Μένουμε Σπίτι: Ποια είναι τα χρώματα για την κρεβατοκάμαρα σύμφωνα με το Φενγκ Σούι;

Το φενγκ σούι είναι μια φιλοσοφία χρόνων που έχει ως στόχο τη διατήρηση της ισορροπίας της ενέργειας ενός χώρου. Σκέφτεσαι να βασιστείς στο φενγκ σούι για τη διακόσμηση της κρεβατοκάμαράς σου; Θα πρέπει να ξεκινήσεις έχοντας στο νου σου ποια είναι τα κατάλληλα χρώματα για την κρεβατοκάμαρα σύμφωνα με το φενγκ σούι. Ωστόσο, τα κατάλληλα χρώματα βασίζονται στον προσανατολισμό του δωματίου.

Πρώτα από όλα θα πρέπει να εξετάσεις προσεκτικά τον προσανατολισμό ολόκληρου του σπιτιού και των επιμέρους δωματίων. Η κάθε κατεύθυνση έχει και τη δική της ερμηνεία.  Καλό θα ήταν, λοιπόν, να βρεις προς τα πού “κοιτάει” το κάθε δωμάτιο, γιατί βάσει του προσανατολισμού τους θα επιλεχθούν και τα ευνοϊκότερα χρώματα. Πιο συγκεκριμένα, στον χώρο της κρεβατοκάμαρας είναι λογικό να θέλεις να ευνοήσεις τα στοιχεία της αγάπης και του έρωτα.

Φενγκ Σούι: Χρώματα για Κρεβατοκάμαρα βάσει προσανατολισμού!

Ανατολικός

Εάν η κατεύθυνση της κρεβατοκάμαράς σου είναι ανατολική αυτό σημαίνει ότι αντιπροσωπεύει δύο πολύ σημαντικά στοιχεία, όπως αυτά της υγείας και της οικογένειας. Αυτοί είναι παράγοντες που οφείλεις να ενισχύσεις και να προσθέσεις στην διακόσμηση ης κρεβατοκάμαράς σου. Προκειμένου να ευνοήσεις τα στοιχεία αυτά χρησιμοποίησε περισσότερο χρώματα όπως το πράσινο και το καφέ. Ταυτόχρονα, μπορείς να βάλεις και ορισμένα στοιχεία γήινων χρωμάτων, καθώς και μπλε ή μαύρο.

Νοτιοανατολικός

Ο νοτιοανατολικός προσανατολισμός κυριεύεται από την αφθονία της ζωής και τα χρήματα. Σύμφωνα με το φενγκ σούι τα χρώματα για κρεβατοκάμαρα αυτής της κατεύθυνσης δε διαφέρουν με αυτά που αναφέραμε στην προηγούμενη. Επομένως, μπορείς να χρησιμοποιήσεις πράσινους, καφέ αλλά και γήινους τόνους.

Νότιος

Εάν το υπνοδωμάτιο σου “κοιτάζει” προς το νότο, τότε χαρακτηρίζεται από τη δόξα και τη φήμη. Αυτά τα δύο εκπροσωπούν τη φωτιά, ένα από τα 5 στοιχεία της φύσης. Εάν σε ενδιαφέρει, λοιπόν, να τα ενισχύσεις, τότε επίλεξε χρώματα για την κρεβατοκάμαρά σου όπως το κόκκινο, το ροζ, το πορτοκαλί, το μοβ και το κίτρινο. Πρόκειται για ζεστά, έντονα και τολμηρά χρώματα. Παράλληλα μπορείς να προσθέσεις μερικές λεπτομέρειες πράσινου και καφέ για να κρατήσεις ισορροπία.

Νοτιοδυτικός

Μήπως η κατεύθυνση της κρεβατοκάμαράς σου είναι νοτιοδυτική; Ε αυτός είναι ο καταλληλότερος προσανατολισμός! Συμβολίζει την αγάπη και το γάμο, δύο στοιχεία απαραίτητα στον προσωπικό χώρο ενός ζευγαριού. Ακόμα, όμως κι αν δεν έχεις ταίρι, τώρα θα ξέρεις με ποια χρώματα να διακοσμήσεις την κρεβατοκάμαρά σου προκειμένου να ενισχύσεις το συγκεκριμένο τομέα. Το κόκκινο, το πορτοκαλί, το κίτρινο, το ροζ, και το μοβ είναι χρώματα που βοηθούν στο ρομαντισμό και την ερωτική διάθεση δύο συντρόφων. Παράλληλα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ορισμένες γήινες λεπτομέρειες για να κάνεις πιο ήπια τη διακόσμηση του υπνοδωματίου.

χρώματα για την κρεβατοκάμαρα σύμφωνα με το φενγκ σούι

Δυτικός

Η δυτική πλευρά είναι υπεύθυνη για τη δημιουργικότητα και την παιδικότητα. Αυτή είναι η γωνιά των παιδιών και του παιχνιδιού. Εάν το υπνοδωμάτιο σου είναι δυτικά προσανατολισμένο, τότε τα ιδανικότερα χρώματα  για αυτό είναι το άσπρο και το γκρι. Το άσπρο πέρα από την αγνότητα, συμβολίζει και τον λευκό καμβά ενός ζωγράφου, πράγμα που ενισχύει την καλλιτεχνική διάθεση. Μπορείς να προσθέσεις και γήινους τόνους, που θα βοηθήσουν ώστε να μην έχεις έντονες χρωματικές διαφορές.

Βορειοδυτικός

Εάν ο προσωπικός σου χώρος έχει βορειοδυτικό προσανατολισμό, τότε τα χρώματα για κρεβατοκάμαρα σύμφωνα με το φενγκ σούι, είναι τα ίδια με αυτά του δυτικού. Βασίζονται και οι δύο κατευθύνσεις στο στοιχείο του μετάλλου, για αυτό το λόγο επιλέγονται και τα συγκεκριμένα χρώματα. Παρ’ όλα αυτά, αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι το στοιχείο της φωτιάς και τα σχετιζόμενα χρώματα, όπως το κόκκινο, το πορτοκαλί και το ροζ. Ο συνδυασμός τους θα ήταν καταστροφικός για την ισορροπία της ενέργειας του δωματίου.

Βόρειος

Ο βορράς εκπροσωπεί το στοιχείο του νερού και είναι υπεύθυνος για την καριέρα των ανθρώπων. Τα χρώματα που ταιριάζουν σε ένα δωμάτιο με βόρειο προσανατολισμός είναι το μπλε και το μαύρο. Όπως μπορεί να αντιλαμβάνεσαι, όμως, αυτά τα χρώματα δεν προκαλούν ευχάριστη διάθεση αλλά ενδεχομένως έχουν καταθλιπτική τάση. Για το λόγο αυτό προσπάθησε να τα περιορίσεις στην διακόσμηση της κρεβατοκάμαράς σου και συνδύασέ τα με λευκούς και γκρι τόνους. Επίσης, αν και κυριαρχεί το νερό, καλό θα ήταν να μην προσθέσεις κάποιο υγρό στοιχείο.

Βορειοανατολικός

Εάν η κατεύθυνση της κρεβατοκάμαρας σου είναι βορειοανατολική, τότε συμβολίζει την πνευματική αύξηση και ανάπτυξη. Για να ενισχύσεις αυτά τα στοιχεία προτίμησε γήινους τόνους, καθώς και λεπτομέρειες κόκκινου, πορτοκαλί, ροζ ή μοβ χρώματος. Μπορείς να βάψεις τους τοίχους σε μπεζ χρώμα και να το συνδυάσεις με κόκκινες λεπτομέρειες σε υφάσματα ή μαξιλάρια.

Ελπίζουμε να σε βοηθήσαμε να διαλέξεις τα χρώματα για την κρεβατοκάμαρα σύμφωνα με το φενγκ σούι. Ωστόσο, εάν χρειάζεσαι βοήθεια για το βάψιμο του υπνοδωματίου ή του υπόλοιπου σπιτιού, εμείς είμαστε εδώ! Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας εντελώς δωρεάν και θα σου βρούμε άμεσα αξιολογημένους ελαιοχρωματιστές, για να σου δώσουν προσφορές και να μεταμορφώσουν το σπίτι σου!

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Εργασίες που ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες

Διακόσμηση σπιτιού
Καισαριανή 24/09/2020
Εκτελέστηκε από
sotiris s.
Τι είδους διακόσμηση χρειάζεσαι;
Διακόσμηση σπιτιού
Υπηρεσίες διακόσμησης:
Επιλογή χρωμάτων
Διαστάσεις χώρων:
Έως 50 τ.μ.
Διακόσμηση σπιτιού
Αχαρνές 25/09/2020
Εκτελέστηκε από
Κωνσταντινιά Κ.
Τι είδους διακόσμηση χρειάζεσαι;
Διακόσμηση σπιτιού
Υπηρεσίες διακόσμησης:
Αλλαγή επίπλωσης
Διαστάσεις χώρων:
Έως 50 τ.μ.
Κόστος 40,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Φοβερός επαγγελματίας!!! Γρήγορος και χωρίς να λερώνει. Δεν περίμενα να βρω από μια εφαρμογή έναν σωστό επαγγελματία!!! Ευχαριστώ πολύ Μάριε!!!

Για: Μάριος Τσούπης / Ελαιοχρωματισμοί
5,0

Άριστος επαγγελματίας και αξιόλογος άνθρωπος. Παραδώση εργασίας στον ακριβή χρόνο συμφωνιας.

Για: Παναγιώτης Ψαρράς / Ελαιοχρωματισμοί
5,0

Εξαιρετικός επαγγελματίας το δωμάτιο ήταν έτοιμο σε 1 ημέρα τέλειο και καθαρό Πραγματικά αξιοθαύμαστο το συνεργείο του !!

Για: Χρήστος Μήτσης / Ελαιοχρωματισμοί
5,0

Εξαιρετικος επαγγελματιας γρηγορος με τελειο αποτελεσμα και πανω απ'ολα με συνεπεια

Για: Χρήστος Γιατσης / Ελαιοχρωματισμοί
5,0

Επαγγελματίας πανω από όλα. Ορίσαμε ημερομηνίες και ήρθε όπως ακριβώς συμφωνήθηκε. Η εμπειρία με το συνεργείο του κύλησε ομαλά και με εμπιστοσύνη. Το αποτέλεσμα μιλάει από μόνο του. Με άλλα λόγια: 1) προσιτός στην τιμή 2) γρήγορος στην διεκπεραίωση αλλά με ποιοτικό αποτέλεσμα. 3) χρειαστηκαν παραπάνω μέρες και δεν χρέωσε επιπλέον πέρα από ότι συμφωνήσαμε 4) Καθαρό συνεργείο και με μεράκι που ακόμα και σε λάθος επιλογή χρώματος θα συμβουλέψουν για το καλύτερο αποτέλεσμα. Εννοείται ότι κέρδιζει τον πελάτη με το πόσο ανθρώπινα φέρεται. Φυσικά και αναμένω να συνεργαστούμε ξανα στο κοντινό μέλλον.

Για: Πέτρος Σαββίδης / Ελαιοχρωματισμοί
5,0

Πολυ σωστός επαγγελματίας και γρήγορος στη δουλειά του

Για: Νίκος Σταφάι / Ελαιοχρωματισμοί