Πώς θα επιλέξεις τα σωστά χρώματα τοίχου για τη διάθεση σου;

Σου έχει τύχει ποτέ να μπεις σε ένα δωμάτιο και να νιώσεις φόβο, έκπληξη, ενθουσιασμό ή ηρεμία, κοιτώντας τα χρώματα τοίχου; Αυτή είναι η λεγόμενη ψυχολογία των χρωμάτων. Η μελέτη της είναι ένας κλάδος με πολύ ενδιαφέρον και ατέρμονη ανάλυση.

Κάθε χρώμα της παλέτας έχει το δικό του αντίκτυπο στη διάθεση μας. Προτού, λοιπόν, ξεκινήσεις να βάφεις έναν τοίχο ή και ολόκληρα δωμάτια του σπιτιού σου θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει. Για το λόγο αυτό ζητήσαμε από τους εξειδικευμένους ελαιοχρωματιστές της πλατφόρμας μας να μας δώσουν τις συμβουλές τους και να μας προτείνουν εκείνοι τρόπους για να κάνουμε τη σωστή επιλογή στα χρώματα τοίχου!

Πώς θα επιλέξεις χρώματα τοίχου;

1. Δημιούργησε την ατμόσφαιρα που θέλεις.

Το πρώτο βήμα είναι να σκεφτείς τι ατμόσφαιρα θέλεις να δημιουργήσεις στο χώρο. Θέλεις το “νέο” σου δωμάτιο να μεταμορφωθεί σε ένα μικρό ησυχαστήριο ή να γίνει ένας χώρος συγκέντρωσης για όλη την οικογένεια και τους φίλους; Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι το χρώμα δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία, όσο η ένταση και ο κορεσμός. Λιγότερο έντονα και κορεσμένα χρώματα τείνουν να μας χαλαρώνουν ενώ τα έντονα να μας τονώνουν και να μας αναζωογονούν. Αν θέλεις να βάψεις το υπνοδωμάτιο σου πράσινο, για παράδειγμα, μη διστάσεις να το κάνεις. Προσπάθησε, όμως, να αποφύγεις τις πολύ ανοιχτές αποχρώσεις και διάλεξε κάτι απαλό, όπως είναι το πράσινο του φασκόμηλου, για να σε χαλαρώνει και να σε ηρεμεί.

2. Διατήρησε μια “γραμμή”.

Υποστηρίζουμε πάντοτε τον δρόμο της καρδιάς, ειδικά σε ζητήματα που αφορούν τη διακόσμηση του σπιτιού σου. Αν σου έχει κολλήσει κάποιο συγκεκριμένο χρώμα στο μυαλό, μη διστάσεις να τολμήσεις την αλλαγή! Η συμβουλή μας είναι, όμως, ό,τι και αν επιλέξεις να προσέξεις ορισμένες βασικές λεπτομέρειες. Η πρώτη και σημαντικότερη είναι να προσπαθείς να περιστρέφεσαι γύρω από ένα χρωματικό θέμα. Διάλεξε το χρώμα που θέλεις ως αφετηρία και συνδύασε το με μια πιο ζεστή και μια πιο ψυχρή απόχρωση. Οι ψυχρές αποχρώσεις μας χαλαρώνουν ενώ οι ζεστές “ζωντανεύουν” το χώρο.

3. Εξισορρόπησε το εσωτερικό με το εξωτερικό περιβάλλον.

Σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας, πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη και τις συνθήκες του εξωτερικού περιβάλλοντος, πριν πάρουμε μία απόφαση. Έτσι συμβαίνει και με τα χρώματα τοίχου. To μυστικό για να αναδειχθούν τα χρώματα τοίχου, που θα επιλέξεις για το σπίτι σου είναι να λειτουργούν συμπληρωματικά με το εξωτερικό περιβάλλον. Αν μένεις σε εξοχική περιοχή με πολύ πράσινο και ήλιο, τότε οι απαλοί, φυσικοί και ψυχροί τόνοι θα δέσουν υπέροχα στο σπίτι σου. Αντιθέτως, αν μένεις στο κέντρο της πολύβουης πόλης , τα θερμά και έντονα χρώματα θα “ζωντανέψουν” το χώρο σου!

Εάν δυσκολεύεσαι να βρεις ποιο χρώμα ταιριάζει στον τοίχο σου, κάνε το ακόλουθο κουίζ που ετοιμάσαμε για σένα και ανακάλυψε την σωστή επιλογή!

[playbuzz-item item="ed96ad31-fe65-4f7f-85e6-e29bfc76a7dd" format="personality-quiz" wp-pb-id="365360"]

Σκέφτεσαι να κάνεις μια αλλαγή σε κάποιο δωμάτιο του σπιτιού σου; Μη διστάσεις να εμπιστευθείς έναν από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες της πλατφόρμας μας για να ανανεώσει το χώρο σου! Ό,τι ψάχνεις για το σπίτι σου, σε βρίσκει στο Douleutaras.gr!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα