτές γραμμές, ενώ έχουν γίνει μικρές παρεμβάσεις από ξύλινα στοιχεία και αντικείμενα σε κρεμ και γκρι χρώμα.

10 Διαχρονικές Ιδέες για να Διακοσμήσεις το Μικρό Σαλόνι σου!

4. Οριοθέτησε με εμφανή τρόπο τους χώρους

Μια κίνηση ματ στη διακόσμηση στούντιο είναι η σωστή οριοθέτηση και διαρρύθμιση του χώρου. Οριοθετώντας το χώρο μπορείς να δημιουργήσεις μικρά δωμάτια και να απομονώσεις το καθιστικό, από το κρεβάτι ή την κουζίνα. Έτσι, το σπίτι σου θα δείχνει πιο οργανωμένο, ενώ θα καταφέρεις μια σωστότερη διαρρύθμιση στο χώρο.

Με αυτό τον τρόπο, από τη μια πλευρά μπορείς να τοποθετήσεις το καθιστικό σου, στο οποίο μπορείς να βάλεις ένα μικρό καναπέ και μια πολυθρόνα. Τοποθέτησε, επίσης, κάποιο έπιπλο με αποθηκευτικούς χώρους και μια βιβλιοθήκη. Στον απέναντι τοίχο, μπορεί να μπει το κρεβάτι και το γραφείο σου. Με αυτή την απλή διαρρύθμιση, ο χώρος αξιοποιείται πλήρως, οι χώροι αποκτούν εμφανείς διαστάσεις και το μικρό σου studio δείχνει μεγαλύτερο.

#tip: Προσπάθησε να μην υπερφορτώνεις το χώρο. Προτίμησε μικρά έπιπλα και φρόντισε να κάνεις σωστή διαρρύθμιση, ώστε να μείνει χώρος για να κινείσαι ελεύθερα.

Ελπίζουμε να σε βοηθήσαμε να εμπνευστείς και να πάρεις ιδέες στη διακόσμηση στούντιο. Εάν χρειάζεσαι τη βοήθεια κάποιου ειδικού για την ανανέωση του χώρου σου, μπορείς να αναθέσεις την εργασία σου σε κάποιον από τους έμπειρους διακοσμητές της πλατφόρμας μας. Συμπληρώνοντας μια σύντομη φόρμα, θα λάβεις άμεσα τις καλύτερες προσφορές, από τους αξιολογημένους επαγγελματίες διακοσμητές του Douleutaras.gr.

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Εργασίες που ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες

Διακόσμηση σπιτιού
Καισαριανή 24/09/2020
Εκτελέστηκε από
sotiris s.
Τι είδους διακόσμηση χρειάζεσαι;
Διακόσμηση σπιτιού
Υπηρεσίες διακόσμησης:
Επιλογή χρωμάτων
Διαστάσεις χώρων:
Έως 50 τ.μ.
Διακόσμηση σπιτιού
Αχαρνές 25/09/2020
Εκτελέστηκε από
Κωνσταντινιά Κ.
Τι είδους διακόσμηση χρειάζεσαι;
Διακόσμηση σπιτιού
Υπηρεσίες διακόσμησης:
Αλλαγή επίπλωσης
Διαστάσεις χώρων:
Έως 50 τ.μ.
Κόστος 40,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Πολύ σωστός επαγγελματίας, τήρησε σωστά το αυστηρό χρονοδιάγραμμα που είχα και με πολύ καλές τιμές.

Για: Αργύρης Κουγιουμτσιάδης / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
4,0

Ο κύριος Μιχάλης Βαμβακάς ειναι ένας επαγγελματίας, συνεπείς στις υποχρεώσεις του και απο την αρχή του έργου η εργασίες κύλησαν ρολόι .

Για: Homeworks Constructions / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
5,0

Συνέπεια, αμεσότητα, άριστη δουλειά και πολύ καλή τιμή

Για: Νίκη Νίνου / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
5,0

Ήρθαν 4 για να μου δώσουν προσφορά και ο μοναδικός που μου έλυσε όλες τις απορίες και μου βρήκε λύσεις ήταν ο κύριος Ηλίας. Συνεργαστήκαμε πολύ καλά και τον συστήνω ανεπιφύλακτα ! Όλοι όσοι μπαίνουν στο χώρο μου σχολιάζουν τι ωραία δουλειά έχει γίνει. Ευχαριστώ πολύ !!!!!

Για: Ηλίας Σταθάκος / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
4,6

Στους 5 συνολικά υποψηφίους που ήρθαν να δουν το σπίτι ήταν ο μοναδικός που με κάλυψε σε ότι ακριβώς ήθελα να κάνω στον χώρο μου. Το αποτέλεσμα με ικανοποιεί απόλυτα όπως και το συνολικό κόστος. Τον ευχαριστώ πολύ!

Για: Ηλίας Σταθάκος / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
1,0

Μακρια απο αυτον τον υποτιθεμενο επαγγελματια! Ξεκινησε τις εγρασιες Ιανουαριο (δουλεια ενος μηνα) και μας αφησε ατελειωτο το σπιτι και με παρα πολλα προβληματα στο σπιτι και μισοτελειωμενο τον Ιουνιο! Καμμια εργασια δεν εγινε οπως πρεπει. Οι τοιχοι στραβοι, τα πλακακια ολα κακοβαλμενα, υδραυλικα που βγαλανε προβληματα κατευθειαν, ελαιοχρωματισμοι που γινανε συμφωνα με τα γουστα του εργατη! Και απειρα αλλα θεματα, τιποτα δεν εγινε σωστο. Σε βαζει να μιλας με εναν εναν τους εργατες, συνεχως ανεβαζει το κοστος ενω οι εργασιες ειναι μεσα στο συμβολαιο σε βαζει να τις διπλο/τριπλοπληρωνεις! Αγχος, νευρα, χασιμο χρονου με συζητησεις επιπεδου << Ναι ειναι οι εργασιες ειναι μεσα στο συμβολαιο αλλα δεν υπολογησα σωστα το κοστος οταν εκανα το συμβολαιο και αρα θα πρεπει να τις ξαναπληρωσεις>>. Απο ολες τις αποψεις: ΜΑΚΡΙΑ!!! Ηταν εφιαλτης!

Για: Νικόλαος Σταλίκας / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού