Διακόσμηση επαγγελματικού γραφείου σε 4 βήματα!

Αναρωτιέσαι μήπως ο επαγγελματικός σου χώρος χρειάζεται αλλαγές, για να αυξηθεί η παραγωγικότητα των εργαζομένων; Έχεις απόλυτο δίκιο να προβληματίζεσαι για το θέμα αυτό. Έχει αποδειχθεί ότι εργασιακά περιβάλλοντα, με την κατάλληλη διακόσμηση και διαρρύθμιση, τείνουν να έχουν αυξημένη παραγωγικότητα, περισσότερους πελάτες και, κατά συνέπεια, μεγαλύτερα έσοδα. Πώς, όμως, θα πετύχεις την τέλεια διακόσμηση επαγγελματικού γραφείου; Δε χρειάζεται να σε πιάνει πανικός. Μπορείς να ακολουθήσεις κάποιες χρήσιμες συμβουλές για τη διακόσμηση επαγγελματικού γραφείου, ικανές να φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Το πιο σημαντικό είναι να έχεις καλή διάθεση και ενδιαφέρον για το περιβάλλον εργασίας σου, αφού είναι ένας χώρος όπου περνάς μεγάλο μέρος της ημέρας σου.  

Πώς θα κάνω την ιδανική διακόσμηση επαγγελματικού γραφείου;

 

Διάλεξε τα χρώματα με σοφία

Η επιστήμη της ψυχολογίας έχει αποδείξει ότι τα χρώματα επηρεάζουν άμεσα τη διάθεση μας. Κάθε χρώμα προσφέρει και κάτι διαφορετικό στην ψυχολογία μας και είναι καλό να γνωρίζεις ποιο χρώμα είναι κατάλληλο για το δικό σου χώρο εργασίας. Οι “ασφαλείς” επιλογές είναι πάντα το λευκό και το μπεζ, αλλά αν ενδιαφέρεσαι για κάτι πιο ξεχωριστό, μπορείς να γνωρίζεις και κάποιες άλλες εναλλακτικές.

Πράσινο

Γενικά, το πράσινο είναι το χρώμα της αρμονίας και της ισσοροπίας. Κατευνάζει τον εκνευρισμό και μειώνει το άγχος, κάτι που είναι, πιθανώς, αναγκαίο σε έναν εργασιακό χώρο. Κυρίως σε ανοιχτές αποχρώσεις, μπορεί να δημιουργήσει αισθήματα χαράς και ασφάλειας. Σε πιο σκούρες αποχρώσεις, εκδηλώνει την υψηλή ποιότητα, τον πλούτο και το κύρος.

Πορτοκαλί

Αν η χαρούμενη ατμόσφαιρα είναι αυτό που έχει ανάγκη η διακόσμηση επαγγελματικού γραφείου σου, τότε μπορείς να εξετάσεις τη λύση του πορτοκαλί. Συνδύασε το με απαλά χρώματα, όπως το λευκό, ή το ανοιχτό κίτρινο, για να αυξήσεις το αίσθημα οικειότητας. Όμως πρόσεξε σε τι έκταση το χρησιμοποιείς, γιατί το πορτοκαλί δε θεωρείται χρώμα που συνδέεται με πολυτέλεια και ακριβές υπηρεσίες.

Μωβ

Από την άλλη πλευρά, αν το γραφείο σου ειδικεύεται σε δημιουργικές εργασίες, όπως, για παράδειγμα, ένα διαφημιστικό γραφείο, μπορείς να σκεφτείς αν θα σου άρεσε να προσθέσεις κάποια μωβ στοιχεία σε αυτό. Το μωβ είναι το χρώμα της δημιουργικής σκέψης και της υψηλής ποιότητας. Προσφέρει συγκέντρωση και εντυπωσιάζει. Μάλιστα, αν το επιλέξεις σε ανοιχτές αποχρώσεις, όπως το βιολετί, θα παρατηρήσεις ότι η ατμόσφαιρα εμπνέει για χαλάρωση και ηρεμία.

Τοποθέτησε τα σωστά έπιπλα στις σωστές θέσεις

Επιλογή των επίπλων

Τα έπιπλα του γραφείου είναι πολύ σημαντικά, τόσο για τους εργαζομένους, όσο και για τους πελάτες. Πρέπει να είναι άνετα και να μην προδιαθέτουν τους παρευρισκόμενους με διάθεση να αποχωρήσουν από το γραφείο. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στα καθίσματα. Μια άνετη καρέκλα μπορεί να σημαίνει για τον εργαζόμενο ότι δε χρειάζεται να αλλάζει στάση διαρκώς. Το αποτέλεσμα είναι ότι διασπάται δυσκολότερα η προσοχή του από την εργασία του, ενώ είναι πιο καλοδιάθετος και ικανός να ολοκληρώσει την εργασία πιο γρήγορα και πιο ποιοτικά. Από την άλλη πλευρά, για τον πελάτη μια άνετη καρέκλα, ή πολυθρόνα, στο χώρο αναμονής, μπορεί να σημαίνει ότι η εταιρία νοιάζεται για αυτόν. Επίσης, μπορεί να συμβολίζει ότι ο πελάτης είναι καλοδεχούμενος στο χώρο και ότι μπορεί να παραμείνει, χωρίς να δυσανασχετεί, για όσο χρειαστεί. Αν, λοιπόν, θέλεις η διακόσμηση επαγγελματικού γραφείου σου να εμπνέει φιλική διάθεση στον πελάτη, τότε διαμόρφωσε το χώρο υποδοχής και αναμονής, με τη μέγιστη δυνατή άνεση.

Θέση των επίπλων

Μιας και μιλάμε για καρέκλες, γνωρίζεις πόσο σημαντική είναι η θέση τους στο χώρο; Ο τρόπος που τοποθετούνται στο γραφείο αλλάζει την οπτική γωνία εκείνου που κάθεται, επηρεάζοντας τη διάθεση του. Συνεπώς, πρέπει να μελετήσεις προσεκτικά το θέαμα που αντικρύζουν οι εργαζόμενοι του γραφείου, γιατί δεν πρέπει να αποσπά την προσοχή τους, αλλά ούτε και να τους θλίβει, ή να τους κάνει να πλήττουν. Αλλά και οι θέσεις για τους πελάτες και τους συνεργάτες είναι πολύ σημαντικές. Θα πρέπει να επιλέξεις αν θέλεις να βάλεις ένα γραφείο ανάμεσα στον εργαζόμενο και στον άνθρωπο απέναντι του, ή αν είναι καλύτερο να συνομιλούν σε ένα πιο οικείο περιβάλλον. Η επιλογή σου θα πρέπει να γίνεται σε άμεση συνάρτηση με τις ανάγκες του επαγγέλματος.

Ο σωστός φωτισμός είναι ευλογία

Παραδέξου το, δε μπορείς να εργαστείς, όταν ο φωτισμός του γραφείου σου σε ενοχλεί. Η ιδανική διακόσμηση επαγγελματικού γραφείου προϋποθέτει την εγκατάσταση του σωστού συστήματος φωτισμού. Όταν η εποχή το επιτρέπει, ο χώρος μπορεί να φωτίζεται από το φως της μέρας, μέσα από μεγάλα παράθυρα. Όταν, όμως, η μέρα μικραίνει και το φυσικό φως είναι περιορισμένο, πρέπει να έχεις προνοήσει για το σωστό φωτισμό του γραφείου. Κατά γενική ομολογία, το φως στον επαγγελματικό χώρο δε μπορεί να είναι θαμπό, ούτε και εκτυφλωτικό, αλλά πρέπει, όσο γίνεται, να προσομοιάζει το φυσικό φως. Πώς θα μοιάζει, ωστόσο, το σύστημα φωτισμού, για να έχουμε και μια αισθητικά τέλεια διακόσμηση επαγγελματικού γραφείου; Μια χρήσιμη λύση που μπορούμε να προτείνουμε, είναι το σύστημα κρυφού φωτισμού. Το σύστημα κρυφού φωτισμού επιτρέπει να φωτίζεται ο χώρος, χωρίς να φαίνονται αντιαισθητικά καλώδια. Μπορεί να τοποθετηθεί εύκολα στην οροφή, σε συνδυασμό με μια πανέμορφη ψευδοροφή από γυψοσανίδα, ή και σε έναν τοίχο! Ωστόσο, πάντα να λαμβάνεις υπόψιν σου και τις ανάγκες και τις επιθυμίες των εργαζομένων, γιατί η δική τους παραγωγικότητα διακυβεύεται.

Φέρε φυτά στον επαγγελματικό χώρο

Αν το σημείο αυτό σου φαίνεται περιττό, καλό θα ήταν να το ξανασκεφτείς. Τα φυτά εσωτερικού χώρου φέρνουν ηρεμία, χαλάρωση και συγκέντρωση. Αυτό συμβαίνει, γιατί η επαφή με τη φύση τείνει να ηρεμεί και να ισορροπεί τους ανθρώπους, ακόμα κι αν πρόκειται για κάτι μικρό. Δε χρειάζεται να γεμίσεις το γραφείο με γλάστρες, ούτε να φυτέψεις κανένα θάμνο! Αρκεί να τοποθετήσεις στρατηγικά στο χώρο μερικά διακριτικά φυτά εσωτερικού χώρου, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να έχουν οπτική επαφή με αυτά. Σύντομα, θα παρατηρηθεί ότι εργάζονται με μεγαλύτερη συγκέντρωση και περισσότερη ηρεμία, κάτι που μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει για την εταιρία. Τώρα γνωρίζεις πώς να ανακαινίσεις τον επαγγελματικό σου χώρο, έτσι ώστε να αυξηθεί η παραγωγικότητα των εργαζομένων. Να θυμάσαι ότι η σωστή διακόσμηση επαγγελματικού γραφείου προϋποθέτει ευχάριστη και άνετη ατμόσφαιρα, αλλά όχι πολύ φορτωμένη και ζωηρή. Όταν αποφασίσεις ότι είναι ώρα να βρεις συνεργάτες, για να αναλάβουν την εργασία της ανακαίνισης, εμείς είμαστε εδώ! Επικοινώνησε με τους ανθρώπους της πλατφόρμας μας και πάρε προσφορές από έμπειρους και αξιολογημένους επαγγελματίες που θα σου λύσουν τα χέρια!

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πρόσφατα Ολοκληρωμένες Εργασίες

Διακόσμηση σπιτιού
Ηράκλειο 19/11/2020
Εκτελέστηκε από
Αθανασία Κ.
Τι εργασία χρειάζεσαι;
Διακόσμηση σπιτιού
Διαστάσεις χώρων:
Έως 50 τ.μ.
Υπηρεσίες διακόσμησης:
Διαμόρφωση / Σχεδιασμό χώρου
Διακόσμηση σπιτιού
Περιστέρι 23/11/2020
Εκτελέστηκε από
Lazaros K.
Τι εργασία χρειάζεσαι;
Διακόσμηση σπιτιού
Διαστάσεις χώρων:
Έως 50 τ.μ.
Υπηρεσίες διακόσμησης:
Διαμόρφωση / Σχεδιασμό χώρου, Αλλαγή επίπλωσης, Επιλογή χρωμάτων
Κόστος 300,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Άψογη συνεργασία άμεση εξυπηρέτηση ,ωραιες πρωτοποριακες ιδεες ως προς την διακοσμηση.την συστηνω ανεπιφυλα'

Για: Κωνσταντινιά Κοκκίνου / Διακόσμηση / Αρχιτεκτονική χώρου
5,0

Μας βοήθησε πάρα πολύ. Εξαιρετική !!!

Για: INTERIOR ARCHITECT + LIGHTING DESIGNER Evrykleia Tzimou / Διακόσμηση / Αρχιτεκτονική χώρου
5,0

Άψογη, ευγενική, επαγγελματίας, εμεινα απόλυτα ευχαριστημένη . Το αποτέλεσμα πολύ όμορφο, όπως το ήθελα!! Ευχαριστω θερμα !!

Για: Θάνια Κανελλοπούλου / Διακόσμηση / Αρχιτεκτονική χώρου
4,9

Είμαι πολύ ευχαριστημενη.Συνεργασιμη,γρήγορη, πολυ επικοινωνία. Πολλές εναλλακτικες λύσεις. Αριστη επαγγελματιας με στοιχεία ανθρωπιας. Την συνιστώ ανεπιφυλαχτα!!!!

Για: INTERIOR ARCHITECT + LIGHTING DESIGNER Evrykleia Tzimou / Διακόσμηση / Αρχιτεκτονική χώρου
5,0

Πολύ ευχάριστη προσωπικότητα, συνεπής στα ραντεβού της, αμέσως κατανοεί τι ακριβώς θέλεις και σου δίνει λύσεις!!!

Για: Κωνσταντινιά Κοκκίνου / Διακόσμηση / Αρχιτεκτονική χώρου
5,0

Μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες επισκέφθηκε τον χώρο μου! Άμεση ανταπόκριση. Το πιο σημαντικό για εμένα, που πραγματικά με εντυπωσίασε, είναι το γεγονός ότι .. δεν προσπάθησε να κερδίσει χρήματα, συμφωνώντας σε όλα όσα του είπα πως θα ήθελα να κάνω, αλλά απεναντίας με πειστικά επιχειρήματα, μου έδωσε μία ειλικρινή και οικονομική λύση.. τόσο απλά.. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και για τον χρόνο σας και για τις πολύτιμες συμβουλές σας.

Για: Lazaros Kokozis / Διακόσμηση / Αρχιτεκτονική χώρου