Τα 10 σχέδια για οροφές με γυψοσανίδα που θα σε κάνουν να κοιτάς ψηλά!

οροφές με γυψοσανίδα

Η γυψοσανίδα είναι ένα μαγικό οικοδομικό υλικό, το οποίο προσφέρει πάρα πολλές λύσεις σε καθημερινά προβλήματα μας. Από τη φύση της έχει ιδιότητες που ενισχύουν την καλή εσωτερική θερμομόνωση, ηχομόνωση και πυροπροστασία του σπιτιού. Αυτοί είναι και κάποιοι βασικοί λόγοι για τους οποίους η χρήση της έχει αυξηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια. Όμως, υπάρχει ένας τρόπος για να χρησιμοποιήσεις τη γυψοσανίδα προς το συμφέρον σου και να αυξήσεις την αισθητική αξία του σπιτιού σου. Ο τρόπος αυτός είναι οι οροφές με γυψοσανίδα.

Υπάρχουν πολλά σχέδια για οροφές με γυψοσανίδα που αξίζουν την προσοχή σου. Οι οροφές αυτές ονομάζονται διαφορετικά και ψευδοροφές, γιατί ουσιαστικά βασίζονται στην κανονική οροφή του σπιτιού σου. Ωστόσο, αν η οροφή στο σπίτι σου είναι ήδη πιο χαμηλή, απ’ όσο θα ήθελες, ίσως το χτίσιμο ψευδοροφής δεν είναι αυτό που χρειάζεσαι. Υπάρχουν και άλλες μοντέρνες επιλογές για να φέρεις τη γυψοσανίδα στο χώρο σου. Για παράδειγμα, μπορείς να διακοσμήσεις το τζάκι σου με γυψοσανίδα ή να επενδύσεις έναν τοίχο με ράφια υψηλής αισθητικής.

Αν ενδιαφέρεσαι για σχέδια από οροφές με γυψοσανίδα, έχουμε να σου προτείνουμε 10 αγαπημένα μας σχέδια που θα απογειώσουν την αισθητική του σπιτιού σου.

10 μοντέρνες οροφές με γυψοσανίδα που θα μεταμορφώσουν το χώρο σου!

#1 Οροφή με κρυφό φωτισμό

Το σύστημα κρυφού φωτισμού είναι μια πρόσθετη νότα πολυτελείας για το σπίτι. Συνήθως, λειτουργεί συμπληρωματικά προς το βασικό φωτισμό του χώρου. Ο πιο εύκολος και αισθητικά όμορφος τρόπος να τοποθετήσεις σύστημα κρυφού φωτισμού, είναι να το συνδυάσεις με ψευδοροφή από γυψοσανίδα. Η τοποθέτηση ψευδοροφής είναι μια αγαπημένη κατασκευή για το σπίτι και βρίσκει όλο και περισσότερους υποστηρικτές. Εκτός από το να δημιουργεί ξεχωριστή ατμόσφαιρα, το σύστημα κρυφού φωτισμού σου μπορεί και να εστιάζει στα σημεία που επιθυμείς, για να αναδείξει κάποια αντικείμενα του χώρου. Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να τοποθετήσεις τα φώτα στο κατάλληλο σημείο της ψευδοροφής.

οροφή για κρυφό φωτισμό

#2 Οροφή με διχρωμία

Οι οροφές με γυψοσανίδα, αλλά και γενικότερα οι κατασκευές από γυψοσανίδα, έχουν ένα βασικό πλεονέκτημα. Το πλεονέκτημα αυτό είναι πως μπορούν εύκολα να βαφούν στο χρώμα της επιλογής σου. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως η ψευδοροφή σου μπορεί εύκολα να ταιριάξει με τη διακόσμηση του χώρου. Μπορείς, ακόμα, να βάψεις την ψευδοροφή από γυψοσανίδα σε 2 διαφορετικά χρώματα. Αυτό θα την κάνει ακόμα πιο ξεχωριστή και μοντέρνα. Ωστόσο, θα σου προτείναμε να διαλέξεις τη διχρωμία της οροφής σου πολύ προσεκτικά και να μη βάλεις πολύ φανταχτερά χρώματα. Ειδικά αν οι τοίχοι του δωματίου έχουν ήδη ζωηρά χρώματα, μπορεί το αποτέλεσμα να είναι μια θορυβώδης διακόσμηση που κουράζει το βλέμμα.

οροφή με διχρωμία

#3 Οροφή σε γεωμετρικά σχήματα

Τα γεωμετρικά σχήματα είναι must στοιχεία της σύγχρονης διακόσμησης, ειδικά αν γίνεται σε μινιμαλιστικό ύφος. Κυριαρχούν οι ίσιες και καθαρές γραμμές, η απλότητα που φέρνει η κομψότητα χωρίς υπερβολές. Μπορείς να κινηθείς στο μοτίβο αυτό, ακόμα και σε ό,τι αφορά τις οροφές με γυψοσανίδα. Ένα πολύ όμορφο σχέδιο για ψευδοροφή από γυψοσανίδα είναι ο σχηματισμός σε τετράγωνα. Ξεφεύγει από την εντελώς απλή οροφή και μοιάζει πιο όμορφο αισθητικά. Ταυτόχρονα, δεν είναι υπερβολικό σαν σχέδιο και μπορεί εύκολα να ταιριάξει με τη διακόσμηση σου. Είναι μια επιλογή μοντέρνα και πρωτοποριακή, η οποία όμως δεν απογοητεύει ποτέ. Ειδικά αν σκέφτεσαι να τοποθετήσεις ψευδοροφή σε σαλόνι μεγάλων διαστάσεων, ο σχεδιασμός σε τετράγωνα θα αναδείξει το χώρο πάρα πολύ.

οροφή με τετράγωνα σχέδια

#4 Οροφή σε κυκλικό σχέδιο

Οι καμπύλες γραμμές χρησιμοποιούνται εντελώς διαφορετικά, σε σχέση με τις ίσιες γραμμές. Έτσι, μια ψευδοροφή σε κυκλικό σχήμα θα φέρει εντελώς διαφορετικό αποτέλεσμα, από μια ψευδοροφή σε τετράγωνα. Οι οροφές με γυψοσανίδα σε καμπύλες γραμμές είναι πιο κλασικές, δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε αρχοντικό. Πώς να ενισχύσεις ακόμα περισσότερο την αίσθηση του κομψού αρχοντικού; Ένας απλός τρόπος είναι να διαλέξεις τα σωστά φωτιστικά οροφής. Για παράδειγμα, κάποιες κλασικές επιλογές με ξύλο που κάνουν αντίθεση με το ουδέτερο χρώμα της οροφής, είναι ό,τι πρέπει. Αντιθέτως, θα σου προτείναμε να αποφύγεις πολύ μοντέρνα και μινιμαλιστικά φωτιστικά, γιατί θα δημιουργήσουν διαφορετική ατμόσφαιρα.

οροφή σε κυκλικό σχήμα

#5 Οροφή σε πρωτοποριακό σχεδιασμό

Όταν κάνουμε λόγο για πρωτοποριακό σχεδιασμό, εννοούμε κάτι που ξεφεύγει από όλα όσα βλέπουμε συνήθως. Όταν σχεδιάζεις τη δική σου οροφή από γυψοσανίδα, μπορείς ελεύθερα να δείχνεις δημιουργικότητα. Το πιο σημαντικό στη διακόσμηση σου είναι τα στοιχεία να “δένουν” μεταξύ τους σαν σύνολο, αλλά και να ταιριάζουν στην προσωπικότητα σου. Λοιπόν, αν σου αρέσει να πειραματίζεσαι με διαφορετικά σχέδια, σου προτείνουμε να εξετάσεις κάποια σχέδια για οροφές με γυψοσανίδα που δε βλέπεις συχνά. Άλλωστε, ίσως έτσι μπορέσεις να καθορίσεις τη δική σου μόδα, την οποία θα θαυμάζουν οι καλεσμένοι σου.

Διάβασε επίσης: 10 εκπληκτικά σχέδια οροφής με γυψοσανίδα για το σπίτι σου!

οροφή σε πρωτοποριακό σχεδιασμό

#6 Οροφή με συνδυασμό φωτιστικών

Ποιος είπε πως πρέπει να διαλέξεις ένα σχέδιο φωτιστικών για να στολίσεις την οροφή και να φωτίσεις το χώρο σου; Οι οροφές με γυψοσανίδα μπορούν να συνδυαστούν τόσο με συστήματα κρυφού φωτισμού, όσο και με κλασικά φωτιστικά. Έτσι, σου δίνεται η δυνατότητα να κάνεις ένα μοντέρνο συνδυασμό που θα έχει και τα δύο. Εξάλλου, κάθε είδος φωτισμού μπορεί να εξυπηρετεί διαφορετικό σκοπό. Εσύ επιλέγεις τι είδους ατμόσφαιρα θέλεις να κάνεις με το φωτισμό σου. Ωστόσο, θα σου προτείναμε να χρησιμοποιήσεις φωτιστικά σε απλές γραμμές, τα οποία δεν είναι πολύ φανταχτερά. Λόγω του συνδυασμού 2 ειδών φωτισμού, η οροφή σου στολίζεται ούτως ή άλλως και δε χρειάζεται προσπάθεια για να εντυπωσιάσει.

οροφή με συνδυασμό φωτιστικών

#7 Οροφή με γυψοσανίδα & ξύλο

Οι οροφές με γυψοσανίδα μπορούν πολύ εύκολα να συνδυαστούν με διάφορα άλλα οικοδομικά υλικά. Το μόνο πράγμα που έχεις να κάνεις για να συνδυάσεις την ψευδοροφή σου με κάποιο άλλο υλικό, είναι να τη βάψεις στο κατάλληλο χρώμα. Συνήθως, οι οροφές βάφονται έτσι κι αλλιώς σε ουδέτερα χρώματα, όπως το λευκό. Αυτό συμβαίνει, έτσι ώστε ο χώρος να μοιάζει πιο μεγάλος και το φως να διαχέεται με μεγαλύτερη ευκολία. Οπότε, ας υποθέσουμε πως η ψευδοροφή σου είναι βαμμένη σε λευκό χρώμα. Αν τη συνδυάσεις με φωτιστικά από σκουρόχρωμο ξύλο, η οπτική αντίθεση θα σε εντυπωσιάσει όσο δε φαντάζεσαι. Η ιδέα είναι ιδανική για σένα, αν σχεδιάζεις τη διακόσμηση σου σε κλασικό, ή παραδοσιακό στυλ.

οροφή με γυψοσανίδα και ξύλο

#8 Οροφή για ανάδειξη έργων τέχνης

Αν έχεις κάποια έργα τέχνης που θαυμάζεις πολύ στο χώρο σου, υπάρχει τρόπος να τα αναδείξεις περισσότερο. Μια από τις πιο ιδιαίτερες ιδέες για οροφές με γυψοσανίδα, είναι το να τις συνδυάσεις με τον κατάλληλο φωτισμό, ώστε να αναδεικνύουν συγκεκριμένα σημεία που θέλεις. Έτσι λοιπόν, μπορείς να κινηθείς και για τα έργα τέχνης που έχεις στον τοίχο σου. Διάλεξε ένα σχέδιο ψευδοροφής, το οποίο συνδυάζεται με σύστημα φωτισμού στο σημείο, όπου η οροφή κάνει γωνία με τον τοίχο. Σαν αποτέλεσμα, θα έχεις φωτισμό ακριβώς πάνω από τα έργα τέχνης σου. Η ψευδοροφή δε θα προσελκύει και τόσο τα βλέμματα, αλλά εσύ θα έχεις αυτό που χρειάζεσαι.

οροφή για ανάδειξη έργων τέχνης

#9 Οροφή για τον πάγκο της κουζίνας

Μήπως θεωρείς πως η κουζίνα σου δεν έχει λάβει την προσοχή που αξίζει; Πολλές φορές, σχεδιάζουμε τη διακόσμηση του σπιτιού μας και δίνουμε τη μικρότερη σημασία στην κουζίνα. Ίσως για αυτό να οφείλεται η υπερβολικά πρακτική χρήση που αναγνωρίζουμε σε εκείνη, δηλαδή το να μαγειρεύουμε, να σερβίρουμε και να διατηρούμε το φαγητό. Αν έχεις αποφασίσει να αλλάξεις διακόσμηση στην κουζίνα σου για να γίνει πιο μοντέρνα, οι οροφές με γυψοσανίδα έχουν τη λύση για σένα. Επικεντρώσου στο σημείο πάνω από τον πάγκο της κουζίνας και τοποθέτησε εκεί το σύστημα κρυφού φωτισμού. Έτσι θα ομορφύνει η κουζίνα, αλλά θα έχεις και καλύτερη ορατότητα, όταν εργάζεσαι πάνω στον πάγκο.

οροφή για τον πάγκο κουζίνας

#10 Οροφή & διακόσμηση τζακιού

Ο καλύτερος τρόπος να συνδυάσεις την οροφή από γυψοσανίδα, είναι με περισσότερη γυψοσανίδα! Αυτό σημαίνει, πως μπορείς να βάλεις στο σαλόνι σου μια υπέροχη ψευδοροφή από γυψοσανίδα σε απλό σχέδιο και να τη συνδυάσεις με επένδυση τζακιού από γυψοσανίδα στο ίδιο χρώμα. Μάλιστα, η επένδυση από γυψοσανίδα για τζάκια έχει γίνει πολύ δημοφιλής σαν ιδέα. Είναι οικονομική, αισθητικά όμορφη και μπορεί να συνδυαστεί και με άλλα οικοδομικά υλικά. Έτσι, σου προτείνουμε να αξιοποιήσεις αυτή την τάση για να κάνεις πιο μοντέρνο το σαλόνι σου.

οροφή για διακόσμηση τζακιού

Ελπίζουμε να σε εμπνεύσουμε με τις ιδέες που προτείνουμε για οροφές με γυψοσανίδα! Αν σκέφτεσαι να διακοσμήσεις το σπίτι σου με γυψοσανίδες ή να κάνεις ηχομόνωση ταβανιού με γυψοσανίδα, εμπιστεύσου τους ειδικούς. Καταχώρησε την εργασία σου και πάρε άμεσα προσφορές από έμπειρους και αξιολογημένους επαγγελματίες της πλατφόρμας μας για να διακοσμήσεις και να μονώσεις το χώρο σου!

κουζίνα σαλόνι διαχωριστικό

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα